Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Naravna Imunost - ko se ne borimo proti virusom, bakterijam...

virusi bakterije corona imunski sistem covid-19 sars h1n1 gripa angina ravnovesje

  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
154 komentarjev na to temo

#1 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. april 2020, 18:40

VIR:  https://www.naravnai...aravna-imunost/

 

Imunologija uči, da je naravna imunost rezultat imunološkega spomina na predhodno srečanje z boleznijo oz. stanje relativne nedovzetnosti za okužbe ali bolezni zaradi stika z njo. Ko govorimo o naravni imunosti, mislimo tako na naravno imunost, ki jo otrok pridobiva prek materinega imunskega sistema oz. s prehajanjem materinih protiteles v njegovo telo (najprej prek posteljice oz. placente, po rojstvu pa prek protiteles v mlezivu in materinem mleku), kot na imunost otrok in odraslih, pridobljeno ob stiku z določenimi boleznimi.

 

shutterstock_2119240-e1531325836839.jpg

Definicije, ki jih najdete v medicinskih virih, so včasih zelo različne in izražajo vrsto pomenov in pogledov. Nekateri viri opredeljujejo naravno imunost zgolj kot prenos protiteles med otrokom in materjo, med tem ko vsakršno kasnejšo tvorbo protiteles, tako naravno (po preboleli bolezni) kot umetno (s cepivi), definirajo kot pridobljeno imunost. Ena od definicij pravi, da je naravna imunost vrojena nespecifična imunost, ki je enaka pri vsakem posamezniku vrste in ni pridobljena prek kontakta z bolezenskim dejavnikom (antigenom). Druga definicija navaja podobno, da je naravna imunost tista odpornost, ki ni pridobljena prek kontakta z antigenom, je nespecifična in zajema prepreke za bolezenske vplive s pomočjo kože in sluzničnih membran, NK celic, fagocitov, vnetnih odzivov, interferonov in drugih nespecifičnih dejavnikov. Nekateri jo imenujejo tudi genetska imunost.

 
Kako imeti imunski sistem toliko pod nadzorom, da bo čim bolje opravljal svojo nalogo? Odgovori so trije: prehrana, prehrana, prehrana.
 

Za pojasnilo, kako pravilno razumeti naravno imunost, smo prosili doktorico imunologije Tetyano Obukhanych, ki to področje raziskuje. Pravi, da prirojenega delovanja našega imunskega sistema nikakor ne bi smeli zamešati z imunostjo: »V klasičnem pomenu ima imunost zelo striktno definicijo ne-dovzetnosti za nalezljivo bolezen po predhodnem stiku z njo. Ta definicija je bila v uporabi prej, preden je bilo znanosti sploh karkoli znanega o imunskem sistemu in njegovih sestavnih delih. Na spletu se termin uporablja precej lahkotno in z njim se lahko izraža vrsta pomenov ali definicij, zaradi česar nastane zmeda.«

Kot pojasni, lahko nekatere okužbe potekajo popolnoma asimptomatsko: »Zdi se, da je bolezen preprečil že zgodnji stik z virusom, kar je tudi naloga vrojenega imunskega sistema. Kadar ta deluje zelo dobro oz. optimalno, je rezultat natanko to – bolezenskih simptomov sploh ni ali pa je bolezen blaga. Če pa imunski sistem ne deluje dobro, je rezultat huda bolezen ali smrt. Kadar premagamo prvo izpostavljenost (ne glede na to, ali je šlo za asimptomatsko obolenje ali skorajšnjo smrt), razvijemo imunost, ki je naravno pridobljena, in te bolezni prek istega virusa ne izkusimo več.«

Pri delovanju imunskega sistema igra pomembno vlogo starost, saj je prirojen imunski sistem dojenčka in malčka še premalo razvit, zaradi česar je otrok odvisen od imunskega sistema svoje matere in dejavnikov iz okolja, med drugim otrokove prehrane. Podobno oslabljen je imunski sistem pri starejših ljudeh, saj med drugim slabše vsrkavajo hranilne snovi. Genetski dejavniki so najmanj pomembni, trdi Obukhanycheva. »Drži, obstajajo primeri genetske zaščite pred določenimi boleznimi, npr. pri cistični fibrozi ali srpastocelični anemiji, ki varuje pred malarijo, toda to ne igra nobene vloge pri prebolevanju običajnih otroških bolezni.«

Pravo vprašanje z vidika delovanja imunosti torej je, kako imeti imunski sistem toliko pod nadzorom, da bo čim bolje opravljal svojo nalogo oz. da bo odlično deloval. Odgovori so trije, pravi sogovornica imunologinja: »Prehrana, prehrana, prehrana. Cepiva ne naredijo ničesar za okrepitev prirojenega imunskega sistema. Zelo verjetno je, da ga oslabijo.«

 
Nekaj povezav za raziskovanje
 
 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#2 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. april 2020, 18:46

VIR:  https://www.naravnai.../zakaj-zbolimo/

 

 

Zakaj pride do bolezni, kje so vzroki? So to res mikroorganizmi, ki nas napadajo iz vode, zemlje in zraka? Tako pravi teorija, ki v Zahodni medicini prevladuje že več kot stoletje – teorija mikrobov. Zanjo je značilno spopadanje z mikrobi: bakterijami, virusi, paraziti, glivami, plesnimi,…. Vojna z mikrobi je sodobno družbo tako prevzela, da ne skuša niti razumeti pravih vzrokov in si zmotno razlaga mehanizme, ki jih telo uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni.

zakaj1.jpg

Najstarejše medicine na svetu, katerih cilj je celostno zdravljenje in vzpostavljanje ravnovesja, zatrjujejo, da teorija mikrobov ne vzdrži razumne presoje in da bolezni nastanejo drugače: kot posledica industrijskih, okolijskih, prehranskih in medicinskih strupov, ki vstopajo v telo, poleg fizičnih vplivov pa si notranja neravnovesja ustvarjamo tudi na duševni ravni. Zastrupljeno okolje ustvarja toksine, ki jih pijemo, jemo, vdihavamo ali vsrkavamo skozi kožo. Procesiranje hrane (tudi kuhanje, a predvsem agresivna industrijska pridelava in predelava) uničuje hranila in tvori zdravju škodljive snovi, ki so vir bolezni. Seštejmo ena in ena: toksini, prehranska pomanjkanja in psihični stres, to so resnični vzroki bolezni, ki vodijo v razkroj naših celic.

 
Vojna z mikrobi sodobno družbo močno ovira pri razumevanju mehanizmov, ki jih telo uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni.
 

Danes se kot odgovor na brezupno vojno proti mikrobom vendarle krepi spoznanje, da je vir bolezni naše fizično in energijsko telo, in ne nekaj, kar nas napada od zunaj. To spoznanje krepi naše zavedanje o pomenu naravne prehrane, čistega okolja in trajnostnega razvoja.

 
Odstranjevanje odpadnih in strupenih snovi

Bolezni se razvijejo v nas. Otroka ne napadejo mikrobi, ki nanj »skočijo« z nekega drugega otroka, pač pa se zaradi podobne prehrane, podobnih pomanjkanj in podobnih toksinov, ki sta jih v podobni meri deležna oba otroka, pri obeh razvijejo podobna bolezenska stanja. Povsem zdrav otrok, ki nima pomanjkanj, ki uživa prvovrstno hrano, ki v telesu nima (toliko) toksinov, kljub prisotnosti vseh mogočih mikrobov ne zboli. Njegovo telo ni »dovzetno« in se ničesar ne »naleze«. In koliko toksinov ali pomanjkanj je potrebnih, da se razvije bolezen? Pri nekom le malo, pri nekom veliko. Nekdo hitro razvije akutna stanja (npr. vročino, virozo, vnetje) in se naglo očisti, nekdo drug dolgo nalaga odpadne in strupene snovi v telesna »skladišča«, ker jih ne zmore učinkovito izločati. Videti je lahko zdrav, pa ni nujno tako.

Toksine moramo prej ali slej razgraditi in odstraniti – v tem procesu lahko pride do bolezni. Celostni medicinski pristopi na podlagi tisočletnih spoznanj ta proces podpirajo. Prizadevajo si, da se fizično in duševno prečistimo, nakar postanemo bolj zdravi, kot smo bili. »Zahodna medicina« razmišlja drugače. Prizadeva si odpraviti trenutne simptome, toda toksini in odpadki neredko ostajajo v telesu in sčasoma povzročajo nove izbruhe ali kronične bolezni. Simptomi, kot so slabost, bruhanje, driska, izguba apetita, nespečnost, otekline, bolečine, izčrpanost, prehladi in gripe, vročina in drugo, so znaki, da se skuša telo očistiti. Vročina je znak, da se toksini pretakajo po krvi, telo pa jih skuša s pomočjo segrevanja čim hitreje uničiti in odstraniti. Otekanje je znak, da se je na oteklo mesto izločilo veliko strupov ali odmrlih celic, povečal se je pretok telesnih tekočin, saj se telo na vso moč trudi te snovi odstraniti in zato na prizadeto mesto dovaja čim več hranilnih snovi.

V primerih, ko imunski mehanizmi ne delujejo dobro, ali ko ni na voljo dovolj naravnih hranil, ali ko blokiramo simptome (denimo zbijamo vročino), bolezen pogosto ubere napačno pot. Težave naraščajo, bolezen se ponavlja, postane kronična. Resnično zdravljenje je tisto, pri katerem preobremenjeno telo z boleznijo odstrani odpadke in strupe ter ob podpori naravne polnovredne prehrane tvori nove celice, ki nadomestijo poškodovana in odmrla tkiva. Kadar telo v času bolezni ne more učinkovito odstranjevati strupov in tvoriti novih celic (zaradi prehranskih pomanjkanj, zavrtega imunskega sistema, dodatnega vnosa strupov iz zdravil, zaradi fizične ali psihične travme), zdravljenje ne uspe. Mogoči so zapleti in v skrajnem primeru smrt.

 
Fobija pred mikrobi

zakaj3.jpg

Sodobna družba za bolezni krivi mikrobe. Razvila je pravcato fobijo pred mikrobi. Ta fobija kaže, da naša družba bolezenskih procesov ne razume. Ker jih ne razume, ne more razumeti in spodbujati naravnih poti do zdravja. Ljudje danes pogosto menijo, da prehrana nima kaj dosti opraviti z zagonom ali prebolevanjem bolezni; ne vidijo povezave med industrijsko hrano in fizično ter umsko degeneracijo. Vnosa kemikalij, prehranskih nadomestkov, zdravil, cepiv … ne povežejo s čedalje slabšim zdravjem, avtoimunskimi in drugimi akutnimi in kroničnimi obolenji.

Tako rekoč vse pred-industrijske družbe uživajo hrano, ki je izjemno bogata z različnimi mikrobi. Kadar se hranijo v skladu s svojimi tisočletnimi kulturnimi spoznanji in so dobro preskrbljene, ne poznajo degenerativnih bolezni. Zbolevajo tedaj, ko so izpostavljene stresom v okolju (poplavam, sušam, prehranskemu pomanjkanju) in kadar pridejo v stik z industrijsko hrano ter sodobnim načinom življenja »civiliziranega« človeka. Kako to, da so bila dobro prehranjena stara ljudstva pred stikom z moderno civilizacijo bolj zdrava od sodobnega človeka, če pa so uživala hrano, na kateri je mrgolelo mikrobov? Kako je to mogoče, če so mikrobi res vzrok bolezni?

Nekateri raziskovalci že tretje stoletje eksperimentalno in znanstveno dokazujejo, da mikrobi v naravi vedno opravljajo vlogo čistilcev. So naši simbionti (manj kot odstotek genotipa pripada človeku samemu, preostali delež je genotip mikroorganizmov, ki živijo na nas ali v nas). Brez mikrobov človek ne obstaja, brez njih ne more opravljati ključnih telesnih funkcij. Če simbiozo porušimo s strupenimi snovmi in napačnim načinom prehranjevanja, postajamo bolni, tudi če simptomov takoj še ne vidimo. Bolezni žal ne moremo ustaviti s tehnikami obdelave hrane (npr. kuhanja, pasterizacije, sterilizacije in drugih postopkov uničevanja mikrobov). Mikrobe lahko odstranjujemo le začasno, saj pasterizirana, sterilna ali drugače procesirana hrana, ki ji ironično pravijo »varna hrana«, zaradi naravnega zakona, po katerem mikrobi razgrajujejo poškodovane in odmrle celice, vedno postane idealno gojišče mikrobnega razkroja.

 
Pasterizirana, sterilna ali drugače procesirana hrana, ki ji ironično pravijo »varna hrana«, je moderna iluzija. Zaradi naravnega zakona, po katerem mikrobi razgrajujejo poškodovane in odmrle celice, taka hrana vedno postane idealno gojišče mikrobnega razkroja in vir bolezni.
 

Ko mikrobi začno čistiti posledice in ko se težav zavemo, to ni od včeraj. Sodobni človek se slepi, da ga je mikrob »napadel od zunaj«. Tako razlago laže sprejeme, saj je iskanje zunanjega sovražnika od nekdaj veliko lažje od soočenja z lastnimi pomanjkljivostmi ali s potrebno spremembo načina življenja. V potrošniški družbi poleg tega sploh ni lahko skrbeti za zdrav način življenja! Predajanje ideji zunanjega sovražnika je zato všečno in pomirjujoče, saj ni treba prevzeti odgovornosti za lastno zdravje. To odgovornost ljudje raje prepuščajo medicini, ki je »poklicana« za uničenje sovražnika in za odpravo simptomov. A cena je visoka. Zdravje se oddaljuje, krepi se spoznanje, da bo morda treba vse življenje preživeti v strahu pred mikrobi. Sodobni svet bolezni, ki ga podžiga ideja strahu in iskanja zdravil, ki mikrobe uničujejo, ni dosti drugačen od strahu, ki je v srednjeveških časih podžigal izganjanje zlobnih duhov in čarovnic.

 
»Dobri« in »slabi« mikrobi

zakaj6.jpg

Toda, ali ne obstajajo t. i. dobri in slabi (patogeni) mikrobi? Takšna delitev je zgolj zakoreninjena predpostavka teorije mikrobov. Ko jo pogledamo z druge plati, postane vprašljiva. Vsi mikrobi v naravi imajo enako nalogo: razgrajujejo, presnavljajo in odstranjujejo snovi, ki morajo biti razgrajene, presnovljene in odstranjene. Ker nam to včasih koristi in drugič škoduje, naravo razumemo popačeno. Ker mnogih procesov mikrobiološke razgradnje ne razumemo dovolj dobro, jih ne znamo preprečiti ali podpreti. Zato se jih bojimo. Vzemite za primer probiotične kulture v kislem zelju ali domačem kefirju, ki smo si ga nadvse skrbno pripravili, da bi bili bolj zdravi. Vemo, da probiotični mikroorganizmi našo presnovo podpirajo, da tvorijo pomembne vitamine (npr. vitamin C), te kulture veljajo za »zdrave« in prizadevamo si jih pojesti dovolj. Toda kaj se zgodi pri ljudeh, ki teh kultur niso vajeni, ali v situaciji, ko jih ima naše telo na razpolago res dovolj? Te kulture lahko sprožijo močne čistilne procese, telo zaradi izobilja hrane, ki ji sodobna prehranska znanost pravi »zdrava hrana«, dejansko sproži razkroj nekaterih bolnih in odmrlih celic, pojavijo se simptomi in najboljša možna hrana nas dejansko naredi bolne. Če ne razumemo, da nas mikrobi s svojim čistilnim delovanjem prek bolezni pravzaprav vodijo do boljšega zdravja (kadar znamo ta proces naravno podpreti, kar ni vedno lahko), lahko pomislimo, da smo jedli pokvarjeno živilo. Ljudje so zmedeni, saj hočejo mikrobe predalčkati med dobre in slabe, v naravi pa ne obstaja nič takega! Najboljša hrana lahko sčasoma sproža najintenzivnejše čistilne procese. Mikrobi torej niso ne dobri ne slabi, take jih želimo videti ljudje.

 
Sodobni svet bolezni, ki ga podžiga ideja strahu in iskanja zdravil, ki mikrobe uničujejo, ni dosti drugačen od strahu, ki je v srednjeveških časih podžigal izganjanje zlobnih duhov in čarovnic.
 

Vprašajmo se torej:

  • So mikrobi vzrok ali pravzaprav že rezultat bolezenskega stanja?
  • So mikrobi vzrok ali pravzaprav način zdravljenja, ki ga uporabi naše telo?
  • Komu koristi kazanje s prstom na »patogene« mikrobe kot na temeljni vzrok bolezni?
  • Zakaj ne kažejo s prstom na onesnaženo okolje, nečisto vodo, kemično zastrupljeno hrano, industrijske postopke procesiranja hrane, na hormonske motilce, sevanja, nevarne snovi v zdravilih in cepivih, saj vendar vemo, da prav te snovi prizadenejo celice našega telesa?
  • Kaj pa, če so mikrobi le priročni grešni kozli, saj je vojna proti njim donosna?

Zdravniki so naučeni, da napadajo mikrobe. Sodobna družba zato razvija zdravila, ki pa pogosto ne delujejo. Kadar delujejo, so njihovi učinki začasni. Mnoga zdravila povzročajo zasvojenost in nove negativne posledice ali bolezni. Razširjene metode zastraševanja pred mikrobi družbo »programirajo«, da je to edini »pravi« način zdravljenja. Strah pred mikrobi je vgrajen v učne načrte vrtcev in šol, je sestavni del oglaševalskih kampanj, zajeda se v vse ravni družbenega življenja.

Kaj torej počno bakterije, glive, plesni in paraziti? Sprožajo procese razkroja šibkih, prizadetih in odmrlih celic s kar najmanj presnovnimi odpadki. Ti ostanki so vedno toksični, kadar mikrobi razkrajajo bolne in zastrupljene celice, zaradi česar nastajajo simptomi. Resne bolezni so posledica stanj, v katerih skušajo mikrobi razgrajevati in odstranjevati najtežje strupe; rakotvorne razpadne produkte presnove, težke kovine (npr. aluminij, živo srebro, svinec), toksične ostanke cepiv in zdravil, strupe iz zraka, izlužene strupe iz plastične posode, kozmetike, oblačil, čistil, pohištvene kemikalije, strupe iz otroških igrač, talnih oblog idr.. Naučeni smo, da se teh snovi ne bojimo pretirano, so pač del našega potrošniškega vsakdanjika. Bojimo pa se mikrobov, katerih naloga je, da te snovi odstranijo iz telesa.

In kaj počno virusi? Teh se še posebej bojimo, saj zdravil zanje skorajda ni. Znanost ve, da virusi niso živi in da se sami ne morejo razmnoževati. Sestavlja jih molekula DNK in beljakovinska ovojnica, razvijajo pa se lahko le znotraj celice. V bolni celici sprožijo proces razkroja. Znanost je za določene viruse dokazala celo, da so koristni, a favoriziranje enih in strah pred drugimi je tako, kot v zgodbi s kislim zeljem in kefirjem. Čedalje več sodobnih odkritij potrjuje stare domneve, da so virusi pravzaprav nekakšno čistilno sredstvo, ki nastaja v celicah v določenih razmerah. Verjetno se virusni procesi sprožijo tedaj, ko so odpadne snovi tako toksične, da se živi mikrobi z njimi ne morejo hraniti. Virusni procesi so običajno razsežnejši od bakterijskih okužb, ki so pretežno lokalne. Virusi, denimo ošpice, norice ali gripa, sprožajo čiščenje celotnega telesa. Študija virusov iz leta 1950 (Delbruck) je poudarila soglasje raziskovalcev, da viruse tvorijo le poškodovane in prizadete celice, normalne in zdrave celice pa ostajajo neprizadete. Verjetno je, da bomo viruse v prihodnje razumeli kot čistilne snovi, ki jih tvorijo celice same, da bi razkrojile in odstranile nakopičene odpadke in strupe. Ko se proces čiščenja konča, tvorbo virusov celice same tudi ustavijo. Kako zlahka ali stežka posameznik opravi s temi procesi, pa je odvisno od terena – količine odpadnih snovi v telesu in naravnih hranilnih snovi, ki jih med boleznijo dovajamo v podporo.

 
Razumevanje bolezni je ključ do zdravja

Bolezen ni entiteta, ampak proces. Mikrobi niso naši sovražniki, ampak simbionti. Procesi v naravi niso dobri ali slabi, ampak domišljeni. Pravo vprašanje torej je, kako ravnati, da ne bomo postali žrtev procesov razkroja in čiščenja, in kako bolezni preprečevati z ohranjanjem zdravega terena.

Da bi to lahko dosegli, pa moramo resnično razumeti, kaj bolezen je in zakaj do nje pride. O tem so v medicini že sredi 19. stoletja potekale burne razprave. Kaj jih je ustavilo in zakaj? Priporočamo vam, da se za boljše razumevanje bolezni poglobite v prevedeni povzetek članka, ki ga objavljamo v nadaljevanju. Razkril vam bo nekaj podrobnosti iz pozabljenih poglavij zgodovine biologije, ki se čedalje bolj ujemajo s sodobnimi znanstvenimi odkritji. Razgrnil vam bo vzpon teorije mikrobov in njenega spornega protagonista, kemika Louisa Pasteurja. Pojasnil vam bo prodorna znanstvena dognanja danes žal premalo znanega znanstvenika in zdravnika dr. Antoinea Béchampa. Pretehtajte, kdo je bolje razumel vzroke bolezni in zakaj je današnja družba zaplula v strahovlado teorije, ki poganja nesmiselno vojno proti mikrobom. Članek in viri, ki jih navajamo, si prizadevajo, da bi lahko bolj zaupali naravi. A ne tako, da se ji zgolj prepustimo. Razumeti bolezen je naš najpomembnejši ključ do zdravja.

 
 
 

Louis Pasteur, Antoine Béchamp in teorija mikrobov:

Zmote teorije mikrobov ali … kaj dejansko povzroča bolezni

»Tudi če vsi strokovnjaki soglašajo en z drugim, je še vedno mogoče, da se motijo.«
Bertrand Russell

»Človeška vrsta, potencialno najvišje razvita oblika življenja na tem planetu, je zgradila mogočno farmacevtsko industrijo z enim samim osrednjim namenom, zastrupiti najnižje oblike življenja na tem planetu – mikrobe! Prevlada kemikalij nad prehrano je ena največjih tragedij človekove civilizacije.«
Dr. Richard Murray

»Na področju znanosti ljudje to, kar so se naučili in kar jim je bilo predano na univerzah in akademijah, hitro razumejo kot njihovo osebno last. Če se pojavi nekdo z novimi zamislimi, ki nasprotujejo temu kredu ali celo grozijo, da ga bodo postavili na glavo, se proti tej grožnji dvignejo vse strasti, v poskusih zatiranja te zamisli pa ne ostane nepreizkušena prav nobena metoda. Ljudje se novi zamisli uprejo na vse mogoče načine: pretvarjajo se, da zanjo še niso slišali; zaničljivo govorijo, kot da ne bi bilo vredno niti preveriti, kaj je na stvari. Nova resnica lahko dolgo čaka, da bo nekoč vendarle sprejeta.«
Goethe

zakaj7.jpg

Napačna prepričanja in zmote o zdravju so ukoreninjene v našo kulturo. Pot do razumevanja procesov, kako ohranjati in si povrniti zdravje, je dolga in ovinkasta. Krmilo starodavnega intuitivnega znanja je v naši kulturi sčasoma prevzemala znanost, pri tem pa je naredila kolosalne napake, ki se jih še vedno oklepa za ceno življenja. Starih modrosti, pa tudi mnogih pomembnih znanstvenih odkritij smo se odrekli v zameno za bolj popularen, bolj udoben in politično bolj zaželen sistem. Da sta lahko ignoranca in moč nevarni kombinaciji, kažeta primera, kako so Sokrata zastrupili zaradi njegovih idej in kako je fanatična duhovščina prisilila Galileja, da je umaknil svoje izjave o astronomiji.

Bolezni ne staknemo. Zgradimo si jih sami. Nastanejo ob tem, kar jemo, pijemo, mislimo in čutimo. Da si pridelamo svoje bolezni, zelo garamo. Enako močno moramo garati, da si spet povrnemo zdravje. Prisotnost mikrobov ne pomeni prisotnosti bolezni. Bakterije so v naravi čistilci, mrhovinarji … razgrajujejo odmrla tkiva do najmanjših možnih elementov. Mikrobi nimajo popolnoma nobenega vpliva na žive in zdrave celice. Kot čistilci se razbohotijo le na mestu bolezni. Živijo od nepredelanih presnovnih odpadkov, bolnih, podhranjenih in neodpornih tkiv. Mikrobi bolezni povzročajo prav toliko, kot muhe in črvi povzročajo smeti. Muhe in črvi ne povzročajo kopičenja odpadkov, temveč se na njih hranijo. Komarji niso vzrok, da je ribnik stoječ! Na prizorišču požara vidite gasilce, toda to ne pomeni, da so gasilci povzročitelji požara …

 
Mikrobi so naravni čistilci in človekovi simbionti. Mikrobi bolezni povzročajo prav toliko, kot muhe in črvi povzročajo smeti. Muhe in črvi ne povzročajo kopičenja odpadkov, temveč se na njih hranijo. Komarji niso vzrok, da je ribnik stoječ. Če na prizorišču požara vidite gasilce, to ne pomeni, da so gasilci povzročitelji požara.
 

Konvencionalna Zahodna medicina uči in prakticira doktrino francoskega kemika Louisa Pasteurja (1822–1895). Njegova poglavitna teorija o vzrokih bolezni je znana kot teorija mikrobov. Trdi, da natanko določene vrste mikrobov od zunaj vdrejo v telo in delujejo kot prvi vzrok nalezljive bolezni. Ta koncept specifičnih, nespremenljivih tipov bakterij, ki povzročajo specifične bolezni, se je v poznem 19. stoletju v Evropi uveljavil kot temelj Zahodne medicine in mikrobiologije. Pod imenom monomorfizem (ena oblika) ga je prevzel tudi ameriški medicinsko-industrijski kompleks, ki se je začel oblikovati na prelomu iz 19. v 20. stoletje. Ta kartel se je organiziral okoli Ameriškega zdravniškega združenja (American Medical Association) na podlagi interesov proizvajalcev zdravil, ki so se povezali s ciljem manipuliranja pravnega sistema, da bi uničili homeopatsko medicinsko profesijo.

Pod nadzorom farmacevtskih družb se je omenjeni kompleks razvil v posel, ki na leto prinaša milijarde dolarjev. V ZDA so vanj povezane številne zavarovalnice, Agencija za hrano in zdravila (FDA), Nacionalni inštitut za zdravje (NIH), Center za nadzor bolezni (CDC), bolnišnice in univerzitetni raziskovalni oddelki. Doktrina o mikrobih je omogočila rojstvo tehnik cepljenja, kakršne je leta 1796 v slepi veri pričel izvajati Edward Jenner. Jenner je vzel izcejajoči se gnoj iz rane bolne krave in ga vbrizgal v kri svojih »pacientov«. Tako se je rodila grozljiva praksa (imunizacija oz. vakcinacija). Njena narava se je do danes bore malo spremenila, njeno razumevanje pa še vedno zamegljuje Pasteurjeva teorija. Tako so se rodili tudi antibiotiki, leta 1940 najprej penicilin. Antibiotiki so strupeni odpadni izločki določene vrste mikrobov, ki jih uporabljajo za ubijanje druge vrste mikrobov. Penicilin je strupeni izloček glive. Te prakse so ustvarile podlago za razrast agresivnih odpornih mikrobnih sevov, ki nas preganjajo danes.

Po drugi strani so v 30. in 40. letih 20. stoletja razvili »Univerzalni Rifejev mikroskop«, ki je tedaj brez vsakršnega dvoma potrdil, da so mikroorganizmi rezultat bolezni (čistilci odmrlih celic), ne pa njihov vzrok. Mikrobi vzniknejo kot primarni simptom nekega zdravstvenega stanja. Čeprav bolezni ne povzročijo, njihova aktivnost (ki se običajno imenuje bolezen) sproži sekundarne simptome. Konvencionalna medicinska skupnost, zaradi načina, na katerega dogajanje opazuje, ne vidi celotne slike. Spoznanja so namreč odvisna od tega, kako bolezen opazuješ in s čim jo opazuješ.

Tretja izdaja Bazične histologije (Basic Histology, Janqueira in Carneiro, 1980) navaja omejitve sodobnega elektronskega mikroskopa; njegova težava je, da elektronski žarek zahteva uporabo zelo tanke plasti tkiva, zaprte v visokem vakuumu. Na strani 9 piše: »Ti pogoji izključujejo uporabo živega materiala … in … če na objekt usmerimo elektronski žarek, ga ta lahko poškoduje in ustvari neželene spremembe v tkivnih strukturah.« Uporabniki elektronskega mikroskopa vzamejo torej živo in spremenljivo okolje (kri) ter ga s tehniko obarvanja s kislino dezorganizirajo. Nato trenutno stanje te dezorganizirane situacije posnamejo in jo interpretirajo, kot da so zajeli celotno zgodbo. A ker so študirali in interpretirali obarvani preparat, je opazovani rezultat produkt serije procesov, ki so precej izkrivili opazovane podobe živega tkiva, sprožili so na primer krčenje in umikanje struktur.

 
R. R. Rife

zakaj10.jpgAmeriški strokovnjak za mikroskopiranje, skorajda izbrisani genij, Royal Raymond Rife, je človek, ki je priskrbel verjetno najbolj poglobljene dokaze o tem, da se narava in oblika mikrobov spreminjata – dokaze o pleomorfizmu. Njegovo zgodbo je v o Rifejevem poročilu povedal Barry Lynes. Objavljena je tudi kot knjiga o Zdravilo proti raku, ki je delovalo! (The Cancer Cure That Worked!). Rifejev mikroskop je bil nekaj posebnega, s svojo natančnostjo in jasnostjo je zmogel preseči novo razvijajoči se elektronski mikroskop. Uporabljal je frekvence prizmično razpršene naravne svetlobe, ki je za razliko od elektronskega žarka in tehnik barvanja preparatov omogočala jasnejše opazovanje živega sveta. Vsak mikroorganizem v naravi izžareva lastno svetlobno frekvenco. Rife je prišel do spoznanja, da je za »obarvanje« subjekta namesto uničujočih kemikalij mogoče uporabiti svetlobo. Zamisel je bila briljantna. Enako briljantna je bila njena izvedba. Celoten optični sistem – leče in prizme, pa tudi osvetljujoča enota – je v Rifejevem mikroskopu izdelan iz kosa kremenovega kristala. Osvetljujoča enota vsebuje 14 leč in prizem.

Da bi lahko razumeli, kaj je znanost nekoč že imela, naredimo kratek izlet v mikroskopiranje. Med virom svetlobe in vzorcem tkiva nekdanjega Rifejevega mikroskopa stojita krožni klinasti prizmi iz kristala kvarca, ki polarizirata svetlobo, ko ta prehaja skozi vzorec. Ko svetloba pride v stik s polarizirajočo prizmo, se razdeli v dva žarka: eden se odkloni tako, da odseva s strani prizme, ne da bi šel skoznjo, drugi pa se odkloni bistveno manj, preide skozi prizmo in osvetli vzorec. Ko prizme Univerzalnega mikroskopa (ki ga je mogoče vrteti za 360 stopinj) vrtimo v nasprotnih smereh, omogočajo uklanjanje žarka pod različnimi koti, hkrati pa se manjši del spektra projicira navzgor v os mikroskopa. Tako lahko potujemo od enega konca spektra do drugega – od infra rdečega do ultravijoličnega. Ko dosežemo del spektra, pri katerem tako organizem kot barva vibrirata popolnoma skladno, ta organizem oddaja zanj značilno valovno dolžino. Monokromatski žarek svetlobe, ki se natanko ujema s frekvenco organizma, nato potuje skozi vzorec in prenos svetlobe opazovalcu omogoča, da opazuje organizem, kako »obarvan« s svojo resnično barvo in obžarjen s svetlobo razkriva svoje žive strukture.

 
V 30. in 40. letih 20. stoletja so razvili Univerzalni Rifejev mikroskop s temnim poljem, ki je brez dvoma potrdil, da so mikroorganizmi rezultat bolezni, čistilci odmrlih celic v telesu, ne pa njihov vzrok.

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#3 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. april 2020, 18:56

V 30. in 40. letih 20. stoletja so razvili Univerzalni Rifejev mikroskop s temnim poljem, ki je brez dvoma potrdil, da so mikroorganizmi rezultat bolezni, čistilci odmrlih celic v telesu, ne pa njihov vzrok.
 

Namesto, da bi svetlobni žarki potovali skozi objektiv in konvergirali, potujejo skozi serijo prizem, zaradi katerih so žarki vzporedni. Princip vzporednih žarkov v Univerzalnem mikroskopu ne omogoča zgolj neobičajno visoke povečave in ločljivosti, ampak odstrani tudi vsa popačenja. Fine nastavitve so 700-krat bolj občutljive kot pri običajnih mikroskopih, čas, potreben za osredotočenje, pa se giblje od ure do ure in pol. Rifejev velik dosežek je bil, da je virus (ki ga je našel v rakavem tkivu) prek vrste pleomorfnih faz transformiral v glivo, nato je glivo nanesel na medij iz špargljev in »izdelal« bacil E. coli, mikrobno obliko, ki je avtohtoni prebivalec človekovega črevesja. Postopek je ponovil več stokrat. Rife je pokazal, da pleomorfne sposobnosti mikrobnih oblik presegajo spreminjanje iz bakterij v glive in napredovanje do zadnje stopnje – plesni. V tem ciklu so namreč zajete tudi zelo pomembne vmesne faze, razvoj do bakterij, do beljakovinskih kompleksov, ki jim običajno pravimo virusi, do mikrocim idr..

Rife je identificiral deset družin življenjskega spektra mikrobov. Videl je, da je lahko v vsaki družini vsaka oblika (član) postala katera koli druga oblika. Dejstvo, da imajo organizmi rezonirajoče frekvence, je Rifeju omogočilo, da je razvijal tudi »svetlobni žarek«, s katerim se je telesu pomagal osvoboditi simptomov raka.

 
Biološki teren

zakaj11.jpgZdrav ali bolan biološki teren primarno določajo štiri lastnosti: (1) njegovo kislo/bazično ravnotežje (pH); (2) njegova električna/magnetna napetost (negativna ali pozitivna); (3) njegova raven zastrupljenosti (toksičnost); in (4) njegov prehranski status. Eden od kritičnih simptomov obolelega terena je pomanjkanje kisika. Drugi je prenehanje premikanja ali stagnacija koloidnih telesnih tekočin med celicami. Še en simptom je izguba električne napetosti na površju rdečih krvničk. To pripomore k stanju, ki ga imenujemo rouleau in mu včasih pravimo tudi »lepljiva kri«.

Vse kemične snovi in sestavine znotraj celične stene delujejo povezano in ustvarjajo življenje. Obstaja prepričanje, da nič v celici ni samo po sebi živo. Toda ko opazujemo živo kri, vidimo, da mikroorganizmi potujejo skozi natanko določen cikel spreminjanja svoje oblike, kar je znanstveno preverljivo. Njihova evolucija je še bolj fantastična od temeljite preobrazbe gosenice v metulja, saj se lahko zgodi nenadno (včasih že v nekaj minutah!). Nobeni sovražniki in nobene posebne bolezni ne obstajajo, proti katerim bi se morali boriti. Vse to so le posledice ravnovesja ali neravnovesja. Zdi se, da vesolje uravnoveša nasprotja.

 
Nobeni sovražniki in nobene posebne bolezni ne obstajajo, proti katerim bi se morali boriti. Vse to so le posledice ravnovesja ali neravnovesja. V neravnovesnem okolju bolezenski mikrobi vzniknejo iz naših lastnih celic.
 

Če želite grobo primerjavo, kaj se dogaja v bolnem telesu, si zamislite, da živite v hiši, ki je že leto dni niste očistili. V takšnem okolju se bodo dobesedno iz nič pojavile različne vrste majhnih »gostov« in začele živeti z vami. Podobno bo stres zaradi napačnih prehranskih navad in načina življenja »umazal« vaše notranje okolje. Vaš teren bo postal pretirano kisel (neravnovesje pH) – to bo tlakovalo pot nepovabljenim gostom. V neravnovesnem okolju bolezenske bakterije torej vzniknejo iz vaših lastnih celic. Drobne oblike življenja lahko naglo spreminjajo obliko in funkcijo. Prek procesa, imenovanega pleomorfizem (pleo = mnogo; morf = oblika), se bakterije spremenijo v kvasovke, kvasovke v glive, glive v plesni. Mikroorganizmi, denimo specifične bakterije, zavzamejo številne oblike. Spreminjajo tako funkcijo kot obliko. Dr. E. C. Rosenow iz Mayo Biological Labs in drugi bakteriologi so demonstrirali, da lahko sprememba medija za gojenje mikrobov streptokoke spremeni v pnevmokoke, sprememba hrane v nasprotni smeri pa pnevmokoke spet spremeni nazaj v streptokoke. To ponazarja, da so bakterije naravni čistilci oz. mrhovinarji in, ker so v svojem bistvu pravzaprav vreče encimov, naravo razgradijo do najmanjših elementov, ne glede na to, za kakšno odmrlo tkivo gre. V pleomorfizmu je »vrsta mikroorganizma« le faza v ciklu rasti družine teh bitij. Vsak član družine funkcionira drugače in je videti precej drugače od drugih.

Poleg pH faktorja in pleomorfizma moramo upoštevati še pomembno razliko med bolezenskimi simptomi in bolezenskim stanjem. To, čemur večina ljudi pravi »bolezen«, je v resnici simptom ali nabor simptomov. Rakasti tumor, na primer, je nabor simptomov, poskusi boja proti raku z odpravljanjem simptomov pa rezultirajo v epidemiji, kakršno imamo danes. Kar ljudje običajno razumejo kot vzrok bolezni, so simptomi. V tej kategoriji so bakterije, glive in njihovi potomci. Ko so mikrobi vpleteni v bolezen, tvorijo sekundarne simptome ali pa vplivajo na to, da te simptome telo tvori samo. Ortodoksna medicina sekundarne simptome razume kot bolezen. Toda odgovor leži drugje, v stanju našega terena. Je teren v ravnovesju? Ali podpira razvoj neželenih gostov? Ko se ta proces enkrat začne, lahko neravnovesje preraste v začarani krog. Pri neravnovesju pH so telesna tkiva zakisana. Stanje zakisanosti sprožajo številni vplivi, poglavitna sta vrsta hrane in slaba prebava. Pri slabi prebavi hrana bodisi fermentira bodisi gnije. V zgodnji fazi neravnovesja zunanji simptomi morda niso zelo intenzivni in jih pogosto zdravijo (manipulirajo z njimi) s pomočjo zdravil. Med zunanjimi simptomi so na primer kožni izpuščaji, glavoboli, alergije, prehladi in gripa, težave s sinusi. Ko stvari še bolj uidejo iz ravnovesja, pride do resnejših stanj: žleze oslabijo, organi in telesni sistemi začenjajo odpovedovati (ščitnica, nadledvične žleze, jetra itd.).

Manipuliranje s simptomi igra pomembno vlogo pri ustvarjanju še hujših simptomov. Tega se večina ljudi ne zaveda in ne upošteva, ko posega po hitrem medicinskem lajšanju simptomov. Tega se ne zaveda celo večji del zdravnikov ali pa bolnikom ne povedo. Medicinski/militaristični pristop je nadomestek umetnega zdravljenja nad naravnim, je strup namesto hrane. Ta pristop ljudi hrani s strupi (drogami, ki jim pravi, zdravila), da bi popravil (napadel) reakcije podhranjenosti. Pomanjkanje razumevanja ustvarja strah. Ko razumemo, da sta tako zdravje kot bolezen posledici naših lastnih življenjskih in prehranskih navad, strah pred »mikrobi« izgine. Naš individualni imunski sistem je neizbežno povezan s planetom Zemljo, iz njenih snovi smo zgrajeni. Celoten planet, celotna geosfera, ima lasten imunski sistem, samovarovalen, obnovljiv, samoozdravljiv. Ko nismo povezani vanj ali ko sistemu povzročamo škodo, je naš lastni propad neizbežna posledica.

 
Zgodovina

Rudolf Virchow, oče teorije mikrobov, je v svojih poznih letih izjavil: »Če bi lahko svoje življenje živel znova, bi ga posvetil dokazovanju, da mikrobi iščejo svoj naravni življenjski prostor – obolela tkiva – torej da ne povzročajo bolezni.« Louis Pasteur (1822–1895) in Paul Ehrlich (1854–1915) sta svetu podarila mikrobiološko in imunološko doktrino, utemeljeno na teoriji bolezni, še preden so bili odkriti vitamini, elementi v sledeh in druge prehranske snovi. Iz njunih dvomljivih odkritij so kot moda vzniknila cepiva, ki so jih sprejeli tedanji vodilni medicinski znanstveniki – vsi tisti, ki so hrepeneli po preprosto razumljivi razlagi nerazložljivega. Antoine Béchamp (1816–1908), znanstvenik, zdravnik, eden največjih svetovnih bakteriologov in Pasteurjev sodobnik, je prav v tistem času prišel do velikih znanstvenih odkritij. Nekateri največjih umov tedanjega časa so njegove teorije in odkritja sprejeli kot nedvoumno sprejeta dejstva. Béchampovih dosežkov je bilo toliko, da je znanstvena revija ob njegovi smrti potrebovala kar osem strani, da jih je lahko vse naštela. Med mnogimi drugimi rečmi je propada rešil francosko svilarsko panogo, in to pred nosom Pasteurja, ki ga je cesar pooblastil za rešitev zadeve. Béchamp je jasno opisal proces fermentacije, kakršen je – presnovni proces mikroskopskih bitij. Prvi je trdil, da kri ni tekočina, pač pa tekoče tkivo.

zakaj12.jpgTeorija mikrobov je nevarna, ker se zdi tako očitno resnična. Dejansko je resnična le sekundarno. Béchamp je dejal: »Nobena napačna doktrina ne obstaja, ki ne bi vsebovala vsaj delček resnice. To velja tudi za doktrine o mikrobih.« Béchamp je odkril mikrocime (danes jim pravimo mikroorganizmi), drobcena fermentna telesca – temelj celičnega življenja. Ugotovil je, da so mikrobi zagotovo rezultat, ne pa vzrok bolezni. S svojimi eksperimenti je pokazal, da vitalne značilnosti celic in mikrobov določa podlaga, na kateri se mikrocima hrani, raste in razvija v človekovem telesu. Oba, normalna celica in mikrob, imata konstruktivno delo. Celice se v človekovem telesu organizirajo v tkiva in organe. Mikrobi čistijo človekov sistem in ga osvobodijo nakopičene patogene in sluzave materije. Nenehno vdihavamo najrazličnejše mikrobe in bakterije, kakšnih 14.000 na uro. Če so mikrobi tako škodljivi, zakaj nismo že vsi mrtvi?

 
Antoine Béchamp, znanstvenik in zdravnik, eden največjih svetovnih bakteriologov vseh časov, je sredi 19. stoletja prišel do velikih znanstvenih odkritij. Z dolgoletnim eksperimentiranjem je dokazal, da so mikrobi rezultat, ne vzrok bolezni. Vzrok je onesnažen, podhranjen in zastrupljen teren.
 

V primarnih fazah vnetja (ob tvorbi vnetne gnojne tekočine) so prisotne bakterije streptokoki, ko krvne celice in tkiva dalje razpadajo, pa se »strep« spreminja v stafilokok – dobiva obliko, naravno prilagojeno svojemu novemu okolju odmrlega tkiva. Bakterije ne vplivajo na žive in zdrave celice, delujejo pa na mrtve. Niso vzrok bolezni, ampak, kot vidimo, rezultat bolezni. Zato se v mnogih primerih pljučnice pnevmokoki na sceni ne pojavijo že v začetku, ampak šele 36 do 72 ur po tem, ko se bolezen začne. Béchampovi biološki dosežki bi lahko medicini prinesli revolucijo, s katero bi dosegla poglobljen vpogled v resnično naravo življenja. Toda v političnem svetu ni bilo tako. Béchamp se je znašel nasproti veščega politika z bogatimi zvezami, Louisa Pasteurja. Béchamp je bil znanstvenik, apotekar Pasteur pa kemik brez izobrazbe iz življenjskih znanosti, a bil je dober oglaševalec in plagiator Béchampovih raziskav. Potvoril jih je in Francoski akademiji znanosti predajal kot svoje lastne! S tem, ko je ta znanstvena odkritja nedodelana javno predstavil, so mu ljudje začeli predano slediti in ga razglašati za znanstvenega genija. V resnici je bil Pasteur v veliki meri odgovoren za pokole živali, ki jih je ubilo medicinsko eksperimentiranje. Uporabljal je pripravke, narejene iz tkiv obolelih živali, zaradi česar so tiste živali, ki so jim snovi vbrizgali, zbolele. Videti je bilo, kot da je bolezen povzročil mikrob, v resnici pa so bili ti pripravki izjemno strupeni. To niso bili znanstveni postopki, dokazovali so le dejstvo, da lahko nekoga naredite bolnega, če zastrupite njegovo kri. Béchamp je na podlagi teorije o mikrocimah odločno svaril pred tovrstnimi neposrednimi vdori v kri.

zakaj13.jpgNemški bakteriolog Robert Koch (1843–1910) je postavil pravila, po katerih bi mikroorganizme lahko prepoznali kot vzrok bolezni ali kot nepatogene (dobre) mikrobe. Predlagal je slavne Kochove postulate, ki naj bi pomagali pri tovrstnem razlikovanju. Težava pa je bila, da noben mikroorganizem v praksi ni uspešno zadovoljil potrebnim pogojem, da bi ga mogli potrditi kot vzrok neke bolezni. Ko po teh postulatih določene bakterije niso mogli uspešno kvalificirati za odgovornega krivca, je v filozofiji najdragocenejše fantazije medicinske znanosti – TEORIJE mikrobov kot povzročiteljev bolezni – zazijala velika praznina. Eli Metchnikoff (1845–1916) je majavo teorijo podprl z novimi zamislimi o levkocitih in fagocitih, torej o tem, da bele krvne celice okupirajo tuje snovi v krvi in tkivih. S tem je zasnoval imunološko TEORIJO. Novo razviti modeli Metchnikoffa so zabrisali očitne pomanjkljivosti teorije mikrobov, ki so se zrcalile v dilemi, zakaj vsak, ki je izpostavljen istim mikrobom, ne razvije bolezni. Teoretska imunologija po Ehrlichu, Pasteurju in Metchnikoffu je ljudem zdaj lahko razložila, zakaj oz. zakaj ne.

Če so bile po tej teoriji človekove imunske celice pametne in so zmogle prepoznati sovražnika, vdirajočo bakterijo, so rekli, da je fagocitoza nemudoma zajela in uničila sovražnika. Če so bili levkociti nesposobni (zaradi kakršnega koli čudnega razloga že), je napadalec prevzel nadzor in nadaljeval z uničevanjem žrtve. Rešitev so našli v tem, da je treba levkocite naučiti, kako naj prepoznajo in uničijo vdirajoče mikroorganizme. Ti platonski akademiki so omogočili vzpon imunizacijske teorije (o antigenih in protitelesih), po kateri vbrizganje bolezenskih ostankov (izločkov gnoja) v zdravo osebo spodbudi imunsko reakcijo. Sledila je priprava levkocitov, da bodo lahko prepoznali sovražnika in ga zajeli – cepljenje. Toda znanstveni časopis British Medical Journal je novembra 1950 priznal: »Kljub najpozornejši skrbnosti je množična kontaminacija cepiva v času njegove priprave neizbežna, prisotnih je lahko tudi do 500 milijonov organizmov na mililiter…« In če bi bakterije res povzročale bolezni, ali ne bi vsakdo, že ko bi prejel prvo takšno cepivo, preminil v 24 urah po cepljenju?

 
Louis Pasteur je bil vešč politik z bogatimi zvezami ter kemik brez izobrazbe iz življenjskih znanosti. Odkritja drugih je prodajal za svoja lastna in neupravičeno zaslovel. Sčasoma je priznal, da mikrobi niso vzrok bolezni. Žal so bili temeljni kamni medicine tedaj že postavljeni in toka dogodkov ni mogel obrniti.
 

Naša telesa so gosto poseljena z mikroorganizmi, od znotraj in od zunaj. Kar nas naseljuje, nas ne poškoduje, temveč je ključno za obstoj. Živimo v simbiotski, vzajemno koristni, vzajemno potrebni zvezi s sebi lastno populacijo bakterij.

Leeuwenhoek je v 17. stoletju z mikroskopom na človeku odkril življenje. Po dolgem premisleku je z nepristransko odmaknjenostjo sklenil, da je človek gostitelj mikrobov, ki živijo na njem, kar ne povzroča bolezni. Družba pa je v zvezi z bakterijami, v povezavi z umazanijo, nesnago ali čistočo, razvila določene občutke. Freud je prepletal bakterije celo s pojavi spolnega vedenja. Pasteur je kasneje v svoji karieri izjavil, da mikrobi in bakterije niso pravi niti primarni vzrok bolezni. Opustil je svoja zgodnja prepričanja o teoriji mikrobov in postal prepričan, da najprej pride bolezen, šele nato pridejo mikrobi. Izjavil je: »Prisotnost patogenega dejavnika v telesu ni nujno sinonim za nalezljivo bolezen.« Pasteur se je zavedal, da se fermentacija pojavi le na poškodovanem, prizadetem ali odmrlem materialu in da so bakterije naravna posledica fermentacije, ne pa njen vzrok. Kasneje je spoznal tudi to, da mikrobi in bakterije spreminjajo svojo obliko glede na okolje. Žal so bili temeljni kamni medicine modernega časa že postavljeni in toka dogodkov ni mogel več obrniti niti Pasteur sam.

Skoraj vsi učbeniki bakteriologije razkrivajo, da NORMALNO zdravo grlo vsebuje:

  1. alfa hemolitične streptokoke
  2. Neisseria spp. (gonoreja in meningitis)
  3. koagulaza-negativne stafilokoke
  4. Staphylococcus aureus (zlati stafilokok)
  5. streptokoke skupine A
  6. Haemophilus haemolyticus (hemolitični hemofilus)
  7. kvasovke, difteroide, anaerobe
  8. pnevmokoke in po Gramu negativne bacile
  9. gama streptokoke

Mnoge t. i. nalezljive patogene bakterije, kvasovke, glive in plesni odlično uspevajo v neravnovesnem pH okolju. Te bakterije – vse so zelo znani sovražniki iz vojne, ki jo proti bakterijam vodi moderna znanost – optimalno uspevajo v medijih z neravnovesnim pH:

  • stafilokok (npr. kožne bakterijske okužbe)
  • meningokok (meningitis)
  • streptokok (angina)
  • Corynebacterium diphteriae (davica)
  • pnevmokok (pljučnica)
  • Clostridium tetani (tetanus)
  • H. influeza (gripa) in druge

Danes torej vlada popačeno prepričanje, da nam teorija mikrobov razkriva osrednje vzroke bolezni. Okoli nje je na podlagi komercialnih interesov nastala globalna podporna infrastruktura, ki si je prav s pomočjo te teorije zgradila multi-milijardni posel.

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#4 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 8. april 2020, 22:08

Cirila Štuber 08. 04. 2020
“Človeško telo je ekosistem.”

V nas in na nami živi triljarde mikroorganizmov, vsekakor jih je več kot naših celic v telesu.

 

 

Karin Rižner je magistrica bioloških znanosti, ki je v okviru študija specializirala biokemijo in magistrirala iz mikrobiologije. 15 let je delala kot produktna vodja v industrijski v branži biokemije in farmacije, kjer so se ukvarjali z biološkimi sredstvi za zatiranje škodljivcev. Zdravstvene razmere v družini so jo pripeljale na področje komplementarne medicine. Zadnjih 18 let se ukvarja z bioresonančno terapijo in izobražuje bodoče terapevte ter predava doma in v sosednjih državah. Pred mikrofon jo je povabila Cirila Štuber.

 

Z zelo nalezljivimi virusi se slej ko prej sreča vsak, vendar pa nekateri tega srečanja niti ne opazijo, ker ne zbolijo, ne dobijo simptomov, nekateri dobijo blage simptome, kot navaden prehlad, nekateri pa resno zbolijo in celo ne preživijo okužbe. Od česa je po vaše odvisna resnost bolezni, ki jo povzroči isti virus pri dveh različnih osebah?

Razlika je seveda v tem, kakšno začetno zdravje imate, ko se srečate z virusi. Zdravje organizma je odvisno od  zdravega črevesa, tam je 80% kapacitete imunskega sistema. Zdravo črevo je tisto, ki ima zdravo črevesno floro. Zdravo črevesno floro ima tisti, ki se zdravo prehranjuje in ki je ne uničuje (herbicidi, antibiotiki, nesteroidna protivnetna zdravila, sladkor, bela moka itd.). Tako preprosto je to.

• Poleg tega so znanstveniki odkrili, da sta naš imunski sistem in razvoj črevesne flore povsem prepletena. Če je naša sluznična imunost neprimerna, se ne bodo naselile probiotične bakterije in obratno, če ne bo probiotičnim bakterij na sluznici, bo naš imunski sistem nekompetenten. Noro, ali ne? Še več – izkaže se, da je tudi razvoj človeških možganov dojenčka odvisen od določenih vrst bakterij, ki sprožijo povezovanje možganskih živčnih celic. Te pridejo z makrofagi iz črevesja, izvirajo pa iz prsti. V bistvu nas ti mikrobi delajo ljudi, ker brez razvitih možganov to nismo.

Kako telesne celice komunicirajo med seboj?

Telesne celice med seboj komunicirajo električno, kemično in fizikalno. Prva dva načina sta medicini znana in jih tudi priznava, tretji fizikalni način pa veselo ignorira. Čeprav je vedno več znanstvenih dokazov, da poteka. Za tiste, ki se ukvarjamo z energijsko medicino (na svetu jih je čedalje več), je pa to vsakdan. Vsaka snov v telesu oddaja elektromagnetno valovanje specifičnega frekvenčnega spektra, ki je njej lastna. To pomeni, da nobena druga snov na svetu nima enakega spektra. To ji daje nekakšen fizikalni pečat, tako kot ima vsaka snov na svetu svojo specifično kemijsko zgradbo. Vendar atomi te snovi oddajajo valovanja, po katerih jih lahko zaznamo in razpoznamo. Narava je že davno pred 21. stoletjem »izumila« komunikacijo na daljavo. Kako zanimivo, vsa tehnološka odkritja niso nič novega, vse v bistvu oponaša naravo.

 

• Človeško telo je ekosistem. V nas in na nas živi triljarde mikroorganizmov, vsekakor jih je več kot naših celic v telesu. Ne samo da jim predstavljamo življenjski prostor, ampak je naše zdravje odvisno od njihovega zdravja. V črevesju imamo bakterije, ki lahko v hipu povzročijo hude bolezni, kot so kolera, tetanus, vnetje ledvic zaradi E. coli, meningitis zaradi meningokokov in tako dalje. Ampak povprečen Zemljan mirno živi 80, 90 let, ne da bi dobil kolero ali meningitis. Naš imunski sistem je odvisen od tega, v kakšnem stanju je naša črevesna flora. Ali imamo dovolj simbiotičnih bakterij, kot so mlečnokislinske bakterije in mnoge druge, ali pa se je v našem črevesju razrastel plevel. Če nimamo dovolj črevesnih probiotičnih bakterij na črevesni sluznici, bo naš imunski sistem »spal« in ne bo v permanentnem alarmnem stanju. Vprašali boste, kako pa poskrbimo, da imamo dovolj dobrih bakterij. Preprosto, jemo zdravo hrano predvsem zelenjavo z veliko balastnih snovi in naše bakterije nam bodo hvaležne. Seveda jih po drugi strani ne smemo ubijati z antibiotiki, protivnetnimi zdravili, pesticidi, herbicidi in drugimi kemikalijami. Kar pa na žalost večina ljudi ves čas počne.

 

 

Posnetek, od danes na RTV-SLO:

- od 0 -10min;  8 stebrov zdravja  (zdravo prehranjevanje, pitje čiste vode, gibanje na čistem zraku, dovolj kvalitetnega spanja, celostna higiena telesa, skrb za psihično ravnovesje, ozemljevanje-stik Zemljo, sončenje)

- 10 - 36min;   mikroorganizmi, virusi, bakterije, zdravo ravnovesje

- 36 - 47min;  Covid-19 ni nič posebnega, statistika pove realno sliko

 

https://radioprvi.rt...3/intervju-230/

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#5 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 9. april 2020, 23:18

Zgornji članek od Karin Rižner je že izbrisan, in avdio posnetek intervjuja, je že umaknjen..  RTV ni svoboden medij !

 

karin-rizner.jpg

 

 

Podbno kot so prepovedali intervju z David Icke-om na London Real.  Ljudje ga sicer znova in znova dajejo na vimeo, ampak je znoa in znova zablokiran/izbrisan..

 

Dogaja se popolnoma obsesivna inteternetna cenzura o resicah o Covid in o 5G..  (youtube, google, facebook, celo v Vimeo sežejo s cenzuro..)

 

Tale spodnji video so izbrisali že iz vseh možni portalov, le na tej eni čudni strani še dela, ker je vgradnja..  Sem pa si ga jaz downloadal, tako da izginil ne bo !!!

 

https://www.iol.co.z..._w3OQiHriPUm7gw


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#6 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 10. april 2020, 13:52

Izbrisan radijski intervju na nacionalni RTV Slo, z mag. Karin Rižner

 

Radijski intervju na nacionalni RTV Slo z mag. Karin Rižner, z naslovom "Človeško telo je ekosistem."
Posnetek intervjuja je bil prav kmalu umaknjen in ga na spletni strani RTV Slo ni več mogoče poslušati, zato ga še enkrat objavljam za vse tiste, ki ga še niste uspeli poslušati.

 

https://soundcloud.c...MYWWwzvIAkq09LQ

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#7 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 10. april 2020, 14:42

Zamolčane cepilne poškodbe - mag. Karin Rižner
Nekdo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje že dve leti pozablja na copy-paste poročila o neželenih učinkih cepiv. V registru neželenih učinkov pridruženih cepljenju ( ki ga upravlja NIJZ), najdemo zadnje podatke za leto 2017. Tak pasiven sistem zagotavlja ocenjeno približno do 5% prijav cepilnih poškodb, ostale so zamolčane. Zadnji dve leti pa ne vemo niti za 5% vseh cepilnih poškodb, ker ni podatkov.
 

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#8 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 11. april 2020, 14:24

Zaradi tega dela intervjuja z mag. Karun Rižner, se je zgodila ta RTV cenzura in je bil umaknjen iz izbrisan celoten intervju z njo:

 

https://www.youtube....DXUXYvPL7LAd9zA

 

 

Celoten intervju se lahko samo downloada le še iz tega wetransfer linka (ki bo delal še 6dni):

 

https://wetransfer.c...9s_AYwT0Dz51apk

 

(- od 0 -10min;  8 stebrov zdravja  (zdravo prehranjevanje, pitje čiste vode, gibanje na čistem zraku, dovolj kvalitetnega spanja, celostna higiena telesa, skrb za psihično ravnovesje, ozemljevanje-stik Zemljo, sončenje)

- 10 - 36min;   mikroorganizmi, virusi, bakterije, zdravo ravnovesje

- 36 - 47min;  Covid-19; ni nič posebnega, statistika pove realno sliko)

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#9 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 11. april 2020, 14:50

V temu videu en zdravnik iz Amerike, govori, da uradno ne smejo zdraviti ljudi z naravnimi snovmi, ki dejansko zelo pomagajo ljudem, da lahko premagajo Covid.. 

 

https://www.facebook...e=MESSENGER_XMA

 

Skratka anti Corona suplementi, ki jih predlaga so:
- Cink
- kinin (ki je v swepsu)
- C vitamin
- D vitamin

-...


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#10 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 11. april 2020, 19:48

Agenda ID2020 želi uvesti uvedbo digitalne identitete, pravtako Bill Gates in druščina želijo preko te digitalne I.D. preverjati kdo je cepljen in kdo ni ter tako uvesti tudi "certificate of vaccination".. Kar pove že sama koda COV-I.D.
C -certificate
O -of
V -vaccination
I.
D.
 

 

 

bbbbbbbbbbbbbbb.jpg


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#11 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 12. april 2020, 14:20

The truth about vaccines:

 

A shoot in the dark - (2020 Documentary)

 

https://youtu.be/UpR_FEYx65E?t=1


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#12 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 14. april 2020, 23:03

Do this and: "Never Get Sick Again" | Dr. Bruce Lipton

 

https://www.youtube....HFKgZ8s98HPGNC8

 

https://www.gaia.com...lplayer=feature


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#13 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 14. april 2020, 23:16

Negativni joni su rješenje za budućnost - Dr. Semir Osmanagić

Prof.dr. John S. Oxford naučnim eksperimentima potvrdio da nagativni ioni uništavaju 100% svih postojećih i BUDUĆIH virusa u eksperimentu iz novembra 2019.

Koncentracijom od 50.000 negativnih iona po kubnom centimetru profesor Oxford je dokazao da je uništavanje proteinskog omotača virusa trenutno. Koncentracija negativnih iona u Podzemnim tunelima Ravne u Visokom je između 20.000-100.000 ni/ccm.
Nadalje, univerzitet u Leeds-u kliničkom studijom, koja je trajala godinu dana, potvrdio da su negativni ioni zaslužni za iskorjenjivanje infekcija u St. James Hospital u Leeds-u.
Američka nacionalna medicinska biblioteka objavila istraživanje Instituta za zdravlje po kome se zaraza virusnih oboljena između ljudi i životinja, zahvaljujući negativnim ionima, redukuje za više od 97%, a zaraza sa životinje na životinju za 100%.

 

https://www.youtube....sTKZI9L7M1SkkH4


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#14 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 14. april 2020, 23:35

Tudi večina zdravnikov sebe in svojih ne cepijo za gripo.. in ti isti ljudje, ki vam bodo rekli, bodite doma, dokler vam ne razvijemo cepiva, bodo sami raje posegali po "alternativi", ki je drugače skorajda prepovedana..
Cepiva in klasične medicinske obravnave, se forsira le za mase ljudi.. Sami zase, pa raje izberejo kaj druga.. smile.png 
 
 
Prince "Charles cured of coronavirus through Ayurveda, homoeopathy: AYUSH Minister":

 

https://www.timesnow...OJx8SIq2_K77fzg

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#15 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 17. april 2020, 08:34

publishwall_resized_1583574892_3076180.j

 

Slika prikazuje S protein koronavirusa COVID-19 - tri konice obarvane rumeno, oranžno in rdeče so enake kot pri retrovirusu HIV in s temi konicami se veže na receptor ACE2 v membrani človeških celic. ( op. prev: največ ACE2 receptorjev imajo epitelne celice v pljučih, zato virus najbolj prizadene pljuča). Brez teh segmentov S proteina, koronavirus COVID-19 ne bi bil patogen za ljudi

 

 

Indijski raziskovalci so zapisali, da je malo verjetno, da bi ti štirje segmenti S proteina koronavirusa COVID-19 bili po naključju enaki tistim v retrovirusu HIV. Ta trditev je porodila različna ugibanja in raziskava je dobila ogromno medijsko pozornost. V kratkem času je več kot 100.000 ljudi povzetek raziskave prebralo in ga preneslo na svoj računalnik. Pozneje so indijski raziskovalci iz neznanega vzroka umaknili ta članek. Toda na stotine tisočev raziskovalcev je prebralo to raziskavo, nastale pa so tudi številne teorije zarote. Google ima 85 milijonov zadetkov na iskanje "coronavirus conspiracy". Širi se ideja, da so korona virus COVID-19 ustvarili v laboratoriju, od koder je "ušel namenoma ali po naključju". Dejansko še danes nihče ne ve, od kod je prišel ta virus. Phylo-epidemiološke analize kažejo, da je vir na tržnici Hua Nan v provinci Wuhan prišel od drugod. 

 

Če ima korona virus COVID-19 enake vrhnje segmente S proteina kakor retrovirus HIV, in podben mehanizem okužbe celice, potem sklepamo da zdravila za HIV / AIDS delujejo tudi proti COVID-19 koronavirusu. To velja predvsem za HIV zaviralce encima proteaze, ki jih je dr. Marco Ruggiero razvijal zadnjih dvajset let. 27.2. 2020 je bil v reviji Nature biotechnology objavljen članek, v katerem piše, da  HIV zaviralce encima proteaze (lopinavir) zdaj klinično testirajo kot zdravilo za korona virus COVID-19. Preizkušajo tudi anti HIV farmacevtsko zdravilo oseltamvir (Tamiflu), ki sicer ima škodljive stranske učinke. Kar deluje proti retrovirusu HIV, morda deluje tudi proti koronavirusu COVID-19. Kitajski raziskovalci pa so našli zaviralca za encim furin proteazo, ki aktivira koronavirus.

Potencialni zaviralci encima furin so:

- aminopterin (anti-tumorno zdravilo)

vitamin B9 (metil folat)

- sulfoxone ( anti-bakterijsko zdravilo za gobavost) 

- L dopa ( zdravilo za Parkinson bolezen)

L arginin aminokislina ( do max 500 mg, veliko jo vsebujejo oreščki, riž, sezam, bučna semena, legumi, deluje proti virusom)

- Methotrexate ( zdravilo za raka)

silybin (varuje jetra, sestavni del silimarina iz pegastega badlja)

- glutation (naravni telesni antioksidant)

EGCG (epigallocatechin gallate) iz zelenega čaja oz. grma čajevca (camelia sinensis)

- theaflavin 3,3-di-o- gallate - čajevec (camelia sinensis) - pravi čaj- zeleni čaj

biorobin (fikus benjamin, anti virusna snov)

- andrographis paniculata (antivirusno delovanje)

- phyllanthus emblica (amalaki, sestavina ayurvedske formule Triphala, antivirusno delovanje, krepi imunski sistem, prodaja Kalček)

-  viola diffusa (antivirusno)

-  Swertiakoutchensis (protivnetno, protivirusno)

-  Spatholobus suberectus dunn  (antioksidant)

Te snovi zavirajo encim furin in s tem zavirajo aktivacijo kornavirusa COVID-19. Tradicionalna kitajska ali indijska zeliščna medicina  imata kar nekaj naravnih protivirusnih snovi, ki so navedene zgoraj. Te snovi nevtralizirajo S spike proteine na korona virusu COVID-19 in retrovirusu HIV. V bistvu delujejo tako, da preprečijo oblikovanje S proteinov in nevtralizirajo že obstoječe S proteine. To pomeni, da ko se S proteini na površini koronavirusa COVID-19 oblikujejo, jih je mogoče nevtralizirati, tako da se ne morejo vezati na receptorje in virus ne more vstopiti v človeško celico. Vrhovi S proteinov imajo veliko koncentracijo pozitivnih električnih nabojev. 

 

Sulfatni polisaharidi, kot so, glukozamin sulfat, chondritin sulfat in carrageenan so močni zaviralci retrovirusa HIV in s tem tudi koronavirusa COVID-19. Žveplo v sulfatnih skupinah ima visoko negativen električni naboj. Ti negativni naboji se vežejo na električno pozitine naboje v vrhovih S proteinov teh dveh virusov in jih nevtralizirajo, tako da se ne morejo vezati na receptorje v membrani človeške celice in jo inficirati. To je znano že od leta 1998:   https://www.ncbi.nlm...pubmed/11366556

https://patents.goog.../EP0240098A2/en Oligo in polisaharidi za zdravljenje bolezni, ki jih povzročajo retrovirusi, kot je HIV. (op. prev: otroška cepiva vsebujejo živalske retroviruse.). Japonski raziskovalci priporočajo sulfatne polisaharide za zdravljenje okužbe z retrovirusi. Nemško farmacevtsko podjetje Luitpold Pharma proizvaja hondritin polisulfat za zdravljenje AIDS-a, ki je bolezen zaradi okužbe z retrovirusom HIV. Eksperimentalnih podatkov še ni, vendar teoretično hondritin sulfat lahko nevtralizira tudi koronavirus COVID-19. Lahko deluje tudi proti drugim virusom, ki imajo pozitivno nabite vrhove spike proteinov, s katerimi se vežejo na receptorje v membrani človeških celic. 

Hondritin sulfat tako zavira tudi virus herpes simpleks. Pridobiva se iz živali (iz hrustanca krav ali morskega psa) ali pa z novo metodo mikrobne fermentacije. Postopek je razvil dr. Marco Ruggiero leta 2018 - prodaja Sophia Flow Microbiome Advanced Formula: https://www.sophianu...cts/sophia-flow

Hondritin sulfat je zdravilo za artritis in ta formula z mikrobno fermentacijo ima največjo koncentracijo negativno nabitih delcev. Mikrobni hondritin sulfat je tri krat bolj učinkovit kakor hondritin sulfat, pridobljen iz živalskih virov. Zniža nivo vnetnih citokinov v krvi. V krvi ostane dalj časa, kakor hondritin sulfat iz živalskih virov. 

Katere druge snovi imajo molekule z velikim številom električno negativno nabitih delcev? Odgovor daje mikrobna fermentacija (fermentiran kolostrum s probiotiki, GcMAF- na koncu članka je recept za doma narejen GcMAF). Dr. Marco Ruggiero razvija mikrobno fermentacijo od leta 2011, za stimulacijo imunskega sistema, npr. za stimulacijo makrofagov. Gc MAF je zelo učinkovita molekula za napad na nagalase encim virusov.   https://www.biorxiv....1/714154v2.full.

Molekula GcMAF pridobljena z mikrobno fermentacijo je 100 krat bolj učinkovita od drugih podobnih molekul (kot je prečiščena molekula DBP-MAF) pri napadu na nagalase encim virusov. Ima veliko koncentracijo električno negativnih nabojev, tako da veže viruse, kot so hepatitis B virusi (HBV). Blokira vrh S proteina hepatitis B virusa, tako da se ne more vezati na receptor v membrani človeške celice. 

 

Poročajo tudi o zdravljenju bolnikov s koronavirusom COVID-19 (s težko pljučnico) z matičnimi celicami iz  popkovne vrvice. Ta terapija pozdravi vnetje, regenerira poškodovano tkivo v pljučih (fibrozne brazgotine).

 

Zoper viruse gripe in retroviruse je učinkovita tudi tinktura oljčnega lista. Vsebuje snov *oleuropein*, ki moti replikacijo virusov in podpira fagocitozo, to je proces, v katerem celice imunskega sistema obdajo in razkrojijo patogene mikrobe. https://www.ncbi.nlm...les/PMC3002804/

 

Antivirusne snovi zavirajo različne dele tega procesa replikacije virusa. Ni potrebno jemati vseh opisanih stvari, izberemo nekaj, kar se nam zdi primerno in dobro.

Med temi snovmi so znanstveno dokazano: 

koloidno srebro (https://www.ncbi.nlm...pubmed/22024958)

sladki koren (deluje tudi proti SARS in MERS virusu https://plantmedicin...rice-mers-sars/ )

eterična olja (evkaliptus, klinčki, grenivka, cimet, čajevec, melisa)

lupina ekološke pomoranče (https://www.research...ic_peel_extract)

origano (https://www.ncbi.nlm...pubmed/24779581)

česen (https://www.ncbi.nlm.../pubmed/1470664)

ingver (https://www.ncbi.nlm...pubmed/231237949

črni bezeg https://www.ncbi.nlm...les/PMC3056848/ )

selen (https://www.ncbi.nlm...pubmed/30593352)

 

* * *

Cink ima negativen električni naboj in zavira replikacijo virusov (20-50 mg na dan). 

Proti replikaciji korona virusov delujeta tudi kvercetin in EGCG iz zelenega čaja. Veliko kvercetina imajo zelena listnata zelenjava, brokoli, rdeča čebula, paprike, jabolka, grozdje, kakav, češnje, zeleni in črni čaj. Kvercetin zavira lepljenje in zlitje virusov s celično membrano.

 

Podatki kažejo, da na primer koronavirus IBV, ki povzroča ptičji infekcijski bronhitis,  ni aktiven pri nevtralnem pH 7,0 oziroma se virus ne more sestaviti, ko je pH v telesnih celicah nad 6. Zdravniki raziskovalci so zaključili, da je 8,4% raztopina jedilne sode bikarbone v vodi zdravilo, ki zavira rast bakterij v dihalnem sistemu / pri okužbi pljuč. 

 

Tri snovi zavirajo replikacijo korona virusa tako, da zavirajo virusni encim 3CL protease, ki sodeluje v replikaciji virusa :

- Herbacetin (nahaja se v lanenem semenu)
- Rhoifolin (nahaja se v lupini citrusov)

- Pectolinarin (nahaja se v plevelu “tickberry”)

 

... ... ...

... ...

...

 

preostali del članka na:1

https://publishwall....a-J8ZNslAlZVEdY

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#16 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 18. april 2020, 00:31

  EXCLUSIVE: DR. SHIVA EXPOSES FAUCI, BIRX, GATES, AND THE W.H.O. COVID-19 ENDGAME:

https://www.youtube....1oiKLcYF74wXE7Q

 

 

 

Dr. Judy Mikovits, phD: CEPIVA SO VIR EPIDEMIJE COVID-19:

članek:

https://publishwall....iva-in-covid-19

 

 

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#17 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 19. april 2020, 22:59

Vsa biološka orožja, covid v cepivih proti gripi, covid iz okuženih brisov (UK).. vse to se počne, da se ustvari navidezno virusno pandemijo, in za ustvarjanje čimvečje zmede/panike.. Vse to je pa vseeno le diverzija in kost za glodanje, da se svet zaposli z iskanjem krivca za virus, vse z namenom da se ne dojame, da je to, kar se želi skriti: ///imunska reakcija človeštva na aktivacijo 5G nad celotnim planetom///, iz teh satelitov, ki jih ljudje ob večerih tako radi opazujejo..
Vem za kar nekaj ljudi, ki so zdaj imeli kap, infarkt in druga bolezenska poslabšanja.. kronična stanja, se poslabšajo, če telo dodatno obremeniš še z nečim zelo slabim..
Rešilec tuli pri nas cel dan, od jutra do večera.. (prej smo ga lahko slišali mogoče dvakrat na teden). Enim ljudem sistem ne zdrži in pač padejo dol.. odpove jim najslabši del v telesu.. podobno kot ptice in čebele, ki so kar popadale z neba, na območjih, kjer so testirali 5G..

 

 

 

China%E2%80%99s-telecoms-carriers-push-t

 

 

In zato Covid-19 nima sploh merodajnega testa.. Uporablja se test, ki izmeri kao nek delček beljakovine, ki potem lahko mogoče potrdi ali mogoče tudi ne Covida-19 (ki sploh ne obstaja).
 
So pa v cepiva od gripe dajali coronavirus, zato ker corona virus pandemijo je bilo treba nekako ustvariti, vsaj delno, da se nekaj žarišč po svetu ustvari, ostalo pa se zapolni z manipulacijo, da se vse smrti v tem času zavede kot Covid-19. V Ameriki bolnišnica dobi za Covid smrtno žrtev okrog 30.000$ več od zavarovalnice kot za katerokoli drugo smrt.. pač pristopov je veliko, kako doseči željene številke "pandemije".. Pri nas jih je 1300, ker se ne odšteva "ozdravljenih" ipd.. Aktualnih, ki jim nagaja ta frekvenca od 5G in jim zato v organizem ne vstopa dovolj kisika, jim izsušuje sluznico itd pa jih je le okrog 300.
Slovenija je pač še vedno zelo čista dežela, ljudje živimo (v primerjavi z ostalim svetom) dokaj zdravo. Večina od nas ima vrtove, imunski sistem je na nivoju..
V svetovnih velemestih, kjer je enormna onesnaženost, kjer imajo ljudje veliko bolezni, trajno na zdravilih, kjer je visoka precepljenost..   pa je potreben samo še en tak negativni faktor dodati in zgodi se Wuhan ali Bergamo, kjer nastane poplava ljudi, ki kar dol padajo..

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#18 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. april 2020, 00:27

In dokler bodo sledile še ostale aktivacijske faze 5G in Starlink Spacex sistema, se bodo časovno pokrivale z ponovnimi znaki "pandemije".. kar je normalno, ker "pandemija" je le naravni odziv celic v telesu, na izpostavljenost novemu spektru elektromegnetnih frekvenc..   

Program satelitov Starlink Spacex, vzpostavlja WIFI mrežo za celo Zemljo z 40x hitrejšim internetom, kot ga poznamo sedaj in pokrival bo vsako mišjo luknjo, tudi sredi Amazonskega pragozda.. Toraj se ne boš mogel v neokrnjeni naravi več umaknit od tega..  Jaz niti v hiši sedaj nimam navadnega WIFI, sem si vlan potegnil iz ruterja v vsako sobo, wifi pa ugasnil, ker že tega sevanja ne želim..

Vseeno je človeški organizem neverjetno odporen in prilagodljiv in ne bo nobenega izumrtja zaradi tega..

Jaz osebno si delam 100% EMF zaščito v delu hiše, kjer se zadržujem največ.. In tu not mi ne bo prišel noben signal več, ne 5G, 4G, 3G, ne signal za telefon, ne UKV signali, popolnoma nič! 
In če spim in čez dan bivam v takem neokrnjenem okolju (pa earthing imam na ostelji in drugod), vse drugo ne bo tako sporno za moj organizem..  To imam zato, ker pač vzdržujem visoko raven kvalitete bivanja.. Ampak tudi ljudje, ki so že zdaj na 10 wifi signalih 24ur na dan, bodo vseeno normalno dalje živeli.. Nastala bo nova generacija sodobnih bolezni, več bo kakih novih tvorb, problemov z srcem ipd.. in ne bo nič tako posebnega sploh..  aja razen, da bo pol ljudi prisilno cepljenih, ker necepljeni ne bodo mogli v službo, šolo, v večino državnih meja itd..  (čez čas pa bo potrben čip)
Razen če se nas dovolj zdaj prebudi in spučemo vse to dol..  ali pa če bo Q to za nas zrihtal..   wink.png
 
Kitajci kljub "virusu", aktivno postavljajo 5G mrežo (beri: izkuriščajo lockdown):
 
Enako Spacex:  Amid pandemic, SpaceX launches another batch of Starlink satellites

https://edition.cnn....-scn/index.html


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#19 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. april 2020, 22:35

Pandemijske laži - film (srpski prevod)

Sjajan ruski film o velikim svetskim obmanama, emitovan na TV Palmi plus.

 

 

https://www.youtube....Xzim2t3jPBidgX4


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#20 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 20. april 2020, 22:50

EXCLUSIVE: Dr. Rashid Buttar;  Exposes Fake Pandemic Numbers, as economy collapses

 

https://www.youtube....9j-Rn4SeVLlQIW0


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#21 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. april 2020, 21:13

Special thanks to Wim Hof and his breathing technics, to remove Corona virus in two days

 

"I'm begging doctors to use this method" | Patients Healed in 2 Days

https://www.youtube....hdmCh8Af0jdocn8


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#22 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 21. april 2020, 21:41

 Karin Rižner: »Zdravstvena politika sprejema odločitve na podlagi podatkov ali vzgibov, ki niso nujno pravilni. Drugo je, kaj odkriva znanost, in pri tem drugem niti slučajno ni nobenega konsenza. Številni resni raziskovalci v svojih študijah pritrjujejo, da stvari niso take, kot nam jih zdravstveni politiki nato olepšane prikazujejo.«

 
"Cepiva so neučinkovita. Mrtva cepiva so popolnoma neučinkovita in ne dajejo nikakršne imunosti. Živa cepiva pa zgolj prestavljajo dovzetnost za akutno bolezen na kasnejši čas."
 
"Imunski sistem se ne more odzvati pravilno, če že imate v sebi določeno mutirano bolezen, ki ste jo dobili po napačni poti, prek vnosa z iglo. Nimate prave bolezni, imate pa njeno kronično obliko."
 
"Kolikor sem seznanjena, imajo bodoči zdravniki na Medicinski fakulteti le eno uro predavanja o cepljenju. Zdravnike se v povezavi s cepljenjem javno prikazuje kot strokovnjake, toda večina o tem ne ve tako rekoč ničesar." "Celoten koncept cepljenja je zgrešen. Konceptualno je narobe, da komaj rojenega otroka, ki ima minimalne imunske izkušnje, začnemo bombardirati z imunskimi izzivi, in to na povsem nenaraven način. Narava je porabila milijone let, da je ustvarila človekov imunski sistem, ki deluje perfektno in ne dela napak."
 
Napovedujem: nalezljive bolezni prihajajo nazaj

 


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#23 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 23. april 2020, 22:30

Italjanski parlament, javno debatira o strupih in zasevkih bolezni, ki so v cepivih- na tiskovni konferenci pa povedo tole::
 
 
Izdan pdf dokument, katera cepiva vse so preiskovali:
(vse pač v Italjanščini)

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#24 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 24. april 2020, 09:39

"Cowan says when they asked renowned anthrophosist Rudolf Steiner about the millions of victims of the Spanish flu in 1918, he replied: "Viruses have nothing to do with it. Viruses are reactions of the poisoned cell that, in defence against the poison itself, secretes the viruses to allow the cell to survive.

"Viruses are therefore waste products of the human cells and therefore do nothing themselves.”

 

Considering the numerous ways in which people are poisoned by antibiotics, radiation, insecticides, radioactivity, medicines, junk food, polluted water and air, and other harmful substances, Cohen says their resistance and their cells are destroyed. The cells themselves secrete the viruses as a defence response.

... ..."

https://www.iol.co.z...PIWSEcSE2Jal7wI


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."


#25 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 27. april 2020, 08:20

Ozaveščeni zdravniki iz Kalifornije, poskušajo ozavestiti svet z realnimi številkami;
- letošnji Covid je manj invaziven kot je navadna sezonska gripa,
- predlogi za zdravljenje, sonce, C vitamin, D vitamin, Cink,..
- kako karantena škodi imunskemu sistemu, osnove, ki so poznane že stoletja in se kršijo danes..
- Zakaj priporočajo, da ne smemo nositi mask?!
...

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."






Prav tako označeno z eno ali več teh ključnih besed: virusi, bakterije, corona, imunski sistem, covid-19, sars, h1n1, gripa, angina, ravnovesje

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0