Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

blockchain - veriženje blokov, kriptovalute, bitcoin, ICO-ti

denar nov sistem bitcoin ethereum rudarjenje trgovanje valute kriptovalute ico ripple

  • Prijavi se, če želiš komentirati
75 komentarjev na to temo

#76 *glas*

*glas*
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 938

Objavljeno: 20. julij 2019, 10:53

Ta tematika, ki sem jo odprl, ni odprta zato, da vabi ljudi v investiranje v kripto..   Je le zanimiva tematika, ki teče, kot ena izmed mnogih, ki pač so..

 

Če bi mene kdo vprašal, kam naj naloži svoj pošteno zaslužen denar, ker ne želi da mu njegova prislužena energija nato odhaja v po spirali inflacije v nič..  bi mu rekel naslednje:

 

- bodi lastnik nepremičnine, v kateri živiš;  ta nepremičnina naj bo po možnosti samostojna enota z dovolj zemlje..  poskrbi da imaš doma vsaj delno samooskrbo glede energije, zmanjšaj odvisnost od energetskih virov, ki jih nadzoruje nekdo, ki ti lahko čez noč poviša ceno dobave derivata, ki ti bi nato lahko predstavljal strošek, ki ti je previsok..  podobno poskrbi za alternativni vir vode..  imel rastlinjak in nasploh dovolj vrta, ki te preskrbuje z hrano vsaj 8mesecev na leto..  

 

- kupi si dodatno rodovitno kmetijsko zemljišče, kjer lahko imaš svoj sadovnjak ali karkoli druga, kar se ti zdi vredno tam zasaditi na dolgi rok..

 

- zmanjšaj stroške na min pri luksuzih, ki nimajo nekega višjega smisla, avti z visoko porabo in nasploh da je pri hiši po možnosti le en funkcionalen avto z majhno porabo in prevozno sredstvo ne ti predstavlja prevelik odtok denarja..  podobno je z drugi nepotrebnimi luksuzi, ki so skoraj vse moderne odvisnosti od sistema..  (kavarne, lokali, restavracije in nasploh vso ostalo potrošništvo (krama po trgovinah), ki samo po sebi ne prinaša izboljšanje kvalitete bivanja..)

 

- žlahtne kovines so zelo primerne za dolgoročno shranjevanje vrednosti, mnogo bolj kot fiat valute ali karkoli podobnega;  20% odvečnega denarja je fajn dati v zlato, tudi zlato pravkar začenja nov večletni bull cikel in zna oplemenititi tvojo prisluženo energijo

 

- vlagaj v nova inovativna podjetja, ki izumljajo nove zadeve, ki delajo na področju ekologije, novih virov energije, naravne gradnje, ki rešujejo aktualne problematike družbe na način, da upoštevajo trajnostne principe bivaja in ekološko moralo..

 

- Vlagaj v ljudi.  Ljudje smo edina prava valuta!  Vse ostal je le naš podaljšek in zato le mi dajemo vrednost ostalim valutam, s tem da verjamemo v njih in s tem da jih uporabljamo, brez našega vrejtja nobena valuta sama po sebi nima nobene vrednosti!  Zato vlagaj v sebe, v svoj osebnostno/duhovni razvoj, pridobivaj nova znanja in sposobnosti..  tudi drugim pomagaj da pridobivajo nova znanja in sposobnosti.. in jih podpiraj, da napredujejo na njihovi poti osebnostno/duhovnega razvoja.. 

 

- fizični papirnati denar, karkoli je več kot za 2-3mesece sprotne porabe, ne imej na banki..  Raje v štunf, v sef ali kamorkoli, kjer imaš sam/a možnost dostopa do njega kadarkoli ga bi potreboval - v banki namreč nimaš dostopa do njega in takrat ko bo nastala kaka nujna potreba in bodo vsi želeli dvigniti svoj denar, bodo banke zaprle vrata..    (delež odvečnega fiat denarja, je na dolgi rok primerno imeti v Švicarskih Frankih)

 

- za ljudi, ki jim riziko ni tuj lahko vložijo do 10% odvečnega denarja tudi v Bitcoin, v ostale kriptovalute pa raje ne ali pa mnogo manj, 80% tvojega kripto portfolija naj bo BTC.


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: denar, nov sistem, bitcoin, ethereum, rudarjenje, trgovanje, valute, kriptovalute, ico, ripple

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0