Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Redko človeško rojstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
604 komentarjev na to temo

#26 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 17. junij 2013, 18:07

"tukaj zdaj" ni omejena zadeva, kot se mogoče bojiš ... nima omejitev

 

smile.png

 

Omejen je tolk kokr nočeš služit Boga smile.png s svojim telesom, umom in sabo.



#27 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 17. junij 2013, 21:26

Nisem reku, da nam ni treba skrbet za telo, dokler smo še v njem, ampak da ne le to. Mojih učiteljev osebno še ne poznaš, zato o njih le špekuliraš. Drgač pa za dušo lahko poskrbiš tudi z bolanim, predebelim ali presuhim telesom smile.png Tud sočloveku lohk pomagaš. Ne le telesno, ampak tudi za njegovo dušo. 

 

 

Ker žal še nisi izkusla. Ampak Bog je še vedno vsemogočen in vsemilosten.

 

 

Vse je enkrat prvič smile.png Onkraj tega časa in prostora, ki ga sedaj izkušamo lahko spoznaš pravega, večnega sebe itd.

 

 

Enkrat bom mogu zapustit svoje telo ja, v skladu s svojimi prejšnjimi in sedanjimi aktivnostmi, ampak jaz kot duša bom še vedno obstajal. Se pa lahko odrešim omejujoče materialne eksistence, če sedaj kot človek sprejmem večno služenje Boga.

poglej videla sem marsikaj in marsikoga,drugače se pa že na tvojih posnetkih vidi par ljudi .sej verjetno hočejo samo dobro....

ja sej najbolje mi gredo na živce ljudje ki ne skrbijo za svoje telo pa mi pridigajo da so zdravilci...ni vse teorija in magije ne obstaja, kako boš recimo; veš katera roža je dobra za zdravilo samo ta roža raste v hribih ti si pa v dolini zraven nimaš nobene knjige da bi pokazal sliko drugemo, pa mi povej kako boš prišel gor na hrib, če si prešibek ali bolan ali debel, moraš pa hitro priti do rože? nimaš pa prevoznega sredstva veš te situacije so kritične in po teh kritičnih situacijah se spozna prave zdravilce....

zdravilci ki rabijo služabnike zame niso zdravilci in tisti ki niso fizično sposobni tudi niso pravi zdravilci ker če ne skrbiš za svoje lastno telo kako boš vzor drugemu....

pa ne govorim samo o zdravilcih vsi bi morali skrbeti za svoj temlej to bi moralo biti najboljsveta stvar....

aha verjetno boš ti prosil krišno da ti pomaga.....

materialna esistenca si tudi ti tko da lepo te prosim malo se bolje poglobi o tem kar razlagaš.;



#28 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 17. junij 2013, 21:44

Ok :)



#29 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 18. junij 2013, 06:04

smisel je v novih spoznanjih in razvoju ...

delamo korake naprej in navidezno tudi nazaj ...

navidezni korak nazaj v "navidezno nižjo" obliko ima svoj smisel ...

ko pozabimo spoštovat drugačne oblike življenja, jih ponovno izkusimo, poljubno krat ...

 

Da neboš ti tud' enkrat "navidezno" Ooornk' telebnil Nazaj , ... in se boš potem vprašal, zakaj nisi tega razumel Drugače, Bolj realno , ...

 

B + #



#30 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 18. junij 2013, 06:09

Duša ni iz materije. Materialna telesa v katerih prebiva pogojena duša so lahko iz različno fine materije. 

 

Dušin Izvor je Treba razumeti Tako, : da je Duša narejena iz materijalne Energije , Ne pa "Direktno" iz materije , kot si ti razumel.

 

Kaj pa Vede kaj pravijo, od kod je prišla materija , kako jo je Bog Ustvaril ??

 

Hvala še za to pojasnilo.

 

Lep Dan, z Bogom Obsijan vam Vsemskupajtukajtamkaj želim brat Bojan :)



#31 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 07:55

vsi bi morali skrbeti za svoj temlej to bi moralo biti najboljsveta stvar....

aha verjetno boš ti prosil krišno da ti pomaga.....

materialna esistenca si tudi ti tko da lepo te prosim malo se bolje poglobi o tem kar razlagaš.;

 

Ustrezna skrb za telo, dokler smo v njem, je seveda pomembna, sam če hočeš bit izpolnjen, morš nahrant tud sebe, z ljubeznijo do Boga. 



#32 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 08:05

Dušin Izvor je Treba razumeti Tako, : da je Duša narejena iz materijalne Energije , Ne pa "Direktno" iz materije , kot si ti razumel.

 

Duša ni narejena iz materialne energije. Je kategorično različna. Je večna, zavestna (s svobodo izbire) in zadovoljna. Si želi, deluje in čuti. Samo tiste duše, ki zlorabijo svojo svobodno voljo, vstopijo v in se zmotno poistovetijo z gosto (fizično telo) in subtilno materialno energijo (um, inteligenca, lažni ego). 

 

Kaj pa Vede kaj pravijo, od kod je prišla materija , kako jo je Bog Ustvaril ??

 

Materialna energija, tako gosta kot subtilna, je ena izmed energij Boga. Izhaja iz Njega in On ni pod njenim vplivom, ker jo upravlja po svoji volji. Ni je ustvaril, v smislu, da je nekoč prej ne bi bilo, večno obstaja, tako kot Bog sam. Ima posebno funkcijo o kateri sem ti že razlagal. Je pa brezzačetni in nenehni proces ko se iz ene oblike preoblikuje v drugo ("kreacija" in "uničenje"), tako kot npr. iz gline v vrč in iz vrča v glino in iz gline v vrč itd. ali iz semena drevesa v drevo, ki proizvede seme, ki proizvede drevo, ki proizvede seme...



#33 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 08:21

Dušin Izvor je Treba razumeti Tako, : da je Duša narejena iz materijalne Energije , Ne pa "Direktno" iz materije , kot si ti razumel.

 

Kaj pa Vede kaj pravijo, od kod je prišla materija , kako jo je Bog Ustvaril ??

 

Hvala še za to pojasnilo.

 

Lep Dan, z Bogom Obsijan vam Vsemskupajtukajtamkaj želim brat Bojan smile.png

 

 

Duša ni narejena iz materialne energije. Je kategorično različna. Je večna, zavestna (s svobodo izbire) in blažena. Si želi, deluje in čuti. Samo tiste duše, ki zlorabijo svojo svobodno voljo se zmotno poistovetijo z gosto (fizično telo) in subtilno materialno energijo (um, inteligenca, lažni ego). 

 

 

Materialna energija, tako gosta kot subtilna, je ena izmed energij Boga. Izhaja iz Njega in On ni pod njenim vplivom, ker jo upravlja po svoji volji. Ni je ustvaril, v smislu, da je nekoč prej ne bi bilo, večno obstaja, tako kot Bog sam. Ima posebno funkcijo o kateri sem ti že razlagal.

Dragi moji nematerialno energetski bluzerji:

V našem vesolju velja za energijo neka preverjena in splošno veljavna formula in sicer: E=mc2 (energija je masa krat kvadrat svetlobne hitrosti) in to pomeni, da ni energije brez mase. Če torej obstaja kaka "nematerialna" energija je ni v našem vesolju oz. če je, ne more imeti nikakršnega vpliva na materijo.

 

Če je masa 0, je energija 0 (in obratno seveda) to pa pomeni, da energije od materije ni mogoče ločiti, kakor tudi materije od energije ne. Če torej v našem vesolju karkoli obstaja kar ima energijo (pa naj bo to bog, duh, vila, škrat, duša...) in to kakršnokoli energijo (gosto subtilno še bolj subtilno, najsubtilnejšo...), mora ta karkoli imeti maso (torej mora biti materialno), če nima mase nima energije....



#34 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 18. junij 2013, 09:17

Zanimiva tema o čemer ljudje skorajda ne razmišljajo, ampak so tako osredotočeni na drugo v tem pojavnem svetu. Recimo, vprašanje energije smile.png ... kot da bi morala biti temeljna, življenska energija biti vezana na materialne delce (jedro, elektroni, kvarki, ...). Znotraj atoma in med atomi pa je relativno veliko stanje Praznine ... ničesar materialnega, ampak tam znotraj pa je vendarle skrita moč, energija, ki atome in naposled vse materialno stvarstvo drži skupaj. Znanstveniki se torej predvsem osredotočajo na mikrodelce stvarstva, a za "vmesno področje" nimajo nekih naprav, detktorjev. Za razumevanje te globje biti, ravni pa je treba iti celo preko znamenite Einstenove enačbe E=m*c2 kajti to ne opiše celoten spekter energije ki je vezana znotraj atomskih, materialnih energij. Obstaja še nekaj kar je bolj prvinsko ... redki sveti ljudje in Učitelji so to imenovali na različne načine, odvisno od kulture in jezika. V krščanstvu je temu ustrezno: Beseda in Luč Življenja (Svetloba znotraj svetlobe!) ... to dvoje je prvinsko in to dvoje bi lahko bilo znotraj materialne strukture elementarnih delčkov. To dvoje povezuje in drži v urejenem stanju, a znanstveniki se to dvoje trudijo "razbiti" in ločeno opazovati, sintetizirati, etc. Znanstveniki so kar "izgubljeni" zaradi obstoja temne energije, ki je ne morejo najti ... kajti ta ni vezana na materija in je kao onkraj, še prvinska in nedotaknjena. Za materialne svetove (planeti, sonca, galaksije!) ocenjujejo, da v tem bezmejnem Vesolju obstajajo v zelo majhnem deležu ... recimo 4 ali 5 %. Sistemske raziskave o tem so bolj novejšega datuma in tega ne gre iskati v zaprašenih fizikalnih učbenikih. Nekaj o tem v članku:

http://www.rtvslo.si...energije/258035

 

Na koncu članka piše:

"Medtem ko temna energija sestavlja okoli 74 odstotkov vesolja, temna materija - ki ne odseva vidne svetlobe - sestavlja 22 odstotkov, navadna materija - plini, zvezde, planeti in galaksije - pa samo okoli štiri odstotke vesolja.

Kakor koli že, čeprav so se znanstveniki dokopali do podatkov o obstoju temne energije in temne materije, ta fenomena še vedno nimata celovite razlage."

Torej, človek s svojimi čutili je vezan na zaznavo materialnega, a vendarle pa čutimo še nekaj izven tega okvira. Nekateri redki pa celo vidijo energijsko sevanje okrog živih bitij, še manj pa jih je poglobljeno v bolj subtilno zaznavanje, v zaznavo slišnega toka Besede in Luči Življenja, kot Svetlobo znotraj materialnega telesa, njihovih ovojev. Tako soditi o eni sami energiji nima globjega smisla. Iz izkustva vem, čutim da se človek ne napaja samo s hrano, tekočino in zrakom, naši umi se pa hranijo z mislimi ... tud izven nas, ker smo potopljeni v mentalno-infromacijsko Polje (še kar subtilna raven!), dalje pa je že raven Duha, naše duše, ki se napaja z neko drugačno energijo. Ta prvinska energija pa obnavlja tudi moč telesa in uma. Ko zaspimo in se čez noč spočijemo (dovolj je lahko celo dve uri!), se nam bazična energija obnovi in smo sveži za nov dan. Takrat se pa duša napoji, lahko pa tudi v stanju meditacije ... s pravo meditacijo se pa duša nahrani. S čim?  smile.png



#35 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:01

Dragi moj materialni bluzer,

 

V našem svetu za enkrat velja, da je E=mc2... dokazano. V kolikor ni dokazano s strani znanosti, ki jo ta svet (za enkrat) priznava, smo že pisali nekje tukaj, da ni nujno, da ne obstaja. Z Einsteinom se je dokazalo, da Newtonova teorija ni zadostna, popolna. Za računanje po vesolju so ugotovili, da je bil premalo. Za okvirni oris dogajanja na Zemlji pa zadosti za nekaj časa. Drugače je fino pislušat kvantne fizike (linkov se mi ne da zdaj iskat, lahko si jih pa poiščeš sam, če imaš res interes) kako blizu so dokazu (izračunu), da moč/energija misli obstaja in še mnogo drugih reči. Me zanima koliko mase premore misel?

imam brata, ki je kvantni fizik, zato mi linkov niti ni potrebno poiskati :-).  seveda obstaja moč misli, saj z močjo misli že upravljajo raznorazne robotke, proteze, računalnike (samo gre tudi moč misli preko naših centralnih procesnih enot = možganov, kjer povzročajo šibke električne tokove in tega ne bi mogle povzročati, če ne bi imele kake materialne komponente), tudi da obstaja prekognicija ali telepatija je že znanstveno relevantno dokazano (empirično - o teoriji pa ni niti ideje). sploh ne dvomim o tem, da obstaja še dosti "fenomenov", ki si jih zaenkrat ne znamo razlagati, pa vseeno obstajajo.

samo da jaz raje iščem razlage s pomočjo obstoječih in preverjenih "modelov", kot da predpostavljam neke "višje sile".

nihče n.pr. pri t.im. "višjih frekvencah" n.pr. "energije ljubezni" ali nevemčesa visokosubtilno-visokofrekvenčnega ne pove, kaj za vraga pa naj bi bilo to kar niha ali oscilira ali kako drugače povzroča frekvenco (val sam po sebi ne more obstajati, mora biti nekaj kar "valovi")

 

kar nekaj trditi (o zaznavanju "onkraj materialnega telesa" n.pr.) seveda ni težko - česar ni mogoče dokazati seveda tudi ni mogoče ovreči - samo smo v takem primeru na področju "vere".

E=mc2 pa zaenkrat velja kar vsesplošno (kajti če bi kdorkoli v enem samem primerčku dokazal da ne velja, sploh ne velja več...) - in tudi vseh 96% temne materije (pojem je "dark matter" ne "dark energy") zaenkrat ne vpliva tako, da ta enačba ne bi veljala.

 

aja še to - koliko mase premore misel - ne vem, vem pa, da jo po vsem kar danes vemo (ne kar danes "verujemo" :-)), mora vsaka misel imeti maso ali interagirati z maso, da ima lahko energijo - sicer m=0 -> E=0



#36 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:21

Dragi moji nematerialno energetski bluzerji:

V našem vesolju velja za energijo neka preverjena in splošno veljavna formula in sicer: E=mc2 (energija je masa krat kvadrat svetlobne hitrosti) in to pomeni, da ni energije brez mase. Če torej obstaja kaka "nematerialna" energija je ni v našem vesolju oz. če je, ne more imeti nikakršnega vpliva na materijo.

 

Če je masa 0, je energija 0 (in obratno seveda) to pa pomeni, da energije od materije ni mogoče ločiti, kakor tudi materije od energije ne. Če torej v našem vesolju karkoli obstaja kar ima energijo (pa naj bo to bog, duh, vila, škrat, duša...) in to kakršnokoli energijo (gosto subtilno še bolj subtilno, najsubtilnejšo...), mora ta karkoli imeti maso (torej mora biti materialno), če nima mase nima energije....

 

Vsak dan lahko vidmo, da ljudje umirajo, torej je smrt neizbežna, ampak vseen si noben ne želi umret. Od kje izhaja ta želja? Želja, da bi večno živel ne more izhajat iz nečesa začasnega (telesa). In želja po znanju? Noben ne gre do mrtvega telesa, da bi si pridobil kakšno znanje direktno od njega, vidimo pa da grejo k živim ljudem. Mejhn otrok daje velik zadovoljstva staršem, ampak če umre, jim njegovo telo ne daje nobenga zadovoljstva več. Večno življenje, znanje in zadovoljstvo so inherentne lastnosti duše, ne materije. Če špikneš mrtvo telo ne bo nobenga stoka au, kot je če spikneš živega. Tisti, ki si lahko želi to ali ono, ki deluje tako ali drugače, ki čuti, je oseba, duša, ki prebiva v tem telesu. Takoj ko zapusti to telo, to telo obstane, ni več željenja, mišljenja, delovanja, čutenja, izbiranja. Ta duša ni iz materije, ampak jo animira. Če pelješ bolanega človeka na volišče bo njegov glas štel (svoboda izbire), če pa pripelješ mrtvo telo pa ne bo nič. Brez lončarja, se iz gline vrč ne naredi kar sam. Tudi avto se ne vozi kar sam, brez voznika. To so samo neki eksterni pokazatelji obstoja duše, živega bitja, ki prebiva v telesu, ampak če hočeš direkt začutit in videt, pa je za to potrebna ustrezna spiritualna praksa. Ko boš prišel v stik z osebo, ki je realizirala kdo je, boš v njegovi prisotnosti do določene mere lahko začutil sebe, kdo zares si, in pol boš na podlagi te izkušnje, ne slepe vere, vzpodbujen, da bi spoznal še več in to tudi boš, če bo sledil ustreznemu postopku. Je velik prijetneje, če veš kdo si, kot ko se zmotno poistovečaš z materijo. Duša nima materialne mase, ker sploh ni iz materije, ampak vseeno ona vpliva na gibanje in preoblikovanje materije.    



Dragi moj materialni bluzer,

 

V našem svetu za enkrat velja, da je E=mc2... dokazano. V kolikor ni dokazano s strani znanosti, ki jo ta svet (za enkrat) priznava, smo že pisali nekje tukaj, da ni nujno, da ne obstaja. Z Einsteinom se je dokazalo, da Newtonova teorija ni zadostna, popolna. Za računanje po vesolju so ugotovili, da je bil premalo. Za okvirni oris dogajanja na Zemlji pa zadosti za nekaj časa. Drugače je fino pislušat kvantne fizike (linkov se mi ne da zdaj iskat, lahko si jih pa poiščeš sam, če imaš res interes) kako blizu so dokazu (izračunu), da moč/energija misli obstaja in še mnogo drugih reči. Me zanima koliko mase premore misel?

 

Duša je še iznad misli. Jaz sem tisti, ki vplivam na to kakšne misli bom imel in kakšen odnos imam do njih.  



#37 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:27

Zanimiva tema o čemer ljudje skorajda ne razmišljajo, ampak so tako osredotočeni na drugo v tem pojavnem svetu. Recimo, vprašanje energije smile.png ... kot da bi morala biti temeljna, življenska energija biti vezana na materialne delce (jedro, elektroni, kvarki, ...). Znotraj atoma in med atomi pa je relativno veliko stanje Praznine ... ničesar materialnega, ampak tam znotraj pa je vendarle skrita moč, energija, ki atome in naposled vse materialno stvarstvo drži skupaj. Znanstveniki se torej predvsem osredotočajo na mikrodelce stvarstva, a za "vmesno področje" nimajo nekih naprav, detktorjev. Za razumevanje te globje biti, ravni pa je treba iti celo preko znamenite Einstenove enačbe E=m*c2 kajti to ne opiše celoten spekter energije ki je vezana znotraj atomskih, materialnih energij. Obstaja še nekaj kar je bolj prvinsko ... redki sveti ljudje in Učitelji so to imenovali na različne načine, odvisno od kulture in jezika. V krščanstvu je temu ustrezno: Beseda in Luč Življenja (Svetloba znotraj svetlobe!) ... to dvoje je prvinsko in to dvoje bi lahko bilo znotraj materialne strukture elementarnih delčkov. To dvoje povezuje in drži v urejenem stanju, a znanstveniki se to dvoje trudijo "razbiti" in ločeno opazovati, sintetizirati,

nasprotno - tega ne delajo znanstveniki, to delajo ezoteriki in oznanjevalci raznih ver, ki ločujejo duše od telesa, "visokofrekvenčlne" energije od "gostih" itd.

pokaži ali opiši kako "nematerialno" energijo - no way - že za sam opis potrebuješ "material".

 

to da obstaja nekaj "bolj prvinskega" je izjava za vernike, ki si ne morejo ali ne znajo predstavljati, da je vse kar je že vedno bilo in da zato potrebujejo nekje "zunaj" neko višjo navadnemu človeku nedosegljivo silo.

jaz ne potrebujem nobenih mističnih izvenmaterialnih sil ali energij, da si lahko razložim svet kakršen je in vse kar je v njem z telepatijo, močjo misli, prekognicijo itd. vred.

"luč življenja" "življenska energija" "božja energija" ali kakorkoli to imenuješ ni nič mističnega - vsak in vse ima stalen stik z njo in z njo upravlja v vsakem trenutku, noben kurji drek in nobena misel, noben zvezdni prah in noben svetlobni žarek ni nikoli in niti za najmanjši trenutek ločen od nje.

 

etc. Znanstveniki so kar "izgubljeni" zaradi obstoja temne energije,

 

ki je ne morejo najti ... kajti ta ni vezana na materija in je kao onkraj

prvič znanstveniki to zadevo (ki jo "predpostavljajo") imenujejo temna materija (glede na to da je tudi materija energija je zaradi mene lahko tudi temna energije). težko je pa trditi da "ni vezana na materijo", ker če ne veš za kaj gre boš tudi težko vedel na kaj je vezano ali ne.

, še prvinska in nedotaknjena. Za materialne svetove (planeti, sonca, galaksije!) ocenjujejo, da v tem bezmejnem Vesolju obstajajo v zelo majhnem deležu ... recimo 4 ali 5 %. Sistemske raziskave o tem so bolj novejšega datuma in tega ne gre iskati v zaprašenih fizikalnih učbenikih. Nekaj o tem v članku:

http://www.rtvslo.si...energije/258035

 

Na koncu članka piše:

"Medtem ko temna energija sestavlja okoli 74 odstotkov vesolja, temna materija - ki ne odseva vidne svetlobe - sestavlja 22 odstotkov, navadna materija - plini, zvezde, planeti in galaksije - pa samo okoli štiri odstotke vesolja.

Kakor koli že, čeprav so se znanstveniki dokopali do podatkov o obstoju temne energije in temne materije, ta fenomena še vedno nimata celovite razlage."

Torej, človek s svojimi čutili je vezan na zaznavo materialnega, a vendarle pa čutimo še nekaj izven tega okvira. Nekateri redki pa celo vidijo energijsko sevanje okrog živih bitij, še manj pa jih je poglobljeno v bolj subtilno zaznavanje, v zaznavo slišnega toka Besede in Luči Življenja, kot Svetlobo znotraj materialnega telesa, njihovih ovojev. Tako soditi o eni sami energiji nima globjega smisla. Iz izkustva vem, čutim da se človek ne napaja samo s hrano, tekočino in zrakom, naši umi se pa hranijo z mislimi ... tud izven nas, ker smo potopljeni v mentalno-infromacijsko Polje (še kar subtilna raven!), dalje pa je že raven Duha, naše duše, ki se napaja z neko drugačno energijo. Ta prvinska energija pa obnavlja tudi moč telesa in uma. Ko zaspimo in se čez noč spočijemo (dovolj je lahko celo dve uri!), se nam bazična energija obnovi in smo sveži za nov dan. Takrat se pa duša napoji, lahko pa tudi v stanju meditacije ... s pravo meditacijo se pa duša nahrani. S čim?  smile.png

poleg tega je ta "dokaz" zaenkrat matematičen in po znanstvenih merilih je treba zadeve dokazati tako teoretično kot z ponovljivimi poskusi (torej praktično) - torej bo temna materija dokazana, ko jo bodo lahko tudi fizično dokazali - do takrat je pa matematičan modelček in "predpostavka", ki bi- če bi bila pravilna - potrdila trenutni model.

 

 

hmmm ... zgodovina kaže ... vsi fiziki švinglajo, samo da njihove formule "kao" delujejo ...

tudi njutn je švinglal ... je dejstvo ...

 

zato ... biggrin.png ... ko ne boš več verjel v to formulo, ti bojo podtaknili naslednjo ....

kot sem povedal - nekaj trditi je precej enostavno in verjeti trditvam je nekaj za lahkoverneže (kdor malo ve mora veliko verjeti)



#38 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:37

huh.png

Po logiki ...če ena duša tako napreduje , da se iz muhe reinkernira v človeka, kaj se potem mora zgoditi , da se š človek reinkernira v muho ...huh.png

 

pa še nekaj , zakaj je v Indiji toliko revežev....?

 

mgd ...ni zafrkancija ampak pač primer ...za razlago ..

ker tole men ni čisto nič jasno ...biggrin.png

 

Ne da duša napreduje, ampak le izkuša tisto kar si je želela. Želel smo uživat mayo, ker nas je pritegnila, tako kot fatamorgana žejnega. Ampak v fatamorgani ni vode, čeprav izgleda kot da je. Tako smo se tud mi pustil zavest mayi, ki nas je zavajala. In tako nam je le izpolnila čutno uživanje (oz. služenje telesa), jedenje, spanje, branjenje, razmoževanje v tolikih oblikah in tolikokrat. Ampak naposled dobimo to redko človeško rojstvo, v katerem dobimo pogojni izpust in lahko diskriminiramo med dobrim in slabim, med večnim in začasnim in se spet lahko odločamo kaj bi. Al nadaljevat z omejeno in neizpolnjujočo materialno eksistenco, al rajš sledit sočutnim navodilom izkušenih in dosežt izpolnitev svojga srca. Če kot človek zlorabmo svojo voljo in se ne trudmo dosežt večne dobrobiti, bomo vrzel neizpolnjenosti hotl nadomestit s prekomernim in neustavljivim čutnim uživanjem in zarad tega povzročal nasilje na drugimi nas bo to spet potegnil v nižje oblike življenja, da odplačamo in da se naučimo.   

 

Več razlogov je zakaj je v Indiji velik revnih. Ampak če greš bližje, lahko začutiš, da so generalno duhovno bogatejši kot katerakoli druga država na svetu. Bolj zavestni, mirnejši, strpnejši, srečnejši. In le prava duhovnost nas lahko osreči, ne denar sam po sebi. Drgač zelo bogati ljudje ne bi delal samomorov, se ločevali, se drogirali bolj kot vsi ostali.



#39 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:39

hmmm ... zgodovina kaže ... vsi fiziki švinglajo, samo da njihove formule "kao" delujejo ...

tudi njutn je švinglal ... je dejstvo ...

 

zato ... biggrin.png ... ko ne boš več verjel v to formulo, ti bojo podtaknili naslednjo ....

 

vse formule so le nek pribljižek, ki velja omejeno ... v nekih robnih pogojih ...

 

če nekdo misli, da bo z eno formulo e=mckvadrat zajel ves potencial vseh možnosti .... ???

to je postal tudi ajnštajnov blodnjak ...

sicer ti verjetno misliš drugače, ampak po moje je bolj pametno najprej razumeti tako enostavne zadeve kot je ta einsteinova formula. in ko to razumeš lahko greš preverjati, ali opiše vse možnosti. (če pa vnaprej trdiš da je nepopolna bi moral pa vsaj navesti kako zadevo v kateri recimo ne velja...)

za primer :

e - kaj pa sploh je energija

energija je fizikalna enota s pomočjo katere se opravlja neko delo (s pomočj katere se nekaj dogaja). energija v nekem zaprtem prostoru je konstantna (ne nastaja, se ne inzniči). če si predstavljaš vesolje neskončno je to (tudi če se sliši za manj "podkovane" paradoksno) zapret prostor - torej je količina energije v vesolju konstantna

m - masa v kvantnem smislu ne obstaja, je le informacija ...

hahahahahahahaha - vsak kvant ima maso

c - svetlobna hitrost ... kaj je sploh to ? ... in potem naprej "nekaj pač" na kvadrat je naslednja neumnost na kvadrat ...

 

torej : ajnštajn, cvajštajn, drajštajn ... kaj je to ... tongue.png

kot sem že enkrat omenil - na tem nivoju lahko diskutiraš z nekom ki je puzzle na katerem piše za 1-3 leta uspel sestaviti v šestih mesecih...biggrin.png



#40 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:40

Dalje, opazimo lahko vendarle v sebi, da duša je nekaj kar vzdržuje nižjo naravo ... telo in um. Kot duše v telesu se venomer povezujemo s Svetlobo Življenja, prano, ki ali eter ... ta energija dobesedno plava okrog nas in vse duše so vanj potopljene. Brez tega niti delovanje ni mogoče. Če smo že na temi duhovnosti, potem je bolje da stopimo iz okvirov toge materialistične znanosti. Obstaja tudi subjektivna raven opazovanja in nekako lahko pridemo vsi do istih zaključkov, spoznanj ... celo na ravni intelekta. So pa izkušnje, ki so iznad ravni razuma in intelekta, bolj na ravni duše. Redki ljudje, osvobojeni ego mentalnega kalupa, zmorejo pogledati izven teh okvirov ... v Vedah in ostalih svetih spisih so še neki fragmenti, delčki višje modrosti. Toda to znanje ne "osvobaja" in vodi do raziskovanje subtilnega, onkraj ovirov mentala, v stanje prvinskega, v stanje čiste zavesti. V vsej naravi in celo v delovanju atomskih struktur lahko najdemo zakodirano skrito inteligenco ... narava vztrajno deluje po svojih temeljnih zakonih in človek tega kaj dost ne more spremeniti, lahko samo napravi "kozmetične" popravke ... recimo z gensko tehnologijo ... pa še to v omejenem obsegu. Bolje bi bilo, da za vse žive forme najdejo bolj prvinsko in prečiščeno ... recimo "oplemeniteno" seme žitaric, kot pa s tem manipulirajo in iščejo stranpoti.

 

Modri in sveti ljudje so davno že poudarili da vse duše v materialnih svetovih se odenejo v neko formo, življensko obliko. Kdaj in kako se je to pričelo pa je že onkraj pameti in izkustva. Vede pravijo tako, da je Kozmična Mati (Šhakti!) v sebi prinesla moč stvarjenja življenja v mnogoternih oblikah. Z zniževanjem vibracijskega stanja Stvarstva se je pojavilo ustrezno področje za razvoj vseh oblik življenja. Ta svet, ta čudoviti planet kao Gaia, je kao trenutno zatočišče za vse vidike mnogoternih oblik življenja ... tu so celo nevidne forme življenja. Da na tem svetu so prisotna nevidna svetlobna bitja (dobra in slaba na astralni ravni) in še bolj subtilne življenske forme na ravni mentalno-infromacijskega Polja, pa tudi stanje čiste Zavesti. Vprašaje za nas je koliko se v to lahko poglobimo. Torej, vedsko znanje je nastalo na podlagi notranjih izkušenj in prenešenih infromacij iz višje ravni ... saj, le kako je to mogoče in o tem materialna znanost ne govori kaj dost ... lahko pa bi, če bi se lotila "preštevanja" življenskih oblik, se vpraševala o izvoru te kozmične inteligence ... brez špekulacij o genskih pretvorbah, kajti pretvoriti šimpanza v človeka je sizifovo delo, pa četudi imata 97,5% genskega materiala (na celični ravni) povsem skladno. Razlika je videti samo v 2,5% genih in v to se bodo znanstveniki še naprej zapičili, še vztrajno iskali ustrezne kombinacije genov, etc, etc. To raziskovanje znanstvenih modelov ne pripelje do pravih temeljnih razkritij ... izgubljajo svoj dragoceni čas in sredstva. 

 

V Vedah so obrazložene, da v tem svetu, v tem majhnem stvarstvu obstaja osem milijonov štiritisoč oblik življenja (84 lakhov!) v naslednjih skupinah:

1. bitja, ki živijo v vodi - 900.000 (9 lakhov)

2. bitja, ki živijo v zraku - 1.400.000 (14 lakhov)

3. bitja, ki so na zemlji - insekti, glodalci, plazilci, itd. - 2.700.000 (27 lakhov)

4. rastlinske oblike - drevesa, grmičevje, zelišča, trave, itd. - 3.000.000 (lakhov)

5. zavestnejše in inteligentnejše oblike - štirinožne živali, ljudje, svetlobno-eterična bitja (angeli!), blodeči duhovi in demoni, polbogovi, božanstva - 400.000 (4 lakhi!)

 

Vse te oblike življenja naj bi obstajale na tem planetku, v okrilju Matere Gaie ... saj, nekateri vedo da cel planet je kao Živ, je Bitje in deluje vsaj ciklično, usklajeno in inteligentno.

 

Znanstveniki pa še vedno raziskujejo, so izgubljeni v svojih ozkogledih teoretičnih ali hipotetičnih modelih in še ne morejo prešteti vseh oblik življenja. Celo pet takih "strokovnjakov" se ne bi moglo zediniti o obstoju astralnih oblik življenja, če še že ne o drugih pojavih v naravi. Težko se bo z njimi uskladiti preko mistikov ... da potrebujemo neodvisne in preverjene dokaze. Življenje tukaj in zdaj ga nam venomer ponuja. Zato zame proč z ozkimi koncepti in sprejmimo neomejen koncept ... mi smo iz Njega in v Njem smo ... na različne načine. Samo treba povezati vse to ... nekaterih začetnih postavk iz Stvarjenja svetov pa ne gre kar tako dokazati v tej materialni matrici Stvarstva. Lahko verjameš ali pa ne. Tud sam se nerad vpletam v religiozne razprave in žal je prvinsko vedsko znanje "ujetnik" nekih določenih verskih skupnosti ... kao da so oni edini ki se v to spuščajo. Razprava o tem naj bo širše zastavljena, ampak v tem primeru proč z preživelimi koncepti, celo darwinizem je postal anarhronizem pri mnogih. Naj se znanstveniki bolj potrudijo, preučijo na holističen način vse življenske oblike, se poglobijo v obstoj duše (to kar je večno v vsakem bitju!) in dokažejo da so vredni svojega imena.

 

Pozdrav!



#41 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 10:54

Vsak dan lahko vidmo, da ljudje umirajo, torej je smrt neizbežna, ampak vseen si noben ne želi umret. Od kje izhaja ta želja? Želja, da bi večno živel ne more izhajat iz nečesa začasnega (telesa). In želja po znanju? Noben ne gre do mrtvega telesa, da bi si pridobil kakšno znanje direktno od njega, vidimo pa da grejo k živim ljudem. Mejhn otrok daje velik zadovoljstva staršem, ampak če umre, jim njegovo telo ne daje nobenga zadovoljstva več. Večno življenje, znanje in zadovoljstvo so inherentne lastnosti duše, ne materije. Če špikneš mrtvo telo ne bo nobenga stoka au, kot je če spikneš živega.

iz tega lahko sklepaš, da to kar imenujemo mrtvo telo ne more uporabljati pljuč in glasilk, da bi proizvedlo zvok "au", ne moreš pa iz dejastva da ni "au"-a sklepati, da mrtvo telo nič ne čuti.

to kar imeniješ "živeti" in "umreti" so "človeške kategorije" opisa energetskih polj (za večino ljudi kamni ne "živijo").

odkrito rečeno pa tudi še nobene duše nisem slišal, da bi stokala "au", če bi jo špiknil - če je torej "au" dokaz za čutenje očitno tudi duša nič ne čuti....

Tisti, ki si lahko želi to ali ono, ki deluje tako ali drugače, ki čuti, je oseba, duša, ki prebiva v tem telesu. Takoj ko zapusti to telo, to telo obstane, ni več željenja, mišljenja, delovanja, čutenja, izbiranja.

in to sklepaš le po tem, da "potem ko duša zapusti telo" (ga ne more ker energije in materije ni mogoče ločiti - vse je "eno") ti s svojim telesom nisi več sposoben komunicirati s truplom in s svojimi telesnimi čutili ne zaznaš več da bi to telo nekaj želelo......

zato ker s svojimi telesnimi funkcijami ne zaznaš več telesnih funkcij "mrtvega" telesa sklepaš da mora biti nekje kaka duša? (ja zakaj pa ne bi kar ostala v mrtvem telesu, saj je itak ne znaš "lokalizirati")

Ta duša ni iz materije

raje povej iz česa je, ne iz česa ni.

 



#42 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 11:16

Dalje, opazimo lahko vendarle v sebi, da duša je nekaj kar vzdržuje nižjo naravo ... telo in um. Kot duše v telesu se venomer povezujemo s Svetlobo Življenja, prano, ki ali eter ... ta energija dobesedno plava okrog nas in vse duše so vanj potopljene. Brez tega niti delovanje ni mogoče. Če smo že na temi duhovnosti, potem je bolje da stopimo iz okvirov toge materialistične znanosti. Obstaja tudi subjektivna raven opazovanja in nekako lahko pridemo vsi do istih zaključkov, spoznanj ... celo na ravni intelekta. So pa izkušnje, ki so iznad ravni razuma in intelekta, bolj na ravni duše. Redki ljudje, osvobojeni ego mentalnega kalupa, zmorejo pogledati izven teh okvirov ...

...zmorejo, ali trdijo da zmorejo? okay trdim da sem osvobojen ego mentalnega kalupa in da okvirov sploh ni, zato ni treba gledati izven nečesa, dalje pa trdim da sta raven duše in telesa identični ravni - ni nobene "višje" ali "nižje" ravni, ni jih 7, ni jih 2x7 in ni jih 7x7 - evo pač trdim kot drugi mogoče trdijo drugače - verujmo, verujmo, da bomo zveličanibiggrin.png

... v Vedah in ostalih svetih spisih so še neki fragmenti, delčki višje modrosti. Toda to znanje ne "osvobaja" in vodi do raziskovanje subtilnega, onkraj ovirov mentala, v stanje prvinskega, v stanje čiste zavesti. V vsej naravi in celo v delovanju atomskih struktur lahko najdemo zakodirano skrito inteligenco ... narava vztrajno deluje po svojih temeljnih zakonih in človek tega kaj dost ne more spremeniti, lahko samo napravi "kozmetične" popravke ... recimo z gensko tehnologijo ... pa še to v omejenem obsegu. Bolje bi bilo, da za vse žive forme najdejo bolj prvinsko in prečiščeno ... recimo "oplemeniteno" seme žitaric, kot pa s tem manipulirajo in iščejo stranpoti.

 

Modri in sveti ljudje so davno že poudarili da vse duše v materialnih svetovih se odenejo v neko formo, življensko obliko. Kdaj in kako se je to pričelo pa je že onkraj pameti in izkustva. Vede pravijo tako, da je Kozmična Mati (Šhakti!) v sebi prinesla moč stvarjenja življenja v mnogoternih oblikah. Z zniževanjem vibracijskega stanja Stvarstva se je pojavilo ustrezno področje za razvoj vseh oblik življenja. Ta svet, ta čudoviti planet kao Gaia, je kao trenutno zatočišče za vse vidike mnogoternih oblik življenja ... tu so celo nevidne forme življenja. Da na tem svetu so prisotna nevidna svetlobna bitja (dobra in slaba na astralni ravni) in še bolj subtilne življenske forme na ravni mentalno-infromacijskega Polja, pa tudi stanje čiste Zavesti. Vprašaje za nas je koliko se v to lahko poglobimo. Torej, vedsko znanje je nastalo na podlagi notranjih izkušenj in prenešenih infromacij iz višje ravni ... saj, le kako je to mogoče in o tem materialna znanost ne govori kaj dost ... lahko pa bi, če bi se lotila "preštevanja" življenskih oblik, se vpraševala o izvoru te kozmične inteligence ... brez špekulacij o genskih pretvorbah, kajti pretvoriti šimpanza v človeka je sizifovo delo, pa četudi imata 97,5% genskega materiala (na celični ravni) povsem skladno. Razlika je videti samo v 2,5% genih in v to se bodo znanstveniki še naprej zapičili, še vztrajno iskali ustrezne kombinacije genov, etc, etc. To raziskovanje znanstvenih modelov ne pripelje do pravih temeljnih razkritij ... izgubljajo svoj dragoceni čas in sredstva. 

 

V Vedah so obrazložene, da v tem svetu, v tem majhnem stvarstvu obstaja osem milijonov štiritisoč oblik življenja (84 lakhov!) v naslednjih skupinah:

1. bitja, ki živijo v vodi - 900.000 (9 lakhov)

2. bitja, ki živijo v zraku - 1.400.000 (14 lakhov)

3. bitja, ki so na zemlji - insekti, glodalci, plazilci, itd. - 2.700.000 (27 lakhov)

4. rastlinske oblike - drevesa, grmičevje, zelišča, trave, itd. - 3.000.000 (lakhov)

5. zavestnejše in inteligentnejše oblike - štirinožne živali, ljudje, svetlobno-eterična bitja (angeli!), blodeči duhovi in demoni, polbogovi, božanstva - 400.000 (4 lakhi!)

aja in zato ker nekje piše je tudi res - zanimivo. velja pa verjetno le za vede (kajti sicer tudi v jani marsikaj piše, in v raznih pratikah)

 

Vse te oblike življenja naj bi obstajale na tem planetku, v okrilju Matere Gaie ... saj, nekateri vedo da cel planet je kao Živ, je Bitje in deluje vsaj ciklično, usklajeno in inteligentno.

 

Znanstveniki pa še vedno raziskujejo, so izgubljeni v svojih ozkogledih teoretičnih ali hipotetičnih modelih in še ne morejo prešteti vseh oblik življenja. Celo pet takih "strokovnjakov" se ne bi moglo zediniti o obstoju astralnih oblik življenja...

...zadostuje pa eden, ki slepo veruje...

, če še že ne o drugih pojavih v naravi. Težko se bo z njimi uskladiti preko mistikov ... da potrebujemo neodvisne in preverjene dokaze. Življenje tukaj in zdaj ga nam venomer ponuja. Zato zame proč z ozkimi koncepti in sprejmimo neomejen koncept ... mi smo iz Njega in v Njem smo ...

....ali pa v njej in on ali ona je v nas, čeprav ni nobenega "on" in nobene "ona"...vse kar obstaja je obstajalo in bo obstajalo. ne glede na to na koliko nivojev, svetov , vesolj, energetskih nivojev, agregatnih, materialnih in nematerialnih stanj, višjih, še višjih, nižjih in še nižjih "življenskih oblik", bodo znanstveniki, mistiki, realizirani polrealizirani, nerealizirani in paralizirani mojstri in svetniki delili to kar je.

 



#43 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 11:19

iz tega lahko sklepaš, da to kar imenujemo mrtvo telo ne more uporabljati pljuč in glasilk, da bi proizvedlo zvok "au", ne moreš pa iz dejastva da ni "au"-a sklepati, da mrtvo telo nič ne čuti.

to kar imeniješ "živeti" in "umreti" so "človeške kategorije" opisa energetskih polj (za večino ljudi kamni ne "živijo").

odkrito rečeno pa tudi še nobene duše nisem slišal, da bi stokala "au", če bi jo špiknil - če je torej "au" dokaz za čutenje očitno tudi duša nič ne čuti....

in to sklepaš le po tem, da "potem ko duša zapusti telo" (ga ne more ker energije in materije ni mogoče ločiti - vse je "eno") ti s svojim telesom nisi več sposoben komunicirati s truplom in s svojimi telesnimi čutili ne zaznaš več da bi to telo nekaj želelo......

zato ker s svojimi telesnimi funkcijami ne zaznaš več telesnih funkcij "mrtvega" telesa sklepaš da mora biti nekje kaka duša? (ja zakaj pa ne bi kar ostala v mrtvem telesu, saj je itak ne znaš "lokalizirati")

raje povej iz česa je, ne iz česa ni.

 

Jaz duše ne enačim s tem čemur ti praviš energija. Duša poganja in preoblikuje energijo. Je iz večne eksistence, zavesti (svobode izbire) in blaženosti. Nad njo (nad nami) pa je še Bog, ki je naš vzdrževalec in zaščitnik. 



#44 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 11:37

... vsak kvant ima maso ... hmmm ...  in OK , jaz sem dumy  ...

torej mi dokaži, da ima vsak kvant maso ...

mislim, da ne bo pretežko na tvojem in bratovem nivoju ... še posebej če skup stopita ...

ŽAL ALI NA SREČO tudi skupaj nimata mase, skupaj sta dva kvanta informacije ... laugh.pnglaugh.pnglaugh.png

če kvanti ne bi imeli mase bi jih v kvantnih pospeševalnikih težko pospeševali in z njimi trkali v detektorje, iz teh izbijali druge kvante in te merili na drugih detektorjih

mirno lahko rečem : ne bluzim le jaz, bluziš tudi ti ,...

okay vidim da spadaš med tiste ki se tolažijo s tem da so tudi drugi idioti na tem svetu - lepo...

in oba bluziva okoli informacije ...

to je bistvo kvantne (ne)mehanike

kvantni princip je ... ne moreš določit vseh parametrov ... ker jih spreminjaš kot opazovalec ...

za kak "kvantni princip" še nisem nikoli slišal. je pa gospod heisseberg ugotovil, da lahko elementarnemu delcu ni mogoče  natančnodoločiti istočasno vseh lastnosti (kar pa ne pomeni da jih nima )

in to da jih "spreminjaš" kot opazovalec je neka nebulozna ezoterična trditev. lahko zaznaš le določene parametre istočasno (to da človek ne more zaznati istočasno natančnega mesta, kjer se delček nahaja in njegove hitrosti v istem trenutku ima opravka z "nemočjo" zaznavanja ne pa z "močjo" spreminjanja)

pomeni ... tvoja pozornost je kreator ... ti si kreator ...

in s tem se približujeva nečemu .... heeee .... a ne ? wink.png

spet si "kreator" samo iz tega razloga, ker lahko svojo častitljivo pozornost usmeriš le v zelo mičken delček vsega kar je in s tem si iz vseh možnih realnosti skreiraš svojo (tisto v katero imaš ravno usmerjeno svojo pozornost)

mgd bi temu rekel krišna, bojante bi rekel stvarnik ...

ampak to si ti ...

....s to omejitvijo, da ti kreiraš samo svoje doživljanje, bojante in mgd pa za svoje stvarnike in krišne trdijo da kreirajo vse kar je (torej tudi tebe in tvoje doživljanje)

svobodna volja in zavest tvorita pozornost ... pozornost v skalarnem polju (ENOTNO POLJE, ENOST VSEGA) iz skalarne informacije kreira nekaj ... kar pač želiš ... ki ima veljavo, dokler tja usmerjaš svojo pozornost ...

...in se potem razburjaš nad NWO-protagonisti, chemtrailarji in proizvajalci vremena, ki si jih sam s svojo pozornostjo iz "skalarne informacije" kreiral - super si!laugh.png



#45 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 11:40

Jaz duše ne enačim s tem čemur ti praviš energija. Duša poganja in preoblikuje energijo. Je iz večne eksistence, zavesti (svobode izbire) in blaženosti. Nad njo (nad nami) pa je še Bog, ki je naš vzdrževalec in zaščitnik. 

ja - vsak si mora svoj svet sam razložiti. zaradi mene imaš lahko nad bogom še enega ali dva nadboga, nad temi pa še kakega supernad...ki varjujejo in ščitijo nadblaženost, ki je nad blaženostjo (in nad supernad-om je stevie ray vaughn ki svira blues)



#46 Condor

Condor
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 18. junij 2013, 11:54

...zmorejo, ali trdijo da zmorejo? okay trdim da sem osvobojen ego mentalnega kalupa in da okvirov sploh ni, zato ni treba gledati izven nečesa, dalje pa trdim da sta raven duše in telesa identični ravni - ni nobene "višje" ali "nižje" ravni, ni jih 7, ni jih 2x7 in ni jih 7x7 - evo pač trdim kot drugi mogoče trdijo drugače - verujmo, verujmo, da bomo zveličanibiggrin.png

:)  Si mar slišal za duhovno znanost? Celo za tebi znano področje subtilnega "poslušanja" in "videnja" . Nekaterim pa niso več potrebne slušalke ali zvočniki, pa ne aparati za vizualizacijo. Saj ne trudi se odgovarjati v tvojem značilnem "posmehljivem" tonu, ampak je zanimivo, da tudi ti podležeš predalčkanju "nevro-zvokov" in ne greste dalje, se bolj poglobite globje v to področje. Prišli bi do tega (morda nekoč!), da sploh ne boste rabili nekih pripomočk, da bi uživali v višji ravni zavesti, harmoniji, notranji izpolnitvi, ... Žal pa to ni mogoče kakorkoli prodati, je venomer na voljo in vedno prisotno za one malce izvežbane in z manj kompleksov v sebi, z manj ega, ... kaj še? :)

 

 

aja in zato ker nekje piše je tudi res - zanimivo. velja pa verjetno le za vede (kajti sicer tudi v jani marsikaj piše, in v raznih pratikah)

 

...zadostuje pa eden, ki slepo veruje...

....ali pa v njej in on ali ona je v nas, čeprav ni nobenega "on" in nobene "ona"...vse kar obstaja je obstajalo in bo obstajalo. ne glede na to na koliko nivojev, svetov , vesolj, energetskih nivojev, agregatnih, materialnih in nematerialnih stanj, višjih, še višjih, nižjih in še nižjih "življenskih oblik", bodo znanstveniki, mistiki, realizirani polrealizirani, nerealizirani in paralizirani mojstri in svetniki delili to kar je.

ja, ker ravno tam piše in se to ne prikazuje v rumenem tisku, na Tv-ju ... kao da se govori gluhim in slepim na določena temeljna vprašanja. Kaj si v sebi ... telo, um ali duša? Najbrž vse to ta trenutek, vendar kaj pa ostane po fizični smrti. Valjda se osvobodi neka energija, redki celo "vidijo" svetlobno telo ali pa ima umirajoči izkušnjo ločevanja svoje notranje biti od razpadajočega telesa ... mnogi so prešli na drugo stran in se vrnili ... precej podobne zadeve. Kako težko in boleče je to umiranje, kajne? Tedaj je skrajni čas, da obvladaš sebe in lažje preideš na drugo stran. 

 

Verjetno imaš kar enega brata za znanstvene zadeve, pa morda drugega za bolj ezoterične zadeve, sam pa nekaj tretjega počneš ... pol pa tudaj dalje kompliciramo o znanosti, mistiki, ezoteriki, ... tvoj slog odgovarjanja na druge poste prikazuje tak miselni "odtis", kao naveličanost nad različnimi "modeli", verami, filozofijami, hipotezami, .... dal si skoz vse to že prej in sedaj nam poskušaš držati "ogledalo" kar tu na forumu. Al ti to resno kaj prispevaš v neko debato? :) Se lahko malce otreseš te "naveličanosti"? Sicer debata s tabo nima smisla ... pa brez zamere.  :)



#47 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:23

smile.png  Si mar slišal za duhovno znanost? Celo za tebi znano področje subtilnega "poslušanja" in "videnja" . Nekaterim pa niso več potrebne slušalke ali zvočniki, pa ne aparati za vizualizacijo. Saj ne trudi se odgovarjati v tvojem značilnem "posmehljivem" tonu, ampak je zanimivo, da tudi ti podležeš predalčkanju "nevro-zvokov" in ne greste dalje, se bolj poglobite globje v to področje. Prišli bi do tega (morda nekoč!), da sploh ne boste rabili nekih pripomočk, da bi uživali v višji ravni zavesti, harmoniji, notranji izpolnitvi, ... Žal pa to ni mogoče kakorkoli prodati, je venomer na voljo in vedno prisotno za one malce izvežbane in z manj kompleksov v sebi, z manj ega, ... kaj še? smile.png

e vidiš - tu se pa s tabo strinjam. sploh ni potrebno ničesar da lahko uživamo v harmoniji in notranji izpolnitvi ("višja zavest" je pa samo pojem takih ki se imajo za "nekaj boljšega" za "duhovno bolj napredne"...) niti nevrozvokov, niti manter, niti svetih imen.

ja, ker ravno tam piše in se to ne prikazuje v rumenem tisku, na Tv-ju ... kao da se govori gluhim in slepim na določena temeljna vprašanja.

in to da se ne prikazuje je že zadosteno da tudi drži?

Kaj si v sebi ... telo, um ali duša? Najbrž vse to ta trenutek, vendar kaj pa ostane po fizični smrti.

kot rečeno, lahko deliš po mili volji telo+um+duša, podzavest+zavest+nadzavest, oče+sin+svetiduh, notranji otrok+jaz+nadjaz. to kar sem ostanem neglede na to kao se skategoriziram  in na koliko delčkov in aspektov se delim.

kaj ostane po fizični smrti - ja vse kar je bilo tudi "pred fizično smrtjo"

Valjda se osvobodi neka energija, redki celo "vidijo" svetlobno telo ali pa ima umirajoči izkušnjo ločevanja svoje notranje biti od razpadajočega telesa ... mnogi so prešli na drugo stran in se vrnili

noja energija se "osvobodi" ali pa se ne osvobodi, natančno boš vedel ko bo "tako daleč"....

kje so bili tisti, ki so se vrnili in ali je kje kaka "druga stran" (jaz v to utemeljeno dvomim :-), ne morem pa "trditi" da je ali da ni) pa mogoče prav tako

... precej podobne zadeve. Kako težko in boleče je to umiranje, kajne?

se ti zdi, da je težko? ne vem, jaz na to bolj gledam kot zanimivo izkušnjo, ki me še čaka

Tedaj je skrajni čas, da obvladaš sebe in lažje preideš na drugo stran. 

kot rečeno, mislim da ni kake "druge strani" in da je vse kar sem trenutno "jaz" bilo tu že od nekdaj in bo tu tudi ostalo, tako da bi težko razglabljal o tem kao lahki ali težki so kaki "prehodi"

Verjetno imaš kar enega brata za znanstvene zadeve, pa morda drugega za bolj ezoterične zadeve, sam pa nekaj tretjega počneš ... pol pa tudaj dalje kompliciramo o znanosti, mistiki, ezoteriki, ... tvoj slog odgovarjanja na druge poste prikazuje tak miselni "odtis", kao naveličanost nad različnimi "modeli", verami, filozofijami, hipotezami, .... dal si skoz vse to že prej in sedaj nam poskušaš držati "ogledalo" kar tu na forumu. Al ti to resno kaj prispevaš v neko debato? smile.png Se lahko malce otreseš te "naveličanosti"? Sicer debata s tabo nima smisla ... pa brez zamere.  smile.png

meni nikomur ni treba "postavljati ogledala" - vsak ga ima pred seboj čisto brez mene.

kar ti o meni predvidevaš je tvoja stvar - se mene ne tiče :-)

kako to misliš - "prispevaš v neko debato"? trditev, da je v vedah edina resnica (pa še to samo, če si jih razlagaš kot ti in mgd) in da je čaščenje krišne edina pot do blaženosti se ti zdi "debata"?



#48 Igmúwathogla

Igmúwathogla
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 386

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:39

predstavljaj si :

zamisliš si kompliiran atomski pospeševalnik ... in s svojo pozornostjo v projekt ga skreiraš ...

 

potem se odločiš z njim odkrit maso kvanta ... in jo skreiraš ...

 

in potem nekdo podvomi v maso tvojega kvanta mase, tudi ti nisi siguren in masa kvanta se razblini ...

 

skreiral si si navidezni pospeševalnik in v njem navidezno maso kvanta

 

skreiral si svojo mayo

- - - - - -

gre za tvojo lokalno kreacijo informacije

če kolektiv misli kako zelo si ti pameten, da si odkril maso kvanta in ti verjame, s tem krepi tvojo lokalno kreacijo ...

pozabiš pri tem, da - če se greš kreatorja - skreiraš tudi "kolektiv" ki ti verjame ali ne verjame...

 

ampak ta lokalna kreacija ima veljavo le, dokler si kdo ne izmisli kaj bolj zanimivega ...

...dokler si ti ne izmisliš nekaj bolj zanimivega

jaz recimo v tvojem atomskem pospeševalniku vidim le kup zapravljenega denarja, dvomim v tvojo kreacijo in jo s tem nažiram ...

ti mojih kreacij ne moreš nažirati - vsak lahko samo svoje :-)

- - - -

tudi ko so v 30tih letih kvantni znanstveniki razlagali ajnštajnu, da je luna tam gori na nebu le, dokler jo gleda, jo opazuje in ji posveča pozornost, jih je imel za norce ... 

 

ampak ...

 

a mi lahko dokažeš, da je luna res tam gori tudi takrat, ko se obrneš stran in je ne vidiš ...

ne vem - odvisno kaj dopuščaš kot dokaz. lahko se obrnem stran in jo "čez glavo"(ne da bi gledal) slikam ali posnamem na film biggrin.png



#49 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:46

Welcome to the JLZ club

 

icon_smile_kisses.gif


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#50 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2013, 12:49

... v Vedah in ostalih svetih spisih so še neki fragmenti, delčki višje modrosti. Toda to znanje ne "osvobaja" in vodi do raziskovanje subtilnega, onkraj ovirov mentala, v stanje prvinskega, v stanje čiste zavesti.

 

V Vedah je opisano glede goste in subtilne materije in iznad njiju kategorično različno večno zavestno živo bitje (duša) in nad njo Bog, ki je izvor tako materije kot tudi vseh neštetih živih bitij. Seveda je podan tudi postopek s katerim lahko vse to realiziraš. In sočutna vzpodbuda.  

 

Modri in sveti ljudje so davno že poudarili da vse duše v materialnih svetovih se odenejo v neko formo, življensko obliko.

 

Ne čiz vse, samo pogojene duše. V ta svet včasih sestopijo tudi osvobojene duše, v svoji večni obliki, ki je takrat po milosti Boga vidna vsem, ampak prepoznajo jo lahko tako kot je v resnici le tisti, ki sprejmejo njeno in od Boga brezpogojno ljubezen.

 

Kdaj in kako se je to pričelo pa je že onkraj pameti in izkustva.

 

V Vedah je natančno opisano zakaj določene duše pridejo pod vpliv materije (se inkarnirajo) in kakšen je rezultat in tudi kako se lahko iz tega neprijetnega omejujočega stanja osvobodijo. Ta princip lahko direktno izkusiš tudi ko si še v tem materialnem telesu, če seveda slediš ustrezni spiritualni praksi. 

 

Vede pravijo tako, da je Kozmična Mati (Šhakti!) v sebi prinesla moč stvarjenja življenja v mnogoternih oblikah. Z zniževanjem vibracijskega stanja Stvarstva se je pojavilo ustrezno področje za razvoj vseh oblik življenja. Ta svet, ta čudoviti planet kao Gaia, je kao trenutno zatočišče za vse vidike mnogoternih oblik življenja ... tu so celo nevidne forme življenja. Da na tem svetu so prisotna nevidna svetlobna bitja (dobra in slaba na astralni ravni) in še bolj subtilne življenske forme na ravni mentalno-infromacijskega Polja, pa tudi stanje čiste Zavesti. Vprašaje za nas je koliko se v to lahko poglobimo. Torej, vedsko znanje je nastalo na podlagi notranjih izkušenj in prenešenih infromacij iz višje ravni ...

 

To je le en del razlage, ne še celoten.

 

Živa bitja so večna, so enote čiste zavesti. Niso ustvarjena, v smislu, da enkrat prej ne bi obstajala. Ampak določena, zarad zlorabe svoje svobode izbire, pridejo pod vpliv materije in dobijo taka ali drugačna začasna telesa v skladu s svojo prvotno željo in kasnejšimi dejanji in se gibljejo znotraj 8.400.000 oblik ja.

 

 

V Vedah so obrazložene, da v tem svetu, v tem majhnem stvarstvu obstaja osem milijonov štiritisoč oblik življenja (84 lakhov!) v naslednjih skupinah:

1. bitja, ki živijo v vodi - 900.000 (9 lakhov)

2. bitja, ki živijo v zraku - 1.400.000 (14 lakhov)

3. bitja, ki so na zemlji - insekti, glodalci, plazilci, itd. - 2.700.000 (27 lakhov)

4. rastlinske oblike - drevesa, grmičevje, zelišča, trave, itd. - 3.000.000 (lakhov)

5. zavestnejše in inteligentnejše oblike - štirinožne živali, ljudje, svetlobno-eterična bitja (angeli!), blodeči duhovi in demoni, polbogovi, božanstva - 400.000 (4 lakhi!)

 

Vse te oblike življenja naj bi obstajale na tem planetku, v okrilju Matere Gaie ... saj, nekateri vedo da cel planet je kao Živ, je Bitje in deluje vsaj ciklično, usklajeno in inteligentno.

 

Polbogovi kot so Šiva, Brahma, Indra, Varuna, Surya, Ganeš, ne živijo na Zemlji. Jo pa lahko obiščejo. 

 

Znanstveniki pa še vedno raziskujejo, so izgubljeni v svojih ozkogledih teoretičnih ali hipotetičnih modelih in še ne morejo prešteti vseh oblik življenja. Celo pet takih "strokovnjakov" se ne bi moglo zediniti o obstoju astralnih oblik življenja, če še že ne o drugih pojavih v naravi. Težko se bo z njimi uskladiti preko mistikov ... da potrebujemo neodvisne in preverjene dokaze. Življenje tukaj in zdaj ga nam venomer ponuja. Zato zame proč z ozkimi koncepti in sprejmimo neomejen koncept ... mi smo iz Njega in v Njem smo ... na različne načine. Samo treba povezati vse to ... nekaterih začetnih postavk iz Stvarjenja svetov pa ne gre kar tako dokazati v tej materialni matrici Stvarstva. Lahko verjameš ali pa ne. Tud sam se nerad vpletam v religiozne razprave in žal je prvinsko vedsko znanje "ujetnik" nekih določenih verskih skupnosti ... kao da so oni edini ki se v to spuščajo. Razprava o tem naj bo širše zastavljena, ampak v tem primeru proč z preživelimi koncepti, celo darwinizem je postal anarhronizem pri mnogih. Naj se znanstveniki bolj potrudijo, preučijo na holističen način vse življenske oblike, se poglobijo v obstoj duše (to kar je večno v vsakem bitju!) in dokažejo da so vredni svojega imena.

 

Pozdrav!

 

Dokaz duše je duša sama. Tisti, ki si pred njo zatiskajo oči, je pač ne morjo videt. Ko bojo dovolj zafrustrirani s svojimi omejenimi in neizpolnjujočimi koncepti in verami bojo že naprej poizvedl in po milosti Boga se bojo lahko direktno videl in začutil. 






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0