Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zajtrk - najpomembnejši obrok!


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
175 komentarjev na to temo

#76 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 15. september 2004, 13:19

xupx x:Dx x;)x

#77 Kitty

Kitty
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 15. september 2004, 13:22

x:Dx bližnjica torej x:o)x

#78 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 15. september 2004, 14:15

Kosmiči z vanilijo! x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#79 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 20. oktober 2004, 08:18

zeleni čajček, kos kruha... x:px
spet se mi je na bolš poslabšal

#80 amber

amber
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 926

Objavljeno: 6. november 2004, 11:30

Jaz sovražim zgodnje vstajanje (je super, imam službo ki se začne ob deseti dop) in vedno prvič jem okrog enajstih dop!, prej niti pod razno ne morem nič pojest. Torej se mal postim, sem brala da je to ok, a jaz v vsakem primeru zajtrka pač ne jem, popijem samo malo čaja ali kaj podobnega . Sem tako ali tako bolj popoldanski tip.



#81 T!Ti

T!Ti
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 28. december 2004, 22:03

Jest pa obistvu zmeri zajtrkujem, al pa se saj prsilm, da kej pojem!

Zajtrk je najpomembnejsi obrok!

T!Ti

#82 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 29. december 2004, 09:14

Pravkar sem si privoščila topel sendvič s kuhanim pršutom in sirom,mnjam x:px in nescafe. Pred zajtrkom pa seveda actimel! x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#83 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 29. december 2004, 13:58

Jaz pa sendvičev nikoli ne jem. Tudi ko smo na poti ne...

Črno žemljico in jogurt, sadje, kosmiče, včerajšnjo polento z jogurtom,..., v glavnem pa skoraj vsak dan jogurt. Pa ne sadnega, temveč navadnega. Skoz bi ga pila....

No, danes sem pa pojedla (še od včeraj) proso z mlekom...Dobro x:px


Pa ne vse naenkrat - se razume. To je pač repertoar...vsak dan nekaj.

#84 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 29. december 2004, 15:37

Živiš zdravo z naravo! x:Dx
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#85 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 30. december 2004, 08:18

Ne vedno. Skoraj vedno. Imam pregrehe :xx!:

Danes - ovseni kosmiči z jogurtom in rozinami x:px

#86 pomlad

pomlad
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 871

Objavljeno: 30. december 2004, 08:23

Lačna....
Trgovina je tko daleč, bom šla kr dol po sendvič... x:px
Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

#87 mačky

mačky
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 987

Objavljeno: 14. januar 2005, 09:30

Pa saj en morem verjet, da skoraj nihče ne zajtrkuje, če pa že pa večina ful nezdravo... Itak, da se potem slabo počutite. Razen Ruby72, mogoče sem še koga spustila, skoraj nihče ne zajtrkuje tako kot je treba... :O:

Sok treh pomaranč nikakor ni dovolj za normalno delovanje organizma :O: ,

:eek: Jaz se tud slabo počutim, če jem zjutraj bel kruh s pašteto, pa zraven kavo... To je zato, ker so v belem kruhu večinoma enostavni ogljikovi hidrati, ki hitro preidejo v kri, nivo glukoze hitro naraste pa potem tud hitro pade- zarad tega se slabo počutimo. Mogla bi pa bit krivulja čim bolj konstantna, to se doseže z izbiro bolj polnovrednih živil, npr. ovseni kosmiči bi bili boljša zamenjava. Pa pašteta in podobni namazi iz trgovine vsebujejo :wOOt: :wOOt: :wOOt: ful preveč maščobe. 1 g maščobe ima 9 kalorij, 1 g OH ali B pa 4. Pol maš pa v nekem siru npr. 25 g maščobe na 100g, kar hitro ga lahko rpeveč poješ, sedaj si pa izračunajte kolk je 9x 25, plus še vse ostalo. Za zajtrk sicer ni problem več pojest, ker telo zjutraj porabi več energije, tud več je potrebuje, glikogenske zaloge so se čez noč izpraznile in ni problem, ekr se bo vse porabilo, tako da panika, da bi se zredili je odveč. Pa še ena stva, metabolizem se zarad pomanjkanja hrane poleni, z zajtrkom in vče vmesnimi obroki pa to pospešiš, se pravi, da je treba zajtrk nujno zaužit. Pa tud če ti je ne vem kako slabo, men ej tud bilo, pa sem se navadila. In ko imam redne obroke, pa ponavadi ful več jem, amapk zdravo, takrat mi gredo kile dol. Kava vsebuje kofein, kar je sicer droga, ampak, da bi se ti zarad tega nabiral špeh, to ni res, ker kofein pospeši metabolizem (sam ne zdej 1 liter popit...). Sadje zvečer- prva stvar, da je rpetežno iz OH, ki dajo energijo in zvečer ne rabiš tolk energije, se pravi da ga je že zarad tega bolje ejst zjutraj. Poleg tega se pa prebavlja na en čist čudn drugačen način od ostalih živil (dalj časa), tud če ma npr. nizek glikemičen indeks. Sej majo prav, te vzhodnjaške znanosti, sam v določeno podrobno razlago, mal bolj logično, se pa ne spuščajo, pa se lahk zgodi, da pa ponekod tako malo zgrešijo tu in tam... Da se telo kaj že zjutraj, čisti?? Pa da zato ne rabi hrane? Ne vem od kje vam to, amapk treba je pomislit, da danes živimo čist drugače, v drugačnem času, in da je treba zjutraj tud kaj anredit, v pisarni, fizično itd. za vse to se rabi energija, dvomim, da vsi meditirate po zajtrku... x:Dx

Pridte k mačky, vam bo nardila zdrav zajtrk. x;)x LP

#88 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 15. januar 2005, 10:21

Mačky, bravo dekle! :palec:

Moj zajtrk se je od mojega zadnjega posta malce spremenil;
- zdravnica mi je globoko odsvetovala kavo z mlekom, predvsem pa odsvetovala sladila, ker da so karcinogena (in sem resnično TAKOJ zabrisala stran natreen). V glavnem, imela sem precej težav z napihovanjem :xx!: .

Vmes smo si kupili en res mega enostaven in majhen priročni sokovnik, zato zjutraj delamo sokove in ne cedimo več samo agrumov.

Recept za dva- 'Krepčilni sok za Velikane' x^x ;
-2-3 jabolki, odstranimo samo pečišče
-dva korenčka
-3 tri pomaranče za ožemanje, ali 1 grenivko in 2 mandarini, ali kakšno drugo kombinacijo
- sem ter tja naredimo 10 dnevno kuro z rdečo peso tako, da ostrgam po eno peso in jo dodam k drugim sestavinam soka
Iz vsega tega se dobi približno 6 dl soka, ki ga spijeva na tešče. :palec:

Dedek mraz je prinesel mašino za peko kruha. Krasna stvar, samo bomo morali širiti kmalu vrata :V: :vragec: . In vsak tretji dan se zvečer sproramira mašinca, da je topel kruh za zajtrk. Koruzni kruh s semeni, pa ovseni, pa polnozrnat, ma debelo se zmišljujemo..... s skuto in nesladkano marmelado.

Potem je kava iz kafetjere, zame brez mleka, z žličko temnega sladkorja.

Ma cela procedura s tem zajtrkom. Na srečo nam ni treba prezgodaj vstajati, pa tudi tata Velikan, ki je glavni pri nas doma za 'hladni bife' x:px x:Dx :2src: .
Tale tram-tram okoli priprave res naredi en lep dan, ker začnejo padati štosi že zjutraj xsrcx . In ker med tednon nikoli ne kosiva skupaj in se praktično vidiva šele zvečer.

Pripravljajte in zaužijte in uživajte zajtrk skupaj, takrat začne tista prava predigra x;)x x:Ix x8Dx

#89 mačky

mačky
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 987

Objavljeno: 15. januar 2005, 16:43

Jaz sem se navadila brez sladil vse pit, tud brez sladkorja, ker moje bivše cimre niso nikol piel kave sladkane. Najprej sem ju čudno gledala, pol se pa itak čist odvadiš in sedaj ne morem niti videt več cukra. x:)x

Tale aparat za peko kruha je ful dobra zadeva. Smo ga hoteli že kupit, pa je nekaj prišlo vmes... :C: Vsaj več, katere sestavine so v tvojem kruhu. Ker v trgovini je mal sumljivega izvora... nek s smetmi polnozrnat kruh, s ptičjo hrano,v bistvu je pa itak iz bele pčenične moke, mal pobarvan... Edin v redu kruh se mi zdi Moj zrnati kruhek, sam je pa spet čist drug okus, ker so to oni mokri kruhki, zapakirani... teh sploh ne pečejo, ampak kuhajo. Drugače so mi pa najboljši od Mercatorja Zdravo življenje, pirin kruh. Problem, da pri ans še ni Mercatorja... Tud se dobi zapakiran v vrečki. Vse ostalo... hm... Če že, pol rženega. Kompliciram pa ful, a ne? x:Dx

Najlepš je res v dvoje oz. v krogu družine... Men tud moj pripravi vedno zajtrk. Sam zadnje čase ni preveč zdrav... Zgleda se bo mogla situacija obrnt x^x

#90 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 15. januar 2005, 19:08

Pri nas je najbolj naraven polbeli kruh. Ostali kruhi so pa pobarvani, nažalost xrolleyesx
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#91 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 15. januar 2005, 19:44

Dons sm dobila zajtrk v postlo. Opa! Od mame. Sm se ucila, pa mi je prnesla na krozniku doma pecen graham, rezine sira, krhlje jabolk in pest orehov. Mnjam!

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#92 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 15. januar 2005, 20:15

<{POST_SNAPBACK}>Pri nas je najbolj naraven polbeli kruh. Ostali kruhi so pa pobarvani, nažalost  xrolleyesx


Res je :V:
Moja naj prijateljica oz. njeni imajo meddrugim tudi pekano. Ko so prevzeli biznis, so imeli namen peči kruh brez vsakršnih sumljivih dodatkov. Zgodilo se je, da folk ni hotel kupovati njihov črni kruh- češ- da ni dovolj črn :eek: :xx!:
In tudi polnozrnati ni bil 'dovolj' rjav itd. :eek: :eek:
In ker pekarna živi od prodaje kruha- črni kruh barvajo s cikorjo, koruznega z nekim (sicer rastlinskim) ampak vseeno barvilom. :sori: :o|o: xrolleyesx :xx!:

Danes bom programirala našo mašinco, da bo spekla kruhek do jutri zjutraj, ko vstanemo x:px
Eno kilsko formo iz polnozrnate moke, z bučnicami in lanenim semenom. x:o)x

#93 contesa

contesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 659

Objavljeno: 16. januar 2005, 10:23

Danes sem si privoščila kos panetona in nescafe. Za pocrkljat! x:px
Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

#94 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 16. januar 2005, 11:26

js sploh ne vem :D ampak tam nekje pol francoske štruce, z obilico sira kumaric in paprik, seveda dva ornk kozarca mleka pa benkota.... sta šla notr še zraven :D danes sem meu res obilen zajtrk :D hvala bogu da je tko ... ponavad zjutraj nič ne jem...:( bolj zato k komi vstanem pol sem pa dobr sam še za v avto pa na faks
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#95 sokrates

sokrates
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 215

Objavljeno: 16. januar 2005, 18:51

zgodaj zjutraj ne jem, spijem le kavo...........

po 11. uri lahko kaj okusim, mogoče kak rogljič. sicer pa zadnje čase opažam, da bolj malo jem............... :o|o:

#96 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. januar 2005, 19:31

jaz tud ne...

Jaz zjutraj ko vstanem, ce se da, zvrkljam olivca, po tem pa spijem sok agrumov (recimo 1:1 z vodo sok limone, pomarance in grejpa).
Drugega ne jem.
Ne da se mi, mi ne pase, mi ne znese, + : sem pol ze ob dvanajstih lacna. pa ob dveh. pa ob stirih. pa ob sestih.. pa se zvecer...
Jaz jem manj, pa zato kul.
Rajs pojem pest oliv kot kaksno sladkarijo ali kaj takega.
Mandlje, dateljne, lesnike... to je meni kul, ce ze.

najboljsi zajtrk je zjutraj doza svezega zraka, ko se pretegnes, mal potelovadis.

To je OSNOVNO - voda in zrak. xyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#97 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. januar 2005, 21:24

xDDx saj sem ze hotla dodat, da je razlika, ker delam bolj... 'umsko', pa sem se spomnila, da ni res pri meni, da najbolj lacna ratam, ce pisem napoved al kaj tacga, narisem eno sliko in da sem pravzaoprav BOLJ lacna, ce risem, pisem napoved, kot pa ce znosim celo rundo ploscic.

Pojoca etericna travica. xDDx :vragec: x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#98 nushy

nushy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 17. januar 2005, 16:40

Helou, najprej morm povedat, da je to moja prva objava v tem forumu, ker ste me res "zrajcal" s temi zajtrki!!! x:px

Meni osebno je najbolj poživljajoče delovalo sveže grozdje, dokler je bila jesen, pa prebava je bila idealna, kile so šle samo dol!!! Zakon!
Zdej, ko je zima, mi pa sede banana ob 7h zjutraj, po jutranji telovadbi in do pol enih je super. Probleme imam edino, kadar sem frej, potem pa mi zjutraj full paše kakšen krof!!!!! Groza, ampak... xnckrivx

#99 nushy

nushy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 17. januar 2005, 16:46

Aja, pa skoraj sem pozabla - takoj, ko si napolnim želodček pa obvezno kavica in cigaret. Na žalost smo eni še vedno odvisniki, ampak vse ob svojem času, ane!!! x:Ix

#100 snežinka

snežinka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 13

Objavljeno: 18. januar 2005, 10:30

Js sem pa dans zajtrkovala mlečni riž-mnjaammmmmi, kok je bil dobr xDDx pa valda po vrhu še kavica in cigaret!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0