Kruh
#26
Objavljeno: 29. april 2003, 19:37
Sem jih poklicala v Trzin za moko, pa moža ni bilo doma, gospa pa ni tolk domaca v tipu moke, tko da sem rekla, da poklicem po praznikih. Sej se mi ne mudi! Upam, da bo, vsekakor pa NAJLEPSA HVALA za informacije
#27
Objavljeno: 29. april 2003, 19:39
Kljuka,Bom poročal o uspeho pire!
a bos kaj ceneje pirino moko prodajal
#28
Objavljeno: 4. maj 2003, 21:58
http://www.astrologi...t=ST&f=11&t=394
Resnično je dober!
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
#29
Objavljeno: 4. maj 2003, 23:09
Kul, ko si tole se potrudila poiskat.
Ma, itak se ful potrudis, Daisy...
V Forumu Prehrana pa si mislim da itak bila prva, ki je kaj objavila - in nisem ziher, ce ni bilo ravno nekaj takega... vsekakor je bilo nekaj testenega...
Tudi Kljuka pa je ze hvalil Piro nekje - in kot kaze smo sli ze cez vse te faze - zdaj dejansko se bojo videli ze rezultate...
Vidim, da je Pokowc podal ful dober predlog - da bi poiskali, ce je kje kaj o kruhu taksnega...
To bi bilo kul - joj, res... kruh...
Samo da se spomnim nanj, mi ze zadisi.
Kruhek...
Aja, saj res! pa to ni res!!! zdajle se sele spomnim ali kaj!!! Tamle imam - mama mi je danes dala kruh.. ki ga spece.
Yes!!! Skoda ker sem vceraj za spinaco porabila maslo...
Picasso
#30
Objavljeno: 5. maj 2003, 21:38
Mlin in pekarno Krejan sem dobila – gospa prijazna!
Pravi, da pri njih nimajo moke po tipih, saj je vsa polnovredna (pri mletju se izgubi najvec do 5 % snovi), imajo pa vec vrst moke: mesana psenicna + pirina + rzena, pa sama psenicna ali pa rzena, mogoce se kaj.
V LJ. pa prodajajo pa na glavni (pokriti) trznici (pa menda tudi v Plavi laguni za Bezigradom), tko, da se bom lazje spravila in kupila tole mokco
#31
Objavljeno: 6. maj 2003, 00:36
jst sm BOLAN na kruh
sam kaj, k mi kislino dela
bi za topu kruhek papu svoj repek
#32
Objavljeno: 6. maj 2003, 09:42
Slabe in grešne misli še želodček prepozna in potem reagira tak kot mora.
ena,dva,ena,dva
#33
Objavljeno: 6. maj 2003, 13:54
Jemo vsakršnega, vendar, če je današnji in včerajšni, pojemo najprej svežega potem starega kajti mislim, da drugi dan sta oba ne-sveža. Ne vržem nobenega stran ker ga kupim toliko kot porabim, sproti.
LP!
#34
Objavljeno: 6. maj 2003, 13:55
cheb to blo tko kt ti praush
pol bi lohk zhveu od prodaje kisline
(tko jo mam pa sam takrat ko jo neb hotu met)....smrc
je en boshchek
#35
Objavljeno: 6. maj 2003, 15:34
Ti,vsakega doleti kazen takrat ko ga mora.Če ti kruhek ne paše,evo jaz ga ne jam,pa sem živ,zdrav,gibčen,pameten,lep,srčkan,sočuten,ja,predvsem pa rad palamudim,a veš.
Ja,pol pa nehi kruha jest,ane,če te matra.
Pa glih kruh,zakaj??
Aja,kruh je stvarjenje Božjih rok.
ena,dva,ena,dva
#36
Objavljeno: 6. maj 2003, 16:02
ma mene zajebava cel OH obroch
bi umrchku brez OH-ja
#37
Objavljeno: 8. maj 2003, 18:30
Ponavadi, ko ostane pri nas doma kruh (čeprav bolj poredko) naredimo drobtine, pa cmoke, pa tudi supe. Ne vem če veste kaj so supe, saj je to bolj primorska jed, je narejena iz suheha belega kruha, jajc in mleka. Danes bi rekli, ad je hrana revežev, ampak pred leti je bil pravi luksuz. Ampak meni ej še zmeraj všeč.
#38
Objavljeno: 21. december 2003, 20:49
najraje imam polnozrnte kruhke, tanartaboljši pa je stoleten hlebček
#39
Objavljeno: 22. december 2003, 19:22
#40
Objavljeno: 22. december 2003, 19:31
Drugače pa jem raje črnega kot pa belega, pa če je domač pa še bolje.
#41
Objavljeno: 22. december 2003, 19:34
Lepo je, da bosta imela najina otroka med ostalimi spomini na topel dom tudi spomine na vonj po sveže pečenem kruhu in pecivu.
Drugače sem pa pri kruhu izbirčna, pojem ga malo in želim, da je vsaj ta dober.
#42
Objavljeno: 22. december 2003, 19:38
Italijanski
Jaz osebno imam najraje črnega
#43
Objavljeno: 22. december 2003, 23:29
#44
Objavljeno: 23. december 2003, 01:03
Shizim na kruh.
Mesi, vzhaja... in kar je se teh faz...
Kruh je zakon.
Picasso
#45
Objavljeno: 23. december 2003, 06:02
ga boš jedel tudi sredi ceste.
Tadžikijski
#46 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. december 2003, 09:48
#47
Objavljeno: 23. december 2003, 13:42
Še najmanj mi je sicer všeč navaden beli, bolj je čuden, raje ga imam. Všeč mi je črn, ržen, pa ajdov kruh, koruzni, mešani, polnozrnati, skratka ves. Pa tudi pecivo - makovke, rogljički, polnozrnati,.... Kupujem ga vedno po trenutnem navdihu - stopim v trgovino in mi kruhek zadiši, pa tistega kupim. Pojem pa kateregakoli, ne glede na to kakšen je, še nikoli nisem zavihala nosa nad katerimkoli kruhom. V bistvu se mi po pravici povedano zdi afnanje, če ljudje kakšnega kruha nočejo pojesti - npr. kakšni obiski, ko potem raje ne pojedo ničesar, če ni postrežen pravi kruh. Sem bila vzgojena v stilu, da je treba kruh spoštovati in da se ne sme "norca delat iz njega".
Tudi v trgovini, ko sem ga prodajala, me je motilo, če se je stranka kakšnih 5x premislila kakšen kruh bi, pa kateri je dober, pa kateri je mehek, pa trd, pa dober, pa kaj jaz vem kaj še. Razumem edino ljudi, ki ga težje grizejo, da želijo mehkega, ali ljudi z alergijami, da skrbno sprašujejo za sestavine. Če so mene vprašali, kateri je meni všeč, sem vedno rekla, da sem vesela katerikoli se pojavi na mizi....
Sicer pa je bil tudi navaden puhast bel kruh slasten, ko smo dobile vročega v trgovino. Najprej smo poskrbele za svoje želodčke. Običajno smo ga pojedle z maslo, včasih pa smo med dve vroči rezini kruha dale rezino sira, ki se je stopila. Njammmmmmmmmmm . Pa tudi tosat je za spremembo dober.
Ah, ljubim kruh .
#48
Objavljeno: 23. december 2003, 17:58
#49
Objavljeno: 23. december 2003, 19:09
Nemški
#50
Objavljeno: 24. december 2003, 07:46
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0