Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ne boste verjeli, kako grdo se možgani igrajo z vami?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
Ni komentarjev na to temo

#1 kajster

kajster
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 111

Objavljeno: 27. oktober 2012, 20:39

Ne boste verjeli, kako grdo se možgani igrajo z vami??

http://cekin.si/clan...ra_in_izobra...

Vsi bi radi pravilno ravnali z denarjem. A to je velikotežje, kot bi si mislili, saj so znanstveniki ugotovili, da so naši možagniustrojeni drugače. Slabe finančne odločitve so nam torej prirojene.

Komentar:

Možgani so mnogo bolj komplicirani, kot pa si lahkoznanstveniki razlagajo!

Seveda so gornje trditve bolj ali manj pravilne, vendar iztega zapisa je razumeti kot, da so možgani neka enota in da je zamišljanjemožganov avtohtono, vendar ni tako, ker imajo razni deli možganov različneinformacije, se zato možgani pri nekem kompliciranem problemu, lahko ponašajobolj ali manj ne sigurno, ali celo pesimistično in to predvsem če imajoinformacije o preteklosti slabeizkušnje!Znano je, da so za razmišljanje namenjeni le del delnihmožganov, ko so pa vsi ostali številni deli možganov namenjeni za informacijskodejavnost!Vendar, so pa takšne kombinacije možganov lahko tudirazličnih tipov ali sposobnosti kot celote!So pa za razliko lahko možgani, ki imajo manj slabih izkušenpa so zato preveč optimistični in takrat, se lahko zgodi napaka!V drugem primeru pa so vmešani tudi sami geni, ki imajoboljše ali pa tudi slabše kvalitete nadarjenosti za določena odločanja alisposobnosti in takšnim pripisujemo, da imajo več ali manj sreče pri določenihrazmišljanjih!V nadaljnjem primeru pa se lahko dogodi tudi psihološki inkarakterni vpliv, na posamezna razmišljanja in odločanja, ki je lahko melanholičen/neodločen, ali pa celo koleričen/ agresiven/ srčen, kateremu predvsem odločanotranja volja in se ne ozira na razna tveganja, pa čeprav mu možgani dajejo nespodbudne informacije, se lahko »srčna« razmišljanja spremenijo tudi v ne srečna dejstva!To je le zelo groba predstavitev dela možganov, a dejanskopa še na tisoče primerov raznih kombinacij funkcioniranja možganov!

Konrad Ajster


kajster
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0