Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Filtri za vodo - primerjave, izkušnje


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
15 komentarjev na to temo

#1 liddy

liddy
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 43

Objavljeno: 27. december 2013, 07:48

Živjo,

 

že nekaj časa razmišljam o vodnih filtrih in tudi o tem, katerega kupiti. V naši vodi imamo cink in veliko vodnega kamna, zato si želim vodni filter, ki bi to prečistil, obenem pa vodo še energiziral. 

 

Nekdo mi je priporočal nemške filtre BestWater. Edini pomislek, ki ga imam, je cena - okoli 3.000 eur huh.png. Filtrirajo vodni kamen, delce, minerale, pesticide, radioaktivnost... delujejo na principu reversne osmoze in energizirajo vodo. Poleg tega je treba filtre - vložke - na vsake pol leta oz. eno leto (odvisno od filtra) tudi menjavati in takrat to stane okoli 100 eur. Menjati je potrebno ne glede na to, ali filter še dobro filtrira ali ne (saj tega itak ne veš icon1_exclaim.gif), drugače sistem ni več v garanciji. To diši po dobrem zaslužku za vseh 30 let, kolikor je sistem v garanciji. Itak pa vsako leto pride na trg nov, izboljšan sistem in stari je takoj zastarel, odkrije se neka njegova pomanjkljivost, ki jo naslednji izdelek odpravlja.

 

Drugih filtrov ne poznam in nisem raziskovala.

 

Ima kdo izkušnje s filtri? Poznate še kakšne druge filtre / imate link na kakšne neodvisne primerjave?

 

Ne razumem, zakaj so ti sistemi tako dragi, če pa vsebujejo naravne sestavine, ki se jih lahko kupi po 30€, če ne še manj in si človek lahko naredi svoj filter. Je pa res - potreben je čas in nekaj iznajdljivosti.

 

Nekje sem videla mission statement, namestiti tak filter v vsa slovenska gospodinjstva. Ne razumem, kako si bo nekdo, ki komaj shaja iz meseca v mesec privoščil tak filter. Skomercializirani filtri a-la Brita pa vsebujejo srebro (pri nekem filtru sem celo zasledila, da v vodo lahko izloča svinec mellow.png) in lahko zravju še bolj škodijo.

 

Je čista voda rezervirana samo za bogate?

Prosila bi za konstruktivne odgovore in misli.

 

Lp,

Lidija


Vse dobro.


#2 Aliana

Aliana
 • D član
 • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 28. december 2013, 23:27

Ne morem iz mobitela linkati, zdaj me pa par dni ne bo ob internetu, tako da ti lahko samo napišem: pobrskaj po e-bayu, firma Aquasafe. Včasih imajo kak filter na avkciji in dobiš za zelo v redu ceno. Mi smo dali okrog 300€.
Reverzno osmozni, trije filtri vse skupaj in 8l tank, da imaš vodo na zalogi. Zraven lahko vzameš še napravico za merjenje delcev v vodi, vsake toliko pomeris in vidiš kdaj je treba filtre zamenjati.
Če hočeš še energiziranje (desno ali levo-sučnost, pozabila), pobrskas po strani Avita od znanega slo bioresonancnega terapevta, pogledaš firmo filtra, ki ga prodaja in preko njega ali preko original proizvajalca iz nemčije kupiš še tisti del naprave, ki energizira vodo (drago, par 100€). Po parmesecnem odločanju smo pri nas prišli do tega, da so avitini filtri praktično enaki, kot aquasafe, cena pa veliko ugodnejša.
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#3 liddy

liddy
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 43

Objavljeno: 30. december 2013, 10:35

Aliana, hvala za info, bom raziskala.

 

Lp,

Lidija


Vse dobro.


#4 gold

gold
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 30. december 2013, 12:05

Za enrgeniziranje vode je zelo dober Revitan ;)

 

http://www.revitan-h2o.si/#5 liddy

liddy
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 43

Objavljeno: 13. januar 2014, 14:33

gold, hvala za link! 


Vse dobro.


#6 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 30. januar 2014, 07:37

Ker se razkisujem, mi je kolegica dala eno idejo o prenosnem alkalnem ionizatorju Aok Alkamode, v brošurci, ki mi jo je prinesla je bilo nekaj zanimivh stvari, pa sem se odločil, da bom tole kupil (cena tm okol 40 evrov)

Pridem na spletno stran podjetja o izdelku ne duha ne sluha, namest tega se prodaja izdelek Aqua sanitas ista funkcija ista količina mineralov, cena 99 evrov.

 

kdo zdej tu koga j..... v možgansko ovojnico?

 

A ima kdo izkušnje s temi prenosnimi zadevšnami, ker tiste neprenosne stanejo več tisoč evrov, resda za zdravje vse, bi člouk rekel, sam kva ti bo ionizirana in alkalizirana voda če pol za jest navš meu!


prenos.jpg


#7 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 30. januar 2014, 09:38

Pojmi "ioniziran, alkaliziran, revitaliziran, ipd." so samo marketinška poteza, da lepše zvuči...v praksi pa to sploh ne igra velike vloge...pri filtrih je najbolj pomembno, da zadrži pesticide, kemikalije in ostale čudne zadevce v vodi...vse ostalo se pa lahko doseže, če se vrč z vodo postavi na mizo in za nekaj časa zavrti klasično glasbo ala Mozart, Beethoven...biggrin.png

 

 

Filtrirajo vodni kamen, delce, minerale, pesticide, radioaktivnost... delujejo na principu reversne osmoze in energizirajo vodo...

 

Prvič slišim, da naj bi delovali tudi proti radioaktivnosti...Če ne bi okoli jedrskih elektrarn (recimo Fukošima) že zdavnaj pošlihtal zadevce...Zadržijo lahko kao nekatere radioaktivne elemente, vprašanje kakšni radioaktivni elementi so mišljeni in če res zadržijo take radioaktivne elemente kot jih uporabljajo v jedrskih elektrarnah...zadržati nekaj še ne pomeni, da se voda prečisti...lahko zadrži radioaktivne elemente, voda steče skozi filter in je še zmeraj kontaminirana...zato pa v takih tovarnah uporabljajo po par bazenov za filtriranje preden vodo spustijo v okolje...in taka voda naj bi bila kao v mejah "normale", ki ni zdravju škodljivo..icon_smile_wink.gif


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#8 Iknee

Iknee
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 30. januar 2014, 10:21

Lej, Pico, tole z zakisanostjo telesa je (v večini primerov) en velik nateg. Kar naenkrat naj bi bili vsi po vrsti zakisani in seveda je treba kupovat nevemkakšnesuperduper prehranske dodatke in filtre, ki naredijo čudežno vodo po kajpada čudežnih cenah. Pa ni čist tako. Bom napisala en mal o tem, kako telo deluje, potem naj pa vsak sam presodi, kako je s tem. 

pH je za delovanje organizma ful pomemben dejavnik, ker vpliva na prehajanje snovi preko celičnih membran, poleg tega pa imajo encimi optimalno območje delovanja v precej ozkem pH območju. To velja za pH v krvi in s tem povezan pH v tkivnih in medceličnih tekočinah - se pravi v telesu generalno. Tam mora biti pH v rahlo bazičnem v območju 7.35 do 7.45. Zato telo pH zelo natančno regulira - v telesu imamo senzorje za pH, ki sprožajo uravnalne mehanizme. Že zelo majhna odstopanja od optimalnega pH povzročajo zelo resna bolezenska stanja (prevoz na urgenco, ne pa pitje alkalne vode), zato enostavno ne verjamem govoricam o zakisanosti telesa pri ljudeh, ki sicer nimajo kakih resnih bolezenskih znakov. Dokler telo normalno deluje (ni kakih resnih metabolnih bolezni, popuščanja srca ali odpovedi pljuč ali ledvic ali resne zastrupitve s kakimi strupi), ne bo v telesu prav nobenega zakisanja, pa če ješ še tako neuravnoteženo hrano, ki pri razgradnji daje snovi s kislo reakcijo v krvi. Lahko pa zato nekoliko obremeniš jetra in ledvice, ki skrbijo za ionsko ravnovesje v telesu, zato seveda telesu koristi uravnotežena prehrana. Na zakisanost krvi v resnici še najbolj vpliva CO2, raztopljen v krvni plazmi, ki ga normalno sproti odstranjujemo preko pljuč, zato telo z dihanjem sproti regulira pH. Drug dejavnik zakisanosti so pa je laktat in ketoni in nekateri drugi produkti presnove, ki v kri pridejo iz celic, ne s hrano ali vodo iz prebavil. To zregulirajo jetra in ledvice. Preveč teh snovi v krvi pomeni resno metabolno bolezen (npr. ketoacidoza pri hudi sladkorni) ali pa nesposobnost delovanja jeter in ledvic. Normalno namreč telo presnavlja tako, da se ne tvori višek snovi, ki bi zakisal kri.  

pH v nekaterih drugih delih telesa je pa različen in ni tako natančno reguliran: pH urina je rahlo kisel - okrog 6, pH želodca je ful kisel 1,5 do 3, pH v prvem delu tankega črevesa pa je alkalen - okol 8, pH kože je precej kisel okoli 5,5.

pH urina znatno pod 6 bi pomenil, da imajo ledvice precej dela z uravnavanjem pH krvi, ker se v telesu tvorijo snovi, ki bi ga potencialno lahko zakisale (vendar ga ne in ne morejo povzročit problemov, dokler pljuča, jetra in ledvice delujejo). V tem primeru je treba pogledat, kje je vzrok, ne pa kupovat alkalizator vode in drage prehranske dodatke.#9 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 30. januar 2014, 10:28

Pa si mi prišparala skor stotaka!


prenos.jpg


#10 Iknee

Iknee
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 30. januar 2014, 11:03

Pa si mi prišparala skor stotaka!

 

Ej, Pico, zdej bo treba pa to bratsko podelit wink.png .

 

No, pa mogoče še en nasvet: če meriš pH v urinu, moraš to delat nekaj dni, v različnih urah dneva, ker utegne nihat, rabiš več meritev, da vidiš ali je tendenca res pod 6. Sicer me pa res zanima, od kje ti to, da naj bi bil zakisan? #11 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 30. januar 2014, 11:25

Ej, Pico, zdej bo treba pa to bratsko podelit wink.png .

 

No, pa mogoče še en nasvet: če meriš pH v urinu, moraš to delat nekaj dni, v različnih urah dneva, ker utegne nihat, rabiš več meritev, da vidiš ali je tendenca res pod 6. Sicer me pa res zanima, od kje ti to, da naj bi bil zakisan? 

 

 

Glede na način prehrane zadnjih nekaj let(smrtonosen po evropskih študijah), glede na recimo temu 12 kilski plus, ki sem si ga bil pridelal v zadnjih nekaj letih 5-6ih

glede na recimo temu luskavico, ki se mi je pojavila od nikoder, brez genetske dednosti, ker je v familiji nima nihče.

Glede na to, da dejansko ne pijem dovolj vode, da obožujem sladko.

 

me je po zadnjih nekaj zdravstvenih tegobah namenilo, da sem mal priročne literature (večinoma ta rmene sicer) prebral

 

Pa sem prišel do konkluzije da sem zakisan k jesihar.

 

Tut zdravnica, je mojemu rezoniranji dala za prav,

 

Nekega konkretnega dokaza pa temu nimam.

 

Sam sej veš Iknee kako je to, morš si mal postavit ta hujš diagnozo (pa ne preveč tahujš) da te to spodbudi k disciplini, sploh če ti ni prirojena


prenos.jpg


#12 Iknee

Iknee
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 30. januar 2014, 11:33

Če se mene vpraša, naša uradna medicina šele sedaj odkriva to kar je v ajurvedi in kitajski medicini znano že tisočletje: da je ustrezen ph organizma začetek in konec našega zdravja. Luskavica je npr. en primer zakisanosti organizma. Meni je postalo šele pred kratkim jasno, zakaj lahko nekdo je eno vrste hrane, je vse okej, potem pa je enako naprej, je pa vse adijo. Ker se rodimo z bazičnimi zalogami, ki jih organizem potrebuje, da presnovi našo hrano, ki nas kisa, in potem ko te zaloge pokuri, dober dan problemi. Mene osebno kisa hrana, ki jo imam najraje: kava, testenine, riž, pice, sladkarije.... Od tu tudi povrnitev energije in zdravja, ki jo ljudje večinoma občutijo, ko prešaltajo na večinoma presno hrano.

 

Uravnotežena prehrana je pomembna, dolgoletno vnašanje presežka snovi, ki po razgradnji dajejo v krvi kislo reakcijo, ob hkratnem pomanjkanju snovi z bazično reakcijo pomeni, da bo sčasoma začelo primanjkovati snovi, ki jih jetra in ledvice potrebujejo za nevtralizacijo, jemati bodo začela minerale iz kosti in tistih tkiv, ki niso najbolj nujna ... Če je težava v tem, se to da lepo in sorazmerno hitro in trajno poštimat z ustrezno naravno prehrano. #13 KarolinaS

KarolinaS
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 1

Objavljeno: 12. maj 2014, 08:52

Gledam komentarje glede filtrov za vodo. Ker je to moja dejavnost že 7 let  naj vam povem, da se da zmontirat zelo učinkovit filter za soliden denar, saj pripročam filter glede na težave z vodo na določenem področju. Pri nas so težave s kemičnimi onesnaženji, klorom, ponekod tudi z bakterijami, posebej je to na udaru ko so večje temperature. Veliko ljudi fali ko si sami izbirajo nek filter, niti ne vprašajo in si velikokrat naredijo medvedjo uslugo.  Če koga kaj več zanima glede tega, je moj mail karolinamlsr@gmail.com. Vzdrževanje imamo organizirano, filtrni vložki se menjajo 1 x letno, cena pa je spet odvisna od vrste filtra. Lep pozdrav . Karolina#14 Antioksidant

Antioksidant
 • NeČistZačetnik
 • Pip
 • Št. objav: 5

Objavljeno: 19. marec 2015, 14:23

Kar se tiče filtrov najbolje vodo prečisti reverzna osmoza. Ta vsebuje polprepustno membrano 0,1 nm, ki iz vode odstrani v povprečju 95% vseh snovi. Slaba lastnost je, da odstrani tudi kalcij in magnezij, ki sta za zdravje človeka zelo pomembna minerala in voda je pomemben vir teh mineralov. Voda iz reverzne osmoze je kisla s pH med 5,5 in 6,0. Dobre reverzne osmoze imajo mineralni oz. alkalni filter ki prečiščeni vodi povrnejo čiste minerale kalcija, magnezija, natrija in kalija in ji povrnejo njen naravni pH. Njihove cene se gibljejo okrog 200 Eur.

 

Se pa že za manj kot 100 Eur dobi filter za vodo, ki iz vode odstrani klor, pesticide, težke kovine. Vsa pitna voda iz javnega omrežja je namreč klorirana. Klor je bil v prvi svetovni vojni uporabljen kot bojni strup in ne sodi v vodo za pitje. Moramo pa priznati, da bi bili cevovodi brez njega pravo gojišče mikroorganizmov. Zato moramo vodo za pitje filtrirati. Dober filter ki je NSF in WQ certificiran filtrira vodo do boljše kvalitete kot je voda iz plastenk.
Po javno dostopnih podatkih je v naših vodah po nekaj mikrogramov na liter težkih kovin, pesticidov in drugih onesnaževalcev vode.Stanje vod v Ljubljani najdete na naslednjih povezavah:
http://www.ljubljana...je-okolja/voda/
http://www.ljubljana...kovna-porocila/    #15 gold

gold
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 19. marec 2015, 16:28

Kar se tiče filtrov najbolje vodo prečisti reverzna osmoza. Ta vsebuje polprepustno membrano 0,1 nm, ki iz vode odstrani v povprečju 95% vseh snovi. Slaba lastnost je, da odstrani tudi kalcij in magnezij, ki sta za zdravje človeka zelo pomembna minerala in voda je pomemben vir teh mineralov. Voda iz reverzne osmoze je kisla s pH med 5,5 in 6,0. Dobre reverzne osmoze imajo mineralni oz. alkalni filter ki prečiščeni vodi povrnejo čiste minerale kalcija, magnezija, natrija in kalija in ji povrnejo njen naravni pH. Njihove cene se gibljejo okrog 200 Eur.

 

Se pa že za manj kot 100 Eur dobi filter za vodo, ki iz vode odstrani klor, pesticide, težke kovine. Vsa pitna voda iz javnega omrežja je namreč klorirana. Klor je bil v prvi svetovni vojni uporabljen kot bojni strup in ne sodi v vodo za pitje. Moramo pa priznati, da bi bili cevovodi brez njega pravo gojišče mikroorganizmov. Zato moramo vodo za pitje filtrirati. Dober filter ki je NSF in WQ certificiran filtrira vodo do boljše kvalitete kot je voda iz plastenk.
Po javno dostopnih podatkih je v naših vodah po nekaj mikrogramov na liter težkih kovin, pesticidov in drugih onesnaževalcev vode.Stanje vod v Ljubljani najdete na naslednjih povezavah:
http://www.ljubljana...je-okolja/voda/
http://www.ljubljana...kovna-porocila/    

skoraj vsa voda iz plastenk vsebuje fluor

pipa je še vedno boljša izbira, pa tudi tam ni kaj prida dobra..

 

največ fluora vsebuje radenska

 

http://www.gimnazija...AnalizaVode.pdf#16 Altaica

Altaica
 • NeČistZačetnik
 • PipPipPip
 • Št. objav: 42

Objavljeno: 15. oktober 2018, 18:21

Fajn filter je kakšna z ljubeznijo programirana mini kamena strelica, ki se jo lahko vstavi nad mrežico pipe ylflower.gif


Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0