Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kvadratura Neptuna z Venero


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
7 komentarjev na to temo

#1 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 15. marec 2002, 01:00

Zanima me, kako bo deloval tranzitni neptun v moji 12. hiši (v vodnarju) na mojo venero v biku v drugi hiši v ekzaktnem kvadratu? Ali bo to pomenilo spet neko razočaranje? Neptun je v natalni karti v sedmi hiši.

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. marec 2002, 01:00

To pomeni predvsem nerealna pričakovanja...
In seveda - odtod lahko sledijo razočaranja.
Mislim pa, da je kvadrat v temle primeru veliko manj opazen in ima tudi veliko manjši vpliv (kot bi bila/imela npr. konjunkcija).
Sploh pa v primeru generacijskega Neptuna, ki ne deluje niti ne na Sonce niti ne na katerega od pomembnejših osebnih položajev (L, A).
Tako venomer kateri od planetov tvori kakšen aspekt s tekočimi..
Ni treba, da bi se obremenjevali prav z vsakim imaginarnim aspektom.

Raje delujte v ZDAJ, kot da se sprašujete, kaj BO nekaj pomenilo...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 4. maj 2004, 11:57

in kako je bilo Lunca?
meni je tale Neptun naredil močne zadeve,
omamo v roza meglicah, pesmi,
en notranji imaginarni svet (kakor je rekla Marsa: imaginarni aspekt)
in en ocean občutkov...
Stanka

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#4 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 4. maj 2004, 20:23

Zanima me, kako bo deloval tranzitni neptun v moji 12. hiši (v vodnarju) na mojo venero v biku v drugi hiši v ekzaktnem kvadratu? Ali bo to pomenilo spet neko razočaranje? Neptun je v natalni karti v sedmi hiši.

Po moje bo vplival tudi na denar. Sama Venera v drugi v biku je res trdna in stabilna, toda mogoče bi bilo dobro, da bi na skrivaj dala nekaj denarja za uboge, pa boš mogoče na lep način doživela to simboliko.
Toda bo vsej verjetnosti boš neko stvar narobe ocenila, kar bo posredno lahko vplivalo tudi na odnos s partnerjem. Neka skrivnost, nek skrivnostni odhodek.
Pa tudi pri prehrani bodi zmerna, pazi, da uživaš samo svežo hrano.
Ljubezen pa naj bo nekaj časa bolj astralna in manj fizična.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#5 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 5. maj 2004, 07:20

xrolleyesx No, ker imam venero na 14 bika, ta aspekt z neptunom še kar drži, zato skušam razvozlat ta kvadrat, vendar zaenkrat ne znam še nič konkretnega napisat. Saj je to mogoče delovanje neptuna.
Imam pa en kup nerealnih pričakovanj. Vse bi rada, preuredila stanovanje, kupila nov avto, ampak to so res pričakovanja, ki jih uresniči samo dobitek na lotu. x:Dx x:Dx To je tudi delovanje neptuna, a ne?

#6 jupitra

jupitra
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 40

Objavljeno: 5. maj 2004, 15:06

Zanimivo, lunca, tudi jaz imam ravno sedaj eksakten kvadrat tranzitnega neptuna in venere (moja venera je na 14 škorpijona, torej ravno nasprotno od tvojega položaja), tranzit pa je iz 1. v 9. hišo.
Natalni je v konjunkciji z Venero :eek: .
In tudi jaz se sprašujem, kakšen je lahko njegov vpliv. Žal res vedno najprej vidimo negativne vplive ali pa se jih bojimo, kar verjetno ni najbolj prav, ampak... x:)x

Brala sem, da njegov kontakt z venero dejanko lahko prinese neuresničena pričakovanja in razočaranja, seveda pa je to le ena od možnih manifestacij. Sama planiram neka daljša potovanja (9. hiša) v jeseni in moram reči, da mi tale aspekt ni čisto nič všeč. Za vsak slučaj sem karto rezervirala pred retrogradnim Merkurjem, ampak vseeno...

Tudi tile lunini mrki nama stimulirajo Venero, se mi zdi. :o|o:
Na pozitivni strani pa lahko kontakt neptun-venera verjetno poveča in polepša vse stvari, ki niso ravno materialne, bolj povdari čustveno/duhovno plat zadeve (verjetno tudi zato, ker nakako malo zamegli "kruto" realnost).
Misim, da če se zavedava, da so pač določene zadeve malo lepše, če jih gledamo z neptunskimi očali, prevelikih razočaranj vseeno ne bi smelo biti. Le kake večje odločitve, ko so povezane z Venro, je po mojem bolje pustiti za čas, ko bo njegov vpliv pojenjal (žal pa je Netun takooooooo počasen planet, da nama bo še kar nekaj meglil zadeve).

Saj to pa je pozitvna stran uporabe astrologije, kajne, da znamo videti vplive in ravnati v skladu z njimi in ne proti njim.

#7 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 6. maj 2004, 06:53

Zanimivo, lunca, tudi jaz imam ravno sedaj eksakten kvadrat tranzitnega neptuna in venere (moja venera je na 14 škorpijona, torej ravno nasprotno od tvojega položaja), tranzit pa je iz 1. v 9. hišo.
Natalni je v konjunkciji z Venero  :eek: .

x;)x Bova spremljali Jupitra :palec: in upajva, da ne bova preveč razočarani. Jaz sem že kar pripravljena na " nič nas ne sme presenetiti". Ti imaš natalno to konjukcijo in mislim, da bodo tvoja čutenja malo drugačna kot običajno. S to natalno konjukcijo mislim, da moraš imeti prefinjen filing za lepo.

Spremljajva, če bo kaj novega ti napišem svoja občutja.
Res pa je, da je ta neptun tako zelo počasen. :xx!:

#8 jupitra

jupitra
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 40

Objavljeno: 6. maj 2004, 09:39

Se strinjam , Lunca! x:)x Imava še kar precej časa, da bova "ubežali" vlpivu Neptuna x:Dx in verjetno bo kaj za poročati na daljši rok.

Sončeka na deževno Gorenjsko!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0