Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Popolnost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
80 komentarjev na to temo

#76 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 12. december 2014, 15:33

Nekam moraš.... če si v glavi svoboden lahko tudi v j* zaporu letiš. Čeprav je žalostno.......da nekaj Moraš... ampak tako je na tem svetu.



je kdo svoboden?

 

Zapor pri Krishnamurtiju je bil mišljen vpliv "uma" pri običajnemu človeku...In če oseba ni več pod vplivom svojega uma ali mentala potem pač ni več v zaporu...Kar v prevodu pomeni, da ima tak človek pri sebi že toliko prepucan, da je lahko že Buda ali pa bo to kmalu postal...tongue.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#77 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 26. december 2014, 10:07

Nekam moraš.... če si v glavi svoboden lahko tudi v j* zaporu letiš. Čeprav je žalostno.......da nekaj Moraš... ampak tako je na tem svetu.



je kdo svoboden?

 

Nekatera indijanska ljudstva sploh nimajo besede za naš pojem "svoboda". Zakaj bi bilo žalostno, da nekaj moraš? Moraš to in ono, kar naprej ... je v samem bistvu življenja. Življenje je neprestano ustvarjanje reda iz kaosa, neprestano dejavno pretvarjanje energije - delo pač. Iz tega, da je "moraš" neprijetno ali žalostno, se lahko rešiš na dva načina: tako, da umreš (potem ti res nič več ni treba, še gnitje telesa ti opravijo drugi tongue.png ) ali pa tako, da to sprejmeš, začutiš v tem silo in čar življenja - potem to začneš doživljat drugače, ne kot neprijetno prisilo. In se tudi naučiš ločevat med odtujenim, suženjskim "moraš" in tistim, ki podpira življenje, in nekak najdeš poti, da prvo zmanjšaš, kar se le da in svojo energijo usmeriš v drugo. Temu bi se mogoče, pogojno, lahko reklo svoboda. Svoboda itak vedno pride od znotraj, to je stanje duha, ne okoliščin. 



#78 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 27. december 2014, 15:11

Zapor pri Krishnamurtiju je bil mišljen vpliv "uma" pri običajnemu človeku...In če oseba ni več pod vplivom svojega uma ali mentala potem pač ni več v zaporu...Kar v prevodu pomeni, da ima tak človek pri sebi že toliko prepucan, da je lahko že Buda ali pa bo to kmalu postal...tongue.png

 

<3 je kar težko, se trudim najdi stik s sabo, kdo sem jaz, zakaj sem tukaj. Ni važno, če ne zmorem opustiti določenih neumnosti, gre za to... da se pogumno borim iz oči v oči... počasi s tem "sovražnikom"... ki sem ga sama sproducirala. Če bi bila "čista" ne bi bilo sovražnikov. Včasih se mi le zasvita malo! da je vse ipak super. Torej gre za motnje hranjenja, psihozo, anksioznost v socialnih stikih in neko čudno depro praznino, nesrečnost, razočaranost nad dejanskim stanjem - vse to pa požene ven marsikaj, kar bi se moralo spucat večinoma zunaj "lastnega" zapora... torej v stikih z zunajim svetom. Ker me moji glasovi in halucinacije lahko sicer pripravijo na najhujše, če ne bom rinila naprej, se lahko tako izgubim, da lahko izgubim tla pod nogami.......... ku fino ne, ja, hvala... če ne je pa dolgčas, če ne bluziš. Na nek način se pač moram izživeti- tudi na forumu, ker tudi ni fora, da težiš okoli folku in se preseravaš na kafetih ali decijih, da praznina mine. Nisem jezna, ampak... ne morem dati določenemu folku točno to kar rabi, zato se malo sekiram trenutno. jaz bi zelo fino funkcionirala v samostanu, če le ne bi bil otudi tam vse seksualizirano. Skratka, bežim pred tem Strahom-kar je moja življenjska energija oz od tega sem verjetno živela ... namesto da bi jo naredila v ljubezni, sem jo v čisti grozi, zato imam še zdaj pomagače. :) In tablete... torej moj notranji zapor, a ne. Super. V tem smislu, tudi ko pišem, se mi včasih kaj zasvita, prav na živo. na lastni koži, v tem smislu.

 

 

zdaj imam eno foro, razen tega poskušanja presnega, da ne skrivam več te energije- čustva, strah, želje , predvsem strah. komaj čakam, da pridem v varen objem od npr. N... in se odklopim... rada bi imela pač take odnose, da se lahko totalka odklopim. :) Bolj zaupam puncam, ker tistega med nogami- ajej- meni to ni prav nič več jasno. ne vem zakaj ga imajo, če ne znajo .



#79 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 27. december 2014, 15:15

Ojej, to je spet izpadlo malo mimo. Sem mislila, da rajši ena frendica, kot en čudak, ki ne ve kako pa kaj, v lajfu, ne v postelji.



#80 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 27. december 2014, 15:38

  1. NEKRVAVA PREHRANA - rdeče meso nadomestiš z belim, perutnina, ribe, jajca
  2. NEMESNA PREHRANA - belo meso izključimo, le še ribe, jajca, mlečne izdelke
  3. VEGETARIJANSKA PREHRANA - vsa živila živalskega izvora izključimo, tudi ribe in jajca. Izjema je skuta. Jemo še stročnice. bel kruh zamenjamo s polnozrnatim, pravo kavo z žitnim nadomestkom, bel sladkor z rjavim, namizno sol pa z zelenino ali zeliščno.
  4. PRESNA PREHRANA - izključno iz surovih živil, presno sadje, zelenjava, malo zrnja (?) in oreščki. Priporočljiv sadni zajtrk s surovimi zrni, oz. semeni in oreščki. Tisto sadje, ki tam uspeva. (?) Za kosilo presna solata, nešteto možnosti, začinimo lahko s peteršiljem in česnom, lahko dodamo semena in oreščke, okisamo z limono in zabelimo s hladno stiskanim olivnim oljem, toda ne solimo.  Lahko še nekvašen koruzni kruh. (?) Večerja- sadna solata z oreščki, figami, datlji rozinami... vendar posušenega sadja ne preveč uživati.
  5. SADJE, OREŠČKI, ZELENJAVA - brez žitaric, samo oreščki, lahko izločimo tudi zelenjavo in živimo le od sadja in oreščkov, dokler ne izključimo tudi suhega sadja.
  6. HIGIENIČNA PREHRANA - je hrana, ki v procesu prebave ne tvori sluzi. le presna zelenjava in sadje.
  7. SADEŽNA PREHRANA - samo sveže sadje, zelenjava ima nižje vibracije in je zato primernejša za živali kot za človeka. Napolniti si moramo izčrpane zaloge hranil v telesu, saj smo jih v letih napačnega prehranjevanja že močno izčrpali.  zato postopoma. Telo pripravimo in obnovimo, da lahko brez škode prične s sadežnim - idealnim načinom prehranjevanja.
  8. KOZMIČNA DIETA ŽARKOV - dieta supeljudi, ki ne potrebujejo zemeljske hrane, ampak črpajo gradivo in energijo za svojo telesno sestavo neposredno iz atmosfere oziroma kozmične radiacije, ki je vir vsega življenja in tudi hrane vseh živih bitij.

 

Albert Einstein: Človeško bitje je del celote, ki jo mi imenujemo vesolje, del, omejen v času in prostoru. Sebe, svoje misli in občutke doživlja kot nekaj, kar je ločeno od preostalega, kot optično prevaro zavesti.  Ta prevara je za nas svojevrstna ječa, ki nas omejuje na naše osebne želje in na ljubezen do nekaj bližnjih ljudi.

Naša naloga mora biti, da se osvobodimo iz te ječe, tako, da  razširimo  krog svojega sočutja na vsa živa bitja in vso naravo v njeni lepoti.

 

Iz knjige Irene Andrini...

 

za premagovanje strahu in dolgčasa. moji glasovi zehajo... jim ne dogaja... ko se učim za svoj morebiten poklic. :)



#81 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 28. december 2014, 09:12

odvisno od napaljenosti!


tko, da ta globoka rana... a sem res tako fino anti, da tipu moram vse pokazat.






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0