Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Bela omela


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

"Spoštovani!

Zanimajo me eventuelni negativni učinki bele omele (iz jablane), če piješ čaj iz bele omele. Kje bi dobil te informacije? Pravijo, da pomaga pri diabetesu, holesterolu in visokem pritisku.

Lep pozdrav"

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 7. februar 2003, 01:00

Bela omela je zelo ugodna za srce - nastopa namrec kar v skoraj vseh kombinacijah za srcne tezave; naj gre za nizek ali visok pritisk, sibek ali premocen utrip... Tako da je med temi, ki uravnavajo.
Gre za precej mocno zel, zato je pri uzivanju caja predvsem treba biti pazljiv pri kolicini, poleg tega pa pri taksnih cajnih mesanicah ni priporocljivo, da bi jih uzivali redno vec kot mesec ali dva. Pravijo namrec, da je v prevelikih kolicinah strupena...
Sama sem cesto pila njen caj in nikoli ni bilo nikakrsnih stranskih ucinkov - a vseeno le pazite in je dajajte npr. samo scepec na osebo in jo pustite stati najvec 10 minut.

Za diabetes in holesterol pa ne vem... sama poznam predvsem njene zdravilne ucinke na srce oz. vse tezave s tega podrocja (sama sem nagnjena k visokemu pritisku in imam aritmicen utrip) - morda bi bilo smiselno kombinirati z glogom, meliso in/ali preslico.
Koristen pa je tudi baldrijan (kapljice oz. pripravek).

Morda se vseeno pozanimajte se kje - da ne bi cesa pomembnega pozabila - sama namrec nimam medicinske izobrazbe, pa vam ne bi rada povedala cesa, kar ni res - ali na kaj pomembnega pozabila (je pa res, da se s tem ukvarjam ljubiteljsko ze dolga leta).
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0