Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Segedin in krvavice


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
17 komentarjev na to temo

#1 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Ali pa KrVavice ...?...
Kaj se prileže zraven ?
kislo zelje, kisla repa ali matevž ...

#2 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Objavljena slika

za segedin ne vem,
za krvavice sm pa slishou, de je najprej treba prasca ujet, pa ga na rogle nataknt, pa vrat prerezat....Objavljena slikaObjavljena slika

Objavljena slika ma vas rad

chasa ni...je samo prostor in situacija
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#3 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Ampak glavno pa je, ko mu prerežeš vrat, da ti KRI ne zbeži.

Je potrebno ujet kri, da so krvavice. Sej ko ma prasec prerezan vrat nima več nič proti če mu malo krvi odvzameš...Objavljena slika

Uf, pa čreva ... ja... kar lep posel je tale mesarijaObjavljena slika


___________________________________________________________________________
andrejObjavljena slika
>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#4 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Objavljena slika
CAt

#5 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

JA, TO JA, TO JE NEKA VRSTA zelja, heee sam ,da ni pikantno preveč:)krvavice obožujem, sam ,da je velko riža notr, še preveč ga more bit, heee , sam jih tko redko jem, da bo treba tele koline zdele mau povohat spet Objavljena slika

P°k0w<

#6 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Recept za segedin:

Prepraži malo čebule in na kose narezano svinjsko meso.Dodaj česen,malo mlete kumine, lovorov list, rdečo papriko(po želji pekočo)in kislo zelje.
Kot dodatek jaz uporabim krompirjeve svaljke z drobtinami ali kruhov cmok.
Pa dober tek

Astra
Per aspera ad astra

#7 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 21. januar 2003, 01:00

Krvavice in vampi so menda edina jed, ki je ne maram. Objavljena slika
Vse ostalo pa mmmmmm... Objavljena slika...

Andrej, pojma nimam, kako se dela segedin. Vem samo, da ga rada jem.
Jaz sem bolj za hitro kuhinjo: pašta s pomodori, tenstano zelje s klobaso, rižota s šampinjoni ali čim drugim (npr. s špargljami - ko je sezona, jih dam zmrznit za zimo),... Kuham tisto, kar je hitro gotovo. (Pomanjkanje cajta, pa tudi volje do kuhanja.)

Tamara

*******************

#8 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Joj, jest sem dal pa govedino... pa je blo glif tako dobro...a vrsta mesa kaj vpliva [?]

___________________________________________________________________________
andrejObjavljena slika
>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#9 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Jest nardim pa super segedin...
Iz svinjine nardim praktično klasični golaž (nič moke), zelje malo pokuham in ga stresem v ta "golaž", dolijem zeljne vode tolko, da je ravno prav kislo in pustim da se pokuha. Še najboljše pa je da stoji kak dan, potem je še bistveno boljši!! Ali pa da ga skuhaš prejšnji dan... Precej je odvisno tudi od tega če je zelje dobro (okusno)!!

Krvavice pa našpikam z vilcami (da ne počijo in se ne razletijo) in jih dam peč v ror na 200 *C, da se lepo opečejo. Vmes jih enkrat obrnem, skorja mora bit zapečena in ne mehka.
Zraven gre kisla repa in matevž... Mmmmmmmmmmmmm Objavljena slikaObjavljena slika


daisy
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#10 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Daisy, kdaj bo kuhano?
Naj se že kar oblečem in obujem?
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#11 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

slovenska kuhinja... njam... sej je tud kitajska dobra, pa mehiška, pa še pa še, pa tud slovenci nismo od muh!Objavljena slika
mushi
Mushi

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Jaz pa imam zelo zelo rada segedin.. pravzaprav blazno rada... samo ne vem, kdaj sem ga nazadnje jedla. Po mojem ga ze kaksnih 10 let nisem.
Krvavic pa ne maram.
Ce pa bi ze kaj zraven, bi morda prej repo in matevza.
In ce bi ze klobase (ce bi mi slucajno zadisale, potem imam veliko raje pecenice, te pa morajo biti (zame) nujno z zeljem (in ne z repo ipd)).

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Marsa ... tudi jaz tako najraje ...

segedin imam rad ... pa poredko
krvavice z matevžem in repo
pečenice obvezno z zeljem, verejteno ker so bolj mastne, zelje pa je bolj kisloObjavljena slika


___________________________________________________________________________
andrejObjavljena slika
>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Njami - jaz pa imam rada kislo - kislega zelja pojem pozimi toliko kot paradiznika poleti. Objavljena slika Objavljena slika
(kar pomeni - oboje imam vedno doma v tem letnem casu)..

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

Objavljena slikaČisto na koncu pa segedinu dodaš en lonček kisle smetane.Objavljena slika

Lep pozdrav!

Kljuka
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

... ena asociacija... ko smo ravno pri segedinu... :)
VEDNO (ampak res vedno), ko vidim slovenjgrasko registracijo, se spomnim na segedin (SG)... ::))


Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 22. januar 2003, 01:00

quote:
bigm pravi:
Daisy, kdaj bo kuhano?
Naj se že kar oblečem in obujem?

bigm


Segedin smo pojedli prejšnjo soboto, krvavic pa letos še sploh nismo. Jih pravzaprav ne obožujemo preveč.
Naši familiji bi lahko dala Barilla kolajno in zastonj en kamion testenin, tolkokrat jih skuhamo, še sploh mularija. In to miljon nekih brezmesnih polivk, ki jih dostikrat sami spackajo..

Zanimivo, da sploh nisem marala krvavic- prav gravžale so se mi. Nisem jih hotela niti poskusit. Potem pa so mi med taprvo nosečnostjo en dan, ko smo šli v službi jest, tako zadišale, da sem jih jedla. Od takrat jih jem (jih pa ravno ne obožujem). Še najraje bi pojedla samo dobro zapečeno skorjo, tistega notri pa četudi ni...


daisy
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#18 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. januar 2003, 01:00

Ja, Daisy - tudi z mano je podobno... krvavice so se mi celo gravzale... A kasneje -in tudi zdaj, a to je zelo redko, da bi nas kar takole vabili, sploh pa na krvavice ;>))- sem jih potem jedla... ne ker bi mi posebej zadisale, ampak iz nekaksnega spostovanja (tega se morda enkrat lotim v posebni temi).. Ja, tudi meni je bila bolj vsec skorja...

Mi je pa vceraj prislo nekaj na misel, pa se mi ni dalo se sem se vtikati z astro... Ampak vseeno - a ni zanimivo, da ste odprli temo "Krvavice..." ravno v casu, ko je Sonce stopilo v znamenje Vodnarja - logicno je torej, da nam zadisijo taksne stvari, v napovedi pa celo svetujem jedi, bogate z zelezom - in najbrz se ravno zato krvavice priporocajo kot zdrave oz. bogate.

Prav tako je z nosecnostjo - kar omenja Daisy - znano je, da zenske tedaj postanemo nekoliko slabokrvne (sama sem npr. pojedla v tem casu na tone rdece pese)...

Marsa

Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0