Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Naše SPECIALITETE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
155 komentarjev na to temo

#76 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 24. oktober 2003, 13:37

Ni ala mua, sem pa jedel pire po belgijsko.

Kot recept nič posebnega:

Krompir skuhaš,dodaš maslo in trdo kuhano jajce vse skupaj dobro pretlačiš, dodaš smetano, malce mletega črnega popra in nariban muškatni orešček in vse skupaj dobro premešaš,...odlična priloga.
Glej naprej, če se le da,...

#77 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 25. oktober 2003, 08:12

Moja specialiteta....

Najprej zavreš vodo, primerno osoliš, daš not začimbe, ponavadi dam drogino mediteransko mešanico, včasih dodam še mal čilija,... pol daš not, mlinotestove paradižnikove špagete... (odločilnega pomena je da so to špageti visoke kvalitete, kot so tile... kako poceni stuf ne bo delovalo ker se pozna na okusu) počakaš par minut, (posoda naj bo odprta) pobereš ven sem pa ke kakšnega da vidiš če so že kuhani, vmes igraš kitaro... (da bo hrana skuhana v harmoniji, jasno akustično, morda bi delovalo če bi zraven zapeli kako poskočno pesem, al pa kako mantro...) ... ko so skuhani odcediš, daš na krožnik, pokličeš familjo, in preliješ s paradižnikovo omako z dodatkom bazilike.... v primeru da tega nimaš, narežeš paradižnike, narežeš feferončke, (dva tri za celo posodo) popražiš čebulo, vse skupaj vržeš v eno skledo, mal soli mal kisa mal olja (v tem vrstnem redu) zmešaš (pokowc mi je omenil da če si opereš pol z detergentom roke, lahko tudi z rokami) in daš to namest omakce čez.... če si posebno lačne vrste daš še mal sira.... Kids Love it.... Babice bi se rade naučile, mami ne gre v glavo, tata uživa.... hehe, nevem kateri element je bistven, ampak to je moja specialiteta (da ne vem)...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#78 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. december 2003, 15:26

No, pa se tukaj...

Imamo posebno slavnostno praznicno temo: Praznicne jedi - ki je namenjena prav tem - praznicnim jedem, nic pa ni narobe, ce sta temi povezani in vtaknemo v praznicno jed tudi katero od 'nasih specialitet'. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#79 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 6. januar 2004, 14:38

He,he,Marsa, karkoli skuham je moja specialiteta in praznično obenem. x;)x x:Dx

Sicer pa že dolgo nisem nič zreceptiral sem gor :o|o: , se bo potrebno popravit.
Glej naprej, če se le da,...

#80 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 11. januar 2004, 11:09

Namesto recepta...za imenitno nedeljsko kosilo... x;)x

Ljubezen gre skozi želodec

x:px x;)x x:Dx

Astra
Per aspera ad astra

#81 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 11. januar 2004, 11:15

mmm, ene bikove jajce s tatarom x:px

#82 Ajda-

Ajda-
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 958

Objavljeno: 11. januar 2004, 20:20

No jaz sicer nisem ne vem kakšna "kuharca", ker še zmeraj živim pri starših in tako kuham bolj malo, ker tudi nimam časa večinoma..
Imam pa en dober recept, preverjen! Doma mu rečemo kar krompirjeva jed, je pa res njammi!!! Še posebej zame, ker ne jem mesa!

Krompir se skuha v oblicah, olupi in pusti da se malo ohladi
v srednje velik pekač damo toliko olivnega, kot se nam pač zdi dovolj
krompir režemo po kolobarčkih in polagamo v pekač tako da zapolnimo dno pekača
čez damo nariban sir, katerikoli, velikoooo peteršilja in ostalih začimb, kislo smetano, sladko smetano - po okusu
potem spet plast krompirja in čez recimo 2 jajci samo polijemo, mogoče še malo sirčka
pečemo prbl. pol urce in to je to - vse delaš po občutku - je simple, okusno, lahko dodamo še zelenjavo po želji oz. meso (jst ne, ker ga ne jem)

LP Ajda
Live and let live! Life is beautiful!!!!

#83 zizi

zizi
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 11. januar 2004, 21:06

x:Dx :vragec: SLOVENSKA KROMPIRJEVKA x:Dx

#84 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. januar 2004, 18:50

Kaj je zdaj, nobena nič ne kuha danes.
Imate Lunatki post v ponedeljek :sori: :eek: x^x

#85 zizi

zizi
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 12. januar 2004, 21:14

JOTA IN ŠE JOTA :palec:

1KG REPE
SUHA REBRA
ČESEN ČEBULA
KORENČEK
MALO PANCETE
ZAČIMBE-POPER-SOL-BAZILIKA-PETERŠIL-
FIŽOL
KROMPIR
Torej repo damo kuhat-rabra posebi za 15min.,nato 3 krompirje olupimo in zrežemo ne male kocke,korenček na kolutiče in vse strsemo k repi, dodamo še rebra,začinimo,pokrijemo in kuh kuh kuh 30min, vmes strsemo malo narezanega česna za zdravje,
v drugi posodi naredimo zabelo-panceta,moka ter v lonec k repi ter kuh kuh kuh 30min
na kocu dodamo fižol in tako to je to.
Najboljše je,če joto skuhamo dan prej saj tako dobi svoje naj naj okuse-
pa dober tek

POL PA NA NJIVO DELAT x:Dx x:Dx

#86 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 16. januar 2004, 04:28

a bosh shpeh jedu, che si zhejn?





(bi reku klobasa, pa nima pomena)



jemte se!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#87 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 16. januar 2004, 19:40

FRANCOSKI KROMPIR (pojma nimam zakva se tko reče) JE PA NJAMI

Potrebuješ: Nekaj kuhanih krompirjev
nekaj trdo kuhanih jajc
šunka ali kakšno drugo prekajeno meso (ki da okus, aromo)
lahko delaš tudi z ribicami (fileti)
kisla smetana
sladka smetana
margarino
sol, poper (improvizacije so ta bol)
LONČENO POSODO (globoko) lohk tud iz jena stekla, ker bomo pekli!

Torej; posodo namažeš z margarino, potem pa pokriješ dno posode s plastjo narezanega (na kolesa prbl pol cm) kuhanega krompirja, nato plast narezanih, trdo kuhanih jajc in potem plast na tanko (al pa debelo) narezanega izbranega okusnega, aromatičnega mesa (pismo, lohk bi bla tud zelenjava (paprika npr.).... po želji na meso lahko tudi naribaš sir..... potem pa spet plast krompirja, plast jajc in spet plast izbrane sestavine (beri meso, zelenjava...) itd. do zadnje plasti, ki NAJ BO krompir.... do vrha posode. Potem pa vse to zalij s sladko smetano (lahko ji primešeš eno jajce) in damo peči na recimo 180 stopinj toliko časa da kropir na vrhu dobi skorjico. Potem pa še na krompir kislo smetano in še malo v pečico in jed je gotova!
VAM POVEM, še anglčki bi jo jedli, če bi (sej veste)!

POZOR: ne pozabi kar fejst soliti krompir ko se kuha!

PA DOBER TEK!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#88 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 28. januar 2004, 10:56

Recept ala moja draga:

Njoki z brokolijem v pečici:

Brokoli poparimo v slanem kropu(par minut), nato v tej isti vodi skuhamo še njoke.
V okrogel(npr.) pekač(katerega prej namažemo z maslom ali margarino) položimo nekuhane brokolijeve liste in na to stresemo njoke in brokoli (pomešano med seboj).Vse skupaj posujemo z naribanim sirom(tak z neutralnim okusom- ementalec ne paše,ker je sladkast) in damo v razgreto pečico na 250 st.C.Pečemo toliko časa da se sir že malce zapeče(hrustljavo).
Poleg zelo paše paradižnikova solata pomešana z rdečo redkvico in mladimi koruznimi storžki - vse prelito s kančkom olivnega olja, brez kisa.Ne pozabi soliti.
Definitivno se poleg prileže kozarček črnega vinčka(po lastni izbiri).
brrrrrteeeek
Glej naprej, če se le da,...

#89 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:11

Kdo ima pametno idejo za zeleno LEČO ???

LP!

#90 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:34

Mene pa zanima kje vse uporabljate rdečo papriko in od tega kje sladko in kje pekočo???? xrolleyesx
Mushi

#91 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:35

:vragec:


hihi.... x:)x

sm si celo noch peku pishkote x:)x x:)x

recept:
1kg masla,
1kg moke,
1kg skute,
pa mal soli...

nardish testo, narezhesh na kvadratke, pokuminash, pojanezhish, popoprachish, pocuryjash, etc...pa dash pecht...njamyyyy


666 zlobijeu....mljask x;)x
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#92 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:41

aakhut ti to resno?
kolk časa jih pa pečeš, a to so tko kot krekerji? xrolleyesx
Mushi

#93 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 12. februar 2004, 13:43

:vragec:


pechesh jih na 180....ene 15min....lohk pa mal vechje kvadratke nardish, jih prepognwesh, pa not mal mmarmelade utaknesh....njamyyyy....mljask....slurp.....golp


666 zlobijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#94 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 17. februar 2004, 21:10

CILLI CON CARNE(za 2 osebi)

1-2 čebuli
1 pločevinka pelatov(ali 2-3 žlice parad. mezge)
2-3 stroke česna
30 dkg svinjine
1 pločevinka rdečega fižola v zrnju
1 pločevinka sladke koruze v zrnju
rdeča pikantna paprika v prahu
2 cillija ali 2 čajni žlički cilli omake
poper,sol po okusu

Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo.Prepražimo na žlici olja, da zarumeni.Dodamo pelate in česen, ter papriko v prahu. Pomešamo in počakamo, da zavre.Nato dodamo na kockice narezano svinjino(s tem vrstnim redom dosežemo, da meso zakrkne v omaki in ohrani vse svoje sokove),dadamo fižol in koruzo, cilli, sol in zalijemo z vodo, da so sestavine lepo pokrite. Premešamo in kuhamo na najmanjšem ognju 1 uro.
Jaz poskusim meso(mora biti mehko, da se ti razpusti v ustih in hkrati sočno), na koncu dodam še poper in chilli po okusu.
Zraven ponavadi naredim pire krompir, lahko pa tudi riž, polento ali njoke. Pa dober tek! x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#95 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. februar 2004, 21:36

Contesa, menda ja ne zmažeta taaake porcije le dve osebi xrolleyesx


Moja kuharica Salsa ima tak recept.

Sestavine za 4 osebe:

400 g čili fižola
200 g zrn sladke koruze
1 čipotle čili
1 rdeča paprika
1 paradižnik
1 manjša čebula
3 stroki česna
1 žlička križne kumine
8 GR ZDRAVE SOLI
3 žlice oljčnega olja

PRIPRAVA: cca 20 minut

Čilije in česen drobno sesekljamo, paradižnik in papriko narežemo na kose, čebulo grobo sesekljamo.
V posodi segrejemo oljčno olje, dodamo česen in čebulo ter eno minuto pražimo. Dodamo papriko in pražimo še 3 minute.
Ko čebula skoraj postekleni, dodamo fižol, koruzo, paradižnik, ter kuhamo še 10 do 15 minut.

SEMENA KRIŽNE KUMINE, DRUGE ZAČIMBE PO OKUSU IN ČILI ZDROBIMO V MOŽNARJU, POMEŠAMO Z ZDRAVO SOLJO, POKAPLJAMO Z LIMONINIM SOKOM IN ŽLIČKO OLIVNEGA OLJA IN KO SE JED OHLADI NA 65°C, VSE SKUPAJ VMEŠAMO IN DOBRO PREMEŠAMO, DA SE SOL RAZTOPI.

Postrežemo s koruznimi tortilja čipsi.

#96 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 18. februar 2004, 18:25

STROČJI FIŽOL Z JAJCI

800g stročjega fižola
6 žlic olja
3 čebule(150g)
2 stroka česna
poper, sol
1 šopek zelenega peteršilja
2 žlici drobtin
1 dl belega vina
6 žlic naribanega sira
2 dcl mleka
2 jajci
50 g masla

Čebulo drobno sesekljajte in jo prepražite na treh žlicah olja, dodajte skuhan in odcejen fižol, sol, poper in sesekljan česen, na rahlo premešajte in na hitro prekuhajte. V posebni posodi na treh žlicah olja prepražite ostanek čebule, dodajte drobtine, zelen peteršilj, vino in približno 1,5 dl vode in vse skupaj na hitro prekuhajte.
V namaščen pekač stresite polovico pripravljenega fižola, prelijte z omako(čebula in vino), posujte s tremi žlicami naribanega sira, prekrijte z drugo polovico fižola in obložite z lističi masla. Jajca, mleko, preostali sir in sol dobro premešajte in prelijte po fižolu. Jed pecite pri 220 oC približno pol ure. Fižol ponudite z jajci na oko. x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#97 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:13

Contesa, ali ti to vse tudi kuhaš, ali le prepisuješ iz kake kuharske knjige. To ni hudomušno vprašanje, zanima me v resnici.

#98 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:26

x;)x Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! x:Dx

Hecam se! x:Dx Obožujem kuhanje! :palec:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#99 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:31

ha vendar smo ženske boljše v nečem...V kuhanju,........itd........... xDDx

#100 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:37

ha vendar smo ženske boljše v nečem...V kuhanju,........itd........... xDDx

:vragec:


kr misl si.... x;)x
vsi mojstri kuhanja so moshki


666 zlobijeu strashansko uzhiva v kuhni
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0