Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Konopljino eterično olje.


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 Matija Stravs

Matija Stravs
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 4. marec 2016, 13:04

Industrijsko Konopljino eterično olje se prideluje s parno destilacijo. To ni navadno olje, ki bi se semena stiskala, kot npr. olje iz konoplje. Mene zanima področje eterično olje. Doma imam destilator, ki prideluje hidrolat, to je t. i. Tonik, poleg tega pa še eterična olja. Radoveden sem kako se to prideluje količinsko, in sicer koliko česa da'.

Zanima me kaj da' konoplja, in kaj se prideluje iz listov, vršakov in semen in stebla. Iz česa da' največ olja. Kaj semena kot pri navadnem konopljinem olju, ki pride iz 7 kg, en liter, to s pomočjo stiskanja. Jaz imam destilator, koliko dobim in od česa dobim eterično olje. Koliko semen da' 1 liter, koliko listi in vršaki in koliko steblo.

Na kratko; KAKO IN KOLIKO PRIDE IZ SADIKE (industrijske konoplje) ETERIČNEGA OLJA. Hvala.



#2 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 5. marec 2016, 11:13

Največ eteričnega olja je v cvetovih in mladih listih. Uporabiti je treba čimbolj sveže cvetove in liste, ker se pri sušenju (tudi na zraku pri sobni T) veliko eteričnega olja izgubi s hlapenjem. Eteričnega olja je v rastlinah na splošno zelo malo, tudi konoplja tu ni izjema. Iz 1 tone sveže droge dobiš v povprečju le 1,3 L eteričnega olja.  Preračunano na hektarski donos je to okrog 10 L / ha. To pomeni, da rabiš kar precejšnje zemljišče, tudi le za pridelavo za lastno uporabo, par tegelcev na balkonu ne bo zadosti. wink.png

Če koga zanima še, kaj vsebuje to eterično olje in kako deluje: To je zmes številnih nizko-molekularnih terpenov. Tudi v THC bogatih konopljah je THCja v eteričnem olju le za vzorec - manj kot 0,1%. Je pa eterično olje ena poglavitnih zdravilnih učinkovin konoplje. Deluje pomirjevalno in izboljšuje spanje, zdravilno deluje na kožo, krepi srce, izboljšuje tek in prebavo, naj bi celo zdravilo nekatere vrste raka... Ker je eterično olje esenca učinkovin, je zelo močno in ga uživamo le po nekaj kapljic, na kožo ga nanašamo razredčenega v masažnem olju ali vmešanega v mazilo, lahko ga tudi dodamo v vročo vodo za inhalacijo in ga vdihavamo  (za pomirjanje, pred spanjem).



#3 malmstreen

malmstreen
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 37

Objavljeno: 6. oktober 2016, 17:45

Zanima me, a se da to konopljino eterično olje kje kupiti, glede na to, da ima toliko zdravilnih učinkov.






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0