Naše SPECIALITETE
#101
Objavljeno: 18. februar 2004, 19:37
Ja hudič samo v filmih in na tv
#102 Gost_sstane_*
Objavljeno: 18. februar 2004, 19:43
Ne hvala so mi moji zeloooooooooooo všeč!
Kdo pa tebi kaj pravi, sprašujem Conteso.
Ups, šele zdaj vidim, sedaj pa še ona ne bo hotela, ko si ti jezik stegnila
#103 Gost_sstane_*
Objavljeno: 18. februar 2004, 19:45
Stane jaz full rada kuham, vse sorte jedi, vse pa le v glavi ni, nekaj tudi iz kuharske knjige prileti!
Hecam se! Obožujem kuhanje!
Bi preizkusila par svojih receptov na moj način. Sprememba je v bistvu zelo majhna, saj veš, na kaj mislim
#104
Objavljeno: 18. februar 2004, 20:47
HONORE DE BALZAC
#105 Gost_sstane_*
Objavljeno: 18. februar 2004, 21:11
Prideš na party
#106
Objavljeno: 19. februar 2004, 12:04
stane ali opaziš razliko med nymphejo(lokvanj) in nimfo(ptič)Nimfa, vidiš zdaj
Prideš na party
#107 Gost_sstane_*
Objavljeno: 19. februar 2004, 12:26
#108
Objavljeno: 20. februar 2004, 17:43
Sestavine za dve osebi:
4 veliki ohrovtovi listi
1/4 glave ohrovta
1 večjo seskljano čebulo
1/2 korenčke
1 rezina gomoljne zelene
100 g kuhanega belega fižola
2 žlici sojinih kosmičev
1 žlica zelenjavnega začimbnega posipa
3 žlice olivnega olja
1 skodela paradižnikove kaše
V veliki posodi zavremo vodo, dodamo ohrovtove liste in kuhamo 4 minute. Vodo odlijemo in porežemo zadebeljene dele. Korenček in zeleno naribamo. Sojine kosmiče namočimo v topli vodi. Fižol oplaknemo in odcedimo.
V kozico damo 1 žlico olja, dodamo polovico sesekljane čebule in popražimo, da čebula postekleni. Dodamo korenček in zeleno, še malo popražimo in odstavimo. Dodamo fižol in dobro odcejene sojine kosmiče. Začinimo s polovico žličke začimbnega posipa, soljo, poprom in dobro premešamo.
Ohrovtove liste razgrnemo, na vsakega damo četrtino nadeva in jih zvijemo kakor sarme.
V posodi segrejemo dve žlici olja, dodamo drugo polovico sesekljane čebule in popražimo. Dodamo na trakove narezan ohrovt, prilijemo nekaj žlic vode, dušimo in mešamo, da ohrovt ovene. Dodamo pripravljene zvitke, paradižnikovo kašo(zmleti pelati), zelenjavni začimbni posip, solimo in popopramo. Posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Zvitke postrežemo s krompirjem ali rižem! Pa dober tek!
HONORE DE BALZAC
#109
Objavljeno: 20. februar 2004, 18:04
#110 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2004, 18:28
Contesa, te dobrote je za štiri, ne samo za vaju dve.
#111
Objavljeno: 20. februar 2004, 18:37
HONORE DE BALZAC
#112
Objavljeno: 20. februar 2004, 18:41
#113 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2004, 18:42
#114
Objavljeno: 1. marec 2004, 16:06
Solata ???? (no name)
potrebuješ:1 kumaro
1 žlico senfa
3-4 dcl jogurta najbolje 1,3%
ter zelene začimbe po okusu
Kumaro narežeš na kocke,priliješ jogurt in zmešaš vse ostalo.
pa dober tek!
#115
Objavljeno: 2. marec 2004, 10:32
100 g ajdove moke poparimo s slanim kropom (malo naj ostane še suho
ko, to ohladimo, dodamo
1 jajce
80 g bele ostre moke
malo kvasa
malo olja-1žlica-dve
Naredimo testo ne preveč mehko in damo eno uro počivat
ta čas naredimo nadev:
250 g čebule
100 g šampinjonov
malo soli
začimbe po želji
česen
kisla smetana in 1 jajca (skupaj zmešamo v lončku)
Čebulo prepražimo na olju in dodamo šampinjone, pražimo da zmanjka vode vmes dodamo začimbe (origano, bazilika, petršilj, malo vina, sol, poper-česen vmešamo, ko je konec praženja in ugasnemo plin)
Testo po eni uri razvaljamo na pomokanem peki papirju ne preveč tanko
3-4 mm namažemo z nadevom čebule in šampinjonov
nato pa premažemo še s kislo smetano in jajco (to moramo zmešati v loncu skupaj)
zvijemo previdno s pomočjo peki papirja in prevalimo na MOKER IN Z DROBTINAMI POSUT prtič, zamotamo in zvežemo z nitjo.
Damo kuhati v slan krop in kuhamo 20 min na eni strani ter 20 min na drugi strani.
Zabelimo z OCVIRKI ali vegetarijanci s svojo kakšno polivko.
Lahko jemo s solato ali pa z mesom.
DOBER TEK !
#116
Objavljeno: 2. marec 2004, 10:34
#117
Objavljeno: 25. april 2004, 11:33
40 dkg pljučne pečenke
1 rumenjak
1 žlica gorčice
1dl olivnega olja
1 žličko rdeče paprike(pikant ali navadna)
1 žlica ketchupa
2 žlički drobno narezanih kislih kumaric
2 žlički čebule
1 strok česna
sol, poper
worcester,tabasco
1 žlička konjaka
Meso na drobno nastrgajte ali zmeljite v multipracticu. Rumenjak in gorčico dajte v stekleno posodo in postopoma dolivajte olje, da dobite zmes podobno majonezi. Nato dodajte poper, rdečo papriko, ketcup, sesekljan česen, sol, ter vse dobro premešajte.Dodajte še ostale sestavine. V pripravljeno mešanico stresite meso in mešajte tako dolgo, da se sestavine lepo spojijo. Prav na koncu vmešajte še nekaj kapljic worcestra, tabasca in konjak.
Biftek ponudite s toplimi popečenimi rezinami kruha in maslom. Pa dober tek!
Sstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super!
HONORE DE BALZAC
#118 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2004, 13:37
Pa si je porabila dvakrat več za isti okus slanostiSstane zdajle sem že dvakrat dala v tatarca tvojo sol in je prav super!
#119
Objavljeno: 25. april 2004, 13:46
HONORE DE BALZAC
#120 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2004, 13:49
#121
Objavljeno: 25. april 2004, 14:38
HONORE DE BALZAC
#122 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2004, 15:03
A veš, da pri tebi nisem tega niti pričakoval, ker se ti že na postavi vidi, da si dovolj slana. To pa pomeni, da bi lahko postala prejodirana, če uporabljaš tudi doma jedilno jodirano sol. Glede na skupne elektrolite je tvoja poraba verjetno pravilna, dobiš pa zato preveč joda v organizem, kar ti lahko najprej načne tvoj najšibkejši organ. Če se ti zdi, da imaš kakšno kilo rezerve, bi se splačalo narediti eno kuro z zdravo soljo, potem pa naprej vsaj doma uporabljati neko dobro naravno sol, če bi ti že procedura z zdravo delala prevelike preglavice pri kuhi.Nisem je porabila full več kot navadne soli,no!
Iz astrologije gotovo poznaš svoj najšibkejši člen, čeravno sam ugotavljam, da preveč joda najprej znervira ščitnico. Ker pa si mlada, verjetno tega še ne čutiš, čeravno sedaj to tudi ni več nek problem, saj imamo zdravilo za vse
#123
Objavljeno: 25. april 2004, 15:27
Čeprav imam občutek, da ko mi bo zmanjkalo tvoje soli, jo bom hotela še, ne vem če mi bo navadna še ustrezala! Edino če ni dobro, da jo ves čas uporabljam,kaj misliš?
HONORE DE BALZAC
#124 Gost_sstane_*
Objavljeno: 25. april 2004, 18:43
Sicer pa, kot ti pravim, po časovno ustrezni biodieti, ko si očistiš telo starih navlak, se lahko vrneš tudi na star način kuhanja, če ne uživaš več kot polovico kuhane hrane, le vsaj dobro naravno sol si izberi na trgu namesto jedilne, dodatno jodirane. Pazi le, da bo tudi naravna sol imela okoli 3gr joda/kg.
#125
Objavljeno: 25. april 2004, 18:46
HONORE DE BALZAC
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0