Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako se odvadim kajenja?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
668 komentarjev na to temo

#601 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 2. februar 2011, 13:16

Ali pa se malo bolj natancno x:px ... med tem ko cela vrsta caka steko ali dve cigaret za eno osebo, pa prostor okoli blagajne pac malo tezje omogoca, da bi se okoli njega nahajala velika zaloga vseh zivih stek cigaret. In tako to nastane predvsem logisticni problem, ker stranka zahteva cele steke cigaret, namesto recimo skatlo ali dveh, ki jih prodajalka lahko vzame iz regala, ki ponavadi visi nad blagajno. Pa se tem procesu se dogaja, da zzmanjka ene vrste cikov in se potem mora spet do skladisca sprehodit po novo, ali pa manjko sporociti v skladisce, da zeljeno blago cimprej prinesejo. In tako v tem casu lahko caka cela vrsta ljudi, ker se je nekdo pac odloci kupit steko v trgovini, namesto recimo v trafiki, tik pred trgovino, kjer ni prav nobene guzve.
In tako so v tem se najmanj krive same blagajnicarke, z izjemami seveda (ki morda takrat ko je imela cas, ni napolnila regala nad seboj, v kolikor je bilo to delo v sklopu njenih delavnih nalog; a ponekod imajo zaposlene, ki pocno predvsem to, torej polnijo regale itn).

- Tako nastane odnos med samo ureditvijo in ponudbo trgovine v relaciji med stranko tisti, ki je zares problematicen. - Slo po denarju. Prodajati cimvec vsega, da bo cimvec kupcev in bo imel kupec vse na enem mestu.

In namesto da bi prodajo cigaret v trgovinah ukinili, ali pa bi jih prodajali kot druge artikle na prodajnih policah, kjer bi si vsakdo lahko vzel pac steko cigaret, kot vsak drug artikel, se jih prodaja na nacin kot se jih; ki ocitno ustvarja "probleme", o katerem zdaj tudi debatiramo.
In zdej je "kriva" ena boga blagajnicarka, k jo cela vrsta postrani gleda, ces kaj zdej "muti", ker je revi zmanjkal cikov na visecem regalcku, ki se bohoti nad njeno glavo in ker pac stranke kadilci kadijo pac "100" razlicnih vrst cikov. :o|o:

To okoliscino pa ustvarja v najvecji meri potrosnik sam! V tem konkretnem primeru kadilec s svojo "potrebo" in povprasevanjem.

Poglejmo bolj natančno. Gužvo delajo blagajničarke same (in ne kadilci) saj med delovnim časom opravljajo tudi reči, ki niso ravno zapisane kot potrebne na njihovem delovnem mestu :vragec:
Kar pa ne spremeni dejstva, da je kajenje škodljivo.

(upam, da ne bodo blagajničarke razpredale tudi kako, da je kajenje škodljivo za njih na delovnem mestu, ker je lahko samo v kolikor bi to same dopuščale)



#602 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 2. februar 2011, 19:26

Mislm, eno je neki mislit, eno je to tudi napisat!
V spodnjem postu si napisala GUZVO DELAJO BLAGAJNICARKE SAJ ... "niso odgovorne"! - Ocitno VSE niso odgovorne pri delu in opravljajo tudi reči, ki niso ravno zapisane kot potrebne na njihovem delovnem mestu!

- in iz tege lahko vsakdo razume tocno tako kot si napisala! ce pa si ti mislila kaj drugega, pa je to druga zadevo in drugi ne morejo vedet kaj si ti mislila ane.

Kadilcem pa si nadela svetniski sij ("in en kadilci"), ces kot da oni, kot potrosniki, niso prav nicesar odgovori v procesu, ki se odvija oz. tem kar se pogovarjamo. Kar seveda ne nikakor ne drzi, ker je ravno potrosnik v tem procesu najbolj odgovoren!

Poglejmo bolj natančno. Gužvo delajo blagajničarke same (in ne kadilci) saj med delovnim časom opravljajo tudi reči, ki niso ravno zapisane kot potrebne na njihovem delovnem mestu :vragec:


ja, ti ga ne. nekateri pa ocitno ga.
mene je okoliscina o kateri govorimo zmotila ene 3x v lajfu in ne vec. butast pravzaprav, ker se caka tudi za kaj drugega kot le za cigarete.
Bolj me moti samo promoviraje cigaret na nacin kot se; se bolj pa dvolicnost v kateri med tem ko se na eni strani krega in pritozuje nad nezdravo prehrano, po drugi pa zagovarja promoviranje kajenja ipd. (Se ve o cem govorim, da naute rekel ,da dolge poste pisem x:px x:Dx ).

Zakaj torej komentiras? - Izgleda, da se ti ocitno zdi vredno zagovarjat kadilce in krivdo prelegat na trgovke!?
xg:Dx ja, o taki "potrepezljivosti" je za debatirat ja! :lol:
verjet si zato tolk hitr "bolj natancno" skocila v bran kadilcem, pa tko cist brez nemilosti posploseno porinila VSE blaganjicarke v krivo drzo ane. x;)x


Kaj pa vem... sama ne vidim problem s tem čakanjem in prekladanjem škatlic in štek gor in dol ter sem in tja.
Zaradi zgoraj naštetega se mi ne zdi problem in ker tudi ne vidim blagajničark kot problematičnih.

Te okoliščine enako ustvarja kadilec kot tisti, ki pije alkohol, ima raje sveže na mestu zapakirane žemljice kot tiste so že iz obrata pakirane in ima raje sire, klobase iz delikatese kot tiste že vnaprej vkuumsko pakirane... vse za dodatno čakanje v vrsti.

Lej, jaz ne vidim problema v tem čakanju. Pač počakam. Če res ne morem, pač nekaterih jedi ne bom jedla. Bom drugič ali kaj. In res nikoli nisem bila nepotrpežljiva do prodajalk za katere je bilo očitno, da delajo in ne drajsajo riti iz dolgega časa. Večina jih res ne, kot je že ugotovila VilaSonca.
Mogoče sem samo malo bolj potrpežljiva, ker sem kadilka(?) :inocent: x:Dx



#603 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 01:39

skratka, morda se bos nekoc vseeno odlocila, ali so, ali pa niso odgovorne; verjetno pa bo to mnenje odvisno od tega, kam in kako bo "veter" takrat pihal :lol:

#604 Vilinčica

Vilinčica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 435

Objavljeno: 3. februar 2011, 10:17

Skratka - fajn je nehat kadit, pa se potrudit ne bit siten potem zaradi tega ker ti nekaj manjka :inocent: :palec: (če gremo nazaj k naslovu teme)
"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek



Objavljena slika

#605 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 3. februar 2011, 10:27

poznam kolega k se je odloču, da bo nehu kadit, najprej je zmanjšu število cigaret, pol je za 3 dni nehu, pol je pa spet začel k ni zdržu brez cigaret, verjtno je treba met full močno voljo, da nehaš :)

#606 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 15:01

verjetno, pa pac clovek naj ne bo egoist. ker ko zares mislimo tudi za druge, pride tudi volja in se mnogo drugega.
in to je tudi vsa "umetnost" prenehanja kajenja.

verjtno je treba met full močno voljo, da nehaš :)



#607 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 15:08

Carsk, k te ne mot. bravo! :lol:

#608 dbk

dbk
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 170

Objavljeno: 3. februar 2011, 15:24

saj je pri vsem, ne samo pri kajenju, tako, da si tisti, ki so to sami vcasih poceli, jemljejo pravico najbolj kritizirat :vragec:

Sometimes I wish
my face wouldn't use its freedom of expression

Objavljena slika


#609 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 3. februar 2011, 15:30

dbk, vi k ste bli vaših v njihovi koži, bi jih moral spodbujat ;), ne pa kritizirat :(

#610 dbk

dbk
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 170

Objavljeno: 3. februar 2011, 18:22

dbk, vi k ste bli vaših v njihovi koži, bi jih moral spodbujat ;), ne pa kritizirat :(


sem najprej mislil, da je tole ponesrecen google translate prevod, ali, da sem kaj spil, ampak ok, bom predvideval, kaj si hotela napisat :)
prvo, ni me treba vikat ;) drugo, se vedno kadim (bemti, ze skoraj 20 let) in dobro vem, kako zgleda, ko te bivsi kadilci "jahajo" :) sicer pa, dimljeno meso menda bolj dolgo drzi, a ne (raje to, kot da me v sol dajo) x:px

Sometimes I wish
my face wouldn't use its freedom of expression

Objavljena slika


#611 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 18:38

:lol: kao,, ker sem jaz nehal kadit sem zdaj nestrpen.
skratka spet bluzis neki. a si kje vidla da sem bil nestrpen do kadilcev? Nisi, torej kaj potem? od kje ti to, da sem jaz nestrpen?
Se mi zdi pa prav zagovarjat prodajalke, ko jih nekdo tako kot ti, povsem enostavno, tebi nic meni nic, porine v krivdo, da sebi opere roke.
Me zanima kaj bi rekal, ce bi delala tako delajo one. petkih, svetkih, prenasat ves ziv folk.

Bajdvej; ker ze omenjas, mene je cigaretni dim od vedno motil, tudi takrat ko sem kadil. In je tudi povsem naravno da cloveka cigaretni dim moti. Vsaj zdravega.
Nikjer in nikomur pa ne branim kajenja, kar bi ti zdej rada poturila meni, ces da sem nestrpen - ce ne gre drgac, si treba pa zmislt neki.
Nestrpno pa si najbolj v tej temi raegirala prav ti, ko si na vse prodajalke zvalila krivdo, ces a ne opravljajo svojega dela in so zato vrste in da ne zaradi kadilcev.

Skratka od nekoga, ki ima pljuca prezeta s katranom in zaprt srcni center, pac tesko pricakovat iskrenost; ki pa je nujna za samorefleksijo. Kot sem ze omenil kadilstvo je domalane povsem egoisticna razvada ali odvisnost. Resis vprasanje egooizma, resis vprasanje kajenja. V bistvu zelo simpl.
Vem, ker sem to izkusil, in vem ker poznam vzgibe kadilca, kar sem bil tudi sam.


Če se prav spomnim si ti nehal kadit. Po mojih izkušnjah so tisti, ki so nehali večkrat bolj kritični do kadilcev kot tisti, ki nikoli niso kadili... tolk o tem x:)x



#612 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 18:43

To je povsem logicno.
Hkrati pa itaq zelo posplosujes, ker to ni nobeno pravilo. Poznam ljudi ki so kadili, pa nikogar ne kritizirajo in celo ne zagovarjajo recimo kadilski zakon ipd.
Sicer pa, tako kot si ti vzemas pravico kritizirat tiste, ki kritizirajo one, ki nekaj pocno, kar so sami nekoc poceli, tako sam sebe dajes v isto pozicijo. torej v stvari nisi drugacen - kritziras. x;)x

saj je pri vsem, ne samo pri kajenju, tako, da si tisti, ki so to sami vcasih poceli, jemljejo pravico najbolj kritizirat :vragec:



#613 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 3. februar 2011, 19:48

sem najprej mislil, da je tole ponesrecen google translate prevod, ali, da sem kaj spil, ampak ok, bom predvideval, kaj si hotela napisat dbk, nism te vikala, ampak sm mela u mislim ljudi k so nekoč kadili, pol so pa nehal LOL :D

#614 Mcmurphy

Mcmurphy
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 91

Objavljeno: 3. februar 2011, 22:01

Po mojih izkušnjah so tisti, ki so nehali večkrat bolj kritični do kadilcev kot tisti, ki nikoli niso kadili... tolk o tem x:)x

ja, ja... jaz sem že eden od teh. x:px

#615 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2011, 22:39

x:o)x ce mas sebe k kadis za norca, ni treba met se mene.

Če se prav spomnim si ti nehal kadit. Po mojih izkušnjah so tisti, ki so nehali večkrat bolj kritični do kadilcev kot tisti, ki nikoli niso kadili... tolk o tem x:)x


Kaj res slabše bereš?
Nisem napisala, da si Ti zato nestrpen. Dokončno trditve nisem postavila. Sem pa nakazala, da je možno, ker se pri bivših kadilcih to povečini pokaže.
Kje sem jih porinila v krivdo?? Dej ne seri. Še poste za tistim nerazumljenim sem pisala, da se je ja dalo razbrat, da nimam kaj reči čez njihovo delo! Kaj ne vidiš brat? Ali namenoma selektivno bereš, da se lahko tu usajaš in stresaš svoj gnev na nas?

Kaj tebe zanima?
Tule mi pišeš o bluzu, Misty, da je za hospitalizacijo... a ti pa mene poznaš? Nimaš pol ku*ca pojma kaj sem jaz delala in kakšne so moje delovne izkušnje xrolleyesx In ti boš Misty in drugim metal nazaj, da te ne poznajo.... pometaj, dragi pometaj :o|o:


(Za ostale, ki boste brali se opravičujem za izbor besed. Nazaj ne bom popravljala, je pa to posledica kadar se Lisici na rep stopi)



#616 začetnica

začetnica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 18. februar 2011, 14:43

čebela

ne razmišljaj kako bi nehala, enostavno se odloči, pol se pa tega drži. Noben nasvet, nobena metoda ti ne bo pomagala, ampak samo sama
in tvoje lastno prepričanje, da si lahko brez cigarete.
Sama sem kadila 30 let, sedaj pa že 4 leta ne in ti povem, da je prav fino.
Začneš pa lahko kar takoj z mislijo, da ni potrebe, da bi kadila. Ko bo misel dozorela, pol ni težav ( ker je vse skupaj v glavi), mogoče kak teden, ko ne boš vedela, kaj bi z rokami. Ampak tud to gre.
Dokler misel o nekajenju ne boš akceptirala, ne bo s tem nič. Sama sem rabila cca leto in pol, da sem se prepričala, da ne rabim kanjenja.
Tud prej sem poskušala nehati, ampak s takimi morami, da mi je zjutraj še v postelji bila prva misel - cigaret (čeprav nisem prej prižgala kot pa
v službi - torej cca 1 uro po tem ko sem vstala).
Skratka vse je v glavi. Ko to razčistiš ni več težav.
Pa z dobro voljo na pot!!!!!!!

#617 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 18. februar 2011, 15:14

sicer se mora pa vsak sam odločit, če bo nehal kadit al neObjavljena slikaObjavljena slika, pa najbolj, da vsak naredi tako kot sam misliObjavljena slikaObjavljena slika, mi lahko dajemo nasvete, narest morte pa tko kot misliti, da je najboljše za vasObjavljena slika

#618 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 18. februar 2011, 15:41

Objavljena slikaObjavljena slika

#619 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 7. marec 2011, 20:56

že 6 tednov ne kadim... cigaretov x:o)x :fool:
:hepko:


pohvalnoObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#620 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. marec 2011, 00:32

Moj fotr je nehal kadit iz dons na jutr. Ck. (ampak iz kakih 2-3 škatel dnevno, se prav ornk kadilc). In potem ni več kadil (več desetletij).
No potem se je zredil in umrl od enega drugega raka.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#621 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 8. marec 2011, 08:12

Nekateri pa so nehali iz danes na jutri in so še danes živi in zdravi in niso debeli.
Possible—but highly unlikely.

#622 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 8. marec 2011, 09:49

Moj fotr je nehal kadit iz dons na jutr. Ck. (ampak iz kakih 2-3 škatel dnevno, se prav ornk kadilc). In potem ni več kadil (več desetletij).
No potem se je zredil in umrl od enega drugega raka.


to je pa žalostnoObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#623 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. marec 2011, 10:59

Alan, ja sej moj fotr je bil tud kak dan pol še zdrav pa živ. x:o)x
Ni kadil cca 20 let.

Larisa - od nečesa pač umreš (ampak hvala za sočustvovanje x:)x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#624 Magenta

Magenta
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 10. marec 2011, 02:42

Tudi jaz sem nehala z dons na jutr. Se da, če se hoče.
Ma je fino, ko mi hiša in obleke lepo dišijo! Naenkrat imaš tudi več časa, ne da se ti ga izgubljati za brezveznarije. Če ima baba kako kilco več, je pa samo dobro. Štange itak niso seksi, hehe, nč bat.

" We begin to find and become ourselves when we notice how we are already found, already truly, entirely, wildly, messily, marvelously

who we were born to be."


#625 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 10. marec 2011, 09:49

pohvalnoObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0