pod besedo friteza verjetno takoj dobimo asociacije kot so:
mastno
holesterol
olje
smrdi
maščoba
pa še enkrat olje
gostilna
in podobno...
Pa so bile kljub temu včasih zelo popularne...
Tokrat vam bom zaupal novo uporabno vrednost friteze ( za tiste ki jo morda še imate na podstrešju). Torej v fritezo namesto olja naliješ vodo. V vodo daš krompir, zelenjavo pa naložiš v mrežico, mrežico pa obesiš nad vodo. Zelenjava se skuha na pari, krompir pa potrebuje malo dlje zato je v vodi. Vodo moraš vsaj enkrat še malo dolit. Kosilo fertik v 20 minutah !!! Zelenjava nič razkuhana ...
Friteza !!!
Avtor teme:
doc_zenith
, 30. mar 2003, 09:01
#1
Objavljeno: 30. marec 2003, 09:01
[FONT=Geneva]Pes brez glave nima face !
#2
Objavljeno: 12. maj 2003, 18:20
Zanimivo!
In je užitno?
In je užitno?
#3
Objavljeno: 12. maj 2003, 19:26
Ja - zanimivo - kul, da si podal, Doc Zenith!
Sama sicer tega niti ne uporabljam, niti nisem nikoli, niti ne bom, niti ne pogresam, a se mi zdi koristno tole vedeti, sploh, ce imas doma, ali, kot pravi Doc, nekje na podstrehi, in bo tako gotovo to za marsikoga koristen podatek.
Ne vem, zakaj ne bi bilo uzitbo - saj je pac kuhano.. po mojem je najbrz cisto kul...
Sama sicer tega niti ne uporabljam, niti nisem nikoli, niti ne bom, niti ne pogresam, a se mi zdi koristno tole vedeti, sploh, ce imas doma, ali, kot pravi Doc, nekje na podstrehi, in bo tako gotovo to za marsikoga koristen podatek.
Ne vem, zakaj ne bi bilo uzitbo - saj je pac kuhano.. po mojem je najbrz cisto kul...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso
Picasso
#4
Objavljeno: 12. maj 2003, 20:28
friteza proteza
#5
Objavljeno: 13. maj 2003, 13:11
Kakšna ideja in meni se zdi uporabna, čeprav imam tudi krompir pečen zelo rada, res pa je kar praviš, kalorije pa takšne, da ga raje kar kuham, solim in ga takšnega jem.
#6
Objavljeno: 13. maj 2003, 15:39
Življenje je kratko, zato je treba uživat. Malo krompirčka si lahko privoščimo!
#7
Objavljeno: 14. maj 2003, 19:17
večji problem krompirja je ta da ima visok glikemijksi indeks, kalorije pa takšne, da ga raje kar kuham, solim in ga takšnega jem.
[FONT=Geneva]Pes brez glave nima face !
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0