Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako se odvadim kajenja?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
668 komentarjev na to temo

#626 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 10. marec 2011, 12:13

To so tudi vplivi tranzitov. Pri tranzitu saturna čez šesto hišo sem nehala, pa sem orenk kadila dolga leta. Nehala sem z dons na jutr in enostavno pozabila na kajenje. En dan sem se spet spomnila in pričela po petih letih ponovno kadit. Opazovala sem, da so tudi nekadilci med vrstami na onkološkem, nč bat. Vse je v zapisu, zato naj dela vsak to, kar mu paše.Objavljena slika

#627 katjek

katjek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 18. marec 2011, 21:43

Nisem brala vseh postov, zato bom kar uletela s svojo izkušnjo ...

Oktobra lani sem še bila prepričana, da ne morem nehat, nikoli nisem niti poskusila prenehat, zdelo se mi je, da preprosto hočem kadit (mi je pa več ljudi "težilo" naj neham, mi govorilo o negativnih učinkih ...). Brala sem eno knjigo o tem, kako postati nekadilec (ki bi naj bila resnično učinkovita) - prav te knjige sem se lotila že večkrat, tokrat mi je uspelo priti najdlje, a ne dlje kot do sredine knjige ... Potem pa sem na enem srečanju (oktobra seveda) govorila s kolegom o življenju, o tem, zakaj česa ne storimo in kaj je treba, da to le naredimo. Nekako sva pristala pri temi kajenja in prišla do zaključka, da je pač treba nehat. Ne nekoč, ko bom psihično pripravljena, ko bom primorana ipd., ampak ZDAJ, TAKOJ, V TEM TRENUTKU. Šla sem ven, na zrak, misleč, da grem na čik, in ko sem prišla ven ga kar nisem prižgala. In do konca večera ga nisem prižgala. In potem ga nisem prižgala niti naslednji dan in vse do danes. Brez kakršnihkoli kriz (razen mini mini tu in tam, ki trajajo kakšnih 5 sekund, ampak res nič posebnega, me ne spravi v skušnjavo :)) Fizično se počutim bolje, sicer pa se ni nič bistveno spremenilo ... Zgolj vesela sem, da sem se rešila razvade, ki me je težila in grozila mojemu zdravju. No, vedno obstaja možnost, da nekoč spet začnem, ampak zdi se mi, da ne bom, ker mi ni treba, ker se spomnim občutka živčnosti, če ne dobim svoje "doze" nikotina in se nočem vrniti v tisto stanje.

Upam, da bo uspelo prenehati kaditi vsem, ki si to želite - odločitev ima veliko vlogo pri tem ali vam bo tudi uspelo, prvi korak (in zadnji) lahko storiš še danes - nehaj ZDAJ!

#628 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 18. marec 2011, 22:45

to je pa lepo napisano, prav pohvalno, da si nehala kaditiObjavljena slika, upam, da te ne bo spet zamikaloObjavljena slikaObjavljena slika, je pa res, da je najtežje narediti prvi korak ti si ga, tako da svaka častObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#629 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 19. marec 2011, 00:03

upss sm zašla kr v eno temo x:Ix :inocent:

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#630 zentantra

zentantra
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 19. marec 2011, 17:25

Lahko je reči, vse je med ušesi, odloči se pa bo ipd.
Ja, res je, da ko imaš voljo je vse preprosto. Ampak čebelica potrebuje motivacijo, spodbujevalec volje in nevtralizator neg. vzorcev, zato ji priporočam psihične tehnike. Post, očiščenje telesa potem pa pisanje afirmacij(vsak dan 21x11).
Citat; 1. kajenje se mi upira
odg.-ugovor(uh kak bi zdaj enopokadila)
2. kajenje se mi upira
ugovor(zakaj pa potem kadiš, koza ena)
3.kajenje se mi upira
ugovor(ne vem če bom zmogla)......

Napišeš vsak dan 21 točk ene in iste afirmacije, 11 dni zapored.
Po vsaki trditvi prislzhneš ugovoru podzavesti in jo tudi napišeš, tako dobiš jasno sliko o neg. vzorcih, ki ti preprečujejo realizacijo cilja.
Tako protikoncu(čez nekaj dni) postanejo tvoji ugovori pritrdilni(npr: res sem nekadilec, počutim se močno...)

Obilo uspeha!


#631 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 19. marec 2011, 21:04

a teb je to pomagalObjavljena slika ponavad vse ne pomaga vsemObjavljena slikaObjavljena slika

#632 grafo

grafo
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 9

Objavljeno: 20. april 2011, 13:23


AVTOMATIČNA SPREMEMBA BREZ MOČI VOLJE


Lažji in efektivnejši pristop, kot skušati kontrolirati svoje misli ali obnašanje s pomočjo volje je; »Spremeniti način, kako čutimo«.

Če se kadilec nauči, kako spremeniti način in uničujoče želje občutenja kajenja v nezainteresiranost ali celo odklon, se mu nenadoma ne bo potrebno več boriti proti močni želji – njegovo obnašanje se bo brez truda in moči volje spremenilo.

Niti truditi se nam ni treba za to, ker je naravno in avtomatična posledica načina, kako čutimo. »Če usmerimo svoja čustva, vse ostalo teče avtomatično«.

Pomembno je spoznanje, da se tak način lahko nanaša na mnoga področja našega življenja. Če se naučite stopiti v čustveno osvobajujoče stanje kadar koli se odločite za to, se bo vaš nivo izvajanja avtomatično dvignil in postali boste mnogo bolj dosledni.

Kadar koli ljudje govorijo, da rabijo močnejšo voljo, vedo, kaj v resnici govorijo; »Da želijo biti močnejši v boju proti samim sebi«.

Močna volja je potrebna, ko si želimo odreči koščku čokolade, kadar imamo željo po njej. Če pa smo zanjo nezainteresirani, ni potrebna moč volje, da se ji upremo.

LP



pisava je zrcalo duše
grafologija je veda, ki dokazuje dejavnost našega življenja
ni pomembno povečati obseg svojega dela, pomembno je ustvariti novo delo

#633 AirMax

AirMax
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 113

Objavljeno: 12. maj 2011, 12:22

Sam imam enak problem kot avtorica teme.. Kadim približno 6 let in tudi mi gre blazno na jetra, ker ne morem in ne morem nehat kadit.. Poslušal sem še neštetokrat pa mi ni niti enkrat ratalo.. Stvar je sledeča: misel, da ne moreš je samo v tvoji glavi in dokler v glavi nimaš pošlihtano, da lahko nehaš in imaš poleg tega močno voljo se da.. Sam zbiram to voljo že nekaj časa pa mi ne gre in gre ampak verjemem, da mi bo slej ko prej uspelo.. Močna volja + miselnost je recept do uspeha.. Tisti centri za odvajanje od kajenja so pa bullshit po domače rečeno..

#634 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 12. maj 2011, 12:25

Imam idejo: daj mi ves svoj denar za dva meseca v hrambo, pa ti bo uspelo prenehati kaditi vsaj dva meseca..... xDDx ( potem ga dobiš nazaj ) xDDx

#635 AirMax

AirMax
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 113

Objavljeno: 12. maj 2011, 12:33

Podobni predlog mi je dal oče pred kratkim..x:Dx Samo pomagalo pa nebi, ker dokler ne bo močne volje so ti poskusi jalovi..

#636 Vsezazdravje

Vsezazdravje
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 27. oktober 2011, 17:29

Pozdravljeni,

Želim vas seznanit z eno napravo, ki je bila razvita za odvajanje hujših odvisnosti. Najprej bi omenil, da nobena substanca sama po sebi ni zasvoljiva, vsaka zasvoljivost do česar koli se zgodi v naših glavah, od zasvojenosti s televizjo kot s kavo in cigareti ter tako dalje.
Napravo je pod imenom Brain Tuner za odvajanje od heroina in trših drog razvil Dr. Robert C. Beck, namen naprave pa je, da sinhronizira(uravnava) levo in desno polovico možganov. Naprava oddaja harmonične frekvence s katerimi sprošča naše telo. Na ta način se približno 90% odvisnikov od heroina za vedno poslovi od te razvade, pri odvisnikih od tobačnih izdelkov pa je uspešnost malo manjša, približno 40%, vendar je vseeno vredno poizkusiti.

Naprave pod tem imenov se ne da kupiti več, je pa ista stvar zapakirana v izdelek Bio Tuner, ki ga lahko kupite na www.omnino.si

LP

#637 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 1. november 2011, 02:05

ni se potrebno odvadit Objavljena slika

Dr David R. Hawkins on smoking

Objavljena slika Objavljena slika

#638 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 289

Objavljeno: 1. november 2011, 09:20

Sama se mnenja,da je kajenje zlo,zlo grda navada.Jaz moram reč,da nikoli nisem imela s tem težave,ker v mojem lajfu nikoli nisem niti čika prižgala.Mislim zase.
Lahko pa navedem nekaj primerov....

Moj sosed je kadil 40let in še več.Z leti je začel zelo težko dihat,ker je kadil,ko turk in poleg tega je delal tudi v tiskarni,kjer je moral vdihovat tisti izrazito močenj vonj črnila in to mu je uničlo dihalne poti.
Je bil en dan,ko ga je 1-krat nekaj fajn zagrablo v pljučih in je šel na slikanje pljuč pa mu je rekel doktor "poslušajte vi mene.vi imate vse kanale v pljučih zaprte od nikotina.vi morate nehat kadit od danes naprej,ker v nastropnem primeru vam dam jaz življensko dobo max še 6 mesecev.zdaj se pa vi odločite kako boste šli naprej...."

Zdaj pa 3-krat lahko ugibate,da za katero pot se je odločil? Objavljena slika
Še isti dan je nehal kadit in nikoli več ni prižgal niti enega čika.Zdaj še vedno zelo težko diha ob vsakem fizičnem naporu vendar je še vedno med nami in doživlja na polno razne vragolije vnukov.

Ja nekatere mora orenk udarit po zdravju,da nehajo kadit,ker drugače ne gre pa še to včasih ni dovolj.
Poznam eno žensko,ki tut kadi,ko turk in 1-krat ji je leva ali desna stran pljuč čist popustila in prvi glavni vzrok vsega tega so bili cigareti.Pa mislite,da je nehala kadit?NE!!
Ma kje pa.Niti dozo cigaret ni zmanjšala.Še naprej kadi,ko turk.Ma briga njo.

En moj kolega je tut nehal kadit.Pač odloču se je,da bo nehal kadit in na začetku si je hodil nekaj kupovat v lekarno kot nadomestek za tobak,da prebrodi tisto začetko krizo in s časoma si je ta nadomestek nehal kupovat in zdaj ne kadi več.

#639 Gost_razlika_*

Gost_razlika_*
  • Gost

Objavljeno: 1. november 2011, 16:43

.....
Lahko pa navedem nekaj primerov....

......



Jaz tudi, zadnjič srečam znanko, kadilko, ki nikoli ni imela zdravstvenih težav zaradi kajenja, no, pa je nehala kadit, par mesecev nazaj, ker je neka njena sorodnica, sicer zaprisežena nekadilka, zbolela za rakom na pljučih :sori:. Čudna so pota gospodova x?x

#640 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 14:22

Sama se mnenja,da je kajenje zlo,zlo grda navada.

a ne, ful ogabno (:sick:), tud smrdi pa vse, super zate da ne kadiš! x8Dx

Moj sosed je kadil 40let in še več.Z leti je začel zelo težko dihat,ker je kadil,ko turk in poleg tega je delal tudi v tiskarni,kjer je moral vdihovat tisti izrazito močenj vonj črnila in to mu je uničlo dihalne poti.
Je bil en dan,ko ga je 1-krat nekaj fajn zagrablo v pljučih in je šel na slikanje pljuč pa mu je rekel doktor "poslušajte vi mene.vi imate vse kanale v pljučih zaprte od nikotina.vi morate nehat kadit od danes naprej,ker v nastropnem primeru vam dam jaz življensko dobo max še 6 mesecev.zdaj se pa vi odločite kako boste šli naprej...."

Zdaj pa 3-krat lahko ugibate,da za katero pot se je odločil? Objavljena slika
Še isti dan je nehal kadit in nikoli več ni prižgal niti enega čika.Zdaj še vedno zelo težko diha ob vsakem fizičnem naporu vendar je še vedno med nami in doživlja na polno razne vragolije vnukov.

car! to pa je volja. x^x

(drugač se je pa čist isto moji frendi zgodil pred ene 15 leti x:)x - mislim, da ji je zdravnik to rekel... x;)x)

Poznam eno žensko,ki tut kadi,ko turk in 1-krat ji je leva ali desna stran pljuč čist popustila in prvi glavni vzrok vsega tega so bili cigareti.Pa mislite,da je nehala kadit?NE!!
Ma kje pa.Niti dozo cigaret ni zmanjšala.Še naprej kadi,ko turk.Ma briga njo.

En moj kolega je tut nehal kadit.Pač odloču se je,da bo nehal kadit in na začetku si je hodil nekaj kupovat v lekarno kot nadomestek za tobak,da prebrodi tisto začetko krizo in s časoma si je ta nadomestek nehal kupovat in zdaj ne kadi več.

superička! xokx

kar vsakmu ki ga vidiš kadit vse to povej, mogoče bo kateri nehal kadit. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#641 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 2. november 2011, 14:33

dragi moji...
sej vam seweda si ne drznem pametowat... k itaq vsi presegate sami sebe x:px x:Dx
samo moje mnenje še...
kadit... prenehat... ni stvar volje.
ampak odločitev pameti...

proti svoji volji prej ali slej vsak podleže... ali pa trpi... kr je še slabš, kt če bi kadil. pomoje seweda.
ampak neki počet proti svoji pameti? mislim, da je tko več možnosti za prenehat...
ker...
kr precej stvari počnemo vsi, ker vemo, al pa usaj mislimo da so pametne, pa čeprou se nam niti ljubi, niti mamo kej od tega, oz. bi se dal tut brez tega...


jebi ga... mal ircam, k lih neki čakam....
ops... že gre. papa
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#642 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 14:40

dragi moji...
sej vam seweda si ne drznem pametowat... k itaq vsi presegate sami sebe x:px x:Dx
samo moje mnenje še...
kadit... prenehat... ni stvar volje.
ampak odločitev pameti...

proti svoji volji prej ali slej vsak podleže... ali pa trpi... kr je še slabš, kt če bi kadil. pomoje seweda.
ampak neki počet proti svoji pameti? mislim, da je tko več možnosti za prenehat...
ker...
kr precej stvari počnemo vsi, ker vemo, al pa usaj mislimo da so pametne, pa čeprou se nam niti ljubi, niti mamo kej od tega, oz. bi se dal tut brez tega...


jebi ga... mal ircam, k lih neki čakam....
ops... že gre. papa

:palec:

čist spodoben irc (čeprav že skoraj post x;)x)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#643 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 14:50

a naj mu začnem težit zdej? :o|o: x:o)x

najboljš. x:o)x

kaj pa čš. xnckrivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#644 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 2. november 2011, 14:51

Ko puši, dobije raka. A ko ne puši, ne dobije....NIŠTA

Objavljena slika
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#645 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 14:54

mah, povsod se kej *stakne* lohk. x;)x

al so pljuča al je pa kej druzga, al je cukr al pa nikotin al pa bela moka al pa ...

je pa res, da so ene razvade bolj moteče za ostale, kot pa druge. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#646 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 2. november 2011, 14:59

Jap, jst bi se rad odvadu kajenja, ker najblj mot mene. Sej, voljo imam, sam, nekam se mi je skrila.

Objavljena slika
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#647 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 2. november 2011, 15:01

x:o)x

Jaz priznam, da nisem glih navdušena .. nikol kadila, a hkrati nikoli težila kadilcem. Je hecno, da sem v bistvu zdaj edina v družbi, ki ne kadim. Fant kadi ... a naj mu začnem težit zdej? :o|o: x:o)x




js tut nism nkol kadila, enkrat probala, pa mi ni sedl, je pa zanimiv, da sm u družbi samih kadilcev, sam me to ne mot, sem se nekak navadla na vonj tobaka, pa tut nkol tko k ti nism težila kadilcemObjavljena slika

#648 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 2. november 2011, 15:03

Jap, jst bi se rad odvadu kajenja, ker najblj mot mene. Sej, voljo imam, sam, nekam se mi je skrila.

Objavljena slika


pol pa Objavljena slika da se ti volja kmal odkrijeObjavljena slika

#649 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 15:09

Prej ne kot ja. Največkrat ima teženje kontra efekt kot bi si ga želeli.

res, največkrat. xDDx

men je zlata vredno, k mi mat sploh ne teži, je pa res, da mi nima kej preveč za težit, ker ful manj kadim. zarad nje. da ji ne zasmrajam. in ne zarad sebe, kar bi blo seveda pač boljš.
ampak jaz mam pravico do svojih razvad, dokler s tem ne najedam drugim. to je to.

k sreči pa večina mojih frendov *kadi* (kar ne pomeni, da je kdorkoli od nas kakšen besen kadilc), kar mi je dbest, k se v njihovi družbi ne rabim počutit kot kriminalc, smrdljivc in umazanc. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#650 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. november 2011, 15:15

ja sej. x:o)x x:Dx
tko tud ena frenda, k vsakič gre ven v takem primeru z nami in se vsakič zraven ful pritožuje. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0