Lunin Forum uses cookies. Read the Pogoji registracije in varstvo osebnih podatkov for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
Lunin net

Jump to content


Photo

psiha,čustva,libido


 • Please log in to reply
- - - - -
21 replies to this topic

#1 nevermore05

nevermore05
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 4

Posted 20. October 2012, 03:10

Zdravo!

Imam več vpr. povezanih s psiho in čustvi. Prvo naj omenim da se nekje med drugo polovico pubertete zbolel za depresijo in psihozo.Zato sem imel velike težave z stiki z ljudmi in zato veliko potlačenih občutkov.Tudi z samozavestjo sem imel probleme,zato nemorem reči da imam veliko izkušenj z ženskami. Kar je samo poslabšalo slabe občutke in samozavest. Kasneje ko sm bil na zdravljenju sem siver imel neko zvezo z eno punco ampak je bilo pri meni veliko nihanja razpoloženja tk da so bili tudi tukaj težave,čeprav me je imela res rada in jz tudi njo. Nekaj sem sicer pridobiv na samozavesti a vseeno imam težave zaradi slabih izkušenj iz preteklosti,ko nisem skoraj nič govoril z ljudmi,kaj šele s puncami in sem bil izobčenec in zasmehovan zaradi tega. zdaj recimo mi je ena ženska všeč in se dobro počutim ob njej in pogovori in druženje tudi poteka zelo pozitivno,ko pa recimo ona nakaže da bi kaj več mela z mano pa si kr mislim da se norčuje iz mene in nič ne reagiram v pravi smeri da bi z fizičnim kontaktom naprej nadaljeval. zato ponavadi ostane le pri tesnem objemu in prijatelskem poljubu.vem da me ima rada ampak nemorm se znebit občutka da je vseskupaj še ena zarota proti men in potem preweč razmišljam ko sma v družbi,da so vsi nastrojeni proti meni in da vsi skoz opazujejo kaj bom naredu in ko postanem odstoen zaradi razmišljanja,tako zamudim priložnost ki mi jo da dekle za kaj več. in potem ona misli da jz nočem kaj več da hočem bit samo frend in tako ne dreza vame na tak način več. to nihanje razpoloženja nekako nemorem nadzorovati ampak iščem možnost kako ohraniti ostrino da takoj reagiram ne šele po minuti al pa dveh ko mi misli čisto odtavajo in se sploh nezavedam okolice in takrat kr predvidevam da vsi proti men govorijo.al pa da njej govorijo slabe stvari o men.
Po mojem mnenju zaradi težav s psiho imam problem včasih tudi z otopelimi čustvi,saj je kdaj skoraj popolnoma vse vredu da res normalno čutim čustva.potem pa pride obdobje ko sm popolnoma onemel in nimam volje. in to ženska itak čuti. Problem se pojavi tudi z pomanjkanjem libida in zato tudi slabša erekcija in se tudi težje vzburim pa če tudi gleda porniče kaj šele v real life.ne vem kako na to vplivajo antidepresivi in antipsihotiki ,vem pa da je veliko povezano z samozavestjo. Ne vem več na kakšen način se še naj trudim da bi se stvari izboljšale.Poskušam zdravo živeti ampak je očitno to premalo. .. če imate kakšna mnenja,nasvete,rešitve mi prosim povejte.

LP

#2 čebelica01

čebelica01
 • Lunin Odvisnik
 • posts 2,098

Posted 20. October 2012, 10:50

Joj kako se jaz tukaj vidim Nevermore05.
Jaz sem imela podobne težave. Razlika je bila le v temu, da je bila zadeva kontra. Torej pristop do moških. Ko sem začutila, da moški želi nekaj več od mene sem kar otrpnila. Nisem vračala interesa kljub temu, da sem ga imela. Imela sem nek strah do moških pa razne blokade. Pa sem si rekla, da me želijo samo podret in to je to. Bila sem tega mnenja.

Pol sem spoznala mojega biušega (sedaj smo dobri kolegi) in takrat sem mu zaupala to mojo težavo. Bil je zelo razumevajoč. Ko sva bila dost intimna sem zamrznila. To je on začutil in mi je pomagal, da sem se sprostila. Mislim, da je bil on ključ da sem rešila težavo z moškim spolom ker pol je vse steklo. Sem pa to rešila s časom. Enostavno sem prebila led. Sledila sem občutkom.

Svetujem ti, da komu to težavo zaupaš pa pojdi med ljudi. Kontaktiraj z njmi in se pogovarjaj. Čim več. Pomaga.

#3 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • posts 60,729

Posted 20. October 2012, 11:02

Živjo in dobrodošel, Nevermore! :) :palec:
Fajn da si prišel okoli; včasih je že to dovolj oz. zelo veliko ali vsaj nekaj, da daš pač malo ven iz sebe takole kaj, poleg tega pa s tem, ko ubeseduješ doživeto in občuteno, tudi umeščaš to pri sebi, tako da že za ta del je to lahko v pomoč.
Tudi mi je všeč tvoj iskren zapis.

Mislim, da je res, da smo ljudje odtujeni, da je tudi kdaj kakšna nastrojenost itd. ipd., vendar vseeno svet ni tako sovražen in tak prostor, kot ga doživljaš in nikar ne misli, da drugi nimajo težav, morda celo zelo podobnih kot ti.
Ko gledaš ljudi, misliš da se morda vsem dogajajo samo lepe stvari, vendar vsi imamo težave v odnosih in z odnosi, eni bolj, drugi manj, ne glede na to, kako srečni s(m)o lahko na videz.
Tako da nisi nič izločen, zelo drugačen itd., psihoze oz. podobne motnje pa ima veliko več ljudi, kot si misliš, pa tudi več, kot jih ima tako diagnozo.

Zelo se strinjam s Pornyjem, ki pravi 'imej se rad' :) in tudi s tem, da če/ko najdeš eno *Pravo* osebo, da potem gre vse nekako lažje, si bolj sproščen itd., potem te morda vse to nenadoma sploh ne bo več obremenjevalo, se potem marsikdaj kar samo od sebe to 'raztopi', 'izpuhti'...

To je dobro, da imaš prijateljico in očitno se razumeta in očitno če ne beza vate, to in te nekako razume in se je s tem 'sprijaznila'. Tako da, saj druženje je v redu, prijatelji so v redu, druženje z njimi ti pomaga, da tudi sebe lažje vidiš, konec koncev dobiš ogledalo, odziv, pa tako potem lažje pri sebi vidiš katere stvari.
Morda ti to lahko pomaga, da se sprostiš v življenju, ko vidiš, da ti (nihče) nič noče in da očitno je vse okej oz. ni tako črno, kot si ti predstavljaš.
Ne nazadnje pa ti to lahko pomaga tudi v tem smislu, da boš bolj sproščen tudi z ostalimi ženskami in morda boš potem srečal Pravo ali pa boš ti postal bolj dojemljiv in tudi sprejemljiv za morebitno pravo osebo ali bolj prave osebe, ko se ne boš rabil več počutiti ogroženega. :)

Nikar pa ne misli, da si edini, sam samcat v tem, izločen in vse.
Tisti, ki pravijo da nimajo nikakršnih težav v odnosih, lažejo (ali pa bodisi ne čutijo, bodisi so potlačili sebe in jim bo to slej ko prej udarilo na plano).

Drži se! xwizardx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 Silica

Silica
 • Lunatik
 • posts 4,126

Posted 21. October 2012, 18:37

Jaz bi ti priporočala kakšnega dobrega psihoterapevta.
Odsvetujem čakanje na Tapravo.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#5 sin

sin
 • Lunatik
 • posts 2,584

Posted 21. October 2012, 20:12

:palec:

Svetujem ti, da komu to težavo zaupaš pa pojdi med ljudi. Kontaktiraj z njmi in se pogovarjaj. Čim več. Pomaga.


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#6 nevermore05

nevermore05
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 4

Posted 22. October 2012, 07:53

Res hvala vsakemu/vsaki posebej za odgovore tule. Že to da dobim pozitivno mnenje mi veliko pomeni,kr nisem navajen na pozitivo preweč x) Čez vse ''sranje'' v lajfu sem ponavadi moral sam prebroditi,dokler nisem spoznal te zelo zelo dobre prijateljice,ki sm jo omenu. Ampak še vseeno imam pomisleke včasih,recimo ali ona tudi ima konec koncev kakšne plane da mi obrne hrbet. No vem da jih nima in je čisto iskrena z mano in me ima zelo rada,saj pravi da njeno življenje brez mene ne bi bilo tako lepo,pa vem da imam negativnost samo v glavi,pa še me vseeno kdaj zagrabi.ampak tudi vem da s časom bo lahko bolje,tudi zaradi vaših mnenj. Hodim tudi k psihiatrinji,ki ji tudi zaupam in mi tudi ta pomaga ampak vsega tudi s tem ne morm rešit po mojem mnenju.Treba sam na seb delat ja,pa pravte rad se met hehe,to bi kr verjel da narediš korak naprej s tem.
Res sem prebral vse vaše objave in bom vse upošteval.Izpostavu bi pa,ka je rekel Porny,da naj psokusim namesto z antidepresivi z sveto trojico CVL.Morm rečt da nimam pojma kaj je to,tk da bi prosu,če mi lahko kdo malo bolj razloži kaj to sploh je in v primeru da bi se odloču za to,kako to sploh dobiti (recept psihiatra?) .. Pa tule bi še izpostavu mnenje,ki je objavil sin.pogledal sem video in razumem da biti vegan ni samo to kakšno hrano ješ.ampak bi vseeno izpostavil hrano z vprašanjem,recimo če sestava veganske hrane deluje bolj pozitivno na možgane in s tem na psiho,recimo tudi na hormonsko ravnovesje bi lahk reku.Kr hormoni tudi vplivajo na psiho.

Tk še enkrat hvala vseen in upam da ta tema ne bo zmrla zato vas bom seveda obveščal o svojem napredku,da bomo lahko še kaj podebatirali. Lepo se mejte,uživajte LP :)

#7 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • posts 60,729

Posted 22. October 2012, 10:32

xDDx :palec:
Lepo da ti nekaj pomenijo naša mnenja in da si se odzval in prišel tole napisat.
Ja, vse ali večina je v glavi, pa če sam delaš neke korake, pa če imaš še podporo, potem res ne vidim, zakaj ne bi moglo iti samo na boljše. Sploh če si itak že veliko tega 'sam prebrodil', kot si napisal. V bistvu tudi poznaš, si določil *problem* in ga rešuješ.... to je v bistvu vsaj 1/2 dela. :)

V primeru jemanja zdravil oz. ukinjanja in/ali prekinitve oz. nadomestitve s kakšnim drugim, morda alternativnim zdravljenjem, pa se ti ne upam nič napisati, ampak vsekakor se posvetuj o teh možnostih, če o njih razmišljaš, tudi s svojo psihiatrinjo, sploh ker praviš, da je okej in da ji lahko zaupaš.

Lepo bodi. :vio:

...

kar se tiče ostalega, se bodo pa drugi najbrž oglasili (jaz niti ne vem, kaj je clv, o veganstvu pa nsiem taprava oseba, da bi ti kaj pisala)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 angelit

angelit
 • Lunin Odvisnik
 • posts 2,367

Posted 22. October 2012, 17:49

imaš službo, imaš žensko, čutiš, razmišljaš... saj je dobro. samo pozitivno naprej.jaz pa sem brala knjigo 50 odtenkov sive, čakam na nadaljevanje. jaz bi tudi tako ljubezen mela :D mogoče imamo previsoka pričakovanja, tukajšnji svet pa zahteva realnost. verjamem, da se bo zgodilo tudi ta pravo in bo vse kul.antidepresivi naspidirajo, antipsihotiki te naredijo utrujenega, od vsega pa se poveča apetit. verjetno se je treba prav potrudit, da smo sami sebi všeč, tudi kaj spremenit na sebi, če se ne moremo kar sprejeti.držim pesti zate.

#9 sin

sin
 • Lunatik
 • posts 2,584

Posted 22. October 2012, 18:54

Zanimiv naslov :vio: :palec:
O čem knjiga govori? Ljubezeni, odnosih? Roman ali bolj študijska?

Jst pa glih fajn člankec naveden po točkah prebral Kaj je ljubezen in kaj ni? ki govori o iluzijah in mitih o ljubezni :palec:

50 odtenkov sive


Edited by sin, 22. October 2012, 18:58.

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#10 Larisa22

Larisa22
 • Lunatik
 • posts 5,292

Posted 22. October 2012, 19:21

Jst pa glih fajn člankec naveden po točkah prebral Kaj je ljubezen in kaj ni? ki govori o iluzijah in mitih o ljubezni :palec:ja fajn je tale članek Objavljena slika, zanimivo branje Objavljena slika

#11 sin

sin
 • Lunatik
 • posts 2,584

Posted 22. October 2012, 20:10

hvala za odgovor in info :palec: :vio:
sicer nisem ka jdosti v knigah (kot lahko vidiš x:Dx ) ampak zanimiv fajn naslov pa mi ima.

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#12 čebelica01

čebelica01
 • Lunin Odvisnik
 • posts 2,098

Posted 22. October 2012, 20:21

imaš službo, imaš žensko, čutiš, razmišljaš... saj je dobro. samo pozitivno naprej.jaz pa sem brala knjigo 50 odtenkov sive, čakam na nadaljevanje. jaz bi tudi tako ljubezen mela :D mogoče imamo previsoka pričakovanja, tukajšnji svet pa zahteva realnost. verjamem, da se bo zgodilo tudi ta pravo in bo vse kul.antidepresivi naspidirajo, antipsihotiki te naredijo utrujenega, od vsega pa se poveča apetit. verjetno se je treba prav potrudit, da smo sami sebi všeč, tudi kaj spremenit na sebi, če se ne moremo kar sprejeti.držim pesti zate.

Angelit jaz imam glih zdele to knjigo pred seboj pa tuhtam, če se je lotim brat ali ne. A je fajn?

#13 sin

sin
 • Lunatik
 • posts 2,584

Posted 22. October 2012, 22:28

Šele zdej vidu... odgovarjam:

Najprej mislim da ni za posploševat. Različni ljudje potrebujemo različno hrano. Potrebe so pogojene z zelo različnim spektrom dejavnosti človeka. Pomeni, da nek fizični delavec in vrhunski športnik potrebujeta drugačno hrano kot pa nekdo ki presedi 10 ali 12 dnevno ur pred računalnikom. Po mojem kar zelo drugačno.

Kar se tiče delovanja hrane na možgane je prav tako odvisno od tega, kakšne potrebe imajo možgani določene osebe. Nekdo ki dela z veliko umske aktivnosti ipd, morda potrebuje več čim bolj zdravega sladkorja, saj <naj bi> možgani potrebovali za delovanje glukozo. Vseeno pa tudi tega podatka ni preveč za posploševati. Veganstvo ruši nekatera dosedanja prepričanja o tem, kako bi se moral človek prehranjevat, zato mislim, da na vprašanje ni lahko odgovoriti.

Osebno in trenutno sem mnenja, da se lahko držimo neke srednje poti, ki zame pomeni manj hrane ki organizem zakisa (ker ima zakisanje na celoten organizem slab vpliv), hkrati pa naj bi človek užival dovolj določene in zanj primerne hrane, da možgani dobijo kar potrebujejo za optimalno delovanje. Torej tudi dovolj kalorij in tekočine v izbiri ki zakisuje čim manj.
Več o tem bi ti lahko povedali strokovnjaki, jaz nimam dovolj znanja.

Hvala enako :palec:

Pa tule bi še izpostavu mnenje,ki je objavil sin.pogledal sem video in razumem da biti vegan ni samo to kakšno hrano ješ.ampak bi vseeno izpostavil hrano z vprašanjem,recimo če sestava veganske hrane deluje bolj pozitivno na možgane in s tem na psiho,recimo tudi na hormonsko ravnovesje bi lahk reku.Kr hormoni tudi vplivajo na psiho.

Tk še enkrat hvala vseen in upam da ta tema ne bo zmrla zato vas bom seveda obveščal o svojem napredku,da bomo lahko še kaj podebatirali. Lepo se mejte,uživajte LP :)


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#14 Mario

Mario
 • ŽeČistoDomači
 • posts 459

Posted 23. October 2012, 07:47

… zelo dobre prijateljice,ki sm jo omenu. Ampak še vseeno imam pomisleke včasih,recimo ali ona tudi ima konec koncev kakšne plane da mi obrne hrbet… Hodim tudi k psihiatrinji,ki ji tudi zaupam in mi tudi ta pomaga ampak vsega tudi s tem ne morm rešit po mojem mnenju.Treba sam na seb delat ja,pa pravte rad se met hehe,to bi kr verjel da narediš korak naprej s tem.
Res sem prebral vse vaše objave in bom vse upošteval.Izpostavu bi pa,ka je rekel Porny,da naj psokusim namesto z antidepresivi z sveto trojico CVL.Morm rečt da nimam pojma kaj je to,tk da bi prosu,če mi lahko kdo malo bolj razloži kaj to sploh je in v primeru da bi se odloču za to,kako to sploh dobiti (recept psihiatra?) …


Nevermore5, nikar ne upoštevaj vsega (in nehaj posploševati). Ker kdor za psiho išče recept, ne more ozdraviti. Zdravila te ne morejo učiti, kako moraš misliti, da se boš dobro počutil. Od vsega začetka, t.j. pravočasno bi bil pravi naslov dipl. psiholog in ne psihiater. Le kaj delaš pri psihiatru, če ne delaš na sebi? Je vprašanje, če hodiš k psihiatru na psihoterapijo ali samo po zdravila in mu samo takrat poveš, kako se počutiš. Le malo psihiatrov ima tudi psihoterapevtsko izobrazbo. Psihoterapija je delo na sebi. Z zdravili, ki jih dobivaš izgubiš voljo do dela in ne moreš doživljati občutkov tako intenzivno; in sam veš kako je, če jih pustiš. Dvomi, če ostane punca pri tebi, so opravičeni. Morda je s tabo iz ene vrste odvisnost od partnerja. Vendar ljudje se spreminjajo. Ko bo ona znala živeti brez odvisnosti, bo hitro našla sebi primernega. Torej delaj na sebi, da bi preprečil še hujše..


…nekdo ti je svetoval obisk psihoterapevta.
Moje mnenje je da ti nekdo ki se je iz bukev 4 leta učil kaj naj reče če pride k njemu A in reče da ima CVBG simptome in bo rekel točno to kar piše v knjigah.
Potem raj prebiraj knjige…
Moj nasvet glede libida, vprašaj osebnega zdravnika za recept za ciallis ali levitro, viagra je demode in preveč medijsko izpostavljena..
Čudim se da ti tvoj psihiater tega že ni doslej predpisal.. Ko si osvobodiš spodnjo glavo vpliva zgornje glave, začne spodnja pozitivno stimulirat tudi libido in vse ostale zadeve.
Potem pa se lotiš drugih problemov, ki jih ni.

Problemov, ki jih ni? Si spregledal psihozo? Pa je vseeno, ali je od alkohola, mamil ali zdravil…
Kdor ni pripravljen delati na sebi, bo pri psihiatru dobil recept. Dipl.psiholog pa ve, da je treba najprej razčistiti v zgornji glavi, in da ta vpliva na spodnjo. Če od enega psihologa sklepaš na vse (saj toliko jih verjetno nisi obiskal), potem nisi dojel njihovega poklica in ti tudi psihološka literatura ne bo pomagala.
lp
.
Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.
Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

#15 čebelica01

čebelica01
 • Lunin Odvisnik
 • posts 2,098

Posted 23. October 2012, 09:20

Nekaj me zanima Nevermore05.

Praviš, da imaš problem pri fizičnemu kontaktu z žensko do katere imaš interes. Kaj pa na splošno težko objameš kakšno kolegico/kolega? Imaš tudi tukaj morda težave?
Vprašam, ker pri meni je bil tudi tukaj problem samo ko sem rešila težavo z moškimi se mi je automatsko odprlo še vse ostalo. Zdaj pa ne morem, da ne objamem prijateljev, ko jih vidim. Se kar obesim na njih. Objavljena slika

Pri meni je bil problem v glavi. Je pa to jebeno. Te čist razumem. Ko imaš razne blokade v sebi in ne moreš da greš preko ovire.

Pa meni so bili tudi predlagani razni psihologi, psihijatri in nevem kwa še vse sam sem se odločila, da bom najprej poizkusila to sama s seboj rešit s tem da delam na sebi. In moram reč, da je bila moja odločitev pravilna.

#16 nevermore05

nevermore05
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 4

Posted 23. October 2012, 18:45

je res da sem opravil že veliko dela sam. in da sm lahk srečen da mam to punco ki mi stoji ob strani,pa se zavedam da ko se ona recimo res še bolj osamosvoji,da lahko jz samo odjadram.kar seveda ne bi rad da se zgodi. težave s čustvi in to so sigurno zarad psihe. v sebi vem kaj bi rad in kaj sm zmožen me le to v prakso spravit vsakodnevno življenje zmede. sigurno ne bom zdaj vse opustil in začel čisto popolnoma drugače. iščem mnenja in izkušnje drugih s podobnimi problemi,da lahko nekak si ustvarim načrt kako vse izpeljati da bom za mene najbolje. sigurno nekaj je treba spremeniti na sebi,a ostajajo neke stvari,ki sem zadovoljen z njimi.recimo z mojimi dosežki da sem s takega ''podna'' kot sem bil pred leti prilezel vsaj do tukaj ko sem zdaj. Psihiatrinjo bom sigurno še obiskoval in zaradi vaših mnenj se lahko tudi bolje pogovorim kr prej recimo za kakšno stvar nisem našel besed kako sploh načeti temo. Zdravila takšna in drugačna ja ali ne je seveda večna tema.in vplivi zdravil kot tudi hrane in recimo ostalih potreb se res od posamenzika do posameznika lahko zelo razlikujejo, to vem. ... Recimo pr psihiatrinji pač se pogovorim kako sm se počutu,o izkušnjah ki sm jih doživel medtem časom in je res da se vidi,da po eni strani nima točno vseh odgovorov,ki bi jih jz rad. tk da mnenje o psihologu in psihoterapevtu se mi zdi res dobra ideja.sej ko sm bil hospitaliziran,smo meli delovne terapije in skupine,ki smo delali in se pogovarjali kako ubistvu delati sam na sebi. potem ko sm pa zapustu ustanovo pa tega ni blo več in res mal pogrešam to zdej. .. glede tega fizičnega kontakta,ki čebelica pravi je tk da je res da se izognem recimo objemu ali je to kolegi ali brat ali starši,teta,stric .. se izognem če je le možno. s to punco si pa želim kontakta in ga mam z njo tudi daleč največ,a recimo me kdaj zmoti kakšna kretnja ki jo ona sploh ne opazi pa si pol mislim da si bo kr kaj narobe mislila,ubistvu ona pa tud recimo ostali ljudje pa tega sploh ne opazjo. Primer: se objamema vse kul.potem pa razmišljam sem jo objel premalo ali premočno ali bi jo drgač mogu primt.pol ji pa kej rečem glede tega me pa ona čudn gleda,da kaj to mislim pa da ni nč narobe xD problem delam iz česar kar to ni. pa mogoč oz. mislim da takšne misli ostajajo kot del psihoze. ne vem ...

#17 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • posts 60,729

Posted 23. October 2012, 19:25

:palec:

meni se zdiš kul, razmišljajoč, iskren... osredotočen, v bistvu se torej pravzaprav kar dosti poznaš in fajn da tudi uvidiš in uspeš pozitivno ovrednotiti svoj uspeh, svojo rast. To je ful pozitivno in očitno ti pogovor že sam po sebi koristi in pomaga, še sploh, če je nekdo za to prav usposobljen (kot recimo psihiatrinja) oz. razume tvoj *problem* oz. situacijo.
Veliko težje se je pogovarjati, če mislimo, da nas nihče ne razume oz. da nas ne razumejo, pa je to potem morda tudi del problema; da si se počutil nerazumljen, to je res frustrirajoče. To imamo vsi, tisti, ki s(m)o morda iz tega ali onega razloga občutljivejši (morda niti ne nujno v 'občutljivem' smislu, pač pa bolj nekako v zaznavnem), če pa imaš prav diagnozo in vse, si se zdravil, potem je zate gotovo še težje.

Mislim da je fajn da si prikrožil k nam. :palec: :)

Saj se bo morda še kdo javil, ki doživlja kaj podobnega, ali tak, ki o teh zadevah kaj več ve, ima več znanja in izkušenj, tako da kakšno pikico zase boš pa skoraj gotovo izsrkal.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#18 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • posts 60,729

Posted 23. October 2012, 19:37

aja, ne razmišljaj toliko o negativnih možnih variantah, da te bodo ljudje zapustili in podobno, samo probaj se pogovarjat, kdaj pa kdaj tud povedat svoje občutke in/ali po njih vprašat. Saj to ni nič takega, saj imamo vsi te in one pomisleke...
najbrž ti je mimo reči, probaj se bolj sprostit, ker to pač že sam najbrž veš, ampak probaj se bolj sprostit :) in morda malo bolj tudi zaupat...
to je lepo, da si neki osebi kaj polepšal in te ima rada...
Očitno težko zaupaš, a bo mogoče tudi to sčasoma se skuliralo ali vsaj omililo, če veš da ti nihče nič noče oz. te ima rad, te sprejema in ti hoče dobro.
Ne vidim, kaj bi bilo lahko slabega v tem.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 sin

sin
 • Lunatik
 • posts 2,584

Posted 23. October 2012, 19:57

Še to bi dodal:
Manj kot so tekočine v organizmu kisle, bolje deluje praktično celoten organizem. Kislo okolje omogoča razvoj patoloških dejavnikov. Bazično ne. - To je osnova. Možgani menda plavajo v tekočini kakor so tudi sestavljeni iz 85% vode oz. tekočine. x:Dx Iz tega lahko sklepamo, da manj kot je organizem zakisan, bolje delujejo tudi možgani.
Kljub temu pa, nikakor se ni zanašati zgolj na prehrano, namreč ta je le majhen delec k vsemu kar ustvarja celotnega človeka.

...manj hrane ki organizem zakisa (ker ima zakisanje na celoten organizem slab vpliv), ...
...Torej tudi dovolj kalorij in tekočine v izbiri ki zakisuje čim manj....


ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!


#20 nevermore05

nevermore05
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • posts 4

Posted 28. October 2012, 22:26

Pozdrav me again :D Lahk vam povem dobro novico,da tud povaši zaslugi,sem se velik pogovarju s to punco ki sm jo omenu in lahk rečem da gredo res stvari že zdaj na bolje :) pa ne pumpam si ega na njej,kot bi si kdo mislu,ampak jo mam resnično iz vsega srca tako zelo rad da povedat nemorm :) dons ko sva se pogovarjala sma se dobesedno oba jokala,ko sva ugotovila koliko si pomenva eden drugemu in kako zelo se imava ubistvu rada hehe :) .. tk da ja če določiš problem in se o tem veliko pogovarjaš z osebo ki ji zaupaš se da veliko problemov res rešit. Seveda bom nadaljeval s psihiatrom in zdravili ampak z njo ob strani nič ni nemogoče vidim zdaj :))

#21 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • posts 60,729

Posted 29. October 2012, 11:07

:palec: Super, to je pa res lepo prebrat! x8Dx
Sem ful vesela zate!! :palec: :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#22 mayita

mayita
 • Lunatik
 • posts 3,335

Posted 29. October 2012, 11:28

Pozdrav me again :D Lahk vam povem dobro novico,da tud povaši zaslugi,sem se velik pogovarju s to punco ki sm jo omenu in lahk rečem da gredo res stvari že zdaj na bolje :) pa ne pumpam si ega na njej,kot bi si kdo mislu,ampak jo mam resnično iz vsega srca tako zelo rad da povedat nemorm :) dons ko sva se pogovarjala sma se dobesedno oba jokala,ko sva ugotovila koliko si pomenva eden drugemu in kako zelo se imava ubistvu rada hehe :) .. tk da ja če določiš problem in se o tem veliko pogovarjaš z osebo ki ji zaupaš se da veliko problemov res rešit. Seveda bom nadaljeval s psihiatrom in zdravili ampak z njo ob strani nič ni nemogoče vidim zdaj :))nič ni nemogoče, zavedaj se tega in vse boo vredu
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users