Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kriptovalute-blockchain, bitcoin, delnice, zlato, blagovne dobrine

denar nov sistem bitcoin ethereum rudarjenje trgovanje valute kriptovalute ico ripple

  • Prijavi se, če želiš komentirati
130 komentarjev na to temo

#76 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. julij 2019, 10:53

Ta tematika, ki sem jo odprl, ni odprta zato, da vabi ljudi v investiranje v kripto..   Je le zanimiva tematika, ki teče, kot ena izmed mnogih, ki pač so..

 

Če bi mene kdo vprašal, kam naj naloži svoj pošteno zaslužen denar, ker ne želi da mu njegova prislužena energija nato odhaja v po spirali inflacije v nič..  bi mu rekel naslednje:

 

- bodi lastnik nepremičnine, v kateri živiš;  ta nepremičnina naj bo po možnosti samostojna enota z dovolj zemlje..  poskrbi da imaš doma vsaj delno samooskrbo glede energije, zmanjšaj odvisnost od energetskih virov, ki jih nadzoruje nekdo, ki ti lahko čez noč poviša ceno dobave derivata, ki ti bi nato lahko predstavljal strošek, ki ti je previsok..  podobno poskrbi za alternativni vir vode..  imel rastlinjak in nasploh dovolj vrta, ki te preskrbuje z hrano vsaj 8mesecev na leto..  

 

- kupi si dodatno rodovitno kmetijsko zemljišče, kjer lahko imaš svoj sadovnjak ali karkoli druga, kar se ti zdi vredno tam zasaditi na dolgi rok..

 

- zmanjšaj stroške na min pri luksuzih, ki nimajo nekega višjega smisla, avti z visoko porabo in nasploh da je pri hiši po možnosti le en funkcionalen avto z majhno porabo in prevozno sredstvo ne ti predstavlja prevelik odtok denarja..  podobno je z drugi nepotrebnimi luksuzi, ki so skoraj vse moderne odvisnosti od sistema..  (kavarne, lokali, restavracije in nasploh vso ostalo potrošništvo (krama po trgovinah), ki samo po sebi ne prinaša izboljšanje kvalitete bivanja..)

 

- žlahtne kovines so zelo primerne za dolgoročno shranjevanje vrednosti, mnogo bolj kot fiat valute ali karkoli podobnega;  20% odvečnega denarja je fajn dati v zlato, tudi zlato pravkar začenja nov večletni bull cikel in zna oplemenititi tvojo prisluženo energijo

 

- vlagaj v nova inovativna podjetja, ki izumljajo nove zadeve, ki delajo na področju ekologije, novih virov energije, naravne gradnje, ki rešujejo aktualne problematike družbe na način, da upoštevajo trajnostne principe bivaja in ekološko moralo..

 

- Vlagaj v ljudi.  Ljudje smo edina prava valuta!  Vse ostal je le naš podaljšek in zato le mi dajemo vrednost ostalim valutam, s tem da verjamemo v njih in s tem da jih uporabljamo, brez našega vrejtja nobena valuta sama po sebi nima nobene vrednosti!  Zato vlagaj v sebe, v svoj osebnostno/duhovni razvoj, pridobivaj nova znanja in sposobnosti..  tudi drugim pomagaj da pridobivajo nova znanja in sposobnosti.. in jih podpiraj, da napredujejo na njihovi poti osebnostno/duhovnega razvoja.. 

 

- fizični papirnati denar, karkoli je več kot za 2-3mesece sprotne porabe, ne imej na banki..  Raje v štunf, v sef ali kamorkoli, kjer imaš sam/a možnost dostopa do njega kadarkoli ga bi potreboval - v banki namreč nimaš dostopa do njega in takrat ko bo nastala kaka nujna potreba in bodo vsi želeli dvigniti svoj denar, bodo banke zaprle vrata..    (delež odvečnega fiat denarja, je na dolgi rok primerno imeti v Švicarskih Frankih)

 

- za ljudi, ki jim riziko ni tuj lahko vložijo do 10% odvečnega denarja tudi v Bitcoin, v ostale kriptovalute pa raje ne ali pa mnogo manj, 80% tvojega kripto portfolija naj bo BTC.


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#77 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 27. februar 2020, 11:41

Bitcoin je 2017 dosegel vrh t.i. "hyperwave" cikla..  in kaj sploh to je hyperwave (mega val)?  Potek hyperwave-a je prikazan tule:

 

 

D-_POxJXoAAyoho.jpg

 

 

Če na BTC graf izrišemo te linije to izgleda takole: 

 

 

BTC-hyperw.png

 

 

Obstaja edino eno odstopanje..   BTC ni dosegel dna na 1000USD

Lahko da je to pač zanemarljivo odstopanje..  ali pa ta točka še pride..  

 

 

Definitivno prihaja nova kriza..  Ampak ta kriza, ki prihaja ne bo tako blaga kot je bila tista iz 2008.  To kar prihaja bo dobesedno "gerat depression", ki je bila nazadnje med leti 1929-1932.  Ene 10 pokazateljev je ki nakazuje na to.

Recimo "inverted yield curve":    https://smallcaps.co...cession-coming/

 

 

20191116_woc913.png

 

Do inverzije pride malo pred krizo in do prve inverzija je prišlo že lani.

 

It’s a Code Red: Inventor of the Yield Curve Indicator on the State of the US Economy:

https://ritholtz.com...urve-indicator/

 

Billionaire Ray Dalio Predicts The Next Big Market Crash:

https://www.youtube....Cdz4uoxIRds_n4E

 

Robert Kiyosaki Predicts Global Depression:

https://www.youtube....h?v=c0zBedhvlwk

 

 

 

In če se pogleda trenutne grafe tradicionalnega delniškega marketa, so grafi delnic skoraj identični BTC-ju leta 2017.

In dobesedno je celoten delniški trg v hyperwave-u:

 

 

- kot primer S&P 500 in potencialni hyperwave

 

SP500-hyperw.png

 

 

 

 

- ali pa recimo Amazon

 

Dq43f9yZ_mid.png

 

...

..

.

 

Zelo primerno se je pripraviti na krizo vseh časov..

Kriza 2008 je bila namreč samo pokrpana z na novo natisnjenim denarjem.  Tako da se je problem nato le prestavil v prihodnjost (ki postaja sedanjost), in problem se je zato tudi ene 10x povečal, saj sedaj imamo že negativno obrestno mere in zato ne obstajajo skoraj nobeni finančni mehanizmi več, s katerimi bi lahko pristopili ob recesiji, da se bi se njeni efekti zmanjšali ali ublažili..

 

Pravtako se lahko zadnje tedne opaza, da porašča moč DXY-a in zlata hkrati, kar tudi govori veliko..

mislim da se zadeve bližajo epilogu

 

 

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#78 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 17. marec 2020, 17:35

CENA FIZIČNEGA ZLATA LOČENA OD CENE NA BORZAH

 

 

Posredovano s strani BullionStar.com...

V zadnjem mesecu, od 14. februarja do 14. marca, so v enem izmed centrov plemenitih kovin v Singapurju, beležili rekordno število naročil ter obiskov.

Tekom omenjenega obdobja so oskrbeli 2626 strank, prihodki od prodaje pa so šteli več kot 50 milijonov SGD, kar znaša 477 % več kot v enakem obdobju lani.

Zadnjih nekaj dni je bilo najbolj napornih. Uslužbenci so strmeli k temu, da pomagajo čim več strankam, pri tem pa so opravljali odlično delo.

Količina naročil se je povečala do te mere, da je težko pravočasno odgovoriti na vse zahteve preko telefona, vendar se po najboljših močeh trudijo, da se ti odzivni časi zmanjšajo.

 

POMANJKANJE ZLATA IN SREBRA - OMEJITVE DOBAVE

Ogromna rast povpraševanja obremenjuje naše dobavne verige. BullionStar ima odnose z dobavitelji z večino glavnih rafinerij, kovnic in trgovcev na debelo, po vsem svetu.

Večina teh dobaviteljev nima nobene zaloge plemenitih kovin in trenutno ne sprejemajo naročil. Ameriška kovnica US Mint, na primer, je ta četrtek sporočila, da so ameriški srebrni kovanci American Eagle razprodani. Veletrgovci v ZDA so v celoti razprodali vso zlato in srebro, kar ni mogoče obnoviti.

Nekaj izdelkov je že razprodanih in kmalu bo jih še več, če se bo ta stiskalnica cen na terminskih borzah še naprej nadaljevala. Vsi izdelki, ki so na naši spletni strani navedeni kot "na zalogi", so na voljo za takojšnjo dostavo.

Pri artiklih, označenih z "predprodaja", so bili le-ti naročeni in plačani s prispevki na poti do nas.

 

PAPIRNATO ZLATO  VS  FIZIČNO ZLATO

Kot smo čez leta že večkrat zapisali - samo fizično zlato je varno zatočišče.

Velja omeniti, da se je cena zlata na papirju, čeprav je bila od začetka leta v SGD (singapurskih dolarjih) višje za 5,7 % v zadnjih dneh precej znižala.

S papirnatim zlatom se trguje na nealociranem promptnem trgu zlata OTC v Londonu in na terminskem  trgu COMEX v New Yorku. Oba sta trga izvedenih finančnih instrumentov in nista povezana s trgom fizičnega zlata.

To pomeni, da trgi fizičnega zlata delujejo kot odvzemniki cen, ki podedujejo ceno iz papirnatega trga ter da so derivativni trgi ekskluzivni in prevladujoči postavljavci cen.

Celotna tržna struktura tega financiranega trgovanja z zlatom je pomanjkljiva. Čeprav je povpraševanje po fizičnem zlatu neprimerljivo, se to ne odraža v ceni zlata, ki jo je določil COMEX in londonski promptni trg.

Zdaj je postalo kristalno jasno, da bo trg vez fizičnega zlata in trga papirnatega zlata prekinjeana. 

Če trg papirnatega zlata ne bo odpravil tega neravnovesja, se bo široko fizično pomanjkanje plemenitih kovin podaljšalo, kar posledično lahko privede do sesutja celotnega monetarnega sistema.

S progresivnimi centralnimi bankami v Vzhodni Evropi in Aziji, ki so poviševale zaloge zlata v zadnjih treh letih, bo le-to najverjetneje središče novega monitarnega sistema.

Nesmiselne in izkrivljene izjave glavnih medijev, da je "zlatu odvzet status varnega zatočišča" so v popolnem nasprotju z resnico. Nenadzorovana cena papirnatega zlata in srebra lahko ostaneta brez tega statusa, fizično naložbeno zlato pa zagotovo ne.

 

FIZIČNE PREMIJE IN RAZPONI

Zmanjševanje ponudbe in fizični primanjkljaji kovin so povzročili povečanje cenovne premije. Trenutno je težek in drag postopek pridobiti kakršen koli inventar, zato smo morali povečati premije za izdelke, da bi nadomestili omejitve.

Prav tako smo si prizadevali dvigniti cene, ki jih ponujamo strankam, toda z izjemno nestanovitnostjo in močnimi nihanji cen, je razpon med nakupno in prodajno ceno lahko začasno večji kot običajno.

Obžalovanja vredno je, da so premije in razponi izven normale, vendar je dejstvo, da trga papirja v ZDA in v Londonu ne odražata povpraševanja in ponudbe fizičnega trga, izven našega nadzora.

Kot mnogi od vas veste, smo eden izmed največjih kritičnih glasov tega manipulativnega trga papirja.

Upoštevajte, da bodo premije ob vikendih (ko so trgi zaprti) v primerjavi s tednom, verjetno višje. ...

...

..

https://insajder.si/...PUwy2C4q-t6hq_Y


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#79 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 24. marec 2020, 19:45

Tukaj je graf S&P500 in napredovanje padanje marketov (predidevan hyperwave faza 5):

S&P 500 je padel dobrih 35% v parih tednih

 

unknown.png

 

 

In sedaj ko je FED zopet natisnil kupe svežega denarja in napovedal novo odkupovanje ameriških obveznic in drugih assetov, je celotni market doživel majhen popravek in pozitiven poskok indexov..  no pa poglejmo za koliko je kaj je poskočilo? 

moč popravka določene dobrine pokaže, kam se trenutno zateka kapital v teh negotovih časih:

 

DOW JONES

unknown.png

 

 

NASDAQ

unknown.png

 

DEU 30 (glavni nemški index)

unknown.png

 

S&P 500

unknown.png

 

Bitcoin

unknown.png

 

ZLATO (naprav dolarju)

unknown.png

 

ZLATO (napram EUR)

unknown.png

 

 

grafi govorijo svojo zgodbo..

poročila pa drugo..  wink.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#80 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 1. april 2020, 10:07

V Ameriki so natisnili 6 triljonov dolarjev, za reševanje zrežirane "pandemije" in kolikšnja vsota je to? 6 triljonov dolarjev je približno ves denar, ki je do sedaj bil v obtoku v ZDA, toraj so natisnili še enkrat toliko, koliko so do sedaj imeli !

In kam bo šel ta denar?
- 66% gre v banke (prikrito reševanje bank, pod pretvezo pandemije)
- 8% gre korporacijam
- 5% srednjim in malim podjetnikom
- 4% nezaposlenim
- 4% gre ljudstvu
- 2% lokalnim skupnostim
- 2% dobijo bolnice
- ... ...
Ker so pač vedeli, da ljudje ne bodo več dovolili še enega reševanja bank, z dokapitalizacijo iz žepov ljudi (kot se je zgodili 2008), so ustvarili eno veliko paniko, da so pozornost skrenili drugam, ustvarili problem in sami sebe postavili za rešitelje.. Vsi se sedaj veselijo za teh par sto dolarjev/evrov "darila".. "hvala mojemu predseniku, prvič bom dobil vsaj nekaj denarja v žep, kot darilo.." si misli povprečen neinformiran državljan, medtem ko mu bo z novo krizo vseh časov odvzeto tričetrt imetja, ki ga trenutno ima.. to pride za tem.. cena nepremičnin na pol, cena vsakdanjih dobrin strmo gor, davki v višave, nezaposlenost v višave, uničenje malih podjetnikov, itd..

 

 

91298730_10216048577422543_1863750291585


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#81 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 3. april 2020, 23:14

"I’ve Never, Ever, Ever Seen Anything Like This Before"
 

With the Fed buying $622 billion in Treasury and MBS, a staggering 2.9% of US GDP, in just the past five days...

purchases%20march%2026.jpg?itok=8Oma1jzL

 

... any debate what to call the current phase of the Fed's asset monetization - "NOT NOT-QE", QE4, QE5, or just QEternity - can be laid to rest: because what the Fed is doing is simply Helicopter money, as it unleashes an unprecedented debt - and deficit - monetization program, one which is there to ensure that the trillions in new debt the US Treasury has to issue in the coming year to pay for the $2 (or is that $6) trillion stimulus package find a buyer, which with foreign central banks suddenly dumping US Treasuries...

 

... would otherwise be quite problematic, even if it means the Fed's balance sheet is going to hit $6 trillion in a few days.

The problem, at least for traders, is that this new regime is something they have never encountered before, because during prior instances of QE, Treasuries were a safe asset. Now, however, with fears that helicopter money will unleash a tsunami of so much debt not even the Fed will be able to contain it resulting in hyperinflation, everything is in flux, especially when it comes to triangulating pricing on the all important 10Y and 30Y Treasury.

Indeed, as Bloomberg writes today, core investor tenets such as what constitutes a safe asset, the value of bonds as a portfolio hedge, and expectations for returns over the next decade are all being thrown out as governments and central banks strive to avert a global depression.

And as the now infamous "Money Printer go Brrr" meme captures so well, underlying the uncertainty is the risk that trillions of dollars in monetary and fiscal stimulus, and even more trillions in debt, "could create an eventual inflation shock that will trigger losses for bondholders."

CBO%20debt%20forecast%201.28.2020_3.jpg?

 

Needless to say, traders are shocked as for the first time in over a decade, they actually have to think:

 

"I’ve never, ever, ever seen anything like this before," Nader Naeimi, head of dynamic markets at AMP Capital Investors, told Bloomberg.

"You have enormous buyers of debt meeting massive coordinated fiscal stimulus by governments across the globe. For bond investors, you’re caught between a rock and a hard place."

And while equity investors may be confident that in the long run, hyperinflation results in positive real returns if one sticks with stocks, the Weimar case showed that that is not the case. But that is a topic for another day. For now we will focus on bond traders, who are finding the current money tsunami unlike anything they have seen before.

Indeed, while past quantitative easing programs have led to similar concerns, this emergency response is different because it’s playing out in weeks rather than months and limits on QE bond purchases have quickly been scrapped.

... ... ...

2020-03-25%20%281%29_0.jpg?itok=DkkogrN5

 

Yet others rush into the safety of gold... if they can find it. At least check, physical gold was trading with a 10% premium to paper gold and rising fast.

Ultimately, as Bloomberg concludes, investors will have to find their bearings "in a crisis without recent historical parallel."

“It’s very hard to look at this in a historical context and then apply an investment framework around it,” said BlackRock’s Thiel. "The most applicable period is right before America entered WW2, when you had gigantic stimulus to spur the war effort. I mean, Ford made bombers in WW2 and now they’re making ventilators in 2020."

 

cel članek: https://www.zerohedg...a542kiv0MVB9AEg


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#82 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. april 2020, 07:44

https://www.bbc.com/...siness-52350082

The price of US oil has turned negative for the first time in history.

That means oil producers are paying buyers to take the commodity off their hands over fears that storage capacity could run out in May.

Demand for oil has all but dried up as lockdowns across the world have kept people inside.

As a result, oil firms have resorted to renting tankers to store the surplus supply and that has forced the price of US oil into negative territory.

The price of a barrel of West Texas Intermediate (WTI), the benchmark for US oil, fell as low as minus $37.63 a barrel.

_111866166_wti.oil_20042020-nc.png

 

 

Sem mislil zase, da vem kaj o marketih, ampak očitno še ne dovolj..  Ker če bi mi kdo, do včeraj rekel, da cena nafte lahko pade v minus, bi mu rekel da to ni možno.

Toraj..   če bi včeraj v pravem trenutku kupoval nafto, bi za nakup 100 sodčkov oni meni plačali 3.763$, samo da jih odpeljem..  biggrin.png    Nafte je baje toliko na zalogah, da so proizvajalci dobesedno pripavljeni plačat nekomu, da jim odpelje nafto iz skladišč..

Skratka preberite tudi nekaj postov za nazaj, kjer vas poskušam posvariti, kaj prihaja..  To kaj se je zgodilo z nafto, se lahko zgodi z čemerkoli in se tudi bo..  bodite pripravljeni !

To kar se je včeraj zgodilo z nafto, napoveduje globino krize ki prihaja..  prve znajo nastradati obveznice, ko naftne korporacije ne bodo zmogle več izpolnjevati svojih obveznosti do svetovnih bank..  nato bo udarilo po nepremičninah, zlom nepremičninskega trga, nihče zopet ne bo kupoval nepremičnin, cena pa bo padla tako, da...   Italija, ki je že tako bila vsa leta največja tiktakajoča bomba, z svojim dolgom in rizikom pred bankrotom, vpašanje kaj bo sedaj po tej corona krizi, kako bo od sedaj naprej lahko izpolnjevala svoje obveznosti do Evrope..  Obstaja zelo realna možnost, da Italija bankrotira!  Če se to zgodi, potem je konec z Eurom, sploh ker pa Italija ni edina v EU, ki ima take težave..  Še bolj verjetno pa se mi zdi, da lahko Italija raje izstopi iz EU preden bankrotira, saj je edina zahodna država, ki ima poseben trgovski sporazum s Kitajsko in Kitajska jo snubi na svojo stran že zelo dolgo..  pravtako bi Italijo tudi Rusija sprejela z odprtimi rokami k sebi..  verjetno bi sprejela katerokoli EU državo, samo da zamaje Euro cono, ki proti Rusiji skupaj z ZDA usmerja ukrepe in ji onemogočajo normalno poslovanje v svetu..  Tako da ali izstop Italije ali njen finančni kolaps, je oboje skorajda smrtonosno za Euro.  

In karkoli se bo že dogajalo, bo zlato eksplodiralo v svoji ceni. Trenutno je cena fizičnega zlata že 10%višja kot je borzna cena za zlato..  V Sloveniji fizičnega zlata skorajda ni mogoče več kupiti.  In to pomanjkanje fizičnega zlata, lahko tudi zelo na hitro povzroči eksplozijo cene v nebo..

Obrestne mere bodo le bolj in bolj negativne, kar pomeni, da boste za to da, imaste denar na banki, vi plačevali obresti tej banki..  ne ona vam..   

In seveda borzni indexi se zlomijo, začne se prosti pad 2.del..  Učinki inflacije, zaradi denarja, ki se je zdaj natiskal, pa šele pride..  Tudi Bitcoin zna občutno pasti, toraj cilj na 1000$, je spet dokaj verjeten, če ne še nižje..  Vseeno pa če se na eni točki zgodi popoln kolaps fiat sistema, se lahko zgodi kak domino efekt, ko bi recimo kaka država en del svojega kapitala zavarovala, da bi ga vložila v Bitcoin, če se to godi, potem bo nastal domino efekt, ko bodo ti naredile tudi druge države in Bitcoin skoči ne 100.000$, potem pa občutno višje..  na miljon itd.  Vsekakor bo pa podobna zgodba z zlatom, le ne v takih ekstremih, 3.000 - 5.000€ za unčo je kar možno relno za pričakovati v parih letih.


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#83 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 12. junij 2020, 17:08

S&P500 in preostali delniški market je naredil "dead cat bounce", ko se po nenadnem padcu cena nato odbije, a se odbije do nižjega vrha, nato pa.. ...

se padanje nadajuje do nižjega dna..  ali pa (če bodo printali nov denar v neskončnost in le pumpali vsak svoje delnice), se lahko potem vseeno cena še odbije od višjega dna in poskuša zopet doseči in preseči stari vrh..   in raste še nekaj časa višje..

 

Vsekakor se pa zadnje mesece/leta delnice in Bitcoin obnašajo popolnoma sinhrono, toraj Bitcoin ni več obratno sorazmeren klasičnemu finančnemu sistemu, ampak se premika res enako kot delniški trg.. pravtako z njim trejdajo enake entitete, kot z delnicami in tudi iz tega vidika potem ni čudno, da se premika skoraj identično kot delnice..

 

Obratno sorazmernost napram delnicam ima sedaj le še zlato, (srebro, ž.kovine)

 

 

SP-BTC-GOLD.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#84 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 12. junij 2020, 22:30

 

Bob Lukas: Another 4-Year Cycle Update for BTC

 

https://www.youtube....=em-uploademail

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#85 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 18. junij 2020, 21:18

You have no idea what is coming... (Robert Kiyosaki)

Something bigger is coming...

 

https://www.youtube....h?v=-WnLR3CESeY


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#86 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 29. junij 2020, 19:30

Kaj se zgodi, ko zagrižen kristjan evolvira v trejderja?

Nastane en tak hibrid..

smile.png

 

https://www.youtube....yqSjJwKo-fPiU5k


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#87 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 1. julij 2020, 14:28

Pripravlja se globalni reset in moje mnenje je, da je to glavni razlog za ustvarjanje te covid plandemije..   ter nato planirano sproženi izgredi, posledično sesutje ekonomije, lokalnega gospodarstva, propad firm, predvsem S.P.-jev..  vse zato, da sedaj lažje ponudijo globalno rešitev..

Ves tale scenarij je bil ustvajen zato, ker se želi uvesti nov sistem!

Če bi ga želeli uvesti kar tako (brez poprejšnje panike), bi verjetno naleteli na preveliko nasprotovanje, preveč različnih teženj bi se pojavilo, kar bi razpršilo fokus in zato zadeva ne bi bila sprejeta..

Predvidevam, da želijo uvesti tudi nek UTD (za ljudstvo) in poskrbeli za najnujnejše, da bodo nato lažje vodili svet v smer, ki se jim zdi ustrezen..  Mogoče res v smer: ohranjanja bioraznolikosti, ekologije, trajnostnega bivanja, vzdržne proizvodnje in podobnega kot to omenja princ Charles..

 

Kaj pravite?  Jim damo še eno možnost??  A si jo zaslužijo? A opravljajo svoje delo dovolj dobro?   Ali raje adijo, in bo kdo drug ustvaril nov sistem za 21.stoletje?

  

Vseeno sem mišljenja, da bodo s cepivi poskrbeli, da se večina ljudi naredi sterilne in se zato zmanjša prirast človeštva, tako se število prebivalcev ne bo več povečevalo, kvečjemu le še zmanjševalo...  

 

 

https://www.youtube....h?v=pfVdMWzKwjc

 

 

 

Sočasno pa obstajajo seveda druge sile, ki želijo drugačno ureditev in drug začetek, brez teh ljudi, ki so do sedaj vodili svet..

 

Če kdo spremlja še alternativne vire in pozna Gesara/Nesara gibanje in "reset", ki se ga tam obljublja.. je tole zgoraj nekaj kar je obratno od tistega, kar oni želijo..

 

https://www.youtube.com/watch?v=m0iKqMMG3l8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3UwpqSgtySyykR5yGVrwejzQgIjxSkq0VpnMO41t3iPYpJkUs8G7yxXCM


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#88 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 2. julij 2020, 16:42

Tale video mogoče komu pomaga razumeti v katerem delu cikla smo..
(obrestne mere so že negativne, denar pa se tiska in tiska že leta)

 

 

 

How The Economic Machine Works (by Ray Dalio)

https://www.youtube....e0bXAIuk0&t=92s


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#89 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 11. julij 2020, 16:46

Dokumentarec o naravi fiat denarja in trenutnega finančnega sistema:

 

 

https://d.tube/#!/v/...ani/hzq6kwm2owv


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#90 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 31. julij 2020, 16:40

Dollar Crash Prediction - When & How it will happen according to Billionaire Ray Dalio

 

https://www.youtube....eature=youtu.be


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#91 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 1. avgust 2020, 11:04

Amerika je samo sedaj v mesecu juliju natisnila več denarja, kot ga je poprej v vseh 200letih skupaj.. 
Evropa dokaj podobno.. 
Večjega efekta inflacije zaenkrat še ni..  razen rasti cene žlahtnih kovin, kar seveda odraža to razvrednotenje fiat denarja, zaradi tega brezglavega tiskanja.. 
Ko pa bodo začeli delovati mehanizmi inflacije (kar bo v roku enega leta), bo to inflacija takih razsežnosti, ki si jo po moje nihče sedaj sploh še ne zna predstavljati..  
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#92 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 7. avgust 2020, 16:00

Dolar.png

 

 

Ne pozabiti, da se trenutni rezrvni valuti dolarju izteka njegov rok trajanja..  Sploh pa ZDA sama zelo pospešuje bližanje svojega konca - s prekomernim tiskanjem denarja in posledičnim obremenjevanje celotnega sveta s svojim dolgom..  Ter nasploh zelo nespametna zunanja politika, vladanje z prisilo in sankcijami proti državam ter uporaba dolarja kot orožja proti konkurenci (Rusija, Kitajska)

 

Rusija in Kitajska sta posledično na vse to (saj ne želita biti talki ZDA), pred petimi leti sklenili pakt, da bosta postopno odpravili dolar kot valuto medsebojnega trgovanja in bosta začeli uporabljati svoji nacionalni valuti za mednarodne posle, pravtako se odpovedujeta zalogam ameriških obveznic, ter raje povečujeta zaloge zlata..

 

V petih letih sta Rusija in Kitajska iz medsebojna trgovanja, zmanjšali dolarsko trgovanje iz poprejšnjih 90%, na današnjih 46%:

 

https%3A%2F%2Fs3-ap-northeast-1.amazonaw

 

 

Več v članku:

 

https://asia.nikkei....ancial-alliance


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#93 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. avgust 2020, 10:25

Warren Buffett undergoes a conversion on gold — should you follow him?

 

 

MW-IM647_gold_b_20200817135340_ZG.jpg?uu

 

 

Warren Buffett has an enviable long-term record in the stock market, although in recent years his performance has been less impressive.

Lately some newer investors in the momo (momentum) crowd that’s controlling this stock market have criticized Buffett. However, Buffett’s latest move shows that he is as sharp as ever.

Buffett has not been a fan of gold. As a matter of fact, he has often derided the precious metal. To the dismay of gold bugs, Buffett has been the de facto leader of the anti-gold crowd. There has been a belief that investing in gold was akin to betting against America.

Read:Did Warren Buffett just bet against the U.S. economy? His latest investment raises questions

 

Buffett deserves credit for shifting his stance to the new reality as a result of the irrational policies of massive borrowing and money printing by U.S. leaders. Berkshire Hathaway BRK.A, -0.48% bought about 21 million shares of gold miner Barrick Gold GOLD, +3.34%, spending about $563 million. That’s according to a filing released Aug. 14.

Buffett’s conversion to gold is a signal for other stock market investors.

 

Let’s examine this issue.

MW-IM642_sell_s_20200817132301_NS.jpg?uu

...

...

 

https://www.marketwa...-him-2020-08-17


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#94 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. avgust 2020, 19:53

Pripravite se, to bo vplivalo na celoten svet (mnogo bolj kot tale Covid).. ampak na ene bo vplivalo bolj, kot na druge..
"pripnite varnostne pasove.." smile.png 
 
 
Peter Schiff | Endgame for the Dollar: Government Tries to Replace the Economy with Printing Press:

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#95 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 23. avgust 2020, 22:31

Lahko se pripravite na nov kripto bull market:

 

BTC1.png

 

 

BTC2022.png

 

 

BTC-2023-Bob_Lucas.png

 

 

 

Nova vroča tematika v kriptu (namesto ICO-jev), so sedaj aktualni DEFI projekti ali decetralizirano financiranje..  (LINK, REN, KAVA, KSM, DOT, XFT, SUTER, SXP, DOS, ETHV, PAR, KTON, TRAC, ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... )

...


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#96 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 3. september 2020, 13:38

Kratkoročna tehnična analiza Bitcoin-a pa:

- pričakovanje popravka v naslednjih tednih/mesecih in mogoče še zadnja priložnost nakupa BTC-ja pod 9000€, preden odleti v višave drugačnih dimenzij..   wink.png 

 

 

unknown.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#97 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 19. oktober 2020, 23:11

IMF prihaja "rešiti" situacijo.. smile.png 
Ker pričakujejo znatno povečanje dolga, imajo plan ta dolg rešiti z dodatnim tiskanjem denarja in enormno večjim zadolževanjem držav, tako da bodo potem države še bolj podložne drakonskim zapovedim, ki se izvajajo že sedaj... in ne bodo mogle suvereno odločati o svoji državi, o svojih zakonih, notranji ureditvi, tudi ne o cepljenju, omejitvah premikanja, policijski uri.. ipd
Rešitev je tudi internet, ki ga je nunjo treba uvesti vsepovsod (tudi v podsaharski Afriki), beri: 5G, ker 5G bo res rešil probleme, ki trenutno so..
Skratka še bolj centralizirat moč odločanja za cel svet in ga popolnoma podjarmit in zbrisati individualne države..
:
...We expect 2021 debt levels to go up significantly – to around 125 percent of GDP in advanced economies, 65 percent of GDP in emerging markets; and 50 percent of GDP in low-income countries...
...The Fund is providing debt relief to its poorest members and, with the World Bank, we support extension by the G20 of the Debt Service Suspension Initiative.
...We know what action must be taken right now. A durable economic recovery is only possible if we beat the pandemic. Health measures must remain a priority—I urge you to support production and distribution of effective therapies and vaccines to ensure that all countries have access...
...Digitalization also helps with financial inclusion as a powerful tool to help overcome poverty...
...Since the pandemic began, we have committed over $100 billion and we still have substantial resources from our $1 trillion in lending capacity...
...This has allowed us to support our low-income members with debt relief and to triple our concessional lending. We are engaging with members to further boost our concessional lending capacity adapt our lending toolkit and increase support for capacity development..."
 
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#98 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 22. oktober 2020, 15:25

Dolar še kar ne zbere moči za vsaj majhen odboj, a vseeno še vedno zanj ostaja enaka TA..   vsaj dokler se cena ohranja nad zeleno podporo, lahko v prihajajočih tednih odrine vse tja do 96%.  Ča ta podpora spusti, bo dolar šel še en korak nižje, vse tja do 88% in šele nato mogoče doživel kak majhen odboj navzgor.

 

 

0.png

 

 

 

V odsotnosti moči dolarja delniški trg še kar vzdržuje moč in tudi po Eliot valovih kratkoročnega časovnega pogleda, mu sledi še en zadnji ruker navzgor, pred naslednjo konsolidacijo, ki predstavlja zopet pavzo pred naslednim večjim valom navzgor, na širšem časovnem intervalu.

 

 

0.png

 

Torej možen je scenarij izstopa iz prečnega kanala navzgor ali pri nenadnem zagonu dolarja, tudi spodnji scenarij in padec iz kanala navzdol.
 
 
 
Zlatu; na kratkoročnem pogledu manjka še vsaj en eksplozivni korak navzgor proti 2200, na srednjeročnem pogledu pa do 2800USD.  Če bi dolar nenadno zbral moč in ekplodiral navzgor, se bi pri zlatu najverjetneje zgodil malo večji popravek, kratkoročno bi lahko šel dol do 1750USD in šele nato izpolnil srednjeročni cilj, ki ga ima na 2600-2800USD.
 
 
0.png
 
 
Srebro ima podoben graf kot zlato, le da srebro ponavadi reagira z 2 kratnikom napram zlata, tako navzgor, kot navzdol.
 
0.png
 
Srebro je naredilo lep šolski popravek 25%, od zadnjega eksplozivnega vala, ko je naredilo od dna do vrha 150% profita. 
V prihodnjih mesecih se pričakuje počasno lezenje navzgorgor proti 35USD (na unčo) in prihodnje leto mogoče proti 50USD.   Seveda sočasno z zlatom, ki ima prvi cilj na 2800 in malo večji cilj tudi okrog 4000USD.
Ob nenadnem odboju dolarja ali ob padcu delniških trgov, lahko tudi srebro naredi še eno globlje dno in šele nato nadaljuje naprej proti omenjenim ciljem.
 
 
 
Med vsem tem čakanjem kam bo šel celoten trg, med pričakovanjem panike na trgih zaradi ZDA volitev, med že tradicionalnimi napovedmi rdečega predvolilnega oktobra, itd..  se je pa Bitcoin odločil, da ne bo sodeloval v rdečem oktobru in prekinil svojo konsolidacijo, ni namreč šel več proti zapolnitvi CME gapa..   Začel je obračati navzgor, najprej je naredij višje dno, nato izstopil iz padajočega kanala, nato pa prebil uporno linijo in v zadnjih dneh eksplodiral še za 20% navzgor..  medtem prebil še najmočnejšo večletno uporno linijo na 12.000USD in si odprl prosto pot navzgor proti 15.000USD, kjer je kratkoročni cilj za BTC..  Srednje ročni cilj (6mesecev) pa na 20.000USD, nato v naslednjem valu pa je cilj za BTC okrog 60.000USD.
Pričakovan popravek se najverjetneje ni zgodil tudi zaradi tega, ker veliko institucij/korporacij potihoma akumulira BTC (verjetno tudi ETH in druge), kar ustvarja konstanten nakupni pritisk in počasi in vstrajno dviga ceno, sploh zdaj po zadnjem halvingu, ko je izrudarjenih spet za 50% manj novih BTC-jev.  Korporacije ki si (glede regulacij) to lahko že privoščijo, da lahko lastnoročno kupujejo BTC, imajo že miljardne potfolije v BTC.  V Evropi in drugod je pa zaznati že "fomo" iz strani bank in drugih velikanov, ki dobesedno pritiskajo na zakonodajne organe naj nemudoma sprejemejo zakone, da bodo lahko tudi oni premaknili ustrezen del svojega portfolija v BTC in druge kriptovalute.  V Anglij in drugod so celo sprejemali že zakone, ko bodo omejili posameznike, da ne bodo mogli več z fiat-om kupovati kriptovalut, to bo dovoljeno le še korporacijam.  (vso srečo sicer pri takih mokrih korpo sanjah, ampak.. ...)  
Glede nato kam drvi ekonomija so neinflacijske valute kot je BTC, dobesedno zavarovanje napram inflacijskim fiat valutam in splošnemu inflacijskemu razvrednotenju, ki se pravkar dogaja..  Pred parimi dnevi pa je končno prišla tudi potrditev, da bo Paypal dodal opcijo plačevanja, kupovanja/prodaje tudi za BTC.  Toraj splošna adopcija se pravkar sedaj za BTC dobesedno dogaja (medtem ko večina javnosti nič ne ve o temu), odraz v ceni glede na dejanski razvoj pa ni niti še približno realen..  Glede nato, da je leta 2017 cena testirala 20.000USD, ko ni BTC imel še dobesedno nobene adopcije v klasičnih sistemih, zato realna cenovna poravnava za BTC in ostale valute šele prihaja, v letu 2021 in 2022.

 

0.png

 

Ob nenadnem izbruhu dolarja navzgor bo tudi BTC delal popravek nazaj, ampak to lahko le sovpada z vsesplošno bullish sliko, toraj se lahko zgodi popravek od 13k do 10k ali od 15k do 12k, noben od teh popravkov pa nebi podrl absolutne bullish slike, tako kratkoročne, kot srednjeročne in tudi dolgoročne.  Trenutno se čaka potrditev 12k za novo podporo in lahkotno nadaljevanje trenda navzgor..
 
 
 
Medtem ko se je BTC odločal kam bo šel, so alti seveda delali popravek, saj ti delajo akspanzijo, le če BTC kolikor toliko počiva ali se premika umirjeno.  Vseeno ETH z svojim dolgo pričakovanim layer 2 solution, pravtako scaking, skratka ETH 2.0, ki tokrat res prihaja kmalu, ima res zelo dobro cenovno prognozo, da bo kmalu dohitel svoj zaostanek za rastjo BTC-ja.
ETH se je kljub negotovim razmeram na trgu v zadnjih tednih, vseeno obdržal v svojem rastočem kanalu in sedaj šatrta navzgor in bo najverjetneje šel zopet testirat zgornji rob tega kanala. Prvi bullish cilj za ETH je na 470USD, drugi na 650USD.  Stop loss postaviti na 380USD
 
0.png
 
LINK, ki je eden od pomembnejših kovancev na defi sceni, je pravkar dokaj eksplozivno štartal skupaj z ETH navzgor, v nov bullish val.
LINK je nedavno bil dodan tudi na Bitstamp, ki drugače sploh ne dodaja novih kovancev..   Kar samo še potrjuje, da je prav to projekt, ki bo ostal na kripto sceni dolgoročno, podobno kot ETH in drugi.  LINK je namreč tudi projekt, ki je zraven defi scene, uporabljan tudi med razvoju ogromno različnih smart tehnologij v drugih panogah..

 

 

0.png

 

 

LINK je v zadnji defi maniji dosegel svoj vrh na 20USD, sedaj po 50%-nem popravku, začenja nov bullish cikel, prvi večji cilj bi lahko bil nekje v coni sekundarnega vrha blizu 18USD.
priporočen nakup nekje okrog 11,30USD
Kratkoročni cilji: 12,2  /  13  / 15  / 17  / 19
Stop loss na 10.25

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#99 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 29. oktober 2020, 17:24

Bitcoin je zadnja leta bil zelo odvisen od S&P500, torej če so delniški indexi rastli, je tudi BTC ponavadi rastel, vse pa je bilo seveda obratno sorazmerno od dolarja (ki je medtem padal).

Zadnje tedne pa se opaža "decoupling", ko se je BTC ločil od delniških indexov, torej BTC je rastek, ko je S&P500 padal in obratno..  kar je nekaj kar celotna kripto skupnost, čaka že od nekdaj..  Da postane Bitcoin obratno sorazmeren od konvencionalnih marketov..

 

BTC_-_SP500_inverted.png

 

 

 

Bitcoin Decoupling From Stocks! Bullish & Bearish Scenario for ETH and BTC:

https://www.youtube....h?v=kNvjUUrKYNs


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#100 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 31. oktober 2020, 22:28

Ekonomsko/finančna ozadja, zakaj je bil potreben kovid:

 

 

https://www.facebook...376293323571025


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."






Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: denar, nov sistem, bitcoin, ethereum, rudarjenje, trgovanje, valute, kriptovalute, ico, ripple

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0