Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Knjiga Življenja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
6 komentarjev na to temo

#1 knjiga življenja

knjiga življenja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 8. november 2015, 16:58

Čas je za Novo Knjigo ali Knjigo Življenja, ki nastaja v skladu z vibracijo Nove Dobe..  Ta Knjiga pomaga na Poti duhovnemu popotniku, da lažje utelesi svoje potenciale, da se do konca osvobodi in da zaživi svoje resnično poslanstvo..
Če se ti pojavlja ideja, da bi tudi ti želel/a prebrati ali še bolje biti del te knjige kot soustvarjalec/ka, lahko svojo misel, idejo, pristop, predlagaš kreatorjem te knjige..  Kreatorji te realnosti smo mi vsi, saj vsak naš vdih in izdih soustvarja našo skupno soizkušnjo..
Ta Knjiga prihaja iz največjih globin, a bo hkrati najpreprostejše orodje, da si razsvetliš pogled, v gibanje bo pognala tvojo statiko, te čustveno osvobodila, ter aktivirala in osvobodila tvojo energijo,..  Ta knjiga bo aktualna vsaj naslednjih 12.000 let  in jo bodo pisali vsi, ki želijo v polnosti to vibracijo tudi živeti..
Vsi, ki želite sodelovati in vas tudi kliče, da dodate svoj pečat tej Knjigi, napišite svojo revolucionarno idejo, predstavite svoj pristop, ki bo pomagal svetu; predstavite svojo tehniko, ki podpira novo in odpravlja staro ali enostavno predajte svoj unikaten navdih, ki si želi biti predstavljen svetu..
Knjiga izhaja v vseh svetovnih jezikih -  slovenskem, angleškem,  španskem, kitajskem, ruskem, nemškem, francoskem,.. itd.
V knjigi sodelujejo že mnogi svetovno uveljavljeni avtorji iz vsega Sveta, prav tako pa tudi vsi posamezniki, ki želijo svetu predati svojo idejo, vizijo, lahko le stavek, ki jih je poklical,..  Če kliče tudi tebe, lahko kontaktiraš kreatorje te knjige in se jim predstaviš..   Knjiga sedaj v tej fazi sodeluje z idejami/osebami, ki se izražajo skozi: pisano besedo/  ideje/ skozi kreativen navdih/ duhovne transformacijske tehnike/ energetske pristope dela na sebi, ki osvobajajo/ obredne zgodbe; ali enostavno zgodbe, ki imajo moč transformacije, če pa ga še nimajo, pa bodo ta pravi namen obredne transformacijske zgodbe še dobili, toraj skozi vaše sodelovanje z izvornimi kreatorji te knjige..
(V drugi fazi bo knjiga sodelovala tudi z umetniki, ki so bolj vizualno kreacijsko usmerjeni: slika, barve, vzorci, grafika, ... kasneje tudi zvok, in drugi načini izražanja)
 
kontakt na The Book Of Life: 
Book88Life@yahoo.com
 
ali kot komentarji v to temo   1book.gif
...
 
 
ul41.jpg

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous”   

 


#2 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 8. november 2015, 18:48

kranjska klobasa je zakon

 

kar dajte to v knjigo, bojo vsaj 12.000 let vedli, kaj je dobro biggrin.png

 

raje dejte sadit krompir, da ne bojo vaša usta trpela lakote wink.png



#3 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 8. november 2015, 20:21

»Knjiga življenja«, imenovana tudi »zvitek življenja« ali »spominska knjiga«, vsebuje imena ljudi, ki si obetajo, da bodo dobili v dar večno življenje. (Razodetje 3:5; 20:12; Malahija 3:16) Bog vpiše imena tistih ljudi, ki so mu zvesti in ga ubogajo. (Janez 3:16; 1. Janezovo 5:3)

»Vse od ustanovitve sveta« ima Bog vsakega od svojih zvestih služabnikov shranjenega v svojem spominu, kakor če bi imel njegovo ime zapisano v knjigi. (Razodetje 17:8) Zvesti Abel je bil očitno prvi, čigar ime je bilo zapisano v knjigo življenja. (Hebrejcem 11:4) Knjiga življenja ni samo brezoseben seznam imen, ampak kaže, da je Jehova ljubeč Bog, ki »pozna tiste, ki so njegovi«. (2. Timoteju 2:19; 1. Janezovo 4:8)

Ali so imena lahko tudi izbrisana iz »knjige življenja«?
Da. Bog je o neposlušnih ljudeh iz starega Izraela rekel: »Iz svoje knjige bom izbrisal tistega, ki je grešil zoper mene.« (2. Mojzesova 32:33) Če pa se izkažemo za zveste, bomo v »zvitku življenja« ostali zapisani. (Razodetje 20:12)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#4 knjiga življenja

knjiga življenja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 13. november 2015, 20:38

Med vrsticami je bil podan zares lepo opis "knjige življenja" , toraj če v njej piše tvoje ime, potem imaš večno življenje !  Ampak naj ne bo odveč na tej točki omeniti še tega, da vse knjige, ki so bile tako dolgo tukaj med nami kot pripomoček v obdobju kozmične noči, ki je trajala 12.000let in se je končala 2012, da so vse te stare knjige svoj namen že odpele,,.  toraj so bile potrebne le za tisto obdobje, za katero so bile napisane,.. kar že samo po sebi namiguje, da tudi ta doba "potrebuje" knjigo življenja, ampak ta knjiga za spremembo od vseh starih, ne bo knjiga omejitev, prepovedi ali zapovedi, to je živa knjiga, kar pomeni da ni potrebe da so v njej navedeni paragrafi in da so ti zamejeni s številčnimi odmerki..  da bi nato načitani ali ljudje svoje "poznavanje" potrjevali z citiranje le teh..   prav tako ni treba da nova knjiga še naprej širi svoje sporočilo okuženo s strahom; strah namreč vlada preko bitij noči in v kozmičnem dnevu ni več potreben,..  Zato se lahko z veseljem sporoča vsem in vsakomu, da v knjigo življenja lahko vsakdo vpiše svoje ime, ali ga tudi izbriše,..  Živa knjiga pravtako nujno niti ne potrebuje da se jo trdno vpe ali vgravira v nekaj, saj je ves čas dostopna, je skoz odprta, toraj le sprejemnik nastaviš na njo in že jo bereš..   In tako je ves čas v prostem dostopu za vse, ne rabiš posrednika za vstop v njo, saj te le čaka, ves čas na istem mestu v svojem presežnem obilju, na voljo, da se jo bere, da se jo čuti, da se preliva skozi tebe in povabljen je vsak, brez izjem,..  
Seveda si lahko sprejemnik nastaviš tudi na karkoli druga kot na Knjigo Življenja in tudi to je ok,..  Novi Knjigi namreč ne vladajo gospodovalni, ljubosumni in maščevalni "bogovi", ki bi izbirali le "izbrane", druge pa nepreklicno zapisali pogubi..  To je namreč trgovanje za ljubezen, bog ki zahteva da si  mu pokoren, da ti potem nekaj da (pa čeprav večno življenje), to bitje žal ni bog, ampak danes namreč dodobra že poznamo katera bitja in iz katerih ravni so se prikazovala in se izdajala za bogove..  Ta knjiga ki nastaja tukaj pred nami, izbira prav povsem vse; če bodo njo zaenkrat izbrali le nekateri pa je pa to seveda druga zgodba,.. saj veliko ljudi se je tako zelo navadilo, na to da jim vladajo "bogovi" z bičem in trdo dlanjo, z grožnjami večnega trpljenja; "bogovi" bolezni, vojn in smrti, ki so izvajali ostro selekcijo, kdo jih je vreden in kdo jih nikdar ne bo..,   in seveda, če so prejšnji dobi vladali taki "bogovi" ni čuda, da so tudi ljudje postali takšni..  
V novi knjigi bo pa govora predvsem o tem radostnem sporočilu, da je vsega tega namreč konec, da lahko (ko boste pripravljeni) ves ta balast odložite in ste povabljeni naprej v nekaj novega, v življenje, v radost, v neskončne možnosti, kjer ste le sami sebi svoja omejitev, zunaj vas jih namreč ni več, saj ste vsepovsod,..    

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous”   

 


#5 knjiga življenja

knjiga življenja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 14. november 2015, 07:55

- nekateri uporabniki Knjige so izrazili dilemo, da jim prvi vtis da občutek, da je namen knjige deloma nejasen, da je preveč abstraktno zastavljena, ne vedo katero sfero Knjiga zahteva od njih, kaj nasploh želi ali zahteva od uporabnikov in podobno..
 
/// Ker v celotnem procesu človeka in razvoju človeškega potenciala gre večinoma le za to da se do konca aktivira energija vsakega posameznika.. se glede določenih sporočil, ki so bile podane v uvodnem zapisu, lahko pove tudi to, da te informacije seveda niso tako statične, kot lahko nekomu na prvi pogled izgledajo, ampak se jih lahko jemlje tudi kot navdih, ki bo navdihnil vsakega, ki bo ta navdih upal in zmogel vdihniti vase.. če je bila izražena pretirana abstraktnost ne vem, predajale se bodo tukaj pač informacije, ki bodo podpora (in celo navdih) preobrazbe, ki je že v teku, a bo v teku iz dneva v dan še bolj.. in recimo za nekoga so te informacije preveč abstraktne, saj bi morda želel najti nekaj prav specifičnega tu notri, je pa istočasno za koga drugega vse to še premalo abstraktno in se čuti, da je že v začetku vse preveč določeno, preveč fiksno, nekatere celo zmoti, da je 12.000let premalo, saj to ni večnost.. kar kaže lepoto človeške raznolikosti.. nekomu recimo obris forme ali konstrukt projekta, ki je pred nami, daje občutek varnosti, navdihne ga da želi vstopiti, nekoga odbije prevelika definiranost, spet dugega premajhna.. ampak vse to vbistvu sploh ni tako zelo pomembno, saj se v začetku poda le začetna forma, ki se je pač pojavila takšna kot se je in sedaj ko nastajajo odzivi, jo vsak odziv uporabnika tudi sokreira, tako da hvala za vse vaše odzive,.. Ampak na tem mestu, je morda najbolj primerno navodilo, da vsak ki bo začuti pretirano abstraktnost, da jo le potegneš iz etra k sebi in jo definiraš v to, kaj pač ti misliš, da je smiselno ali da je vredno da postane, tako da naj bo to tisto nadaljevanje v vas, ki naj nastane..
Saj to kar se bo počelo v tem projektu ni nujno samo cilj do še ene papirnate knjige,.. postalo bo namreč mnogo več, preraslo bo v multimedijski portal, kjer bo ta "knjiga" mnogo bolj živa, bolj kot le par zgodb, ki se jih ujame in ovekoveči med platnice,.. te zgodbe lahko tudi sprotno dobivajo življenja, saj jih bomo skupaj soustvarjali,.. zasnovalci konstrukta in mehanizma Knjige Življenja, ne določajo točno, kako in na kak način bo vse to potekalo in tudi ne vedo kam vse bodo ta konstrukt nato peljati tudi vsi sodelujoči.. kar je pomembno sedaj, je le to, da se začnejo prelivati informacije, ki se želijo preliti,.. obstaja namreč velik potencial vseh informacij, ki so trenutno na voljo in imajo neomejeno transformativno moč.. kolikšno mero tega kdo želi zajeti pa je svobodna volja vsakega.. pretok, ki ga določeni ljudje že spuščajo skozi sebe; eni malo bolj aktivno, drugi malo manj, spet tretji se le spogledujejo še s tem, a do pravega osebnega stika pa jim še ni.. mnogo jih pa to sploh še ne zanima in za njih to seveda ne obstaja in do njih to seveda ne bo prišlo.. saj sodelovanje s to potenco povabi in poišče le ljudi, ki želijo delovati v visokem potencialu in tudi sami želijo, da bi ta potencial, dajali nato prosto vsem naprej, tako da bo ta impulz krožil in se širil najprej in zaokrožil vse kroge, ki so bili pravkar omenjeni in bo prispel tudi do teh, ki se s tem zaenkrat le še spogledujejo..
 
ps.: knjiga življenja od nikogar ničesar ne pričakuje ali zahteva, knjiga življenja lahko le vse da, vse lahko izpolni, vse lahko razkrije, vse odgovori,.. 
Gre bolj le za to, koliko vseh potencilalov, si želi kdo vzeti (od nje - ali od življenja) ali jih utelesiti..                love3.gif

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous”   

 


#6 knjiga življenja

knjiga življenja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 21. november 2015, 12:53

Knjiga Življenja v vas lahko povzroči, da boste dali pozornost na določeno dilemo ali recimo paradoks, ki že živi znotraj vas in želi, da se ga osveti na nov način.  Paradoks enega uporabnika je, da..  "Kdor najde svoje življenje, ga bo izgubil, in kdor izgubi svoje življenje zaradi mene, ga bo našel."
 
 
To frazo bi naj rekla ena oseba pred dobrimi 2000 leti,.. in če verjamemo tej davni zgodbi dobesedno in se vživimo še v okolje kjer bi ta oseba naj takrat živela in delovala, toraj tudi v zavest ljudi, ki je to osebo takrat obkrožala, je bila izjava za takratno družbo in takratno raven zavesti dokaj smiselna.. 
Je pa v tej izjavi, pač vibracija smrti, torak vedno nekaj umre/umira, ali eno ali drugo,.. ampak če dajemo enemu polu dvojnosti večjo pomembnost kot drugemu, smo neuravnovešeni, nesrečni, slej ko prej pa tudi zablokirani..
Torej smrt ima tudi svoj kontra pol, rojstvo,.. 
Današnja družba ima seveda večinoma preveliko pomembnost na polu rojstva/življenja.. bori in izogiba pa se smrti/minljivosti.. ampak če se postavlja katerikoli pol dvojnosti nad drugega, potem se pojavi neravnovesje v našem življenju in to potem ni izpolnjenost, ljubezen, harmonija, ipd.. te vrednote se najdejo v Enosti.. Enost pa je enigma, ki nastane takrat ko smo izkusili vse skrajne pole dvojnosti, jim dovolili da obstajajo še naprej, nato pa smo sami sebe pozicionirali izven teh ekstremov, v točko kjer ti + in - poli obstajajo znotraj nas, mi pa obstajamo izven teh dualnih teženj, torej smo lahko oboje hkrati.. ali pa le dovoljujemo da se tako -, kot + v naravnem toku svojega pojavljanja in izginjanja pretakata skozi nas..
V enosti namreč ne more en pol nadvladati drugega, saj se le dovoljuje naravno pojavljanje tako enega kot drugega,..
 
Iz pogleda enosti tudi zgornja izjava izgleda dokaj drugače.. Namreč od tukaj je tako tisti, ki umira in tisti ki se rojeva, del tebe, torej oboje si ti.. 
Ne gre za to,da bi ti moral umreti,da bi nekdo drug lahko živel, gre bolj za to, da ko ta del tebe, ki si ga zelo dolgo živel, izpolni svoje poslanstvo, takrat moraš sam začutiti in svojemu novemu jazu dovoliti, da vstopi/vstopa, ter se prepustiš naravnemu toku spremembe, in ves čas tega dogajanja lahko radostno ŽIVIŠ to spremembo, to evolucijo.. in če to resnično živiš, se tako pomembnost smrti in rojstva umakne.. Saj smrt in rojstvo, sta opis nezavestnega procesa, zavestni proces ima pred samo življenje in to življenje ne daje pomembnost predznakom dvojnosti, saj je del večne Enosti, ki se le dogaja, izkuša in živi..
 
 
 yinyang.gif    
 
 

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous”   

 


#7 knjiga življenja

knjiga življenja
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 3. december 2015, 19:18

Uporabnik/ca sprašuje:
v Knjigi življenja – kje je bog ?     Odnos človeka do ,,vesolja,, ima dva stebra – binarni kod 0 in 1. Torej ,,bog v meni,, ali ,,bog izven mene,,. Vse vere, metode, filozofije, tehnike..   so pač neskončen mix teh dveh stebrov...
 
 
 
Binarni kod, ki ga tukaj izpostavljaš se ne nanaša na polje božanskega, ampak se nanaša le na matrico pojavnega sveta iz katerega vprašuješ, ta definira tudi tvojo izkušanje sebe in tudi zaznavanje tega kar pojmuješ kot svet “izven” sebe.
Pojavni svet kot tak pa se lahko razumeva kot manifestacija božanskega, lahko se ga razumeva kot telo “Božanstva”, lahko se ga razumeva le kot eno plast božanstva ipd.. Božansko ozadje enostavno je!  In zato ker je, ne more več biti, da ga ni, niti to nikdar ni bilo, torej niti nikdar ni bilo začetka tega – kar imenuješ z izrazom Bog.
In če božanske podlage sploh ne bi bilo, potem se tega vprašanja znotraj te matrice nihče ne bi mogel sploh vprašati, saj se ne moreš vprašati po nečem, kar ne obstaja. In tudi se nihče ničesar ne bi mogel spraševati, saj sploh ne bi bilo obstoja.
Zato; 0 in 1 obstaja le v tej eni pojavni formi vesolja; in lahko pomeni več vidikov:
 
0 izklop, 1 vklop
0 jin, 1 jang
0 tema, 1 luč
0 pojavnost se izrazi/izraža skozi energijo, 1 (ta ista) pojavnost se izraža v obliki materije
 
In vprašanje o božanskem, je izven teh dveh oblik pojavnosti, kar pomeni, da če se pojavnost nahaja na 0 ali na 1, da nobena skrajnost pojavnega sveta, ne definira božanskega, niti stanje 0 ali 1 ne določa, da njegova prisotnost enkrat je, drugič je ni. A spet v nadaljevanju, je božansko popolnoma del vsega pojavnega 0 in 1 in se ga ne da izločiti iz teh oblik in pojavov, saj se ga kot takega ne da zamejiti ali definirati v enem delu stvarstva in ga iz drugega izločiti.. In to velja tako za energije, materijo, temu kar eni rečejo “neživa” narava in tudi za bitja, ki jo naseljujejo..
To kar je tukaj opisano ni teorija ali simulacija, kaj bi Bog lahko bil ali kaj mogoče je; vse to so le različne perspektive na eno in isto stvar. In teh perspektiv je toliko, da bi jih preveč na enem mestu lahko povzročilo le zmedo in nepreglednost, zato je bolje hoditi po korakih, tako kot hodi narava, cikli, bitja, človek, in vse v tej verziji vesolja iz katerega sprašuješ..
Bog je v stvarstvu tako močno prisoten, da nekateri upravičeno trdijo, da ga ni. In tudi ta perspektiva je točna. Saj kar je vseprisotno, tega potem tudi ne moreš opaziti. In tukaj pride v ospredje praktičnost dualnosti; torej 0 in 1. Sedaj se pokaže namen, zakaj je izmed neštetih oblik pojavnosti, bila ustvarjena tudi ta realnost – dualnost. Saj luči ne moreš opaziti brez prisotnosti teme in podobno je z vsemi ostalimi božanskimi koncepti, ki se nahajajo v realnosti, ki se ji reče dvojnost.
In ker tukaj v fizični realnosti ljudje vbistvu ves čas le spoznavajo to božansko, je seveda to edini prostor, kjer to lahko tudi storijo, saj le v realnosti, kjer obstaja “ločenost” od nečesa, lahko tudi spoznavaš nekaj kar je, zato ker tukaj v tej realnosti, obstaja tudi prostor, kjer tega ni..
In to je vbistvu simulacija, ki je bila ustvarjena, da se lahko vse to nauči, še boljši izraz, da se lahko pridobi izkušnjo tega. Vsaka pridobljena izkušnja namreč, je izkušnja, ki jo imaš za vedno. A ljudje, ki iščejo Boga, se ponavadi omejijo le na en njegov vidik/izraznost, torej na vidik, ki je ustvaril (oziroma pravkar ustvarja) to pojavno realnost. Realnost kjer potem sam sebe “spoznava”, izkuša, skozi neskončne kvalitete , vidike, oblike, pojavnosti Samega Sebe; ter čez neskončne interakcije teh različnih kvalitet ene z drugo, torej interakcije med njimi samimi (s Samim Sabo). A te interakcije niso potrebne samo zaradi izkušnje, pogoji za njih so ustvarjeni tudi zaradi tega, da lahko različne kvalitete vzpodbudijo druga v drugi izraznost, ki sama po sebi ne bi nikdar nastala, toraj so oblike pojavnosti tudi vzrok nadaljne kreacije, evolucije itd, ki smo ji priča v tej realnosti.. Podobno lahko kot dokaz temu, opazujemo človeštvo; mikro/makro zrcaljenje namreč vedno poteka; in kjerkoli je naseljeno veliko število ljudi na majhnem področju, se evolucija pospeši, saj trenje, trki posameznih kvalitet z drugimi kvalitetami povzročajo evolucijo, napredek, spremembo, kreativnost, potrebo po izražanju, podobno je tudi v svetu atomov in molekul; v svetu planetov; osončij; galaksij..
 
Zgornje vprašanje kot je zastavljeno, prihaja iz sveta dualnosti in tam v tej dualnosti res nima dokončnega odgovora..  Tam je res, da Bog nekje je, drugje ga spet ni, tudi ljubezen enčas obstaja, nato ta spet izgine ipd..  Zato vprašanja tega tipa izražajo namen duše, ki želi posegati/poseči po Enosti in odgovor je zato tudi posledično iz tega polja.
 
 
 

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous”   

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0