Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Preveč energije


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
39 komentarjev na to temo

#1 Orhideja

Orhideja
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 185

Objavljeno: 8. maj 2003, 19:34

Lep pozdrav!


Nekoč mi je en bioenergetik rekel, da mi pod posteljo (pod zemljo x:Dx ), teče voda, nek Kiri, ki me polni z energijo. Tudi ko sem si merila energijo, sem imela jaz največ od vseh in skoraj maksimalno na tisti napravi. Če bi obrnila posteljo, spet ne bi bilo ok, ker ne bi vedela kje leži Hartmanov križ...torej kaj naj naredim. Pustim, da me Kiri polni z energijo, tako da bom pol živčna in bom še koga stepla ali kaj?

#2 Padre

Padre
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 25

Objavljeno: 8. maj 2003, 20:06

Kiri? A je to kaj za na kruh namazat?... Pa resno... Prvic slisim za nekega Kirija, ki bi te "namakal" z energijo... Se mi zdi, da je izjava tvojega bioenergetika malo neresna, saj je splosno znano, da je spanje nad vodnimi tokovi skodljivo, ce pa se v njegovi blizini nahaja se Hartmanov kriz, pa je to lahko izjemno nevarno... Smer telesa pri spanju mora, oz., naj bi bila z glavo proti severu, tako da lahko vse silnice, ki potekajo po celotni zemeljski povrsini (smer: S/J), neovirano "tecejo" skozi clovesko telo. To je povsem naravna lega pri spanju. Res pa je, da obstajajo tudi t.i. pozitivne cone, kar pomeni, da iz zemlje ali vesolja ne prihajajo do nas samo negativna sevanja, ampak tudi pozotivna. Le ta pa so redka in so "rezervirana" za posvecene kraje (cerkve, kapele, religiozna znamenja...) Prava energetska "bomba" pa so egipcanske piramide, ki stojijo na tako neverjetno pozitivnem obmocju, da se tam dogajajo razne zelo zanimive in se dandanes nepojasnjene stvari...

Torej, predlagam, da poisces dobrega raidestezista (NE bioenergetika), da ti pregleda stanovanje in ti doloci mogoce boljse mesto za tvojo posteljo.

#3 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 8. maj 2003, 21:04

Madona, jaz pa spim z glavo proti jugu! :eek:
Kaj pa naj zdaj naredim, ko ne morem drugače obrnit postelje (premajhna spalnica)? Jah, nič - bom morala dati povšter tja, kjer imam zdaj noge. xnckrivx

#4 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. maj 2003, 21:21

najbolje je, da si nabavm okroglo postlo tk, da mi ne bu treba se prilagajat jest postli, ampak postla men x:Dx x8Dx xcivx

#5 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 8. maj 2003, 22:06

Jest mam pa glavo obrnjeno proti zahodu (tko kot baje muslimani molijo, ha, ha) . A se zato zjutraj zbujam polomljena in zoprna.... sem pa mislila, da zato, ker nimam blazine kontur pa dormeo jogija!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#6 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 9. maj 2003, 10:02

JA, JE RES.
RAZMIŠLJAJTE KOZMIČNO, PA BOSTE SPOZNAL, DA DELUJEJO TUDI "DRUGAČNE", NEOPRIJEMLJIVE STVAR.
NE DELUJE SAMO TISTO, KAR LAHKO PRIMEMO!

LEP DAN!

#7 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 9. maj 2003, 10:08

najbolje je, da si nabavm okroglo postlo tk, da mi ne bu treba se prilagajat jest postli, ampak postla men  x:Dx  x8Dx  xcivx 

Cenejša možnost je spalka :vio:
Objavljena slika

#8 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 9. maj 2003, 13:47

JA, JE RES.
RAZMIŠLJAJTE KOZMIČNO, PA BOSTE SPOZNAL, DA DELUJEJO TUDI "DRUGAČNE", NEOPRIJEMLJIVE STVAR.
NE
DELUJE
SAMO
TISTO,
KAR
LAHKO
PRIMEMO!

Cenejša možnost je spalka .........
x:Dx

#9 Orhideja

Orhideja
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 185

Objavljeno: 9. maj 2003, 14:16

Bo treba energijo kam spravit, druge rešitve ni. x:Dx x:Dx

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. julij 2004, 18:23

Zanimivo, kaj odkrijem takole... ima kdo kak komentar?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 19:40

da mi pod posteljo (pod zemljo  x:Dx ), teče voda, nek Kiri, ki me polni z energijo. Tudi ko sem si merila energijo, sem imela jaz največ od vseh in skoraj maksimalno na tisti napravi. Če bi obrnila posteljo, spet ne bi bilo ok, ker ne bi vedela kje leži Hartmanov križ...torej kaj naj naredim. Pustim, da me Kiri polni z energijo, tako da bom pol živčna in bom še koga stepla ali kaj?

:eek: xnckrivx ... tole si si najbrž narobe zapomnila ali pa je ta tip hudo poenostavil, da ne rečem, naredil žblj meritve.... 'teče vodni tok, Kiri'... tale 'kiri' mal spominja na Curry... lohk bi bla torej ta mreža, samo potem to ni vodni tok... skratka - hudo nejasno tole... upam, da uleti Nosko sem, sicer pa priporočam knjigo 'Holistična radiestezija' Tadeja Pretnarja... pojasni zelo veliko (in duhovnost poveže z ekzaktno znanostjo!) :palec:

#12 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:45

Tlele je neki o teh mrežah, če se komu ljubi tolk velik brat (iz moje knjige Holistična radiestezija I.)

VIII./3. SEVALNI PASOVI (MREŽE), KI SO JIH »ODKRILI«
dr. PEYRE, ERNST HARTMANN IN MANFRED
CURRY


Leta 1947 je dr. Peyre izdal knjigo z naslovom Radiations cosmoteluriques, v kateri je objavil svoje »odkritje« trodimenzionalne sevalne mreže; šlo naj bi za energijske pasove, ki obkrožajo Zemljo v smereh sever-jug in vzhod-zahod, kot nekakšni zidovi. Peyre v tem delu pravi, da ti energijski pasovi sami po sebi človeku niso škodljivi, pod določenimi pogoji, ko jih aktivira kakšno drugo škodljivo sevanje (geološka prelomnica, vodni tok, …), lahko to sevanje celo okrepijo. Sevalni pasovi mreže dr. Peyra, so bili po njegovem mnenju med seboj zelo oddaljeni. Ker je s svojim delom povzročil val zanimanja za opisani pojav, so se z raziskovanjem njegove mreže oziroma drugih sevalnih pasov začeli ukvarjati tudi drugi eminentni radiestezisti. Tako sta dr. Ernst Hartmann in biometeorolog Manfred Curry objavila odkritje še dvojih sevalnih pasov, ki prekrivajo zemeljsko oblo.
Bolj znana je Hartmannova mreža. Gre za mrežo zemeljsko-kozmičnih energij, ki naj bi, prav tako kot Peyrova, potekala v smeri sever-jug in vzhod-zahod, s širino pasov okoli 21 cm, razdalje med pasovi pa naj bi se na različnih krajih Zemlje nekoliko razlikovale. Pri nas naj bi znašala okoli 2 m (os sever-jug) in 2,5 m (os vzhod-zahod). Raziskovalci te mreže dopuščajo možnost, da so različne dimenzije mrež povezane z različnimi vrednosti zemeljskega elektromagnetnega polja na posameznih območjih, luninimi menami, letnimi časi, ali pa so razlogi za to kje drugje. Tudi ta mreža je prostorska in torej tvori nekakšne energijske stene, ki sežejo zelo visoko nad površino Zemlje. V sredini teh mrež so praviloma nevtralna mesta, škodljiva pa naj bi bila zlasti presečišča teh mrež, zlasti kadar jih aktivira kakšno drugo sevanje (vodni tok, geološka prelomnica …). Njihova aktivnost oziroma škodljivost naj bi bila pogosto v tesni povezavi z vremenskimi pogoji. Nekateri menijo, da se Hartmannova mreža energijsko napaja tudi z raznimi energijskimi anomalijami, ki jih je na Zemlji povzročil človek. Tako na primer zasledimo pričevanja, da so opazili energijsko slabljenje Hartmannove mreže tedaj, ko je v neki regiji »razpadel« elektroenergetski sistem. Po izkušnjah francoskih radiestezistov je z različnimi nevtralizatorji težje nevtralizirati aktivne Hartmannove vozle kakor druge vrste škodljivega sevanja.

Curryjeva mreža pa naj bi bila diagonalna in poteka v smereh severovzhod-jugozahod in severozahod-jugovzhod. Širina pasov te mreže naj bi znašala okoli 0,5 m, razdalja med pasovi pa okoli 3,5 m. Po mnenju številnih radiestezistov lahko Hartmannovo in Curryjevo mrežo linijsko deformirajo geološke prelomnice, podzemne jame, visokonapetostni vodi itn. Po trditvah radiestezistov tudi presečišča teh mrež aktivirajo vodni tokovi, ko pa so aktivirana, naj bi bila običajno škodljivejša kot presečišča Hartmannovih mrež.


Ko sem pisal o odkritjih teh mrež, besede odkritje nisem naključno dal med narekovaje. Prav tako se raje distanciram od dimenzij teh mrež, pa ne le to. Nisem niti prepričan o njihovem primarnem obstoju ─ vsaj v takšnih oblikah ne, kot jih navaja radiestezijska literatura. Glede obstoja navedenih sevalnih mrež sem skeptičen iz tehle razlogov:

- Stari narodi so živeli tesno povezani z naravo in so zaznavali tako zmajeve črte ali črte ledinke, kot tudi druge anomalije zemeljskega elektromagnetnega polja, pa vendarle ne poznam nobenega starejšega zapisa, v katerem bi bili omenjeni tovrstni mrežasti sevalni pasovi.

- Ker se ukvarjam tudi z različnimi drugimi panogami ezoterike (biorgonomija, hoja po
žerjavici, delo s kristali, itd.), vem, da so zlasti v sferi finejših energij, kakršne srečujemo
v eterski plasti Zemlje, vsa odkritja odvisna od mentalne naravnanosti tistega, ki v
eterično plast posega. Dejstvo namreč je, da fino energijsko strukturo spreminjamo že s
samim opazovanjem, sploh pa z usmerjeno mislijo. Zato lahko npr. s pomočjo
radiestezijskega nihala v zemeljski eterični plasti vsakdo najde tisto, kar želi najti. Ko pa o
takšnih odkritjih pišejo avtoritete, kakršne so Peyre, Hartmann in Curry, nato večina
radiestezistov vzame njihova odkritja kot trdna dejstva in jih ob radiestezijskih preverbah
zato tudi odkrijejo. Zadeva je podobna kot pri majhnem modelu Keopsove piramide, ki ga
mnogi radiestezisti postavljajo v prostor kot zašito pred različnimi škodljivimi sevanji,
čeprav tovrstne piramide v resnici funkcije zaščite praktično ne vršijo. Zaradi trdnega
prepričanja, da piramide dejansko ščitijo pred škodljivimi sevanji, potem, ob preverjanju z
nihalom, radiestezisti teh sevanj več ne najdejo.

- Imam nekaj izkušenj s tisto vejo zavestne astralne projekcije, ki bi jo v bistvu morali imenovati eterična projekcija. Gre za projekcijo energijskega dvojnika v fizični svet, kjer pa zaznava tudi vse energijske strukture in energijska bitja. Teh mrež v fazi eterične projekcije nisem opazil.

- In nenazadnje – nad fizičnim telesom Zemlje lahko dejansko zaznamo gosto omrežje, ki ga sestavljajo črte ledinke, eterične sledi živih bitij, vodnih tokov, geoloških prelomnic itd. Te linije lahko na nekem mestu tvorijo pravilne mrežaste oblike, ki raziskovalca, navajenega »urejenega« razmišljanja, v resnici zavedejo. Takšne pravilne mrežaste oblike pa so v energijskem ustroju Zemlje redkost in ne pravilo, saj je že v osnovi za energijski ustroj Zemlje značilna raznolikost in ne »mrežna urejenost«. Rad omenjam načelo Hermesa Trismegistosa: »Kakor zgoraj, tako spodaj.« Če ga upoštevamo, se lahko vprašamo, kje na Zemlji lahko najdemo mrežasto urejenost, razen tam, kjer je ta posledica človekovih posegov. Ali raste npr. gozd v mrežasti ureditvi? Tudi! A le tam, kjer je bil prvotni gozd posekan, človek pa je nasadil novega. Takšnim pogozditvam pa gozdarji pravijo »gozdne njive«.

Prepričan sem, da je vse tri omenjene »odkritelje« sevalnih pasov zavedel problem človekovega »urejenega« razmišljanja. Ko so našli na omejenem prostoru energijsko strukturo mrežaste oblike, so sklepali, da mrežasti energijski pasovi obdajajo ves planet. In ker je, kot sem že omenil, največji problem radiestezije ta, da z nihalom najdemo vse, kar pričakujemo, da bomo našli, so njihova nihala »potrdila« obstoj takšnih mrež. Navsezadnje se lahko vprašamo tudi to, kako je mogoče, da ni že Peyre odkril gostega omrežja, o katerem je kasneje govoril Hartmann. Po drugi strani pa je svojo mrežo »odkril« tudi Reinhard Schneider, medtem ko srbski radiestezist Zlatko Kalajdžić trdi, da so radiestezisti do sedaj odkrili že okoli 25 različnih mrež. Ob vsem tem se človek lahko vpraša, ali nam sploh še ostane kakšen centimeter prostora, kjer ni mrež?

- In za konec trditev, ki pa bo zvenela na prvi pogled popolnoma absurdno. Glede na to, da večina radiestezistov »obravnava« le Hartmannovo in Curryjevo mrežo, je vseeno mogoče, da zelo blage linije omenjenih mrež dejansko obkrožajo zemeljsko oblo, a le zato, ker so jih s svojim razmišljanjem in prepričanji skreirali radiestezisti. Nastale so torej sekundarno.


Ker je torej mogoče, da zelo blage oblike teh mrež vendarle obstajajo, morda ni povsem napak, če kdo pri radiestezijskih meritvah išče tudi aktivna Hartmannova in Curryjeva presečišča. Sam tega kajpak ne počnem.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#13 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:54

ja, mreže... x:px ... bomo še kakšno rekli o tem x;)x x:Dx

#14 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 21:58

ja, mreže...  x:px ... bomo še kakšno rekli o tem  x;)x  x:Dx

Kaj pa o tem ti misliš, Mateja?
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#15 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 22:23

Nosko... še tenstam ... za veliko stvari, ki si jih podal v svoji knjigi, ploskam z ušesi x:px :palec: ... ene pa mi niso čist zazvenele tko, da bi rekla 'yeah!' ... je pa moj občutek (na katerega lahko ti ne daš nič, jaz pa veliko), da 'free your mind and the rest will follow' bi lahko bil en dodaten kamenček ... :mex: xwizardx

#16 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 22:33

Glede tistih, ki ti ne sedejo, se lahko pogovoriva. Nikoli slepo ne zagovarjam nekih stališč in če mi kdo pove svoje pomisleke, se lahko iz tega veliko naučim, saj bom začel "dejstva pomislekov" primerjati s svojimi teorijami in potem ...

Drugače ti pa lahko povem, da sva s frendom, ki mi je pomagal z meritvami (Kolman) odkrila vzroke, zakaj včasih dejansko nastanejo energijske stene (radiestezisti pravijo, da so to stene Hartmannovih linij) in zakaj včasih npr. v tretjem nadstropju najdeš na nekem mestu energijski steber, ki ga v spodnjih štukih ni. Mljac - to so drobtinice , ki jih bom razvijal naprej v Holistični radiesteziji II.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#17 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. julij 2004, 22:37

Lep pozdrav!


Nekoč mi je en bioenergetik rekel, da mi pod posteljo (pod zemljo  x:Dx ), teče voda, nek Kiri, ki me polni z energijo. Tudi ko sem si merila energijo, sem imela jaz največ od vseh in skoraj maksimalno na tisti napravi. Če bi obrnila posteljo, spet ne bi bilo ok, ker ne bi vedela kje leži Hartmanov križ...torej kaj naj naredim. Pustim, da me Kiri polni z energijo, tako da bom pol živčna in bom še koga stepla ali kaj?

ja sporti, pa je! raj to glej kot darilo!
torej lahko recimo manj spis, manj jes, vec migas, bolj dihas in se bolj razvijas ter hkrati ukvarjas z energijami, ki potrebujejo vec pozornosti. x:o)x al pa pejt zdrav tiste, k jo majo premal!

#18 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. julij 2004, 22:53

zakaj včasih dejansko nastanejo energijske stene (radiestezisti pravijo, da so to stene Hartmannovih linij) in zakaj včasih npr. v tretjem nadstropju najdeš na nekem mestu energijski steber, ki ga v spodnjih štukih ni.

me veseli :palec: ... to je bila tudi meni uganka (ko sem še izvajala meritve ... sem že tumbala - takrat - morda na kakšna bočna sevanja, pa zgostitve teh mrež zaradi drugih vplivov)... že nekaj let ne uporabljam nihala, da bi preverjala 'sevanja'... mi je dovolj, da začutim prostor, pa mi je ob tem vseeno, kako se imenuje 'tisto'. Cenim pa in podpiram prizadevanja vsakogar, ki želi sešteti vse informacije in jim dati nek uporaben in smiselen okvir... težaško delo, vendar vredno veliko več, kot se zdi :palec:

#19 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. julij 2004, 23:31

Ah, Mateja, morda še tole. Morda te moti, da sem v knjigi govoril preveč o elektromagnetnih sevanjih in tovrstnih anomalijah, zelo malo pa o informacijskih anomalijah v prostoru. Namerno. To pride v drugem delu knjige. Zdi se mi, da knjiga ne sme biti preobsežna, če želiš, da folk celo prebere (boljš naredit še eno). Primer - knjiga B. Brennan Prebujajoča svetloba je brez dvoma izvrstna, a nikoli nisem cele prebral. Preprosto preobsežna je.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 6. julij 2004, 05:57

Kaj pomeni znižana telesna tempratura za povprečno dve stopinji? ...me sprašuje nekdo :eek:

#21 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 6. julij 2004, 06:55

To pride v drugem delu knjige.

x8Dx :palec: (saj sem se potem spomnila, da je to v uvodu tvoj prijatelj omenil, namreč, da si namenoma spustil ta del...)


Stane... :eek: ... x?x se ti zdi, da bi znižana temeratura bila v povezavi s 'preveč energije', kakor se tema imenuje, ali s sevanji ali kaj? Zanima pa tudi mene, ker se nama je z Dašo obema pred nekaj meseci temperatura znižala.

#22 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 6. julij 2004, 06:57

Iz koliko na koliko :8):

#23 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 6. julij 2004, 07:05

včasih je bila moja 'normalna' T 36,4 (Dašina 36,2), potem pa sem enkrat (ko se mi je zdelo, da imam povišano!) namerila 34 in nekaj... od takrat si vsake toliko pomeriva T (včasih sem to bolj redko počela, zdaj pa sva si jo res večkrat, ker je tako nenavadno) in imam 35,4 (Daša tudi)... ?... veš odgovor?

#24 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 6. julij 2004, 07:07

Pri kateri temperature se pa bolje počutita, pri nižji, ali višji :8):

#25 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 6. julij 2004, 07:09

pri tej nižji, gospod doktor x:Dx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0