Koristni NASVETI za gospodinjstvo
#51 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 26. november 2003, 21:48
Spomnila si me (posredno požugala s prstom) na lonce, madeže, zvečilke, žlice, avto, kopalnico...joooojjjjj pa flek na jogiju, pa sosedov otrok mi je čokolado razmazal po oknu, pa terasa je fuj blatna, pa upsss...perilo je v stroju...šibam, tega pa ne morem odlašati...
Je treba delat...
#52
Objavljeno: 27. november 2003, 16:18
#53 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 27. november 2003, 16:54
Sem bila pri Tušu, v Interšparu, Mercatorju...vsepovsod hotlea kupit 1 kg pecilnega...in pravijo, ne poznajo take pakunge...
Priporočali so mi: sirkovo krtačo
Ker v nasvetih tega ni bilo...nisem kupila...ostaja kopalnica takšna kot je
#54
Objavljeno: 27. november 2003, 17:09
#55 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 27. november 2003, 17:17
Hihi...meni izgovorov nikoli ne zmanjka...
#56
Objavljeno: 27. november 2003, 17:24
#57 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 27. november 2003, 17:31
Torej Otožna...po...popecilnaj (hmm kakšna beseda) in si fraj
#58
Objavljeno: 1. december 2003, 06:50
Še en nasvet: Če te volja do dela prime, sedi v kot in počakaj da mine!
Drgač pa če popecilnaš bančko al pa umivalnik - deluje. Pa ni treba eno kilo pecilnega, ti bo banjo razžrlo
LP
M. H. Alderson
#59
Objavljeno: 1. december 2003, 06:52
sedenje v kotu in čakanje da napad mine pa deluje že dva dni
#60
Objavljeno: 1. december 2003, 12:11
#61
Objavljeno: 1. december 2003, 17:22
#62
Objavljeno: 1. december 2003, 20:35
#63
Objavljeno: 2. december 2003, 11:15
Pecilni prasek pa je kot kaze res univerzalen.
Baje pomaga tudi odganjati mravlje - baje tudi Faraonke (proti katerim pa je edeini ucinkovit Faracid - tisti, ki boste morebiti uleteli z 'Faracid ne deluje' - imejte na umu, da ste mravlje ponovno najverjetneje dobili od soseda ali na kak podoben nacin).
Potem je treba pac ponoviti, sploh ga je kul vedno imeti.
Cevlji...
Ena varianta je tudi mesanica vode in jabolcnega kisa.
Druga pa - mesanica vode in etericnega olja, recimo sivke ali cajevca.
Jaz jih z mokro cunjo umijem, povsod, tudi notri, potem pa dam na vatko olje cajevca in vatko vtaknem v cevelj.
Potem pospravim v omaro. cevlje imam zelo zelo dolgo, ker kar skrbim zanje, neprijetnega vonja pa nimajo.
Picasso
#64 Gost_sanjalica_*
Objavljeno: 2. december 2003, 11:41
Vedno ko kdo kaj napise vanjo, dobim "slabo vest"... ker sem sicer zelo redoljubna, popredalchkana...me spomnite na moje "FATAistichne grehe"... cevlji npr., kurilnica...hmmm nič mi ne diši...
Bo treba delat.... bljaaaak
#65
Objavljeno: 2. december 2003, 16:05
Sanjalica to je nasvet tudi za najuSanjalica in otožna
Še en nasvet: Če te volja do dela prime, sedi v kot in počakaj da mine!
LP
#66
Objavljeno: 2. december 2003, 19:38
#67
Objavljeno: 2. december 2003, 19:42
vzamesh drnovshkovo ledvico,
kilo chebule,
LDS-ou volilni plakat,
golobicheu gobec,
prazhish in cmarish 10 let,
zachinish z izbrisanimi,
in servirash BALKANSKI LONEC
666 razpizdenih in ogoljufanih za referendumdumdumdumdum......
#68
Objavljeno: 3. december 2003, 20:38
#69
Objavljeno: 4. december 2003, 07:42
- ena pravi, da ce sveco ugasnes v prostoru, potem smrdi/disi po dimu (odgovora na to nisem zasledil, pa sem mislil, da ga vsakdo ve):
Ne, smrdi/disi po stenju, pa prav grdo. Varianta 1: odnesemo sveco ven na prosto, jo ugasnemo tam in ko jo po dveh minutah prinesemo noter, ni vec vonja. Varianta 2: ce se mudi ali pa ce se bojimo, da bomo sveco pozabili zunaj (kar poleti pomeni, da se nam bo sveca stopila, ce je na kovinskem svecniku na soncu), potem jo ugasnemo z mokrimi prsti (lahko tudi z oslinjenimi), s katerimi stenj na hitro primemo s strani in ne od zgoraj. Sekundica, pa je - vonja ni, spece pa tudi nic, ce to napravimo hitro.
- druga, kuharska:
Vcasih imamo kak riz slabe kvalitete, in ko ga skuhamo, je ves pacast in skupaj se drzi. Lahko pa ga skuhamo tako, da bo vsako zrnce posebej.
Finta je v tem, da ga damo kuhat za toliko casa, da se na vrhu vode nabere tista siva "smetana". To je kakih deset minut ali pa se manj. Potem ga odstavimo, odlijemo in parkrat dobro speremo. Potem ga damo kuhat "zares", se pravi s soljo (v prvo vodo je ne damo, ker bo sla tako in tako v odtok) in pravo kolicino vode. Pa je.
Lep pozdrav!
#70
Objavljeno: 8. december 2003, 08:40
Izbiraj pri trgatvi lepše in večje grozde.Pecelj grozdja, ki ga obesiš, zapečati z voskom.Takšno grozdje obesi na zračno in suho, a ne premrzlo mesto
#71
Objavljeno: 8. december 2003, 20:53
#72
Objavljeno: 8. december 2003, 22:17
#73
Objavljeno: 9. december 2003, 09:22
Picasso
#74
Objavljeno: 9. december 2003, 10:25
Zato, ker so navadno pretrdo zašiti, to se pravi, da je sukanec pretrdo zategnjen.
#75
Objavljeno: 10. december 2003, 10:37
Namesto, da deneš klobase v gorko vodo, preden pridejo na ogenj, kakor je navada, jih namoči v mrzlo mleko.
Redkokdaj se ti bo katera razpočila.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0