Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Postavitev družine

družina odnosi razreševanje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
713 komentarjev na to temo

#151 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 19:34

Ja, imaš prav.

 

Pri postavitvi družine pri taščah  so tud brez madeža zaspal in midva s shamannamom sedaj ne potrebujeva žajfe hippo.gif



#152 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 20:31

Bom povedal en primer, ki povzroča depresije.

Ženska srednjih let se že dalj časa spopada z napadi depresije. Hodi od poncija do pilata reševat svoje težave, a je kliub vsemu iz dneva v dan slabše.

Vse te se je začelo dogajati po tistem, ko sta z možem začela spati vsak v svoji spalnici. Pred tem teh težav ni bilo.

Drugi primer je skoraj enak, le da z možem spita skupaj kot brat in sestra. Zbolel eden in drugi, seveda po tistem, ko sta nehala početi tiste stvari.Tudi pri tej hiši žena hodi na vse mogoče terapije za katere marsikdaj slišim prvič.

Opažam pa pri primerih, kjer je teh stvari pri hiši dovolj, je tudi psihičnih težav dosti dosti manj in ti ljudje ( seveda ne vsi ) hodijo na delavnice samorazvoja z namenom razširiti obzorja na duhovnem nivoju.

Poanta teh zgodb je, da kjer med pari ni medsebojne ljubezni in spoštovanja, se išče in rešuje probleme vsepovsod drugot, samo doma ne. wink.png

 

no pa še malo za hec..

http://www.mojvideo....66e595d3923cb84



#153 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 21:00

sploh ne veš kaj hočem povedat jaz govorim o iskrenosti do SEBE in iz tega  izhajajovse psihične tegobe?

če bi bil iskren do sebe nikoli ne bi dopustil da ti kdo dela krivico,vse odpade stran,a razumeš.ne rabiš pol nobenega odpuščanja ,ker se ti ne dogajajo pol krivice. pol mi pa povej a si lahko iskren do drugega, če nisi iskren do sebe,a je to sploh možno? NI

in ko to razumeš,razumeš vse

okej.

ko mi že glih praviš, da ne vem, kaj mi hočeš povedat, pa nej ti povem, kaj jes mislim, da mi hočeš povedat in si mi tudi res velikokrat povedala. pa ne samo meni, ampak pomoje vsakomur, ki te hoče poslušat in po potrebi znaš bit tut usiljiva in provokativna, da le lahko skreiraš okolje, ko bi o svojih težavah lahko govorila. sicer zavito v 9 škatel in po cel kup ovinkih, ampak jes to tko pač slišim.

mislim, da ni tvoj problem, da česa ne bi vedela ali razumela in še najmanj, da bi bla butasta. tudi daleč od tega, da ne bi bila poštena in dobra. celo nasprotno. zelo si dobra in glih zato te boli še bolj. in tudi daleč od tega, da ne bi bila prpravljena kej naredit. ampak tvoj problem je, da misliš, da vse veš in vse razumeš. vsaj prepričuješ se tako in zato tudi poslušaš in bereš samo selektivno, ker iščeš samo, kar želiš slišat in ti paše v kontekst, ostalo pa spljuvaš kuker le moreš.

ti bi mi rada powedala, da si polna enih velikih težav, pa si jih kljub tolk besedičenja o iskrenosti ne upaš priznat. veš pa, da težave imaš.

in to prepričevanje, kako nisi zbežala in kako si iskrena in to... to je samo obrambni mehanizem. še sama tega res ne verjameš, pa zato želiš prepričati najprej sebe, da ne bežiš in nimaš težav in za to želiš potrditev tudi od okolice, da bi tudi sama sebi lažje verjela. zato si iz razočaranja tut tolk agresivna, če te potrditve od okolice ne dobiš. a priori zavračaš vse, kar ti zadiši po tem, da bi se res mogla soočit z resnico in raje vse poskuse na tak ali drugačen način ovržeš.

ewo... to jes mislim, da mi hočeš povedat.

 

svoje menje o iskrenosti sem tut že povedal par postov nazaj, če preskočiš...pač... nekaj postov, k so mal iz konteksta in imajo očitno drugačne namene kot konstruktivna debata.

 

ti povem isto še na drugačen način.

nisem poznavalec nobene indijanske tradicije, ampak neki malega sem pa useen prebral. torej... neko pleme, nekje v severni ameriki... pa recimo do pred 100 leti...

v svojem besednjaku nekaterih naših besed niso imeli. tako niso imeli svojih besed za strah, ljubosumje, nevoščljivost, nacionalizem, sovraštvo...

ma ne spomnim se useh in da ne ugibam. ampak čist verjetno se mi zdi, da niso imeli niti besede za iskrenost.

zakaj?

teh besed niso imeli, ker niso poznali pomena teh besed.

štekaš?

če nekdo ne ve, kaj je ljubosumje, valda nima niti besede zanjo, ker je ne more imet za nekej, kar sploh ne pozna.

 

pa bod iskrena do sebe, k tolk izpostavljaš pa si sama to prid na jasno, če se ti zdi vredno o tem razmislit.

jes sem samo povedu, kaj mislim, da mi že ves čas hočeš povedat. pa sej ne bi, ampak  "izzvala" si me in čeprou se sliši mal grobo, kljub usemu ni mišljeno kot obsojanje ali zajebavanje in tut zavračam u naprej vse morebitne očitke na to temo.

 

če se še kdo prepozna v tem... mi je prou žou. ampak ne bom pa tudi nobenemu filter ali vir energije in zato zelo zna bit, da se ne bom tuki balinal z nikomer, kljub morebitnim provokacijam.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#154 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 21:35

Res je, ne poznam te - ti pa ne mene in tudi ne poznaš moje družine - nikoli nisi spregovorila v živo niti ene besede ne z mano, ne s komerkoli iz moje družine. O tem, koliko so se stvari spremenile, vemo samo tisti, ki smo vpleteni, ne pa tisti, ki so slučajno nekaj izvedeli iz druge ali tretje roke. Odzivam se na to, kaj pišeš. Če se že spuščaš v osebne zadeve - jaz ti nikoli nisem napisala nobenega sporočila, ti pa meni že večkrat in si si dovolila vtikati svoj nos v stvari, ki se te niti najmanj ne tičejo. Ne gre zato, da ti nisem odpustila - saj ti nisem ničesar zamerila, gre za to, da ne dovolim vmešavanja v stvari, ki niti najmanj niso tvoja briga. pri tem pa vztrajam. Ampak to so že osebne zadeve, ki ne sodijo na forum.    

 vsaj priznala si da me ne poznaš....



#155 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 21:42

Da se razumemo...postavitev družine se ne nanaša samo na ožje ali širše člane, ki so živi, ampak tudi na prednike in mrtve...Pojem družinska matrica zaobjema vse, ki so na energijski ravni povezani z nami in spadajo pod "družino"...To pomeni tudi polsestre, polbrate in ne vem koga še vse...Ravno zaradi tega se pri postavitvah ne da zaobjeti vseh, ker še živi akter ne pozna vseh...zato pa obstajajo "mistični trikovi" s katerimi se prav lepo poštima zadevce...biggrin.png

 

Jaz temu ne bi rekel "obsojanje", ampak namig...in preden trdiš, da je moja izjava kao izmišljena, jo najprej preveri...Ali si sprejela vse nezaželjene člane, ki spadajo pod pojem družinska matrica...icon1_question.gif Preverjanje z da ali ne, bo dovolj...potem pa lahko še preverjaš koliko jih manjka...Ponavadi se številke gibajo okoli 3-5...lahko je tudi manj ali več...Lahko pa za nasvet vprašaš kakšno jasnovidko ali vedeževalko, ki imata te stvari poštimane, če sama ne opaziš tega vzorca...biggrin.png

 

Pravite komunikacija v družini...tralala...A mi zna kdo povedat kako se komunicira s praprababico al pa kakšnim umrlim članom, ki ga še jaz ne poznam in spada pod pojem "družinska matrica"...icon1_question.gif Predpostavljam, da je najlažje, če se lepo prižge svečko, potem pa malo klicanja duhov "halo bako javi se"...al naj raje uporabim ouija ploščo...biggrin.png

ja tvoje izjave o meni so izmišljene, če pa hočeš sprobati moje sposobnosti pa lahko prideš k meni in jih sam preizkušiš.....,preden sodiš



#156 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 21:43

J

Smo postali živčni in nestrpni vahidrk.gif  ma ne, sam js včasih kaj narobe razumem eghfal.gif



#157 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:06

 vsaj priznala si da me ne poznaš....

Upam, da si ti tudi toliko iskrena, da priznaš, da ne poznaš niti mene, niti moje družine. Iz druge roke - preko druge osebe ne pomeni nič -  človeka je treba poznat neposredno ali pa iskreno priznat, da ga ne poznaš.  In potem se vzdržiš osebnih komentarjev na popolnoma neosebne, nevtralne poste, kot so bili vsi moji v tej temi - niti en sam ni letel nate osebno. Le kaj se ti je bilo treba namesto argumentov  spustiti na čisto osebni nivo obračunavanja?  Saj znaš včasih napisat tudi kaj zelo dobrega, marsikdaj ti čisto iskreno in z veseljem pritisnem kak lajkec.



#158 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:07

Jaz pa sem razumela kaj je želela povedat Iknee. In tudi tebe razumem kaj želiš povedat in kje ne razumeš niti.

 

Mi lahko prosim poveš od kod se učimo/učijo iskrenosti do sebe? Kdo nam pokaže kako s tem?

 

Si lahko tudi predstavljaš, da nekateri ne znajo, ne zmorejo določenih stvari sami predelat in rabijo pomoč/smerokaz kam začet gledat in iskat?

Glavno delo jim tako ali tako ostane...

ja sej imaš prav lili, vsak pač poišče pomoč, ki jim ustreza in ja nihče nas ne uči kako biti iskren do sebe.velikokrat sem pisala da imamo narobno izobrazbo itd,in o tem sem govorila),ljudje se ne znajo izražat,ljudje si ne zaupajo,ljudje ne vejo kaj je biti iskren do sebe, zato pa jaz pač tolikokrat ponavljam,( tisti post ki si ga citirala od mene je bil namenjen jankotu .,ker je rekel da verjetno ima tisti ki to skozi ponavlja probleme z iskrenostjo) da je treba biti iskren do sebe in imamo pol manj težav.

jtudi jaz vem kaj misli iknee,sam imam pa tudi jaz pravico do osebnega mnenja...ki sem ga izrazila tukaj..Mnogokrat se strinjam z njo in mi je všeč kaj piše,ne maram pa ko ljudje namerno podtikajo iz same hudobije ali ega kokrkoli hočete to imenovati.

moj namen je pač bil povedati moje izkušnje....



#159 bibi27

bibi27
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 21

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:19

zanimivi pogledi, nekateri zelo poučni. Pa bom rekla samo tole:

težko je ocenjevati osamljenost, nerazumevanje, če ne poznaš ozadja. Vse to ne nastane čez noč. Res pa je, da vsak drugače doživlja svojo "novo" družino, partnerja, okolje v katerem se je znašel in ki ga primerja s svojimi "sanjami" o skupnem življenju. Če imaš možnost lastnega stanovanja, proč od tašče - moževe mame, je zadeva malo lažja, zlasti, če ti dajo vedeti, da je mamin sinko "narobe" izbral. Pa niso vse tašče take.

Da pa si na stara leta osamljen, kot sem prebrala zgoraj, zaradi izgube partnerja je pa seveda druga zgodba. Mogoče bi hčerka res lahko malo bolj pogosto poklicala svojo mamo, povprašala po počutju, ji mogoče dala vedet, da vsi mislijo nanjo, ona pa še najbolj, ampak da jo dnevni opravki in zadolžitve za svojo družino toliko okupirajo, da ne utegne skočiti do nje.Verjemite, da bi se mama  takoj drugače počutila. Morda ne bi bilo odveč, če bi jo tu pa tam povabila na kavico k sebi domov, ali nekje zunaj v prijetnem lokalčku, morda z vnuki na sladoled.

Marsikdo od vas bo verjetno mislil, kaj zdaj ta bluzi, ampak življenjske izkušnje iz svojega lastnega okolja, so me naučile marsičesa, zlasti zdaj v teh časih dolgih delavnikov. Mama je tista, ki drži vse niti v rokah kljub zaposlitvi, mama je tista, ki otroku pove, kaj je prav in kaj ne, ga usmerja in pomaga in ki mora imeti, res mora imeti čas prav za vsakega v svoji družini.

Kljub temu, da imam že velike otroke, ki imajo že svoje družine , se s svojimi mladimi nekajkrat dobim na kavici zunaj doma. Človek mora najti sebi primerno zanimivost, ki jo lahko neguje in uživa v njej v večji ali manjši družbi somišljeniov. Le ven iz svojih štirih sten mora.



#160 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:20

Upam, da si ti tudi toliko iskrena, da priznaš, da ne poznaš niti mene, niti moje družine. Iz druge roke ne pomeni nič -  človeka je treba poznat neposredno ali pa iskreno priznat, da ga ne poznaš.    

poglej iknee že velikokrat sem to napisala,ko si pisala da se lažem. in se tudi nisem spuščala na tako nizek nivo kot ti seveda dokler mi ni dojadilo.

Sama dobro veš da nekatere člane sem spoznala,pač samo enkrat ali dvakrat videla in spregovorila z njimi...kar je zame zelo žalostno



#161 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:23

Bom povedal en primer, ki povzroča depresije.

Ženska srednjih let se že dalj časa spopada z napadi depresije. Hodi od poncija do pilata reševat svoje težave, a je kliub vsemu iz dneva v dan slabše.

Vse te se je začelo dogajati po tistem, ko sta z možem začela spati vsak v svoji spalnici. Pred tem teh težav ni bilo.

Drugi primer je skoraj enak, le da z možem spita skupaj kot brat in sestra. Zbolel eden in drugi, seveda po tistem, ko sta nehala početi tiste stvari.Tudi pri tej hiši žena hodi na vse mogoče terapije za katere marsikdaj slišim prvič.

Opažam pa pri primerih, kjer je teh stvari pri hiši dovolj, je tudi psihičnih težav dosti dosti manj in ti ljudje ( seveda ne vsi ) hodijo na delavnice samorazvoja z namenom razširiti obzorja na duhovnem nivoju.

Poanta teh zgodb je, da kjer med pari ni medsebojne ljubezni in spoštovanja, se išče in rešuje probleme vsepovsod drugot, samo doma ne. wink.png

 

no pa še malo za hec..

http://www.mojvideo....66e595d3923cb84

 

 

če je to po tvoje primer, ki povzroča depresije, si ti po moje tipični primer omejenega uma in sramota in posmeh kmečki logiki..

 

tvoj citat:

Ženska srednjih let se že dalj časa spopada z napadi depresije. Hodi
od poncija do pilata reševat svoje težave, a je kliub vsemu iz dneva v
dan slabše.

Vse te se je začelo dogajati po tistem, ko sta z možem začela spati vsak v svoji spalnici. Pred tem teh težav ni bilo.

 

a dej ga srat? pred tem težav ni bilo? zakaj pa sta potem šla spat vsak v svojo spalnico?

ja, drugi primer je podoben. zakaj pa sta nehala? ker je bilo vse v najlepšem redu? če bi rad powedu, da se težave začnejo takrat, ko se neha sexat, bi se mogoče loh uprašu, zakaj se je nehal sexat?

če v drugem primeru zaradi bolezni, bi se loh uprašu, če ni tut bolezen lahko posledica slabega vzdušja v odnosu?

 

in še genialnost sprenevedanja, lastna samo tebi:

 

Poanta teh zgodb je, da kjer med pari ni medsebojne ljubezni in
spoštovanja, se išče in rešuje probleme vsepovsod drugot, samo doma ne. wink.png

 

 

preberi mal svoje modrosti, kakšne bučke so postavitve. In s čim, če ne z reševanjem problemov doma se ukvarja postavitev?

 

kaj mi je pa danes?

zapenjal bejbe sem že, driska je že bla.pira je tut že zmanjkal pa kaj vem kaj še vse. kaj bo danes?

kakih argumentov za svoje besede najbrž ne bo. še nikoli jih ni blo.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#162 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:27

J

 ma ne, sam js včasih kaj narobe razumem eghfal.gif

icon180.gif

lajk bi bil čist premalo za to ugotovitev.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#163 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:37

To o iskrenosti, kar si se mayita prvič razpisala, jaz razumem tako, da pač stvari vidiš drugače kot prej, "takšne kot so" tisti trenutek, in nato tudi ravnaš v skladu s tem. V narekovaju zato ker se tudi takrat lahko kaj motiš. In pol da si vedno bolj in bolj. O čem pa bi naj bil iskren in si naj ne bi lagal. Ne znam tega razložiti. Morda gre pri tem za odločitve, ali da si priznaš da imaš nečesa dovolj ali da hočeš drugače . . ? Ali da upoštevaš vse možne vidike, več ljudi, večji del njih. Da te zanima neka resnica. .? .
V bistvu se strinjam s tabo in goldom, da je ,normalno, iti stran, no z obojnimi se strinjam, ker pač eni morda prehitro se prenehajo truditi in temu res lahko rečeš bežanje, ampak . . .po drugi strani . . .

Še glede družinske postavitve, ko sta rekla da se vama ni treba srečevat s familijo in da je to mešanje dreka. No meni se je tam zdelo res kot ena izkušnja, kjer se gre nad zamere, in vse slabo. No saj je bilo to v bistvu že povedano, na drugačen način.

#164 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:38

če je to po tvoje primer, ki povzroča depresije, si ti po moje tipični primer omejenega uma in sramota in posmeh kmečki logiki..

 

tvoj citat:

Ženska srednjih let se že dalj časa spopada z napadi depresije. Hodi
od poncija do pilata reševat svoje težave, a je kliub vsemu iz dneva v
dan slabše.

Vse te se je začelo dogajati po tistem, ko sta z možem začela spati vsak v svoji spalnici. Pred tem teh težav ni bilo.

 

a dej ga srat? pred tem težav ni bilo? zakaj pa sta potem šla spat vsak v svojo spalnico?

ja, drugi primer je podoben. zakaj pa sta nehala? ker je bilo vse v najlepšem redu? če bi rad powedu, da se težave začnejo takrat, ko se neha sexat, bi se mogoče loh uprašu, zakaj se je nehal sexat?

če v drugem primeru zaradi bolezni, bi se loh uprašu, če ni tut bolezen lahko posledica slabega vzdušja v odnosu?

 

in še genialnost sprenevedanja, lastna samo tebi:

 

Poanta teh zgodb je, da kjer med pari ni medsebojne ljubezni in
spoštovanja, se išče in rešuje probleme vsepovsod drugot, samo doma ne. wink.png

 

 

preberi mal svoje modrosti, kakšne bučke so postavitve. In s čim, če ne z reševanjem problemov doma se ukvarja postavitev?

 

kaj mi je pa danes?

zapenjal bejbe sem že, driska je že bla.pira je tut že zmanjkal pa kaj vem kaj še vse. kaj bo danes?

kakih argumentov za svoje besede najbrž ne bo. še nikoli jih ni blo.

 

 

Važno je, da so tvoja interpretiranja najboljša, najbolj verodostojna in seveda glavna.

 

Če ti grem na žolč, je to seveda tvoj problem. Mogoče ga boš rešil pri postavitvi družine, predvidevam.

 

Jajcaš se na vsakega, ki ima drugačen pogled na neke stvari. Spljuvaš vsak napisan stavek, ki ga napiše tvoj žolčnik, samo da potem zadovoljiš svoj prav.

 

Me prav zanima, kako tvoje jajcanje na vsako stvar sprejema tvoja okolica, pa ne virtualna.

 

če lahko sodiš ti o meni, si bom dovolil to tudi jaz. Si en navaden razvajen pametnjakovič wink.png



#165 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:40

poglej iknee že velikokrat sem to napisala,ko si pisala da se lažem. in se tudi nisem spuščala na tako nizek nivo kot ti seveda dokler mi ni dojadilo.

Sama dobro veš da nekatere člane sem spoznala,pač samo enkrat ali dvakrat videla in spregovorila z njimi...kar je zame zelo žalostno

Kaj ti je pa dojadilo? Vsi moji posti so bili popolnoma nevtralni, ničesar nisem nikomur podtikala, tudi tebi ne. Verjamem, da so ti nekatere stvari, o katerih je bil govor, težke. Tema je težka in se dotika hudih travm v ljudeh in potem lahko na čisto nevtralne stvari odreagiraš osebno in agresivno, kot da te je ta (v tem primeru jaz) hotel namerno prizadeti. Pa te nisem, verjemi, pisala sem zelo na splošno. Pa saj ti ni treba ničesar od mene sprejeti, če ne čutiš tako. Pusti drugim ljudem njihove izkušnje, naj iščejo pot tam, kjer čutijo, da jo morajo. Pa čeprav je ti tam ne vidiš. Pomembno je začutiti mejo, kje si ti in kje se začnejo drugi ljudje in njihova lastna življenja.



#166 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:42

Kaj ti je pa dojadilo? Vsi moji posti so bili popolnoma nevtralni, ničesar nisem nikomur podtikala, tudi tebi ne. Verjamem, da so ti nekatere stvari, o katerih je bil govor, težke. Tema je težka in se dotika hudih travm v ljudeh in potem lahko na čisto nevtralne stvari odreagiraš osebno in agresivno, kot da te je ta (v tem primeru jaz) hotel namerno prizadeti. Pa te nisem, verjemi, pisala sem zelo na splošno. Pa saj ti ni treba ničesar od mene sprejeti, če ne čutiš tako. Pusti drugim ljudem njihove izkušnje, naj iščejo pot tam, kjer čutijo, da jo morajo. Pa čeprav je ti tam ne vidiš. Pomembno je začutiti mejo, kje si ti in kje se začnejo drugi ljudje in njihova lastna življenja.

 

Ko bi ta post prebral še nekdo drug wink.png



#167 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 22:42

okej.

ko mi že glih praviš, da ne vem, kaj mi hočeš povedat, pa nej ti povem, kaj jes mislim, da mi hočeš povedat in si mi tudi res velikokrat povedala. pa ne samo meni, ampak pomoje vsakomur, ki te hoče poslušat in po potrebi znaš bit tut usiljiva in provokativna, da le lahko skreiraš okolje, ko bi o svojih težavah lahko govorila. sicer zavito v 9 škatel in po cel kup ovinkih, ampak jes to tko pač slišim.

mislim, da ni tvoj problem, da česa ne bi vedela ali razumela in še najmanj, da bi bla butasta. tudi daleč od tega, da ne bi bila poštena in dobra. celo nasprotno. zelo si dobra in glih zato te boli še bolj. in tudi daleč od tega, da ne bi bila prpravljena kej naredit. ampak tvoj problem je, da misliš, da vse veš in vse razumeš. vsaj prepričuješ se tako in zato tudi poslušaš in bereš samo selektivno, ker iščeš samo, kar želiš slišat in ti paše v kontekst, ostalo pa spljuvaš kuker le moreš.

ti bi mi rada powedala, da si polna enih velikih težav, pa si jih kljub tolk besedičenja o iskrenosti ne upaš priznat. veš pa, da težave imaš.

in to prepričevanje, kako nisi zbežala in kako si iskrena in to... to je samo obrambni mehanizem. še sama tega res ne verjameš, pa zato želiš prepričati najprej sebe, da ne bežiš in nimaš težav in za to želiš potrditev tudi od okolice, da bi tudi sama sebi lažje verjela. zato si iz razočaranja tut tolk agresivna, če te potrditve od okolice ne dobiš. a priori zavračaš vse, kar ti zadiši po tem, da bi se res mogla soočit z resnico in raje vse poskuse na tak ali drugačen način ovržeš.

ewo... to jes mislim, da mi hočeš povedat.

 

svoje menje o iskrenosti sem tut že povedal par postov nazaj, če preskočiš...pač... nekaj postov, k so mal iz konteksta in imajo očitno drugačne namene kot konstruktivna debata.

 

ti povem isto še na drugačen način.

nisem poznavalec nobene indijanske tradicije, ampak neki malega sem pa useen prebral. torej... neko pleme, nekje v severni ameriki... pa recimo do pred 100 leti...

v svojem besednjaku nekaterih naših besed niso imeli. tako niso imeli svojih besed za strah, ljubosumje, nevoščljivost, nacionalizem, sovraštvo...

ma ne spomnim se useh in da ne ugibam. ampak čist verjetno se mi zdi, da niso imeli niti besede za iskrenost.

zakaj?

teh besed niso imeli, ker niso poznali pomena teh besed.

štekaš?

če nekdo ne ve, kaj je ljubosumje, valda nima niti besede zanjo, ker je ne more imet za nekej, kar sploh ne pozna.

 

pa bod iskrena do sebe, k tolk izpostavljaš pa si sama to prid na jasno, če se ti zdi vredno o tem razmislit.

jes sem samo povedu, kaj mislim, da mi že ves čas hočeš povedat. pa sej ne bi, ampak  "izzvala" si me in čeprou se sliši mal grobo, kljub usemu ni mišljeno kot obsojanje ali zajebavanje in tut zavračam u naprej vse morebitne očitke na to temo.

 

če se še kdo prepozna v tem... mi je prou žou. ampak ne bom pa tudi nobenemu filter ali vir energije in zato zelo zna bit, da se ne bom tuki balinal z nikomer, kljub morebitnim provokacijam.

hvala janko,nisem vedela, da delujem tako naduto....blush.png



#168 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:03

To o iskrenosti, kar si se mayita prvič razpisala, jaz razumem tako, da pač stvari vidiš drugače kot prej, "takšne kot so" tisti trenutek, in nato tudi ravnaš v skladu s tem. V narekovaju zato ker se tudi takrat lahko kaj motiš. In pol da si vedno bolj in bolj. O čem pa bi naj bil iskren in si naj ne bi lagal. Ne znam tega razložiti. Morda gre pri tem za odločitve, ali da si priznaš da imaš nečesa dovolj ali da hočeš drugače . . ? Ali da upoštevaš vse možne vidike, več ljudi, večji del njih. Da te zanima neka resnica. .? .
V bistvu se strinjam s tabo in goldom, da je ,normalno, iti stran, no z obojnimi se strinjam, ker pač eni morda prehitro se prenehajo truditi in temu res lahko rečeš bežanje, ampak . . .po drugi strani . . .

Še glede družinske postavitve, ko sta rekla da se vama ni treba srečevat s familijo in da je to mešanje dreka. No meni se je tam zdelo res kot ena izkušnja, kjer se gre nad zamere, in vse slabo. No saj je bilo to v bistvu že povedano, na drugačen način.

ne ane jaz sem mislila pač da včasih je bolje da se gre stran, jaz nisem zbežala od moje familije še vedno živim v isti hiši z očetom in njegovo samo pač ločena stanovanja in vse.

jaz sam pač želim povedat da komunikacija in iskrenost pač naredita svoje,da človek pač ne zapade v depresijo.

ja to da se ne pustiš voditi drugim,ali jim delati usluge ali pač početi stvari samo zaradi strahu,da bi pol prišlo do slabe volje pri sočloveku.

ali da delamo stvari samo zato ker se to pričakuje od nas... recimo zaradi družbe,zaradi staršev....

poglej Mohamed Ali je bil vpoklican v vietnam in se je raje soočil z zaporom in denarno kaznijo, kot da bi šel pobijat vietnamce. Krut primer ,ampak upam da zdaj razumeš. on je naredill za svojo dušo pač kar je on želel...



#169 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:11

Važno je, da so tvoja interpretiranja najboljša, najbolj verodostojna in seveda glavna.

 

Če ti grem na žolč, je to seveda tvoj problem. Mogoče ga boš rešil pri postavitvi družine, predvidevam.

 

Jajcaš se na vsakega, ki ima drugačen pogled na neke stvari. Spljuvaš vsak napisan stavek, ki ga napiše tvoj žolčnik, samo da potem zadovoljiš svoj prav.

 

Me prav zanima, kako tvoje jajcanje na vsako stvar sprejema tvoja okolica, pa ne virtualna.

 

če lahko sodiš ti o meni, si bom dovolil to tudi jaz. Si en navaden razvajen pametnjakovič wink.png

skratka... namesto argumentov za svoje besede spet preusmerjanje pozornosti.

tisto tvoje zgoraj bi citiral in komentiral vsakogar, ker je za moje pojme popolni absurd. res pa je, da sem do tebe manj toleranten, ker iz mnogo primerov vem, da veliko govoriš in si mnogo moder in razgledan, malo manj pa, ko je treba stati za besedami.

torej... kje sodim?

če je to po tvoje primer, ki povzroča depresije, si ti po moje tipični primer omejenega uma in sramota in posmeh kmečki logiki..

argumentiraj svoje, jaz pa bom svoje. če me prepričaš, se opravičim. ne bi bilo prvič na tem forumu.

koliko se jajcam na druge in o moji okolici, pomoje ni tvoj problem in te niti malo ne skrbi zame, torej tut to razumem kot preusmerjanje pozornosti, značilno za ljudi brez argumentov.

pametnjakovič da sem?

a si mal iz forme, al sem se jes popravil?

 

 

 

 


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#170 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:16

Se popolnoma strinjam in sem ravnokar mislila na to, da mi je iskrenost najbolj zanimiva oz smiselna na nivoju družbe. Seveda pa mora najprej vsak sam pri sebi biti iskren. Pa do drugih. . Meni je fajn beseda integriteta. Sam ne vem zdaj povedat zakaj.

#171 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:20

hvala janko,nisem vedela, da delujem tako naduto....blush.png

nimam sicer pojma, od kje ti ta vtis, ker ne mislim tko.

u resnici čist navijam zate in želim use najbolje.

sem pa pač povedu, kaj sem mislil, da mi hočeš povedat, k si glih uprašala. lepo bod.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#172 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:20

Sramota si lahko le sam sebi, brez dodatnih argumentov.129fs238648.gif



#173 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:21

ja tvoje izjave o meni so izmišljene, če pa hočeš sprobati moje sposobnosti pa lahko prideš k meni in jih sam preizkušiš.....,preden sodiš

 

 

hvala janko,nisem vedela, da delujem tako naduto....blush.png

Pa oba, Brezo in Janko sta ti povedala isto, in jaz tudi. Zgleda, da ti Jankov način bolj sede (saj je res fajn, meni je tud že marsikaj podobnega takole direkt povedal). Pa nisva niti jaz niti  Brezo hotela nič hudobnega, če si vzela to kot tekmo, kdo ima bolj prav, je to res obrambni mehanizem. Pa dejmo že odložit te vsevedne, vzvišene maske, no, sej imamo lahko take fajne debate (to sem rekla tud seb, da ne bo pomote)wink.png



#174 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:26

Pa oba, Brezo in Janko sta ti povedala isto, in jaz tudi. Zgleda, da ti Jankov način bolj sede (saj je res fajn, meni je tud že marsikaj podobnega takole direkt povedal). Pa nisva niti jaz niti  Brezo hotela nič hudobnega, če si vzela to kot tekmo, kdo ima bolj prav, je to res obrambni mehanizem. Pa dejmo že odložit te vsevedne, vzvišene maske, no, sej imamo lahko take fajne debate (to sem rekla tud seb, da ne bo pomote)wink.png

 

jest imam resne probleme s komunikacijo na tem forumu, se mi zmeri bolj dozdeva.

brezota sicer nisem prebral, k omenjaš, vajine debate med sabo pa tut cele ne, ker... ka pa vem. obe skos govorita isto samo zmeri mal drgač, hahahahahah

in moj problem s komunikacijo? ker tut jes v tem postu nisem povedal čist nič novega, kar nisem že večkrat in očitno sem res nerazumljiv.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#175 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 1. avgust 2013, 23:29

Pa oba, Brezo in Janko sta ti povedala isto, in jaz tudi. Zgleda, da ti Jankov način bolj sede (saj je res fajn, meni je tud že marsikaj podobnega takole direkt povedal). Pa nisva niti jaz niti  Brezo hotela nič hudobnega, če si vzela to kot tekmo, kdo ima bolj prav, je to res obrambni mehanizem. Pa dejmo že odložit te vsevedne, vzvišene maske, no, sej imamo lahko take fajne debate (to sem rekla tud seb, da ne bo pomote)wink.png

 

 

uuuuuuuu šit. a res?

a veš, da se prou nič tacga ne spomnim. jes to usput use, hahahahahahah

a pa sem ti usaj dobr prtisk dvignu?flirt.giftongue.png


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....





Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: družina, odnosi, razreševanje

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0