Kefir
#101
Objavljeno: 6. junij 2004, 23:12
Kar spremljam in spremljam tele vaše pogovore in bi rada poskusila kefir s kristalcki (vodni). Ker ne maram sokov, sama voda je sicer OK, vendar bi prijala kaka sprememba.
Ampak me zanima, ce jih ima kdo za odstopit?
Sem pa iz Ljubljane.
LP
Tanja
#102
Objavljeno: 8. junij 2004, 12:16
a je tista zadeva kefir+mleko delovala? A je kej zraslo?
L.
#103
Objavljeno: 3. januar 2005, 15:18
#104
Objavljeno: 3. januar 2005, 15:23
Picasso
#105
Objavljeno: 3. januar 2005, 15:44
<{POST_SNAPBACK}>Je kdo,ki redno pije kefir,vsaj že nekaj mesecev in pri sebi opaža,kakšne spremembe;nevem prebava,počutje,...karkoli že?
ne vem sicer kakšen kefir misliš...sama pijem to zadevco samo ni "mlečna".
kefir + sladkor+voda+ fige ali suhe slive+limona.
Pokriješ pustiš ...da fige slive al kakrkoli splava na površje in potem to piješ.
Fajn ....zelo odžeja....izkušnja prebava se uredi, hm lahko pa malo navije ..napenja. želodcu paše
Lahko pa ga uporabljaš tudi za čiščenje obraza..če imaš kakšne izpuščaje ...
Mogoče ste to že kje povedali..no naj bo pa dvakrat.
Pozdravček
#106
Objavljeno: 3. januar 2005, 16:39
Jst namreč vsakdan pijem kefir,ta na osnovi vode+fige+limona....in se ne počutim nič drugače,ne opažam nobenih sprememb.Le na začetku,ta prvih 14 dni sem imela drisko,pol se je organizem očitno navadu in tega zdaj ni več.V bistvu se mi tud prebava ni uredila.
#107
Objavljeno: 3. januar 2005, 17:41
To sem tudi imela namen povedat. občutki...osvežujoči
pozdravček
#108
Objavljeno: 6. april 2005, 12:05
#109
Objavljeno: 10. april 2005, 11:18
Ravno gledala sem po netu, če kje kaj piše od vodnega kefirja, pa nič primernega nisem ŠE našla.... Zato sprašujem, če ima kdo izkušnje z vodnim kefirjem (za kaj se uporablja oz. čemu pomaga)
V glavnem mi ga pijemo!
Sim, ti mi pa javi če želiš kulturo, pa se bova zmenila!
Lep pozdrav Vsem!!!!!
Nataša - ku ku spet sem tu
M. H. Alderson
#110
Objavljeno: 10. april 2005, 14:17
UPORABA KEFIRJA
Živčne bolezni 1 liter na dan
Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)
Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)
Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)
Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)
Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)
Alergije, mozolji, ekcemi: ½ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)
Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan
Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.
Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ½ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.
KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.
KEFIR KOT PIJAČA
Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.
Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.
NAVODILO ZA PRIPRAVO
-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)
-6 žlic glivic kefirja
-4-6 žlic sladkorja
-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)
-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)
-6 rozin
Glivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.
Pozdravček
#111
Objavljeno: 10. april 2005, 16:04
Super si to podala! Hvala!
Meni namesto rozin piše, da lahko daš tudi dve figi.... Zdaj sem šele videla, da v bistvu lahko daš rozine in fige (to mi je še bolj všeč) Za zorenje mi piše 2 do 4 dni. En liter na dan - no ja ravno tolk ga ne morem popiti, se še malo navajam. Drugače me pa okus zelo spominja na šabeso!
Pa še nekaj je poudarjeno, da se sme uporabljati le plastičen, lesen ali steklen pribor (žlica za kefir, nož za rezanje limone)
Za shranjevanje kefirja pa mi piše, da se ga preplakne in zalije z vodo v steklen kozarec (za vlaganje)..... ti omenjaš sladko vodo - bom pol dala žličko sladkorja notri.
Še enkrat hvala!
LP
Nataša
M. H. Alderson
#112
Objavljeno: 10. april 2005, 16:26
Sama pa pustim da zadevca zori toliko časa da fige ali slive priplavajo na vrh "gladine " kozarca (2-3 dni)
ko pa sem delala tole zadevico..nisem naknadno dodala limonin sok, ampak sem kar limonco lepo narezala na tanke rezine krhle in dodala v vodo.
Ja voda pa mora biti sladka...hrana za glivice, pa kislina tudi... (fermentacija)
namesto limon pa lahko tudi pomarančo
Pozdravček
#113
Objavljeno: 10. april 2005, 16:46
Sem te ravno hotla vprašat, če bi limono lahko nadomestila pomaranča..... Ja preostalim glivicam sem sedaj dodala sladkor....
Hvala ti še enkrat!
Lep pozdravček tudi tebi Strelka
Nataša
M. H. Alderson
#114
Objavljeno: 12. april 2005, 10:32
sim
#115
Objavljeno: 12. april 2005, 19:12
http://www.pipirimosca.com/kefir/
http://users.chariot...kefirpage.htmlx
PS.
Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha
VSE LEPO
Nataša
M. H. Alderson
#116
Objavljeno: 12. april 2005, 19:31
<{POST_SNAPBACK}>Če še koga zanima kaj od kefirja, si lahko ogledate na spodnjih dveh linkih
http://www.pipirimosca.com/kefir/
http://users.chariot...kefirpage.htmlx
PS.
Šele zdaj sem opazila da je spodnji v španskem jeziku, pa zraven je zastavica od GB, pa meni ne rata preklopiti na angleški jezik..... mogoče pa kdo razume espaniol pa bo kaj prevedel, hahahhaha
VSE LEPO
Nataša
Najprej kliknes na http://www.justfuckinggoogleit.com/ (kar klikni, ni zafrkancija)
Potem na stran klik
V tretje vnosno okno vneses link, spodaj zberes"Spanish to English"
in voila, dobis tvojo stran prevedeno v Ang.
Ok, ce smo malenkostni, to je strojno prevajanje, pa je vcasih "dobesedno",
ampak v vecini primerov zadosca, da se najde smisel.
#117
Objavljeno: 5. julij 2005, 15:29
#118
Objavljeno: 5. julij 2005, 15:43
#119
Objavljeno: 12. avgust 2006, 16:23
#120
Objavljeno: 12. avgust 2006, 17:08
#121
Objavljeno: 12. avgust 2006, 17:28
Za v mleko ali za v vodo??
Zdaj pa še mene zanima.
Poznam kefir oz. nekakšno gobo ki jo je bilo treba dat v mleko.
Moja mama je imela(ali pa še ima, bom vprašal) neke kristale za v vodo.
A je mogoče to?
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
#122
Objavljeno: 12. avgust 2006, 19:26
Tukaj pa o kefirju, ko smo govorili tukaj že o tem:
UPORABA KEFIRJA
Živčne bolezni 1 liter na dan
Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)
Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)
Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)
Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)
Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)
Alergije, mozolji, ekcemi: ˝ litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)
Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan
Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.
Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ˝ litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.
KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.
KEFIR KOT PIJAČA
Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.
Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.
NAVODILO ZA PRIPRAVO
-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)
-6 žlic glivic kefirja
-4-6 žlic sladkorja
-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)
-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)
-6 rozin
Glivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.
Pozdravček
Kje bi ga dobila, na žalost ga sama nimam več. Gotovo pa se bo kdo oglasil.
Aha tisto za v mleko je pa tako, niso kristalčki ampak goba tisto se da v mleko in pusti da fermentira. Potem pa precedi. Gobo zopet nekoliko spere, da gre sluz stran in zopet v mleko. Mora pa fermentirati na sobni temperturi.
kefir
#123
Objavljeno: 18. avgust 2006, 17:22
#124
Objavljeno: 28. november 2006, 19:45
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#125
Objavljeno: 14. februar 2007, 12:46
no, pa je res kul, fajn za pit
me pa zanima če lohk recimo namest limone dam pomarančo al more bit lih točno limona
Bora
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0