Segedin in krvavice
#1
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
Kaj se prileže zraven ?
kislo zelje, kisla repa ali matevž ...
#2
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
za segedin ne vem,
za krvavice sm pa slishou, de je najprej treba prasca ujet, pa ga na rogle nataknt, pa vrat prerezat....
ma vas rad
chasa ni...je samo prostor in situacija
#3
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
Je potrebno ujet kri, da so krvavice. Sej ko ma prasec prerezan vrat nima več nič proti če mu malo krvi odvzameš...
Uf, pa čreva ... ja... kar lep posel je tale mesarija
___________________________________________________________________________
andrej
>>> čudeži se dogajajo vsak dan <<<
#4
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
CAt
#5
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
P°k0w<
#6
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
Prepraži malo čebule in na kose narezano svinjsko meso.Dodaj česen,malo mlete kumine, lovorov list, rdečo papriko(po želji pekočo)in kislo zelje.
Kot dodatek jaz uporabim krompirjeve svaljke z drobtinami ali kruhov cmok.
Pa dober tek
Astra
#7
Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00
Vse ostalo pa mmmmmm... ...
Andrej, pojma nimam, kako se dela segedin. Vem samo, da ga rada jem.
Jaz sem bolj za hitro kuhinjo: pašta s pomodori, tenstano zelje s klobaso, rižota s šampinjoni ali čim drugim (npr. s špargljami - ko je sezona, jih dam zmrznit za zimo),... Kuham tisto, kar je hitro gotovo. (Pomanjkanje cajta, pa tudi volje do kuhanja.)
Tamara
*******************
#8
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
___________________________________________________________________________
andrej
>>> čudeži se dogajajo vsak dan <<<
#9
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Iz svinjine nardim praktično klasični golaž (nič moke), zelje malo pokuham in ga stresem v ta "golaž", dolijem zeljne vode tolko, da je ravno prav kislo in pustim da se pokuha. Še najboljše pa je da stoji kak dan, potem je še bistveno boljši!! Ali pa da ga skuhaš prejšnji dan... Precej je odvisno tudi od tega če je zelje dobro (okusno)!!
Krvavice pa našpikam z vilcami (da ne počijo in se ne razletijo) in jih dam peč v ror na 200 *C, da se lepo opečejo. Vmes jih enkrat obrnem, skorja mora bit zapečena in ne mehka.
Zraven gre kisla repa in matevž... Mmmmmmmmmmmmm
daisy
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#10
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Naj se že kar oblečem in obujem?
bigm
#11
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
mushi
#12
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Krvavic pa ne maram.
Ce pa bi ze kaj zraven, bi morda prej repo in matevza.
In ce bi ze klobase (ce bi mi slucajno zadisale, potem imam veliko raje pecenice, te pa morajo biti (zame) nujno z zeljem (in ne z repo ipd)).
Marsa
Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Picasso
#13
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
segedin imam rad ... pa poredko
krvavice z matevžem in repo
pečenice obvezno z zeljem, verejteno ker so bolj mastne, zelje pa je bolj kislo
___________________________________________________________________________
andrej
>>> čudeži se dogajajo vsak dan <<<
#14
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
(kar pomeni - oboje imam vedno doma v tem letnem casu)..
Marsa
Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Picasso
#15
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
Lep pozdrav!
Kljuka
#16
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
VEDNO (ampak res vedno), ko vidim slovenjgrasko registracijo, se spomnim na segedin (SG)... :)
Marsa
Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Picasso
#17
Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00
quote:
bigm pravi:
Daisy, kdaj bo kuhano?
Naj se že kar oblečem in obujem?
bigm
Segedin smo pojedli prejšnjo soboto, krvavic pa letos še sploh nismo. Jih pravzaprav ne obožujemo preveč.
Naši familiji bi lahko dala Barilla kolajno in zastonj en kamion testenin, tolkokrat jih skuhamo, še sploh mularija. In to miljon nekih brezmesnih polivk, ki jih dostikrat sami spackajo..
Zanimivo, da sploh nisem marala krvavic- prav gravžale so se mi. Nisem jih hotela niti poskusit. Potem pa so mi med taprvo nosečnostjo en dan, ko smo šli v službi jest, tako zadišale, da sem jih jedla. Od takrat jih jem (jih pa ravno ne obožujem). Še najraje bi pojedla samo dobro zapečeno skorjo, tistega notri pa četudi ni...
daisy
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#18
Objavljeno: 23. januar 2003, 01:00
Mi je pa vceraj prislo nekaj na misel, pa se mi ni dalo se sem se vtikati z astro... Ampak vseeno - a ni zanimivo, da ste odprli temo "Krvavice..." ravno v casu, ko je Sonce stopilo v znamenje Vodnarja - logicno je torej, da nam zadisijo taksne stvari, v napovedi pa celo svetujem jedi, bogate z zelezom - in najbrz se ravno zato krvavice priporocajo kot zdrave oz. bogate.
Prav tako je z nosecnostjo - kar omenja Daisy - znano je, da zenske tedaj postanemo nekoliko slabokrvne (sama sem npr. pojedla v tem casu na tone rdece pese)...
Marsa
Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0