Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ali se ukvarjate z energijami?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
35 komentarjev na to temo

#1 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 29. maj 2003, 08:54

Prejšnji teden je izšla knjiga Karmična diagnostika avtorja Marjana Ogorevca. Moj namen ni, da bi na kakršen koli način reklamirala to knjigo in avtor niti ne ve, da pišem o tem, ampak zdi se mi, da jo moram omeniti. Zakaj? Ker v njej piše o tem, na kakšne probleme lahko naletimo, če se ukvarjamo z energijami - zdravljenjem, magijo, vedeževanjem ... in premalo vemo o etiki zdravljenja. Sicer sem prebrala šele ca. 1/4 knjige, vendar je to tisto pravo - vsaj zame. V njej piše o tem, zakaj imajo ljudje z velikim potencialom prevajanja energij navadno večje probleme, kako lahko med zdravljenjem nekoga "potegnemo" nase to in ono in za to ni nikakršne permanentne zaščite. Avtor med drugim piše tudi o tem, zakaj takšni ljudje lahko umirajo v najboljših letih in verjemite mi, da tudi jaz poznam takšne primere.

V knjigi je opozoril, da se bo marsikomu napisano zdelo kot grozljivka ali znanstvena fantastika in moram priznati, da se mestoma to dogaja tudi meni, pa čeprav sem nekaj od tega doživela in še doživljam na lastni koži in v lastni družini (problemi z zdravjem, ki jih do takrat nikoli nisem imela, problemi s spanjem pri otroku, nočne more ...) - torej iz prve roke vem, kaj se lahko zgodi.

Povedala bom takole - nikogar ne silim, da si knjigo poišče v knjižnici, da jo kupi ... Zdi pa se mi, da bi jo vsi, ki se kakorkoli ukvarjamo s tem, pa četudi samo za lastne potrebe, morali prebrati in se sami odločiti, kaj lahko iz nje sprejmemo in kaj ne. Knjigo sva z možem težko pričakovala in vem, da me ne bo razočarala.

Milena

#2 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 29. maj 2003, 09:11

x;)x

KNJIGE S PODROCJA DUHOVNOSTI 2

KNJIGE S PODROČJA DUHOVNOSTI
Objavljena slika

#3 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 29. maj 2003, 11:09

Prejšnji teden je izšla knjiga Karmična diagnostika avtorja Marjana Ogorevca. ............. Knjigo sva z možem težko pričakovala in vem, da me ne bo razočarala.

Milena

Hvala :palec:

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#4 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 29. maj 2003, 11:21

x;)x Milena hvala za namig. Prav tako knjigo potrebujem in bom skočila v knjižnico potem pa bomo rekli o tek kakšno. Veliko užitka pri branju ti želim :palec:

#5 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:05

Hvala Tina, vendar sem, predno sem odprla novo temo, preverila, kaj je v obeh temah, na kateri si me opozorila. Ampak moj namen ni bil predstaviti mojo najljubšo knjigo, ampak ljudi, ki se ukvarjamo z energijami, posebej opozoriti na nevarnosti, ki nam pretijo, če se ne držimo določenih načel univerzuma. Poleg tega gre po mojem skromnem mnenju v tem primeru za knjigo s področja alternativne medicine - če pa to področje spada pod področje duhovnosti, se pa oproščam.

Milena

#6 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:25

Milena zivjo,


tvoje prispevke zelo rada preberem.

Jaz osebno pa imam cisto drugacne izkusnje kot ti. Se preden sem zacela kaj z energijami (pri cemer sem se jih ze prej zavedala) se mi je dogajalo vse zivo - kot v nocni mori. Ljudje, ki me poznajo so mi vedno znova zazeleli, da bi se ta slaba sreca oz. nocna mora nehala. Kot da bi bila pod kakim urokom.

Potem sem se kot po cudezu zacela bolj ukvarjati s SEBOJ in manj z drugimi, naredila nekaj
tecajev za delo z energijami, kot jih imenujes ti.

Sedaj sem prepricana, da cloveka, ki dela z energijami sciti le njegova srcna energija (in pa dobra volja), bi tudi dodala. Da so vse ostale zascite zgolj pripomocki. In tudi moja slaba sreca se je ze pred casom koncala. x:Dx

Res pa je, da se ne cutim poklicano, da bi zdravila ljudi povprek ali da bi ponujala znanje. To je nekaj kar imam, koristi meni sami najbolj, pa mojim najblizjim in najboljsim prijateljem.


:palec: Pa vseeno hvala za nasvet, bom knjigo z veseljem prebrala.


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#7 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:35

Milena!
Vse je super, tudi knjiga, ki jo priporočaš mi je zanimiva x^x
Povezavi sem dodala zato, ker sem zasledila tudi knjige, ki jih jaz nebi uvrstila na področje duhovnosti. Tam je tudi Marsa v enem postu navedla 2 povezavi na temi -> Priporocljivo branje in Knjige, ki so nam vsec. Sem pa ugotovila, da povezavi ne delata - vsaj meni ne. x:Ix
Objavljena slika

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:38

Hvala, Tina, ker pomagas skrbeti, da je vse cimbolj povezano. x:)x

Sem pa v tem primeru pomislila prav na tole, kar je rekla Milenacs - da je v bistvu vec kot le opis oz. predstavitev nam ljube knjige in da je torej prav primerno, da je tole postala sem. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:42

... Tam je tudi Marsa v enem postu navedla 2 povezavi na temi -> Priporocljivo branje in Knjige, ki so nam vsec. Sem pa ugotovila, da povezavi ne delata - vsaj meni ne.  x:Ix

Hmm.
Ves kaj bo najbrz to... To sem postala se na starem forumu in objava je objava - skopiran link na to in to stran...
Ker pa se je ves Forum preselil na popolnoma nov naslov, teh starih povezav seveda ne more brati.
Jaz pa ne preverjati in popravljati v vseh objavah tega...

Ne najde strani - ali te vrze na forum ali pa da error... ker so to naslovi, ki ne obstajajo vec. Opcija je, da si skopiramo naslov oz. zapomnimo in to potem poiscemo s pomocjo iskalnika...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#10 Tina

Tina
  • D član
  • Št. objav: 2 142

Objavljeno: 29. maj 2003, 13:49

Hvala Marsa! Bom upostevala v bodoce tale navodila :8):
Je tako kot pravis - pri tistih povezavah te vrze na forum.
Objavljena slika

#11 trixi

trixi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 80

Objavljeno: 29. maj 2003, 14:35

Hvala za priporočila na tem področju.. Moja prijateljica je zdravila mojega očeta, ki je imel raka na pljučih in pri tem staknila pljučnico. Ni vedela, kaj je storila narobe..
Tudi jaz se zaščitim po navodilih, pa imam še vedno probleme, ker asorbiram težave vase (nazadnje sem pristala pri kardiologu) ...
Moram najti način zase.... x:)x

Mi lahko kdo kaj več pove o zaščiti, četudi nekomu NE delaš reiki ampak na njega misliš, si z njim v stiku, predvsem pa če si čustveno vpleten ( tudi starši, partner...) ....Kako preprečiti, da čutiš simptome na telesu?
Bo dovolj razlaga v knjigah ali ima kdo preizkušeni način?
Vesela bom odgovora in lep dan vsem, v srcu nasmejan.... x:)x x:)x x:)x
......Jaz sem tu za vas....

#12 milenacs

milenacs
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 126

Objavljeno: 29. maj 2003, 17:47

Mucamaca - točno tega se je treba držati, kar si napisala, le da se tega največkrat ne zavedamo. Očistiti moramo svoj način razmišljanja, ne želeti uspeh za vsako ceno, ker nekomu zaradi njegove karme ne bomo mogli pomagati tako kot si želimo. Kaj hočem povedati? Če ne delamo s čistim srcem in čistimi mislimi oz. delamo zdravljenje na nekom, ki mu tega karmične povezave ne dopuščajo, mu lahko pomagamo trenutno, vendar bomo v primeru, da ne odpravimo PRAVEGA vzroka temveč samo simptome, zadevo samo premaknili. Kam? Lahko mu jo časovno prestavimo (celo v naslednje življenje), lahko povzročimo obolenje na drugem delu njegovega telesa, posledice se lahko kažejo na njegovi družini ali celo na nas, na naših otrocih ... V glavnem - možnosti je veliko. Vsega tega še sicer nisem prebrala, ampak sem izvedela od njega, tako da približno tudi vem, kaj je v knjigi. No, vidiš, Mucamaca, ti si takoj našla pravi način, jaz pa ga na žalost (ali pa ne) še nisem - preveč je še v meni stvari, ki jih moram najprej "pošlihtati" in na srečo se tega vse bolj zavedam. Sicer pa sem ugotovila, da je vsaka "slaba" stvar pravzaprav potrebna in dobra. Če ne bi mali imel probleme s spanjem, se ne bi nikoli resno začela ukvarjati z energijami. Če se ne bi zaradi napačnega delovanja ti problemi še poslabšali, ne bi nikoli izvedela, kaj delam nekaj narobe in moj mož nikoli ne bi imel odkril, kakšne potenciale nosi v sebi.

Tina, saj sem si na koncu že malo mislila, da sem te narobe razumela in si me hotela samo opozoriti na dodatno literaturo, vendar sem potem to vprašanje zate zbrisala. Moram pa ti povedati, da sem ravno v teh postih našla že veliko literature, ki sem jo tudi že predelala.

Marsa, tisti povezavi tudi meni ne delujeta, zato sem šla nazaj in direktno vanje.

Trixi, škoda, da sem prebrala šele 1/4 knjige, ker ti ne morem zagotoviti, da je v njej kakšna "formula", mislim pa, da boš v njej našla tudi te stvari. Saj je včasih že dovolj, da razumeš, kaj se dogaja, pa se stvari začnejo spreminjati, ker se nezavedno spreminjamo tudi mi sami - podzavest je vedno na delu in vsa sreča, da je tako.

Rada pa bi povedala še nekaj. Mogoče sem vse skupaj napisala tako, da je videti strašno in nevarno in ne za vsakoga, in da lahko v vsakem trenutku naredimo napako. Saj jo res lahko, vendar se bo zavestna napaka potenciala drugače kot tista, za katero ne vemo, da jo delamo (lastna izkušnja!!!). Poleg tega sem na lastni koži izkusila tudi to, da povečevanje sposobnosti za prevajanje vse finejših energij po drugi strani pomeni tudi večjo možnost vpliva "bolj grobih" energij na nas.

Da se ne bom preveč zapletala in napisala kakšne neumnosti, bom raje pohitela domov in še prebrala kakšno stran.

Imejte same lepe misli, pa boste pokali od zdravja.

Milena

#13 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 29. maj 2003, 18:27

Pred petimi minutami sem prišla iz knjižnice in si izposodila to knjigo. Bila je pri novostih in naslov me je pritegnil... Zdaj pa lunin forum in 'padem' v to temo... Hecno, naključij vendar ni... Torej, grem brat... čeprav z energijami nimam veliko izkušenj... Vseeno še kaj napišem, kako bom doživela knjigo... x:Ix
strelka

#14 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 4. oktober 2004, 21:29

in kaj zdaj... kdo ve kako se izognit energijam?????


puno kapo jih mam.....


kak se jih naj losam''''????


A ste že preštudiral te knjige al še kr beremo?
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#15 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 4. oktober 2004, 21:52

.HAH ,OSTAN DOMA ,IZOLIRI SE...PEJD V OSAMLJENO SOBO, PA TAM PREŽIVI KRITIČNE MISLI x:o)x

Pa ja de ...pa ti si hujš k Stanetova sol.....univerzalno pomagaš x:o)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#16 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 4. oktober 2004, 21:54

kot je treba.
znajd se, itak mestnemu vrvežu ne morš pobegnt
al lahko pobegneš pred sabo?
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#17 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 4. oktober 2004, 21:58

ne boš verjela....lahko x:o)x x:Dx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#18 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. oktober 2004, 02:43

Na to temo dodajam zrno (gre za insert iz moje knjige Minerali*zdravje*duhovnost).

Energijske povezave, ki jih odkriva znanost, so po eni strani zastrašujoče, a nam vendarle potrjujejo pravilnost poti ozaveščanja in nesmisel skrivanja za nekim namišljenim svetom, v katerem imamo navidez vse pod nadzorom, otepamo pa se spoznanj, ki bi nam takšna iluzorna prepričanja lahko omajala. Znanstvena spoznanja lahko prav gotovo uporabimo za izhodišče pri razumevanju evolucijskih procesov naših življenj, in ko se jih zavemo in jih sprejmemo, začnemo nedvomno spreminjati nekatere vedenjske navade. Temeljna odkritja v zvezi z medsebojnimi povezavami so:

• Raziskave, s katerimi so leta 1976 začeli v ZDA, so nedvoumno dokazale, da je z energijskim delovanjem na kapljico krvi, neodvisno od razdalje, mogoče vplivati na psihofizično stanje človeka, kateremu je ta kri pripadala.
• Ko opazujemo energijo v njenih osnovnih delcih, tok teh delcev spremenimo že s samim dejanjem opazovanja.
• Iz t.i. paradoksa EPR (Einstein – Podolsky – Rosen) je razvidno, da lahko potem, ko sta dva energijska sistema delovala vzajemno, merjenje enega od teh sistemov povzroči trenutno spremembo v energijskem stanju drugega, tudi če sta se medtem že močno oddaljila.
• Vsesplošno medsebojno povezanost na finih energijskih ravneh dokazuje tudi Bellov teorem (J. S. Bell – fizik), pri katerem ne velja Einsteinova teorija relativnosti, ki pravi, da se energijski delci ne morejo gibati hitreje od svetlobe. Po Bellovem teoremu se namreč vsaka sprememba, ki se zgodi v enem delcu, trenutno odrazi na vseh ostalih delcih neke celote. Bellov teorem neposredno podpira teorijo obstoja kolektivnega nezavednega, po kateri vsak človek, s svojo osebnostno rastjo, vpliva na razvoj vsega človeštva (glej IX. Poglavje – Duhovna rast z minerali).

Če gornja odkritja, prenesemo v vsakdanje življenje, pomenijo naslednje:

Povsod, kjer se gibljemo, v vsem, česar se dotaknemo, storimo ali izgovorimo, puščamo svojo energijsko sled. Energija iste vrste ima tendenco združevanja, in ker vemo, da energije, s katerimi prihajamo v stik, delujejo ne glede na oddaljenost na nas povratno, je seveda pomembno, da so naše misli in dejanja dobra, mehka in ljubeča ter da pazljivo izbiramo okolje in ljudi, s katerimi preživljamo svoj čas. Ena temeljnih kozmičnih resnic, ki pravi: »Kakor boš sejal, tako boš žel«, dobi s temi spoznanji novo razsežnost. Če namreč vemo, da nas ljudje, s katerimi prihajamo v stik, že s svojim pogledom, zlasti pa s čustvi, spreminjajo, je jasno, da se nam vsaka grobost in nesramnost, ki jo storimo, ali slaba volja, ki jo zasejemo, nekajkratno vrne. Kadar torej skušamo raniti, bomo ranjeni in ko darujemo, bomo obdarovani. Energijske povezave, interakcije in neuničljivost energije hkrati pomenijo, da se npr. moški, ki obišče prodajalko ljubezni, energijsko obremeni s celo vrsto njenih prejšnjih obiskovalcev in da moramo pri sebi iskati vzroke uporništva naših otrok, saj smo jim jih nedvomno sami vsadili s svojimi frustracijami, bojaznimi in negotovostmi. Skratka, za to, kakšen je svet, je odgovoren vsak posameznik in ker si vsi želimo živeti v boljšem svetu, ga začnimo spreminjati pri sebi, svoji notranji naravnanosti ter z rastjo zavesti o transformacijski moči naših misli in čustev. Če pa se zavedamo, da smo le majhen delček živega vesolja, nikdar iz sebičnih vzrokov ne postavljajmo v ospredje sebe, saj to pomeni izstop iz harmonije enosti, posledica tega pa bo približno takšna, kot je učinek rakave tvorbe na človeško telo. Rast zavesti o enosti in ljubeč odnos do vsega živega pa nam hkrati prečiščuje in dviga lastno energijsko vibracijo v finejše sfere, ki na dovolj visoki stopnji pomeni absolutno neranljivost pred energijskimi obremenitvami iz okolja, saj privede do stanja globoke sproščenosti in spontanosti, v katerem ni prostora za notranje tenzije.
Da je slednja trditev resnična, potrjuje tudi primer iz živalskega sveta. V obdobju svojega bivanja na radioaktivno onesnaženem področju Belorusije, kar je povzročila nezgoda v Černobilskem jederskem reaktorju, sem prihajal v stik z zdravniki, ki so proučevali posledice radioaktivnosti. Povedali so mi zanimivo dejstvo, da so v reki Sož, ki teče skozi Belorusijo, zaradi radioaktivnosti prizadete ščuke, ne pa npr. krapi. Na prvi pogled se mi je zdelo to dejstvo nelogično, saj je ščuka vendarle lovec, krap pa išče hrano v blatnem dnu reke, kamor so se radioaktivni delci usedali. Ko pa si zadevo ogledamo iz energijske plati spoznamo, da je ščuka pač ropar, nenehno napeta in pripravljena na lov, njena energijska vibracija je zato gosta in groba, tako da se vanjo lažje »ujamejo« druge energije (radioaktivnost). Po drugi strani je krap lenoben in sproščen, njegova energijska vibracija pa je bolj fina in ne dovolj gosta, da bi se vanjo ujele radioaktivne nečistoče.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#19 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 5. oktober 2004, 07:40

Jao...sem se režala....ko sem prebrala tvoj post Nosorog.

No danes se pa nč več ne smejem.

Večino zadev, ki si jih napisal poznam.Samo ta o ščukah in krapih....je pa ljuta in dobra.

Dodajam samo to...da to kar seješ tud žanješ????

To mi ne gre v lajšte.Kako neki ? Okoli mene je vse polno krasnih ljudi, ki so sejali dobro, žanjejo pa sam osat....

Izkoristili in poteptali ...eni so skočili ko feniksi v zrak, drugi so se potopili in životarijo.

Če vzamemo hipotezo karme kot aksiom, torej kot dejstvo-vsak, ki trpi odplačuje za grehe iz prejšnjega življenja.Torej molči in vdano prenašaj svoj sade sati.Al pa se zakoplji pod zemljo .....


Zgleda, da se bo res treba it zdravit s temo.Mantak Chia ima tam nekje organizirano meditacijo v temi, pod zemljo.....in po tem ko po treh tednih prideš ven , si menda k nov..... :eek:


S popolnoma novim pogledom na svoj položaj v tem svetu, začneš tud uživat samo ob tem,da sveti sonce nate in da vidiš, reko, drevo in kamen....cvetlico in cvet....


In če je to vse res, da energetsko tako vplivamo drug na drugega-je potem naše življenje resnično pot v x.


Če že s vsako mislijo puščamo sledove, kaj šele z dejanji....

V tej norišnici, ki jo živimo danes, pokasiraš toliko energij, da sam pravzaprav sploh ni potrebno, da si ne vem kakšen zlikovc.


Samo v določenem trenutku, na nepravem mestu, nekomu kamen na njegovi poti do cilja,mogoče samo nekdo misli, da si od njega zadovoljnejši, uspešnejši in dobiš v glavo in pleksus, da te zvije do tal...

In potem naj verjamem,da sem sama svoje sreče kovač.


In da vsak sam pošlje vabilo za vsakega obiskovalca, ki mu pride na vrata in da je čas natančen knjigovodja, ki nikoli ne pozabi in vsakemu dostavi to kar si je naročil, vendar v svoji pozabljivosti in raztresenosti pozabi, kdaj in kako je odposlal vabilo.
:wacko:


Zdrav emocionalni izraz človeškega bitja ima dva primarna elementa, ki sta znak naravne samodiscipline:
*naravno kvaliteto samokontrole in samospoštovanja

Obe lastnosti sta ukoreninjeni v vedrini.

Vedrina se razkriva kot mirna notranja sreča in je trajna ter popolnoma neodvisna od zunanjih pogojev. Običajna sreča se izraža kot sprostitev emocionalne napetosti in je resnično razsipavanje energije.Posameznik dejansko razširi energijo z izbruhom sreče.Globoka meditacija in reflekcija nas vodita do samoraziskovanja in praksa samosproščanja nam daje izkušnjo absolutne enosti.

Absolutno srečo in zdravo občutljivost se lahko doseže samo z resničnim samoraziskovanjem in samosproščanjem.

:wacko: :blink: :cry: :?: :sniky: Bull pa šit skup....kk sem jst delč od tega grem zdaj spat, če bo kej nucal.....
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#20 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 6. oktober 2004, 00:45

Skriti dar


[COLOR=purple]Če obstaja kakšna skrivnost življenja, če je tu kakršnakoli igra, ki jo človek rad igra v uporabi svoje življenjske energije, to ni reševanje lastnih ustvarjenih situacij, temveč situacij, ki so mu dane.

Toda dober izhod kakršnekoli situacije je še vedno odvisen od vas, vi sami lahko spreobrnete škodljivo, neugodno,nesrečno, nekoristno situacijo v koristno.

Če le dovolj dolgo vztrajaš in se pozitivno usmeriš do naloge.Ko se naučiš dovolj dobro ravnati z njo, sprejmeš korist ali učenje. xyiyax xrainbowx xgoldfishx

Tak pravi Hua -Ching Ni


[color="orange"]jst pa pravim , da ma nori kmet debeli krompir x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#21 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 6. oktober 2004, 02:05

Okoli mene je vse polno krasnih ljudi, ki so sejali dobro, žanjejo pa sam osat....

Izkoristili in poteptali ...eni so skočili ko feniksi v zrak, drugi so se potopili in životarijo.

Če vzamemo hipotezo karme kot aksiom, torej kot dejstvo-vsak, ki trpi odplačuje za grehe iz prejšnjega življenja.Torej molči in vdano prenašaj svoj sade sati.Al pa se zakoplji pod zemljo .....



In če je to vse res, da energetsko tako vplivamo drug na drugega-je potem naše življenje resnično pot v x.


Če že s vsako mislijo puščamo sledove, kaj šele z dejanji....

V tej norišnici, ki jo živimo danes, pokasiraš toliko energij, da sam pravzaprav sploh ni potrebno, da si ne vem kakšen zlikovc.


Samo v določenem trenutku, na nepravem mestu, nekomu kamen na njegovi poti do cilja,mogoče samo nekdo misli, da si od njega zadovoljnejši, uspešnejši in dobiš v glavo in pleksus, da te zvije do tal...

In potem naj verjamem,da sem sama svoje sreče kovač.

Prav vsako stvar si skušam vedno razložiti med drugim iz tako, da izhajam iz tistega: Kakor zgoraj, tako spodaj.

Če to drži (in seveda drži, čeprav z neostikom nima veze), lahko vlogo celice v človeškem telesu primerjamo z vlogo človeka v živem tkivu vesolja. Da ne bova šla predaleč, si poglejva le tri bistvene elemente, ki vplivajo na to, kako bo "kotirala" celica v telesu ali človek v vesolju:


1. Najpomembnejši element - prepoznavanje svoje vloge:

-Celice so navidez enake, pa vendarle ni povsem tako. Med njimi obstajajo drobcene razlike, ki pa so zelo pomembne, saj je vsaki celici namenjena neka vloga in SAMO V TISTI VLOGI, KI JI JE NAMENJENA lahko delujejo optimalno v skladu z zahtevami in potrebami telesa. Celica jeter, se zato ne more obnašati kot celica ledvic, saj prejema optimalno podporo ožjega in širšega okolja le tedaj, ko igra vlogo, ki ji je namenjena. Takrat je uglašena s celoto.

-Mislim, da je enako z ljudmi v živem vesolju. Vsakemu so dani specifični potenciali. Uglašenost s celoto se kaže predvsem v tem, da jih v prvi fazi PREPOZNAŠ in nato razvijaš. Če jih ne prepoznaš, si lahko še tako dober, nežen, ljubeč, bla bla bla, pa te okolje (vsaj širše, če ne ožje) ne podpre, saj se ne razvijaš v skladu s potrebo celote. Načeloma je popolnoma res, da energija sledi misli in da lahko dosežeš prav vse, če le v cilj vložiš dovolj energije, a le pod pogojem, da je cilj vsaj približno v skladu s potrebami celote in v smeri razvoja tvojih potencialov. Drugače se pojavijo ovire, trplenje, bla bla bla, a le zato, da bi prepoznal svojo vlogo in jo začel izvajati.

2. Vloga karme

Lahko jo primerjaš z dednimi boleznimi nekega organa v telesu, ali nagnjenosti nekega organa k bolezni. Sirotam celicam je v takšnem organu res težje, ne glede na to, kako se trudijo. Tole je tako jasno, da ne rabim posebej preslikavat na relacijo človek ž živo vesolje.

3. V tretji točki se bom dotaknil še enkrat tistega, kar sem napisal že v osnovnem postu (povezano pa je s točkama 1 in 2 iz tegale posta), pa si ponovno izpostavila kot ključni problem - "sem čisto v riti, ker je okolica takšna in takšna ter me s svojimi (slabimi) energijami sesipa".

Lajf smo si z "evolucijo" organizirali tako, da je postal bitka za preživetje, povezana s stresom (v stresni situaciji so tudi celice). Res je težko najti in igrati svojo vlogo in se izogniti stresu, KI NAS DELA RANLJIVE. Zaradi stresa nas hitreje zjebejo nenaravna hrana, negativna čustva, škodljiva sevanja ... Ampak - če se tega zavedaš, imaš še vedno v veliki meri v roki škarje in platno, saj sovražnika poznaš (ravno to sem včeraj v dnevniku razlagal Contesi). Ko sovražnika spoznaš, ima takoj vsaj pol manjšo moč nad tabo.

Torej - zavestna organizacija lastnega lajfa tako, da se ga stres čim manj dotakne in vse tisto, kar sem napisal v prvem postu v smislu "Kakor seješ, tako žanješ". Če znaš prepoznat svojo vlogo, vse tisto okoli pozitivnih in nežnih misli ter njihove povratne vloge, špila. Je pa res, da je tako nam, kot našim celicam danes težje kot nekdaj, saj nedvomno delujemo v do neke mere "zastrupljenem" okolju, a - morda ima tudi to svoj namen; v korist razvoja celote ...


lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#22 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 6. oktober 2004, 02:25

Jp šifra 2012 se bliža.....počistit je treba nesnago....torej smo srečni udeleženci vsesplošnega čiščenja.....ostalo bo sam nekaj budnih udeležencev...

Kak že gre unih dvanajst k bo budnih pa k bodo meli v svetilkah olje, samo tisti bodo lahko preživeli to...

Ne morem mimo tvoje tretje točke v kateri eksplicitno izpostavljaš, da sn v riti.In da za to krivim okolje....

Kaj pa če pogledama z druge strani:

Kaj pa, če sem samo tista matrica, ki jo je kozmos izbral kot primerno in ustrezno, da predela določeno navlako, ki se je nabrala , na točno določenem mestu v določenem trenutku.

nadaljevanje sledi....

lalali

P.s. kakorkoli že obračama dejstvo, je da sn v riti.. x:o)x x;)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#23 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 6. oktober 2004, 04:43

Ne morem mimo tvoje tretje točke v kateri eksplicitno izpostavljaš, da sn v riti.In da za to krivim okolje....

Kaj pa če pogledama z druge strani:

Kaj pa, če sem samo tista matrica, ki jo je kozmos izbral kot primerno in ustrezno, da predela določeno navlako, ki se je nabrala , na točno določenem mestu v določenem trenutku.

nadaljevanje sledi....

lalali

P.s. kakorkoli že obračama dejstvo, je da sn v riti.. x:o)x  x;)x

K smo že pri riti - enkrat, ko sem bil fejst nabasanh, sem pel tole pesmico:

V riti je tema,
nobene lukne ni.
O ena pa je,
pa tista smrdi.


lalala :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#24 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 6. oktober 2004, 05:14

hmm... jaz bi vprašanje 'ali se ukvarjate z energijo?' malo zasukala... 'ali veste, da se ves čas ukvarjate z energijo?' x;)x ... 'ukvarjate' xrolleyesx :o|o:


enivej... lia, ne stavi preveč na 2012 ... smo tolk zašibal 'z ukvarjanjem', da se 2012 lohk zgodi recej prej... vsak cajt, takorekoč xcivx :wOOt: :fiju:

#25 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 6. oktober 2004, 07:02

hmm... jaz bi vprašanje 'ali se ukvarjate z energijo?' malo zasukala... 'ali veste, da se ves čas ukvarjate z energijo?'  x;)x ... 'ukvarjate'  xrolleyesx  :o|o:


enivej... lia, ne stavi preveč na 2012  ... smo tolk zašibal 'z ukvarjanjem', da se 2012 lohk zgodi recej prej... vsak cajt, takorekoč  xcivx  :wOOt:  :fiju:

Sej, sej Mateja močno me skrbi, da je vse res!

Nekaj časa sem se tolažila, da imam bujna dumišljija, zdej se pa kr neki dogaja!
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0