Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Politika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
10930 komentarjev na to temo

#8226 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 5. april 2020, 19:16

Se strinjam, da imamo nekateri  premalo znanja  ... in prav zanimivo bi mi blo na te trditve o tem poboldanem in iz tega teksta slišat kaj strokovnega ;

26. september 2009

https://www.rtvslo.s...je-gripe/212921

 

Iz zgornjega čalanka, ki sem ga podala je Zapisano ;

 

Če se osredotočiva na vsebino vaše tožbe. V prvi točki tožite farmacevtska podjetja Baxter, Novartis in Sanofi zaradi suma bioterorizma.

WHO naj bi jim dal smrtonosen patogeni virus, ki so ga proizvedli bioinženirji, da bi sistematično okužili cepivo z živim
virusom ptičje gripe?

To drži. Ptičja in nova gripa sta bili umetno narejeni v laboratoriju.

To je dejstvo.

Jeffrey Taubenberger je na Aljaski iz trupla žrtve, ki jo je pokončala španska gripa,
izrezal pljuča,
rekonstruiral smrtonosni virus iz genskega materiala in ugotovil, da gre za isti virus kot pri ptičji gripi.

WHO je februarja prav ta genski zapis virusa poslal Baxterju v Avstrijo, ta pa je iz njega izdelal cepivo.

 

(Se sprašujem če bi bilo to s strokovnega vidika možno ?) excl.png ...in to nadalje tudi ; 

 

Tako ptičja gripa (H5N1) kot »prašičja« gripa (H1N1) sta virusa influence A. Prav tako je bil virus influence A španska gripa, ki je razsajala med letoma 1918 in 1919 in so jo, zanimivo, poimenovali virus H1N1, saj je šlo za prvi primerek. Nova virusa sta torej njena potomca?
Da.
Virus so rekonstruirali in iz njega naredili več različic, med njimi je tudi "prašičja" gripa. To je ena izmed prvih različic rekonstrukcije španske gripe, ki pa so jo nato naredili še bolj smrtonosno.

Virus so dali v cepivo, s katerim so cepili ljudi v Indoneziji, s čimer je virus mutiral, oni pa so ga nato patentirali.

Ptičja gripa ima 63-odstotno smrtnost in se hitro prenaša s človeka na človeka.

Zapomnite si, da je virus ptičje gripe, ki zdaj kroži po svetu, narejen umetno, v laboratoriju.
Narejen je bil s pomočjo organizacij, kot je WHO.


Ravno zato pravite, da je WHO novi virus nehal imenovati prašičja gripa in ga zdaj imenuje virus H1N1?
Da.
Tudi WHO je moral priznati, da virus nima nič s prašiči.

Prvotna zgodba je bila, da se je virus razširil na prašičji farmi in se nato prenesel na človeka.

Seveda se je pojavil problem, ker je zbolel le en fantek, zbolel pa ni noben prašič.

WHO je moral priznati, da virus nima nič s prašiči. Zdaj ga imenujejo H1N1, s čimer poudarjajo njegov umetni nastanek.

 

Pravite tudi, da v naravi ne obstaja tako nevaren virus, ki bi lahko pobil množico ljudi?
Ljudje imamo imunski sistem, ki se hitro prilagodi novim boleznim. Zato morajo zdaj narediti tak virus, ki ga naš imunski sistem ne bo prepoznal.
Ptičja gripa se npr. hitro prenaša s človeka na človeka.

Baxter je zmešal 72 kilogramov cepiva, ki je mešanica živega virusa ptičje gripe in virusa normalne sezonsko gripe, s čimer so
naredili hitro prenosljiv in smrtonosen pandemični material.

Če bi ljudem to vbrizgali, bi ustvarili nov hibrid, ki je lahko še bolj smrtonosen. Kar so seveda upali, da se bo zgodilo.

 

Opozarjate tudi na to, da je Baxter patentiral cepivo za H1N1 že
leta 2008, medtem ko je WHO razglasil pandemijo 11. junija 2009?

Baxter je cepivo za virus H1N1 res patentiral leta 2008.
Aprila so nam rekli, da je virus H1N1 nekaj povsem novega.

Tako nov je bil, da so morali razglasiti pandemijo, saj nismo imeli dovolj razvitega imunskega sistema.

Ne morejo pa imeti obojega. Ne morejo reči, da je virus nov in da moramo razglasiti pandemijo, na drugi strani pa je
Baxters že leta 2008 patentiral cepivo. Ne morejo reči, da niso vedeli.

 

(In to - a ne bi bilo možno v današnjem svetu ka j takšnega ?) excl.png

 

WHO in ZN ste tožili tudi zato, ker naj bi bila odgovorna za
bioterorizem, na drugi strani pa želijo s prodajo cepiva zaslužiti
veliko denarja?

WHO in ZN sta le element v tej zapleteni
organizaciji, sta vladni fond kriminalne združbe za ta novi svet. WHO
tesno sodeluje z bankami in s farmacevtskimi podjetji, da bi dosegel
agendo te skupine. Svetu je npr. odredil cepljenje. V odboru WHO pa
sedijo odgovorni ljudje farmacevtskih družb Baxter, Novartis in Sanofi.
Nekaj dni preden so razglasili svetovno priporočilo o cepljenju, so
imeli sestanek, vodstvo WHO-ja in njegovih 15 članov svetovalnega odbora za cepljenje, na sestanku pa je bilo 30 direktorjev opazovalcev
iz farmacevtskih podjetij. Vsebina sestanka javnosti ni bila znana.
Povsem jasno pa je, da so se odločili, da bodo priskrbeli od štiri do pet milijard enot cepiva za ptičjo ali prašičjo gripo Baxterju, Novartisu in Sanofi, s katerimi bodo zaslužili milijarde

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

P.S.

Skratka meni kot laiku se vse kar je zapisano zdi možno .

Res pa je, da nisem strokovna  ... in da nimam veliko podlage, da bi karkoli od tega trdila .


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8227 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 5. april 2020, 19:25

Če se ne razmnožuje, kako pa potem razložiš njegovo širjenje in okužbe vedno več ljudi???

In kako so, recimo, pred stoletji, ko tehnološko temu niti približno še niso bili kos, po tvoje naredili virus stekline in črnih koz?

Pa še nekaj: v znanosti ne gre za to, da se stvari tupijo, dokler se ne zatupijo v glave ljudi, gre za dokaze. In teorija v znanosti ni nekaj, kar nima dokazov, kar si je nekdo izmislil (to se imenuje hipoteza), o teoriji govorimo takrat, kadar se nabere veliko konsistentnih dokazov o nečem. O tem, kako so virusi zgrajeni in kako delujejo, obstaja veliko dokazov. Če jih ti ne poznaš, to še ne pomeni, da jih ni. Konec koncev so pa pravi znanstveniki prvi, ki dvomijo, ki ne jemljejo ničesar kot dokončno dokazanega. Vendar pa je seveda treba stvari trdno dokazati, to velja pa tudi za tvoje trditve, Glas.

Glas, sori, ampak mislim, da ti je pa tukaj malce zmanjkalo realnega znanja in si začel bluziti.

 

Podobno bi mi rekel goreči vernik neke religije, da imam premalo znanja, da bi lahko z njim razpravljal o duhovnosti..  ker kako bi lahko jaz vedel karkoli o temu, o čemu se je on učil 20let..  Če bi vedela kako je znanost nastajala in med čem vse so včasih izbirali, preden so takratne teorije, postale današnji "uveljavljeni dokazi" bi vedela, da je neka trenutna splošno sprejeta teorija, bila včasih ena izmed mnogih..  In v večini primerov ni obstala kot prevladujoča samo zaradi empiričnih dokazov in da bi na ta pravičen način ovrgla ostale konkurenčne teorije..

Pri znanstvenih teorijah vlada namreč enako rivalstvo kot v ekonomiji..  In kakor se korporacije tepejo za prevlado, tako se tudi znansteve teorije tepejo med sabo za enako prevlado..  In tudi vse te teorije težijo k monopolu.. Pa čeprav je neka teorija pomanjkljiva, je šele na drugem ali na tretjem mestu smiselnosti..  vseeno če ji uspe na neki točki izsiliti dovolj reklame, zasede mesto prestola in od takrat dalje, vse druge raziskave, ki nje ne potrjujejo, te potem takoj romajo na smetišče, pa čeprav so mnogo boljše..  

Enako je v zgodovini, pišejo jo zmagovalci.  Ali pa še vedno trdijo da so Egipčani klesali granit z orodji, ki granita nit iskrhali nebi ipd..

In zato cele kupe raziskav, ki so prave romajo v koš, že ene 30 let, ker se jim ne da vseh učbenikov na novo pisat, (pa ne samo zaradi tega)..

 

Enako je še marsikje..  

Kvantna fizika je recimo pred 20 leti z novimi odkritji, ovrgla ogromno drugih hipotez..  hipotez, ki so temelji večim znanstvenim pristopom in veljajo kot samoumevni v povprečnem razmišljanju človeka, ali tudi uveljavljenega znastvenika..  Zato se še danes 20let po teh odkitjih delajo, kot da to sploh ni bilo odkrito..  ker drugače, bi morali na novo napisati vse ostale vede ali za njih še huje, morali ovreči lastne mnetalne konstrukte iz katerih so si izgradili poglede na realnost..  hipoteze in verjetja, ki predstavljajo temelj njihovih pogledov na realnost, ti temelji so bili pač z novimi raziskavami ovrženi..  To je mučno starim uveljavljenim znanstvenikom, zato je selekcija katere raziskave lahko pridejo na plano, kaj pa mora romati v senco pozabe..

In tudi tukaj denar odloča, kaj je kakemu lobiju smiselno da dobi dovolj pozornosti, kaj pa roma v predal..  Neodvsine raziskave zelo težko pridejo do priznanja, saj ni nobenega lobija v ozadju, da bi jih spromoviral..  


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8228 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 5. april 2020, 20:52

Kar si napisal, seveda pije vodo, tudi sama sem rekla, da prava znanost ni dogmatična in vsaka teorija ima nek svoj kontekst, v okviru katerega je dokazana z dokazi. Zunaj tega konteksta ali okvira pa obstajajo še druge možne razlage in dokazi. A če se gremo znanost, ne pa neko poljubno nakladancijo oz. "teoretiziranje" (to se meni zdi, zato to tudi drži, če slučajno ni v skladu z znanstvenimi dokazi, pa toliko slabše za znanost), potem je seveda treba priskrbeti tudi dokaze za trditve. Čisti resno me zanima, na kakšni osnovi trdiš, da se virusi ne razmnožujejo in da so beljakovine, ki jih človekovo telo hoče odvreči? Pa kako so lahko izdelali virus črnih koz ali stekline pred 500 leti, če naj bi držalo, da so patogeni virusi umetno ustvarjeni? Prav zanimivo se mi zdi, da morajo znanstveniki vsako trditev dokazati, medtem ko razni drugi lahko kar producirajo teorije, dokazati jim pa ni treba nič oziroma vsaka nebuloza kar velja za dokaz (tako kot npr. tista komedija z "dokazovanjem" povezave driske in G2 omrežja). Problem je velikokrat to, da tisti, ki znanja nimajo, ga podcenjujejo, ker pa se jim ga ne ljubi pridobiti, raje znanost dajo v nič - češ da je skorumpirana in itak nič ne velja. In potem širijo nebulozne in velikokrat zelo škodljive ideje naokrog, če imajo pa še dobro sposobnost prepričevanja, pa jim ljudje neverjetno nasedajo, včasih tudi s tragičnimi posledicami. Oboje je enako škodljivo: neznanje, povezano s samopoveličevanjem svojih izmišljotin in skorumpirana znanost v spregi z ekonomskimi in političnimi močmi (še zdaleč pa ni vsa znanost taka!)

Kar se tiče pa pogovarjanja z nekom, ki o nečem nekaj ve - lej, jaz se nimam kaj pogovarjati z nekom o razvoju računalniških sistemov, ker vem, da kar koli bom rekla, bo kr neki, ker o tem pač ničesar ne vem, lahko samo kaj vprašam in poslušam in se učim. In če mi bo dotična oseba rekla, daj, Iknee, neumnosti klatiš, bom utišala klopotec in začela o, kaj vem, vremenu ali opravljala sosedovo Lojzko :-)



#8229 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 5. april 2020, 22:13

Meni, osebno, se ne zdi toliko pomembno, ali je ustvarjen, ali pa je nastal, po naravni poti....

Bolj, vznemirjujoča, se mi zdi reakcija elit,....tu se meni porajajo, bolj pomembna vprašanja.....

 

Pri teorijah zarot, pa ne grem rad dlje, predvsem iz razloga, da lahko, nekako, vse povežeš, če si to želiš.....

Obstajajo dokazi,......morda res, ki pa so, posredni.....zato, govorimo, o teoriji zarote....

Če pa bi, dokazi bili, neposredni, bi pa govorili o zaroti....

 

Dejstvo je, da nekaj smrdi,....in po navadi, nas speljejo na napačno sled, ter nas poskregajo zaradi napačnih vrednot.....


Damijan D


#8230 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 6. april 2020, 04:01

Iknee, tako kot obstajajo naravne rastline in GSO rastline, podobno je z virusi..  zato ne vem zakaj me sprašuješ kako so potem "oni" izdelali steklino in črne koze, če tega nikjer nisem trdil..  niti ne verjamem da so jo.   Tudi nekajkrat sem že omenil, da lepim tuje linke, s katerimi se strinjam delno, ker nakazujejo v pravo smer.. kamor lahko greste sami raziskovati, če želiti odkriti kaj več resnice, kot vam jo servirajo po TV in kot vam jo ponuja "stroka"..   ker samemu se mi ne ljubi ročno pisati celih literatur, da bi predstavil TOČNO tak pogled, ki ga imam jaz..  Niti nimam potrebe po temu.   Zato tudi brezveze sprašuješ za povezavo med G2 in drisko, slika je bila orientir, ne pa nujno, da je nekdo, ki je to spisal, ravno vložil dovolj truda v vsako trditev..  Vsak ki ima v sebi vgrajen BS meter, lahko sam oceni koliko je v kaki objavi resnice, koliko pa površnosti ali celo zablode..  Ampak to še vedno ne pomeni, da če iščeš le dlako v jacu, da s tem lahko zanika celotno jace..  Oziroma predlagam, da iščeš najprej jajce in šele nato iščeš dalko in smeti v njemu..

Glej ko se pogovarjaš z nekom in če mu rečeš, da govori izmišljotine, si sam na preizkušnji, da mogoče pa ti sam govoriš izmišljotine, saj vse to kar verjameš že desetletja, verjameš le zato ker to ponavlja pač dovolj ljudi, ki jim ti pač slepo verjameš, sam seveda nisi še tega preiskovati, zakaj le bi, če to pravi "stroka"..  ali tudi če si šel/šla raziskovati, si raziskoval/a plasti informacij, ki so jih napisali/sevirali ti isti ljudje, ki ti servirajo tudi te konče sklepe (beri: dogme), glede uradnih teorij znanosti..  In če raziskuješ informacije, ki jih servira ena in ista skupina ljudi, potem sploh ne raziskuješ..  Raziskovanje pomeni, da raziskuješ v vseh virih, predvsem v tistih, ki poskušajo ovreči obstoječo dogmo glede nečesa..  in če je ne moreš ovreči, potem je zaenkrat najboljša..  To je edini način prečščevanja in dejanskega trajnega premikanja k resnici..  Ampak obstoječa "stroka" to prepoveduje in ljudje se skladno z tem tudi obnašajo..  V njihovem imenu branijo njihove dogme..

Kaj virusi so, kako se prenašajo, kako nastajajo in zakaj, glede tega uradna medicina ne širi prave slike (ali namensko ali zaradi nevednosti ne vem)..  

 

To je podobno, kot če se greva zdaj prepirati kolika je smrtnost pri okužbi z Covid-19, ti boš recimo trdila da 2%-5%, jaz pa da je 0,1%-0,2%.  Ti boš izhajala iz uradnih informacij, ki so jih nazadnje dali ven mediji in "stroka", jaz pa iz statistik Nemčije, saj je edina država, ki dejansko testira vse povprek in ne le hudo bolanih in z resnimi simptomi..  toraj ne dela selekcije!

Je pa skoraj brezpredmetno, če se zapleteva v to debato, tudi če se pokoljeva za svoj prav..   je ves trud okrog te debate bil zaman, ker ti testi za Covid-19, ki so jih razvili sploh ne izmerijo prisotnost virusa Covid-19..  Toraj je laž, manipulacija ali zmota..  ali planska ali ker pač nekaj morajo dati folku na brzino, da jih še naprej jemlje kot "stroko" ne vem..    In ker je ta zadeva globlja od prvotne globine debate, bi bila debata o procentu smrtnosti, ki izhaja iz nerealnih testov brezpredmetna..

 

Zato se mi tudi ne da zapletati v razpravljanja o površinskih zadevah, ker zabloda izhaja iz globljih zmot..  Splača pa se ljudem nakazati zmoto le eno raven nazaj..  ne pa kaj več..

 

V temu videu imaš omenjene kar nekaj resne literature, iz katere lahko prideš do odgovorov na par vprašanj, na katera si meni postavila vprašanja:

https://www.iol.co.z...ndemic-45124913

 

Dvomim sicer, da boš posegla po tej literaturi..  mogoče te sploh ne zanima..  mogoče le želiš kontrirati.. 

Ima pa ta literatura podobno veljavo in znanstven podlago (kot uradne dogme od "stroke"), pa dobesedno ovrže 90% tega kar se širi čez to uradno stroko.

Ampak oni so pač pred 100 let izbrali ta način opisovanja ideje o virusih in zato so vse ostale veljavne razlaga/teorije dobesedno zakopali (beri: prepovedali) in dobesedno ne dopuščajo, da prihaja sploh do debate o njih..  

In zato jih lahko odkrijo samo zarotniki..   Pa fora je da sem jaz tisti, ki posvečam veliko časa, da zmeljem "zarotnike" z kritičnim analitičnm umom, ko širijo svoje nebulozo..  pa nimajo niti osnov niti volje, da bi hoteli sploh dovolj raziskati to kar širijo..  


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8231 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 6. april 2020, 08:45

...

Pri nas se ljudje pač založijo z moko in kvasom..  šele potem z wc papirjem..  

 

Saj to je normalno.

Najprej moraš jest, pa čeprav sam kruh, potem šele lahko serješ... wink.png biggrin.png


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#8232 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 6. april 2020, 09:01

Domoljubka, odgovarjam na tvoja vprašanja, svoje sem vpisala kar v tvoj tekst z zeleno. Mi je fajn tvoj odprt pristop za vse, uživaj pomlad,ylflower.gif  naberi čemaž še z mano v mislih (jaz ga imam v drugi občini, hehe huh.png )

Se strinjam, da imamo nekateri  premalo znanja  ... in prav zanimivo bi mi blo na te trditve o tem poboldanem in iz tega teksta slišat kaj strokovnega ;

26. september 2009

https://www.rtvslo.s...je-gripe/212921

 

Iz zgornjega čalanka, ki sem ga podala je Zapisano ;

 

Če se osredotočiva na vsebino vaše tožbe. V prvi točki tožite farmacevtska podjetja Baxter, Novartis in Sanofi zaradi suma bioterorizma.

WHO naj bi jim dal smrtonosen patogeni virus, ki so ga proizvedli bioinženirji, da bi sistematično okužili cepivo z živim
virusom ptičje gripe?

To drži. Ptičja in nova gripa sta bili umetno narejeni v laboratoriju.

To je dejstvo. Utemeljitev te trditve?

Jeffrey Taubenberger je na Aljaski iz trupla žrtve, ki jo je pokončala španska gripa,
izrezal pljuča,
rekonstruiral smrtonosni virus iz genskega materiala in ugotovil, da gre za isti virus kot pri ptičji gripi.

WHO je februarja prav ta genski zapis virusa poslal Baxterju v Avstrijo, ta pa je iz njega izdelal cepivo. Pljuča žrtve španske gripe so že zdaaavnaj razpadla - celo na Aljaski. Virusi pa imajo zunaj celic zelo omejen čas preživetja, ki se šteje v dnevih (za tiste, ki ne verjamejo, da so živi: vsaka beljakovina v naravi relativno hitro razpade). To je navadna izmišljotina in na tem bazira njena cela štorija.

 

(Se sprašujem če bi bilo to s strokovnega vidika možno ?) excl.png ...in to nadalje tudi ; 

 

Tako ptičja gripa (H5N1) kot »prašičja« gripa (H1N1) sta virusa influence A. Prav tako je bil virus influence A španska gripa, ki je razsajala med letoma 1918 in 1919 in so jo, zanimivo, poimenovali virus H1N1, saj je šlo za prvi primerek. Nova virusa sta torej njena potomca?
Da.
Virus so rekonstruirali in iz njega naredili več različic, med njimi je tudi "prašičja" gripa. To je ena izmed prvih različic rekonstrukcije španske gripe, ki pa so jo nato naredili še bolj smrtonosno.

Virus so dali v cepivo, s katerim so cepili ljudi v Indoneziji, s čimer je virus mutiral, oni pa so ga nato patentirali. Virusi mutirajo zaradi nestabilnosti njihove nukleinske kisline in vplivov okolja (tudi DNA v naših celicah mutira, a veliko manj, ker je bistveno bolje zaščitena pa še popravljalne mehanizme in imunski sistem imamo) po naravni poti, nima to veze s cepljenjem. Lahko sicer mutacijo povzročijo tudi umetno, je pa izjemno težko spremeniti nukleinsko kislino točno tako, da bo nosila točno tako informacijo, kot si ti želiš - o tem sem govorila v enem drugem postu. Lahko prenašaš informacije iz enega organizma v drugega (to dela genski inženiring), bistveno teže pa jih je na novo ustvarjati, vsaj  smiselne in učinkovite. 

Genski material virusa pa lahko spreminjajo, seveda, saj to lahko počnejo tudi pri človeku (genske terapije vse delujejo na ta način)

Ptičja gripa ima 63-odstotno smrtnost in se hitro prenaša s človeka na človeka.

Zapomnite si, da je virus ptičje gripe, ki zdaj kroži po svetu, narejen umetno, v laboratoriju.
Narejen je bil s pomočjo organizacij, kot je WHO.


Ravno zato pravite, da je WHO novi virus nehal imenovati prašičja gripa in ga zdaj imenuje virus H1N1? Tole je čist brez zveze, glej pojasnilo spodaj o poimenovanju, poimenovali so ga tako že zdavnaj prej.
Da.
Tudi WHO je moral priznati, da virus nima nič s prašiči.

Prvotna zgodba je bila, da se je virus razširil na prašičji farmi in se nato prenesel na človeka.

Seveda se je pojavil problem, ker je zbolel le en fantek, zbolel pa ni noben prašič.

WHO je moral priznati, da virus nima nič s prašiči. Zdaj ga imenujejo H1N1, s čimer poudarjajo njegov umetni nastanek.

Poimenovanje nima prav nič z nastankom virusov. To je strokovna terminologija, ki temelji na naravnih lastnostih virusa. Citat:

Viruse gripe tipa A je moč nadalje razvrstiti glede na dve vrsti beljakovin kapsidehemaglutunina (oznaka HA ali H) in nevraminidaze (oznaka NA ali N), ki so bistvene za življenjski cikel virusa. Na osnovi tega je pri tipu A znanih šestnajst podtipov H in devet podtipov N. Pri tipu B so po drugi strani odkrili le en podtip H in en podtip N. Trenutno sta najpogostejši antigenski različici virusa A podtipa H1N1 in H3N2 (Yohannes et al., 2004).

Pravite tudi, da v naravi ne obstaja tako nevaren virus, ki bi lahko pobil množico ljudi?
Ljudje imamo imunski sistem, ki se hitro prilagodi novim boleznim. Zato morajo zdaj narediti tak virus, ki ga naš imunski sistem ne bo prepoznal. Ženska kr neki prbija na počez, nima pojma o tem, kako imunski sistem deluje. Nimam cajta na tem mestu razlagat, piše pa v vsakem učbeniku imunologije (preden se je lotila dela, bi si ta ženska lahko vsaj osnove imunologije pogledala, ah, ja, ampak znanost itak nima pojma) 
Ptičja gripa se npr. hitro prenaša s človeka na človeka. 

Baxter je zmešal 72 kilogramov cepiva, ki je mešanica živega virusa ptičje gripe in virusa normalne sezonsko gripe, s čimer so
naredili hitro prenosljiv in smrtonosen pandemični material. 

Če bi ljudem to vbrizgali, bi ustvarili nov hibrid, ki je lahko še bolj smrtonosen. Kar so seveda upali, da se bo zgodilo. Tukaj je pa ona vse pomešala - niti genski inženiring, niti cepivo ne deluje tako, kot je ona tukaj napisala. 

 

Opozarjate tudi na to, da je Baxter patentiral cepivo za H1N1 že
leta 2008, medtem ko je WHO razglasil pandemijo 11. junija 2009?

Baxter je cepivo za virus H1N1 res patentiral leta 2008.
Aprila so nam rekli, da je virus H1N1 nekaj povsem novega.

Tako nov je bil, da so morali razglasiti pandemijo, saj nismo imeli dovolj razvitega imunskega sistema.

Ne morejo pa imeti obojega. Ne morejo reči, da je virus nov in da moramo razglasiti pandemijo, na drugi strani pa je
Baxters že leta 2008 patentiral cepivo. Ne morejo reči, da niso vedeli. 
To ničesar ne dokazuje. Virus HIV se je začel pojavljati že v prvi polovici 70.tih let, močno se je začel širiti pa v 80.tih letih. Okuženo mora biti neko kritično število oseb, da krivulja preide v strmo rast števila okužb - in šele na tej stopnji običajno razglasijo epidemijo, lahko je to več let po prvih pojavljanjih virusa.

 

(In to - a ne bi bilo možno v današnjem svetu ka j takšnega ?) excl.png

 

WHO in ZN ste tožili tudi zato, ker naj bi bila odgovorna za
bioterorizem, na drugi strani pa želijo s prodajo cepiva zaslužiti
veliko denarja?

WHO in ZN sta le element v tej zapleteni
organizaciji, sta vladni fond kriminalne združbe za ta novi svet. WHO
tesno sodeluje z bankami in s farmacevtskimi podjetji, da bi dosegel
agendo te skupine. Svetu je npr. odredil cepljenje. V odboru WHO pa
sedijo odgovorni ljudje farmacevtskih družb Baxter, Novartis in Sanofi.
Nekaj dni preden so razglasili svetovno priporočilo o cepljenju, so
imeli sestanek, vodstvo WHO-ja in njegovih 15 članov svetovalnega odbora za cepljenje, na sestanku pa je bilo 30 direktorjev opazovalcev
iz farmacevtskih podjetij. Vsebina sestanka javnosti ni bila znana.
Povsem jasno pa je, da so se odločili, da bodo priskrbeli od štiri do pet milijard enot cepiva za ptičjo ali prašičjo gripo Baxterju, Novartisu in Sanofi, s katerimi bodo zaslužili milijarde

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

P.S.

Skratka meni kot laiku se vse kar je zapisano zdi možno 

Res pa je, da nisem strokovna  ... in da nimam veliko podlage, da bi karkoli od tega trdila .

Če povzamem svoje mnenje o tem: Ja, možno je z genskim inženiringom spremeniti obstoječi virus, težko pa načrtovati njegove točno in vnaprej določene lastnosti in obnašanje. Ta ideja o množičnem pobijanju ljudi z umetnim virusom z visoko smrtnostjo v cepivu je pa itak neumna: 1. ljudje bi zelo hitro pogruntali, da umre ali hudo zboli vsak, ki se cepi, ne moreš pa cepiti take množice ljudi naenkrat,  in 2. če človek po cepljenju umre, se virus ne bo širil. 

Ženska je pa že v tem kratkem sestavku namlatila dovolj prazne slame, da me ne zanima več. Očitno ji fantazija laufa na polno. Nekaj je treba vedet: v času interneta je pisanje odmevnih zgodb lahko zelo donosen posel in kaj je bolj donosno, kot tematika, ki si jo je izbrala tale novinarka. Idealna kombinacija: človeštvo smrtno ogroženo (strah neverjetno dobro prodaja!), elite, konspiracija, vse to pa na osnovi visoke tehnologije, ki je ljudje, ki nimajo izobrazbe na tem specifičnem področju, ne poznajo in jim lahko uturiš ma glih kar češ.



#8233 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 6. april 2020, 09:03

Vprašanje, se kar samo vsiljuje.....kdo.....se bo okoristil???

 

 

Evo, nafojtral ego...

 

Z vsem napisanim se delno strinjam.

Ne bom napisal ali drži ali ne drži ker moje znanje in informiranost ne sežeta tako daleč.

Kdo se bo okoristil. 

Bomo videli.

Kaj lahko storimo proti temu?

Nič, oz. ne prav mnogo, razen da pametujemo po forumih(vsaj jaz)

 

Jaz se držim filozofije(menda je budistična...icon14.gif icon14.gif ) ki pravi takole:

 

Imaš problem?

Če je odgovor ne - ne sekiraj se.

Če je odgovor da - ga lahko rešiš?

Če je odgovor da - reši ga in se ne sekiraj

Če je odgovor ne - ne sekiraj se

 

Uporabno za mnogo stvari.

 

Ego je pa ena čudna žival, pri vsakomur rabi drugačno hrano... tongue.png biggrin.png


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#8234 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 6. april 2020, 21:08

Meni se pa fajno zdi, da se razvije kakšna bolj globoka debata in tudi to, da nismo enakega mnenja ... ker iz različnih zakladnic - različna znanja in pogledi, da malo te svoje dilce premikamo ...smile.png

Razumem Iknee, ki zadeve sprega iz svojega bolj znanstveno izkustvenega vidika ... in pa tudi tebe Glas, ki tudi fajno pojasniš svoje razširjeno gledišče mičkeno izven okvirjev in mej ... pa ovce od Alefa biggrin.png ... in praktičnost Damjana ....OK2.gif

 

 ... Ma jaz sem tu nekje na sredini - tu se težko opredelim striktno ... ker vem, da svet ni samo lep  ... in da žal je možna packarija in zblojenost posameznikov, skupin, elit  ... v naši državi nešteto praktičnih dokazov kar se dogaja v pokvarjeni orbiti politike in gospodarstva ... več ali manj tudi ne preveč vidno očem ... ljudje obolevajo zaradi neodgovornega in nevestnega delovanja kvazi stroke, zgodbe o raznih firmah, ki pod krinko zastrupljajo ljudi, zakopane strupene deponije odpadkov, zdravila s stranskimi učinki - ki jim nato, ko se odkrije njihova škodljivost pod imenom znanosti zamenjajo le ime zdravila ... pa voila dalje  ... zgodba Monsanto in še in še teh dogajanj, ki ne vlivajo zaupanja   ... https://www.mladina....o-je-zgodovina/

 

 Je pa tudi tako kot  Iknee pove ... na koncu je verodostjono in ljudje verjamemo tistemu kar se dokaže  ... 

In prav je tako ... icon1_thumbup.gif

Mogoče je kdaj to dokazovanje težko sprovajat ...ampak potrebno bi bilo vztrajat  ...

 

Hvala Iknee za odgovor - ob času  morda še kaj pogledam in preverim to zgodbo ... ker ja  ... že dva dni sem bolj nagnjena k naravi ...smile.png

Danes nabirala regrat ... jutri obrezujemo neka drevja ...  jaz bom najbržda bolj čaj pa malco talala ...  heh in uživala na dekci s poezijo  ... pojutrišnjem pa v gozd,  ki je na obronku radodaren s čemažem (  heh, bo pa več kot 2km oddaljen ... ampak kot pravi Glas - klinc gleda ... nikogar ne bo tam tako, tako da ne bom kršila načelo samoizolacije ... tu v bloku pa se na hodniku čoporijo moji južni bratje, ki ne znajo bit v tem lih na miru ... tak, da tu prej kaj staknem kot na podeželju )

 

In ja, če me bo kdo masiral s to razdaljo v tem ... ne bom lih mirna ( hahah ...  orožja nimam - mam pa garant strupen jezik, ki sika na dometu več kt predvidenih  "varnih"  2 metrov  ... brez maske se razume ... tongue.png )

 

Se slišimo kmalu .... se mirim za en popizditis v medije, ker mi gre blazno na živčke, da ves čas govorijo o tem, da bomo zajezili virus, če se bomo mi, ki smo že v karanteni kao odgovorno držali ukrepa  ... na drugi strani pa že razmišljajo, da bodo že naslednji teden zalaufali še več podjetij  ... pa čeprav istočasno ugotavljajo da je več smrtnosti, da še nismo prišli na vrh piramide naše epidemije  ... sleepy.gif

Skratka nič od masovnega testiranja državljanov z napredno tehniko in ukrepi in nič od priznanja, da prebivalci med seboj v različnih skupinah tlemo nadaljne okuževanje zato, ker je veliko tistih, ki delajo nezaščiteni v firmah in zato, ker civilno prebivalstvo tudi nima zašitne opreme ter zato, ker niso dosledno sprovedeni zaščitni ukrepi in pogoji, nabava opreme, razkužil  ...

Nas je v bloku v našem vhodu približno 100 ... a je razkuževanje stopnišča, stikal in ograj šele v teku dogovora.

Naš štuk sama razkužujem z varikino in vodo ( 2dcl varikine na 5 litrov vode ) ... pa vendar, ker sem na vrhu stavbe poberem marsikaj vmes preden pridem domov ...

 Se je pa zdaj našel nek čistilni servis, ki ima idejo 2x na dan razkuževat naš vhod za 30 €  na dan ....

Matr bo šefta pri enih  biggrin.png ... so se naše punce iz Bosne koj zmenile, da bodo to raje one delale - pa scenkale ponudbo na 20 € ...flirt.gif

In zdaj razmišljam ali jih bo kdo nadziral pri delu ... koliko razkuževalnega materiala bodo zadržale za domače potrebe -  s čim in kako bodo razkuževale naše prostore - če bodo naredile le kakšno blago "domačo inverzijo" ?!  ...up.gif ...

 

Skratka ne prideš do konca velikim državnim korupcijam   ... kt  malim tud ne  ...partyy.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8235 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 7. april 2020, 00:06

Ko boste imeli čas..  wink.png

 

https://www.youtube....xd-1jMTRaD8V0SI


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8236 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 7. april 2020, 07:43

Ko se video začne z apokaliptično, nervozno musko (deluje na možgane tako, da aktivira središča za strah, še preden sam ugotoviš, ali se imaš česa bati!!!), ko se pojavi ženski glas s tisto značilno počasno, dramatično dikcijo, zadevo izklopim. icon_smile_dead.gif  Ne da se mi plužit skozi takle čustven bullshit, da bi prišla do (mogoče) kake relevantne informacije. Čustvene manipulacije me ne zanimajo, zanimajo me realni podatki, kot sem že nekje napisala - hladni ko kamen. 



#8237 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 7. april 2020, 08:02

Ko se video začne z apokaliptično, nervozno musko (deluje na možgane tako, da aktivira središča za strah, še preden sam ugotoviš, ali se imaš česa bati!!!), ko se pojavi ženski glas s tisto značilno počasno, dramatično dikcijo, zadevo izklopim. icon_smile_dead.gif  Ne da se mi plužit skozi takle čustven bullshit, da bi prišla do (mogoče) kake relevantne informacije. Čustvene manipulacije me ne zanimajo, zanimajo me realni podatki, kot sem že nekje napisala - hladni ko kamen. 

 

Vse imaš not, vse meritve, vse procese pred kongresom, pričevanja, raziskave, politična ozadja, ko to forsira, kronoogija sprejetih zakonov..  itd itd  Eden res kvalitetnih dokumnetarcev, napram enim drugim dokumnetarcem, ki bolj kot ne pumpajo svojo agendo, brez da bi jo konkretno utemeljili..

Takoj te odbije zato, ker podzavestno odrivaš vse, kar bi ti lahko zamajalo vero v obstoječe norme sistema,..  


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8238 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 7. april 2020, 10:38

Sory, jaz sem izklopil , iz istega razloga, kot opisuje Iknee......

 

Ajde, se bom probal potrudit ,še enkrat......


Damijan D


#8239 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 7. april 2020, 18:02

CORONAVIRUS caused by 5G Thomas Cowan ( prevod )

https://www.youtube....hw7FGx0t9HkP7sM


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8240 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 7. april 2020, 18:07

https://www.24ur.com...-brezmejni.html

 

Sindikati: Ministrstvo izrecno priporoča ravnanje v nasprotju z zakonom

 

Dodajajo, da že samo Ministrstvo za zdravje opozarja, da so delodajalci, njihova vodstva oziroma predstojniki odgovorni za organizacijo dela, poslovanje in zakonitost poslovanja. "Navkljub temu pa si ministrstvo dovoli priporočiti vodstvom zdravstvenih zavodov in bolnišnic, da do nekakšne ureditve, medresorske uskladitve oziroma do sprejema razlage KPJS s strani Komisije za razlago KPJS ne izplačujejo predmetnega dodatka oziroma izplačevanje le-tega zadržijo," so ogorčeni.

 

 

 

 


Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#8241 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 7. april 2020, 21:48

Vse imaš not, vse meritve, vse procese pred kongresom, pričevanja, raziskave, politična ozadja, ko to forsira, kronoogija sprejetih zakonov..  itd itd  Eden res kvalitetnih dokumnetarcev, napram enim drugim dokumnetarcem, ki bolj kot ne pumpajo svojo agendo, brez da bi jo konkretno utemeljili..

Takoj te odbije zato, ker podzavestno odrivaš vse, kar bi ti lahko zamajalo vero v obstoječe norme sistema,..  

 

Ne, to me odbija z razlogom, kot sem ga zapisala. Ne potrebujem nikogar, da bi mi nekaj utupil s čustvenim nabojem, ne znotraj, ne zunaj sistema. Ene stvari pač delam razumsko in ne vpletam not čustev in to, ali je omrežje G5 nevarno ali ne, zame ni stvar čustev, strahu, pripadnosti čredi, če hočeš. Prav tako me ne zanima, kdo mi skuša kaj dopovedati - ali je ta zunaj ali znotraj sistema. Zanima me samo, KAJ ima povedati, pa lepo prosim, brez dramatiziranja in zganjanja cirkusov in po možnosti brez zoprne muske, kadar hočem RAZMIŠLJATI, rabim tišino, pa odveč so mi drame in čustvene motnje drugih osebkov. Tisto žensko v videu bi pa jaz najprej povabila na en orng dolg pohod v hrib, da bi najprej mal spihala svoje napetosti in strahove, potem bi se pa v miru usedli ob enem dobrem zeliščnem čajčku in petju ptic pred mojo brunarico in šele potem bi jo poslušala, kaj ima za povedat. Kaj ima tle sistem z mano oz. jaz z njim, pa res ne vem, ampak ti najbrž že veš.



#8242 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 7. april 2020, 22:04

Sicer pa ja, v resnici sploh ne rabim, da me kdo prepričuje v problematičnost G5, meni je že navaden štrom v bajti preveč. Svoje čase sem tudi mesec, dva preživela daleč od elektrike in sem čisto jasno začutila razliko, ko sem prišla nazaj v civilizacijo. Ponovno sem to jasno začutila par let nazaj, ko sem bila v isti hiši nekaj dni brez elektrike. Po dveh dnevih se je v hiši naselil mir, druga vibracija, druga dimenzija je prišla do izraza, doživljanje je postalo polno, več dimenzionalno... Ko smo spet dobili štrom, se je vrnila nervozna, hitra, nemirna energija in višje dimenzije so se nekako zatemnile...To se ful ful čuti. Naš čutilni in živčni sistem pa nam sčasoma neha pošiljati signale, da je polje, v katerem smo, škodljivo, ker pač deluje tako, da sprejme situacijo kot ozadje (podobno kot nehamo zaznavati vonj v prostoru po določenem času, čeprav ni nič manjši). 



#8243 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 7. april 2020, 22:50

To se ful ful čuti. Naš čutilni in živčni sistem pa nam sčasoma neha pošiljati signale, da je polje, v katerem smo, škodljivo, ker pač deluje tako, da sprejme situacijo kot ozadje (podobno kot nehamo zaznavati vonj v prostoru po določenem času, čeprav ni nič manjši). 

 

 

Iknee glede nato kaj si napisala, pa imam zate (in tebi podobnim) eno vprašanje?!

Ker tudi jaz vse to čutim s telesom..  Ampak jaz nebom šel pisat, kaj čutim, kako čutim, kje čutim, ker to je lahko tudi subjektivno..  bom pa zato objavil post (ali 20 postov), ki po moje nakazuje(jo) v tisto smer, kje je vzrok tega, ki povzroča TO, kar jaz čutim v telesu/s telesom preko določenih senzacij..

 

In prvo kot prvo sem čutil ta Covid bulshit v "zraku" (beri: energetsko) že en teden preden bil sploh kak uraden primer v SLO..  In ker vsako sezono začutim vsak virus, ki ima kako veljavo, na podoben način in se energetsko spoznava (za 20min) in nato lahko greva dalje vsak svojo pot (ali tudi skupaj kot frenda)..  Tokrat ni šlo tako hitro in je trajalo dalj časa in je ostajal ta nek občutek teže in neke neprijetnosti, kot da nekaj ne želi sesti nazaj na svoje mesto "out of natural place"..   zato sem dovoljeval/vzdrževal odprtost do tega in en večer je prišel čez moje telo od spodaj navzgor buum val spoznanja energija/intuicija/vedenje/spoznanje, da je to umetno ustvarjen virus in da je bil spuščen med folk plansko! (pa še en paketek uvida v 5G, povezave od do..  In o 5G prej sploh nisem nikdar raziskoval, vbistvu sem se boj posmihal folku, ki je obsesiral o temu)..  In v trenutku ko sem dobil ta uvid, je teža te zadeve šla vstran od mene (in se mi je pokazalo za naprej eno moje poslanstvo za kako desetletje, če ne več..)..  Tukaj ne govorim o najvišjem duhovnem poslanstvu, ki je pri meni že od nekdaj enako (skozi več mojih življenj konstanta).

  

Zdaj ne vem kakšno poslanstvo ima kdo od vas, ampak če mene nekaj "drži" me drži predvsem zato, da temu posvetim svojo pozornost in fokus zavesti točno tja, kamor je treba in kako dolgo je treba..  Zakaj?  Ker zame no obstaja nekaj, kar ne bi mogel razkriti/odkriti/zvedeti, toraj ni vprašanja, na katerega ne bi mogel dobiti odgovora..  In če le ohranjam svoj fokus na nečemu dovolj dolgo, bom o temu zvedel VSE, dobil najgloblje globine resnic.   In zato je moj fokus ponavadi držan na neki tematiki tako dolgo, dokler je tam potrebno hoditi globlje, globlje,.. in je tam pač nekaj še za zvedeti.   In to lahko počnem neomejeno dolgo, oziroma dokler pač hočem ali dokler je kak višji namen, da moram tam kaj najti/izbrskati..  Če to ne bi bilo pomembno zame ali za druge, potem mi niti ne bi držalo fokusa na temu tako dolgo..  Kdo ali kaj odloča, da "drži" moj fokus tam??  Recimo temu Vseprisotna Inteligenca, ki je prisotna v vsemu živemu/neživemu  (neživega ni!), ki se izraža čez vse/vsakoga, ves čas, in hkrati..   In ta inteligenca uporabi moje sposobnosti, da so uporabljene za najvišje dobro, kot je pač možno čez vse danosti, ki jih imam, zase in za okolje v katerem živim..  (dolgovezim)

 

Vprašanje je:

A si ti Iknee (ali kdo drug od vas) zaznala v zadnjih treh tednih kakšne ekstra senzacije v telesu..  Ker če poznaš kako se čuti štrom iz žic, kako wi-fi, kako kaj druga..  potem verjetno zaznaš tudi, ko se kaj novega začne potencirati v tvoj življenjski prostor?!

Toraj a je kdo od vas začutil kake nove čudne senzacije v telesu, v preteklih tednih??


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8244 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. april 2020, 10:20

"Tematike, ki jih google, youtube in FB sedaj ažurno blokira, postajajo bolj in bolj popularne in deljene med ljudmi samimi..

!people power!

Internetni policaji bravo vam za cenzuro resnic, fajn pomagate še bolj širiti te iste resnice, ki bi jih tako zelo radi zameglili pred javnostjo ! "

 

 

 

VIDEO-MEME-UPDATED.jpg

 

https://www.davidick...oXWoUFwd5Z0e4ek

 

  The Video the Internet is terrified of you seeing!   The video may buffer before it starts because of the level of traffic, but stay with it and then it plays fine.

 

 

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8245 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 8. april 2020, 13:56

Jst pa tole čutim in mi hebe intermeco - za povedat ....icon1_rolleyes1.gif

... Če se bodo  naslednji teden sprostili ukrepi prav zaradi kapitalistične gonje skombinirane z janševo prodano ritjo   ... bomo v pekcu bolj kot si mislimo ...

 še enkrat ponavljam - v Sloveniji ni samo 1000 okuženih ... in smrtnost bo večja .... daljše obdobje se bomo jajcali s tem  in bolj zahrbtno vse skupaj bo - prav zaradi neresnosti ukrepov ;

 

icon1_thumbup.gifMiha Kordiš: V proizvodnji okužbo tvega na stotine ljudi

https://www.youtube....h?v=Iltp0SwCj84

 

http://www.levica.si...elo-tece-dalje/

Medtem pa uradni predstavnik vlade Jelko Kacin pred kamero razpreda o
klopcah in parkih. Funkcija takšnih nastopov je ustvarjanje delitev med
ljudmi in iskanje grešnih kozlov, medtem ko vlada ni pripravljena
sprejeti resnično odločnih potez.


Posledično se v svojem zasebnem življenju soočamo z vedno bolj
vsiljivimi in omejujočimi policijskimi ukrepi ter nedopustnimi posegi v
zasebnost in svobodo posameznika, medtem ko se na delovnem mestu vsi
pretvarjajo, kot da se ni še nič zgodilo.

 

.........................................................................

 

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

https://necenzuriran...-na-lazi-769171

 

Ugotovitve Levice;

 

Pojasnila računskega sodišča, ki smo jih prejeli, navedbe pristojnih
na ministrstvu postavlja na laž. Zakonska omejitev, ki bi državnemu
zavodu za blagovne rezerve preprečevala dogovore s kitajskimi podjetji, v
resnici ne obstaja.

To pomeni:

 

1. Da ni nobene zakonske ovire, ki bi državnemu zavodu preprečevala nakupe neposredno iz tujine.

2. Da zavodu, ki spada pod okrilje Počivalškovega ministrstva, zaščitnih
mask in druge opreme ne bi bilo treba uvažati prek slovenskih
posrednikov.

3. Da na zavodu in ministrstvu niso storili vsega, da bi v Slovenijo v
času epidemije COVID-19 prišlo dovolj mask in zaščitne opreme. Ali so se
na zakonske omejitve, ki jih v resnici ni, sklicevali iz neznanja ali
drugih razlogov, za zdaj ni jasno. V zadnjih treh tednih je zavod z
različnimi slovenskimi podjetji sklenil za več kot 130 milijonov evrov
pogodb. Med njimi prevladujejo podjetja, ki se pred tem nikoli niso
ukvarjala z dobavo zaščitne opreme.

 

Tu pridam še to vsebino o aferah maske  ; https://necenzuriran...ra-maske-767050


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8246 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 8. april 2020, 14:56

Pa še aktualne zadeve iz politike v Sloveniji ;

Ne bom linkala posamičnih pomembnih zadev -  se mi zdi, da bi blo zanimivo prebrat tudi ostalim ...

Tam kamor je napovedana vsebina kliknite na več - dobite povezavo na razširjeno vsebino  kliknete na več

 

Izjave za javnost ; Stranka levica
 
Ukrepi Vlade ;
 
Vlada ne rešuje izrednih razmer, ampak jih ustvarja

Vlada Janeza Janše s stopnjevanjem pritiska skuša zdravstveno krizo prikazati v varnostno, epidemijo kot invazijo, boj proti virusu pa kot vojno. A s kakšnimi cilji?

Več >>

 

Luka Mesec: 3 milijarde evrov sme razdeliti samo ena stranka
Ta teden v parlamentu sprejemamo – finančno gledano – najtežji zakon v
zadnjih 30 letih. Noben drug zakon ni razdelil kar treh milijard evrov,
kar sicer predstavlja skoraj 1/3 letnega proračuna države.
 

Matej T. Vatovec o novem razrezu delovnih teles DZ: koalicijski valjar

Na posvetu pri predsedniku državnega zbora glede razdelitve mest v
delovnih telesih smo bili priča “valjarju koalicije” pod krmilom
predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča (SMC).

Koalicija je v nasprotju z osnovnimi demokratičnimi standardi opoziciji ponudila
razdelitev mest in predsedniških mest v delovnih telesih državnega
zbora, ki ne ustrezajo številčnim razmerjem v državnem zboru.

Prav tako koalicija ni opoziciji ponudila nobenega državotvornega odbora,
saj je sprva želela prek dogovora z Zmagom Jelinčičem in izključitvijo
Levice ohraniti tudi nadzor nad Komisijo za nadzor obveščevalnih in
varnostnih služb. Podobno so hoteli narediti tudi z opozicijsko Komisijo
za nadzor javnih financ

Več >>

 

Denarno nadomestilo za študente, ki so izgubili delo!
Ogromen del študentske populacije, ki se preživlja z delom ob študiju, je v teh dneh izgubil svoj vir preživetja. Gostinstvo in vrsta drugih storitev, ki jih poganja študentsko delo, so namreč točno tisti, ki so v teh dneh popolnoma zaprli svoja vrata.
Več >>

  • Nujno obvestilo za stranke glede prijave začasnega prebivališča Več >>
  • Praktični napotki za razkuževanje večstanovanjskih stavb Več >>
  • Od 30. marca 2020 lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, nosečnice). Upokojenci lahko opravijo nakup samo v tem času

 

 

Glavni ukrepi so sledeči:

Odzivi Levice in pobude Levice

 

Celoten seznam ukrepov dostopen na spletni strani državne uprave.
Aktualno dogajanje v DZ

 

Amandmaji Levice k zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19
in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo za zaščito najrevnejših družin
Trenutni vladni ukrepi ne dosežejo ene najbolj ranljivih skupin prebivalstva –
revnih družin. Interventni zakon sicer določa enkratni znesek v
vrednosti 150 evrov za prejemnike socialne pomoči in dodatek na velike
družine za čas trajanja epidemije v obsegu med 100 in 200 evri. Na
nobenem mestu pa ne govori o družinah z nižjimi dohodki, enostarševskih
še posebej, in tudi takšnih, kjer je starš zaposlen samo za polovični
delovni čas zaradi majhnih otrok. Prav tako vlada ne utemeljuje, zakaj
so nekatere skupine upravičene do enkratnega denarnega nadomestila, za
druge pa ukrepi veljajo do konca epidemije.

  • Jutri bo v DZ potekala seja, na kateri bo obravnavana novela Zakona o
    referendumu in o ljudski iniciativi (ZRLI) ter sprememba poslovnika, ob
    tem bo potekala tudi debata o aktivaciji 37a člena (predvidoma zgolj stališča poslanskih skupin).
  • Začetek tedna je ob sprejetju strožjih vladnih ukrepov glede omejitve gibanja
    izven občinskih meja (z določenimi izjemami)  prinesel v DZ dva sklopa
    vprašanj: “Mega” korona zakon in razdelitev delovnih teles med pozicijo
    in opozicijo
 

Mega korona zakon

V nedeljo je bil objavljen osnutek korona zakona na katerega je Zakonodajno pravna služba izrazila pomisleke v približno 80%. Po manj kot 24 urah, ko je bil osnutek v rokah opozicije, je koalicija želela po prvotnem načrtu že v torek opraviti tako obravnavo na Odboru za finance, kot obravnavo na seji DZ, nato pa so sejo DZ predvideli za sredo. Kot vidimo, se tudi to ni izšlo po predvidevanjih, saj v tem trenutku (sreda, 11:35) še vedno ni opravljena razprava na Odboru za finance - še več, pozicija ni pripravila niti svojih 100 amandmajev k zakonu, ob tem pa je potrebno poudariti, da se pričakuje podobno število amandmajev tudi s strani opozicije. Amandmaji Levice skušajo v čim večji meri vključiti ranljive skupine v krog upravičencev, doseči umik javnosti dostopnega spiska prejemnikov pomoči, pomoč, ki jo bodo deležni gospodarski subjekti vezati na prepoved odpuščanja delavcev, v obdobje moratorija odplačevanja kreditov pa vnesti tudi prepoved obrestovanja.

Nerazumljivo je takšno hitenje pri sprejemanju zakona, ki bo razdelil 3 milijarde, hkrati pa ima poleg socialnih in gospodarskih ukrepov ambicijo poseganja na ustavno varovane osebne svoboščine in nedotakljivost stanovanja, kot izhaja iz 104. in 105. člena predlaganega zakona.

Iz končnega predloga je bila s pritiskom javnosti umaknjena sporna določba o vstopanju policistov v stanovanja ter sledenju mobilnih telefonov brez sodne uredbe, kljub nasprotovanju pa je noter ostala še možnost dostopa do občutljivih osebnih podatkov.


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8247 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 8. april 2020, 15:33

Janez Janša pripravlja teren za Orbanizem v Sloveniji ;

 

Državni zbor si je pravkar s 66 glasovi za in 8 glasovi Levice proti pripisal moč, da se postavi nad ljudstvo in odloča, kdaj je referendumska pobuda, vložena s podpisi državljanov, nedopustna.

Uradni razlog je skrajšanje postopkov zaradi epidemije koronavirusa, vendar ukrep ne vsebuje nikakršnih določil o začasnosti.

Z dvotretjinsko večino je bila ustava rokohitrsko spremenjena brez kakršnekoli resne razprave.

Razočarani smo nad opozicijo, ki je sodelovala pri tem početju.

Pravkar je namreč Janševi vladi omogočila, da odslej neovirano sprejema represivne, varčevalne in protidemokratične ukrepe.

 

Levica - Home | Facebook

 

92208761_1631821023643117_34594382782251

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#8248 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 8. april 2020, 20:52

Me "veseli" ,da nič  ,"ne gre", po mojih predvidevanjih....


Damijan D


#8249 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 10. april 2020, 21:13

"Tematike, ki jih google, youtube in FB sedaj ažurno blokira, postajajo bolj in bolj popularne in deljene med ljudmi samimi..

!people power!

Internetni policaji bravo vam za cenzuro resnic, fajn pomagate še bolj širiti te iste resnice, ki bi jih tako zelo radi zameglili pred javnostjo ! "

 

 

 

VIDEO-MEME-UPDATED.jpg

 

https://www.davidick...oXWoUFwd5Z0e4ek

 

  The Video the Internet is terrified of you seeing!   The video may buffer before it starts because of the level of traffic, but stay with it and then it plays fine.

 

 

 

 

Glede cenzure postaja bolj in bolj noro vse skupaj! 

Trenutno se poskuša uničiti vso javno izražanje mnenj..  Karkoli kdo pove proti uradnji Covid pravljici, je takoj cenzurirano, karkoli kdo izbrska o Bill Gatesu, je CENZURIRANO..  kakršnekoli izjave zdravnikov, ko jim prekipi ko vidijo nebuloze, ki se jih širi, se takoj CENZURA...  ko ljudje snemajo prazne bolnice sredi takozvanih največjih Covid žarišč, je CENZUR...  karkoli kdo pove o Naravni Imunosti je CENZ.......   karkoli kdo pove je C........

 

V Angliji vse žubori, London real je razburkal vode:

https://www.youtube....UqYyATL6CU--XTU

 

Recimo po facebooku deluje vojska ljudi/robotov, ki sledi vsemu kar jim ni všeč in dosega BLOKADO objave..  resnično manično blokira, tudi take zadeve, da je že smešno..  recimo tale slika, je bila prepovedana na FB:   icon_smile_big.gif

 

zemlja-bolanazdravacovid.png

 

(ta slika se je delila, ko so prišli ven prvi satelitski posnetki in pokazali kako se je zrak prečistil nad Kitajskimi mesti, ko je industrija bila ustavljena)

CENZURIRANA na FB

 

 

Tukaj pa je še en video od zdravnika iz Amerike, ki mu je film počil, prvo zaradi tega, ker ne smejo ljudi zdraviti z naravnimi snovmi, ki dejansko pomagajo ljudem da premagajo Covid.. in tudi zaradi agende, da se mora čimvečje število Covid primerov nabijat v statistike in predvsem čimvečje število smrtnih primerov prikazovati !!! Recimo dojenček je umrl zaradi zapleta pri porodu in je tudi bil prištet v Covid statistiko.. da so se še ubogi starši zbunili zaradi tega bluženja, da to pa res ni Covid..

 

https://www.facebook...e=MESSENGER_XMA

 

(video ne bo dolgo vdržal, pred cenzuro, poglejte hitro, preden je zbrisan!)


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8250 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 10. april 2020, 22:12

Hja - Ne vem o kakšnih praznih bolnicah sredi žarišč Glas je govora ? ... vem pa naslednje ;

Nekatere bolnice pri nas so bolj prazne - ker so se pripravljale na veliko število primerov v neki pokrajini  ... in ustavile vse druge specialistične preglede za najmanj 14 dni .

Delujejo centralne bolnice do zapolnitev .... potem bi pa v razrastu pacientov bile vključene še ostale v pripravljenosti .

Imamo nekaj poznanih zdravnikov, ki delajo v teh  bolnicah .

In ja vem - ponekod so izumili sistem, ko je pacient zdaj čisto zignoriran tudi v resnih situacijah  - Zadnjič je nekoga pes ugriznil in ga niso želeli sprejeti in oskrbeti  - takšna prpa je od tega virusa ... (Na klopci so mu mal rano razkužili, povili in ga poslali domov )....brez injekcije brez popisa glede cepljenja zaradi psa  .... Potem ti je jasno zakaj so bolnice prazne wink.png

Pri nas v NM se je takrat ob primerih pozitivnih v domu starejših občanov Metlika hitro prenesla okužba še v našo bolnišnico ...

In na nesrečo se je našlo še nekaj ignorantov, ki so tja hodili delat okuženi  - in se je bolnišnica morala bolj kot ne takoj zategnit ....

 

  Zaradi morebitne hitre ekspanzije - (kapacitete kao izračunane)  ... pa bi te bolnice morale začeti polno ordinirat  ...  In ker so ukrepi s karanteno prišli kmalu za tem - in se jih striktno držimo - smo zajezili večji porast bolnikov ... (V kolikor ni slika drugačna, ker ne poznamo zares števila okuženih - saj ne poteka masovno testiranje in se mnogo ljudi zdravi ali pa ne zdravi doma brez prihoda na pregled k zdravniku - dokler pač gre )

Sam ne vemo pa še,  če smo se dotaknili vrha epidemije in ne vemo kako se bo virus obnašal v bodoče ?  ...

Zato so po mojem nekatere bolnice za zadaj še prazne  ... in v priprvljenosti  ...

(tako moje mnnje, ko si lih zgoraj omenil - ne vem pa - če imam 100% prav )

 

Poglej pa zdaj Švedsko, ki ni hotela pristopit in je izvajala samo mehke ukrepe ... zaradi tega je umrlo v nekaj dnevih več ljudi, kot v njihovih sosednjih državah skupaj ...

Tudi novice od včeraj, da se je v Nemčiji virus v zadnjih dneh ponovno razbohotil ... pa v Franciji - še bolj žurkajo !!!!

Amerika postaja  množično grobišče ....

 

Mal pa sem alergična na tiste, ki samo pišejo, da ni toliko primerov kot se navaja  in ne slišijo ljudi iz prakse od tam .

Ravno včeraj klicali znanci Makedonci in so kar jokali po skajpu zaradi stanja, ki se dogaja  - saj je njihov zdravstveni sistem čisto zatajil .

Tudi v Srbiji ni rožnato.

 

Slišala sem da so po osebnem skajpu jokali tudi ljudje iz Španije . So povedali, da ni dneva, ko ne bi umrl kak njihov sorodnik, prijatelj ali znanec  ....

Tako, da men ni lih do šale  no ....sem prepričana , da je zadeva resna  ....

V toliko bolj, ker vem, da zarota elit definitivno sprovaja svoj načrt ...

JBG jaz sploh nisem tu optimist po vsem kar seštejem ... zadeve odkrite že iz preteklosti z dokumenti bi znale na vse kar poslušam bit ...  wink.png

1. Koronavirus in čas konca - Walter Veith

https://www.youtube....h?v=Ih2NpIfHh1w

 

2. Peklenski projekti s 5G

https://www.youtube....eature=emb_logo


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0