Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Energije in odmik

energije

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
125 komentarjev na to temo

#101 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 31. julij 2015, 15:02

dvojna nebesa so ... v enih je mrzlo, v drugih pa vroče ... laugh.pnglaugh.pnglaugh.png

haha lepo povedano :D



#102 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 31. julij 2015, 15:16

Seraphim hojla
 
Mam en recept, kako shendlat energije, ki te driblajo.

 

Optimist biggrin.png


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#103 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 31. julij 2015, 16:54

Optimist biggrin.png

realist yes.gif



#104 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 563

Objavljeno: 31. julij 2015, 22:00

...Neee, ni off topic....tongue.png ....Ker je lih o energijah pogovor... evo eno nalinkam ...tako bl zemeljsko icon1_sneaky1.gif 

 

Račun za elektriko: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!«

http://oe.finance.si...-te-mandeljce«

 

Tako se je glasil komentar novinarke Financ Petre Sovdat, ko smo ji pojasnili 11 postavk, iz katerih je sestavljen njen račun za elektriko!
Ste kdaj poskusili razvozlati račun za elektriko? Obračunska moč, omrežnina, prispevek tu, prispevek tam. Velike besede, bolj malo pa o tem, kdo denar pobere, torej koga plačujete. Jasno je le, da plačujete vi. »Priznam, računa za elektriko ne razumem,« pravi novinarka Financ Petra Sovdat. Ko je izvedela, da je na majskem računu, ki je znašal 38,27 evra, »le« 12,14 evra plačala za elektriko, drugo je šlo za omrežnine, agencije in subvencije, je dodala: »Mater, sem zabita, da plačujem vse te mandeljce!«
Razvozlati račun za elektriko se ne sliši prav preveč zapleteno, kajne? A kdo ta denar pobere, kako se razdeli in kje konča. Da je na to vprašanje zelo težko najti odgovor, ki bi ga razumel tudi petletni otrok, sta nam priznala dva direktorja državnih energetskih družb, ki se ukvarjajo s prodajo elektrike na drobno. »Nimam pojma,« je na vprašanje, kako se razdeli postavka omrežnina, v smehu priznal eden od dvojice. A se nismo vdali, ob pomoči energetikov smo poskusili račun razvozlati enkrat za vselej.
 

Zakaj je vse to sploh pomembno? Prav zato, ker sama električna energija na računih pomeni vse manjši delež. In ker vam država z navijanjem prispevkov draži končni račun za elektriko. Enkrat za polnjenje ene blagajne, drugič za polnjenje druge. Nekakšni skriti davki.

Komentar Financ: Seveda razumemo, da je nekatere storitve treba plačati, da je potreben mehanizem za vlaganja v omrežje... Ne razumemo pa, kako je možno, da se je na račun za elektriko »prisesalo« toliko agencij in institucij, ki od tega zelo lepo živijo in povrhu izvajajo še druga drugi zelo podobne dejavnosti.

 

Saga o »zabiti Sovdatki« se nadaljuje

A račun za elektriko še ni vse: Petra Sovdat je dobila tudi poračun elektrike za prejšnje leto. Tudi iz tega se ne znajde. Razložili ga bomo v prihodnje.

 

1. in 2. Električna energija VT in MT

To je prva postavka na računu za elektriko in samo ti dve se dejansko tičeta elektrike. VT pomeni »večjo tarifo«, torej porabo elektrike v »špici« med 6. in 22. uro. MT na drugi strani pomeni »manjša tarifa«, ki jo števec med delavniki beleži med 22. in 6. uro. Denar od te postavke ostane dobavitelju elektrike.

 

Gre za pavšalni znesek, ki je vsak mesec enak. Pomeni moč, za katero se dobavitelj zavezuje, da bo stranki stalno na voljo. Bolj plastično: kot da bi plačali za to, da boste imeli vedno dostop do interneta. Denar pobere družba SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), del ga obdrži, del pa razdeli Elesu in posameznim distributerjem. SODO, prek katerega na leto steče 350 milijonov evrov, je imel lani 29 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je bila 3.221 evrov.

 

4. in 5. Omrežnina VT in MT

Plastična razlaga: gre za nekakšno takso, ki jo plačujete za uporabo električnega omrežja. Pobira jo trgovec, ki jo nakaže družbi SODO (sistemski operater distribucijskega omrežja), ta del denarja obdrži zase, del ga nakaže Elesu in elektrodistributerjem (večinoma lastniki tistih trgovcev, ki denar že na začetku poberejo).

 

6. Prispevek za energetsko učinkovitost

Milenko Ziherl, Eko sklad

Denar iz tega prispevka se zbira v blagajni Eko sklada, ta pa z njim subvencionira energetske obnove stavb (denimo okna, fasade, strehe). Na leto ima dobrih 20 milijonov evrov prihodkov, po podatkih baze GVIN ima 37 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je okoli 2.300 evrov.

 

7. Prispevek za SPTE in OVE

Denar iz tega prispevka je namenjen subvencioniranju zelenih virov energije, denimo sončnih elektrarn. Zaradi eksplozije števila sončnih elektrarn se ta prispevek skoraj vsako leto zvišuje in znova se bo zvišal v prihodnjih nekaj tednih. Za ilustracijo, kako velika stvar je to: za subvencije zelene energije bomo letos porabili okoli 150 milijonov evrov.

8. Prispevek za delovanje operaterja trga

 

Karlo PeršoljaBorzen

Operater trga je Borzen, ki prav tako bedi nad blagajno za subvencioniranje zelenih virov energije. Borzen ima nekaj čez 20 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača v 2013 je bila 2.785 evrov.

 

9. Prispevek za agencijo za energijo

Irena Praček, agencija za energijo

To je še ena institucija, ki bedi nad trgom z elektriko. Sedež ima v Mariboru, po podatkih AJPES ima 45 zaposlenih, povprečna mesečna bruto plača je 2.548 evrov.

 

10. Trošarina

Dušan Mramor, finančni minister

To je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na vsako kilovatno uro elektrike plačate 0,003 evra trošarine.

 

11. DDV

Tudi to je dajatev, ki se steka neposredno v državni proračun. Na celotni račun za elektriko plačate 22-odstotni DDV.

12. CRM

Gre za dodaten prispevek, ki pa še visi v zraku. Z njim naj bi se reševalo predvsemTEŠ 6, ki s svojo proizvodno ceno ne more konkurirati na trgu, kjer so cene elektrike na rekordno nizkih ravneh.


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#105 MedvedekPi

MedvedekPi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 67

Objavljeno: 1. avgust 2015, 14:33

to je pa kar malo žalostno slišati sad.png na angele se opiram zato ker so mi edini pomagali v življenju ko mi drugi niso.moj angel varuh je vedno ob meni in kadar ga prosim pomaga. Imam pa še eno resno uprašanje in prosim za resen odgovor. kmalu bom šel na počitnice z prjitaleji ampak gre zraven neka oseba ki mi njene energije niso po godu(ženska je).enkrat je ena name naredila ljubezenski urok in sumim prav to ki gre z nami.zdaj pa bi vas prosil za nasvet.kaj lahko naredim da se čimbolj zaščitim.ker strah je zelo pristoen zadnje dva meseca že odkar načrtujemo te počitnice.ne bi bil problem če bi šli za en dan ampak problem je tukaj ker gremo za 5 dni sad.png in res me skrbi in ceu dan razmišljam sam o tem. potem pa pridejo še sanje ki me čisto dotolčejo na tla... prosim za resne nasvete

 
Pri tebi sem dobil vtis, da malo šepaš v socialnem razvoju in to poskušaš kompenzirati z ezoteriko. Pomembno je, da skultiviraš svoj karakter, samozaupanje, pogum, asertivnost. Namesto, da bi samozavestno pristopil k ženski, se raje zatekaš k ljubezenskim urokom in prosiš angele, da bi zate uredili zadeve. Obvladujejo te strahovi in v občutkih nemoči iščeš "nezemeljske" načine za urejanje "zemeljskih" problemov. Kar malo smešno je prebrati, kako se ti tresejo hlače pred eno navadno smrkljo :) Bolje bi bilo, če bi se raje malo prizemljil.
 
Na tvojem mestu bi zanimanje za ezoteriko omejil zgolj na študij, dokler osebnostno malo ne dozoriš. Trenutno je fokus tvojega osebnostnega razvoja še v čustveno/socialni fazi in temu primerno tudi motivacija za uporabo magije. Bolje je počakati, dokler se ne oglasi prava duhovna aspiracija. In še takrat se magija uporabi ko se izčrpa vsa ostala "zemeljska sredstva", in seveda v namene duhovnega napredka in služenja.


#106 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 15:28

 
Pri tebi sem dobil vtis, da malo šepaš v socialnem razvoju in to poskušaš kompenzirati z ezoteriko. Pomembno je, da skultiviraš svoj karakter, samozaupanje, pogum, asertivnost. Namesto, da bi samozavestno pristopil k ženski, se raje zatekaš k ljubezenskim urokom in prosiš angele, da bi zate uredili zadeve. Obvladujejo te strahovi in v občutkih nemoči iščeš "nezemeljske" načine za urejanje "zemeljskih" problemov. Kar malo smešno je prebrati, kako se ti tresejo hlače pred eno navadno smrkljo smile.png Bolje bi bilo, če bi se raje malo prizemljil.
 
Na tvojem mestu bi zanimanje za ezoteriko omejil zgolj na študij, dokler osebnostno malo ne dozoriš. Trenutno je fokus tvojega osebnostnega razvoja še v čustveno/socialni fazi in temu primerno tudi motivacija za uporabo magije. Bolje je počakati, dokler se ne oglasi prava duhovna aspiracija. In še takrat se magija uporabi ko se izčrpa vsa ostala "zemeljska sredstva", in seveda v namene duhovnega napredka in služenja.

nene ne zatekam se jaz k ljubezenskim urokom :P ena ženska se ki me je hotela :P ampak drugače se strinjam s tabo glede vsega kar si povedal :) pri meni je najbolj problem prizemljitev. katere so najbolše vaje? tek v naravi? vizualizacija korenin iz stopal? :) glede ezoreike bom pa res raje dal na stran saj zgleda še ni čas zame :) 



#107 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. avgust 2015, 15:30

to je pa kar malo žalostno slišati sad.png na angele se opiram zato ker so mi edini pomagali v življenju ko mi drugi niso.moj angel varuh je vedno ob meni in kadar ga prosim pomaga. Imam pa še eno resno uprašanje in prosim za resen odgovor. kmalu bom šel na počitnice z prjitaleji ampak gre zraven neka oseba ki mi njene energije niso po godu(ženska je).enkrat je ena name naredila ljubezenski urok in sumim prav to ki gre z nami.zdaj pa bi vas prosil za nasvet.kaj lahko naredim da se čimbolj zaščitim.ker strah je zelo pristoen zadnje dva meseca že odkar načrtujemo te počitnice.ne bi bil problem če bi šli za en dan ampak problem je tukaj ker gremo za 5 dni sad.png in res me skrbi in ceu dan razmišljam sam o tem. potem pa pridejo še sanje ki me čisto dotolčejo na tla... prosim za resne nasvete

 

Angeli niso edini...kaj pa tvoji starši, sorodniki, prijatelji, če vzamemo bolj fizične in zemeljske osebe al pa nekateri vnebovzeti mojstri, ki so hkrati tudi učitelji angelov, če vzamemo ezoteriko...tongue.png

 

Bodimo realni...zaenkrat si šele prišel malo v stik z ezoteriko...Trenutno si še v obdobju adolescence, hormoni in čustva delajo svoje...najbolj aktivna so čustva in astralno telo in tako bo še nekaj časa...Pri okoli 21. letih se ti bo pa začel mental malo bolj uravnavat in šele takrat do približno 30 leta boš te stvari malo bolj začel razumevati oz. se ti bodo začele malo bolj razotkrivati...Seveda, če boš delal v tej smeri...Ko boš že malo bolj čustveno stabilen...

 

Zapomni si, da na tem svetu ne obstaja nobene zaščite, ki bi te zaščitila pred uroki...V vsakem primeru človeček nekaj kasira v večji ali manjši meri...razlogi so bili nakazani zgoraj...Preden začneš "paničarit" najprej res malo odmeditiraj in preveri ovako ili onako ali ti je ta oseba res sploh kaj "čarkala" v "tem lifeu", potem pa začni ozaveščat svoje strahove+ vse kar gre zraven...Če sploh veš kaj to pomeni. Drugače pa malo prebrskaj LNF...In to je tudi edina pot, ki je na dolgi rok učinkovita. Pozabi na vse drugo, ker so samo kratkotrajne rešitve...icon_smesko.gif


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#108 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 16:06

Angeli niso edini...kaj pa tvoji starši, sorodniki, prijatelji, če vzamemo bolj fizične in zemeljske osebe al pa nekateri vnebovzeti mojstri, ki so hkrati tudi učitelji angelov, če vzamemo ezoteriko...tongue.png

 

Bodimo realni...zaenkrat si šele prišel malo v stik z ezoteriko...Trenutno si še v obdobju adolescence, hormoni in čustva delajo svoje...najbolj aktivna so čustva in astralno telo in tako bo še nekaj časa...Pri okoli 21. letih se ti bo pa začel mental malo bolj uravnavat in šele takrat do približno 30 leta boš te stvari malo bolj začel razumevati oz. se ti bodo začele malo bolj razotkrivati...Seveda, če boš delal v tej smeri...Ko boš že malo bolj čustveno stabilen...

 

Zapomni si, da na tem svetu ne obstaja nobene zaščite, ki bi te zaščitila pred uroki...V vsakem primeru človeček nekaj kasira v večji ali manjši meri...razlogi so bili nakazani zgoraj...Preden začneš "paničarit" najprej res malo odmeditiraj in preveri ovako ili onako ali ti je ta oseba res sploh kaj "čarkala" v "tem lifeu", potem pa začni ozaveščat svoje strahove+ vse kar gre zraven...Če sploh veš kaj to pomeni. Drugače pa malo prebrskaj LNF...In to je tudi edina pot, ki je na dolgi rok učinkovita. Pozabi na vse drugo, ker so samo kratkotrajne rešitve...icon_smesko.gif

sem se probal izpovedati tudi staršem in sorodnikom in prjateljem ampak kaj ko ni noben nič zastopil kaj sem hotel povedati :P prvič u lajfu sem se sreča z energijam ko sem šel na uklon črne magije... od takrat naprej sem imel nekako miren lajf... drugače pa hvala za vse obrazložitve :) glede ljubezenskega uroka pa vem da je bilo res kajti so se mi dogajale kar čudne stvari in tudi tisti ki je uklanjal magijo mi je povedal da je bilo to od tega :P kaj točno pa je LNF? :)



#109 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. avgust 2015, 16:38

sem se probal izpovedati tudi staršem in sorodnikom in prjateljem ampak kaj ko ni noben nič zastopil kaj sem hotel povedati tongue.png prvič u lajfu sem se sreča z energijam ko sem šel na uklon črne magije... od takrat naprej sem imel nekako miren lajf... drugače pa hvala za vse obrazložitve smile.pngglede ljubezenskega uroka pa vem da je bilo res kajti so se mi dogajale kar čudne stvari in tudi tisti ki je uklanjal magijo mi je povedal da je bilo to od tega tongue.png kaj točno pa je LNF? smile.png

 

LNF= lunin forum...

 

1. uklon črne magije še ne pomeni odstranitev...predstavljaj si da po žički teče električni tok...in potem nekdo postavi železno ploščico notri...tok se prekine za nekaj časa, dokler se ploščica ne stopi in potem ponovno steče...to je prispodoba za  "uklon" ČM...preverjeno v praksi...

 

2. odmeditiraj /preveri trditev z rdečo...mogoče boš presenečen...večina jih sploh ne loči negativne energije, ki izvira od posameznika (vzorci) od uroka, kaj šele kaj drugega...

 

3. Vprašaj se raje kdo je lahko večji osumljenec za "čarke"

-ženska za katero sumiš

-ali ljudje pri katerih si iskal pomoč

 

4. Kdo ti je dejansko pomagal

-ljudje pri katerih si iskal pomoč

-sile, ki si jih preklical z mantrami...

 

V redu premisli...odmeditiraj...vzemi si tudi več dni ali tednov za razmislek...če dobiš informacije katerim ne verjameš...preveri, ponovi vajo...mogoče boš na koncu presenečen al ti bo pa zamajal celo miselnost...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#110 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 1. avgust 2015, 16:59

pri meni je najbolj problem prizemljitev. katere so najbolše vaje?

 

Ti je butl čisto lepo že povedal, pa si ga čisto zignoriral. Delaj, švicaj. Zihr kdo potrebuje par pridnih rok icon1_thumbup.gif

 

Seraphim hojla
 
Mam en recept, kako shendlat energije, ki te driblajo.
 
Evo.
 
Povež se s Silico, da ti pokaže svoj novi plac, vzem s sabo popkar, lopato in lonc fest slane vode.
Začni s popkarjem odstranjevat vse akacije, ki ti jih bo odkazala, nared iz njih butare in drva, popul vse korenine, vmes pa razmišljaj, kva bi rad. Če boš prej ugotovu al pa če mislš, da že veš kva bi rad, preden boš odstranu vse akacije, začni razmišljat še enkrat. Če ti bojo popokal žulji med tem cajtom, namoč roke v lonc s slano vodo za ene dve minuti in nadaljuj z delom.
Ko boš z akacijami zaključil, vzem lopato in preštihaj cel plac, odstran ves plevel s placa, vmes pa razmišljaj, zakva bi rad, kar si ugotovu da bi rad. Če boš ugotovu, zakva bi rad, kar si ugotovu da bi rad, prej, preden bo plac preštihan in plevel pobran, začni razmišljat še enkrat.
Če slučajno ne boš ugotovu zakva bi rad kar bi rad, plac bo pa že brez akacij, preštihan in oplet, se povež še s Silverjem...ampak mislm, da ne bo treba.
 
Ta recept je preverjen in ti bo prnesu vsaj dve fajn stvari.
Noben te ne bo več driblal in ratal boš tak dec, da se bojo lule na trepalnce metale, k te bojo vidle.
 
Garant
 
icon25.gif

 
 


Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#111 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 18:06

LNF= lunin forum...

 

1. uklon črne magije še ne pomeni odstranitev...predstavljaj si da po žički teče električni tok...in potem nekdo postavi železno ploščico notri...tok se prekine za nekaj časa, dokler se ploščica ne stopi in potem ponovno steče...to je prispodoba za  "uklon" ČM...preverjeno v praksi...

 

2. odmeditiraj /preveri trditev z rdečo...mogoče boš presenečen...večina jih sploh ne loči negativne energije, ki izvira od posameznika (vzorci) od uroka, kaj šele kaj drugega...

 

3. Vprašaj se raje kdo je lahko večji osumljenec za "čarke"

-ženska za katero sumiš

-ali ljudje pri katerih si iskal pomoč

 

4. Kdo ti je dejansko pomagal

-ljudje pri katerih si iskal pomoč

-sile, ki si jih preklical z mantrami...

 

V redu premisli...odmeditiraj...vzemi si tudi več dni ali tednov za razmislek...če dobiš informacije katerim ne verjameš...preveri, ponovi vajo...mogoče boš na koncu presenečen al ti bo pa zamajal celo miselnost...

saj problem je to ker ne znam meditirati :( nekako se trudim ampak še nisem odkril taprave meditacije ki bi mi ustrezala :( 


Ti je butl čisto lepo že povedal, pa si ga čisto zignoriral. Delaj, švicaj. Zihr kdo potrebuje par pridnih rok icon1_thumbup.gif

 

 
 

saj delam.vsak dan ampak ko delam mi misli še bolj nesejo na energije :P preveč sem zabredel v to očitno :P 



#112 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 1. avgust 2015, 19:01

beri in se uči

in ne preskakuj vaje, ker knjiga se bere vsaj tri leta wink.png

 

http://www.cangura.c...e-in-prakse.php

 

in ne pričakuj, da boš v knjigi našel recepte za magijo

vse je v vizualizaciji..



#113 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 19:22

beri in se uči

in ne preskakuj vaje, ker knjiga se bere vsaj tri leta wink.png

 

http://www.cangura.c...e-in-prakse.php

 

in ne pričakuj, da boš v knjigi našel recepte za magijo

vse je v vizualizaciji..

najlepša ti hvala bom prebral :) 



#114 Zala_

Zala_
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 447

Objavljeno: 1. avgust 2015, 19:46

 
Pri tebi sem dobil vtis, da malo šepaš v socialnem razvoju in to poskušaš kompenzirati z ezoteriko. Pomembno je, da skultiviraš svoj karakter, samozaupanje, pogum, asertivnost. Namesto, da bi samozavestno pristopil k ženski, se raje zatekaš k ljubezenskim urokom in prosiš angele, da bi zate uredili zadeve. Obvladujejo te strahovi in v občutkih nemoči iščeš "nezemeljske" načine za urejanje "zemeljskih" problemov. Kar malo smešno je prebrati, kako se ti tresejo hlače pred eno navadno smrkljo smile.png Bolje bi bilo, če bi se raje malo prizemljil.
 
Na tvojem mestu bi zanimanje za ezoteriko omejil zgolj na študij, dokler osebnostno malo ne dozoriš. Trenutno je fokus tvojega osebnostnega razvoja še v čustveno/socialni fazi in temu primerno tudi motivacija za uporabo magije. Bolje je počakati, dokler se ne oglasi prava duhovna aspiracija. In še takrat se magija uporabi ko se izčrpa vsa ostala "zemeljska sredstva", in seveda v namene duhovnega napredka in služenja.

Nisem brala cele teme... Me je pa nagovorilo tole, namreč če ne bi bilo deficita na enem področju (in vsak ga ima), najbrž ne bi bilo začetne motivacije za iskanje tega in onega znanja, ezoteričnega ali drugega... V tej luči, se mi zdi, se tudi razvija eno z drugim, pa čeprav po ovinkih. Z drugimi besedami: najbrž seraphim potrebuje "izrabit" ezoterične "tehnike" in vse ostale, da razvije ostale dele sebe, tko kot večina... 



#115 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 19:49

Nisem brala cele teme... Me je pa nagovorilo tole, namreč če ne bi bilo deficita na enem področju (in vsak ga ima), najbrž ne bi bilo začetne motivacije za iskanje tega in onega znanja, ezoteričnega ali drugega... V tej luči, se mi zdi, se tudi razvija eno z drugim, pa čeprav po ovinkih. Z drugimi besedami: najbrž seraphim potrebuje "izrabit" ezoterične "tehnike" in vse ostale, da razvije ostale dele sebe, tko kot večina... 

hvala za podporo :) če glih omenim sem ravno zarad punce zataval v ezoterične vode :) :P 



#116 Zala_

Zala_
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 447

Objavljeno: 1. avgust 2015, 19:59

hvala za podporo smile.png če glih omenim sem ravno zarad punce zataval v ezoterične vode smile.pngtongue.png

Ja, vsak ima en zunanji razlog/vzrok za motivacijo. sam na eni točki se je od tega treba umaknit... oz. oddaljit. 



#117 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:03

Ja, vsak ima en zunanji razlog/vzrok za motivacijo. sam na eni točki se je od tega treba umaknit... oz. oddaljit. 

se popolnoma strinjam :) jaz hočem skos z energijami odpravit nepotrpežljivost glede ljubezni.sploh k vidm da se nič nikamor ne premakne :P drugače pa mislim da je prišel čas da se mau odmaknem od energij za nekej cajta :)



#118 Zala_

Zala_
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 447

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:07

se popolnoma strinjam smile.png jaz hočem skos z energijami odpravit nepotrpežljivost glede ljubezni.sploh k vidm da se nič nikamor ne premakne tongue.png drugače pa mislim da je prišel čas da se mau odmaknem od energij za nekej cajta smile.png

Poskušaj najt ljubezen do sebe in vsega kar je... mogoče ti bo tko lažje videt ljubezen v objektu izven sebe... men pomaga, za druge ne vem...Pa sprejmi to nepotrpežljivost, poglej kaj se skriva pod tem... katera potreba? želja... 



#119 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:16

Poskušaj najt ljubezen do sebe in vsega kar je... mogoče ti bo tko lažje videt ljubezen v objektu izven sebe... men pomaga, za druge ne vem...Pa sprejmi to nepotrpežljivost, poglej kaj se skriva pod tem... katera potreba? želja... 

se trudim ampak ni lahko :) potreba po ljubezni je pri meni prisotna kar malo preveč :P :) se trudim izpustiti to :)



#120 Zala_

Zala_
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 447

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:24

se trudim ampak ni lahko smile.png potreba po ljubezni je pri meni prisotna kar malo preveč tongue.pngsmile.png se trudim izpustiti to smile.png

Tud pri meni in pri večini s kakšno ranljivostjo primarnega odnosa... razišči, zakaj je preveč prisotna, kaj je tisto, kar je preveč, na katere situacije, čustva, odnose se to nanaša, izživi, ostani s tem itd...ignoriranje se men ni obneslo ;). Spominjanje pa je težavno... 



#121 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:30

Tud pri meni in pri večini s kakšno ranljivostjo primarnega odnosa... razišči, zakaj je preveč prisotna, kaj je tisto, kar je preveč, na katere situacije, čustva, odnose se to nanaša, izživi, ostani s tem itd...ignoriranje se men ni obneslo wink.png. Spominjanje pa je težavno... 

pomojm je zarad preteklih razmerij... ker mi je bilo tako lepo in lušno sem nekako ratal "odvisen" od ljubezni :P in zato hočem spet to čimprej izkusit. pravijo naj pustim času čas in da se bo počasi vse spremenilo z leti... :) 



#122 Zala_

Zala_
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 447

Objavljeno: 1. avgust 2015, 20:38

pomojm je zarad preteklih razmerij... ker mi je bilo tako lepo in lušno sem nekako ratal "odvisen" od ljubezni tongue.png in zato hočem spet to čimprej izkusit. pravijo naj pustim času čas in da se bo počasi vse spremenilo z leti... smile.png

Hehe, preseli se v temo odvisnost (hecam se). Pol pa razišči kaj se dogaja k si sam? Občutki itd... 



#123 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 2. avgust 2015, 08:38

Hehe, preseli se v temo odvisnost (hecam se). Pol pa razišči kaj se dogaja k si sam? Občutki itd... 

občutki so taki samotni. brezveze se mi zdi vse :P

#124 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 2. avgust 2015, 09:02

Jah, verjamem. Lajf je ups & downs, sploh v tvojih letih niti ne more bit drugač. Važno je samo to, da ko si down veš, da to NI VSE, da je v vsem tudi svetla plat, samo ne vidimo vsak trenutek vsega. yinyang.gif  Pa tud to, da občutki in čustva niso vse, da smo še kaj več od tega. To "kaj več" je fajn odkrivat, downsi nas pa k temu spodbujajo.  wizard.gif

A, ja, no pa še mal o energijah, ki jih glih precej omenjaš: energija je itak vse - pač se spreminja iz ene oblike v drugo, ne podcenjuj.  niti ne precenjuj nobene oblike energije, vsaka ima svoje mesto v stvarstvu.hypnodisk.gif



#125 seraphim

seraphim
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 47

Objavljeno: 2. avgust 2015, 09:27

Jah, verjamem. Lajf je ups & downs, sploh v tvojih letih niti ne more bit drugač. Važno je samo to, da ko si down veš, da to NI VSE, da je v vsem tudi svetla plat, samo ne vidimo vsak trenutek vsega. xyiyax  Pa tud to, da občutki in čustva niso vse, da smo še kaj več od tega. To "kaj več" je fajn odkrivat, downsi nas pa k temu spodbujajo.  xwizardx
A, ja, no pa še mal o energijah, ki jih glih precej omenjaš: energija je itak vse - pač se spreminja iz ene oblike v drugo, ne podcenjuj.  niti ne precenjuj nobene oblike energije, vsaka ima svoje mesto v stvarstvu.xhypnox

to se pa strinjam ja :) na slabe stvari ki so se mi dogajale 3 leta nazaj čist drugač zdej gledam kot pa takrat :) energij pa res raje ne bom podcenjeval ker so mi zmeraj dokazale da sem samo en majhen človeček v vesolju :P




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0