Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Astro vzhod vs zahod

jyotish astrologija zoran kamenicki -vedski astro

 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
18 komentarjev na to temo

#1 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 7. februar 2014, 20:53

Velikokrat lahko slišimo debate, katera astrologija jje boljša zahodna --tropska ali vzhodna -sideralna. Sam o tem ne bi ustvarjal konceptov, vsakega vabim da sledi lastni intuiciji in bo prav gotovo prišel do odgovora. Srce, pravijo ne laže.

Res je da je Jyotish eden od izvornih astroloških sistemov. Bojda so vse to Znanje, ki je zares obsežno in dovolj celo življenje za študirati, v Sebstvu slišali satrodavni modreci, imenovani Rišiji --Vidci. Jyotish pomeni v prevodi svetloba.Svetloba, ki posije v temo neznanja in odgrinja tančico iluzije-maye.

Sam sem pred leti študiral tudi zahodno astrologijo, predvsem me je pritegnila metodolgija in zaznava pokojnega (RIP) G. Viktorja Gerkmana, kateremu sem se tudi zatekel po astrološki nasvet. Enkrat sem pa pri povsem zemeljskemu delu, imenovanemu selitve (preko štud.servisa) naletel na tipa, ki je rekel da zanj dosti bolj drži, če zamakne vsa znamenja in planete za okrog 23 stopinj nazaj glede na tropsko astrologijo. Nisem bil navdušen, ker sem se tako kot tudi vsi zahodnjaki zelo identificiral z svojim egom--namreč moja Luna je po zah.astr. v Levu,, Ascendent je v Škorpijonu in Sonce je v Strelcu, Jupiter pa V Ovnu. Premikajoči se ogenj torej... Po tej klasifikaciji pa bi jaz moral delovati zelo konretno, kolerično (no saj rahlo sem), samozavestno in aktivno. V resnici sem dokaj ležeren, vitek, z bohemskim izgledom in načinom življenja in umetniški tip, ne ravno po moško samozavesten , neodločen, duhoven...kar dosti bolj gre skupaj z Jyotish ascendentom, Luno in Soncem --Tehtnica, Rak in Škorpijon po vrstnem redu. Torej ponovno ne želim proizvajati konceptov. Bolj ko izpraznemo svoj um neskončnega toka misli, bolj se odpiramo neskončnosti življenja, ki odzvanja v tisočerih in neskončnih barvah, odtenkih, oblikah, frekvencah itd...

Torej lahko smo marskikaj. Zakaj bi si ustvarili nek koncept o sebi in s tem zaprli, ogromno količino potencijalov, ki se še skrivajo v nas. Da lahko presežemo ta ego obrambni zid, ki je močnejši od kitajskega, zelo pomaga redna meditacija, ki učinkovito deluje na takšen način da odpira, širi in prečiščuje našo zaznavo. Torej naše Sebstvo je izvor neskončne radosti, Ljubezni, svetlobe, kreativnosti, moči samozavesti in vseh možnih talentov. Ego zapira, ločuje, izolira, zatemnjuje, egresivno brani svoja načela, ustvarja sovraštvo in sovražnike, povzroča bolezni in strah --zaradi tega ker zakrči in zamrzne življensko energijo. Saturn nam zeloučinkovito nakazuje, kje potrebujemo odpiranje.

Zakaj torej zamaknitev znamenj ? To se imenuje Ayanamša in ima svoj vzrok v gibanju fiksnih zvezd, glede na ekliptiko zemlje. Vsako leto pride do le nekaj minut zamaknitve, kar pa se v tisoč letih kar nabere, Tropska in Sideralna Astrologija sta se ujemali pred približno 1800 leti. Zato se imenuje Sideralna astrologija tudi astronomsko utemeljena. Poglejte si na Wiki : http://en.wikipedia....pical_astrology

http://en.wikipedia..../Vernal_equinox

http://en.wikipedia.org/wiki/Ayanamsa

 

Bral sem na netu, da zadnje čase vse več astronomsko osveščenih zahodnih astroloških kolegov, spodbuja druge zahodne astrologe, da začnejo uporabljati ayanamsho.

Torej, zakaj ne bi zahodni astrologi dodali Ayanamšo svoji interpretaciji. Naprimer točnost astroloških napovedi nekaterih Jyotish astrologov, glede napovedi svetovnih dogodkov, naravnih nesreč, političnih in gospodarskih dogodkov je naravnost neverjetna. Torej zahodni astrolog naj seveda ohrani svojo interpretacijo po svojem sistemu astrološke izobrazbe, za povečano natančnost pa lahko morda doda še ayanamšo. Morda kot eksperiment če ne kaj drugega.

Seveda Jyotish interpretacija ima  neke podobnosti v razlagi planetov, hiš in znamenj (kas se dogaja, kje se dogaja in kako se dogaja) vendar ima Jyotish toliko svojstvenih prijemov in tehnik da je to popolnoma drugo vesolje ( to ne govorim iz vrednotenja .-npr ali je Jyotish superiorna naspram zahodni, samo kot informacijo) Naprimer, pri Jyotishu se med drugim gledajo tudi Nakšatre --to so ozvezdja , ki jih je v zodiaku 27 in ima vsako popolnoma svoja svojstva, naravo, energijo, element,karakteristike. Se pravi, dober Jyotish astrolog lahko naredi neverjetno analizo že samo preko Nakšater. Najpomembnejša je LUnina nakšatra, torej nakšatra v kateri se nahaja Luna oob rojstvu. To se imenuje Rojstna Zvezda--Janma Nakshatra. No vprašate se verjetno, kolko stopinj zavzema Nakšatra da jih lahjko stlačimo 27 v 360° kroga nebesnega zodiaka. Okrog 13° stopinj in še nekaj minut. Vsaki nakšatri vlada določen planet, in planet ki vlada tvoji rojstni zvezdi, zaznamuje planetarno obdobje v katerem si se rodil/a. In že smo pri zelo obsežnem sistemu planetarnih obdobij, ponovno svojstvenih za JYotish. Vsako planet. obdobje traja kar nekaj let. Najdaljše Je obdobje Venere --20 let,najkrajše Pa obdobje Sonca --Surya --7 let. In v teh so podobdobja ki trajajo po nekaj mesecev itd. Torej če si naprimer v obdobju LUne --Chandra Mahadasha (Mahadasha =veliko obdobje), potem se pogleda v kateri hiši je luna in kateri hiši vlada, kakšne aspekte ima, (drištije__drišti pomeni pogled--pod kakšnim kotom se planeti "gledajo") In glede na vse to se naredi ocena ali bo prihajajoče obdobje ugodno, srednje ugodno, manj ugodno ali katastrofalno. Na takšen način so imeli Vidci uvid v to kašna karma čaka človečka v njegovem lajfu. IN po plan, obd. se točno vidi, kda se aktivira kakšna karma za celo življenje. Na srečo obstajajo tudi Upaye --korekcijske metode ki pomirijo jezne planete, če jih pravočasno izvedemo in se stem izognemo neprijetno karmi. Torej z določeno duhovno prakso lahko očistimo karmo,ki še ni aktivirana, medtem ko tisot ,ki je že aktivirana moramo dati čez. Zato je dobro iti na YJotish posvet da vidimo kdaj bo kakšna karma in si še pravočasno pomagamo.

 

Zaključek : Zahodna in Vzhodna astrologija sta dva čudovita sistema vpogleda v usodo človeško. Kdorkoli je predan z srcem svoji poti, lahko naredi točne napovedi.

IN želim vsakemu, da ga/jo Veliki Duh vodi tja, kjer bo našel Resnico. Tisto ta pravo, ki je večna in prihaja iz Neskončne Zavesti, ki je v vseh nas, je naše Bistvo in je Enost.

In še to : še vedno izvajam Jyotish svetovanja na bazi donacij .--vsakdo prispeva kolikor lahko glede na finančno stanje.

Če delaš samo to v življenju, je to morda malo čudno, vendar takšno imam trenutno vodstvo.

Z mirom ..OM Shanti,

Zoran love.giflove.giflove.giflove.giflove.giflove.giflove.gif

1596.jpg


To temo je popravil/a kailash159: 7. februar 2014, 20:58

Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#2 mako106

mako106
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 8. februar 2014, 11:25

men paše vzhod in zahod..če mi kaj ne paše.....pa se prilagodimylflower.gif#3 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 9. februar 2014, 08:50

Pozdravljam ta prispevek in vase delo, saj ocitno govorite iz vasih izkusenj in dokazov o vplivu vzhodne astrologije. 

 

Ce pravite, da je v vzhodni astrologiji vse za 23 * nazaj zamaknjeno, potem imam Urana na ascendentu in Luno v kozorogu in na Merkurju. To je kar bistra luna, prakticna, jaz sem pa vedno imela tezave z izrazanjem in ne znam rect bistva brez  blebetanja in pisanja vsevprek. Kozorog in vodnar torej, toda jaz ne znam sraufat, pa tudi  konkretno z gleznji sem imela veckrat v mladosti tezave, kar je znacilno za soncno Ribo, prav tako z zelodcem v otrostvu, kar je znacilno ravno za luno na ascendentu, obcutljiva prebavila. 

 

Bi pa blo fino domisljati si, da sem  vodnarka, zaradi urana v skorpijonu na ascendentu mogoce vzvisena, hladnokrvna, nic ljubosumna, celo matematicno nadarjena, brez strahov v zivljenju itn -)  Kar se zdaj zame kot za moje zahodno trojno vodno znamenje ne spodobi prevec. ;)

 

Da ne omenjam tranzitov, ravno v casu ponavljajocega tranzita Saturna preko mojega ascendenta in lune, v otrostvu,  sem bila zelo bolna, tako da se je res dokazal vpliv tranzitov  po zahodnem sistemu. 

 

Kaj pa potem pravite na to, da je tudi numerologija naravnana po zahodni astrologiji, pa uposteva zahodne rojstne datume in ne vzhodne ? Pa so napovedi tudi kar pravilne.

 

Pa drugi sistemi,  vprasajte nasega Vojkota, ne vem, ce še dela 9zvezdni Ki . Tudi on izracunava vplive Ki-ja po zahodnih rojstnih datumih. 

 

Bi mogoce tiste vase zvezde, ki eno meri 13*, pravite in vse v zahodni astrologiji manjkajoce, preprosto vtaknili v zahodni sistem in imeli terno za napovedovanje ?  up.gif#4 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 9. februar 2014, 12:28

Kot rečeno nimam koncepta kateri sistem je boljši smile.png, po lastni intuiciji in vodstvu sem prišel do uvida da zame Jyotish sistem dobro deluje(v resnici smo pa vsi vodeni točno tja kjer moramo biti "with The Great Spirit " in si samo domišljamo, da smo od vesolja ločeni storilci), oziroma naš um si domišlja...v resnici nismo nikdar bili ločeni.

Kar se tiče inteligence itd, ni dovolj samo položaj Lune za to presojo..zelo pomenba je Digniteta Merkurja, JUpitra in tudi Sonca,ker je sonce čista Zavest--izvor Vse Inteligence. Če je Sonce v Karti POškodovano --napadeno z strani Malefikov--Saturn, Rahu , Ketu je to prvo področje za upaye --korekcijske metode. Odprt um je zelo koristno imeti --s tem višji inteligenci dopuščamo da nam daje toliko znanja,kolikor smo sposobni izprazniti um vseh konceptov, identitet in predvsem tiste zgrešene zamisli, ki nas naredi v resnici trde, zakrknjene __da mislimo da že vemo. To vesolje in življenje, Ljubezen, Smrt--vse je skrivnost. OM Shanti


To temo je popravil/a kailash159: 9. februar 2014, 12:30

Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#5 Pinka

Pinka
 • D član
 • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 12. februar 2014, 14:58

Kot rečeno nimam koncepta kateri sistem je boljši smile.png, po lastni intuiciji in vodstvu sem prišel do uvida da zame Jyotish sistem dobro deluje(v resnici smo pa vsi vodeni točno tja kjer moramo biti "with The Great Spirit " in si samo domišljamo, da smo od vesolja ločeni storilci), oziroma naš um si domišlja...v resnici nismo nikdar bili ločeni.

Kar se tiče inteligence itd, ni dovolj samo položaj Lune za to presojo..zelo pomenba je Digniteta Merkurja, JUpitra in tudi Sonca,ker je sonce čista Zavest--izvor Vse Inteligence. Če je Sonce v Karti POškodovano --napadeno z strani Malefikov--Saturn, Rahu , Ketu je to prvo področje za upaye --korekcijske metode. Odprt um je zelo koristno imeti --s tem višji inteligenci dopuščamo da nam daje toliko znanja,kolikor smo sposobni izprazniti um vseh konceptov, identitet in predvsem tiste zgrešene zamisli, ki nas naredi v resnici trde, zakrknjene __da mislimo da že vemo. To vesolje in življenje, Ljubezen, Smrt--vse je skrivnost. OM Shanti

 

Obstaja kakšna stran kjer si lahko izračunam Jyotish karto, pa da bom vedla kako jo brat. ;) 


What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#6 mako106

mako106
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 13. februar 2014, 20:51

mogoče pa kdo dela nova ostrešja nad vzhodom in zahodom....verjetno kdo tud tondach gor polaga....in bi lahko vsi  bili pod eno strehico...srečni..zadovoljni...in v nulo priznaniylflower.gif ampak verjetn ne...al ma en po svoje prav...al pa drugi...taka je pac človeška narava....dvojnosti....večno razkrajanje enosti#7 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 16. februar 2014, 11:06

Kailash, ali uporabljas astro.com, tu je veliko sistemov, kateri je pravi ? 

 

V polju Zodiac sem namesto zahodnega sistema vpisala hindu/Lahiri geocentric sideralni sistem. ;)

 

Dobila sem drugacen natalni horoskop, prav tako pa so danasnjega dne nazaj zamaknjeni tudi tranzitni planeti. recimo trenutno Saturn tece po 29. stopinji Tehtnice. 

 

V zahodnem horoskopu me letos v zacetku decembra caka konjunkcija tranzitnega Saturna na natalno Luno. 

 

V vzhodni astrologiji pa me caka proti koncu leta ista konjunkcija, le da so stopinje druge, torej isto proti koncu leta in isto se ta konjunkcija dogaja, vendar s priblizno 1 tedenskim zamikom, morda še vec. Ampak jaz ne bom nalenkostna za par dni, tako da se mi zdi vse skup enaka stvar! ;) 

 

V resnici ne vidim skoraj nobene razlike. Le da smo v vzhodni astrologiji v samem natalu drugace opisani, drugo Sonce, drug ascendent in vrhovi his .#8 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 16. februar 2014, 11:55

Zdaj sem pregledala še solarni horoskop (letni horoskop) in naredila primerjavo vplivov solarnega horoskopa v vzhodni in v zahodni astrologiji.

solarni horoskop z vrhovi his in znamenji, pa vidim, da je tukaj cisto drugacna Luna .Vsi ostali aspekti pa so isti !!!

 

Predvsem solarna Luna krene kar nekam po svoje :)  Po zahodni astrologiji imam solarno konjunkcijo solarne Lune na solarni Saturn v orbisu 10*, ce sploh dela. Po vzhodni astrologiji pa imam kar mocno in bliznjo konjunkcijo na 3* orbisa.  Imam pa isti vpliv solarni Mars v kvadratu na natalni Saturn v vzhodni astrologiji in tudi v zahdni astroogiji. Le stopinje so zaradi zamika vedno razlicne! 

Sonce ostaja na isti tocki v natalnem in v solarnem horoskopu ne glede na sistem. Po zahodni astrologiji imam solarni Neptun na solarnem in hkrati natalnem Soncu (solarno SOnce = natalno Sonce vedno). In tudi v vzhodni astrologiji isti vpliv, le da na drugih stopinjah zaradi zamika nazaj. 

 

Progresirani horoskop in vplivi so , spet enaki v vzhodni in v zahodni astrologiji, dejansko so isti ob istem casu. Imam v zahodni astrologiji trenutno prog. Venero v kvadratu z nat. Marsom. In tudi v vzhodni astrologiji  imam trenutno isto prog. Venero v kvadratu na natalni Mars. In enako v vzhodni kot zahodni astrologiji imam trenutno progr. Luno v tocnem trigonu na natalni Neptun. 

 

 

Solarni lok je horoskop, kjer za vsako leto vse planete in vse znake porinemo naprej za 1 stopinjo in je izjemno natancen, jaz mu dajem prednost pred vsemi drugimi. Vplivi v solarnem loku so sprozilci enako kot tranziti. Po vzhodni astrologiji so po mojem pricakovanju tudi vplivi v solarnem loku cisto isti kot v zahodni astrologiji. In sicer mi zahodno Sonce trenutno tece eno stopinjo pred vhodom v 5. hiso, vzhodno Sonce pa je trenutno cisto enako eno stopinjo pred vhodom v mojo 5. hiso. Isto pa tudi zahodna Venera solarnega loka eno stopinjo pred vhodom v 4. hiso solarnega loka in vzhodna Venera enako. 

 

Tak da je vse isto, samo Luna v solarnem horoskopu (ne v solarnem loku) tvori drugacne vplive. Samo stopinje in vrhovi his so drugi, torej sam natalni opis je drugacen. Vplivi pa so isti, morda se tranziti , na drugih stopinjah seveda, v vzhodni astrologi izvrsijo v 1 tednu kasneje. #9 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 16. februar 2014, 12:15

Zdaj se mi je utrnilo, da se tranziti v vzhodni astrologiji izvrsijo z zamikom samo pri Luni, ta je pac najhitrejsa in tu prihaja do teh nepravilnosti in vsijeni vplivi so drugacni v vzhodni in zahodni, razen v progresiji je natancno enaka in v solarnem loku je enaka ne glede na vrsto sistema. 

 

Ko gledam vse druge tranzite, vidim, da se dogajajo in izvrsijo v istem casu - tako v vzhodni kot v zahodni astrologiji!

 

Saj ce pa je vse isto, potem pa ne vem, v cem bi bla vzhodna boljsa od zahodne astrologije in tu nima veze srce, pac pa pamet, dejstvo pa je, da je matematika in astronomija najbolj napredovala v zadnjhi stoletjih in ne pred tisocletji in da zahodni sistem uporablja sodobne izracune. Verjetno pa je marsikomu zelo vsec biti nekaj, kar sicer ni, namesto skromne zahodne Device si pac po vzhodni astrologiji umetno narejeni samozavesten Lev inno.gif  Tukaj ne bi prislo samo do mesanja jabolk in hrusk, pac pa bi celo zmesali vso zelenjavno prehrano in mesno prehrano .

 

Zdaj pa res ne vem,  zakaj je kaj boljs,e c eje pa enako. #10 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 6. marec 2014, 15:39

Obstaja kakšna stran kjer si lahko izračunam Jyotish karto, pa da bom vedla kako jo brat. wink.png

Seveda, program Junior JYotish je preprost in zastonj. Drugače pa mislim da ti osnovno karto prikaže tudi stran "Astroved".

Veliko užitkov, pri samospoznavanju :)

Zoranlove3.gif


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#11 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 6. marec 2014, 15:58

Zdaj se mi je utrnilo, da se tranziti v vzhodni astrologiji izvrsijo z zamikom samo pri Luni, ta je pac najhitrejsa in tu prihaja do teh nepravilnosti in vsijeni vplivi so drugacni v vzhodni in zahodni, razen v progresiji je natancno enaka in v solarnem loku je enaka ne glede na vrsto sistema. 

 

Ko gledam vse druge tranzite, vidim, da se dogajajo in izvrsijo v istem casu - tako v vzhodni kot v zahodni astrologiji!

 

Saj ce pa je vse isto, potem pa ne vem, v cem bi bla vzhodna boljsa od zahodne astrologije in tu nima veze srce, pac pa pamet, dejstvo pa je, da je matematika in astronomija najbolj napredovala v zadnjhi stoletjih in ne pred tisocletji in da zahodni sistem uporablja sodobne izracune. Verjetno pa je marsikomu zelo vsec biti nekaj, kar sicer ni, namesto skromne zahodne Device si pac po vzhodni astrologiji umetno narejeni samozavesten Lev inno.gif  Tukaj ne bi prislo samo do mesanja jabolk in hrusk, pac pa bi celo zmesali vso zelenjavno prehrano in mesno prehrano .

 

Zdaj pa res ne vem,  zakaj je kaj boljs,e c eje pa enako. 

Joytish ima še cel kup različnih tehnik, interpretacij in izračunov. osnovna karta je samo 10%. Poleg tega se Razlage hiš,planetov, aspektov, tranzitov precej drugačne. Naprimer samo ena izmed stotine tehnik intrepretacije Gochara sistema- Tranzitov. Zelo pomebno je kdaj planet vstopi v naslednje znamenje glede na kotni odnos z Luno. To vpliva  ali bo tranzit tega planeta v tej hiši super, ugoden, nevtralen ali težak. Kot rečen seveda se vsakdo drži sistema ki mu je blizu. Lahko tudi vidim kdaj natančno nastopi smrt posameznika in tudi na kakšen način, vendar mi j to z strani Učitelja prepovedano posredovati. Dober zahodni astrolog prav gotovo tudi pride to točnih interpretacij. Kar se napredka znanosti tiče , tukaj vemo zelo malo. Je že ogromno arheoloških najdb, ki dokazuje da so že pred tisoči let, pred svetovno kataklizmo na Zemlji bile tehnološko še bolj razvite civilizacij kot je naša. Naprimer Stara Takimenovana Vedska civilizacija j bila thnološko tako razvita, da so med vojno uporabljali orožja, ki so jih sprožili preko moči misli ! Starodobni matematični izračuni, tehnološki izdelki, vozila --vse je bilo daleč pred našo takomenovano sodobno civilizacijo, ki v resnici sploh ni sodobna...

Vse Dobro in Z Svetlobo love3.gif


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#12 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 6. marec 2014, 16:25

Joytish ima še cel kup različnih tehnik, interpretacij in izračunov. osnovna karta je samo 10%. Poleg tega se Razlage hiš,planetov, aspektov, tranzitov precej drugačne. Naprimer samo ena izmed stotine tehnik intrepretacije Gochara sistema- Tranzitov. Zelo pomebno je kdaj planet vstopi v naslednje znamenje glede na kotni odnos z Luno. To vpliva  ali bo tranzit tega planeta v tej hiši super, ugoden, nevtralen ali težak. Kot rečen seveda se vsakdo drži sistema ki mu je blizu. Lahko tudi vidim kdaj natančno nastopi smrt posameznika in tudi na kakšen način, vendar mi j to z strani Učitelja prepovedano posredovati. Dober zahodni astrolog prav gotovo tudi pride to točnih interpretacij. Kar se napredka znanosti tiče , tukaj vemo zelo malo. Je že ogromno arheoloških najdb, ki dokazuje da so že pred tisoči let, pred svetovno kataklizmo na Zemlji bile tehnološko še bolj razvite civilizacij kot je naša. Naprimer Stara Takimenovana Vedska civilizacija j bila thnološko tako razvita, da so med vojno uporabljali orožja, ki so jih sprožili preko moči misli ! Starodobni matematični izračuni, tehnološki izdelki, vozila --vse je bilo daleč pred našo takomenovano sodobno civilizacijo, ki v resnici sploh ni sodobna...

Vse Dobro in Z Svetlobo love3.gif

PS : Mislim tudi da ni dovolj razumevanja zakaj prihaja do zamika planetov glede na tropski (zahodni) sistem. Namreč fiksna ozvezdja se glede na ekliptiko zemlje premikajo nekaj minut na leto in ko nastopi na primer prvi spomladanski dan nastopi po tropskm sistemu ki se ravna po letnih časih 1 stopinja ovna. Vendar pa so se v približno v 1800 letih zodiakalna ozvezdja pomaknila glede na eklipitko nazaj (tale moja je zelo preprosta kmečka razlaga :) ). približno 23 sopinj in temu zamiku se reče Avanamsha.

PSS : Mantis3, omenila si  da nekdo to uporablja ker bi raje bil Lev kot Devica. Ne, nekdo je to ker je astronomski položaj takšen --Vesolje je neusmiljen neskončen prostor in se ne ukvarja z našimi sentimentalnimi osebnimi željami. (V bistvu smo nepomembni in nič vsi skupaj v tem vesolju). Kaj pa nekdo kot jaz ki ima zelo samozavestne planete po zahodni astrologiji (Sonce v Strelcu, Luna v Levu, Ascendent , Uran in Merkur V Scorpio, JUpiter V Ovnu) --torej Potem gre to v : Luna-Rak, Asc--LIbra, Sonce _scorpio,  JUpiter _Ribi it... torej iz zelo kstrovertirano kolerične osebe v zelo miroljubno, ćustveno, diplomatsko, harmonično, skrivnostno ...Moram reči da mi je zahodni kalup bolj všeč, pa vseeno Ayanamsha kaže drugače. Torej jaz nisem za ali proti -na stvari gledam znanstveno, popolnoma hladno in nesentimentalno ter neosebno in Jyotish je Znanost per exelence.


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#13 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 8. marec 2014, 19:26

Joytish ima še cel kup različnih tehnik, interpretacij in izračunov. osnovna karta je samo 10%. Kar se napredka znanosti tiče , tukaj vemo zelo malo. Je že ogromno arheoloških najdb, ki dokazuje da so že pred tisoči let, pred svetovno kataklizmo na Zemlji bile tehnološko še bolj razvite civilizacij kot je naša. Naprimer Stara Takimenovana Vedska civilizacija j bila thnološko tako razvita, da so med vojno uporabljali orožja, ki so jih sprožili preko moči misli ! Starodobni matematični izračuni, tehnološki izdelki, vozila --vse je bilo daleč pred našo takomenovano sodobno civilizacijo, ki v resnici sploh ni sodobna...

Vse Dobro in Z Svetlobo love3.gif

PS : Mislim tudi da ni dovolj razumevanja zakaj prihaja do zamika planetov glede na tropski (zahodni) sistem. Namreč fiksna ozvezdja se glede na ekliptiko zemlje premikajo nekaj minut na leto in ko nastopi na primer prvi spomladanski dan nastopi po tropskm sistemu ki se ravna po letnih časih 1 stopinja ovna. Vendar pa so se v približno v 1800 letih zodiakalna ozvezdja pomaknila glede na eklipitko nazaj (tale moja je zelo preprosta kmečka razlaga smile.png ). približno 23 sopinj in temu zamiku se reče Avanamsha.

PSS : Mantis3, omenila si  da nekdo to uporablja ker bi raje bil Lev kot Devica. Ne, nekdo je to ker je astronomski položaj takšen --Vesolje je neusmiljen neskončen prostor in se ne ukvarja z našimi sentimentalnimi osebnimi željami. (V bistvu smo nepomembni in nič vsi skupaj v tem vesolju). Kaj pa nekdo kot jaz ki ima zelo samozavestne planete po zahodni astrologiji (Sonce v Strelcu, Luna v Levu, Ascendent , Uran in Merkur V Scorpio, JUpiter V Ovnu) --torej Potem gre to v : Luna-Rak, Asc--LIbra, Sonce _scorpio,  JUpiter _Ribi it... torej iz zelo kstrovertirano kolerične osebe v zelo miroljubno, ćustveno, diplomatsko, harmonično, skrivnostno ...Moram reči da mi je zahodni kalup bolj všeč, pa vseeno Ayanamsha kaže drugače. Torej jaz nisem za ali proti -na stvari gledam znanstveno, popolnoma hladno in nesentimentalno ter neosebno in Jyotish je Znanost per exelence.

 

 

Tudi jaz hocem gledati na to popolnoma neosebno, objektivno. :palec:  Saj si sicer ne bi pregledala obeh sistemov in razlik, v programckih. 

 

Ponovno... To kar se vidi v zahodnem in v vzhodnem sistemu, je :

 

- da so vsa znamenja zamaknjena 

- da so planetni vplivi ne glede na sistem enake ali podobne narave v enakem casu ;)  

 

Vsak si to lahko izracuna, tako da se prijavi na astro.com in preveri razlike v vzhodnem in zahodnem sistemu. Po moje ne bo odkril tople vode.

 

Na forumu na astro.com so diskusije laikov tudi o vzhodni astrologiji v anglescini, pa se lahko kaj naucis tudi tam, kjer se pogovarjajo o vplivih enako kot mi tukaj. 

 

Za vse horoskope, ki sem si jih ogledala, spoznavam podobno, da bi bil pravi zahodni horoskop in ne vzhodni. Kozorog je zahodni kozorog in ni vzhodni Strelec in gotovo. 

 

Zaskrbljujoce je tudi tistih 90% neznanih telesnih nebes, ki jih lahko uporabljas v vzhodni astrologiji, ta program jih pac ne ponuja. Ker : koliko vsega pa se ti v zivljenju lahko dogodi oziroma, ali se taki vplivi sploh lahko obcutijo na dusevni ali telesni ravni? Ali pa glede na njihove vplive samo opisujes stanje nekaksne "vecje ali manjse bozje svetlobe" al kaj. Glavni so Sonce, Luna, asc. in ostali planeti + transsaturnovci, lunini vozli in kaksna tocka, torej teh "10 % " , bistveno. #14 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 9. marec 2014, 16:06

Joytish ima še cel kup različnih tehnik, interpretacij in izračunov. osnovna karta je samo 10%. Kar se napredka znanosti tiče , tukaj vemo zelo malo. Je že ogromno arheoloških najdb, ki dokazuje da so že pred tisoči let, pred svetovno kataklizmo na Zemlji bile tehnološko še bolj razvite civilizacij kot je naša. Naprimer Stara Takimenovana Vedska civilizacija j bila thnološko tako razvita, da so med vojno uporabljali orožja, ki so jih sprožili preko moči misli ! Starodobni matematični izračuni, tehnološki izdelki, vozila --vse je bilo daleč pred našo takomenovano sodobno civilizacijo, ki v resnici sploh ni sodobna...

Vse Dobro in Z Svetlobo love3.gif

PS : Mislim tudi da ni dovolj razumevanja zakaj prihaja do zamika planetov glede na tropski (zahodni) sistem. Namreč fiksna ozvezdja se glede na ekliptiko zemlje premikajo nekaj minut na leto in ko nastopi na primer prvi spomladanski dan nastopi po tropskm sistemu ki se ravna po letnih časih 1 stopinja ovna. Vendar pa so se v približno v 1800 letih zodiakalna ozvezdja pomaknila glede na eklipitko nazaj (tale moja je zelo preprosta kmečka razlaga smile.png ). približno 23 sopinj in temu zamiku se reče Avanamsha.

PSS : Mantis3, omenila si  da nekdo to uporablja ker bi raje bil Lev kot Devica. Ne, nekdo je to ker je astronomski položaj takšen --Vesolje je neusmiljen neskončen prostor in se ne ukvarja z našimi sentimentalnimi osebnimi željami. (V bistvu smo nepomembni in nič vsi skupaj v tem vesolju). Kaj pa nekdo kot jaz ki ima zelo samozavestne planete po zahodni astrologiji (Sonce v Strelcu, Luna v Levu, Ascendent , Uran in Merkur V Scorpio, JUpiter V Ovnu) --torej Potem gre to v : Luna-Rak, Asc--LIbra, Sonce _scorpio,  JUpiter _Ribi it... torej iz zelo kstrovertirano kolerične osebe v zelo miroljubno, ćustveno, diplomatsko, harmonično, skrivnostno ...Moram reči da mi je zahodni kalup bolj všeč, pa vseeno Ayanamsha kaže drugače. Torej jaz nisem za ali proti -na stvari gledam znanstveno, popolnoma hladno in nesentimentalno ter neosebno in Jyotish je Znanost per exelence.

 

 

Tudi jaz hocem gledati na to popolnoma neosebno, objektivno. icon1_thumbup.gif  Saj si sicer ne bi pregledala obeh sistemov in razlik, v programckih. 

 

Ponovno... To kar se vidi v zahodnem in v vzhodnem sistemu, je :

 

- da so vsa znamenja zamaknjena 

- da so planetni vplivi ne glede na sistem enake ali podobne narave v enakem casu wink.png

 

Vsak si to lahko izracuna, tako da se prijavi na astro.com in preveri razlike v vzhodnem in zahodnem sistemu. Po moje ne bo odkril tople vode.

 

Na forumu na astro.com so diskusije laikov tudi o vzhodni astrologiji v anglescini, pa se lahko kaj naucis tudi tam, kjer se pogovarjajo o vplivih enako kot mi tukaj. 

 

Za vse horoskope, ki sem si jih ogledala, spoznavam podobno, da bi bil pravi zahodni horoskop in ne vzhodni. Kozorog je zahodni kozorog in ni vzhodni Strelec in gotovo. 

 

Zaskrbljujoce je tudi tistih 90% neznanih telesnih nebes, ki jih lahko uporabljas v vzhodni astrologiji, ta program jih pac ne ponuja. Ker : koliko vsega pa se ti v zivljenju lahko dogodi oziroma, ali se taki vplivi sploh lahko obcutijo na dusevni ali telesni ravni? Ali pa glede na njihove vplive samo opisujes stanje nekaksne "vecje ali manjse bozje svetlobe" al kaj. Glavni so Sonce, Luna, asc. in ostali planeti + transsaturnovci, lunini vozli in kaksna tocka, torej teh "10 % " , bistveno. 

OK Super nadaljuj po svoje jaz bom pa po svoje. To sicer ne vem koliko let imaš in koliko izkušenj z svetovanji in koliko let študija za sabo--tega ne bom sodil, popolnoma možno je da vse to imaš :) Seveda imaš pravico da izraziš, če Jyotish zate ne deluje. Samo še to za konec (nimam več časa odgovarjati) : Jyotish je veliko, veliko, veliko več kot sem tukaj samo približno se dotaknil. Pred Jyotishom sem študiral dobrih pet let zahodno astrologijo in bil član enega prvih astroloških društev v Sloveniji, Jyotish sem Študiral 7 let in zaključil vseh 7 stopinj po sistemu Florida Vedic Academy, Jyotish je moja profesija, naredil že kar dosti konzultacij --od tistim na močnih političnih položajih --imel sem na svetovanju že tudi politike iz Bruslja, uspešne poslovneže, direktorje, umetnike iz show biznisa, do navadnih študentov in delavcev --ne delam razlik,vsakmu posvetim 100%... težko komuniciram na tem nivoju, katerega se gremo tukaj. (dokazovanje kdo ima prav, se mi le zdi malo prenizek nivo komunikacije,pa tudi dolgočasen--naprimer jaz tako mislim in konec). Super da najdeš točne rezultate po sistemu zahodne astrologije in z tem ni prav nič narobe. Jaz se tudi počutim super, čudovito in fantastično z sistemom Jyotisha, ki deluje naravnost čudovito in učinkovito --zame, za vse druge Jyotish astrologe in vse ki prihajajo na Jyotish nasvete in ki jih jih je iz dneva v dan več, tako da se ni bati za prihodnost Jyotisha love3.gif   Kot rečeno komunikacija, na nivoju kdo ima prav se mi zdi nepotrebna, ker s tem nikamor ne prideš--škoda časa in energije. Vse Dobro. V LJubezni in Svetlobi ylflower.gif  Zoran .


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#15 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 9. marec 2014, 23:57

Saj jaz ti verjamem, Zoran,da si mojster, nisem si mislila, da tak mojster :palec: Ni blo prej niti malo misljeno kot neko podcenjevanje  vzhodnega sistema ali tebe ali tvojih izkusenj. Jaz sama laicno prebiram samo zahodni sistem in nisem studirala niti tega, ampak samo opazovanje in nekaj knjigic, pa sem pac svoje mnenje povedala! Sicer pa glede na ocitno upraviceno samohvalo res delujes tudi ti kar zahodno - kot Streelec/Lev in nic kaj vzhodno Skorpijon/Rak.) 

 

Na astro.com je opozorilo, naj dobro preberemo in izberemo enega od vzhodnih nacinov,  ampak samo, ce zares vemo, kaj delamo. :D

 

Na astro.com sta na voljo dva : Hindu/Lahidi geocentric sideral in Bradley/Fagan geocentric sideral. Jaz sem gledala Hindu. 

 

Sem si naredila solarni/letni horoskop po  hinduju, upam da sem pravega izbrala in imam uran na vcrhu 8. hise in Jupiter v 10.hisi. NI slabo ;) 

 

Solarni horoskop pa je popolnoma razlicen kot v vzhodnem kot pa v zahodnem sistemu! 

Seveda razen ce mesam jhabolka in hruske in se to ne sme oz. ne deluje? #16 mako106

mako106
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 10. marec 2014, 00:48

mogoče pa bi bilo potrebno zvezde na novo razmestit...da se vzhod in zahod ne bi prevec tepel med sabo....hehe

#17 mantis3

mantis3
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 208

Objavljeno: 11. marec 2014, 10:56

Saj bi lahko kaj vec povedal  na posamicnem primeru. Stvari vidis in si razlagas v praksi, recimo za nazaj pregledas dogodke. Jaz imam recimo v vzhodnem sistemu v solarnem horoskopu Jupitra v 10. hisi. Pa da vidim D) Pridem povedat. #18 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 12. marec 2014, 11:33

Dragi Vsi,

resnično čutim in tudi doživljam preko globoke meditacije, da je izza vseh naprotij ena povezovalna neskončna sila, ki jo lahko imenujemo LJubezen, Svetloba, Zavest, Božansko, Ishvara, Šiva, Kristusova LJubezen, BUddha itd --kakor koli je komu v Srcu blizu. MOrda je bila moja napakica da sem članek poimenoval Vzhod vs Zahod --dosti bolj povezovalno bi bilo vzhod in zahod, ker resnično čutim da smo vsi bratje in sestre v tem neskončenm kozmičnem plesu Življenja, ki je v resnici neskončno --smrt je samo iluzija oziroma sprememba oblike, sama Zvest je neumrljiva, neuničljiva. To smo vsi v naši Biti--Čista LJubezen, Blaženost, Znanje, Radost. IZvor vseh vrlin je v nas že prisotno. V bistvu ne moremo vrline kultivirati, ker je naš pravi Jaz že skupek vseh vrlin, glede na naš unikatno naravo, pa se ene vrline bolj druge pa manj izrazijo v določeno inkarnaciji. VSakdo ima prav, zaupajmo v lastno Srce, ki ve modrosti, ki jih besede ne morejo izraziti.

prosim odvržimo koncepte,--jaz imam prav , ti se motiš itd, ker le ti samo povzročajo negativnost, sovraštvo in zatemnjujejo našo Čudovito BOžansko Naravo, ki v resnici ne samo sprejema (ker tudi sprejemanje je negativen pojem--pomeni da sprejemam zato, ker nekaj zavračam) ampak LJubi vse tako kot je in nič drugače. VSe to je izraz Ene Resnice, LJubezni, Blaženosti, Znanja , Svetlobe. Na površju so opazne razlike, nasprotja itd --v globini pa se vse povezuje, dopolnjuje, podpira V čudovitem plesu Energij. Torej V REsnici Biti ni nasprotij in razlik, vse je skupek vibracij, ena od vibracij, spektra , čudovitega spektra Neskončne LUči, Zavesti, Ljubezni. To ni sentimentalna pogojna ljubezen ampak je Sama Eksistenca, BIvanje, Realnost. Enostavno JE. IN mi smo TO. Vedno, v vsakem trenutku. Včasih pride oblak in zakrije Sonce, toda kaj lahko oblak stori Soncu ??? Zdaj se prebudi LJubljeni/a in se Zavej Neskončne BIti kar Si in Vedno Boš, v Neskončni Sreči in Svobodi, Lepoti IZvora.

Ljubim Celotno Stvarstvo,

Zoran Kailashanand.


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

#19 kailash159

kailash159
 • NeČistZačetnik
 • PipPip
 • Št. objav: 17

Objavljeno: 12. marec 2014, 11:59

Dragi Vsi,

resnično čutim in tudi doživljam preko globoke meditacije, da je izza vseh naprotij ena povezovalna neskončna sila, ki jo lahko imenujemo LJubezen, Svetloba, Zavest, Božansko, Ishvara, Šiva, Kristusova LJubezen, BUddha itd --kakor koli je komu v Srcu blizu. MOrda je bila moja napakica da sem članek poimenoval Vzhod vs Zahod --dosti bolj povezovalno bi bilo vzhod in zahod, ker resnično čutim da smo vsi bratje in sestre v tem neskončenm kozmičnem plesu Življenja, ki je v resnici neskončno --smrt je samo iluzija oziroma sprememba oblike, sama Zvest je neumrljiva, neuničljiva. To smo vsi v naši Biti--Čista LJubezen, Blaženost, Znanje, Radost. IZvor vseh vrlin je v nas že prisotno. V bistvu ne moremo vrline kultivirati, ker je naš pravi Jaz že skupek vseh vrlin, glede na naš unikatno naravo, pa se ene vrline bolj druge pa manj izrazijo v določeno inkarnaciji. VSakdo ima prav, zaupajmo v lastno Srce, ki ve modrosti, ki jih besede ne morejo izraziti.

prosim odvržimo koncepte,--jaz imam prav , ti se motiš itd, ker le ti samo povzročajo negativnost, sovraštvo in zatemnjujejo našo Čudovito BOžansko Naravo, ki v resnici ne samo sprejema (ker tudi sprejemanje je negativen pojem--pomeni da sprejemam zato, ker nekaj zavračam) ampak LJubi vse tako kot je in nič drugače. VSe to je izraz Ene Resnice, LJubezni, Blaženosti, Znanja , Svetlobe. Na površju so opazne razlike, nasprotja itd --v globini pa se vse povezuje, dopolnjuje, podpira V čudovitem plesu Energij. Torej V REsnici Biti ni nasprotij in razlik, vse je skupek vibracij, ena od vibracij, spektra , čudovitega spektra Neskončne LUči, Zavesti, Ljubezni. To ni sentimentalna pogojna ljubezen ampak je Sama Eksistenca, BIvanje, Realnost. Enostavno JE. IN mi smo TO. Vedno, v vsakem trenutku. Včasih pride oblak in zakrije Sonce, toda kaj lahko oblak stori Soncu ??? Zdaj se prebudi LJubljeni/a in se Zavej Neskončne BIti kar Si in Vedno Boš, v Neskončni Sreči in Svobodi, Lepoti IZvora in Ti SI TO !

Ljubim Celotno Stvarstvo,

Zoran Kailashanand.


Znanju ni konca .

Ker se me je zelo globoko dotaknila recesija in kriza ljudi sem se tudi odločil da bom do nadaljnjega izvajal svetovanja na podlagi prostovoljnih prispevkov--vsakdo prispeva kolikor lahko :-) "

Zoran Kamenicki

http://jyotishvaastu.wordpress.com/

http://www.facebook....106762112703587

sriyantra.gif

Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: jyotish, astrologija, zoran kamenicki -vedski astro

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0