Umeten med
Objavljeno: 27. maj 2003, 22:17
Boštjan Grom Pravi :
Umeten med, seveda obstaja, pred časom se spomnim ko je moja mama kuhala sladkoz z regratovimi cvetovi, natala je taka rumenkasta zadeva, podobna medu, pa tudi okus je bil nekaj takega, seveda se je takoj opazilo da je "umeten" sicer pa nekateri delaju tudi tako da med pašo dodajajo navaden sladkor katerega čebele predelajo zmešajo z nektarjem in tako dobiš med, ki sicer ni med, ja pa približek tega, Seveda je najbolje kupit med pri nekom za katerega veš da pridluje med ki ga samo čebele prinesejo in to iz cvetov v naravi...(izjema so mane- tudi takrat dobimo pravi med, samo da ta medičin ni iz svetov ampak so to izločki škržada, in raznih ušic....
Objavljeno: 27. maj 2003, 22:18
Ja obstaja NADOMESTEK medu za diabetike ( proizvaja Medex) in tudi ponarejanje medu obstaja vendar se da dokazat z analizami tak, da tega pri nas malokdo počne! Masovno je to prihajalo iz Kitajske sedaj je itak prepoved uvoza!
Problem je prodat dobro čisto robo kaj šele nek ponaredek
Objavljeno: 28. maj 2003, 09:34

....sicer pa... kaj pa tisti, ki so alergicni na med....(tko k moj sin?)
Objavljeno: 28. maj 2003, 09:39
Tudi pomislila ne bi na umeten med! Too much!
Se dobro, da imamo to kar lepo 'doma'.

Saj ne dajete cukra zraven, kaj, cebelarji?

Picasso
Objavljeno: 28. maj 2003, 19:06

Objavljeno: 28. maj 2003, 22:30
Moj oče ima čebele, in on pravi tako:Boštjan Grom Pravi :
...sicer pa nekateri delaju tudi tako da med pašo dodajajo navaden sladkor katerega čebele predelajo zmešajo z nektarjem in tako dobiš med, ki sicer ni med, ja pa približek tega...
Čebele pridelujejo med zase, za svojo ozimnico, da preživijo zimo. In ker jim čebelar ta med vzame, jim mora za nadomestilo dati sladkor, da se potem s sladkorjem (mešanim z vodo) hranijo in preživijo, ker medu pač nimajo.
Ne vem, če to drži, da čebele sladkor predelajo oz. zmešajo z nektarjem...

Objavljeno: 28. maj 2003, 23:21
Objavljeno: 29. maj 2003, 04:34
Krmi se od avgusta naprej in takrat se nič več ne toči torej ni bojazni za kak ponaredek!
Objavljeno: 29. maj 2003, 14:00
V neki literaturi sem prebral, da je tudi sladkorna raztopina, ki jo za zimsko zalogo damo čebelam, neoporečna, če jo čebele 2x prenesejo... ?!
Objavljeno: 29. maj 2003, 20:55
Kot drugo zelo lahko je dokazat ponaredek z sladkorjem iz sladkornega trsa, sladkor za sladkorne pese dosti težje in draga analiza za tole raztopino pa ne vem

Objavljeno: 29. maj 2003, 21:14
Objavljeno: 30. maj 2003, 05:43

Čisti med kristalizira razen akacije, med, ki gre skozi predelavo pa kolkor sem gledal po policah v trgovinah je konstantno tekoč torej je že ''obdelan'' POVDARJAM ne bojte se medu, ki kristalizira kajti vedno se narobe tolmači, da je to sladkor, to je čisti naravni med. Kristaliziranje je le razmerje fruktoze, glukoze in saharoze, to so trije glavni naravni sladkorji

Objavljeno: 30. julij 2003, 11:13
Kot pravijo "tam kjer je dim je tudi ... ".

Objavljeno: 17. september 2003, 18:19
je pa tudi lahko medenje zelooo lokalno tu medi 5 km stran pa popolnoma nič torej, če imaš srečo ali pa smolo je to potem lahko usodno!?

Objavljeno: 28. januar 2004, 10:08
Objavljeno: 28. januar 2004, 12:57
Objavljeno: 28. januar 2004, 17:24
Objavljeno: 28. januar 2004, 19:19
Ena družina pa samo za svoje preživetje pokuri na leto 80 kg medu ali celo več sedaj pa malo preštudiraj kolko ga potemtakem prinese, da ge še mi točimo

Zalega je absolutni porabnik žerka poveča svojo težo vsak dan silovito in jasno mora jest. Poglej ptice kolko mladiči jejo uhh...
Objavljeno: 29. januar 2004, 22:43
Za otroke niso priporočlivi temni medovi. poskusi z Akacijevim, imenovanim tudi damski med.....ma treba tut kej umetnega... kako pa bi sicer zvel.... pa sej nis sam med umeten....
![]()
....sicer pa... kaj pa tisti, ki so alergicni na med....(tko k moj sin?)
Objavljeno: 29. januar 2004, 22:58
Nekateri slovenski čebelarji že uporabljamo prelepko ( slovenski med kontrolirane kakovosti )Dobro, da vem!
Tudi pomislila ne bi na umeten med! Too much!
Se dobro, da imamo to kar lepo 'doma'.![]()
Saj ne dajete cukra zraven, kaj, cebelarji?
Več na sraneh....
www.cebelarska-zveza-slo.si/Iz/Kontrolirana_pridelava_medu.html
www.cebelarstvo-grom.com/dobrote/znamka.html
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0