Ja vzrejevalci samo imam en hud priukus Glej 22 smo imeli sestanek na Lukovici, dogovorjena cena matic je 3.000 torej pod to ceno se ne sme prodajat, nebi poimenično ampak so taki, ki bodo jebali vse ostale sedaj pa kako, kaj komu, koliko zakaj delat to je pa velik
Ne vem kolko bom sploh letos lahko vzrejal kajti dobil bom naraščaj tak, da nas bo eden več in z tem spet ena odgovornost več pa delo tud
No sem pa za stvar ni problema kolko bom zmogel in srknil ga pa boš vseen tud al kva saj drgač ne moreš govorit je tak????
Čebelarjenje v 3 etažnem AŽ panju
Avtor teme:
martinbajc
, 15. maj 2003, 10:05
#101
Objavljeno: 29. januar 2004, 20:43
#102
Objavljeno: 30. januar 2004, 08:07
O Danilo bo mel mlade "čebelce". Čestitam...vidš še dobr da nisi trot ker drgač bi bil zdej že pokojn:)
#103
Objavljeno: 30. januar 2004, 08:27
Vzrejanje matic to bo to.... V ČZ Zgornje Gorenjske se bo čez 14 dni začelo predavanje o vzreji matic (8 sklopov tečaja s terenskimi vajami in izpitom). Sem namreč z Bohinja, kjer so se že 100let nazaj (Jan Strgar) okvarjali predvsem z vzrejo in razpošiljanjem kvalitetnih sivk. ... Kmalu po vojni je bilo v Bohinju kar 22 vzrejevalcev... Imamo srečo... zaprto območje in pa ustrezno klimo(Mi Bohinjci sredi raja, zima 13 mescov traja) kar matice in ceveda tudi človeški rod naredi malo bolj trpežen, pa delaven.
Baje na Nemških trgih kvalitetne matice dosegajo ceno okoli 15 000SIT, kar je tudi ekonomsko zanimivo. No če bomo dosegl vsaj polovico evropske cene potem bo kar OK.
Včeraj sem zvedel na predavanju (o čebeljih izdelkih - od panja do žlice) tudi nekaj novega o sušenju cvetnega prahu (sem ga malo lomil, ko sem ga imel celo leto na sobni temperaturi ---- baje tako izgublja svojo vrednost...zdravilno moč).
Pozdrav!
Andrej
Baje na Nemških trgih kvalitetne matice dosegajo ceno okoli 15 000SIT, kar je tudi ekonomsko zanimivo. No če bomo dosegl vsaj polovico evropske cene potem bo kar OK.
Včeraj sem zvedel na predavanju (o čebeljih izdelkih - od panja do žlice) tudi nekaj novega o sušenju cvetnega prahu (sem ga malo lomil, ko sem ga imel celo leto na sobni temperaturi ---- baje tako izgublja svojo vrednost...zdravilno moč).
Pozdrav!
Andrej
#104
Objavljeno: 30. januar 2004, 08:37
Danilo, čestitke
#105
Objavljeno: 30. januar 2004, 15:35
Hvala za čestitke upam, da bo zdravo karkoli že bo
Vzreja matic hmmm...tudi to je kar zajeten zalogaj in krvavo delo. Tak tečaj sem končal lani na SKŠ Rakičan sem pa 3 leta registriran vzrejevalec tud toje ena velika jeba! Če hočeš uspeh rabiš več velikoooo več znanja in dela kot z čebelarjenjem na ''meso'' in med!
Vzreja matic hmmm...tudi to je kar zajeten zalogaj in krvavo delo. Tak tečaj sem končal lani na SKŠ Rakičan sem pa 3 leta registriran vzrejevalec tud toje ena velika jeba! Če hočeš uspeh rabiš več velikoooo več znanja in dela kot z čebelarjenjem na ''meso'' in med!
#106
Objavljeno: 30. januar 2004, 16:05
Jeeeeeeee Jeeeeeeee Danilo
#107
Objavljeno: 30. januar 2004, 20:20
Danilo, iskrene čestitke in vse najboljše pri "vzreji". Ko pišem čestitko, mi ena tromesečna "trotovska žerka" v naročju spi.
Tako torej, potencialne možnosti za nasledstvo so.... .
Tako torej, potencialne možnosti za nasledstvo so.... .
#108
Objavljeno: 30. januar 2004, 22:14
No hvala vsem na čestitkah, Bogdan torej imaš že dobre izkušnje z zibanjem mogoče kak nasvet, sem že pozabil kajti od prešnjega je 11 let uhhh....
#109
Objavljeno: 31. januar 2004, 18:09
TOREJ BI BIL ŽE ČAS ZA NOVO ZALEGO PREDEN PRIDE VAROA
ČE NIMAŠ KAJ POČETI, NE POČENJAJ TEGA TUKAJ !
#110
Objavljeno: 1. februar 2004, 16:30
A res
#111
Objavljeno: 2. februar 2004, 07:18
Za nasvete glede negovanja človeških ličink ja pristojna moja žena... Moj apristojnost je bolj (trda očetovska) vzgoja nekoliko pozneje...
#112
Objavljeno: 2. februar 2004, 16:15
Uh super bom kar tole ženi povedal kak je z tem
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)
Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0