Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Umetnost meditacije - vikend seminar s tibetanskim učiteljem, Gyalton

budizem meditacija seminar tibet

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1 komentarjev na to temo

#1 Palpung Yeshe Choeling

Palpung Yeshe Choeling
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 28. maj 2016, 08:34

Na povabilo dharma centra Palpung Ješe Čöling bo Gyalton Rinpoče letos ponovno obiskal
Slovenijo in nudil dragocena učenja dharme. To bo že njegov tretji obisk.

 

Na seminarju “Umetnost meditacije” bo Gyalton Rinpoče govoril o meditaciji kot o poti, po kateri lahko preko notranjega miru pridemo do svetovnega miru.

Predstavil bo najpomembnejše osnovne tibetanske budistične meditacije, ki so namenjene umirjanju uma, razvijanju čuječnosti, prebujanju sočutja ter premagovanju ovir in težavnih življenjskih situacij.

 

Program vikend seminarja “UMETNOST MEDITACIJE”

 

Petek, 1. julija:

 

15.00-17.30
Učenje o meditaciji šamathe (umirjanja uma) in vodena meditacija šamatheMeditacija šamathe je meditacija umirjanja uma ali mirnega bivanja, kar je v današnjem svetu in načinu življenja vedno bolj potrebno. S pomočjo te meditativne metode se lahko naučimo, kako doseči stanje duševnega miru in kako ohraniti to stanje v vseh situacijah našega življenja.

 

18.30-21.00
Iniciacija Guru Rinpočeja

Guru Rinpoče pomeni “Dragoceni mojster”. Njegovo ime Padmasambhava, ki pomeni “Rojen iz lotosa”, se nanaša na njegovo rojstvo iz lotosovega cveta v deželi Odijani (v današnjem Pakistanu). Je ustanovitelj tibetanskega budizma in predstavlja poosebljenje principa “guruja”, ki je najpomembnejši element budizma vadžrajane, zato ga imenujejo tudi “Drugi Buda”. Guru Rinpoče je bil rojen v letu opice, ki se ponovi vsakih 12 let, in takrat so njegovi blagoslovi še posebej močni. Tudi letošnje leto je leto opice, zato smo prosili Gyaltona Rinpočeja, da nam podeli inicijacijo Guru Rinpočeja in nam s tem omogoči povezavo z njegovo energijo, ki je v današnjih težkih časih zelo učinkovita in dobrodejna.

 

Sobota, 2. julija:

 

10.00-12.30
Učenje o meditaciji Čenreziga (bude sočutja)

 

15.00-17.30
Vodena meditacija Čenreziga

 

Čenrezig je buda sočutja. Meditacija Čenreziga pomaga v nas prebuditi sočutje in altruizem. Znanstveno dokazano je, da občutek sočutja aktivira prav tisti predel možganov, iz katerega izhajajo občutki sreče in izpolnjenosti. 

 

Nedelja, 3. julija:

 

10.00-12.30
Učenje o meditaciji zelene Tare

 

15.00-17.30
Vodena meditacija zelene TareZelena Tara je meditativno božanstvo razsvetljenega delovanja, ki pomaga pri preobrazbi življenjskih težav in strahov ter pri odpravljanju negativnih situacij v našem življenju. Praksa Tare je učinkovita metoda za odstranjevanje ovir, pomaga nam reševati težave in nam prinaša zdravje, mir in dolgo življenje.


 

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj.

 

Zadnji dan seminarja bo možno tudi vzeti zatočišče. To je obred, s katerim stopimo na pot budizma.Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.
Prispevek za udeležbo:

- celotni seminar: 108 €

- posamezni dan: 40 €

(20 % popusta za študente, brezposelne in upokojence)

 

Prireditev je neprofitne narave, prispevki so namenjeni izključno za kritje stroškov organizacije. Budistična učenja so dostopna vsem, zato nas v primeru finančnih težav obvestite, da skupaj poiščemo pravo rešitev.

 

Predhodne prijave so obvezne, da bomo lahko pripravili dovolj kopij besedil za meditacije. Po želji bomo organizirali tudi dostavo kosila na kraj dogodka. Prijave sprejemamo na info@palpung.si.

 

Lokacija:

PARINAMA CENTER

 

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

 

Čungpo Gyalton Rinpoče je bil rojen leta 1980 v ugledni sikkimski družini. Pri starosti štirih let ga je Chamgon Kenting Tai Situpa prepoznal zai nkarnacijo opata samostana Čungpo v Tibetu, ki je bil glavni duhovni učitelj kralja Sikkima.

 

Po ustoličenju je mladi Rinpoče nekaj let živel v samostanu kraljevske palače v Sikkimu, kjer se je posvečal študiju branja in pisanja tibetanščine. Nato je prišel v samostan Sherabling, kjer je pod vodstvom svojega glavnega učitelja Chamgona Kentinga Tai Situpe študiral budistične nauke. Več kot 10 let je nato obiskoval redno angleško srednjo šolo in univerzo, kjer je za svojo glavno usmeritev izbral znanost. Leta 2002 se je vrnil v samostan Palpung Sherabling, kjer je nadaljeval s študijem višjih budističnih znanosti, ki vključujejo budistično filozofijo, debatiranje, obredje, svete plese lam in različne obredne glasbene inštrumente. Zaradi Rinpočejevih izjemnih sposobnosti mu je Kenting Tai Situpa podelil naziv vadžra mojstra samostana Palpung Sherabling.

 

Leta 2007 se je Gyalton Rinpoče prvič podal na svetovno turnejo in je v Evropi, Avstraliji, Novi Zelandiji in Aziji podal svoja učenja. Slovenijo je obiskal v letih 2007 in 2009. Leta 2010 se mu je izpolnila dolgoletna želja, da se udeleži tradicionalnega 3 leta in 3 mesece dolgega meditativnega umika.

 

Lahko si ogledate tudi film z naslovom "Leteči Lama - o sočutju in sreči" o Gyalton Rinpočeju, ki smo ga posneli leta 2009 v času njegovega zadnjega obiska Slovenije.

 

 

Palpung Ješe Čöling

www.palpung.si


   

  


 

Priponke (datoteke)#2 Malina75

Malina75
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 30. december 2016, 17:17

I congratulate you for all the work you do and for all the knowledge you have! Thank you also for your encouragement.

voyance amour


 Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: budizem, meditacija, seminar, tibet

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0