Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Črna prihodnost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
603 komentarjev na to temo

#26 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 27. julij 2013, 08:30

poglej brezo eni nerabijo imeti prilepljenih dušic,včasi so ljudje pač prav taki kot jih opisuješ vzgoraj in zato se počutijo depresivne,ker jih starši res niso imeli radi itd.....

 

"Dušice" je v narekovajih...podrobnosti ne mislim razlagat...če imaš vsaj malo sposobnosti "jasnovidnosti", potem to razumeš...kaj če določeno breme ni osebno, ampak od družinskih članov, ki so že mrtvi...in potem oni s svojo težo (bremenom) vplivajo na žive potomce...zakaj...pojem družinska karma pove vse...kako jo pa zna kdo tolmačit je pa drugo vprašanje...

 

Meni to izgleda čisto isto (energijska zaznava; flash) kot pri kolegici...ko se poštimajo "družinske" zadeve z mrtvimi in živimi, pol problemov izgine...Pri kolegici je to bila pol manj simptomov depresije, tesnobe, črnogledosti, začela je lažje spat, itd...Izpostavil sem pa samo en vzorec, ni pa to edini,, ki je trenutno v igri. Je pa dobro, da se s tem začne...

 

Omenil sem vzroke glede na napisano, ne površinskih stvari...svetoval sem pa "zemeljski" pristop in ne "magijski", ker ne poznam miselnosti in še marsikaj drugega ne...Informacije so bile podane, kako jih bo kdo pretolmačil, izkoristil, je pa njegova stvar...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#27 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. julij 2013, 08:32

Stari rek pravi-klin se s klinom zbija.



#28 Bojante

Bojante
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 27. julij 2013, 08:40

Kaj mislite, da bo deklina vse rešila z vero v Boga in samozaupanjem ?

Zgornji filmček marsikaj pove. To so zelo močne stvari, zato se je treba zmigat.

Jamranje in samopomilovanje ne reši ničesar.

Podal sem samo nekaj zelo učinkovitih stvari, ki v večini primerov delujejo.

Dajte se vzdržat pravljic in pomagajte punci z kako konkretno rešitvijo.

Šel sem skozi tak pekel in lahko vam povem, da mi nobena pravljica ni pomagala, še manj jamranje.

 

Ne, temveč Zaupanjem (Vero) V Boga in Ljubeznijo do Njega .

 

To Je + Ostane Edina Rešitev za VečnoVekomaj, brez kakega "samozaupanja" , kajti sami sebe vse prevečkrat pustimo "na cedilu"  .

 

Samo v Ljubezni Je Življenje.

 

Ko se ne deluje v Ljubezni ( in z Njo) , že takoj nastopijo Težave.

 

Za Podrobnejša Navodila, pa je Potreben že Natančnejši opis njene situacije.

 

Toliko kolikor je dala, (informacij), toliko je dobila. ( no , pa morda tudi ostalega v njenem lajfu)

 

Ni druge poti.

 

Lp + #



#29 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. julij 2013, 08:43

Z zaupanjem v Boga si lahko brišeš tazadnjo.

Pri njem je vse in vsega, saj drugače ne bi bilo ne dobrega niti zla.



#30 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 27. julij 2013, 09:05

Lep pozdrav,

 

ta forum sem našla po naključju in se mi zdi, da bi mogoče lahko kdo podal kakšen nasvet oziroma mnenje. Dobrodošla je tudi kritika smile.png

Znašla sem se v položaju, ko pred seboj sploh ne zmorem videti nobene prihodnosti, nobenega upanja, da se bom kdaj počutila bolje. Sicer imam že več let težave z depresijo ampak si pomagam tako da si določim kratkoročne cilje in potem nekako gre, zdaj pa sploh ne vem kaj naj storim.

 

Zelo sama sebe obtožujem za vse napake ki sem jih storila in preveč tičim v preteklosti. Gledala sem film The secret in takrat dobila ogromno volje. Ali je res možno, da s svojimi mislimi lahko usmerjamo svoje življenje in svojo prihodnost? Seveda vem, da se nekatere stvari lahko uredijo, toda ali se lahko čisto vse? Ali lahko korenito spremenimo svojo prihodnost?

 

Želela bi se tudi obrniti na kakšno vedeževalko ali koga, da bi mi lahko svetoval. Ali mogoče kdo pozna zanesljivo osebo?

 

Vem d aje vprašanj veliko, sem pa že vnaprej iskreno hvaležna vsakemu, ki si bo vzel kakšno minutko ali namenil vsaj kakšno pozitivno misel.

 

lp

 

Ojla....

Najprej se poskusi nehat obtoževat za vse "napake", ki praviš, da si ji storila. Vsi jih delamo. Brez tega v življenju ne gre.

Pusti preteklost..kar je bilo, je bilo. Zdaj je pomembno, da poskušaš najt tisto, kar te razveseljuje, osrečuje, izpolnjuje..

Mišljenje ima moč, da se razodeva skozi naše lastno življenje..

Živeti v preteklosti, biti obremenjen z njo..pomeni ne živeti. Dovoli si živeti.

In tako, ko t je napisala Anne..imej se rada. Pomembna si drugim..ampak najbolj si pomembna sama sebi. 

Življenje človeka se gradi tako, kot je človek prepričan, da se bo gradilo. Vse se poraja iz notranjega prepričanja.

 

vse dobro


And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#31 Alina28

Alina28
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 27. julij 2013, 09:14

Res hvala za vse odgovore. Sicer trenutno stanje ni le trenutna kratkotrajna težava. Z depresijo in hudim pomanjkanjem samozavesti se srečujem že več let. Mislim, da je to posledica težkega otroštva (spolna zloraba, alkoholizem v družini, psihično nasilje), potem pa se v življenju nekako nisem znašla in sem podzavestno iskala situacije ki so spominjale na moje otroštvo. Zdaj pa je huje kot je bilo kdajkoli in res moram nekaj storiti ker tako ne gre več naprej.

 

Kaj storite, ko veste da se vam dogaja krivica in proti temu ne morete nič narediti? Ko si močno želite nekaj in se vam konstantno izmika?


To temo je popravil/a Alina28: 27. julij 2013, 09:15


#32 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. julij 2013, 09:23

Če je možno, se odseli stran.

Potem boš imela večjo svobodo razčistiti / sanirati stvari na sebi, ter graditi na svojih željenih ciljih.



#33 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 27. julij 2013, 09:37

Anne,

že dolgo sem v kkkk....

Pomoči od zunaj ni, za radikalne spremembe, vse drugo ni nič...

 

Zanimivo, none. Še nekaj časa nazaj bi ti bodril takšne osebe. Sedaj pa se sam počutiš v k in je tvoje mnenje drugačno... Poskusi se spomniti, kako je bilo takrat. Predvsem zase.

 

Ja, včasih je jezo, žalost treba dati iz sebe. Ne pa se samopomilovati in ostajati tam namerno, ker je težko narediti korak naprej, ker je za narediti spremembo potreben nek napor in izstop iz znanega okolja, občutenja, razmišljanja. Ker je treba prevzeti odgovornost zase. 

 

Drugače pa, včasih je težko brez pomoči drugih, kogarkoli že, izstopiti iz tega vrtinca. Ali s prispodobo - če padeš v luknjo, boš res moral sam splezati iz nje, je pa laže, če ti nekdo vrže vrvicon_smile_wink.gif


dReAM

 

 

 


#34 anne

anne
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 137

Objavljeno: 27. julij 2013, 09:50

Kaj storite, ko veste da se vam dogaja krivica in proti temu ne morete nič narediti? Ko si močno želite nekaj in se vam konstantno izmika?

Pa se res ne da nič storiti? Drugih res ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe. Nekako tako, da sprejmeš drugega, ki ti to krivico povzroča (predvidevam, da gre za osebo ali osebe) in se sprijazniš s tem, da je pač takšen. Ne pomeni, da s tem sprejmeš njegova dejanja kot pozitivna, temveč enostavno uvidiš, da tako pač je, da takšen je. Po drugi strani mu s tem ne daješ več moči, energije, da to počne oziroma da te prizadane. Ko spremeniš svoj pogled na to, da nisi ti žrtev, da je žrtev on, ker to počne, ker ne zna drugega, drugače. Ko spremeniš sebe, se začne spreminjati tudi svet okoli tebe, se začnejo spreminjati drugi...

 

Če se ti nekaj ves čas odmika, mogoče pomeni, da moraš storiti nekaj drugega, poskusiti drugačen pristop, da boš prišla do tistega. Recimo hočeš na goro in greš vedno po eni poti, pa ti ne uspe. Naslednjič uberi drugo pot, mogoče prideš na vrhwink.png.

 

Fizičen odmik od takšnih ljudi oziroma okolja, ki ga priporoča Gold, je tudi dobra rešitev. Ker ko smo v takšnem okolju, se včasih res težko umaknemo iz vsega, težko odganjamo vse te negativne energije drugih. 

 

Si kdaj hodila h kakšnemu psihologu ali psihoterapevtu? Si kdaj dobila strokovno pomoč za svoje težave, si se lahko o tem odprto pogovorila z nekom, ki bi ti pomagal čez vse? 

 

Anne,

že dolgo sem v kkkk....

Pomoči od zunaj ni, za radikalne spremembe, vse drugo ni nič...

Zate velja podobno, kot sem napisala zgoraj. Če prav berem, te v kkk spravlja svet, sistem, kakršen je. Ne bo drugega, kot da se sprijazniš s tem, da sprejmeš, da tako je. Ne pomeni, da odobravaš vse, temveč enostavno poskušaš potegniti najboljše iz tega. Poskušaš delati dobro, kolikor se da, ne pustiš pa, da se te to toliko dotakne... Ne pomeni, da opustiš sočutje do vsega. Ne pomeni, da se s tem strinjaš. Samo poskusiš razumeti, da tako mora biti. Ja, je težko....


Life begins at the end of your comfort zone. 


#35 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:10

Anne,

že dolgo sem v kkkk....

to je blo meni ves čas očitno. le kdo je navzven poln tolk enih modrosti in same ljubezni, kot nekdo, ki sam sebe prepričuje v želji, da bi bilo tako in na ta način išče potrdilo od zunaj?

 

za pomoč sebi pa najbolš ja, da sam uporabiš nasvete, ki jih daješ ali si jih dajal drugim.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#36 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:14

Če je možno, se odseli stran.

Potem boš imela večjo svobodo razčistiti / sanirati stvari na sebi, ter graditi na svojih željenih ciljih.

 

kul. samo... če se odseliš kot beg, ne narediš prou nič, samo cajt zgubljaš, ker si boš drugje spet skreiral isto situacijo in pol moraš reševati 2. tisto, od katere si zbežal in tisto, ki si jo na novo ustvariš drugje, kamor si zbežal. pred sabo se ne da zbežat..

če pa se umikaš zato, da v miru kej predelaš, pa je pomoje tut okej. samo preden greš, si moraš bit na jasnem, al bežiš al se začasno umikaš v mir.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#37 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:19

Res hvala za vse odgovore. Sicer trenutno stanje ni le trenutna kratkotrajna težava. Z depresijo in hudim pomanjkanjem samozavesti se srečujem že več let. Mislim, da je to posledica težkega otroštva (spolna zloraba, alkoholizem v družini, psihično nasilje), potem pa se v življenju nekako nisem znašla in sem podzavestno iskala situacije ki so spominjale na moje otroštvo. Zdaj pa je huje kot je bilo kdajkoli in res moram nekaj storiti ker tako ne gre več naprej.

 

Kaj storite, ko veste da se vam dogaja krivica in proti temu ne morete nič narediti? Ko si močno želite nekaj in se vam konstantno izmika?

 

v naravi vse teži k ravnovesju. pomanjkanje samozavesti in pretirana samozavest imata isti temelj, samo izraz je različen.

tvojih primerov je na milijone.

jes bi ti priporočil postavitev družine. sej je ni treba jemat zdravo za gotovo, ampak učasih so kaki uvidi res fascinantni in defenitivno po tej izkušnji (tudi, če samo opazuješ druge, ki postavljajo) imaš še mnogo različnih zornih kotov na pogled tudi svoje situacije.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#38 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:30

Kaj storite, ko veste da se vam dogaja krivica in proti temu ne morete nič narediti? Ko si močno želite nekaj in se vam konstantno izmika?

 

če misliš, da ne moreš nič, zakaj se potem s tem obremenjevati?

poleg tega ne drži, da ne moreš nič. najmanj kar je,  lahko stvari ne poslabšuješ in s tem narediš prvi, nujni korak k razrešitvi. je pa res, da je težko držat jezik za zobmi.

ampak ne poznaš pa ozadja tistih, ki ti "krivico" delajo. ali se sploh zavedajo tega? ali mogoče niso prepričani, da imajo oni prav in jim ti delaš krivico?

pomoje ne poslabšuj z nasilnimi posegi, na nasedaj na morebitne provokacije. ohrani dojstojanstvo in naredi si prijeten dan, prijeten vsak dan.

stvari se bodo uredile. žal pa ne čez noč... ampak, enkrat bo pa prišla tudi tista noč, ko bodo po njej stvari urejene.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#39 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:32

Jaz sem trideset let živel v familiji, katera me je dresirala z vsemi mogočimi podlostmi.

Bolj sem jim bil zgled s svojo pozitivnostjo, bolj so me imeli veselje jebat.

Imel sem upanje, da se bojo kdaj spremenili in mi pustili svobodno pot izbiranja, pa se ni spremenil nobeden, samo jaz sem dobival bolj debelo kožo.

Ko je prišlo do točke da se odcepim od njih, so zbrali skupne moči in me zbombardirali z pizdarijami da se vsakemu normalnemu človeku obrne želodec.

Vztrajal sem toliko časa, da sem zbral moči in se za vedno odselil daleč stran.

Tukaj imam mir, svobodo in srečo, da lahklo ustvarjam skupaj z mojo sorodno dušico.

 

Vsaka taka stvar ima svojo ceno in ne glede na to, da me je vse skupaj zelo drago stalo, je še vedno ceneje, kot pa trpeti v začaranem krogu ljudi, kateri so pač kar so.

Da vam povem še nekaj, zelo sem jim hvaležen za vse.



#40 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:33

zdej sem prebral od anne... tut men se zdi, da ima fajn pointe. le razmisli tut o njenih idejah.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#41 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:44

Jaz sem trideset let živel v familiji, katera me je dresirala z vsemi mogočimi podlostmi.

Bolj sem jim bil zgled s svojo pozitivnostjo, bolj so me imeli veselje jebat.

Imel sem upanje, da se bojo kdaj spremenili in mi pustili svobodno pot izbiranja, pa se ni spremenil nobeden, samo jaz sem dobival bolj debelo kožo.

Ko je prišlo do točke da se odcepim od njih, so zbrali skupne moči in me zbombardirali z pizdarijami da se vsakemu normalnemu človeku obrne želodec.

Vztrajal sem toliko časa, da sem zbral moči in se za vedno odselil daleč stran.

Tukaj imam mir, svobodo in srečo, da lahklo ustvarjam skupaj z mojo sorodno dušico.

 

Vsaka taka stvar ima svojo ceno in ne glede na to, da me je vse skupaj zelo drago stalo, je še vedno ceneje, kot pa trpeti v začaranem krogu ljudi, kateri so pač kar so.

Da vam povem še nekaj, zelo sem jim hvaležen za vse.

no ja gold.

kot vse nas, tut tebe še čaka kakšen pogled vase.

kr mal se preber. obsojaš, sodiš, ocenjuješ. svetuješ stvari o katerih se ti ne sanja. tebi se seweda lahko zdi, da ti je jasno, ampak kmečka pamet in tvoje izkušnje na par primerih, katere itaq vidiš skozi svoje filtre, ti ne dajejo verodostojnosti in pravice samozavestnih nastopov, kot jih velikokrat izvajaš.

govoriš o pozitivnosti a limaš same pizdarije o lopovščinah in teorijah zarot, pozabljaš pa, da si sam isti.

in ima, da si mi zdele worenk  hwaležen tongue.png biggrin.png 

aja... ničesar ne ugibam in ni kle zraven nobenih 6.čutov ali kakih čira čar. vse kar govorim, bi z lahkoto argumentiral, če bi mal posrfal po tvojih postih.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#42 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:54

no ja gold.

kot vse nas, tut tebe še čaka kakšen pogled vase.

kr mal se preber. obsojaš, sodiš, ocenjuješ. svetuješ stvari o katerih se ti ne sanja. tebi se seweda lahko zdi, da ti je jasno, ampak kmečka pamet in tvoje izkušnje na par primerih, katere itaq vidiš skozi svoje filtre, ti ne dajejo verodostojnosti in pravice samozavestnih nastopov, kot jih velikokrat izvajaš.

govoriš o pozitivnosti a limaš same pizdarije o lopovščinah in teorijah zarot, pozabljaš pa, da si sam isti.

in ima, da si mi zdele worenk  hwaležen tongue.png biggrin.png

aja... ničesar ne ugibam in ni kle zraven nobenih 6.čutov ali kakih čira čar. vse kar govorim, bi z lahkoto argumentiral, če bi mal posrfal po tvojih postih.

 

 

Kaj sem tebi ukradel ?

 

Kaj ti ne obsojaš sodiš in ocenjuješ mene ?



#43 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 27. julij 2013, 10:56

Kaj storite, ko veste da se vam dogaja krivica in proti temu ne morete nič narediti? Ko si močno želite nekaj in se vam konstantno izmika?

 

Najprej se probam spet spomnit, da se mi krivica ne more dogajati zaradi tega kakšni so drugi, ampak zaradi mojih prejšnji dejanj, katerih rezultate sedaj žanjem. Drugi so lahko le inštrument v rokah poravnave, ne pa vzrok. Tud če so drugi iz svoje iniciative nasilni in škodoželjni, se to mene ne more dotaknit, če jaz prej nisem nekomu točno tega počel in zdaj to samo prihaja do mene nazaj, preko njih. Če udariš v steno tebe zaboli, ampak ne zaradi stene. Vem da je to ful težko verjet in sprejet, ampak ščasoma lahko to direktno opaziš, ko ti je v trenutkih iskrenosti pokazano kot na platnu kaj si delal prej ali kaj še vedno počneš zdaj. Takrat veš, da ni problem v drugih, ampak v meni in to je prvi korak za res konkretno rešitev. Najprej ne smeš krivit drugih za svoje probleme in bit zarad tega sovražen do njih ali bit nad njimi razočaran. Ker oni so taki kakršni so in imajo za to vso pravico, tako kot jo imam tudi jaz. Če je ne dopustim drugim, je tudi sam ne morem imeti. Ko to sprejmeš in nehaš krivit druge, se vse pomiri, tako pri tebi kot pri drugih, magično in logično.

 

Če mi močna želja ni izpolnjena, preverjam kje je napaka v mojem delovanju. In pa če je mogoče celo bolje, da mi ni, ker lahko je le prevara. Misliš, da te bi osrečil, ampak se pol izkaže, da ni lih tko kot si si predstavljal.

 

Upam, da ti kej pomaga. 



#44 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 27. julij 2013, 11:28

Kot je že rekla Anne, poišči psihologa. Pojdi do osebnega zdravnika, povej, da rabiš nekoga za pogovor in ti bo napisal napotnico. Samo ne opletaj s samomorom, ker te stvari jemljejo smrtno resno in če bodo samo posumili, da kdaj pomisliš na to, te bodo zaprli v psihiatrično in bo šla cela farmacevtska industrija skozi tebe. Na psihologa se čaka kar nekaj časa, zato boš do tedaj nekaj morala ukrenit (joga, religija, sprehodi, tek v naravi, knjige za samopomoč, štrikanje,... - samo stran od televizije)

 

Natanko en mesec je od tega odkar je prijatelj iz otroštva naredil samomor- 30 in nekaj let star. Bilo je zelo tragično, saj se mi niti v sanjah ni zazdelo, da bi on imel takšne težave.  Ko vidiš človeka, ki se smeje in veseljači, ni nujno da doma ne joče v blazino. Vsak bije svoj boj. Bila sem zelo žalostna, ampak tudi jezna: saj nas je zelo prizadel s tem. Poleg tega poznam ljudi, ki so šli čez pravi pekel pa so se borili in tudi zmagali. Če se boš borila za spremembe, če se boš ODLOČILA, da hočeš spremembe, bodo te prišle. 


Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#45 Alina28

Alina28
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:01

Hvala za vsa mnenja. Nočem pa da bi se zaradi mene na tem forumu kregali.

 

Ne vem zakaj sem tako jezna na vse okrog mene. Ko opazujem ljudi sem nekaterim zelo nevoščljiva ker vem da se jim ni treba vsak dan znova ukvarjati s tem ali sem sploh vredna da živim. Saj vem da imajo tudi drugi probleme samo razumem da se ti nekaj povrne če delaš slabo. Jaz pa res nisem nikomur nič slabega naredila (vsaj ko sem bila otrok ne), pa sem doživljala take travme da me je še vedno groza ko pomislim nanje. Zakaj nekdo dopusti da se dogajajo slabe stvari in se potem v krogu vrtimo okoli njih?



#46 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:19

Hvala za vsa mnenja. Nočem pa da bi se zaradi mene na tem forumu kregali.

 

Ne vem zakaj sem tako jezna na vse okrog mene. Ko opazujem ljudi sem nekaterim zelo nevoščljiva ker vem da se jim ni treba vsak dan znova ukvarjati s tem ali sem sploh vredna da živim. Saj vem da imajo tudi drugi probleme samo razumem da se ti nekaj povrne če delaš slabo. Jaz pa res nisem nikomur nič slabega naredila (vsaj ko sem bila otrok ne), pa sem doživljala take travme da me je še vedno groza ko pomislim nanje. Zakaj nekdo dopusti da se dogajajo slabe stvari in se potem v krogu vrtimo okoli njih?

 

Ker to izhaja še iz prejšnjih življenj. Ker če nam ne dopušča da se svobodno odločamo kaj bi počeli, ljubezen ne bi bila mogoča. In kjer je svobodna volja, je tudi možnost zlorabe. Če zlorabmo, se iz slabih posledic pol naučimo kaj ni dobr, če že izkušenejših nismo hotl poslušat. Ampak konec dober, vse dobro. Iz kroga lahko tudi izstopmo. 



#47 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:21

Nihče na forumu se ne krega zaradi tebe. S(m)o se že preden si prišla naokoli, pa zelo verjetno se bomo še kdaj, pa če boš tule ali pa ne. Nekdo nekomu na žulj stopi, napačno razume napisano, ima slab dan, karkoli....

 

Si že kdaj iskala kakšno pomoč?

 

 

 

 


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#48 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:25

Ping pong...laugh.png


dReAM

 

 

 


#49 Alina28

Alina28
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:26

Res bi si rada pomagala, ampak je težko ko si totalno na dnu in ne vidiš sonca okoli sebe



#50 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 27. julij 2013, 12:28

Ok, če tako praviš....Hydrogen.gif

Pa se res ne da nič storiti? Drugih res ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe. Nekako tako, da sprejmeš drugega, ki ti to krivico povzroča (predvidevam, da gre za osebo ali osebe) in se sprijazniš s tem, da je pač takšen. Ne pomeni, da s tem sprejmeš njegova dejanja kot pozitivna, temveč enostavno uvidiš, da tako pač je, da takšen je. Po drugi strani mu s tem ne daješ več moči, energije, da to počne oziroma da te prizadane. Ko spremeniš svoj pogled na to, da nisi ti žrtev, da je žrtev on, ker to počne, ker ne zna drugega, drugače. Ko spremeniš sebe, se začne spreminjati tudi svet okoli tebe, se začnejo spreminjati drugi...

 

Če se ti nekaj ves čas odmika, mogoče pomeni, da moraš storiti nekaj drugega, poskusiti drugačen pristop, da boš prišla do tistega. Recimo hočeš na goro in greš vedno po eni poti, pa ti ne uspe. Naslednjič uberi drugo pot, mogoče prideš na vrhwink.png.

 

Fizičen odmik od takšnih ljudi oziroma okolja, ki ga priporoča Gold, je tudi dobra rešitev. Ker ko smo v takšnem okolju, se včasih res težko umaknemo iz vsega, težko odganjamo vse te negativne energije drugih. 

 

Si kdaj hodila h kakšnemu psihologu ali psihoterapevtu? Si kdaj dobila strokovno pomoč za svoje težave, si se lahko o tem odprto pogovorila z nekom, ki bi ti pomagal čez vse? 

 

Zate velja podobno, kot sem napisala zgoraj. Če prav berem, te v kkk spravlja svet, sistem, kakršen je. Ne bo drugega, kot da se sprijazniš s tem, da sprejmeš, da tako je. Ne pomeni, da odobravaš vse, temveč enostavno poskušaš potegniti najboljše iz tega. Poskušaš delati dobro, kolikor se da, ne pustiš pa, da se te to toliko dotakne... Ne pomeni, da opustiš sočutje do vsega. Ne pomeni, da se s tem strinjaš. Samo poskusiš razumeti, da tako mora biti. Ja, je težko....


dReAM

 

 

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0