Lunin Forum uses cookies. Read the Pogoji registracije in varstvo osebnih podatkov for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
Lunin net

Jump to content


Photo

Bela omela


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • posts 272

Posted 7. February 2003, 01:00

"Spoštovani!

Zanimajo me eventuelni negativni učinki bele omele (iz jablane), če piješ čaj iz bele omele. Kje bi dobil te informacije? Pravijo, da pomaga pri diabetesu, holesterolu in visokem pritisku.

Lep pozdrav"

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • posts 272

Posted 7. February 2003, 01:00

Bela omela je zelo ugodna za srce - nastopa namrec kar v skoraj vseh kombinacijah za srcne tezave; naj gre za nizek ali visok pritisk, sibek ali premocen utrip... Tako da je med temi, ki uravnavajo.
Gre za precej mocno zel, zato je pri uzivanju caja predvsem treba biti pazljiv pri kolicini, poleg tega pa pri taksnih cajnih mesanicah ni priporocljivo, da bi jih uzivali redno vec kot mesec ali dva. Pravijo namrec, da je v prevelikih kolicinah strupena...
Sama sem cesto pila njen caj in nikoli ni bilo nikakrsnih stranskih ucinkov - a vseeno le pazite in je dajajte npr. samo scepec na osebo in jo pustite stati najvec 10 minut.

Za diabetes in holesterol pa ne vem... sama poznam predvsem njene zdravilne ucinke na srce oz. vse tezave s tega podrocja (sama sem nagnjena k visokemu pritisku in imam aritmicen utrip) - morda bi bilo smiselno kombinirati z glogom, meliso in/ali preslico.
Koristen pa je tudi baldrijan (kapljice oz. pripravek).

Morda se vseeno pozanimajte se kje - da ne bi cesa pomembnega pozabila - sama namrec nimam medicinske izobrazbe, pa vam ne bi rada povedala cesa, kar ni res - ali na kaj pomembnega pozabila (je pa res, da se s tem ukvarjam ljubiteljsko ze dolga leta).
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users