Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vraščanje nohtov na nogi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 Maksimilijan T

Maksimilijan T
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 27. maj 2019, 15:13

Pozdravljeni,

 

sem nov na forumu, zanima pa me, če ima kdo podobne izkušnje, oziroma mi lahko pomaga pri moji težavi z vraščanjem nohtov.

 

Namreč imam težave z vraščanjem nohtov na obeh nogah (v bistvu na obeh palcih), česar pa nikakor ne morem odpraviti. Vraščen noht, ki raste nepravilno v stranski del prsta se mi ponavadi vname in oteče, tako da so mi nekajkrat pri zdravniku prerezali in izčistili oteklino. Zdravnica mi je omenila, da je ena izmed možnosti tudi operacija, kjer bi mi odstanili noht - vendar mi to prav nič ne diši in bi se temu rad izognil. Večkrat sem si pomagal z obkladki (100% alkohol ali švedska grenčica), kar mi  je pomagalo proti oteklini v začetni fazi, če pa je bilo že precej vneto, pa tudi obkladki niso več pomagali. Včasih je stanje bolje samo po sebi - se za kak mesec ali dva umiri, nato pa se mi ponovno pojavi - noht vraste in vname. Pomagala mi je tudi tale medicinska pedikura - kjer so mi pravilno oblikovali vraščen noht, in je bilo potem nekaj časa ok (cca 2-3 mesece), vendar se mi je nato spet ponovilo.

 

Zanima me, kako bi lahko to neprijetnost odpravil na daljše obdobje? Ali obstaja še kakšna alternativna oblika zdravljenja ali pomoči, s katero bi si lahko pomagal? Hvala za vsa konstruktivna mnenja,

 

Lep pozdrav, Maks.#2 *glas*

*glas*
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 444

Objavljeno: 29. maj 2019, 09:18

Včasih je stanje bolje samo po sebi - se za kak mesec ali dva umiri, nato pa se mi ponovno pojavi - noht vraste in vname. Pomagala mi je tudi tale medicinska pedikura - kjer so mi pravilno oblikovali vraščen noht, in je bilo potem nekaj časa ok (cca 2-3 mesece), vendar se mi je nato spet ponovilo.

 

Zanima me, kako bi lahko to neprijetnost odpravil na daljše obdobje? Ali obstaja še kakšna alternativna oblika zdravljenja ali pomoči, s katero bi si lahko pomagal? Hvala za vsa konstruktivna mnenja,

 

Ko enkrat dosežeš da noht preraste vraščenost (ob strani), je potrebno samo pravilno striženje..  toraj ne smeš nohta stričt ob strani, ampak ga režeš ravno in potem se ne more več vrasti ob strani..


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#3 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 426

Objavljeno: 29. maj 2019, 13:17

Pa si mi dal delo brskanja po spominu  ... biggrin.png

Enkrat pred leti poslušala-  gledala eno oddajo Klepet ob kavi ... in je bila v njej predstavljena neka tehnika za pomoč pri vraščenem nohtu ... sem iskala zdej kaj je to bilo - mislim da tole ;

 

                                            Annika_logo.png

Najsodobnejši center medicinske pedikure v Sloveniji              

Najdete nas na Aškerčevi ulici 14 v Celju (Center Celeia).

 

WHO SPONKA (povezava na informacije )

https://www.annika.si/

 

https://www.annika.s...a/vrascen-noht/

 

Vida Ozis je svojo specifiko dela usmerila v
področje medicinske pedikure, predvsem vraščene nohte. Je ena prvih in
najuspešnejših pedikerk v Sloveniji, ki z uporabo medicinske VHO sponke
učinkovito reši vsak, še tako zahteven, primer vraščenega nohta, za kar
so bila potrebna leta dragocenih izkušenj, strokovnih izobraževanj ter
usposabljanj tako doma kot v tujini.

Svoje znanje vsako leto nadgrajuje pri strokovnjakih na področju podologije na pedoklinikah v tujini.


Kot izjemno uspešna pedikerka se je v tujini usposobila tudi za poučevanje kolegov pedikerjev na področju zdravljenja vraščenih nohtov z medicinsko VHO sponko.


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0