Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Čaji


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
749 komentarjev na to temo

#76 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 16. julij 2004, 12:18

Jaz sem imela pa včeraj v planu nekak do jasminovega čaja prit, samo mi je zmanjkalo časa, bom šla na lov ob prvi naslednji priliki, da stestiram to zadevico x:px .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#77 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. julij 2004, 12:23

Po mojem ti bo vsec. x:Xx x;)x (kao ker je meni... x:o)x). x;)x :palec:
res je fajn, blag in hkrati mocen, ma... z eno besedo - precudovit. x:)x :vio: xcivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#78 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 22. julij 2004, 07:42

Marsa, jasno x:)x :palec: :yumy: :yumy: :yumy: . Tale čajček, užitek v vseh pogledih, okus, pa aroma ufffff, kot bi pod jasmin grmom sedela. Super je res, pa ni nič sladkast, ja, kot sem kar tebe določila da naj ti kao uni pocukrani čajčki nso :inocent: x;)x . Te bom pri tehle čajčkih absosmrkno upoštevala.

Mogoče si bova tule z Žažo omislili čajnico za najine potrebe x:px . Hm, sem se začela blazno razvajati na vseh področjih xsrcx x:Xx :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#79 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. julij 2004, 09:07

the best, da je tukaj na forumu kar nekaj ljubiteljev čajev :palec:. sama sicer ne pijem toliko zeliščnih čajev(razen mete x^x , kamilice :palec: in včasih žajblja), pa me vseeno zanima ali je kdo probal piti čaje od patra Ašiča? jaz imam doma enega, ki je postni čaj...ga pijem ob luninem postu(le ob polni in prazni luni)do sedaj sem ga pila le dvakrat, tako da ne bi vedla ali je ok ali ne.

ko sem že pri Ašiču...Marsa, mislim, da teme o zdravilni glini še ni bilo, ali se motim? nekaj se je sicer pisalo, ampak ne preveč. zadeva me zelo zanima in si jo mislim v kratkem kupit. Če si za, bi lahko odprli novo temo zdravilna glina x?x
DON'T PANIC

#80 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. julij 2004, 10:37

Surya - imamo ze dve. Itak. x:o)x
Saj je simple - glina, ck, od kadarkoli, v vseh forumih... :palec:

Janja, me veseli, sicer pa - itak, zakon! x8Dx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#81 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 22. julij 2004, 10:42

v čajnici, mhm divjo češnjo najpogosteje in mleko not seveda :2src:
tud kr ljubitlca
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#82 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 22. julij 2004, 12:52

meni je pa všeč japonska češnja x:Xx. ponavadi mi niso toliko všeč aromatizirani čaji, ampak, a je kdo probal čaj after eight ? upam, da ga še imajo v čajnici-ful ok

Za vroče poletje kot je sedaj je pa super ledeni čaj zelena vanilija-dober in osvežilen, super :palec:
DON'T PANIC

#83 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 22. julij 2004, 13:42

Imajo ja, fuuuuuuuuuuul izbira, res, moram še naštudirat, pa postopno stestirat zadevo. Zaenkrat vem, da je treba vodo pogreti (ne zavreti) in če želiš, da te čaj poživi za 3 minute pustiti čaj notri, če pa želiš, da te pomiri pa 5 minut, nikakor pa ne dalj. Sicer pa pravijo, da lahko z raznimi dodatki sam pripraviš čaj, da je to le neka osnova. Sem se prav začudila, da se ledeni čaj pripravi tako, da daš čaj v vodo in v hladilnik za mislim da 6 ur, se sploh ne kuha :eek: .

Pa polno škatlic za čaje imajo, čajnike, pa skodelice za čaj, so se mi prav prikupili z dvema s pujsami xsrcx x:px x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#84 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 22. julij 2004, 20:57

No da se oglasim še jaz x:Dx Ravnokar imam pred sabo šalco rooibos čaja "borovnica-jogurt" x;)x Pa ko sem nekaj postov nazaj prebrala, da ga Contesa in še nekdo pijeta kar z mlekom (na informativnem listku piše, kao da se sam črni čaji pijejo z mlekom), sem si šla direkt nalit še mal mleka not, ker mi je čaj sam čisto premedel in nezanimiv :inocent: No, z mlekom je pa res super, moram priznat :palec:

Včeraj sva s Pujso stikali po Čajnici, pa danes me je tudi kar avtomatsko tja povleklo, nekak imam filing, da se bom kar navadla na te čajčke x:)x Nekaj novega, pa ful luštnega x;)x Aja, pa danes sem si kupila poleg dveh rooibos čajev tudi kandiran rjavi sladkor, izgleda tako kot nebrušeni kristalčki (zato mi je pa še bolj všeč x8Dx ) in vse tole delanje čaja že prelevi v takšen mali obred, kar naj bi to tudi bilo :palec:

No, ko že imam prospekt pri sebi, bom napisala par značilnosti rooibos čaja;

Rooibos (izgovorjava "rojbuš") čaj vsebuje magnezij, ki deluje na živčni sistem in pomirja, pomaga celo pri blagih depresijah. Ker ne vsebuje kofeina, njegov sproščujoč učinek lahko opazimo tudi pri težavah s spanjem in pri glavobolih. Priporočajo ga tudi slabokrvnim ljudem, saj vsebuje železo in vitamin C, ki pospeši absorpcijo le-tega v naše telo. Zaradi te kombinacije ga priporočajo ljudem z osteoporozo, nosečnicam in doječim materam ter vrhunskim športnikom. Kalcij in fluor igrata pomembno vlogo pri krepitvi kosti in zobne sklenine. Kalij in baker, ki ju tudi najdemo v čaju, sta potrebna pri uravnavanju metaboličnih procesov v telesu. Čaj lahko pomaga pri lajšanju različnih prebavnih motenj, želodčnega vnetja, črevesnih krčev in čira. Novorojenčkom blaži kolike v prvih mesecih življenja. Lahko ga pijejo tudi dojenčki, ki so alergični na mleko.
Rooibos vsebuje veliko flavonoidov in encimov, ki so močni antioksidanti, ti pa upočasnjujejo staranje.Pri visokih temperaturah se vežejo na proste radikale, ki nastanejo kot stranski produkt normalnih telesnih funkcij. Ti prosti radikali napadajo zdrave celice v telesu in z leti povzročajo staranje organizma ter slabitev imunskega sistema. Pitje rooibos čaja omili njihovo razdiralno moč.
Ker ima zelo nizko raven tanina, ni grenak in ga lahko uživamo brez sladkorja, kar je dobrodošlo pri vsaki dieti.
Zaradi svoje mineralne sestave je idealen napitek pri športnih aktivnostih in drugih fizičnih naporih, lahko nadomesti tudi izotonične napitke."


No, to bi bilo približno to, kar se tiče nekakšne "zdravilnosti" rooibos čaja x;)x

Zdaj me pa zanima par stvari v zvezi s pitjem tega čaja, bi prosila, če mi lahko priskočite tisti na pomoč, ki imate s tem izkušnje :palec:
x?x A je tale čaj priporočljivo pit recimo čez dan ali je učinek pomirjanja tako velik, da ga raje pijemo samo zvečer? (Verjetno tudi dosti od individualnega pivca čaja odvisno, ampak vseeno rajš vprašam x;)x )
x?x Kako pijete tale čaj rooibos? Z mlekom mi je namreč dosti bolj okusen kot brez x:)x Pa še to me zanima, si poleti delate ledene čaje iz rooibosa in na kakšen način?
x?x Ima kdo izkušnje z t.i. "zdravilnostjo" tega čaja (recimo pomirjanje trebušnih krčev, želodčna vnetja etc.) - kakšne?

Hvala vam za odgovore, pa želim vam še velik užitkov ob pitju čajčkov xsrcx


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#85 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 23. julij 2004, 12:53

Hvala ti, Contesa! x:)x x:Xx

Jaz sem včeraj zvečer spila dve šalci tega rooibosa, pač sem morala stestirat oba različna okusa, ki sem ju kupila x;)x , pa sem potem čisto lepo normalno zaspala :palec:

Zdaj za (kao) jutranji čajček pa pijem karamelino črnega (hmmm sem si že hotela danes kavo narest, pa me je vonj karamelinota premamil :yumy: ), in če primerjam z rooibos čaji (imam cimetovega in borovnico z jogurtom), se mi zdi, da imajo črni čaji dosti bolj bogat in poln okus kot prvi. :inocent: Se mi zdi v pravo smer ali pa si samo včeraj nisem znala pripravit rooibosa?

Grem ven na čikec x;)x


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#86 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 23. julij 2004, 13:54

Mene je stara mama nekako uvedla v tele čajčke. Sem pile mango, divjo češnjo in limono pri njej. Pa je vedno rekla 5 o`clock at 3 o`clock. Ona ga je pila standardno. Potem sem eno obdobje v čajnico zahajala na vanilijevega in kokos, zdaj je pa čas za raziskavo okusov.

Ziher jih je še fuuuuuuuul x:px .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#87 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 23. julij 2004, 14:00

Kje jih pa kupuješ? V čajnici, al še kje drugje ? No saj že v čajnici jih je resnično malo morje.

Hm, tale čajčkologija je zelo vabljiva x:px x;)x
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#88 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 23. julij 2004, 14:10

No za tale slamnik x:Dx pa nisem vedla x:Ix , bom šla ob priliki malo pokukat :8):
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#89 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 23. julij 2004, 14:39

Jaz bom tudi morala po novo zalogo.. samo se pol skatle Earl Grey imam, ostalo pa vse poslo.. :C: Drugace imam skoraj vedno na zalogi crne vanilijo in cimet, Earl Grey in Darjeling sta itak klasika, pa divja cesnja tud fajn.. Bratec ima ful rad medino, iz Cajne..
Pol pa vsakic se kaksnega novega za poskusit, pa se zelenega za okus.. zadnjic nasla enega z okusom po kostanjih.. pojma nimam kateri, ampak ful dober..
Rooibos limona me ni cisto preprical.. Ja, premalo izrazit okus, mogoce to..
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#90 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 23. julij 2004, 15:10

Zaenkrat vem, da je treba vodo pogreti (ne zavreti) in če želiš, da te čaj poživi za 3 minute pustiti čaj notri, če pa želiš, da te pomiri pa 5 minut, nikakor pa ne dalj. Sicer pa pravijo, da lahko z raznimi dodatki sam pripraviš čaj, da je to le neka osnova. Sem se prav začudila, da se ledeni čaj pripravi tako, da daš čaj v vodo in v hladilnik za mislim da 6 ur, se sploh ne kuha  :eek: .

živjo vsem x;)x
Ko sem začela piti čaje, mi najprej zeleni sploh niso bili všeč-ful so mi bili grenki. pila sem le črne čaje, s sladkorjem in mlekom. potem pa sem se navadila piti tudi zelene čaje(ki se jih ne pije z mlekom). sedaj pijem obojne, pa tudi rdeče, brez dodatkov, le črne si pripravim z malo mleka.
za črne čaje voda more prevreti, odvisno od učinka pa pustiš stati od 3-5 minut. če pustiš stati čaj dalj kot 5 min, se začnejo izločati druge snovi čaja, ki pa niso več zdrave. za zeleni čaj pa moraš obvezno pustiti vodo , da pade na 75 stopinj(cca.10 min) preden jo preliješ čez čaj.

ledeni čaj se pripravlja, tako da daš v liter vode pribl.8 žličk čaja in nato pustiš stati v hladilniku cca.6 ur(mislim vsaj,bom pogledala ko pridem domov v knjigo)
DON'T PANIC

#91 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 23. julij 2004, 21:57

Hm, se kar moram spet mal sem not javit, ravnokar uživam ob čajčku rooibos "Borovnica-jogurt" :yumy: Pa moram rečt, da sem ga danes naredila ful boljše kot včeraj :palec:

Surya, super, da si podala tolk koristnih informacij na enem mestu x:Xx

No, jutri pa vstajam zgodaj zjutraj, da se pred odhodom domov sprehodim še do čajnice, ker si moram nujno it iskat karamelino, pa še mamici verjetno kakšen čajček za darilo kupit... brez karamelinota na morju pač ne mislim bit x8Dx


Sončna Vila, po novem čajopivka in nič več kofetarca x:Dx x;)x

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#92 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 26. julij 2004, 07:55

mmmmmmmm, rooibos borovnica-jogurt x:px ...

punce (in seveda tudi fantje), po kosilu pijte mate čaj(lahko je navaden ali z aromo pomaranče), kuri maščobo, ureja prebavo in je poln vitamina c !!!

itak je pa fajn, da se pije čimveč zelenega čaja(ne nasedat tistim, ki pravijo da vsebuje pesticide, ga zelooo pregledajo). vsebuje antioksidante in je preventiva proti raku...če verjamete seveda, jaz že..

ps-upam, da ne mislite, da vam solim pamet x:Ix
DON'T PANIC

#93 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. julij 2004, 08:10

Drži samo pod 65°C x:Dx x;)x

#94 surya

surya
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 452

Objavljeno: 26. julij 2004, 08:54

ha ha ha, sstane x;)x :palec:
DON'T PANIC

#95 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. julij 2004, 16:30

Rooibos limona me ni cisto preprical.. Ja, premalo izrazit okus, mogoce to..

Jaz pa sem glih tegale hotla komentirat; zadnjic sem tule videla, da ste omenjali ta caj, pa sem danes, ko sem sla po jasmin, se za tega vprasala - in me je limonin preprical xDDx (mi je lepo disal), zdajle pa ga pijem in mi je blazno vsec - prima, osvezilen in vse - pijem brez vsega. x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#96 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 27. julij 2004, 07:08

sem danes, ko sem sla po jasmin

x:Dx x:Dx x:Dx

je tebe tudi Marsa za Jasmin navdušila x:Dx x;)x ?

ČAJNICA CHA

Evo link na stran čajnice v Ljubljani. Tule je nekaj osnovnih informacij x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#97 žaža

žaža
  • Lunatik
  • Št. objav: 1 403

Objavljeno: 27. julij 2004, 07:13

...svinjica... :palec: :palec: :palec: x:Dx x:Xx
Če hočeš biti srečen....BODI!

#98 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. julij 2004, 09:09

Janja, cakaj da te navdusim se nad Rooibos-om - ful dober caj, osvezilen, se dobro da ste napisale ga tule ene, jasmin sem si sla kupit, pa se ga nisem se niti dotaknila, pac pa sem vceraj dva rooibosa drugega za drugim, sem morala prec se enga skuhat.
:palec: :palec:
danes ga bom tudi si ubodla.....

Thanx za link, sam sajt je pa slab, pa delan jasno samo za IE... xrolleyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#99 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 27. julij 2004, 09:57

Nič posebnega ni link, ja, sploh ni primerjave z lunco x;)x , so pa take čist čist osnovne informacije x:)x .

Imam ta teden v planu spet čajnico ja, ene 2 al pa 3 nove kupit, maš cajt za navduševat me x:Dx x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#100 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. julij 2004, 12:06

danes ga bom tudi si ubodla..... *Rooibos*

xyesx njami... x:Xx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0