Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kristalni otroci


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
305 komentarjev na to temo

#101 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 12. december 2003, 10:18

Hehe... če sem pa jaz indigo, pol ste pa vsi vi papeži x:Ix x:o)x - ergo: non sono un indigo x:Dx x:Dx hehe

Kristalka :palec: :palec: :flower: xsrcbumx xsrcbumx
Včeraj sem si vzela nekaj časa in prebrala tisti sestavek, ki si ga postala v ta topic... danes zjutraj sem prebrala do konca... na avtobusu na poti v službo x:)x in malo je manjkalo, da se ne bi zjokala od miru v meni, ki mi ga je tale članek dal (i guess my heart-chakra is over-active al kako že :blink: xg:Dx x;)x ) ... bolj kot sem brala vse skupaj, bolj sem spoznavala Dejkota v tem... :flower: :flower: :flower:

Mamo bom prosila, naj si napiše, kakšen je bil mali od rojstva dalje, kako je potekal njegov razvoj in zakaj misli, da tako... Potem, ko bo imela to napisano, ji bom pa poslala tale članek :palec: Nekaj najlepšega je namreč to, da se mama zaveda, da je mali poseben; ko so ga diagnosticirali z ADHD, je temu nasprotovala... ko so mu predpisali ritalin (hvalabogu je medicinska sestra in ve, da je to "zdravilo" :xx!: totalna štala, kar se "umirjanja" otrok tiče), ga ni hotela in je šla v Italijo iskat neke zeliščne tablete, ki naj bi pomagale pri umiritvi... pa še to samo zaradi tega, da se je mali lahko učil z njo; tega mu ni dajala skoz, ampak samo takrat, ko sta se skupaj učila (sam namreč tako ali tako ni bil sposoben sedet za knjigo več kot 10 minut skupaj)...

Aja... RITALIN!!! Za tiste, ki tega ne veste... Ritalin vsebuje metaamfetamine (ali derivate, tega se ne spomnim zdaj točno), kar pomeni, da je substanca higly-addictive.
Že amfetamini (speed po domače x;)x ... party droga) se smatrajo za higly-addictive substanco; če jih uživaš več kot dva dni skupaj, obstaja zelo velika možnost, da se boš zadeve "navlekel" (tj. postal odvisen od nje oz. v medicinskem jeziku, da se bo tvoje telo tako privadilo nanjo, da brez nje ne boš mogel več normalno funkcionirat). Amfetamini "držijo" (imajo učinek) kakšne 4 ure, potem popustijo. Metaamfetamini (v party-svetu poznan pod pojmom "crystal-meth", "teta Meta" etc.) imajo učinek od 8 do 10 ur; v tem času si na vrhuncu svojih zmožnosti, um in telo delata kot stroj... sposobnost pomnjenja je izredna (recimo 200% v primerjavi v "normalno" - tj. če nismo pod vplivom nobene substance); ko zadeva popusti, pa si totalno izmozgan, samo še "dol padeš"; tvoje telo se namreč iztroši in kapitulira. Zaradi tega, ker ima daljšo razpolovno dobo v telesu (več časa "drži"), je še bolj zasvojljiv kot amfetamin.
Seveda v ritalinu metaamfetamin ni prisoten v tako velikih količinah kot jih npr. jemljejo uporabniki party substanc, vendar kljub temu - je noter. Zaključke lahko delate sami; jaz jih ne bom, ker za to nisem kompetentna. O ritalinu namreč vem točno toliko, kot sem vam tu napisala - v širše raziskovanje problema se nisem spuščala - ; edini podatki, ki vam jih lahko podam, so zgornji o primerjavi med amfetaminom in "teto Meto" x;)x .
Če kdo ve o ritalinu kaj več, bom za komentar nadvse hvaležna. xsrcbumx

Aja... zakaj dajejo hiperaktivnim otrokom substance, ki so klasificirane kot stimulansi? Na hiperaktivne otroke (in tudi odrasle) takšne substance delujejo ravno obratno kot na "navadne smrtnike" - jih pomirijo (medtem ko bi verjetno pri večini od nas konzumiranje povzrožilo pravi naval energije). Zakaj je temu tako, ne vem... Mi je pa prijatelj podal enkrat zanimivo razlago tega, sicer popolnoma intuitivno, ampak je imela rep in glavo. Nisem si zapomnila, ker ima zelo drugačen tok misli kot jaz in se mi ideja ni ravno usedla v glavo, ga bom pa vprašala.


Pa dobro jutro, sončki xsmx

Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#102 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 12. december 2003, 10:36

Soncna vila, kolk pa je star tvoj bratec?

Ful zoprno to, a ne, ko ne mores kaj dosti naredit.. Ampak saj, ne vem ce mi nisi ravno ti rekla, da se bo kaj naucil iz tega.. situacije, v kakrsno je vrzen.. saj si se ti tudi.. pa jaz tudi.
Razmisljala sem, da moram nehat razmisljat o njem kot o mlajsem bratcu.. ker bo v bistvu 18 in jaz sem bila pri teh letih ze precej odrasla.. in je on tudi, samo vcasih je to tako tezko sprejet.. Kako mora bit potem sele za starse, ko dojamejo, da jim bodo otroci usli...


Aliana

Star je 15 let x:)x (aja... Ja, jaz sem bila tista x:)x )

Eh, saj starša vedno bolj opažata, da s svojimi bistrimi vzgojnimi prijemi ne bosta prišla ravno daleč, tako da... bomo videli. Še ata, ki je bil vedno totalni racionalist (pod pretvezo seveda... spodaj je pa mehek kot medvedek in ful intuitiven, ampak si ne pusti, da bi to prišlo do izraza grrrr :ph34r: ), je zadnje čase začel na vse skupaj gledat drugače, hvalabogu.

Mogoče še kakšna "cvetka" mojega bratca.... za dober dan in nasmeh na ustnicah;

Pri treh letih imajo danes vsi otroci sistematični psihološki pregled SPP-3, da se ugotovi, ali se otrok razvija normalno v primerjavi z vrstniki ali pa ima kakšne primanjkljaje (in če jih ima, kje so). No, in gresta mama in bratec (takrat star 3 leta) na ta test...
Vprašanje testatorja: "Kaj leti?" In mali: "Pastir." Testatorju nič - ampak nič!! - jasno :blink: ... ko mama to vidi, pojasni... "Joj, veste, on misli kačjega pastirja!" x:Dx x:Dx x:)x
Vprašanje testatorja: "Kdo ali kaj plava?" Mali: "Jest in Matejka." Testator spet :wacko: :blink: :OoO: , dokler mama ne razloži, da mali že plava in da sta na morju fulkrat plavala skupaj s sestrično, "Matejko" x:Dx
Na koncu je dobil točko plus za bistrost (kar je največ, kar lahko dobi plusa za tole).

Hm. Ain't it nice? Gledat sončke, kako delujejo? Tudi ko sem brala o "cvetkah" drugih otrok, se mi je kar... narisal smile od enega ušesa do drugega. :wub: :wub: :wub:

pa pa folks, grem mal delat x;)x


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#103 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 12. december 2003, 10:40

x8Dx :palec:

Mnogi namesto Ritalina dajejo otrokom modro - zelene alge (tudi moja hči jih uživa že nekaj let)... ker Ritalin nekako zaduši otrokovo razpoloženje, alge pa mu pomagajo do ravnotežja x:)x :vio:

Sončna Vila... več o Indigcih si lahko prebereš v Luninih novicah med zanimivimi prispevki xsrcx

#104 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 12. december 2003, 10:50

Sončna Vila... več o Indigcih si lahko prebereš v Luninih novicah med zanimivimi prispevki  xsrcx

hvala ti, Mateja xrosex xrainbowx xrosex


Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#105 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 14:09

ne bi rad bi zdej neki prpameten tuki, ampka, mislim, da moram
napisat;
zaradi pomanjkanja samo ene esencialne mascobice s katero se hrani ocena rozenica;
lahko privede pri otrocih do hiperaktivnosti (taksne, ki jo opisujes),
pri odraslih pa do lazje oblike shizofrenije!! /kot so mi povedali/

govorim iz lastnih izkusenj (ceprav ne vem ali je bilo povezano z esencialno mascobico)!

bil sem tako zivcen, da sem hodil celo na mestnem avtobusu gor in dol...
kaj so si ljudje mislili si lahko predstavljas!!, sicer pa me je brigalo in me se vedno!

v glavnem, mojemnenje je, da se zadeve da resiti z ustrezno prehrano in ne z tistimi
metaf...neki!!

mateja ti je vrdu napisla!!: spiruline, alge...
/v poizkusih na ameriskih solah so ugotovili, da otroci, k iuzivali spirulino,
so imeli boljsi ucni uspeh, kakor tisti, ki niso!!//; zakaj:
spirulina vsebuje b-kompleks in veliko drugih vitminov; prav B kopleks vitaminov,
pa deluje na nase telo pomirjajoce, oz. ce ga imamo premalo obstaja moznost, da
postanemo nervozni!! da o drugih funkcijah ne nakladam sdej...

morda je vredno premisliti zadevo, morda ne, ker kot pravis so zdravniki....

#106 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 13. december 2003, 15:42

free x:)x

saj mama se tako al tako ne strinja z diagnozo ADHD... ve, da je pač poseben otrok, pa ne in a bad way.... x:)x zdaj, ko je prišel v puberteto, se je malo umiril, tako da ni več takšnih problemov, ampak vseeno hvala za nasvete xrainbowx xrainbowx (možno je, da mu je mama šla kupit glih omenjene alge v italijo, kaj pa vem... :blink: )

hmmm... danes je dobila po pošti članek in faq o indigcih, ki sem ji jih včeraj poslala.... čakam reakcijo x:Dx x:Dx upam, da bo pozitivna :palec: :palec: :detelca:


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#107 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 1. januar 2004, 23:34

pogovor Barbare B. A. s Stevenom Simonom o filmu Indigo:


http://www.childreno...cofindigo.shtml

:vio:

#108 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 28. januar 2004, 07:37

Nova stran o kristalnih otrocih :vio: xsrcx

#109 Beli Mag

Beli Mag
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 60

Objavljeno: 24. marec 2004, 18:42

O, me veseli, da še nekdo spremlja "nove" otroke... Beli Mag, pa so to tudi tvoje izkušnje ali si kje prebral?...

Joj, sem bil dolg časa off...

ne, govorim iz lastnih izkušenj...

Imam enega indigca doma s kristalčkom se pa tud staln videvava...

#110 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 24. marec 2004, 20:20

O, fino, beli mag, da si se spet malo oglasil v tole temo... sem šla še enkrat prebrat tvoj post in moram reči, da tvoj opis 'kristalčkov' zelo spominja na naše indigce... moram pa reči, da nimam takih izkušenj, da bi bili Indigci neprepirljivi in miroljubni... zelo, zelo značilna zanje je močna jeza - taka, da zruka vse naokoli. In z njo silovito treščijo, če kdo preveč poseže v njihovo polje. To pa so moje izkušnje. In zgleda, da imajo take izkušnje tudi drugod, saj so v tem letu izšle knjige prav s takimi naslovi 'Indigo in jeza' in podobne (menda je ena celo v knjižnici medicinske fakultete).

Kristalčkov pa... sori, ker tako rečem... ampak, po moje jih še ni prav veliko in tisti ki so, so še zelo miceni in še ne čisto v tej kristalni energiji.

Me je tale tema potegnila not... x:Ix x;)x... Zelo mi je zanimivo, da me malčki nekako 'prepoznajo'... niti prej nisem bila tiste sorte, ki bi rinila v otroke (tudi v dojenčke ne) in 'buc, buc' in tistega 'povej tetici...' :xx!: (opazujem, kako me starši pozorno gledajo, kaj bom zdaj za en extra stik vzpostavila z otroki, ko toliko govorim o tem... jaz pa nič x:Dx xcivx )... skoraj praviloma se malo odmaknem in malemu nakažem, da spoštujem njegov prostor ... četudi še leži v vozičku, ga pozdravim 'živjo! jaz sem Mateja' in ga potem pustim, da sam izbere, ali želi kakšnega kontakta z mano... no, zadnja leta opažam, da oni miceni dojenčki začnejo nepremično strmet vame in tudi, ko že odhajamo vsak na svoj konec, me spremljajo s pogledom... no, to je ta moj stik, ki pa ga starši ponavadi ne opazijo x;)x


danes je Daša delala doma nekaj za šolo in malo pokukam in vidim, da oblikuje naslov enega dela njihove publikacije... preberem in piše 'INDIGO IN KRISTALNE OSEBE'... :eek: :eek: :eek: ... vparašam, kaj ima to in pove, da je izbrala ta del publikacije za oblikovanje... vprašam, kdo pa je spisal članek in pravi, da nima pojma, da pa je pri njih to nekaj čisto običajnega, da sošolci itak to že vsi vejo...vauuu! sem navdušena, to pa kul! No, pa se spomnim, da se je Dašina razredničarka (ko je bila Daša v 1. l.) zanimala za moje članke in sem ji jih prinesla v branje... morda pa je koga od profesorjev to bolj zanimalo ali morda od dijakov in je kaj napisal o tem... skratka - fajn :palec:

#111 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:01

Hecno, res... Ko sedaj pomislim, da nikoli ne rinem zunaj v otroke, ne stopim k vozičku in se spakujem (tako jaz pravim tistim grimasam, ki jih odraslo počnemo v upanju, da bomo s tem "všeč" otrokom); ampak čez čas ti otroci prihajajo k meni in me cukajo in vlačijo za roke in hočejo "seanse"... npr. pogovore pri svečah...; vsi se "moramo" po turško vsest na travniku, na sredini sveča in potem jim nekaj pripovedujem... V začetku naglas, potem pa vedno bolj potiho, da se na izgovorjeno morajo skoncentrirati...
In všeč jim je to.

Mi je pa "čudno", da se imate (imamo) starši za tako objektivne (nenavsezadnje tudi kompetentne), da lahko svojega otroka ocenite(mo) s takim nazivom..., kot je " kristalni otrok"...
A smo starši objektivni ocenjevalci svojih otrok?
Jih vidimo v pravi luči?
Koliko je vmes pristranskosti?

Sama dvomim, da sem objektivna do svojih otrok - včasih od njih pričakujem več, kot so v danem trenutku sposobni (ali pripravljeni) storiti, včasih pa jim popustim ....

#112 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:08

to je super. meni je šlo v otroštvu ful na živce ko so se vtikali vame

Aira... ja, saj... tisto, ko so nam morili 'no, kako boš rekla?' :xx!: ... sem pa potem videla pri sebi, kako sem se morala nazaj držat, da nisem takih bedarij počela... ker mi je bilo malo nerodno, ko Daša kakšnih prav NI HOTELA opazit ali, ko je imela obdobje, ko NI HOTELA pozdravit in reči hvala in prosim in to... ful mi je bilo včasih neprijetno zraven in sem se s ketnami nazaj držala, da nisem takrat kaj komentirala (kdaj pa tudi sem x:Ix :inocent: )... potem sem ji pa tako, kao mimogrede, kasneje čez dan, kaj omenila... pa mi je povedala, da one pa zanalašč ni tako pozdravila, ker je 'tista' (ali kdorkoli že) itak samo čekirala, ali se lepo obnaša in še 'tko grdo je gledala'... ali kaj takega :o|o: x;)x Po drugi strani pa me je presenetilo, da mi je v tem istem njenem obdobju, kdaj kakšen rekel, da kako je moja hči prijetna in odprta in ljubezniva in se pogovarja tako zrelo...

zdaj sem se spomnila še, kako je v hipu sčekirala situacijo... sva šli enkrat na predavanje Marka Pogačnika in ga pogleda, ko je tam sedel in čakal, ko smo kapljali v dvorano in reče: 'kaj je kul ta človek! glej, do kam sije!'... drugič pa stopiva v hišo k eni ženski, precej znani 'zdravilki' in samo reče: 'pejva hitr ven, ker ne morem bit več tukaj!'


aja... saj v bistvu sem pa želela tole povedat x:Ix xcivx :wacko: (nakladačica jaz)... namreč, da enega precej kristalčka sem imela priliko 'doživet'... ker to je res doživetje... mali je bil star skoraj dve leti in starši (precej znana hoh LJ varianta, dajo veliko na to, da otroci znajo vsaj dva jezika in našteti vse evropske države in take reči) so ga ves čas matrali s tem 'no, pozdravi tegaintega. No, povej toinoto...' smo imeli na morju prikoli čisto blizu, da smo skoraj drug drugemu v baldahin padali. In prilezem zjutraj iz prikole, pa vidim, ko tamali in mama že nekaj vadita (kako se reče...kaj je to...)... rečem 'morgen' in ' uou, lep dan se obeta'... pa soseda prec 'no, kako boš pozdravil?' tamali pa tiho. 'noooo, kako rečemo zjutraj, ko se srečamo?' NIČ. Jaz se zasmejim in si grem kuhat svojo kavo, mama pa čisto 'not pade' v 'kako boš rekel'. Ma, je težila, da sem jo imela poln kufer in sem vmes ene parkrat rekla, da sva se midva že pozdravila in je OK. Je rekla 'NE! REKEL BO 'DOBRO JUTRO'!' Matrala ga je tam več kot eno uro, tamali pa je čisto obmolknil in prav vedela sem, da niti pod razno ne bo uspela s svojim teženjem. Totalni bes jo je popadel in ga je kaznovala tako, da ni dobil tistega za zajtrk, kar je želel, ampak nekaj drugega. In malček ni pojedel niti pikice od zajtrka in ni jedel niti kosila in je bil več ur čisto tiho, samo usta je skupaj tiščal. Prav bolelo me je v prsih, ko sem čutila, kako tole ta otrok doživlja kot nasilje nad seboj. Sicer 'nasilje' poznamo večinoma vsi, ti otroci pa se ne uklonijo, pa naj stane, kar hoče. Za kristalčke je namreč izrazito značilna močna volja in pa velika ranljivost.

Vmes, ko sem tole pisala, je Sanjalica postnila svoje razmišljanje... veš, saj se tudi jaz takole kdaj vprašam... ampak nekaj je... četudi se zmotim v tem... četudi nič od tega ne drži (kaj pa je tisto, kar določa, kaj je res in kaj ni?)... v tem 'poslušanju sebe in otrok' ne čutim, da delam škodo otrokom in sebi... sem pa že večkrat na več mestih napisala - ne maram, da bi kdo razumel, da so to 'nad' otroci ali kaj takega, ker imam alergijo na tele 'nad' variante... sploh bi bilo nadvse kul, ko bi vsi starši začutili, kako so njihovi otroci fajn in vredni ljubezni in... zame bi bilo to dovolj xsrcx :vio:

(sicer pa - če se dvajset let vsak dan več ur družiš z otroki, lahko opaziš spremembe v odnosu do življenja, v vedenjskih vzorcih...)

#113 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:14

Oprosti Mateja, mogoče si me narobe razumela...nisem ocenjevala tebe kot "strokovno" osebo, ampak starša kot starša...
Ko smo v vlogi starša in v odnosu do svojega otroka - takrat se sprašujem o verodostojnosti ocene.

Sicer pa sem tudi jaz alergična na oznake "nad"...nekaj posebnega...
Vsaka posebnost se lahko spremeni...; zato dajmo otrokom normalno življenje. Brez forsiranja...; izkoristimo njegove kvalitete...zaposlimo mu možgane, dajmo mu ljubezen...in mogoče bo na stara leta prihajal k nam na obisk 1x tedensko s košaro svežih jabolk, breskev...itd...itd... (pa še kakšnega 10.000 bo primaknil k moji slabi penziji :) )

#114 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:37

sanjalica, štekam... in zagotovo tudi drži... in hitro lahko nekdo reče 'pa saj to je itak tako v tem in tem obdobju'... ali 'in kaj je tu takega, da bi zdaj to bilo nekaj čisto drugačnega, kar smo mi doživljali?'... govorim o svojih izkušnjah in drugi govori(jo)te o svojih...

o verodostojnosti ocene kot starša... sem napisala v enem intervjuju, da je zame verodostojno to, kar jaz doživljam. Pika. Amen. Zato pa pravim, da jaz tako doživljam, da je to moja izkušnja,.... ne vem, če tudi vi tako in ne vem, če vam je to sploh blizu...


BTW: zdaj sem šele povezala tole 'sinhronost'... namreč, najprej uočim pri Daši, da se danes ukvarjajo s temo 'indigo in kristalne osebe', potem pa vidim na LNF, da ste zalaufali prav to temo... je danes kakšen XXL dotok te energije x;)x xDDx

#115 Nicky

Nicky
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 24. marec 2004, 23:09

Bom dodala nekaj iz svojega vsakdanjega življenja.

Mogoče bom zvenela malo cinično, naj vas to ne moti.
Res je, da še šole niso nekako pripravljene na spremembe, ki jih bodo prinesli ravno ti otroci z močnimi notranjimi potenciali!!!
Sama spadam tudi malo čudne in če se spomnim nazaj iz šolskih klopi sem zelo dobro vedela, da je okoli mene nekaj zelo nadarjenih bistrih otrok, ki so bili 'izjeme' in so se vedli neprimerno, moteče in so skratka bili zelo neprilagojeni družbi. Do zdaj je veljalo mnenje, da se takšni otroci, ker kažejo kraljevsko držo, sami znajdejo v življenju. Pa ni res!!! Takšni otroci potrebujejo močne vzglede oz. nekoga, ki jih bo podpiral, da bodo realizirali njihov obstoj. Res nimajo lahke naloge, nekateri se jih bojijo in s tem jih vzgojijo v hišne teroriste in upornike

. Rodijo se že drugačni in se čudno počutijo med vrstniki, ki jih ne razumejo. So zelo vedoželjni, imajo nenavadna vprašanja, kar pogosto zmede njihove starše in ostale otroke okoli njih.
Primer: Recimo, ko nek 4 - letni otrok razlaga o vesolju in sprašuje o planetih lahko da to ne interesira ostale otroke in tako lahko že zgodaj postane etikiran. Lahko tudi, da se ostali zraven njega počutijo manjvredne. V šoli jim je dolgčas, snov jih ne zanima, če ni tisto, kar oni pričakujejo in lahko,da sicer izgleda kot da vse obvladajo, pa to ni vedno tako ampak enostavno ne vedo razložit, zakaj jim je vse jasno.
Po vsem tem, kar sem opazovala kot že majhna, mi ni jasno, zakaj imajo ti otroci toliko problemov z družbenim okoljem???
Starši, ki imajo takega otroka, naj se ne ustrašijo in če imajo občutek, da jim ne bodo kos, naj pravočasno poiščejo strokovno pomoč.

Aja, še to. Naš profesor psihologije nam na faksu razlaga o nadarjenih otrocih in opazila sem precej podobnosti med enimi in drugimi, samo da je povedano z drugačnimi besedami. In prav profesorja imajo za čudnega in o njem se je največ pogovarjalo, on pa se le smeji in opravlja svoje delo naprej tako kot čuti, da je prav. Vam povem iskreno, jaz odnesem največ od teh predavanj in seminarjev. In srečna sem, nekateri profesorji bodo pokazali zanimanje. :vio:

Nicky
"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

#116 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 25. marec 2004, 15:04

. Rodijo se že drugačni in se čudno počutijo med vrstniki, ki jih ne razumejo. So zelo vedoželjni, imajo nenavadna vprašanja, kar pogosto zmede njihove starše in ostale otroke okoli njih.  

:V: :palec:

#117 Nicky

Nicky
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 25. marec 2004, 15:45

Pokowc, vidiš ravno bistvo si zadel!!! x!x

ha ha ........
"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

#118 Nicky

Nicky
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 25. marec 2004, 16:00

:palec: vedoželjno se izražaš ...


:inocent: :huh: :inocent: xrosex xwitchx
"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

#119 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 4. april 2004, 12:49

Kristalni otroci so dost sposobni, ustvarjalni in lahko dajo veliko Ljubezni - če je okolje primerno. Včasih se težko prilagodijo in so uporni. Kje so bili prej inkrnirani, ne vem - sprašujem vas.
Imajo udi nekakšen odpor do mesa. So ostro nastrojeni proti uradni medicini in ne marajo žreti njihovih tabletk.
Težko se prilagodijo dnevu - pozno hodijo spat in vstajajo ali zgodaj ali pozno. težk vstajajo ob isti uri, vendar imajo sposobnost, da se zbudijo do minute natančno oz kar do desetine minute, če je to potrebno (če si sami res zastavijo to).
So zelo težavni otroci, ki pa jim je potrebno izkazati Ljubezen in biti potrpežljiv. Zelo težko se osredotočijo na eno samo stvari in umirijo svojo miselno energijo. Imajo jo namreč zelo močno, tako da se včasih kar hitro odrazi v fizičnem svetu.
Vsi imajo probleme z vklapljanjem v družbo in če se že družijo, so navadno bolj tihi in zadržani. Radi poslušajo in so dobri poslušalci. Ljudje se jim lahko zaupajo in znali bodo pravilno svetovati ter obdržati stvar zase.
Raje se družijo s sebi starejšimi, saj se težko privadijo nezrelosti sovrstnikov, ko so sami nadpovprečno zreli.
Imajo visok čut za etiko in moralo.
indgo otroci se ne prepirajo radi, niso agresivni, niso zamerljivi, radi odpuščajo in sprejemajo....

toliko zaenkrat z moje strani...
L.p.
jure

hmm, zakaj mi je to znano :vio:

BTW... tisti, ki že več let spremljajo drugačne vedenjske vzorce otrok, so našteti opis pripisali otrokom, ki se bolj množično rojevajo po l. 1986 (kar je tudi moja izkušnja) in so jh poimenovali indigo... kristalni otroci pa so danes še zelo majhni, saj so se redki začeli rojevati po l. 2000... zato je o izkušnjah z njimi še zelo težko govoriti, vse ostalo pa so samo domneve, predvidevanja...skratka nekaj, kar še ni...


:vio: xsrcx

#120 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 4. april 2004, 13:48

x:)x seveda, ti je znano, ko pa spadaš noter . jupiiiiiiiiiiiii, men se zdijo teli kristalni in indigo dbest :palec: :palec: :palec: . z njimi se člouk lahko vsaj normalno pogovarja xsrcx
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#121 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. april 2004, 08:15

Prav te dni sem se pogovarjala z osebo, ki že več let spremlja spremenjene vedenjske vzorce otrok in poslala mi je svoj članek, ki ga bom te dni prevedla. O kristalnih otrocih do zdaj še ni bilo nič kaj dosti izkušenj, zdaj pa je zbrala nekaj opažanj zadnjih let in opisuje 'skavte' (izraz, ki ga uporabljajo za tiste, ki 'okušajo vodo' - se pravi, nekakšni predhodniki).

Prva večja razlika med Indigci in Kristalčki je ta, da Indige imenujejo tudi 'system busters', Kristalne pa 'peacemakers'... že to precej pove o njihovi različni energiji.
Za Indigce velja, da jih večino označijo za hiperaktivne, z motnjami ADD, ADHD, medtem, ko se zdaj pojavljajo diagnoze 'strokovnjakov', da je veliko avtistov... se pravi, Indigci delujejo kot hiperaktivni otroci, medtem ko Kristalčki delujejo kot avtistični otroci.
Velika razlika med Indigci in kristalčki je tudi ta, da je med Indigci mnogo takih, ki so samodestruktivni, če je odpor do njihove okolice premočan (mamila, alkohol, samomori), medtem ko organizem Kristalčkov ne prenese drog.

Poleg tega je za Kristalčke značilno še:
Imajo skrajno občutljiva čutila in jih skoraj do bolečine 'zmoti' vonj, zvok (posebej hrup), barva, ...
Izredno ljubijo vodo, uživajo ob vodi, v vodnih kopelih, ob slapovih....
Nujno potrebujejo čas zase, samoto.
So redkobesedni in zelo redkokdaj naglas izrazijo svoje mnenje, pa še to samo, če jih kdo vpraša ali prosi zanj.
Okoli njih se pogosto dogajajo nenavadne stvari ('čudeži', celo zravljenje..., kvarijo se električne in elektronske naprave...)
Začutijo bolezen, stisko, smrt bližnjega in pogosto zapadejo v stanja, podobna depresijam.
Zavedajo se, da imajo sposobnost samoozdravljenja. Odklanjajo uradno medicino in zdravila.
Če imajo možnost izbire hrane, posegajo po 'živi hrani' in ne jejo mesa.
Kjerkoli se pojavljajo, ne izstopajo, niso glasni, niso prepirljivi, vendar vedno naredijo na okolico močan vtis. So kot magnet za male otroke in živali.


...

to so nekako začetki opazovanj prvih Kristalčkov... xsrcx xyiyax xrainbowx

#122 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 5. april 2004, 15:11

...medtem ko organizem Kristalčkov ne prenese drog.

:vio: x:)x
x^x w:Iw

#123 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 22. april 2004, 16:37

en mulc, oz. moj bratranec (šit, mislim, da je že tu x;)x ) je indigo.... vsaj mislim, da je. mali je res faca, včlasih mi je bil tečn zaradi blesavih vprašanj...ampak zdaj, ko vem, da je indigo, to res kul. ful ma energije.....posluša, hm, kak že on reče...aja težki rock, heh in pol skupaj poslušama offspringe xrosex in pol reče če mu lahko novi cd spečem, pol pa me še šokira, ker si bo kupil cd od game over :xx!:
star je pa 8 let x;)x
je že tu....drugič več

#124 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 4. maj 2004, 21:42

xrolleyesx Game over... majo zelo sugestivno ime kaj je z njimi...
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#125 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 22. junij 2004, 21:18

:att: :onfire:

Pri založbi EPTA je izšel prevod knjige avtorjev Jan Tober in Lee Carroll (o tej knjigi sem pisala že septembra 2001 in so me takrat gledali, kot da sem padla z lune ali, da sem vsaj hudo motena oseba xcivx x:o)x , za povrhu še učiteljica)!!!!! Yeah, yeah!!!! Do 5. julija jo lahko naročite po promocijski ceni 1.500 tolarjev (sicer 4.900) x8Dx :palec:

Knjiga INDIGO OTROCI
EPTA, Podlimbarskega 29, Ljubljana


xsrcx x8Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0