Industrijska
#51
Objavljeno: 3. september 2003, 07:55
Glede na vloženi material sem izračunal, da bi stopnja alkohola v likerju morala biti 22,22 %.Te dni se ukvarjam z izborom dejavnosti za doregistracijo pojetja na sodišču. Tudi pridelava in izdelava alkoholnih pijač in vina ne bo smela manjkati, še sploh, če bom hotel prodajati legalno...
Kakšna pa so pravila glede tega, kaj sodi v "medico", "liker" oz. medeno žganje? Mislim na morebitno klasifikacijo kot je pri vinu (suho, polsuho ...). A je za liker pomembna stopnja alkohola
? Na sejmu sem nekje videl na etiketi poleg napisa medeni liker še napis polsuh oz. suh?!
#52
Objavljeno: 3. september 2003, 18:21
Medica je itak sladka o tem ni dvoma in se prišteva med sladka vina, medeno žganje pa je spet klasa zase in verjetno je enako kot ostala žganja.
Nikjer še nisem zasledil, da bi se liker označeval kot suh ali polsuh, tudi pri medici tega ni kajti suha medica bi bila brez okusna ni harmonije in kot taka je brezpredmetna.
#53
Objavljeno: 4. september 2003, 07:53
#54
Objavljeno: 4. september 2003, 18:17
#55
Objavljeno: 5. september 2003, 07:34
A si videl pri hrvaških čebelarjih, da so ponujali medene sate .... Pred časom sem slišal, da to zadevo na veliko prakticirajo japonci?!
Pa tudi na medexovi odkupni listi je takšen izdelek naveden, vendar pa ne vem, ali kdo izmed nas čebelarjev to tudi "prideluje" ...?
#56
Objavljeno: 5. september 2003, 15:04
Rabiš nov satnik, satnico in samo 2× povzdolž zažičit že to je sam strošek. Nadalje to mora biti dobra paša in to akacija, ki ne kristalizira pa še vse mora biti pokrito. sedaj pa, če medenje preneha čebele ne pokrijejo celega sata in kljub krmljenju jim niso pokrile vsega veš ni tak enostavno......
#57
Objavljeno: 5. september 2003, 15:30
Samo tole stvar je pa treba imeti pospravljeno v hladilniku, ne?
#58
Objavljeno: 5. september 2003, 15:47
#59
Objavljeno: 8. september 2003, 08:57
#60
Objavljeno: 8. september 2003, 14:50
#61
Objavljeno: 8. september 2003, 18:22
#62
Objavljeno: 8. september 2003, 19:33
#63
Objavljeno: 9. september 2003, 07:32
#64
Objavljeno: 9. september 2003, 18:50
Tu pride prav LR panj in kake 2/3 naklada kajti tako dosežemo kar hočemo!?
#65
Objavljeno: 10. september 2003, 09:22
#66
Objavljeno: 10. september 2003, 09:32
#67
Objavljeno: 10. september 2003, 09:36
#68
Objavljeno: 10. september 2003, 09:40
#69
Objavljeno: 13. september 2003, 15:26
#70
Objavljeno: 13. september 2003, 15:35
...medek, njami
ampak me je kr streslo, ko sm zagledla vaše ikonce Danilo, Miro... Opasno. Hudo.
vsak pač po svoje...
pa dobrega meda obilo!
Stankaaaa
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)
#71
Objavljeno: 13. september 2003, 20:11
Maščobe pa v medu ni kolkor poznam sestavo.......
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0