Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Medica


  • Prijavi se, če želiš komentirati
168 komentarjev na to temo

#76 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 26. oktober 2003, 13:10

Ja tud sam sem imel v mislih neki za 200 prešernov, ko pa sem prebiral v računalniških revijah vse o tem sem videl, da zase tega sploh ne rabim. Veliko je gor zadev, ki jih nikol ne bom rabil sam tak je to zaenkrat vzamem tega. Velik aparat je zoprn za nošenje sem malo to opazoval sedaj v Lj na Apimondiji kako ''šlepajo'' to z sabo zato raje kaj manjšega, kajti jaz bom slikal večino pri čebelah in zato večjega aparata ni preveč dobro z sabo vlačit!

Sedaj pa druga tema Avstrijci imajo narečja kot mi prekmurščina, kras itd..zato z perfektnim znanjem nemščine si lahko tam čist aut hi...

Hej se spoznaš na video in avdio kodete in nastavitve!? Si gledal kmetijsko oddajo na TV SLO1??? naš prekmurski konec so predstavili z nekaj znanimi osebnostmi. Sem posnel na disk samo kvaliteta je slaba, ker nisem izbral pravih nastavitev grrr.....
TOREJ kdo se spozna na to kako nastaviti pri TV Tunerju Cinergy 600 kateri format stiskanja za video in kateri za avdio???

#77 Marko Hrastelj

Marko Hrastelj
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 199

Objavljeno: 26. oktober 2003, 13:47

Ja, tud meni ne diši, da bi dal kakih 200 ksit za digitalca, zato bo padel canon a70 ali a80, ko poberem nazaj davek bi moralo pridet okol 300 EUR

Kmetijsko oddajo sem gledal, ste končno tud v vaših koncih prišli malo na vrsto s predstavitvijo, bo še Drago malo bolj zadovoljen.

Katere kodeke pa imaš na voljo za stiskanje? Če imaš za video na voljo kakšno divx varianto, je po mojem kar se kvalitete tiče še najboljše

#78 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 26. oktober 2003, 13:57

No potli pa kupva vsak pa bova kasneje raziskovala podrobnosti dobre in slabe strani!

Ja malo so napeli tole je kar ok morali bi vsaj vsak mesec en predel SLO predstavit kaj misliš??

divx nimam imam pa en kup teh kodekov in tudi sami formatov tak, da dol padeš, mislim, da za kodek lahko uporabim MPEG 4 sam format posnetka moram določit in tud za avdio je sto grrr...bom že ugotovil ni frke!

#79 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 27. oktober 2003, 10:21

Prav fajn je bilo glkedati prilogo prekmurskih čebelarjev v zadnji kmetijski oddaji. Še posebej zato, ker so si vaši predstavniki "upali" tudi malce pojamrati glede nerešenih - IN KLJUČNIH - stvareh v čebelarstvu. Bravo. Nekaj vaših predhodnikov je v pr. oddajah samo nekaj "bluzilo", tako da si imel občutek, da bi sicer radi nekaj povedali, pa ne vedo kako...he, he....
Ja, čuden je ta odnos države do kmeta. Pravzaprav nerazumljiv. Nikoli si ne bi mislil, da ti "lepa naša" lahko dela toliko problemov, ko se hočeš česa lotiti .... Kar hitro dobiš feeling, da je bolje, da jih pustiš pri miru, delaš po svoje in - če je potrebno - saniraš stvari, ko začnejo zafrkavat.
Slikce pa kar pošlji, da si bom zadevo lažje predstvaljal...

Ko ste že pri digitalcih; Danilo, za ta denar je to sigurno naj ... Jaz uporabljam v službi OLYMPUSA, kupili smo ga pred dobrim letom za 215 Prešernov. Kar fajn zadevca, čeprav osebno prisegam na klasiko Canon EOS. Moj direktor si je pred kratkim nabavil digitalca Canon za cca 130 Prešernov. Je majhen in zelo zmogljiv (nanj spravi cel kup fotk in filmov). Na omenjenega Olympusa gre max 75 fotk max. ločljivosti, filmaš pa lahko 40 sekund.... O.K., mi v službi diogitalca res rabimo, ker večino materiala potem ali tiskamo ali pa objavljamo na spletu.... S tega zornega kota se nam je nakup splačal.

#80 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 27. oktober 2003, 13:10

Danilo, kako je že z registracijo kamiona polnega čebel oz. panjev? A ga pelješ na TP naloženega, ali razložiš, imaš čez panje (prva varianta) cerado...?

#81 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 27. oktober 2003, 17:15

Registracija v te namene predelanega vozila je lahko z panji vred, če je vozilo navadno potem ne sme bit naloženo niti ne moreš registrirat kajti je predrago. Registracija specialnega toovornega vozila kamor spada tudi ta predelan tovornjak za čebele stane kakih 80.000 dočim pa navadno tovorno vozilo okoli 300.000 ali več odvisno od nosilnosti.
Da ne boš kupil navadnega tovornjaka kajti ta ti ne koristi nič, predelan tovornjak pa nima nobene cerade. Imam občutek, da nimaš prave predstave kako to izgleda tako predelano vozilo????

No so res malce več povedali tile naši bili pa so tudi ta pravi zraven take oddaje rabimo in to vsaj mesečno 1×, če hočemo kaj doseč. Tisti z ČZS ziher imajo svoje prioritete zato moramo sami malce glas dvigat....

Digitalec ja saj drugače stane več sam tam majo ugodno ponudbo zaradi praznovanja 100 letnice pa Mwst nazaj pokasiram hee...upam bo za 230€ z polnilcem baterij, 4 baterijami in dodanto 128Mb kartico je to več kot ugodno in za moje potrebe ok!?

#82 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 28. oktober 2003, 14:46

Fantič, koliko dela je s temi zadevcami .... pa še stanejo povrh vsega kar precej ....
Ravno včeraj sem prebiral novega čebelarja, še posebej članke o tem, kako se je treba "lotiti" EU, da bo kaj keša ... he, he ... Kmalu ti postane jasno, kam pes taco moli. Imaš prav, bolje je ne upati preveč in vlagati kar svoja sredstva, če hočeš sploh kaj imet. Ej, lepa naša, tako ljubezniva .... :V:
Opazil sem tudi "oglas" ČZS za razna šolanja ... Kaj misliš o tem, predvsem o izobraževanju za poklicnega čebelarja? Čemu sploh tak naziv? xrolleyesx ČZS bo za to ziher dobila denar, kaj pa tisti, ki bodo šolanje končali? Kaj bodo dobili? Morda subvencije?

Digitalc je o.k., res boš za ta keš dobil veliko aparata. Best Buy! :palec:

#83 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 28. oktober 2003, 16:44

Hja pa kaj sem vam razlagal cel cajt :V: EU ti da 10.000€ in hoče, da se od tega vrne nazaj k njim 9.000 kako pa misliš on delajo??? :xx!: Glej, če se jaz kot tesar lotim izdelave čebelnjaka in nakup opreme potem recimo v vrednosti 5 miljonov SIT. sedaj pa glej delo je tu minimalno 1 miljon, ki ga lahko jaz prišparam z lastnim delom, če bi dobil ta sredstva potem moram najet izvajalaca, si pa zbiral predračune in veš kako to zgleda uhh... :palec:

Šolanje ČZS ne bo nič kaj dobila ampak ti boš plačal, mene je stala ta izobrazba 90 prešernov in nisem obiskoval modulov. Končal sem to aprila letos na SKŠ Rakičan v prvi generaciji v Sloveniji. Sam izpit oziroma prevrba je stala 70.000 kar je lep zalogaj. Po moje bi to moral opravit vsak, ki ima čebele tak je v Avstriji, tak je v Nemčiji. Če hočeš bit lovec moraš naredit vse potrebno, da dobiš orožni list itd..čebelari pa vsak kakor hoče in ogroža ostale ter za nič ne odgovarja. Jasno za kake subvencije bo to PRVI pogoj sploh iz EU brez tega bo vrjetno težko!? Seda j pa glede cene nebi komentiral za moje mnenje je previsoka žal jo je postavila država in smo tu nemočni!

#84 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 3. november 2003, 12:22

Se strinjam, da se mora šolanje opravit. V tem primeru je to tudi edini način, da se dobi ustrezen naziv - čebelar. Upam, da bo toliko zagnanosti s strani zveze tudi takrat, ko bo treba kaj narediti v smeri subvencij ipd. Saj veš kako je s tem; ljudeje pač pričakujemo, da če že nekaj moramo, da potem nekaj tudi dobimo. To je vzajemnost, na kateri zveza gradi odnos s čebelarji. Mislim, da se bom tega uzobraževanja; za NPK, udeležil. Že zaradi tega, ker se mislim s čebelami tudi poklicno ukvarjat.
Glede sredstev imaš pa prav; če narediš sam, ti je marsikaj prišparano ... Tudi sam bom šel v to varianto, če bo le tast prost, pa da skupaj postaviva večji čebelnjak (12 x 3 m). Seveda montažen, da se ga da po potrebi tudi razstavit in odpeljat. Sedaj še čakam na predračun (tastov) in če bo v mejah normale, se bova dela tudi lotila, v nasprotnem pa se bom odločil ali za kamion ali pa za nakladne. Je pa prav smešno, da sem že tolikim, ki se ukvarjajo s čebelarjenjem v nakladnih panjih pisal, odgovora pa nobenega... Hm, smo pa res slovenceljni. Ne vem zakaj imajo spletne strani z rubriko info? Vprašanja, ki sem jim jih naslovil so tako splošna, da ne gre za nobene skrivnosti .... Uf...

#85 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 3. november 2003, 16:16

Ja kar se tiče kvaslifikacija se popolnoma strinjam z tabo, kolko bomo dobili je pa res drugo vprašanje!??? :V:
čebelnjak je tud to čeprav jaz stacionarnega neb nikol več delal razen, če je čist doma pri bajti drugače edino kolesa pridejo v poštev.

ta tretje pa ti rečem samo DOBRO JUTRU, če si mislil, da so vsi taki ''idioti'' kot jaz potem si se grdo zmotil, pisat boš moral vsaj 100-tim, da ti 5 odgovori in od teh petih bo eden resen ostalo pa te vse zapelje v kalne vode x:Dx

#86 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 4. november 2003, 09:14

Kar zadeva podajanja informacij sem enkrat že zapisal; vsa čast tistim (vam, nekaterim na forumu), ki nesebično podajate naprej svoje znanje in izkušnje. :palec: Za ostale pa itak nima smisla izgubljati besed, je pa žalostno, kako se vse skriva. Madonca, kot da bi delali na jedrski fiziki, ne pa na živalih, ki so z nami že stoletja. Res smo majhni .... (in omejeni)....velja za "skrivače". :V:
Ja, glede čebelnjaka je zadeva takšna, da bi rad izkoristil možnost relativno poceni postavitve čebelnjaka. In ker nimam čebel pri hiši, mi ta varianta pride še kako prav. Saj veš, koliko pribora in ostalega se nabere (še zlasti pri točenju), tako da je s prostorom vedno križ. Ker je vse skupaj v hribu, je postavljat nekaj, kar ni stabilno, velik problem... Za kamion bi se takoj odločil, če bi imel cesto, ki bi bila v redu. Če pa bi se odločil za njeno ureditev in za ureditev "parkirišča" me pa kar stisne, ko mi omenijo, koliko to stane (cca 150m). Pa še kmet, sosed, ni ravno navdušen nad cesto, saj bi mu ta onemogočila (ali pa vsaj otežila) košnjo... Kamion bo pač moral počakat, da se zadeva malce poleže, kajti že 100 panjev bo majhen šok ... za okolico, he, he... Itak pa nameravam zaplavat v vode nakladnega čebelarjenja, tako da se bo z gradnjo v prihodnje zadeva končala.
Za NPK; prebiram in razmišljam.... a misliš, da se bo zadeva s čebelarji pri nas uredila tako, kot je to pri severnih sosedih? Mislim na tvoj stavek, da mora imeti vsakdo, ki hoče čebelarit, opravljen nekakšen izpit? Ne vem kako se bo to obneslo pri nas, saj je povprečna starost čebelarjev takšna, da se mi zdi kar smešno pomislit na to, da bi sedaj šli v kakršnokoli šolo ....
Oz. a moraš imeti v SLO, če hošeš imeti npr. doma kravo ali pa pujska ali pa npr. piščance, status kmeta?

#87 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 4. november 2003, 10:01

No z vsem kar si napisal se nekako strinjam sam to je tak niti jaz niti nihče dug, ki vam pomaga od tega nima nič koristnega razen same težave. kot prvo nismo mi na državnih jaslih kot nekateri in imajo internet zastonj ( uporabniki arnesa pa še kateri) kot drugo smo potem pod pritiskom ostalih čebelarjev. Smešno se zdi, da malo SLO čebelarjev stopa na net saj jih mnogooo več sam so v pozadini bereje pišejo ne potem pa kritizirajo nekoga, ki pomaga. Mene sta klicala kar 2 čebelarska mojstra glede teh pisanj in nasvetov na Yahoo, da to ni moje delo torej x?x x?x :O:

kar se tiče tistega zadnjega so pa že res težave glede dedovanja, če ne živiš na naslovu kjer je zemlja moraš delat nek teččaj ali kaj hudiča, ker ti ne dovolijo dedovat zemlje, tu je bil nek primer sam nisem spraševal postaja zoprno veš?? Ko bomo v EU bo pa še bolj tam taka mučkanja ne poznajo kot to delamo npr..prodaja medice, pridejo pogledat kolko napraviš in ti takoj zaračunajo davek ti pa če prodapš ali ne njih ni briga in tud ne kdaj pa za kako ceno oni sam poberejo trošarino po litru boste vi še spoznali kaj je EU....

#88 Marko Hrastelj

Marko Hrastelj
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 199

Objavljeno: 4. november 2003, 12:17

Danilo, a ti je že uspelo kaj stestirati fotoaparat? Sam sem bl včeraj dobre tri ure v Mediamarktu in preizkušal vse živo. Takšna zadevca, kot si jo kupil ti, zgleda kar v redu, ma zelo kontrasten zasloncek in verjetno delo kar lepe fotke v zaprtih prostorih-toliko lahko jaz rečem po petih minutah igranja s kamero. Kako se pa kaj zunaj obnese?

#89 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 4. november 2003, 13:17

Marko kar se aparata tiče zmore več kot sem sanjal, danes em šel v foto Šimonka razvit dve slikci zaradi testa ker je itak drugo prava fotografija v roki kot pa pogled na računalniku. Moram reči, da sem impresioniran, da lahko tak aparatek dela tako dobre slike.
Rabim tvoj mail pa ti pošljem ne morem jo priložit tu, ker ne gre ne al pa ne vem...

#90 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 4. november 2003, 14:19

No z vsem kar si napisal se nekako strinjam sam to je tak niti jaz niti nihče dug, ki vam pomaga od tega nima nič koristnega razen same težave. kot prvo nismo mi na državnih jaslih kot nekateri in imajo internet zastonj ( uporabniki arnesa pa še kateri) kot drugo smo potem pod pritiskom ostalih čebelarjev. Smešno se zdi, da malo SLO čebelarjev stopa na net saj jih mnogooo več sam so v pozadini bereje pišejo ne potem pa kritizirajo nekoga, ki pomaga. Mene sta klicala kar 2 čebelarska mojstra glede teh pisanj in nasvetov na Yahoo, da to ni moje delo torej x?x  x?x  :O:

kar se tiče tistega zadnjega so pa že res težave glede dedovanja, če ne živiš na naslovu kjer je zemlja moraš delat nek teččaj ali kaj hudiča, ker ti ne dovolijo dedovat zemlje, tu je bil nek primer sam nisem spraševal postaja zoprno veš?? Ko bomo v EU bo pa še bolj tam taka mučkanja ne poznajo kot to delamo npr..prodaja medice, pridejo pogledat kolko napraviš in ti takoj zaračunajo davek ti pa če prodapš ali ne njih ni briga in tud ne kdaj pa za kako ceno oni sam poberejo trošarino po litru boste vi še spoznali kaj je EU....

Ta je pa dobra; da te kličejo in kritizirajo, češ, to pa ni tvoje delo. Nastopajo v vlogi cenzure, a?! Ti pač poveš kar misliš da je o.k., na nas pa je, da se SAMI odločimo, kaj od tega bomo uporabili ali pa tudi ne. Seveda, tisti, ki še živijo v neki preteklosti, tega ne tolerirajo, vprašanje pa je, kaj sami sploh naredijo, da bi svoje znanje in izkušnje posredovali še drugim. Pa ne v obliki nekakšnih doktrin, za katere z ničemer ne jamčijo ... Hm, še vedno smo na Balkanu.... :V:
No, ko pa že komu kaj pišeš je pa glede odgovora popolna tema. Kot je rekel en moj profesor; Nije rupa u planeti, več je rupa u pameti! Poslanstvo "predavateljev" je, da znanje posredujejo naprej, ne pa da se šolajo na naše stroške, na koncu pa nam še tega, kar so se naučili ne povedo....
No, upam, da bo EU le prinesla kaj dobrega, razen dodatnih položnic, he..he... pa da se tale kaos malce "poštima". Samo slabo kaže, kaj?

Glede zemlje, kmeta se bom pa sam pozanimal kar na ministrstvu. In napisal, kaj bom izvedel...

#91 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 4. november 2003, 14:54

Ja saj bi ti vsi zananje prenesli seveda, če boš plačal kot se šika haaa...taki smo slovenci škodoželjeni in nesramni. če sosedo koza crkne je veselica vidiš tak je to in boljše, če njemu crkne samo naj nam ne :xx!:
Tu bijemo še veliko bitko na tem področju zato pa smo tam kjer smo, ker nihče nič ne pove nikomur :V: je pa tud res čim kako kje zineš moraš računat na tem, da jo boš dobil in, če nisi pripravljem pobirat torej ne rasipaj....

Ja daj malo glede zemlje mene tud zanima kako in kaj!?

#92 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 4. november 2003, 17:04

Bom vprašal kaj je s tem statusom kmeta .... ipd v tej smeri. Poklicat pa nameravam še ČZS, ker me zanima par stvari v zvezi s NPK; s tem v zvezi moram še poklicat na Ministrstvo za delo in pa dobit v roke določila za poklicno kvalifikacijo ....
Preden dam keš bi rad te stvari razčistil; ni poceni, oz. nimam denarja da bi ga metal skozi okno.

#93 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 4. november 2003, 18:15

Hja ti kar poizveduj in malce nas pouči o teh stvareh!
zadnjič sem zasledil eno oddajo na Tv glih otem za poklicno kvalifikacijo. Kolko sem slišal bodo take poklicne kvalifikacije tekle tudi v drugih poklicih ne sao za čebelar/čebelarka ampak za druge zadeve z katerimi si lahko nekdo pridobi poklic npr. tesar! Samo vsaka ustanova, ki zaprosi za tako izobraževanje mora izpolnjevati določena določila tupri nas trenutno le SKŠ izpolnjuje pogoj za certifikatnoizobraževanje in to za čebelar/čebelarka!

#94 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 5. november 2003, 08:41

Ja, stvari se počasi urejajo, kar je seveda prav. Enkrat si že zapisal, da si tudi sam končal šolanje ... nekaj v zvezi s čebelarstvom. A je bilo to za poklicno kvalifikacijo - čebelar?

#95 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 5. november 2003, 08:50

Ja jaz sem poklicno kvalifikacijo čebelar/ čebelarka opravil že letos aprila na SKŠ torej smo bili tu v prekmurji prvi med prvimi in tega nam nihče ne bo mogel vzet!
Torej imamo poleg ne vem kolko čebelarskih mojstrov v SLO tudi že 35 kvalificiranih x:Dx :palec: čebelarjev x:Dx

#96 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 5. november 2003, 09:36

Bravo Prekmurje! Mi pa nimamo še nobenega (v društvu mislim...). Upam, da se nas bo kaj nabralo. Kako je pa potekala celotna zadeva?

Še nekaj me zanima; Propolis; zakaj razlika v barvi med mojim in tistim od Medexa. Moj je bolj svetel, Medexov pa popolnoma temen? Oba sta 10 %.

#97 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 5. november 2003, 13:43

Ja sedaj imate šanso na Lukovici bo sedaj tud..me pa res čudi, da smo mi tukaj enkrat prehteli LJ :palec: x:Dx levji delež pri tem zagotovo nosita dr. Stanko Kapun in ravnatelj SKŠ Rakičan.
ja kako je potekalo??? Možno se je bilo prijavit tudi na modularno izobraževanje podobno kot je sedaj razpis v SČ, jaz sem obiskal le en modul, ker mi čas ni dopuščal in tud osnove čebelarjenja mi ni trteba poslušet čeprav bi mi sigurno koristile! Nadalje zbrati je bilo treba kar nekaj potrdil ( portfolia) z katerimi si dokazoval dosedanja udelaževanja na predavanjih. Tudi prejeta priznanja na ocenjevanjih medov skratka treba dokazovat kaj znaš in obvladaš. Prvi pogoj pa je bil čebelarjenje z vsaj 5 panji in to najmanj 3 leta, če tega nisi spolnjeval potem nisi mogel tega izpita oravit. Kot sem videl v SČ je sedaj možnost usposabljanja in potem polaganje izpita tudi za čiste začetnike, če se ne motim??? Tvoj svetovalec je potem vso dokumentacijo preveril, uredil in izpitna komisija je potem odločila katero področje moraš zagovarjat ali pisno in ustno ali pa samo ustno!
No upam, da sem ti opisal dovolj nazorno in, da sem prav napisal x!x x?x

Propolis ja kako si ga pa delal, če ni skrivnost, opiši in potem ti povem kje si falil x:Dx

#98 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 6. november 2003, 11:25

Propilis, nastrgan predvsem iz mrežic zadnjih vratc, sem delal po navodilih, ki so zapisana v knjigi Od čebele do medu, se pravi; 10 g propolisa, ki sem ga predhodno zmlel in 90 g mislim da 70% lekarniškega alkohola. Vsak dan sem to dobro pretumbal (v stekleni embalaži, popolnoma zaprti) vsaj 6x, dobrih 20 dni. Ko sem zadevo testiral, je zarazliko od Medexovega produkta svetlejše barve. Po moje bi moral - naknadno - delež propolisa še povečat; morda je bil premalo čist. Po moje to potrjuje tudi usedlina na dnu kozarca; gre verjetno za netopen del "prahu", ki sem ga dodal, t.j. vosek. Ampak, zadeva ne plava, je na dnu in je svetlejše barve. Vosek bi najbrž plaval?

No, količina je večja kot zgoraj navedeno razmerje; cca 1 liter je vsega skupaj.

Glede PK; a so ti potrdila za predavanja, ki si se jih udeležil in ostalo (s kakšnim številom panjev si čebelaril) potrdili in izdali v matičnem društvu?

#99 Danilo

Danilo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 007

Objavljeno: 6. november 2003, 11:44

Glede propolisa prilagam recepturu v Word obliki delaj tako pa bo vse dobro. Upam, da si uporabil temno steklenico, če ne potem je vzrok steklenica skratka drži se priloženega recepta.

Ja kako dolgo z koliko panje itd..ti izda društvo. Vsa predavanja, ki se jih udeležujemo zadnje 3 leta pa itak slonijo na potrdilih, ki jih prejmeš ob zaključku, če se ne motim potdila ne smejo biti starejše od 3 let....

#100 Miro

Miro
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 317

Objavljeno: 6. november 2003, 13:10

Hvala za poslano. Edino kar ni tako, kot si zapisal je steklenica. Le ta je pri meni svetla. A misliš, da lahko zadevo še kakorkoli rešim - da pustim zadevo v temni steklenici nadaljnjih 20 dni.

Pred dvema letoma, ko mi je zadeva uspela, se pravi, da je bil propilis na koncu skorajda črn, sem imel vse skupaj v omari cca. 40 dni, ker sem na vse skupaj dobesedno pozabil....he, he, dober recept, kaj?

Glede potrdil; naše društvo, ki vsako leto organizira vsaj eno strokovno predavanje in vsaj en strokoven izlet ni do sedaj še nobenemu izdalo karšnegakoli potrdila. Pa tudi na predavanjih, ki so jih imeli posamezni čebelarji v prostorih ČZS (le ta nas je na predavanja vabila preko revije Čebelar) nismo na koncu prejeli nobenega papirja.

Tisto kar zadeva društvo ni problem, saj imamo zadevo v zapisnikih in programu, važno je le, da mi društvo izda potrdilo.

Zapisal si, da si si izbral samo eno temo, en modul za izobraževanje? Kaj pa če si ne bi nobenega? Mislim, da lahko kljub temu pristopiš k PK.
Saj si imel naloge (teorija & praksa) iz dela, ki ga vsakodnevno opravljaš pri čebelah.

Ker si vzrejevalec matic me zanima, kako si se tega lotil - mislim na to, da so ti dovolili opravljat to dejavnost. So kakšni posebni pogoji - kako moraš imeti urejena stojišča ipd?




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0