Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

"OUT OF FRAME" gibalno-zvočni boot camp na Dujčevi domačiji

ples glasba zvočna potovanja wellness sprostitev spremenjena stanja zavesti

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1 komentarjev na to temo

#1 Lamug-Zi

Lamug-Zi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 7

Objavljeno: 15. maj 2015, 11:38

Pozdravljeni, 

 

upam, da je pravi del tega zanimivega foruma za takšno objavo! 

 

Po imenom Lamug-Zi delujeva profesionalna umetnika Tina Dobaj in Andrej Hrvatin, ki sva v zadnjih letih zmeraj bolj tudi raziskovalca povezave umetnosti in "terapije" v najširšem pomenu besede - vzpostavitve miru, skladnosti duha in telesa, sprostitve, opuščanja rigidnih vzorcev, itd., kar nas naredi "zdrave" in sposobne boljšega in lahkotnejšega delovanja na različnih področjih.

 

Seveda ni nobenih hitrih rešitev in ničesar ne moremo vzpostaviti enkrat za zmeraj. Vzpostavitev harmoničnega načina bivanja in delovanja je proces, ki se nikdar ne zaključi, lahko pa se na različne načine premaknemo v bolj učinkovito in zanimivo polje delovanja. Dve izmed najbolj razširjenih in učinkovitih poti za doseganje le tega sta gibanje-ples in zvok-glasba.

 

Metode, ki sva jih razvila skozi najino umetniško delovanje in so bile nekoč zgolj del profesionalnih treningov ter psihofizične strategije za doseganje intenzivnih vpogledov in pridobivanje novih idej, bova predstavila in uporabila za "trening" na intenzivnem "OUT OF FRAME boot campu" , 27. in 28.junija, v inspirativnem okolju Dujčeve domačije na Krasu. 

 

Ozaveščenje telesa skozi gib in dotik-masažo in prepuščanju zvoku ter ozaveščanju ritmičnosti so načini, ki preverjeno delujejo tako na vernike, skeptike, ateiste, Budiste, Kristjane ali kakorkoli se želi kdo deklarirati. Ni potrebno sprejeti nikakršnega sistema prepričanja ali ezoteričnega izročila, zgolj delujete in ozavestite procese v sebi in okoli sebe z orodji, ki izvirajo iz različnih izročil in umetnostnih področij.

 

Kot glasbenik in plesalka ter šolana shiatsu terapevtka sva raziskala možnosti kreativnih zvočnih potovanj v povezavi s hkratnim razširjenim shiatsu tretmajem, kar je rezultiralo v zanimivi obliki tretmaja, ki ga poimenujeva M.S.T. (music shiatsu treatment), ki bo prav tako predstavljen oz. bo eno izmed orodij na "boot campu". 

 

Boot camp je namenjen širokemu krogu udeležencev, ki želijo razbiti kakšne stare rigidne vzorce delovanja, gibanja, ozavestiti telo, doživeti spremenjena stanja zavesti skozi "čiste" metode, z lastnim trudom in delom, zgolj z orodji zvoka, dotika, giba, se poglobiti vase in se povezati s sorodno mislečimi isklaci zanimivih in zabavnih strategij delovanja. V intenzivnem vikendu bo predstavljenih veliko metod, ki jih lahko nato sami uporabljate in integrirate v svoj vsakdan.

 

 

Število udeležencev je omejeno na največ 20. Prijave do konca maja prinašajo še dodaten popust na že zelo realno in ugodno zastavljeno ponudbo!

 

 

Več informacij na Facebook strani: https://www.facebook...96090177325526/

 

 

Povzetek najave: 

 

 

»OUT OF FRAME«  BOOT CAMP 
     
Cena: 
 
140 EUR  - dva dni delavnic s prenočiščem in prehrano
         
120 EUR – dva dni delavnic, camping in prehrana
 
Kdaj:   27.6 in 28.6. 2015
 
Kje:  Turistična kmetija – Dujčeva domačija na obrobju Krasa  ( http://www.dujceva.si/ )
 
»Izven okvirjev« je sklop intenzivnih gibalnih in tolkalnih delavnic, ki ostrijo motoriko, ozaveščajo in usklajujejo psihofizično stanje posameznika skozi glasbo in gib, sproščajo telo skozi umetnost dotika in skozi različna stanja zavesti, sprožena s pomočjo teh tehnik, vzpostavljajo nove strategije delovanja. 
 
»Boot camp« trening ponuja: intenziv obročnega bobnanja, zvočna potovanja in kreativne »zvočne masaže«, gibalne delavnice ozaveščanja in sproščanja telesa, umetnost dotika, samozdravljenje skozi shiatsu masažno tehniko.
 
Skozi polja zavesti ustvarjamo vzorce in strategije našega delovanja. Ti vzorci postanejo zaradi našega subjektivnega zaznavanja okolja rigidni, saj za notranje delovanje velikokrat postavljamo oklep skozi katerega delujemo. 
 
Z intenzivom Out of frame/ Izven okvirja podajava praktične metode, ki jih razvijava skozi ples/gib in glasbo ter mehčava oklep, da lahko posameznik začuti svojo lastno »jedrno zvezdo«. Skozi gibalno- zvočni »body work« spoznamo in doživimo globoko ozaveščenost telesa in prav zato doživimo poglobljeno zavedanje lastnih potencialov delovanja in možnosti načina odločitev ter izbiranja poti. 
 
Kot umetniška profesionalca razvijava metode, ki sva jih najprej uporabila za odrske predstave in namene. Že dve leti pa raziskujeva terapevtske potenciale umetnosti oziroma  »uporabo« umetnosti onkraj zgolj estetskih in performativnih vzorcev. Prav tako izvajava in raziskujeva učinke M.S.T. tretmajev  (Music Shiatsu treatment -  Shiatsu tretma s hkratno glasbeno terapijo). 
 
PROGRAM:
 
27.6.
 
10h – prihod in namestitev
11h – 14h: gibalne in verbalne strategije  in vodena gibalna improvizacija
14h: kosilo
15h- 18h: delavnica obročnega bobnanja in  vodena bobnarska improvizacija 
18h – 19h: Preplet giba in ritma 
19h: Večerja
21h: Zvočno potovanje
 
28.6.
 
8h : zajtrk
9.30h: Tai chi in chi gong na jasi 
10:00h – 12.00h: gibalne strategije in verbalno - vokalne strategije
12.00 - 14h: bobnarska delavnica s poudarkom na trans ritmih sveta in »šamanskim« bobnanjem
14h: kosilo
15.00h – 17.00h: samozdravljenje skozi shiatsu z zaključnim skupinskim M.S.T. tretmajem
 
 
ROK PRIJAVE najkasneje do 17. 6. 2015 na: dobaj.tina@gmail.com ali info@satoration.org
 
Cena do vključno 28. 5 2015 : 140 EUR, camping 120 EUR
 
Cena po 29. 5.2015 : 160 EUR, camping 140 EUR
 
Cena vključuje celoten program delavnic, eno nočitev s kosilom in večerjo, ter zajtrk in kosilo drugega dne. S seboj prinesite udobna oblačila, podloge za telovadbo, nekaj jih bo tudi na voljo in po možnosti kakšno svoje tolkalo, po možnosti »obročni boben«, sicer bo pa za inštrumente poskrbljeno. 
 
 
Andrej Hrvatin, glasbenik in oblikovalec zvoka iz Maribora.
 
Kot glasbenik sodeluje v zelo raznolikih glasbenih in performativnih projektih ter soustvarja glasbo za vizualne, plesne, filmske in gledališke produkcije. Kot oblikovalec zvoka je sodeloval s številnimi slovenskimi jazz in alternativnimi glasbeniki. Deluje tudi na področju radijske produkcije, nekoč kot glasbeni urednik radia MARŠ in avtor oddaj o tradicionalni in sodobni klasični glasbi, kasneje pa kot samostojen soustvarjalec radijskih iger in zvočnih knjig. Pomemben del ustvarjalnosti namenja "soundartu" in elektro-akustičnim zvočnim performansem v povezavi z raziskovanjem umetnostne terapije, pod imenom NIMETU; leta 2008 je gostoval na "Sonic Art" rezidenci v New Delhiju in 2014 na ISIM konferenci v NY. Soustvaril je avtorsko glasbo za razne plesne projekte in v živo spremljal plesne predstave in delavnice različnih žanrov od sodobnih in improviziranih do afriških in orientalskih. Trenutno se večinoma posveča sodelovanju s sodobno plesalko Tino Dobaj, s katero raziskujeta tudi umetnostno terapijo ter poučuje »frame drumming«.
 
Tina Dobaj,koreografinja,plesalka, pedagoginja in shiatsu terapevtka
 
Tina Dobaj je končala priznano umetniško akademijo P.A.R.T.S v Bruslju in Yoseido Shiatsu Academy prav tako v Bruslju. Od leta 2003 kot profesionalna plesalka, koreografija, pedagoginja in profesorica. Prav tako je začela učiti kot profesor na Gimnaziji Ljubljana, smer Sodobni ples, kjer je učila vse do leta 2011. 
Svojo kreativno pot je nadaljevala kot koreografinja, ustvarila je številne svoje predstave in sodelovala z Matjažem Faričem, Majo Milenovič Workman, Karmino Šilec, Gregorjem Kamnikarjem,… Z Gregorjem Kamnikarjem je v produkciji Federacije naredila predstavi Odprto od do in Kapital, ki je bil izbran za Brisbane festival v Avstraliji (2011), kjer sta na  Queenslandski univerzi imela delavnice in poučevala ter učence integrirala v predstavo. Aprila 2013 je Tina v New Jerseyu poučevala na plesni šoli Maje Milenović Workman MADLOM in pozneje sodelovala v uprizoritvi predstave Namišljena resnica, ki je bila premierno izvajana v septembru 2013 v Stari elektrarni v Ljubljani. Sedaj skupaj z Andrejem Hrvatinom ustvarja glasbeno plesno improvizacijo in kot tandem potujeta in ustvarjata ter poučujeta glasbeno-plesne delavnice.
 
Tina je leta 2004 zaključila Yosiedo Shiatsu Academy v Bruslju. Od takrat naprej deluje tudi kot shiatsu terapevtka. Skozi leta izobraževanja (bioenergetskega, Tai Chija, Shaolin Kung Fuja in plesnega znanja) je razvila svoj odnos do shiatsu terapij in ga poimenovala UMETNOST DOTIKA. Tina je pripravljala in sodelovala v tretmajih biatlonskih športnikov v Lescah. Po zelo dobrih odzivih ljudi tako deluje po vsej Sloveniji in razvija seminarje po Sloveniji in izven nje.

 #2 Lamug-Zi

Lamug-Zi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 7

Objavljeno: 15. maj 2015, 16:04

Lamug-Zi v umetniški vlogi - trailer za lansko predstavo "Direct Insights": https://www.youtube....h?v=-GKdo_dLOtM


Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0