Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Naše SPECIALITETE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
155 komentarjev na to temo

#101 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:37

Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč! x:Dx



Ja hudič samo v filmih in na tv :vragec:

#102 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:43

Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč! x:Dx



Kdo pa tebi kaj pravi, sprašujem Conteso.
Ups, šele zdaj vidim, sedaj pa še ona ne bo hotela, ko si ti jezik stegnila :xx!:

#103 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. februar 2004, 19:45

x;)x Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti! x:Dx

Hecam se! x:Dx  Obožujem kuhanje! :palec:




Bi preizkusila par svojih receptov na moj način. Sprememba je v bistvu zelo majhna, saj veš, na kaj mislim :8): :inocent:

#104 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 18. februar 2004, 20:47

x;)x Hvala Stane, zaenkrat ne! Ko pa se bom premislila ti sporočim! :palec:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#105 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 18. februar 2004, 21:11

Nimfa, vidiš zdaj :wOOt: :zoro:
Prideš na party :vragec:

#106 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 19. februar 2004, 12:04

Nimfa, vidiš zdaj :wOOt:  :zoro:
Prideš na party :vragec:

stane ali opaziš razliko med nymphejo(lokvanj) in nimfo(ptič)
B)

#107 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 19. februar 2004, 12:26

NIMFA :8):

#108 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 20. februar 2004, 17:43

Ohrovtovi zvitki(brez mesa)

Sestavine za dve osebi:

4 veliki ohrovtovi listi
1/4 glave ohrovta
1 večjo seskljano čebulo
1/2 korenčke
1 rezina gomoljne zelene
100 g kuhanega belega fižola
2 žlici sojinih kosmičev
1 žlica zelenjavnega začimbnega posipa
3 žlice olivnega olja
1 skodela paradižnikove kaše

V veliki posodi zavremo vodo, dodamo ohrovtove liste in kuhamo 4 minute. Vodo odlijemo in porežemo zadebeljene dele. Korenček in zeleno naribamo. Sojine kosmiče namočimo v topli vodi. Fižol oplaknemo in odcedimo.
V kozico damo 1 žlico olja, dodamo polovico sesekljane čebule in popražimo, da čebula postekleni. Dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo in odstavimo. Dodamo fižol in dobro odcejene sojine kosmiče. Začinimo s polovico žličke začimbnega posipa, soljo, poprom in dobro premešamo.
Ohrovtove liste razgrnemo, na vsakega damo četrtino nadeva in jih zvijemo kakor sarme.
V posodi segrejemo dve žlici olja, dodamo drugo polovico sesekljane čebule in popražimo. Dodamo na trakove narezan ohrovt, prilijemo nekaj žlic vode, dušimo in mešamo, da ohrovt ovene. Dodamo pripravljene zvitke, paradižnikovo kašo(zmleti pelati), zelenjavni začimbni posip, solimo in popopramo. Posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Zvitke postrežemo s krompirjem ali rižem! Pa dober tek!
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#109 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 20. februar 2004, 18:04

Nekaj dobrega zame ............ x:px x:px x:px x:px

#110 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. februar 2004, 18:28

Kaj mi vidve delata. Tako dobro zastavljeno, pa ena majhna pomanjkljivost, pa poješ dvakrat več, kot je treba.
Contesa, te dobrote je za štiri, ne samo za vaju dve. x:px x:px x:px x:px

#111 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 20. februar 2004, 18:37

Hja, Stane, jaz ne pojem tako malo, ampak kar ogromno! x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#112 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 20. februar 2004, 18:41

Ni vse v količini temveč v užitku.... :palec:

#113 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 20. februar 2004, 18:42

Po receptu bi dejal, da je res, kar praviš x:Dx x^x

#114 Nymphea

Nymphea
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 1. marec 2004, 16:06

Nekaj malega vendar zelo dobrega.............

Solata ???? (no name)
potrebuješ:1 kumaro
1 žlico senfa
3-4 dcl jogurta najbolje 1,3%
ter zelene začimbe po okusu
Kumaro narežeš na kocke,priliješ jogurt in zmešaš vse ostalo.
pa dober tek!
x:px

#115 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 2. marec 2004, 10:32

AJDOVI ŠTRUKLJI -s čebulo in šampinjoni (nadev je lahko tudi skutin, blitvin....kar vam srce poželi ), ni tako veliko dela kot je videti.

100 g ajdove moke poparimo s slanim kropom (malo naj ostane še suho
ko, to ohladimo, dodamo
1 jajce
80 g bele ostre moke
malo kvasa
malo olja-1žlica-dve

Naredimo testo ne preveč mehko in damo eno uro počivat
ta čas naredimo nadev:

250 g čebule
100 g šampinjonov
malo soli
začimbe po želji
česen

kisla smetana in 1 jajca (skupaj zmešamo v lončku)

Čebulo prepražimo na olju in dodamo šampinjone, pražimo da zmanjka vode vmes dodamo začimbe (origano, bazilika, petršilj, malo vina, sol, poper-česen vmešamo, ko je konec praženja in ugasnemo plin)

Testo po eni uri razvaljamo na pomokanem peki papirju ne preveč tanko
3-4 mm namažemo z nadevom čebule in šampinjonov
nato pa premažemo še s kislo smetano in jajco (to moramo zmešati v loncu skupaj)

zvijemo previdno s pomočjo peki papirja in prevalimo na MOKER IN Z DROBTINAMI POSUT prtič, zamotamo in zvežemo z nitjo.

Damo kuhati v slan krop in kuhamo 20 min na eni strani ter 20 min na drugi strani.
Zabelimo z OCVIRKI ali vegetarijanci s svojo kakšno polivko.
Lahko jemo s solato ali pa z mesom.

DOBER TEK ! x:px

#116 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 2. marec 2004, 10:34

Pozabila sem povedati, da je tega za 4-5 oseb !

#117 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 25. april 2004, 11:33

Tatarski biftek "Magnum"

40 dkg pljučne pečenke
1 rumenjak
1 žlica gorčice
1dl olivnega olja
1 žličko rdeče paprike(pikant ali navadna)
1 žlica ketchupa
2 žlički drobno narezanih kislih kumaric
2 žlički čebule
1 strok česna
sol, poper
worcester,tabasco
1 žlička konjaka


Meso na drobno nastrgajte ali zmeljite v multipracticu. Rumenjak in gorčico dajte v stekleno posodo in postopoma dolivajte olje, da dobite zmes podobno majonezi. Nato dodajte poper, rdečo papriko, ketcup, sesekljan česen, sol, ter vse dobro premešajte.Dodajte še ostale sestavine. V pripravljeno mešanico stresite meso in mešajte tako dolgo, da se sestavine lepo spojijo. Prav na koncu vmešajte še nekaj kapljic worcestra, tabasca in konjak.
Biftek ponudite s toplimi popečenimi rezinami kruha in maslom. Pa dober tek! :yumy:

Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! :palec:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#118 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. april 2004, 13:37

Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super! :palec:

Pa si je porabila dvakrat več za isti okus slanosti :8):

#119 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 25. april 2004, 13:46

Ne, zdaj ko si omenil,sploh ne! x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#120 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. april 2004, 13:49

Kako to misliš :8):

#121 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 25. april 2004, 14:38

Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#122 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. april 2004, 15:03

Nisem je porabila full več kot navadne soli,no! x:Dx

A veš, da pri tebi nisem tega niti pričakoval, ker se ti že na postavi vidi, da si dovolj slana. To pa pomeni, da bi lahko postala prejodirana, če uporabljaš tudi doma jedilno jodirano sol. Glede na skupne elektrolite je tvoja poraba verjetno pravilna, dobiš pa zato preveč joda v organizem, kar ti lahko najprej načne tvoj najšibkejši organ. Če se ti zdi, da imaš kakšno kilo rezerve, bi se splačalo narediti eno kuro z zdravo soljo, potem pa naprej vsaj doma uporabljati neko dobro naravno sol, če bi ti že procedura z zdravo delala prevelike preglavice pri kuhi.
Iz astrologije gotovo poznaš svoj najšibkejši člen, čeravno sam ugotavljam, da preveč joda najprej znervira ščitnico. Ker pa si mlada, verjetno tega še ne čutiš, čeravno sedaj to tudi ni več nek problem, saj imamo zdravilo za vse x:Dx :palec:

#123 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 25. april 2004, 15:27

Hvala Sstane! x;)x
Čeprav imam občutek, da ko mi bo zmanjkalo tvoje soli, jo bom hotela še, ne vem če mi bo navadna še ustrezala! x:Dx Edino če ni dobro, da jo ves čas uporabljam,kaj misliš? :inocent:
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#124 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 25. april 2004, 18:43

Da jedilna jodirana sol hitro ne bo več ustrezala tvojemu prefinjenemu okusu, sploh ne dvomim, zdravo sol pa lahko uživaš kolikor časa želiš, če ti uporaba pod 65°C ne bo delala prevelikih težav.
Sicer pa, kot ti pravim, po časovno ustrezni biodieti, ko si očistiš telo starih navlak, se lahko vrneš tudi na star način kuhanja, če ne uživaš več kot polovico kuhane hrane, le vsaj dobro naravno sol si izberi na trgu namesto jedilne, dodatno jodirane. Pazi le, da bo tudi naravna sol imela okoli 3gr joda/kg.

#125 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 25. april 2004, 18:46

Sem se že kar navadila, da solim jedi na koncu kuhanja, ko temperatura že malo pade in je kar cool! :palec: x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0