Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Delo na sebi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
11 komentarjev na to temo

#1 SVET KRISTALOV

SVET KRISTALOV
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 9. marec 2002, 01:00

Delo na sebi pomeni, da pazimo na svoje misli, spanje, hrano, družbo, da pazimo kaj beremo, poslušamo, kaj gledamo po televiziji, da pazimo na energetsko čistočo svojega bivalnega prostora ipd. Delo na sebi pomeni iti čimveč v naravo, z ljubeznijo in ne fanatično živeti s svojo religijo, saj je Bog energija, ki predstavlja mir, popolnost, ki je človek s svojim razumom ne more v popolnosti razumeti, lahko pa si z njo preko svojega srca pomaga, da se obvaruje pred različnimi škodljivimi vibracijami in zablodami, da ohrani svojo auro čisto, če vsakodnevno moli ali pa meditira na energetsko pozitivnih mestih.

Z delom na sebi ohranjamo svoje fizično in psihično zdravje. Z delom na sebi pa delamo dobro in prinašamo energetsko dobro svojim bližnjim v okolju kjer živimo in delamo.

Delo na sebi ne prenese polovičarstva, špekuliranja in taktiziranja, temveč zahteva od nas 100 % prizadevanje vsak dan na vsakem koraku in celo življenje. Ne sme pa se zgoditi, da bi se skrivali pred svojimi obveznostmi doma in v službi in se sklicevali na delo na sebi - to je potem že fanatizem.

Delo na sebi zahteva, da prisluhnemo svoji intuiciji in opustimo v svojem življenju mnoge nekoristne in celo škodljive razvade. Delo na sebi nam pomaga, da bomo dosegli svoj notranji mir in bomo svoje obveznosti bolj potrpežljivo izpolnjevali in bili bolj strpni in razumevajoči do soljudi.

Ko delamo na sebi, na primer v meditaciji na energetsko pozitivnem mestu, se umirimo, razbremenimo in vidimo, kje delamo napake v svojem življenju. Pomembno je, da smo do lastnih napak samokritični, saj nas samokritika pelje naprej, z opravičevanjem stvari pa nikamor ne napredujemo. Naš ego ima žal vedno pripravljen izgovor in opravičilo za naše napake, kar pa sicer ni pravilno.

Ne glede na to koliko smo delali na sebi, šteje v življenju samo realnost. Človeku, ki veliko dela na sebi in ima partnerja, ki nič ne dela na sebi, se bo zgodilo, da mu bo njegov partner, ko sta skupaj v intimi posesal vso energijo, ki jo je dobil z delom na sebi in mu še umazal njegovo auro. Na podoben način lahko postane tudi človek drugemu človeku energetsko podrejen. Stvari se lahko dogajajo nezavedno ali zavestno in tako človek ne more napredovati k svojemu cilju, to je k...

#2 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 20. marec 2002, 01:00

Nikjer ni govora o kristalih?! Kolikor vem je kvarz kristal ali kamena strela univerzalen, da se čisti v slani vodi in na soncu. Kaj se dogaja , ko ga držimo v levi roki?

Tomaž

#3 terezia

terezia
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 27. maj 2002, 01:00

Tomaž, lepo pozdravljen!
Opazila sem tvoje vprašanje, pa bi ti morda poskušala najti odgovor kar iz knjige gospoda A.M.Albina Škrabla, ki ti ga kopiram z njegovim dovoljenjem.

Pozitivni kristali nam lahko pomagajo pri zdravstvenih težavah in ohranjati zdravje. Pri svojem delu uporabljam tehniko polaganja pozitivnih kristalov v roke človeka, ki mu pomagam. Kristal, ki ga položim v roke, pa tudi nakit in talismani iz kristalov (prstani, verižice, zapestnice…), ki ga nosimo na telesu, vplivajo na pretok energije.

Tehnika polaganja kristalov na energetske centre ali čakre, je po mojem mnenju, v evropskem prostoru manj primerna, zaradi tukajšnjih vibracij in nedoslednosti pri ljudeh, kadar gre za uporabo in vzdrževanje pozitivnih kristalov.

Vsak kristal oziroma nakit iz kristalov (če je programiran ali ne) okrepi pretok energije, odstranjuje okvare, olajšuje…, če ga zaprosimo, da nam lajša karmo, kolikor je to dovoljeno.

Pri nekaterih kristalih ni pomembna velikost, lepota, čeprav priznam, da barve igrajo svojo vlogo pri vseh kristalih.

Izhajam iz svojega skromnega znanja o kristalih, ki mi ga je bilo dano spoznati, vse, kar sem spoznal o energiji, razsežnosti kristalov, je samo kapljica v oceanu.

Zelo težko je ajurvedsko kristaloterapijo prenesti na zahod. Moja srčna želja je, da bi vam jo dovolj približal, in da bi vam knjiga Čudoviti svet kristalov tudi kaj pomagala pri osmišljanju vašega življenja. Koliko bom v teh prizadevanjih uspešen, pa bo prinesel čas.

Kristali so večni, njihove vibracije ne moremo uničiti, četudi jih raztreščimo na koščke. Kristali so živi. Ves čas sprejemajo in oddajajo energijo. Vplivajo na druge organizme, ne glede na to, če se mi tega zavedamo ali ne.

Če smo v prostoru, kjer so pozitivni kristali, potem ti delujejo na nas pozitivno, čeprav jim ne namenjamo posebno pozornost, ali vsaj ne zavestno.

Kristali imajo sposobnost, da delujejo na nas v celoti, in da vplivajo na naše fizično, čustveno, mentalno in duhovno telo, seveda ne vsak kristal enako, temveč v skladu s svojo vibracijo. Lahko bi rekli, da zapolnjujejo vrzeli v naši auri ali energetskem telesu. Kristali ves čas oddajajo vibracije, mi pa jih vede ali nevede sprejemamo. Velikokrat se zgodi, da ljudje ne znajo ceniti in zaznati vibracij, ki jih oddajajo pozitivni kristali.

Pozitivni kristali nam ne morejo škoditi, saj vsebujejo modrost univerzuma. Pozitivni kristali oddajajo določeno vibracijo, ki nam "posvetli" temna mesta v naši auri. Tako nam pomagajo, da se poslovimo od negativnih čustvovanj in negativnih miselnih vzorcev, s tem pa se odpravlja tudi vzrok za bolezen.

Vsi ljudje si želimo biti srečni, vendar nam na naši poti k sreči velikokrat spodrsne. Negovani pozitivni kristali so nam lahko v veliko oporo pri iskanju prave sreče.

Z negovanimi pozitivnimi kristali si lahko krepimo zdravje že, če jih imamo v delovnem in bivalnem prostoru, vendar ne blizu električnih aparatov, ker motijo delovanje kristalov.

Negovane pozitivne kristale lahko nosimo kot nakit, lahko jih v naravni obliki podržimo ob določenem delu telesa ali jih programiramo, da nam pomagajo premagovati določeno težavo ali bolezen.

Izkušnje so me naučile, da je pomoč ljudem uspešnejša, če pozitivne kristale programiramo, vendar je za to potrebna zmožnost, da se znamo zbrati in vstopiti na višje stanje zavesti.

V srce kristala projiciramo prošnjo. Prosimo, naj kristal pomaga določenemu človeku pri določeni bolezni ali naj mu ohranja njegovo čustveno ravnotežje ali naj mu bo ob strani pri kakšnem delu in podobno. Tako energijo kristala usmerimo. Kristal, ki razpršuje svojo energijo v prostor, jo bo pošiljal le v skladu s prošnjo, ki smo jo "vsadili" v njegovo srce. Takšne vibracije potem vibrirajo v našem auričnem polju.

Ko je programiran kristal opravil nalogo, za katero smo prosili, ga očistimo fizično in mentalno. Kristal fizično oziroma energetsko očistimo v gosti raztopini morske soli in vode. Mentalno kristal "odprogramiramo", odvežemo ga naloge, za katero smo prosili in se zahvalimo za pomoč. Kristal energetsko okrepimo s tem, da ga postavimo na sonce.

Neprogramiran kristal dela s 5 % zmogljivostjo. Na potrebno večjo zmogljivost ga lahko aktivira kristaloterapevt. Vsakemu posamezniku, ki pa bo poskušal sam aktivirati negovani pozitivni kristal na večjo zmogljivost, pa mu bo to uspelo le v skladu z doseženo zavestjo. Na višji zavesti ko je človek, bolj previden in odgovoren mora biti. Za razvijanje človekove zavesti velja, da če ne napredujemo, že nazadujemo. Vsi ljudje smo poklicani k temu, da bi bili bogati v svojem plemenitem razmišljanju in imeli odgovorno zavest. To lahko dosežemo z vsakdanjim delom na sebi.

Kristali so dar matere narave. Pozitivne kristale lahko uporabljamo tudi za podporo na poti duhovne rasti. Iz zgodovine vemo, da jih je uporabljalo veliko plemenitih ljudi. Če meditiramo ali molimo na energetsko pozitivnih mestih in imamo pri sebi univerzalne, energetsko očiščene neobdelane pozitivne kristale, na primer kameno strelo, rozenkvarc, opal, ametist, se nas bo meditacija ali molitev bolj dotaknila in obrodila sad duhovnega miru in ljubezni.

Negovani pozitivni kristali nam bodo torej s svojo vibracijo pomagali, da bomo lažje ohranjali tisto zavest, ki smo jo dosegli med meditacijo ali molitvijo.

Večje pozitivne kristale lahko postavimo v prostor, da bodo blagodejno vplivali na rastline, živali in ljudi. Ametistna žila ali geoda ametista, nebrušen rozenkvarc in kamena strela lahko zelo blagodejno vplivajo na ljudi in pripomorejo k boljšemu počutju. V tujini sem praktično doživel, kako močna je energija velikega števila pozitivnih geod ametista na enem mestu.

Ljudje bodo lažje in bolje delali, med njimi ne bo prišlo do konfliktov, če bodo prisotni prej omenjeni pozitivni kristali. www.kristali.comtron.si

Lahko mi pišeš na Email: terezija@pinkponk.com LEP POZDRAV.


terezija

#4 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. maj 2002, 01:00

Fino in hvala Tereziji, Zlatku Sehovicu Albinu Škrablu za tele prispevke.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#5 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 18. junij 2002, 01:00

Se strinjam s tabo.Več nas bi moralo tako mislit.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#6 Kristali

Kristali
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 17. oktober 2014, 15:14

S kristali se učimo celo življenje. Predvsem nas usmerijo naprej in so res odlični za vse, ki delajo na sebi, iščejo svoj smisel in prav tako tudi za vse zbiratelje in tiste, ki se želijo z njimi zdraviti. Se mi pa zdi, da je premajhen poudarek na drugih stvareh, katere lahko dobimo s kristali. Lahko nam pomagajo pri iskanju službe, ljubezni, doseganju raznoraznih ciljev itd. Vendar sama zagovarjam dejstvo, da samo kristal v žepu ni dovolj.



#7 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 17. oktober 2014, 18:24

S kristali se učimo celo življenje. Predvsem nas usmerijo naprej in so res odlični za vse, ki delajo na sebi, iščejo svoj smisel in prav tako tudi za vse zbiratelje in tiste, ki se želijo z njimi zdraviti. Se mi pa zdi, da je premajhen poudarek na drugih stvareh, katere lahko dobimo s kristali. Lahko nam pomagajo pri iskanju službe, ljubezni, doseganju raznoraznih ciljev itd. Vendar sama zagovarjam dejstvo, da samo kristal v žepu ni dovolj.

kako pa lahko kristali pomagajo pri iskanju službe ali ljubezni.....



#8 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 17. oktober 2014, 19:11

kako pa lahko kristali pomagajo pri iskanju službe ali ljubezni.....

 

nekatere ženske pač padejo na ta briljantne kamne laugh.png reci temu ljubezen laugh.png


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#9 Kristali

Kristali
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 17. oktober 2014, 19:42

Bistvo je delo na sebi. Saj. Kristal v žepu ni dovolj. Da ne iščeš službe in kupiš kristal, ta bi bila pa res dobra. Kristali pa zares pomagajo pri preobrazbah. V enem stavku se to ne da opisat, je pa tega že veliko napisanega drugje. Vsak pa ima svoje izkušnje. In prav je tako.  Duhovni svet nam daje veliko orodij, da se čimprej premaknemo ...toda vsak naj gre po svoji poti.



#10 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 18. oktober 2014, 05:01

Čudovit performans sorcerer.gif


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#11 Upornik

Upornik
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 6. februar 2015, 12:17

Delo na sebi pomeni iskati, spreminjati, graditi, ... vso življenje. Kristali so le pripomočki, ki ti kažejo pot - kje začeti in kam se usmeriti.



#12 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 6. februar 2015, 13:27

Delo na sebi pomeni iskati, spreminjati, graditi, ... vso življenje. Kristali so le pripomočki, ki ti kažejo pot - kje začeti in kam se usmeriti.

vauu

kateri kristal pa to zmore ??






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0