Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kateri polozaj v osebnem horoskopu je najmocnejsi?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
440 komentarjev na to temo

#26 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 30. junij 2002, 01:00

No tale "cutiti" se da interpretirati tudi drugace. (kjer pomaga racionalnost merkurja)

Preberes opise enega in drugega, in racionalno pogledas kateri zate bolj drzi:)

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#27 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 18. julij 2002, 01:00

No, težko je reči kaj je bolj pomembno.
V mladosti človek živi in čuti luno.Le tisti ki ga izredno dobro poznajo ga vidijo kot asc., Čim starejši si tem bolj čutiš sonce.
Jst osebno čutim sonce (vodnar)in neaspektiran uran.
Neaspektirani planeti so po delovanju močnejši in za dotični horoskop tudi zelo pomembni.
Vsak pa čuti tudi planet v prostem teku(od vseh planetov na zadnjuih stopinjah glede na druge).In to nam otežuje življenje.Npr. venera v prostem teku - človek nikoli oz. zelo težko vzljubi drugega človeka - je egoist po čustvih itd..

#28 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. julij 2002, 01:00

Bravo!
Vse tako je treba vzeti v obzir - neaspektirani planeti - to je seveda tudi zanimiv pogled - pa mislim, da ga še nismo nič izpostavljali.
Moj Neptun se duši v aspektih, Venera pa tvori "samo" 3 ali 4. In jo kar precej čutim (Bik).

Dr.G. - zanimivo imaš: Vodnar z neaspektiranim Uranom...

Jaz tudi čutim Uranovski moment (in to kar precej), pa imam "samo" kulminantnega (+ Saturn v Vodnarju) v konjunkciji z vladarjem ASC.
Kot kaže, se nekako pridruži vplivu slednjega na MC-ju.

Mitja pa itak pravi, da je treba gledati tisto, česar NIMAŠ.
Kar je zelo zanimivo in prec se najdem notri - namreč - čisto NIČ nimam v Tehtnici - niti v 7. hiši, niti lilit, niti vozljev, niti kirona, niti arabskih točk, niti midpoitnov, in če mi česa manjka, potem je to prav zares diplomacija in potrpežljivost in umirjenost. :~))


Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#29 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 19. julij 2002, 01:00

To da nimaš nič v tehtnici in 7 h. bi po mojem pomenilo ne samo netaktičnost ampak tudi da se težko vežeš venera bik - malo aspektov - bikovski veneri vlada po grški mitologiji venera uranija, rojena iz falosa urana, tehnici po pol človeška venera, ki je milejša in zato opredeljena na odnose. Prazna 7 h. pa odvisno od vladarja te hiše pomeni da si iz prejšnega življenja že podedovala te lastnosti. Večji povdarek jst dajem elementarni strokturi in pomanjkanje elementov, npr. če ti manjka zraka ti odsotnost tehnice bolj nagaja kot koristi.Zato se človek vtača k primarni energiji, seveda moraš upoštevati tudi bilanco na hiše.

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Prav imaš - nerada se vežem. Pa tudi brez težav presekam, če se vežem.
Tale tehtnica - del lastnosti "dobim" z Ribami, Venera je sicer kar potentna (v Biku, sicer v 6. hiši, a imam tudi 7. hišo v Biku in Venera je tako v bližini DSC), zračni moment pa dobim s potentnim Uranom in s tretjo hišo (in to, da je ravno v Vodnarju)..
V bistvu pretirano diplomacijo jemljem kot oportunizem.
Rada tudi kaj packarim (s Tehtnico si morda tega ne bi privoščila).. ;)
Tudi imam rada trdo delo in včasih celo rutino. Rada sem natančna.
Na prvi pogled se res morda zdi (na 1. pogled, če gledaš moj horoskop, ne pa tudi, če gledaš mene, še manj, če me poslušaš), da mi manjka zraka, vendar mi prav tako manjka tudi ognja...
Torej - če bi bila še bolj ognjena, bi bilo najbrž malo too much, če pa bolj zračna, pa ne bi bila tako trdna.
Venera je že vedela pri meni, zakaj se mora postaviti ravno v Bika in se tako skoraj najbolj možno oddaljiti od Sonca (tvori pa eksakten trigon z Uranom).

Hvala za tvoj komentar in veseli me, ko si z nami. :)

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Za tvojo karto Marsa , sem izračunal nekaj takega iz podatkov, ki si jih objavila.Zelo zanimivo – Jaz bi rekel da sta tvoja prevladujoča planeta mars in neptun.Mars je na 17.50 stopinje neptun 17.40 , Dupor bi rekel da sta na Đavolskih stopinjah, in po tretinah neptun (12h) spada v ribjo dekado , mars pa v rakovo dekado in hišo s tem da luna, merkur in sonce, ki sta v ribah spadata v škrpjonaste vode iz rakove hiše. – SAMA VODA. Tvoj saturn je v prostem teku s tem da je v vsiljeni 3 h – vodnar, srečo imaš da ni retrograden, kajti sicer ga ne bi obvladala.Izračunal sem ti bilanco znakov in hiš imaš za znak ribo in 4 h .
Po mojem mnenju imaš stik z podzavestjo z izjemnim čutom za pomagat, vendar ti v horoskopu primankuje kvadratov med planeti – ti ne občutiš stresov v obliki kakor drugi ljudje. Tvoji stresi izhajajo iz čutnosti . Tu te bo reševal tvoj kiron.ki je v ohlapni konjunkciji z uranom,pluton – opozicija, trigon neptun in neptun sekstil pluton..To te rešuje.Veliko konjunkcij v tvojem horoskopu pomeni možnost velike koncentracije z izjemnim spominom. Umetnost ti tudi ne bi smela biti tuja – tako aspektiran neptun bi lahko izkoristila, čeprav večkrat trigoni in sekstili polenijo človeka. Nimaš nobenega T-kvadrata niti drugega aspektnega lika razen že prej omenjene ohlapne opozicije imaš pa stelij na IC .Zanimiva mi je tvoja 5 h ker je vladar mars in tu nadomestiš manjkajoči ogenj z jupitrom ki se bohoti, sploh z kvadrat in pol (135) z uranom na MC je živčen in kar ne sovpada z njegovimi vrednotami strelec 2h v filozofiji, izbiri ciljev in seveda sami predniki ( oče , mama) daje lahko zelo razdiralne principe.
DR.G

#32 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Joj, DR.G - pa ne Marsi tako podrobno razlagat, ona je še največji master v astrologiji x:)x x;)x Rajši o meni kaj povej! x:)x
strelka

#33 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Fascinantno, Dr.G.! :)
Celo za Djavolske stopinje veš (samo da mene Dupor ne bi maral, ker sem sama Riba - no, morda bi me "spasil" moj Škorpijon, ali pa to, ko bi me dejansko tudi srečal/videl) - sem ga tudi sama dosti prebirala in je izjemen astrolog, le da morda za kanček preveč subjektiven.
Res - tele moje 17.-e stopinje....
A da si pa poštekal moje položaje? Pa saj nikjer nisem (naenkrat) objavila čisto vsega... ;>)) Se mi je še zdelo, da sem precej skrivnostna...
Ja - res je - imam samo en kvadrat (zato pa ta toliko bolj tečen) - Saturn/Ascendent.
Sicer pa mi jih kompenzirajo opozicije, ki jih imam kar nekaj - Mars/Pluton, Mars/MC (če vzamem orbis 5-7), če pa vzamem orbis 9,10 - ker gre za Luno in vladarja asc, pa še Luna/Pluton, Luna/Uran in še morda Saturn/Uran, tako imam nekakšnega napol zmajčka, veliki trigon imam v bistvu z južnim vozljem, venero in uranom,plutonom, MC-jem..
Imam opozicijo -pač ravno nasproti - sonce luno merkur in mars in na drugi strani v vrsti Uran, MC in Pluton.
Veliko imam tudi quint (Pluton/Asc), ampak res je prav Neptun tisti, ki je najbolj aspektiran - pravzaprav ni z nobenim od planetov neaspektiran - z vsakim tvori nekakšen aspekt (tu štejem tudi manjše oz. manj močne, zato pa seveda bolj precizne).
Zelo močen je tudi Merkur, ker je v eksaktnem trigonu z ASC.
Nobene hiše nimam v Kozorogu (če bi upoštevali equal houses, bi imela 3. hišo na 24 Kozoroga, tako pa jo imam na 3 Vodnarja, pač pa osma hiša sega čez 3 hiše).
Tale moja 4. hiša marsikoga zavede - še najmanj imam rakovih lastnosti (z izjemo nenavadnega smisla za humor, sočutja in dobrega spomina - vendar le-tega daje tudi zelo aspektiran merkur v konjunkciji z Luno v Ribah).
Moji stresi prek čutnosti.... morda iz iste osnove, vendar mislim, da ne gre za čutnost kot tako. Preprosto vidim to kot nekakšno hiperaktivnost pri meni in to se odraža zelo nekako zemeljsko - kot eksplozivna ustvarjalnost - sem hrupna, čvrsta in trdna z močno voljo.
Po drugi strani pa sem seveda res zelo živčen in nervozen človek. Ja, Uran/Pluton na vrhu vsekakor zelo močno občutim...

Ampak tele djavolske stopinje! :~))
Na to sem kar malo pozabila, veš... Zdaj pa si me spomnil.....
Imam pa tudi v Tarotu (če se ukvarjaš tudi s tem) Djavola. Svečenica in hudič. In papež. Prva pa Smrt: 13. 13.3. ..... §
Ostane samo še Sodba. ;~)

Nimam pa npr. obešenega ali norca ali npr. lune ali stolpa... seveda pa jasno nimam sonca ali carice... :|

Všeč mi je, ker si tako vsestranski...
Komaj čakam še kakšnega tvojega komentarja. ;>)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#34 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Heh, Strelka - spet je naneslo, da sva pisali istočasno... :>))
Heh, Dr.G. - pazi se zdaj... ;>))

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#35 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Res, da nisi objavila vseh podatkov a zame zadosti da znam izračunati /( efemiride imam na programu)– merkor(kozorog 8h) opozicija saturn v raku retrograden.Aspekt ki daje možnost raziskovanja v podrobnosti in dober smisel za številke, še posebej ker sta oba planeta še v kvadratu z jupitrom oven 11h in točko sreče tehtnica 5h, ki pa je v trigonu z soncem &vodnar konjunkcija MC in luno dvojček 1h konjunkcija asc.in mars konjunkcija asc.12 h. Jupitar pa tvori sekstil s soncem in luno,mars. Ko za aspektne like jaz gledam planete in šele kasneje z točkami.Marsa imam na isti stopinji ko ti, samo v dvojčkih, tudi saturna na isti st. kot ti – zanimivo.Te đavolske stopinje imajo veliko vlogo, dajejo neomejeno energijo, tebi ribjo – čutno, povezavo z vesoljsko intelegenco. Moj mars ima tudi povezavo z ribami saj prihaja na ascident iz 12h in tvori opozicijop z neptunom.
Za tarot pa nisem dojel vrstnega reda če je smrt (13) prva te čaka čez življenje veliko sprememb veliko malih smrti ( škrpjon, 8h – ti imaš tam severni vozel – tvoje poslanstvo), đavol (15) neizmirna energija, karto jemljem kot pozitivno. Karta neizkoriščene energije.
( nevarnost je le če te prevzame premočen navdih za stvar, mogoče egoizem), svečenica(2), je zelo umirjena karta osvobaja duha in telo je karta špomiritve z samim seboj sploh pa v takšni dinamični kombinaciji. Papa (5)., - če je zadnja karmična kombinacija ti govori o tvojem poslanstvu, tudi št. 5 je diomenzionalna govori o obstoju še ene dmenzije ki nam je skrita in daje dokončni odgovor na prejšne karte , tudi zadnje obdobje, stik z nadnaravo – če seveda premagaš skušnjave in prebrodiš čerz težave. Ker otroštva po moje nisi imela rožnatega.
DR.G

#36 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Uh - Merkur v opp. z retro Saturnom.... Tebi najbrž tudi ni bilo lahko - pa še mars na ASC v 12. v Dvojčkih...
No, tole je res malo podobno - zmeraj se mi j namreč hecno zdelo, kako to, da nimam nič v Dvojčkih (se kar počutim, Mars v Ribah z Merkurjem in Luno mi daje podoben drive in tudi nervozen znacaj in dinamiko, pa tudi telesno konstitucijo).

Ja - moja Linija v tarotu (po vrsti): 13, 20, 2, 15, 5 (*je pa zanimivo, ker je dosti sorodnosti z astrološkimi položaji, le da v horoskopu nimam močnega Saturna, tukaj pa Đavota čutim kar močno, vendar so to spet lahko le Plutonovske energije).
Ja - Đavota pa sem poštekala točno z njegove sprednje strani (torej padla na finto prav pri njegovem najbolj vidnem sporočilu) - bila sem zelo "na moč"... Sebična pa se mi zdi, da nikoli nisem bila (prav tako nisem zavistna in maščevalna, sem pa malo škodoželjna, vendar ne prav zares... Recimo, da imam samo tak smisel za humor). ;)

Razen zdajle sem malo sebična... Priznam, da mi prav godi, ko se kdo ukvarja z mano, mi malo razlaga (zelo fino je slišati še druga mnenja, pogledati zadeve z zornih kotov drugih) - ponavadi samo jaz "garam",... :~)))

Poleg tega pa debatirati z nekom, ki pozna "đavolje stopinje"!!! x8Dx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#37 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 27. julij 2002, 01:00

Pozdravljeni vsi raziskovalci astrologije!

Javljam se prvič in upam, da bom pravilno vnesla ta moj komentar,
drugače se pa opravičujem in se bom na napakah tud kaj naučila :).
Želim odgovoriti na vprašanje Marse, katero znamenje čutim najmočneje.

Menim, da je to ASC Device, ki pa je obarvan z opozicijo zasanjanega
Sončka v Ribicah, čeprav nimam nobenega planeta v Devici.
Opravljam delo računovodje in se vsak dan srečujem z natančnostjo.
Od nekdaj sem znana kot mirna in tiha. Večkdo je skušal iz mene
spraviti kakšno kletvico, pa mu ni uspelo.
Vendar je tej Devici v meni večkrat Ribe dopovejo,
da je svet pisan in lep in se zagledam v sončnico na polju,
ali igrive lastovičke in vem, da ni ugoden dan
za urejanje vseh živčnih pretiranih skrbi moje Device...
Obenem imam Luno v Kozorogu, kar da prednost resnosti.
Vladar Merkur pa je v konjunkciji z Jupitrom v Ribah,
tudi zato nisem znana kot glasen govorec.
V glavnem, ko potegnem črto - je to Devica.

Vendar menim, da je to težko odgovoriti, ker pridejo obdobja,
ko je poudarek na drugih znamenjih - recimo, pri daljših aspektih
Saturna, Urana, Neptuna, Plutona. Takrat se bo ista oseba odločila
morda drugače? Recimo, vem da sem v obdobju tranzita Neptuna čez
Venero bila pa čisto ribja umetniška v svojem sanjskem svetu,
seveda me je Devica čez čas spet prizemljila...

Zanima me nova tema: ožganost planetov
oz. kako občutite, če je vaše Sonce v konjunkciji z drugimi planeti.
Primer: če je Sonce v konjunkciji z Uranom
ste nemirni in polni idej? Hiša, ki ji vlada Uran pa ima probleme?
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#38 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. julij 2002, 01:00

Živjo, Stanka in dobrodošla! :)

Hvala za tvojo objavo...
Si pa mi nekako potrdila moja dosedanja sklepanja... Ugotovila sem namreč, da če imamo Sonce v tako imenovanem "šibkejšem" znaku, kot je npr. Tehtnica ali Ribi, največkrat res "prevlada" znamenje Ascendenta, sploh, če je ta "močnejši" (npr. Oven, Lev, Škorpijon, Kozorog), zanimiv pa je npr, ravno tvoj primer, ker gre za Devico, ta pa pravzaprav ni tako močno znamenje, kot tudi asc sam v tem znaku pač ne toliko potenten... Seveda v tvojem primeru Ascendentu v Devici "pomaga" tudi Luna v Kozorogu. To je zagotovo - saj ti to daje to zemeljskost.
Najbrž tudi misliš, da nisi ambiciozna - jaz pa bi lahko rekla, da si celo preveč vsega želiš. :)
Dobro razmišljaš - seveda, saj so Ribe ravno med znamenji, ki najmočneje čutijo vplive planetov, torej tudi njihove tranzite, sploh, če gre npr. za vladarje (Merkur, Neptun, Saturn) ali drugače močne (npr. močno aspektirane) planete.

Dobro si omenjala ožganost, vendar je bolje in primerneje odpreti novo temo.
Sama novih tem v Astrologiji zdaj ne odpiram, saj že tako komaj sledim, poleg tega pa so počitnice in jih ne odgovarja toliko (potem pa nas ne ostane prav veliko).

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#39 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 28. julij 2002, 01:00

Pozdravljeni
Moj strelec je - mislim vsaj pod nenehnim vplivom ascendenta - scro.
Čeprav marsikdo misli, da sem - vsaj navzven tipični predstavnik strelcev.
v glavnem polna optimizma in življenjske energije. torej, kar prekipevam od vsega.
vendar ne letos. to leto si me je očitno privoščil scorpijon in smo tam.
aha,glede kavadratov - priznam da sem popoln laik, jih v svoji natalni karti ne vidim.
pač pa ogromno trikotnikov...haha. razlaga nevedneža...vendar sem primerjala z drugimi in res. niti enega kvadrata nimam. tako.

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#40 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

To, da nimaš kvadratov Nataly pomeni samo da problemi ki pridejo do tebe se ti izmuznejo, ne občutiš kdaj nastane problem.Vendar vsaki težji tranziti planetov, ti pa puščajo navidezno nepremagljive ovire.To doživljaš še toliko močneje, čustveno (asc. scor.).
Veliko trigonov pa te lahko naredi le ležerno, čeprav so trigoni harmonični aspekti, le preveliko število teh naredi človeka lahko lenega se ne razvija, niti ne čuti potrebe po tem.
Krizo ki jo imaš je le momentalna, sigurno ti kakšen planet - malefik tvori dinamičen asp.
Lahko je pluton ki je sedaj v strelcu(konj sonce) ali saturn (dvojčki opoz. s tvojim soncem)


DR.G



Marsa preučil sem tudi tvoje karmične karte, smrt (13) pomeni da te bo čez življenje peljala vedno nepredvidljiva pot - sicer je to karta ki označuje otroštvo, in tvoje ni bilo rožnato, vendar skozi to si lahko odrasla in že druga karta suđenje(20) ti pove da vse kar se ti je dogajalo bo prišel "pay back" - time in vse kar boš delala te bo spremn+ljal v dobrem in slabem - to je karta ki pove udsodo dobrega ali zlobnega človeka.Tretja karta je magična karta , ki nakazuje veliko notranjo moč, tudi dobroto je sicer relativno hladna karta , vendar ima vrlino nedotakljivosti uma. V povezavi z prvo in drugo karto ti napoveduje zresnitev in začetek razumevanja nerazumljivega
Četrta đavol te bo peljala v neko skušnjavo- pazi se da se ne začneš ukvarjati z črno magijo, kajti to te bi sesulo, varstvo ti daje tu papa (5), ki pelje do razumevanja nove dimenzije.In tu ti đavol lahko pomaga daje neomejeno energijo, seveda če upoštevam da se suđenje preživela (konec otroških travm, ki ti jih je prizadela smrt- prv. karm. k.).

Kakšen komentar na (10,9,19,11,13)

DR.G

#41 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Nataly - ko sem prebrala tvoj post, sem takoj pomislila - morda bi bilo dobro, ko bi imela kakšnega.. (kvadrat)... ;)
Meni odsotnost kvadratov (vednar enega le imam, in to zoprnega in tečnega) "kompenzirajo" opozicije, pravzaprav pa tudi konjunkcije, imam pa tudi nekaj inkonjunkcij.
Strinjam se, da je premoč trigonov lahko zelo "medvedja usluga" - sama imam 11 trigonov.
Res sem v nekaterih rečeh nagnjena k delovanju po "liniji najmanjšega odpora", vednar sem po drugi strani zelo trmasta in borbena, še posebej, če gre za mojo ali pravo stvar, tako težko pravzaprav rečem, da delujem po omenjeni liniji. :)))

Strinjam se z Dg.G. - tudi sama sem takoj pomislila na to, da je zdaj Pluton delujoč na tvojem Soncu ali tam nekje okoli njega (vem - Pluton je skoraj desetletje "ružil" po mojem Asc, poznam podobne trenutke, situacije in stanja), sploh seveda, če se zraven pojavi še težek Saturn (v opp).
Saj v bistvu SI Strelec, nekako - sem zdajle pomislila... Škorpijonček ti vrže vabo, ti nastavi past, tvoj Strelec navdušeno pograbi - in se v to preveč "meče" oz. vrže.. Ja - to bo to pri tebi.. ;~))
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#42 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Dr.G. - Spet hvala za tvojo interpretacijo - rada jih berem...
Zelo tudi drži, kar si napisal, nekako...
Za black magic se ne boj - moja 13-ica mi nekako omogoči, da takoj in prec v življenju plačam svojo karmo, kot praviš, tudi zato, ker je takoj 20 (sodba)...
Tako imam srečo, možnost in priložnost takoj plačevati vse račune v življenju. Saj to je včasih moteče, a raje imam, da takoj vem, zakaj se je kdaj kaj zgodilo, kot da bi "vzorec" poštekala šele skozi več življenj.
Tako sem "MOČ" tudi kar takoj že v zgodnji mladosti uspela poštekati.
Res je - ni mi bilo lahko, poznam moč z obeh, z vseh plati - tudi sama sem seveda zato (ne bi moglo biti drugače, Asc, Pluton na Mc, 13, 15...) jo precej uporabljala in celo izkoriščala. Vendar je v vseh primerih šlo za neumne nečimrne štose potrjevanja. To zdaj pač vem.
Ne govorim o plemenitosti, ko pravim, da se ni za bati, da bi me kaj temnega prevzelo. Sem samo preveč praktična in preveč pravzaprav tudi površna za kaj takega. Kot bi tisti, ki me je sestavljal, nekako vedel in bil pozoren, mi ni namenil sovraštva in zavisti in tudi ne maščevanja, pač pa precej jeze in nekaj prezira.
Torej - morda me tu rešuje Svečenica, sploh pa itak papež - ki je tudi 5. karta, kot tudi sicer. Na pravem mestu, takorekoč.

Tudi so me že preizkušale seveda vsemogoče sile....
Jaz pa raje jasno gledam in sem iskrena in kul. Preprosto.
Pravzaprav tudi - če sem čisto iskrena - ne da se mi. Big deal...
Raje delam in ustvarjam dobro, kot da bi se vlekla brez duše po kotičkih in sencah in tesnobah in mrakih. ;))

Res sem včasih zelo hladna in razumska (saj si lahko privzamem kar precej vodnarjevih lastnosti) - tako to Svečenico nekako tako jemljem - v povezavi nekako z Venero.
Papež pa kaže tudi na moje vrednote - imam tudi Venero v Biku in prirojeni čut za pravico in vrednost.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#43 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Uh, tudi ti si zaznamovan z nenehnimi spremembami, prav tako pa si bil prisiljen v nenehna odrekanja... Še dobro, da imaš zraven Sonce, pa tudi na dobrem mestu.
Vidim askezo - pa ti si bil ali boš celo v nekakšnem samostanu, ali boš zelo dolgo ali zelo dolgo živiš nekako v osami, "daleč od oči".
Najbrž se ti je v življenju zgodilo nekaj zelo težkega, kar praktično nekako zaznamuje vse tvoje življenje. To te je tudi hitro zresnilo.
Hecno je, da kljub temu, da vem, da si Vodnar, nekako čutim oz. opazim malo prepletenega kozoroga... Ne spomnim se, ali imaš Merkur v Kozorogu (ali morda Venero)? (*Aha, res je, merkur, zdajle sem šla čekirat)...
Hecno - imaš skoraj MD - ker mars v dvojčkih, mars pa je eksaltiran v Kozorogu - imaš torej nekako zamenjano (merkur/mars) - to ti najbrž potencira oba.
Vendar me celo preseneča tale tvoj Mars... Deluješ namreč precej umirjeno... Če mi ne bi povedal in me recimo vprašal, kaj da si, bi zagotovo rekla kozorog.
No, zdaj pravzaprav vidim, da je to povezano tudi malo s pustinjakom - ker imam jaz ene svoje sisteme in ne jemljem recimo, da je puščavnik zdaj nujno devica ali kaj.
Ti si torej nekdo, ki v osami razmišlja in ga doleti preblisk (Sonce zatem).
Morda imaš nalogo to lansirati in se s tem recimo bosti z vsem živim in z vsemi živimi, ali pa te na račun tega doleti nekakšen izziv, zaradi katerega moraš popolnoma prepozicionairati svoja stališča - ali pa imaš nalogo, da to prebujaš pri drugih oz. jim pomagaš na tej poti.
Morda kaže zadnja 13 tudi na to, da se moraš pač sprijazniti s svojo vlogo samotnega raziskovalca in znati presekati v življenju z vsem, kar je zate obremenjujoče in te vleče nazaj - kajti imaš veliko za narediti...
Aja - stalno nadzorovanje, zelo pomembno ti je bilo naučiti se spraviti zadeve pod kontrolo....


Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#44 mucka--

mucka--
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 9

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Name najbolj vpliva moje Sonce v Škorpijonu... x:)x

mucka-

#45 DR.G

DR.G
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Zanimiva interpretacija Marsa, prav nadušuješ me s temi tvojimi pogledi.Jaz sem si moje karmične karte razlagal dosti drugače. prva kolo sreče mi pravi da sem nagnjen k gemblingu., v horoskopu se to vsovpada z sonce vodnar, asc. dvojček in polna 5 h ( pluton, uran, točka sreče, in severni vozel).
Res je da celo življenje neki gemblam oz postavljam življenje da teče kakor teče, s tem doživljam vrhove in padce, s prvo karm. karto gledam še povezave na drugo.Puščavnik me je spucal vseh padcev iz preteklosti- to imaš prav dal sem se v osamo in v razmišljanje.Vendar sonce tu nakazuje ponovni vspon in če je puščavnik našel svojo luč je našel sonce.MODROST.
Skozi četrto karto imam možnost izkoristiti to modrost vendar bo težko, ker peta karta me bo metala če ne bom umiril energije skozi prvo karto.Tu se popolnoma strinjam s tabo da potrebujem nadzor. V astrologiji je to moj saturn ki je v prostem teku ( na zadnjih stopinah raka).
Za venero pa si ugotovila res je v kozorogu, vendar ni tako hladna, ker je v 8 h (obstaja nevarnost substilnosti), vendar mi omogoča z konj. merkur nepristransko sojenje, čutenje, razmišlanje.
Moj mars je res bolj navidezno umirjen, saj je v dvojčkih in to veš da je samo verbalno nastrojen in ker je v 12h ne more biti zunanje agresiven, samo notranje kar se mi je že dogajalo.
Zato je potreben šport, da se rešiš tega pritiska ( veliko dobrih športnikov ima marsa v 12h oz. v aspekt. z neptunom.
Hvala ti marsa še za drugačno perspektivo gledanja karm. kart

DR.G

#46 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. julij 2002, 01:00

Ha! gembling, kot praviš - ne, a veš, da ne bi sploh pomislila... Hecno, kako me je zavedel tvoj kozorog.
Res, seveda, Vodnar, Dvojček, 8. hiša. 5., potem pa kolo srece...
Res.
Vendar sem jaz morda gledala drugače - morda nekako tvojo pot in ne toliko načine... morda. :)

Aha - mars v 12. hiši - poznam take "lisce"... ;)
To je potem res ta tvoja nekakšna "zadržanost", po drugi strani pa morda ne bi imel toliko razumevanja, če ne bi imel tega položaja (kot tudi močne 8. hiše)..
Morda pa sem samo bila preveč površna... :)
Veš da sem pa pomislila na šport, pa mi je bilo mimo ti to sugerirati, kao... "šport je najprimernejša..." itd..,. saj veš.. :)

Mene tudi šport "rešuje" (čeprav daleč od tega, da bi bila športnik ali da bi se ukvarjala s športom, sem pa nekako "športen tip".. Rada se gibam in sem gibčna in hitra in artikulirana).
...

Zadnje čase še posebej močno čutim Uran (mislim, da imam letos Luno ali ASC v Vodnarju) - ko smo že pri temi "kateri položaj čutite najmočneje"... Zadnje čase res čutim pri sebi močno vodnarsko noto.
MC deluje.. morda. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#47 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. julij 2002, 01:00

Name najbolj vpliva moje Sonce v Škorpijonu... x:)x

mucka-


A res?
Čemu (kateremu položaju) pa potem lahko pripišemo tvojo "mucko" - tvoj nick? x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#48 mucka--

mucka--
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 9

Objavljeno: 30. julij 2002, 01:00

:8): Joj...težko vprašanje Marsa. "mucko" bi verjetno pripisala ascendentu.




mucka-

#49 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. julij 2002, 01:00

Ki je? x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#50 mucka--

mucka--
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 9

Objavljeno: 30. julij 2002, 01:00

Moj ascendent? Strelec

mucka-




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0