Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

UČENJE HIPNOZE

hipnoza avtohipnoza sugestije učenje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
Ni komentarjev na to temo

#1 Matjaž123

Matjaž123
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 7. maj 2017, 10:51

Predgovor:
Tukaj najprej povemo kaj se bo v hipnozi dogajalo: da bo hipnotizirani imel občutek sproščenosti,da bo zaprl oči,da se bo sprostil,da bo v transu še bolj sproščen,da bo dobil neko sugestijo,ki jo bo izpolnil (recimo da bo imel zlepljeno roko na čelu ) , da se bo potem počasi zbudil iz transa in hipnoze…………..
Raport:
Raport delamo že med predgovorom. Opazujemo hipnotiziranca,se mu prilagajamo glede dihanja,govora,tona glasu,položaja telesa,…….. potem ga preizkušamo naprimer:začnemo govoriti tišje in opazujemo,če tudi on začne govoriti tišje,……….mu rečeo da se naprimer vsede malo drugače……….. ( namen je da nam začne slediti……nas ubogati…… )
Indukcija:
Tukaj potem začnemo z prvim delom transa. Hipnotiziranemu rečemo da vstane,dvigne roke pred sebe v višino ramen z dlanmi navznoter. Potem ga primemo za iztegnjene roke in jih malo popravimo in rečemo da naj stopi malo bolj narazen ( namen tega je da se nam začne prilagajat in nam slediti………) . Potem mu rečemo da naj si predstavlja neko točko med rokami in mu na sredini med rokami pokažemo s prstom (kazalcem) to točko ,tako da s kazalcem naredimo majhen krogec na sredini med njegovimi rokami. Potem mu rečemo da: naj zapre oči, » začuti silo, ki ti vleče te roke skupaj, kot magnet, kot elastika, te roke grejo zdaj počasi skupaj proti tvoji točki, tako ja, super ti gre, še malo pa bojo skupaj, uporabi svojo domišljijo da bo ta sila ,ki vleče te roke skupaj še močnejša …………., tako ja, super ti gre, ali se bojo prej dotaknili prsti ali dlani,……………tako, roke so se dotaknile in sedaj si v transu……kar spusti te roke, naj bojo sproščene…..«
Med indukcijo tudi sami občutimo silo da nam vleče roke skupaj,tako kot na vajah ki smo jih delali na delavnici. Se spominjamo tistega očutka. ( mislim da to zelo pripomore k uspehu hipnoze. )
Če je potrebno mu še povesimo glavo navzdol,če jo ni sam. In mu še pomagamo da spusti roke navzdol,če je potrebno.
Poglabljanje transa:
Potem začnemo z poglabljanjem transa tako da mu rečemo: Sedaj si v prijetnem transu,poslušaš samo moj glas,nič drugega ni pomembno, in ko bom preštel do tri boš odprl oči in jih zaprl nazaj in padel v še globji trans, ena,dva , tri, odpri oči! (to rečemo z malo bolj odločnim glasnejšim tonom glasu). Ko odpre oči sledi pohvala: Tako ja super in sedaj zopet zapri oči,in si še v globjem transu kot prej (istočasno med pohvalo mu gremo z dlanjo naše roke pred njegove oči in roko spustimo)., še bolj sproščen,in z vsakim vdihom in izdihom se trans še poveča,tako,super………..
Sugestije:
Nato osebi sugeriramo da ko bom preštel do tri bo odprla oči in dvignila roko nad glavo,potem ji roko malo popravimo,tako da jo dvignemo malo višje nad čelo in se s palcem dotaknemo sredine njene dlani,kar predstavlja točko.: občutiš prijeten občutek miru, lahko uživaš v tem transu sedaj ali čez nekaj trenutkov,……zopet bom stel do tri in boš odprl oči in dvignil levo ali desno roko nad glavo in gledal točko na sredini dlani, ena, dva, tri, ! dvigni roko in odpri oči, tako,super ti gre,zopet zapri oči in se prepusti da se tvoja roka počasi bliža tvojemu čelu,da jo vleče neka močna sila, lahko je to sila magneta ali elastike,…..tako super ti gre , še malo,kar počasi,občuti to silo zdaj ali pa čez nekaj trentkov……in ko se ta roka dotakne čela bo postala zlepljena z čelom,kot da je zabetonirana,prileplena,zabita,in bolj kot se jo boš trudil odmakniti , bolj čvrsto bo prilepljena,tako super, ta roka je zlepljena z čelom, spojena s čelom,kot korenina…………( to preverimo tako da poskušano roko odmaniti od čela s silo-zmerno ).
Prebuditev iz hipnoze:
Hipnotiziranga počasi zbudimo iz transa in mu dodamo še kakšno sugestijo za lep dan. : Sedaj se bo ta roka počasi odlepila od čela,se bo ločila od čela,ko bom preštel do tri in in pred tabo bo čudovit dan……… ena dva tri ,odpri oči.

Za več informacij pa me lahko kontaktirate na mail: hipnoza.kp@gmail.com ,  ali pa obiščete mojo FB skupino Hipnoza

Hvala







Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: hipnoza, avtohipnoza, sugestije, učenje

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0