Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Resnica o Sai Babi??


  • Prijavi se, če želiš komentirati
648 komentarjev na to temo

#51 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 19. marec 2005, 09:06

JULIJANA,
Vsak išče resnico egoistično, ne boš verjela. Tudi jaz x:)x Nič narobe s tem.
Čutila si resnico v naukih, ker niso njegovi. Saj ne pove nič svojega. Vzame le malo od tu in malo od tam. Vse bazira na vedskih spisih, predvsem Bhagavad-giti, zraven pa doda še malo Biblije in Korana, da je bolj univerzalno. Fant se je lepo znašel in zmiksal mayavada filozofijo (impersonalistično) in filozofijo bhagavate (personalistično). Ok, da na kratko pojasnim.
MAYAVADIJI so nasledniki Šankaracharye (Šiva v preobleki učitelja) in trdijo, da smo vsi bog, da smo vsi eno, da je raznolikost in individualnost zgolj produkt maye - iluzije in da je najvišji cilj postati eno z brezosebnim brahmanom (mi bi temu rekli kar z Bogom) ter tako prenehati obstajati kot individualno živo bitje.
BHAGAVATE (obstajajo 4 verige duhovnih učiteljev in učencev) pa so personalno orientirani. Bog je večno individualna oseba, mi smo večno individualne osebe in med nami in Njim obstaja večen ljubeč odnos. Najvišji cilj je vdano služenje njemu. Bhagavate imenujejo cilj mayavadijev in tudi budistov duhovni samomor.

Iz tega lahko vidiš, da je Sai Baba zmixal oboje v en tak zelo prijetno zveneč remix :xx!: ne ravno. Vse je zelo prijetno za uho naivnežev, kot smo mi zahodnjaki. Pravi da smo vsi Bog, obenem pa sebe povzdiguje na superiorni položaj. Pa smo že pri prvi in najpomembnejši kontradikciji! Hvala lepa.

EL NINO,
Bog je to troje in še mnogo več. A res misliš, da je Bog starec z dolgo sivo brado, ki sedi na oblaku in dol meče strele na grešnike? In povrhu nas potem še za vedno pošlje v pekel? NE. Bog v svoji prvotni obliki sploh nima opravka s tem svetom. On se lepo zabava s svojimi prijatelji in to je to. Vse ostalo pa opravlja skozi svoje ekspanzije in energije. Sam pa je popolnoma neodvisen. Razumeš? Bog je CAR! Ja kaj pa bi ti počel, če bi bil Bog? Najbrž se ne bi zakopal v skrbi ampak bi se neomejeno zabaval in užival.

FREE,
Aha, se pravi da ti lahko obstajaš kot oseba, Bog pa ne. Se pravi, da si močnejši od Njega? praviš, da smo vsi Bog, le da z različnimi nivoji zavesti. Oprosti, ampak to je čisto nelogično. In nekdo več in nekdo manj stika z univerzalno energijo ljubezni? Pa saj Bog je IZVOR te energije. Kako potem ne bo imel stika z njo? Ne, tole je pa zgrešeno. Oprosti, če zvenim grobo, ampak prosim te, premisli o tem.
Bog je prisoten v vsakem atomu, sicer ne bi bilo nobenih oblik. Le kako bi se lahko mrtva materija oblikovala v skale, cvetlice,...človeška telesa? Brez Boga ni nič.
JA, BOG JE 1 OSEBA NAD NAMI IN TO, DA TI TEGA NOČEŠ VERJETI JE TUDI RAZLOG ZAKAJ SI SE ZNAŠEL V TEM MATERIALNEM SVETU (SMO SE ZNAŠLI).

OK. Krišna, Buddha in Jezus SO 3 različne osebe. Ampak se bom potrudil in to razložil.
Krišna je Bog - bhagavan. To on sam pravi v Bhagavad-giti. On je torej izvor in pravzrok vsega. Ima pa še MNOOOOOGO imen (Alah, Jahve, Išvara, Narayana,....neomejeno imen, tako kot je sam neomejen).
Buddha je šakti-aveša avatar, kar pomeni, da je živo bitje (duša), ki je opolnomočena od Boga, da izvede neko misijo. Bog vstavi svojo moč v to osebo.
Jezus je tudi šakti-aveša avatar, vendar druga oseba kot Buddha.
tako prihod Buddhe, kot prihod Jezusa sta napovedana v Vedah. Opisana sta celo 2 prihoda Buddhe. Oba sta se že zgodila.

RES JE, nekaj vemo šele takrat ko to tudi živimo. 100% res. Temu se reče vigjana ali realizirano znanje.

Om Tat Sat

#52 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 20. marec 2005, 11:10

Sem se pri tej temi spomnu, da je v ta forum nekdo napisu, da prihaja čas, ko bodo padli razni lažni Kristusi.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#53 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 20. marec 2005, 11:16

<{POST_SNAPBACK}>no potem pa ne boste imeli tezav z dojemanjem in sprejemanjjem ostalih pedofilov itd.
Nam pac ta folk kaze to, da bomo mi pol to sprejel. xrolleyesx :o|o:
pac, mojstri, a ne, kaj pa cmo pol, jasno da nam je vseen vsec. x:o)x


:palec:

Pa veliki "mojstri" kot so bli Stalin, Hitler, Pol Pot, ....itd. So nas prišli učit, da sprejemamo. Hitler, na primer, se je posebej posveču Židom. Pa še sedaj ne sprejemajo, ampak se sam pritožujejo xrolleyesx .
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#54 seal

seal
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 688

Objavljeno: 20. marec 2005, 12:12

js pa mislm, da smo si boga ljudje ustvarili sami, muslimani-alaha,kristjani-jezusa,budisti-budo....vse je plod domišljije in vere ljudi v nekaj,kar jim daje upanje... V glavnem js osebno verjamem samo v neko višjo silo, ki jo NE imenujem bog, ampak pač samo višja sila - ki pa je seveda vsemogočna

to je samo moj skromno mnenje xrolleyesx
honor and respect

#55 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 20. marec 2005, 13:56

kdo pa sploh je sai baba? :blink: :icon1_blush:
Se ne zanimam preveč za druge vere x:Dx
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#56 seal

seal
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 688

Objavljeno: 20. marec 2005, 18:27

<{POST_SNAPBACK}>kdo pa sploh je sai baba? :blink: :icon1_blush:
Se ne zanimam preveč za druge vere x:Dx


Behi tuki mal preber klik x;)x
honor and respect

#57 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 20. marec 2005, 18:34

<{POST_SNAPBACK}>
3. tudi lep ni


vidiš mene je tudi lih to zmotilo pri njemu, k čist iz mojih izkušenj ljudje ki se z duhovnostjo ukvarjajo so lepi pa to ampak on niti ni lep.... pravzaprav je dost grd za moje pojme nč od tizga kar bi človek pričakoval od verskega voditelja pismu sem že prav radoveden kako je zgradil vso to svojo mašinerijo....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#58 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 21. marec 2005, 17:32

No, sm ze zadnc odgovoro, pa je nekdo moj post zbrisu :o|o: :o|o: :sori: :V:
Evo, pa se 1x:
Kako pa ves, da ej vzel od nekje?
Kako pa ves, da Bhagavad-gita neki kar predstavlja temeljno resnico?
ali pa le se ena zadeva, ki jo je ustvaril cloveski um?

Ali, ce gres nekomu z namenom, da te nauci nekaj kar ti ne ves, ne poznas, ti razvestli, razsiri obzorje, zavest, ipd... kaj potrebujes od takega cloveka slisati?
(z odgovorom na to vprasanje, bos morda razumel, ali je SaiBaba resnica ali ne)!

Povem pa ti le to: Ce ti obsojas SaiBabo, obsojas sebe! x:Xx x:o)x
Prav tako je, ce obsojas koga drugega, obsojas sebe!
- Kako to vem? Ne vem. se mi sam zdi, pa se logicno mi je! x:Dx x:o)x

Da, zakaj pa naj ne bi bil mocnejsi od boga? Ce niti TOCNO ne vem, kaj bog je (vsaj teoreticno)? Pravzaprav, niti ne vem, ce sploh je (recimo v doloceni obliki)?
Torej, pot voje je tako: da se imam jaz za mocnejsega od boga, ker mislim, da on ne obstaja v fizicni obliki, jaz pa pac obstajam... x:Dx x:Dx x:o)x a me hecas??
x:Dx x:Dx , pa saj ne, da zalis mojo zmoznost razmisljanja, ampak podcenjujes pa vseeno jo; kar ti pa pac ne zamerim, ker sebe nimam za prevec pametnega x:Dx x:o)x Toda, ce pogledam iz tvoje perspektive in dopuscam teorijo, da Krishna - bog obstaja v taki obliki kakor pravis; predvidevam, da si ON glede na (spet tvoja teorija) lahko dopusca bivati v telesu ali pa pac ne, oz. kakor ga je pac volja. Morda biva v celo vec njih obenem x:o)x Kaj pravis?

Kako ves, da je bog izvor energije?
Kako ves, da sploh obstaja?
Kako ves, da je bog prisoten v vsakem atomu?
Kako ves, da je bog 1 oseba nad nami?

Konec koncev, pa ga jaz se nisem videl ali obiskal nikoli.
Le da verjamem da je vredu. Kakor so vredu vsi ljudje.
Pac nekdo izgubi sled za lucjo in bolj tava v temi kot nekdo drugi.
Temo pa srecamo kdaj pa kdaj vsi, in prav tako tudi svetlobo.
In cetudi bi bil on to kar o njemu mislimo (vsak pac svoje), mar ni privilegij da vidimo tisto kar zelimo in se iz tega dobimo nekaj zavesti vec, ce pac jo!! x:Dx


Pa se nekaj, ker si se ravno ustavili ob izgledu njegove zunanjosti:
Mar se tudi ti ne povzdigujes nad 'boga' ce ocenjujes zunanjost nekoga, obenem pa govoris, da je vse bozanska kreacija!?? Zanimiva locenost! x;)x

:vio:

-----------

...Saj ne pove nič svojega. Vzame le malo od tu in malo od tam. Vse bazira na vedskih spisih, predvsem Bhagavad-giti, zraven pa doda še malo Biblije in Korana, da je bolj univerzalno. Fant se je lepo znašel in zmiksal mayavada filozofijo (impersonalistično) in filozofijo bhagavate (personalistično). Ok, da na kratko pojasnim...
FREE,
Aha, se pravi da ti lahko obstajaš kot oseba, Bog pa ne. Se pravi, da si močnejši od Njega? praviš, da smo vsi Bog, le da z različnimi nivoji zavesti. Oprosti, ampak to je čisto nelogično. In nekdo več in nekdo manj stika z univerzalno energijo ljubezni? Pa saj Bog je IZVOR te energije. Kako potem ne bo imel stika z njo? Ne, tole je pa zgrešeno. Oprosti, če zvenim grobo, ampak prosim te, premisli o tem.
Bog je prisoten v vsakem atomu, sicer ne bi bilo nobenih oblik. Le kako bi se lahko mrtva materija oblikovala v skale, cvetlice,...človeška telesa? Brez Boga ni nič.
JA, BOG JE 1 OSEBA NAD NAMI IN TO, DA TI TEGA NOČEŠ VERJETI JE TUDI RAZLOG ZAKAJ SI SE ZNAŠEL V TEM MATERIALNEM SVETU (SMO SE ZNAŠLI).
....



#59 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 17:37

<{POST_SNAPBACK}>No, sm ze zadnc odgovoro, pa je nekdo moj post zbrisu  :o|o:  :o|o:  :sori:  :V:

:mad2:

Pa kaj je spet zdaj to, da ne bom pop*******!!!!!!!
kdo je brisal, se ti blede al kaj??
Jooooj, kwa mi greste na zivce s tem. x!x

SAMO JAZ lohk brisem tvoje poste (razen tebe in v specifficnih forumih moderatorji).
In ce bi ga, se nimas kaj pritozevat oz. ga nimas kaj nazaj tlacit.
ce pa ni objavljen, si pa mroda ti zijalast pa povrsen.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#60 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 21. marec 2005, 17:52

H ahah ha, pa ce sm ga vidu gor x:Dx x:Dx
pa kwa zdej stolk not padla la kaj? x:Dx x:Dx
pac ga ni. sej nism reku, das ga ti!
kwa pa ce ga je SaiBaba!?
ceprou dvomim! x:Dx
---------

:mad2:

Pa kaj je spet zdaj to, da ne bom pop*******!!!!!!!
kdo je brisal, se ti blede al kaj??
Jooooj, kwa mi greste na zivce s tem. x!x

SAMO JAZ lohk brisem tvoje poste (razen tebe in v specifficnih forumih moderatorji).
In ce bi ga, se nimas kaj pritozevat oz. ga nimas kaj nazaj tlacit.
ce pa ni objavljen, si pa mroda ti zijalast pa povrsen.



#61 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 17:54

<{POST_SNAPBACK}>
pac ga ni. sej nism reku, das ga ti!

:mad2: a ti pravim, da ga lohk sam jaz!!!

kwa pa ce ga je SaiBaba!?

x:Dx x:Dx x:o)x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#62 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:12

FREE,

ne podcenjujem tvoje zmožnosti razmišljanja.

Zagotovo pa sem 100% prepričan, da tvoje domneve in lastne ugotovitve nimajo ravno mesta v bolj resni diskusiji. Res nima smisla, da hočeš argumentirati moje poste, če niti sam nisi prepričan(a?) v to kar pišeš. Brez zamere.

Če obsojam Sai Babo ne obsojam sebe, saj jaz nisem on in tudi on ni jaz. Priznam pa, da če bi bil duhovno bolj napreden, ga ne bi obsojal. Upam, da bom nekoč prišel na ta nivo....

Kako vem, da je vzel od nekje? Enostavno. ON SAM vedno citira Bhagavad-gito in razne vedske spise, pa Biblijo in Koran,...

Kako vem, da Bhagavad-gita ni plod človekovega uma? Enostavno, ker jo je izpel Krišna in ker tisto kar v njej piše 100% drži.

Ja, Bog je istočasno oseba in je tudi neoseben. Vendar Krišna v Bhagavad-giti lepo razloži, da mu je brezoseben aspekt podrejen. najlažje si ga predstavljamo kot njegovo avro.

Kako vem, da je Bog izvor energije? A si mogoče ti? Ali pa jaz? Kolikor jaz vem, nisem sposoben ustvariti niti travne bilke, kaj šele kaj več. Ideja, da je energija brez izvora je enostavno zgrešena. Energija ima VEDNO nek izvor.

Kako vem, da sploh obstaja kdo? Bog? Zato ker vse skupaj tako lepo obstaja. In zato, ker se od časa do časa osbeno pojavi in nam malce pomaga razbiti takšne dvome.

Kako vem, da je Bog prisoten v vsakem atomu? Če ne bi bil, potem tvoje telo ne bi imelo takšne oblike kakršno ima. Tukaj je potrebno razložiti tri aspekte boga, da bomo lažje razumeli.
Po hierarhiji:
1. Bhagavan - Vsevišnja Božanska Osebnost
2. Paramatma - njegova ekspanzija, ki prebiva v vsakem atomu in v srcu vsakega živega bitja
3. Brahman - brezosebni, vseprežemajoči aspekt

Brahman je neinteligenten. Je samo vseprežemajoča duhovna energija, ki je osnova za vse. Ker ni inteligentna sama po sebi ne more ustvariti oblik. Zato je tukaj paramatma ali nadduša, ki je prisotna v vsakem atomu in poskrbi, da se atomi med seboj lahko vežejo v molekule, itd...in nastanejo oblike. Sicer bi se vse samo razbilo. Taka je ta stvar. Tako Bog deluje skozi svoje brezštevilne energije, sam pa ostaja individualna in neodvisna oseba.

Kako vem, da je Bog 1 oseba nad nami? Če ne bi bil 1 oseba, potem ne bi bil Bog. Bog je eden. To slišimo v Krščanstvu, Islamu in tudi v Vedski tradiciji. Bog je Vrhovna celota, pravzrok vsega, mi pa smo njegovi sestavni delci. Tukaj pa se nahaja ZELOOO važna poanta. In sicer vprašanje zelo podobno tvojemu. Glasi se pa: "Zakaj je ravno ON Bog. Zakaj ne JAZ?" To vprašanje pa je razlog zakaj obstaja materialni svet. Tu pa bom zaključil, ker je tema tako globoka...pravzaprav je to najbolj važno filozofsko vprašanje in bi lahko razglabljali ure in ure pa ne bi prišli do dna....lahko pa po e-mailu, če te (ali pa koga drugega) zanima. tukaj pa ne bi, ker postanejo stvari dokaj konkretne.

Nisi ga še videl ali pa obiskal? SI, celo zelo osebno si se družil z njim. Vendar se ne spomneš.
JA, Bog je v redu. ON je NAJBOLJ V REDU! On si je sploh izmislil V REDU x:)x
.............tvoji zadnji stavki so pa bolj v zraku...... :o|o:

Om Shanti Shanti Shantih :vio:

#63 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:18

zelo zanimivo pises...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#64 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:20

pišem samo tisto, kar sem prebral in slišal od učiteljev, ki jim zaupam. in ne zaupam zlahka (ker sem bil že prevečkrat prevaran), kot lahko razbereš iz mojega pisanja.

#65 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:22

vem, no vem, slutim, opazim... iz vsega tvojega pojavljanja tule...
najprej mi pride na misel pri tebi previdnost...
in morda se prehitra, preskokovita zrelost.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#66 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:27

jep, previdnost. treba pazit kje hodimo, ker zaenkrat hodimo v temi. no, vsaj jaz. tu pa tam pa se malce zasvita.

prehitra, preskokovita zrelost? Kako to misliš? zrelost ne more biti prehitra. je enostavno zrelost. lahko zrel v trenutku, lahko pa čez 50 let. no saj, zrel pa najbrž res nisem...no. bi pa rad bil, ja. koristna želja mislim jaz..khm. ja.

#67 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:29

jaz maram vse svoje faze... nocem prehitevati (itak se moram tega tud naucit, ker ne znam nic pocet umirjeno).
Mal radosti 'pogresam' pri teb, humorja, veselja, zato 'zrelost' in da kar prevec. :)
tak saturn varianta.
Tu ne rabis bit previden, jaz ti nic nocem. :palec:
(*je pa lazja in prijetnejsa komunikacija, ce nisi tolk zlo).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#68 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:33

Uh, ja. Saturn. Mi zdaj zelo nagaja. Ne, saj....ja v bistvu sem tak umirjen in resen. tko, ne hecam se če ni ravno treba, no....v bistvu, če ze že hecam se rajši znotraj duhovnosti, ker materialističen humor me nekak ne gane :o|o:
Se pa tkole s frendi fajn narežimo včasih x:Dx ker to tudi spada k duhovnosti. Treba bit DUHOVIT! Ampak ker je tole pač resna debata....potem skoraj pozabim na to.

#69 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:36

<{POST_SNAPBACK}>Treba bit DUHOVIT! .

preberi debatkico o tem v temi ... hm, beseda duhovnost nekaj.
pa ze veckrat sem prav tole govorila duho (duh) pa se vit (vita vitae - lajf). :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#70 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:38

Ja, včasih so rekli za Krščanske duhovnike, da morajo biti DUHOVITI, drugače niso tapravi.

#71 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:42

no vidis. ;)

se kam drugam vskoci, da ne bos imel izgovora, da se moras sam resno zgovarjat. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#72 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:48

Bi skočil, če bi bilo kaj pametnega....no saj je, pa so posti čisto zamrli...grem zdej domov. sevidjamo.

#73 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:50

<{POST_SNAPBACK}>Bi skočil, če bi bilo kaj pametnega....

no kok smo pa zahtevni... ampak saj... na 1. pogled je sam tako, ves... pol pa pades kam not, pa same duhovne in duhovite debate. x:o)x x:px x;)x
OK, FB. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#74 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:50

Zakaj ne. A ti si preprican? Ali mislis, da ziveti v prepricanjih pomeni biti duhovno zelo razvit?
Mislim, da prav lastne ugotovitve in domneve imajo najvec mesat v resni diskusiji - sj je to najvec kar lahko dam!! Edino, ce ne citiram direktno bagvagito (al kwa je ze) x;)x

Da, tudi jaz. x:Ix

In kaj pol ce je citiral? a ne bis mel al kaj? x:Dx x:Dx sej jo ti tut citiras! mogoce se mu pa dobro zdi napisano, pa je povedal nekomu ravno tisto kar je rabil, pa je!! x:Dx Kwa pa ves, mogoce jo je pa se sam pisal nekoc x;)x

Kako ves da jo je izpel Krishna in da kar not pise 100% res??

Kako pa ves, da je ravno Krishna v Bhagavad-giti tisto razlozil, da si ni zmislu le tisti, ki je to pisal?

Cetudi nisva midva, a bi morda moral nekdo biti izvor? Cetudi nekdo ali nekaj je izvir, zakaj bi bil to glih Krishna - bog? To pomeni, da, pac ce ne vemo kdo je, pa naj bo tisto, kar nas um najlazje sprejema, ali raje nas EGO!

A si ga ze vidu - boga namrec, ko pravis, da se vsake toliko pojavi... in ce si ga ze, kako si vedel da je on (tisto kar se je pojavilo) BOG!?

Zakaj mislis, da je bil le Krishna zmozen ustvariti cloveka taksnega kakrsen je?
Zakaj ga torej ni ustvaril bolje ali drugace!?
(Tisto kar si napisal so samo 3 moznosti navedene v Bhagavad-giti, kako ves, da moznosti ni vec) - torej se lahko vprasas, kaj pa ce kaksna verzija Bhagavad-gite pac clovestvu manjka, recimo!? Ali pa je enostavno skrita v njegovem srcu in dusi!!??

morm it, bom pol naprej...


--------

FREE,

ne podcenjujem tvoje zmožnosti razmišljanja.

Zagotovo pa sem 100% prepričan, da tvoje domneve in lastne ugotovitve nimajo ravno mesta v bolj resni diskusiji. Res nima smisla, da hočeš argumentirati moje poste, če niti sam nisi prepričan(a?) v to kar pišeš. Brez zamere.

Če obsojam Sai Babo ne obsojam sebe, saj jaz nisem on in tudi on ni jaz. Priznam pa, da če bi bil duhovno bolj napreden, ga ne bi obsojal. Upam, da bom nekoč prišel na ta nivo....

Kako vem, da je vzel od nekje? Enostavno. ON SAM vedno citira Bhagavad-gito in razne vedske spise, pa Biblijo in Koran,...

Kako vem, da Bhagavad-gita ni plod človekovega uma? Enostavno, ker jo je izpel Krišna in ker tisto kar v njej piše 100% drži.

Ja, Bog je istočasno oseba in je tudi neoseben. Vendar Krišna v Bhagavad-giti lepo razloži, da mu je brezoseben aspekt podrejen. najlažje si ga predstavljamo kot njegovo avro.

Kako vem, da je Bog izvor energije? A si mogoče ti? Ali pa jaz? Kolikor jaz vem, nisem sposoben ustvariti niti travne bilke, kaj šele kaj več. Ideja, da je energija brez izvora je enostavno zgrešena. Energija ima VEDNO nek izvor.

Kako vem, da sploh obstaja kdo? Bog? Zato ker vse skupaj tako lepo obstaja. In zato, ker se od časa do časa osbeno pojavi in nam malce pomaga razbiti takšne dvome.

Kako vem, da je Bog prisoten v vsakem atomu? Če ne bi bil, potem tvoje telo ne bi imelo takšne oblike kakršno ima. Tukaj je potrebno razložiti tri aspekte boga, da bomo lažje razumeli.
Po hierarhiji:
1. Bhagavan - Vsevišnja Božanska Osebnost
2. Paramatma - njegova ekspanzija, ki prebiva v vsakem atomu in v srcu vsakega živega bitja
3. Brahman - brezosebni, vseprežemajoči aspekt

Brahman je neinteligenten. Je samo vseprežemajoča duhovna energija, ki je osnova za vse. Ker ni inteligentna sama po sebi ne more ustvariti oblik. Zato je tukaj paramatma ali nadduša, ki je prisotna v vsakem atomu in poskrbi, da se atomi med seboj lahko vežejo v molekule, itd...in nastanejo oblike. Sicer bi se vse samo razbilo. Taka je ta stvar. Tako Bog deluje skozi svoje brezštevilne energije, sam pa ostaja individualna in neodvisna oseba.

Kako vem, da je Bog 1 oseba nad nami? Če ne bi bil 1 oseba, potem ne bi bil Bog. Bog je eden. To slišimo v Krščanstvu, Islamu in tudi v Vedski tradiciji. Bog je Vrhovna celota, pravzrok vsega, mi pa smo njegovi sestavni delci. Tukaj pa se nahaja ZELOOO važna poanta. In sicer vprašanje zelo podobno tvojemu. Glasi se pa: "Zakaj je ravno ON Bog. Zakaj ne JAZ?" To vprašanje pa je razlog zakaj obstaja materialni svet. Tu pa bom zaključil, ker je tema tako globoka...pravzaprav je to najbolj važno filozofsko vprašanje in bi lahko razglabljali ure in ure pa ne bi prišli do dna....lahko pa po e-mailu, če te (ali pa koga drugega) zanima. tukaj pa ne bi, ker postanejo stvari dokaj konkretne.

Nisi ga še videl ali pa obiskal? SI, celo zelo osebno si se družil z njim. Vendar se ne spomneš.
JA, Bog je v redu. ON je NAJBOLJ V REDU! On si je sploh izmislil V REDU  x:)x
.............tvoji zadnji stavki so pa bolj v zraku...... :o|o:

Om Shanti Shanti Shantih  :vio:



#75 jivatma

jivatma
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 62

Objavljeno: 21. marec 2005, 18:52

Uh, pa še jaz sem tak, da bi takoj vse posekal xDDx
Če vidim, da je kdo zabluzil in da ne ve kaj govori, potem takoj sek sek. Ne morem pomagat. Sej je dobronamerno a veš. Čist. Tko neumno mi je, da če vidim nekoga ki drvi v prepad, da ostanem hladen in rečem: "Super, na pravi poti si, kar tako naprej." Ne, rajši rečem:"Ej, bučman, ustavi se! Če boš šel še 10m naprej se boš razbil!" Tko to z mano.

zdej pa res šibam.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0