Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Postavitev družine

družina odnosi razreševanje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
713 komentarjev na to temo

#101 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 31. julij 2013, 21:46

biggrin.png

no tko,

jaz pa k tole berem ,  to bockanja treh kandidatov.moškega spola ne bom poimensko ...trije "mladcibiggrin.png" ..tko kot eno postavitev družine biggrin.png ...in njihove probleme ..

torej kako bi se tole rešilo ...

npr ...

praktični primer ...

kaj zdej ...kaj jaz lahko kot poslušalec oz gledalec iz tega ven potegnem,,,biggrin.png

 

evo čist praktično...na primerih se učimo...

 

 

ne bockaj se, saj ima vsaka akcija reakcijo 42kmoig.gif



#102 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 31. julij 2013, 21:58

Zdej k me je Janko citiral, sem se spomnila ene zgodbe mojega zelo bližnjega prijatelja, ki fajn pokaže, kako otroci prinesejo družinske drame nazaj v ožjo družino. Ta prijatelj ima precej skupnega v karakterju in načinu reševanja problemov z Goldom: ljudi precej ostro sodi, nima potrpljenja z lenimi in sanjači, depresivce bi nagnal delat, probleme z ljudmi poenostavi in rešuje po preprostem in hitrem postopku .. V njegovi primarni familiji je imel mamo, ki je bila precej pasja: ambiciozna deloholičarka, živčna in nepotrpežljiva in tega prijatelja, recimo mu Peter, imela za grešnega kozla v družini, in se je grdo znašala nad njim, čeprav je bil on uspešen in sposoben, ampak nikol dovolj. Njegov brat je pravo nasprotje: šibek, len, sanjač, ki je poskušal živeti na račun drugih in se mu je vedno uspelo skriti pred mamo za Petrov hrbet , oče pa sicer deloven, ampak pasiven in odmaknjen in je družinske zadeve prepuščal ženi, Petrovo grešnokozlovstvo mu je čist ustrezalo, da je imel mir pred ženo.  Ko je Peter doštudiral, je naredil tako kot Gold: "Dost vas mam!" In prekinil vse stike, ne da bi karkoli poskušal predelati in se kakorkoli ukvarjati z družino. Poročil se je z žensko, s katero se res fajn razumeta in imata 3 sinove, živijo na drugem koncu Slovenije. Starša sta mu umrla, ko so bili otroci še majhni, ne da bi ju sploh videli, o bratu pa je povedal le to, da je pač slabič in je z njim bolje ne imeti stikov. Vse je izgledalo fajn, trudil se je, da bi bilo v njegovi družini drugače, z ženo sta znala izgraditi res lep odnos in tud fantje so bili v redu . Potem pa je srednji sin po karakterju in vedenju vedno bolj postajal podoben svojemu stricu! V Petru je to izbilo vso nikoli predelano jezo na brata in familijo, začel se je grobo obnašati do sina, ga zmerjati, žaliti in ga na vse pretege poskušal spremeniti. Njegov sin je postal tak kot Petrov brat, sam Peter pa je posledično postal tak kot mama, ki jo je poslal nekam in zaloputnil vrata! Pravzaprav še bolj agresiven. Evo, pa je imel primarno familijo spet nazaj v svoji lastni familiji, še sam se je znašel v glavni vlogi! Sin se mu je začel umikati, živeti še bolj po svoje, drugače od Petrovih načel, ampak ni bil uspešen v ničemer. Nedavno sem slišala, da zdaj hodi na psihoterapijo. Logično. Nekdo mora slej ko prej predelati družinske travme, če oče zaloputne vrata in noče imeti z družinskimi problemi opravka, bo naloga počakala sina.  Petra je dogajanje prizadelo, po eni strani je bil razočaran, po drugi pa ga je pekla vest zaradi agresivnega obnašanja do sina, ampak je "tough man" in zlepa ni tega priznal. Ima srečo, da ima pametno in sočutno ženo in skupaj sva mu počasi pomagali do tega, da je začel sprejemati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Ampak je še čist na začetku, zaenkrat nekako s cmokom v grlu sprejema sina takega, kakršen je, vsaj agresiven ni do njega. Za resnično sprejetje pa bo hočeš nočeš moral najprej v srcu sprejeti vso svojo primarno familijo.   



#103 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:03

npr ...

praktični primer ...

kaj zdej ...kaj jaz lahko kot poslušalec oz gledalec iz tega ven potegnem,,,biggrin.png

 

evo čist praktično...na primerih se učimo...

 

uprašanje zlo na mestu.

če v youtube odtipkaš, dobiš cel kup filmčkov. pa tut na studio 12 če se ne motim, je oddaja o tem.

je pa težko opisat... že vzdušje... pa tolk enih presenetljivih preobratov...

pa tut teb loh pošljem program, kamor greš loh čist nepriavljena pogledat.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#104 Beli lotos

Beli lotos
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 062

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:09

Zdej k me je Janko citiral, sem se spomnila ene zgodbe mojega zelo bližnjega prijatelja, ki fajn pokaže, kako otroci prinesejo družinske drame nazaj v ožjo družino.

 

Jaz pa sem se iz branja tvoje zgodbe spomnila na eno lepo pesem :)

 


Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat


#105 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:10

jaz pa po svojih izkušnjah vidim, da eni ljudje pač niso pripravljeni slišati resnice in ko jim jo poveš,namesto da bi popravili iščejo druge ki jim pihajo na dušo in podpirajo njihove napake.

pa da me ne bo spet kdo narobe razume,da zdaj zagovarja psihoterapevte ali psihijatre.niti malo ne....

sam jaz osebno mislim da prvi korak za ozdravitev pač je da prvo poiščeš resnico o sebi, da si iskren do sebe in če delaš napake si jih pač priznaš ker samo tako jih lahko popraviš potlej pa iščeš napake pri drugih, sam ko si enkrat iskren do sebe pol te napake drugih niti ne morejo prizadeti,lahko jih samo vidiš in se odločiš ali jih boš prenašal ali se boš umaknil.

vedno je treba skrbeti za svojo bit in to storišš tako da imaš okoli sebe ljudi, ki ti dajejo dober občutek in dobro energijo.(govorim o  odrlaslih osebah in ne otrocih, ker odrasla oseba ima vedno varianto izbirat).

najbolj grd način je to, da smo posesivni ali preveč zaščitnišk,i do svojih,samo zato ker se nam pretaka ista kri požilah.

jaz pa ne prisegam na to, do je moja familija, zato jih moram prenašat.ker pač moje življenje mi je pokazalo, da familija ni samo tista, ki nosi tvojo kri,ravno nasprotno. Pa zdaj to ne pomeni da sovražim svojo familijo ,ampak da sem prišla do spoznanja da mi bolj škodijo pri osebni rasti kot koristijo.in da jim moja prisotnos verjetno bolj škodi kot koristi. in ko se umakneš in nehaš probat razumeti druge in se raje poglobiš v sebe,potlej vidiš tudi druge, drugače.

projeciranje sebe čez druge ni dobro.

drugo, zakaj bi se človek trudil ostati z nekom in iskal pomoč pri drugih,če že v startu vidi da nekaj ni vredu,to je siljenje sebe v nemogoče in druge. enostavno je treba videti da ima vsak svojo pot, ki jo mora prehoditi in pustiti drugim,r da tudi dihajo.

če imam jaz problem z nekom se grem pogovrit prav s to osebo,je najbolj težka odločitev, je pa najbolj prava in tukaj sploh ni pomembno a se jaz strinjam s to osebo ali ne.vsaj po moje.



#106 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:13

ni treba ,,,

ker to je  link korenine in krila predvidevam

bom pa mal posrfala ...

 

ne korenine in krila je škufca. za njega se res lahko samo tkole kje sliši od koga, ki ga pozna direkt. usaj jes še nisem nikjet naletel nanj, da se kej propagira. pa tut tista stran meni ni lih neki.

trtnik pa se pojavlja vsepovsod in ima cel kup različnih delavnic.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#107 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:24

sam jaz osebno mislim da prvi korak za ozdravitev pač je da prvo poiščeš resnico o sebi, da si iskren do sebe in če delaš napake si jih pač priznaš ker samo tako jih lahko popraviš potlej pa iščeš napake pri drugih, sam ko si enkrat iskren do sebe pol te napake drugih niti ne morejo prizadeti,lahko jih samo vidiš in se odločiš ali jih boš prenašal ali se boš umaknil.

 

pa točno o tem je govora ves čas...

točno pri tem ti postavitev mogoče lahko pomaga.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#108 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:47

pa točno o tem je govora ves čas...

točno pri tem ti postavitev mogoče lahko pomaga.

hmm...



#109 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 22:50

Debata se je lepo razvila, dali ste tudi vpogled v to, kaj se tam dejansko dogaja in kako naj bi vplivalo na človeka/družino. Vedno je dobro slišati izkušnje iz prve roke, sploh pozitivneviola-sm.jpg. Moja dilema, kot že omenjeno, je bila predvsem zaradi izvajalca, ker se mi pač ne zdi, da je vsak sposoben to izpeljati tako, kot bi moral. Meni je bila postavljena družina, a ne na kakšni delavnici. Kasneje sem izvedela tudi za eno zadevo, za katero mi ni bilo jasno ohohoho časa. Takšnega vpogleda, ki ga tukaj omenjate, pa tudi res dobilagreenluschy.jpg.

 

Me pa zanima - tisti, ki ste se udeležili, ste to storili enkrat ali večkrat? In kaj vas je gnalo, da ste šli ponovno? 

 

jes sem postavljal 2x, zraven pa sem bil večkrat.

sigurno bom še šou postavljat, samo ta moment še ne. najprej želim situacijo, ki mi ni jasna, sam kar najbolje skozi svoje filtre predelat, potm pa bom šel pogledat še na postavitev.

 

zraven je fajn bit iz veliko razlogov. eden je tudi ta, da ti močno razširi obzorje. po eni strani vidiš, s kakšnimi hudimi travmami se spopadajo nekateri, po drugi strani vidiš ljudi, ki se leta in leta vračajo, čeprav samo kot opazovalci, ker so si uredili lajfe in jih zdaj hvaležno uživajo, potem vzdušje je... hm... od napornega, mučnega, prestrašenega, negotovega, do ljubečega in uglavnem na koncu vedno olašanja.

ma pejd pogledat, hahahahahahahaha

 

spomnim se enega možakarja, ki je prišel kot opazovalec. bil je star ene 60 let. pozabil sem točno, ampak se mi zdi, da je bil sirota nekih partizanov, pa potem krušni starši... uglavnem živel je brez ljubečega okolja. postal problematik. kriminalec, odvisnik, arestant...

pa se je sestavil. po njegovih besedah, s pomočjo postavitev, da je uspel use videti, razumeti, odpustiti, sprejeti in končno zaživeti... in ko sva se takrat tam spoznala, je risal mandale, se igral radiesteezista, pa polno hobijev je imel.... uglavnem... že na faci se je videlo, da je človek, ki hvaležno in polno živi vsak dan sproti.



hmm...

hahahahahaha.

okej, pa mal zakomplicirejmo...

poudarjaš, da je treba biti iskren. kul.

ampak...

kdor mora iskrenost poudarjati in jo izpostavljati, ta ima z njo pomoje resne težave.

ker...

iskrenemu je iskrenost nekaj samoumevnega in mu niti na misel ne pride nekaj samoumevnega izpostavljat inno.gif


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#110 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:07

ne vem ampak pred nekaj časa si ti tole osebno  fuul propagiral ...

in da  si se celo udeležil te delavnice ,..smile.png ,če me spomin ne vara...

sem mislila da je to  ..

sploh ni pomemeben ta podatek ..ampak mi je lih na misel prišel...

no bom pogledala linke , kaj sploh je to za ena zadeva oz kako to izgleda...

 

ja, še vedno propagiram.

ampak pri škufci se je treba prijavit, plačat in še na vrsto čakat.

 

pri trtniku pa ne. in tudi po celi slovenii ga je dosti in kot opazovalec imaš zastonj.

 

pri samih postavitvah pa je nekej razlik, čeprav oba delata po hellingerju.

ampak ne izpostavljam nikogar, pač pa samo povem, pol pa kuker kdo hoče, al pa noče partyy.giflaugh.png


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#111 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:10

Pri postavitvi družine se uportabljajo različne metode in načini...kako globoko bo pa terapevt šel je pa odvisno od tega koliko zna občutiti igralce+ intuicija in vse kar gre zraven...

 

Psihiatri na psihiatriji uporabljajo pristop kjer si človek med skupino sam izbere osebe, ki mu predstavljajo družinske člane...Poznamo postavitev za ožje, širše člane in še ostale stvari...Kar se pa prednikov in nezaželjenih družinskih članov tiče je to malo jeba, ker nihče ne ve ali so imeli predniki kakšne pet rodov nazaj (energijsko lahko vplivajo na glavnega akterja) kakšen splav ali kaj podobnega. Glih zaradi takih pristopov ponavadi še zmeraj ostane kakšen manjkajoči član v družinski matrici...

 

Jaz sem na to zadevco naletel bolj usput, ko je človeček, ki je celo v "višjem razredu" kot jaz, hotel na ta način videti neko situacijo, ker mu ni bilo jasno...uporabilo se je postavitev družine s karmično diagnostiko...Terapevtka je spraševala človečka o družinskih članih. Nato je energijsko čekirala tega člana in v skupini poiskala nekoga, ki je imel isti ali podoben vzorec. Od približno 20 ljudi jih je na koncu bilo v igri kakšna polovica. Osebe se je premikalo levo- desno, gor- dol in se spraševalo kako se počutijo...tralala...ko je recimo oseba A, ki je predstavljala človečka oprostila, sprejela ali kaj drugega osebi B, ki je bila recimo človečkova žena, se je situacija na "šahovnici" spremenila. Ni bilo več neprijetnega občutka in premaknili so se v drugačno pozicijo...

 

Ker terapevtka mene ni uporabila čeprav sem hotel malo probat to zadevco, sem jo po tistem malo povprašal tehnične detajle kako to ona dela...Dušo oz. energijsko telo družinskega člana se prikliče v telo tistega, ki ga predstavlja in ta potem res lahko zaznava, čuti podobno in se tako obnaša na "šahovnici"...In ker je to energijsko telo prisotno v telesu tudi odpuščanje, sprejemanje deluje na njega...Podobno kot magijski prijemi kjer se preko druge osebe lahko preverja nekoga tretjega. Recimo preko mame se lahko preverja hčerko. Seveda je morala na koncu energijsko telo odpoklicati oz. poslati nazaj od kjer je prišlo...Odgovor je bil, da jaz nisem imel teh vzorcev, zato me ni uporabila...

 

Iz tega sklepam, da mora nekdo v skupini imeti isti vzorec kot glavni akter, da se vsaj približno začuti...drugače lahko pride do različnih popačenj in čudnih zaključkov, ki nimajo nobenega smisla...Ravno zaradi tega pri nekaterih to ni glih zadovoljiva metoda, ker se včasih lahko prikaže marsikaj kar ni v real lifeu...ampak te cake naj bi poznal terapevti...zato pa ni vsak dober...Postopek postavitev družine se lahko namreč nauči na vikend delavnici...

 

Na kratko povedano..v SLO je povprečna cena za postavitev družine, če ima človek glavno vlogo 60 eur, kot opazovalec pa 20 eur. Razen če se ne zmenijo drugače. Recimo da glavni akter sam pripelje svoje kolege al pa da samo on plača, opazovalci so gratis al pa če imajo mesečna srečanja kjer se plačuje kao "članarina"...Za čisto simpl zadevce je ponavadi dovolj 1-2 urce, za bolj jebene pa tudi 3-4 ure ali več...

 

Ta metoda se meni zdi dobra za obravnavo "tipičnih" problemov, ki jih ima povprečen človek, ne zdi se mi pa dovolj dobra za globinske vzroke. Ne da ni dobra, ampak je potrebno preveč časa (obiskov) in še drugih stvari pa vprašanje, če se potem te stvari zadovoljivo poštimajo. Zgoraj sem omenil sprejetje družinskih članov, kar bi bilo za moje pojme lahko zadovoljivo poštimano pri eni terapiji, če bi se naredilo malo čira čara...ne pa kakšne 2-3 pa na koncu še zmeraj nekdo manjka. Kot drugo pa povprečni ljudje niso sposobni predstavljat kakšnih naprednih meditantov, vesoljčkov ali magusov/ vještic, ker bi se potem morali tudi sami soočati s temi zadevcami (vzorci). Povprečni človek lahko zadovoljivo odigra tudi to vlogo, ampak kakšni bodo efekti in koliko bo on sam pri sebi to sprocesiral je pa drugo vprašanje. Zlasti če se sam pri sebi ni sposoben soočati s takimi globinskimi vzorci, kot jih ima človeček, ki ga igra...

 

Včasih je koristno, če nekdo človečku, ki ne vidi svojih problemov nekdo drug postavi ogledalo...tudi človečku na nivoju šamana ali vještice...pametni magusi namreč včasih tudi vprašajo kolega magusa kao za drugo mnenje...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#112 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:12

@ debata med Mayito in Jankom o iskrenosti: Biti iskren zame najprej pomeni priznati, da je pa mogoče kaj lahko tudi drugače, kot vidim in čutim prav zdaj, priznati, da gledam svet skozi filtre lastnih predstav, strahov ... da včasih ne morem sama do globlje resnice, ker preprosto ne prepoznavam teh filtrov, pa če razumsko še tako hočem biti iskrena, in bi mi zato lahko koristil kak pristop (kot je npr. postavitev družine), ki bi mi pomagal odstreti katerega od teh filtrov. Verjetno bi šlo sčasoma tud tako, da bi si mantrala iskrenasemiskrenasemiskrenasem dokler mi ne bi potegnilo, kje se slepim. Al pa tud ne. Če si sveto prepričan o svoji iskrenosti, te ravno to prepričanje lahko drži v samoslepljenju o marsičem, ne da bi se tega sploh zavedal. 



#113 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:22

Pri postavitvi družine se uportabljajo različne metode in načini...kako globoko bo pa terapevt šel je pa odvisno od tega koliko zna občutiti igralce+ intuicija in vse kar gre zraven...

 

sploh ne bom bral naprej...

pri metodi po bertu hellingerju se naj ne bi uporabljalo različnih metod.

razen seweda, kot sem že omenil, če ni kdo mal bolj pameten od originala in po swoje mal spremeni oz. če bi ga poslušal, bi verjetno reku, da je izboljšal, al pa nadgradil, al pa boga jarca njuejđerskega.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#114 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:25

point je, da če bi bili iskreni že od začetka, postavitev družine ne bi rabili.

in to nima nobene veze zdaj z mano saj se pogovarjamo o depresivnih ljudeh,med katere se jaz ne štejem.

hmm je bil namenjen začudenju,da se ljudje lahko tako globoko pretvarjajo da rabijo še eno iluzijo da jim pričara realnost.pa bom spet zvenela pokroviteljsko in zvišeno.apmak očitno je,tako,zato  sem pa toliko bolj skleptična.

zakaj so ljudje depresivni?ker niso iskreni, do samih seboj!

pa ok sto čudi sto ljudi....

zakaj govorim toliko o iskrenosti ker očitno ljudje sploh ne vejo kaj je to,...



#115 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:29

sploh ne bom bral naprej...

pri metodi po bertu hellingerju se naj ne bi uporabljalo različnih metod.

razen seweda, kot sem že omenil, če ni kdo mal bolj pameten od originala in po swoje mal spremeni oz. če bi ga poslušal, bi verjetno reku, da je izboljšal, al pa nadgradil, al pa boga jarca njuejđerskega.

 

E jankec ne pametuj preveč, ker če ne bom resno podvomil, da sploh poznaš življenjepis od Berta...biggrin.png 

On je tako učinkovit, ker zaupa intuiciji in kot si sam omenil združil je "šamanske" trikove z zahodno psihologijo. Je pa malo v konfliktu z modernimi psihologi, psihiatri in še marsikom drugemu zaradi določenih izjav...zlasti da lahko na nekoga vpliva nekdo ne vem koliko rodov nazaj, kaj šele da bi se on izražal tako in igral "žrtveno jagnje", da ne pride do prevelikih odstopanj v družinski matrici...In kar je še največji štos, taki človečki uporabljajo določene njegove pristope. Ravno zato je več različic in pristopov. Ne zna vsak uporabljati šestega čuta...Konec koncu je "pacientu" prav vseeno, bistveno, da pomaga...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#116 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:31

če neki ne veš...

si loh še tolk iskren, pa zato useen ne boš vedel.

 

al pa drgač... če npr. imaš filing, da ti nekdo dela krivico (kar je po tvoje verjetno neiskren)... in mu ti odpustiš... pa recimo, da mu celo iskreno odpustiš...

 

a ne bi blo mogoče lažje, če bi ga razumela? pa ne bi blo sploh kej več odpuščat in se jebat z iskrenostjo?

 

in da bi ga razumela... je tvoja iskrenost premalo. in pogosto tudi iskrenost tistega, ki ti neki dela "slabega", ker niti sam ni kriv, če ima nek vzorec, ki ga ne razume, pa je spet loh iskren kuker glih hoče.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#117 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:33

point je, da če bi bili iskreni že od začetka, postavitev družine ne bi rabili.

 

Nezaželjeni družinski člani ponavadi ponavadi niso živi...glavni akter ponavadi sploh ne ve za "grehe" svojih starše, prednikov ali sorodnikov...ker pa se gre za družinsko auro ponavadi take in podobne stavri skasirajo prav ljudje, ki so sposobni več...da se nekako popravijo krivice iz preteklosti...družinska karma pač...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#118 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:43

E jankec ne pametuj preveč, ker če ne bom resno podvomil, da sploh poznaš življenjepis od Berta...biggrin.png

On je tako učinkovit, ker zaupa intuiciji in kot si sam omenil združil je "šamanske" trikove z zahodno psihologijo. Je pa malo v konfliktu z modernimi psihologi, psihiatri in še marsikom drugemu zaradi določenih izjav...zlasti da lahko na nekoga vpliva nekdo ne vem koliko rodov nazaj, kaj šele da bi se on izražal tako in igral "žrtveno jagnje", da ne pride do prevelikih odstopanj v družinski matrici...In kar je še največji štos, taki človečki uporabljajo določene njegove pristope. Ravno zato je več različic in pristopov. Ne zna vsak uporabljati šestega čuta...Konec koncu je "pacientu" prav vseeno, bistveno, da pomaga...biggrin.png

 

sploh ne pravim, da poznam njegov življenepis točno. samo nekdo je omenil, da je to zahodnjaško sranje al kaj že, pa sem na grobo povedu, kar pač vem.

 

kar naštevaš naprej, ni nihče reku drgač. skos je vsem jasno, da je izvajalec pomemben. tko njegovo znanje kot izkušnje. intuicija verjetno mal tud sledi temu in tut sem reku, da loh izvajalec zajebe in se ne pride do optimalnih rezultatov.

in tut te res nisem bral naprej.

utaknil se mi je samo, da se pri postavitvah uporabljajo različne metode. okej, nej se, ampak po metodi hellingerja naj se ne bi uporabljala druga metoda, kot njegova. sploh, če se nekdo trži, da izvaja njegovo metodo.

točno se ve, kako se naredi dunajski šnicl in ne moreš naredit dunajskega šnicla na pariški način, al pa neki mutiš, ker ga ne znaš po dunajsko, al pa golfaš, ker prodajaš pariški pnicl za dunajskega.

 

pa btw. nisem neki niti stručko niti poznam detajlov in vse, kar pišem, so moje izkušnje in občutki in na misel mi ne pride se zdej še s tabo pričkat.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#119 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:43

Zdej k me je Janko citiral, sem se spomnila ene zgodbe mojega zelo bližnjega prijatelja, ki fajn pokaže, kako otroci prinesejo družinske drame nazaj v ožjo družino. Ta prijatelj ima precej skupnega v karakterju in načinu reševanja problemov z Goldom: ljudi precej ostro sodi, nima potrpljenja z lenimi in sanjači, depresivce bi nagnal delat, probleme z ljudmi poenostavi in rešuje po preprostem in hitrem postopku .. V njegovi primarni familiji je imel mamo, ki je bila precej pasja: ambiciozna deloholičarka, živčna in nepotrpežljiva in tega prijatelja, recimo mu Peter, imela za grešnega kozla v družini, in se je grdo znašala nad njim, čeprav je bil on uspešen in sposoben, ampak nikol dovolj. Njegov brat je pravo nasprotje: šibek, len, sanjač, ki je poskušal živeti na račun drugih in se mu je vedno uspelo skriti pred mamo za Petrov hrbet , oče pa sicer deloven, ampak pasiven in odmaknjen in je družinske zadeve prepuščal ženi, Petrovo grešnokozlovstvo mu je čist ustrezalo, da je imel mir pred ženo.  Ko je Peter doštudiral, je naredil tako kot Gold: "Dost vas mam!" In prekinil vse stike, ne da bi karkoli poskušal predelati in se kakorkoli ukvarjati z družino. Poročil se je z žensko, s katero se res fajn razumeta in imata 3 sinove, živijo na drugem koncu Slovenije. Starša sta mu umrla, ko so bili otroci še majhni, ne da bi ju sploh videli, o bratu pa je povedal le to, da je pač slabič in je z njim bolje ne imeti stikov. Vse je izgledalo fajn, trudil se je, da bi bilo v njegovi družini drugače, z ženo sta znala izgraditi res lep odnos in tud fantje so bili v redu . Potem pa je srednji sin po karakterju in vedenju vedno bolj postajal podoben svojemu stricu! V Petru je to izbilo vso nikoli predelano jezo na brata in familijo, začel se je grobo obnašati do sina, ga zmerjati, žaliti in ga na vse pretege poskušal spremeniti. Njegov sin je postal tak kot Petrov brat, sam Peter pa je posledično postal tak kot mama, ki jo je poslal nekam in zaloputnil vrata! Pravzaprav še bolj agresiven. Evo, pa je imel primarno familijo spet nazaj v svoji lastni familiji, še sam se je znašel v glavni vlogi! Sin se mu je začel umikati, živeti še bolj po svoje, drugače od Petrovih načel, ampak ni bil uspešen v ničemer. Nedavno sem slišala, da zdaj hodi na psihoterapijo. Logično. Nekdo mora slej ko prej predelati družinske travme, če oče zaloputne vrata in noče imeti z družinskimi problemi opravka, bo naloga počakala sina.  Petra je dogajanje prizadelo, po eni strani je bil razočaran, po drugi pa ga je pekla vest zaradi agresivnega obnašanja do sina, ampak je "tough man" in zlepa ni tega priznal. Ima srečo, da ima pametno in sočutno ženo in skupaj sva mu počasi pomagali do tega, da je začel sprejemati, kaj se je pravzaprav zgodilo. Ampak je še čist na začetku, zaenkrat nekako s cmokom v grlu sprejema sina takega, kakršen je, vsaj agresiven ni do njega. Za resnično sprejetje pa bo hočeš nočeš moral najprej v srcu sprejeti vso svojo primarno familijo.   

joj,tako stigmatskega razmišljanja sem pa navajena že celo življenje in ja ni čudno pol da toliko ljudi rabi postavitev družine.

kako pa veste da če se ljudje ne bi umaknili ,da ne bi prišlo do tragedije? pokol ,samomor?

in kaj pol želiš povedati da pijanec,bo vedno imel pijanca za sina? tako razmišljanje in videnje sveta vbistvu pripeljeta do ponovitve zgodbe!



#120 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:50

če neki ne veš...

si loh še tolk iskren, pa zato useen ne boš vedel.

 

al pa drgač... če npr. imaš filing, da ti nekdo dela krivico (kar je po tvoje verjetno neiskren)... in mu ti odpustiš... pa recimo, da mu celo iskreno odpustiš...

 

a ne bi blo mogoče lažje, če bi ga razumela? pa ne bi blo sploh kej več odpuščat in se jebat z iskrenostjo?

 

in da bi ga razumela... je tvoja iskrenost premalo. in pogosto tudi iskrenost tistega, ki ti neki dela "slabega", ker niti sam ni kriv, če ima nek vzorec, ki ga ne razume, pa je spet loh iskren kuker glih hoče.

sploh ne veš kaj hočem povedat jaz govorim o iskrenosti do SEBE in iz tega  izhajajovse psihične tegobe?

če bi bil iskren do sebe nikoli ne bi dopustil da ti kdo dela krivico,vse odpade stran,a razumeš.ne rabiš pol nobenega odpuščanja ,ker se ti ne dogajajo pol krivice. pol mi pa povej a si lahko iskren do drugega, če nisi iskren do sebe,a je to sploh možno? NI

in ko to razumeš,razumeš vse



#121 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 31. julij 2013, 23:56

ne da se mi več,lahko noč....



#122 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 1. avgust 2013, 06:24

no, kako pa si iskren do sebe?

------
ampak več ko se govori o tem, bolj me odvrača. Koliko kompliciranja! Meni se je zdelo zelo preprosto. Zdaj vidim kako se lahko nekomu nesmiselno zdi, ko jaz kompliciram. Mogoče je najbolje imeti čim manj pričakovanj. In se odločit al pa ne. Če se odločiš boš gotovo imel koristno izkušnjo, to itak govorim sebi. Pa mogoče ti tisti denar res ne sme biti prevelik strošek, ker potem so lahko tudi pričakovanja prevelika.

#123 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 1. avgust 2013, 07:42

Pri postavitvi družine se uportabljajo različne metode in načini...kako globoko bo pa terapevt šel je pa odvisno od tega koliko zna občutiti igralce+ intuicija in vse kar gre zraven...

 

Psihiatri na psihiatriji uporabljajo pristop kjer si človek med skupino sam izbere osebe, ki mu predstavljajo družinske člane...Poznamo postavitev za ožje, širše člane in še ostale stvari...Kar se pa prednikov in nezaželjenih družinskih članov tiče je to malo jeba, ker nihče ne ve ali so imeli predniki kakšne pet rodov nazaj (energijsko lahko vplivajo na glavnega akterja) kakšen splav ali kaj podobnega. Glih zaradi takih pristopov ponavadi še zmeraj ostane kakšen manjkajoči član v družinski matrici...

 

Jaz sem na to zadevco naletel bolj usput, ko je človeček, ki je celo v "višjem razredu" kot jaz, hotel na ta način videti neko situacijo, ker mu ni bilo jasno...uporabilo se je postavitev družine s karmično diagnostiko...Terapevtka je spraševala človečka o družinskih članih. Nato je energijsko čekirala tega člana in v skupini poiskala nekoga, ki je imel isti ali podoben vzorec. Od približno 20 ljudi jih je na koncu bilo v igri kakšna polovica. Osebe se je premikalo levo- desno, gor- dol in se spraševalo kako se počutijo...tralala...ko je recimo oseba A, ki je predstavljala človečka oprostila, sprejela ali kaj drugega osebi B, ki je bila recimo človečkova žena, se je situacija na "šahovnici" spremenila. Ni bilo več neprijetnega občutka in premaknili so se v drugačno pozicijo...

 

Ker terapevtka mene ni uporabila čeprav sem hotel malo probat to zadevco, sem jo po tistem malo povprašal tehnične detajle kako to ona dela...Dušo oz. energijsko telo družinskega člana se prikliče v telo tistega, ki ga predstavlja in ta potem res lahko zaznava, čuti podobno in se tako obnaša na "šahovnici"...In ker je to energijsko telo prisotno v telesu tudi odpuščanje, sprejemanje deluje na njega...Podobno kot magijski prijemi kjer se preko druge osebe lahko preverja nekoga tretjega. Recimo preko mame se lahko preverja hčerko. Seveda je morala na koncu energijsko telo odpoklicati oz. poslati nazaj od kjer je prišlo...Odgovor je bil, da jaz nisem imel teh vzorcev, zato me ni uporabila...

 

Iz tega sklepam, da mora nekdo v skupini imeti isti vzorec kot glavni akter, da se vsaj približno začuti...drugače lahko pride do različnih popačenj in čudnih zaključkov, ki nimajo nobenega smisla...Ravno zaradi tega pri nekaterih to ni glih zadovoljiva metoda, ker se včasih lahko prikaže marsikaj kar ni v real lifeu...ampak te cake naj bi poznal terapevti...zato pa ni vsak dober...Postopek postavitev družine se lahko namreč nauči na vikend delavnici...

 

Na kratko povedano..v SLO je povprečna cena za postavitev družine, če ima človek glavno vlogo 60 eur, kot opazovalec pa 20 eur. Razen če se ne zmenijo drugače. Recimo da glavni akter sam pripelje svoje kolege al pa da samo on plača, opazovalci so gratis al pa če imajo mesečna srečanja kjer se plačuje kao "članarina"...Za čisto simpl zadevce je ponavadi dovolj 1-2 urce, za bolj jebene pa tudi 3-4 ure ali več...

 

Ta metoda se meni zdi dobra za obravnavo "tipičnih" problemov, ki jih ima povprečen človek, ne zdi se mi pa dovolj dobra za globinske vzroke. Ne da ni dobra, ampak je potrebno preveč časa (obiskov) in še drugih stvari pa vprašanje, če se potem te stvari zadovoljivo poštimajo. Zgoraj sem omenil sprejetje družinskih članov, kar bi bilo za moje pojme lahko zadovoljivo poštimano pri eni terapiji, če bi se naredilo malo čira čara...ne pa kakšne 2-3 pa na koncu še zmeraj nekdo manjka. Kot drugo pa povprečni ljudje niso sposobni predstavljat kakšnih naprednih meditantov, vesoljčkov ali magusov/ vještic, ker bi se potem morali tudi sami soočati s temi zadevcami (vzorci). Povprečni človek lahko zadovoljivo odigra tudi to vlogo, ampak kakšni bodo efekti in koliko bo on sam pri sebi to sprocesiral je pa drugo vprašanje. Zlasti če se sam pri sebi ni sposoben soočati s takimi globinskimi vzorci, kot jih ima človeček, ki ga igra...

 

Včasih je koristno, če nekdo človečku, ki ne vidi svojih problemov nekdo drug postavi ogledalo...tudi človečku na nivoju šamana ali vještice...pametni magusi namreč včasih tudi vprašajo kolega magusa kao za drugo mnenje...biggrin.png

 

Sem tudi jaz pričakovala od ljudi, ki imajo izkušnje s postavitvijo družine, en podoben bolj kritično distanciran pogled. Zato hvala za tale prispevek. 



#124 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. avgust 2013, 07:52

sploh ne veš kaj hočem povedat jaz govorim o iskrenosti do SEBE in iz tega  izhajajovse psihične tegobe?

če bi bil iskren do sebe nikoli ne bi dopustil da ti kdo dela krivico,vse odpade stran,a razumeš.ne rabiš pol nobenega odpuščanja ,ker se ti ne dogajajo pol krivice. pol mi pa povej a si lahko iskren do drugega, če nisi iskren do sebe,a je to sploh možno? NI

in ko to razumeš,razumeš vse

 

Jao jao jao...zdaj ti pa resno svetujem, da malo pogledaš v karte al pa je mogoče čas, da začneš uporabljati magično kuglo...biggrin.png

 

To bi teoretično mogoče veljalo, če človek ne bi imel bremen iz preteklih lifeov (kdor pač verjame v te pravljice), kaj šele družinskega in še kakšnega drugega bremena (družinska karma)...

 

Govoriti čez nekaj kar sploh ne poznaš, zlasti pa če ne poznaš zakulisja ali pa nekaj od tega nisi videla oz. izkusila v živo, se meni v tem primeru ne zdi logično...V knjigi Berta hellingerja "Priznati to, kar je" so lepo nakazane neke stvari, z opisom par primerov...

 

In kot sem rekel kdor pri sebi nima razščiščenih določenih pojmov, vzorcev potem težko svetuje drugemu z istimi težavami...kdo pa bo popravljal "krivice" staršev, če ne potomci...mogoče mrtvi iz onega sveta...biggrin.png 

 

Na kratko povedano....dobro bi bilo, če bi najprej sama poštimala svojo "družinsko matrico", ker ti manjka vsaj en nezaželjen član...Kdo je pa rekel, da je treba odpuščati samo drugim, treba je odpustiti tudi samemu sebi...Podzavestna agresija do samega sebe se lahko v praksi pokaže kot avtoimunska bolezen...tako kaže magična kugla...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#125 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 08:40

Jao jao jao...zdaj ti pa resno svetujem, da malo pogledaš v karte al pa je mogoče čas, da začneš uporabljati magično kuglo...biggrin.png

 

To bi teoretično mogoče veljalo, če človek ne bi imel bremen iz preteklih lifeov (kdor pač verjame v te pravljice), kaj šele družinskega in še kakšnega drugega bremena (družinska karma)...

 

Govoriti čez nekaj kar sploh ne poznaš, zlasti pa če ne poznaš zakulisja ali pa nekaj od tega nisi videla oz. izkusila v živo, se meni v tem primeru ne zdi logično...V knjigi Berta hellingerja "Priznati to, kar je" so lepo nakazane neke stvari, z opisom par primerov...

 

In kot sem rekel kdor pri sebi nima razščiščenih določenih pojmov, vzorcev potem težko svetuje drugemu z istimi težavami...kdo pa bo popravljal "krivice" staršev, če ne potomci...mogoče mrtvi iz onega sveta...biggrin.png

 

Na kratko povedano....dobro bi bilo, če bi najprej sama poštimala svojo "družinsko matrico", ker ti manjka vsaj en nezaželjen član...Kdo je pa rekel, da je treba odpuščati samo drugim, treba je odpustiti tudi samemu sebi...Podzavestna agresija do samega sebe se lahko v praksi pokaže kot avtoimunska bolezen...tako kaže magična kugla...biggrin.png

 

 

Daj mi razloži, KAJ imaš odpustiti samemu sebi, ko pa si do sebe in do drugih iskren ???????????

 

Mayita emot-downsbravo.gif







Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: družina, odnosi, razreševanje

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0