Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Starodavnost zvezdnih konfiguracij


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
6 komentarjev na to temo

#1 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 19. julij 2003, 19:23

V kulturi Karanovo (Bolgarija) so po vsej verjetnosti poznali zodiak, sestavljen iz nam poznanih 12 ozvezdij. Gimbutasova pečat z zodikalnimi znamenji datira nekako v 4800 pr.n.š., torej gre za skoraj 6000 let star podatek o poznavanju 12 konstelacij. Če je to res, gre za šokantno odkritje. Dotlej je veljalo, da se klasični zodiak pojavi šele s Kaldejci nekje v 8. do 6. stoletju pr.n.š., v Egiptu pa šele po 4. stoletju pr.n.š. Kljub temu so nekateri menili, da že obstoj koledarja z 12 časovnimi intervali kaže, da je do te razporeditve na Bližnjem vzhodu prišlo že v 3. tisočletju pr.n.š. Sedaj pa izgleda, da je ''klasični'' zodiak starejši še za dobrih 3000 let. x:Dx

http://www.flavinsco...om/karanovo.htm

#2 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 19. julij 2003, 20:34

hja in če kdo pomisli kako dolgo so že zvezde na nebu.... to sploh ni čudno... pomje tudi to je napačen podatek, pomoje je stvar še starejša... ej ljudje smo dokaj nespremenjeni tukaj že 80000 let, (to je starost x kromosoma ki so ga našli in je identičen današnjim ljudem.... ) rahlo spremenjeni pa par miljonov let, če ni kdo med temi ljudmi pogledal gor... in mal naokrog, in opazu zodiaka.... naj me strela udari..................................................... hehe ne ni me, ok torej je pa vseeno kul tole vedet, ja, hm čeprav tudi v egiptu obstajajo taki dokaj kontraverzni dokazi o zodiaku, sfinga naj bi bila obrnjena proti ozvezdju leva... oziroma proti v smeri kjer se je ta nahajal pred 10000 leti... (od tu kontraverznost...) že takrat naj bi torej poznali zodiak... ehja me prav zanima kdo je to izumil, zodiak ja, hm res zanimivo bi bilo to vedet :) hehe najbrž niti ni bil tolk pameten, tazga čutnega človeka modrega, si predstavljam, kakšen vaški vrač/zdravilec/vedec, ki slučajno ni mel kaj drugega počet :) hehe
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#3 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 23. julij 2003, 07:42

kako im je uspelo da imajo samo 12 ? Osebno imam ascendent Monoceros, descendent Aquila, I.C. Canes Venatici in M.C. Phoenix. Zdej mogoche je imeti Devico ali Lev-a na ascendentu, pa meni ni uspelo! Monoceros seveda vech kazhe kot rak ali Lev.

Primerchek:

Crowley pishe Knjigo Zakona- Hydra na ascendentu:

http://puck.dhs.org/...04/00000002.GIF

To temo je popravil/a intruder: 23. julij 2003, 07:47


#4 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 31. julij 2003, 21:16

hja in če kdo pomisli kako dolgo so že zvezde na nebu.... to sploh ni čudno... pomje tudi to je napačen podatek, pomoje je stvar še starejša...

No, seveda bi lahko ljudje poznali točno isti zodiak recimo že 15000 let nazaj ali pač še več. Samo, da nimamo ohranjenih artefaktov. Tu pa imamo zelo verjetno enega najstarejših podatkov (najstarejšega?) o nam poznanem 12-delnem zodiaku.
Sicer pa v Egipt morda lahko že nekje v sredo 2. tisočletja, vsekakor pa PRED MAKEDONSKIM VDOROM postavimo poznavanje sledečih znamenj: Kozel oz. Oven (Oven), Bik Apis (Bik), Skarabej (Rak), Lev, neznano ime (za Tehtnico), Škorpijon, Ribja koza (Kozorog), Amfora ali Orel (Vodnar). Ohranjene niso upodobitve oziroma poimenovanja za Dvojčka, Device, Stelca in Ribe, kar bi lahko na prvi pogled kazalo na to, da jih res niso poznali, po drugi strani pa gre ravno za četverico variabilnih znamenj, kar bi spet lahko kazalo na to, da so jih Egipčani pravzaprav poznali, vendar jim pač niso posvečali takšne religiozne oziroma mitološke pozornosti.
Po drugi strani so že Akadci lonec 3. tisočletja pr.n.š. poznali 12 imen svojih mesecev, ki so sledeča:
1.Žrtvovanje pravičnega (Sara zig-gar)
2.Naklonjeni bik (Khar-sidi)- torej Bik!
3.Dvojčka (Kas)- torej Dvojčka!
4.Posest semen (Su kul-na)
5.Ogenj, ki povzroča ogenj (Ab ab-gar)- torej ognjeni mesec- pa saj to je itak Lev!
6.Kijino opravilo (Ki Gingir-na)- Ki (je boginja planeta Zemlje, kasneje jo je izpodrinila Inanna- Ištar)- torej zemeljski mesec- pa saj to je itak Devica!
7.Sveti oltar (Tul-cu)
8.Biku podoben osnovalec (Apin-am-a)- Biku prirejeno/koplementarno (''podobno'') znamenje je seveda nič drugega kot Škorpijon.
9.Zelo oblačno (Gan-ganna)
10.Oče svetlobe (Abba uddu)
11. Obilje dežja (As a-an)- vas to kaj spominja na vodo in Vodnarja oziroma na njegovo Amforo?
12.Setev (Se-ki-sil)
K temu občasno pride še kratek sakralni 13. mesec: Črni (mesec) setve (Se-dir)

Še pred Akadci so živeli Sumerci- v njihovi astronomiji se ozvezdje Amfora imenuje Gula, katere boginja se imenuje tudi Bau ali Bahu. Še v 2. in 1. stoletju pr. n.š. so Kaldejci ohranili besedo Gu kot simbol za Vodnarja/Amforo... Boginjo Bau so častili v mračnjaškem Lagašu in je predstavljala kaos in temačne vode. Ob zimskem solsticiju se je ta boginja združila z Ningirsujem (kasneje poznan kot Ninib), starcem in zimskim Soncem- namreč s Saturnom, vladarjem Kozoroga, ozvezdja ob Amfori... Lagaški kult je nadalje častil kačo kaosa- Ningiszido, ki je kot Tiamat poistovetena z ozvezdjem Hydro. Medtem, ko združitev boginje Bau z bogom Ninibom označuje zimski solsticij in torej JUŽNO Sonce z vidika planetarne revolucije, pa je Hydra iz istega vidika področje, ki je (bila takrat) točno JUŽNO od solarnega položaja letnega solsticija.
In še kaj bi se našlo.

#5 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 4. avgust 2003, 12:45

V Egiptu sem vedno. Grem 30 000 BC - 30 000 AD v sekundah. Veliko skeniram. Imam 500 Mb novega materijala. To v egiptu so konstelacije-ozvezdja.

Znam brati egipatske horoskope;)

http://puck.dhs.org/nu

Libra je MA'at.

Tiamat in Evil Wind... Mogoche imash Hydra ascendent?

Ljudje z glavo Hidre so okultni. To z Tiamat je zelo zanimivo.

Prebral sem enuma Elish, pravzaprav mi je to prirochnik;)

Hvalezhen za prispevanja tipa Hydra-Tiamut !!! To me veseli. Gre se namrech za to da reformiram astrologijo,
prevech je b'lo napak na ta zadnje (zadnjih 1 000 ali
celo 11 00 let). Tiamat je seveda Virgo, Nibiru vlada z
12to (ali celo 8mo) hisho-konstelacijo, itn. Imel sem ene teorije. A vesh da je I Ching
(Klikni na Chinese Nibiru Series)
]http://puck.dhs.org/usenet.html

Nibiru z satelitimi? ...

Precesija je zanimiva. New age bo 2012, pa prichakovani
new age bo chez 1000 (ali kmanjshemu 400) let, odvisno od konvencij (lastno izrachumal).

Na sajto je in bo veliko PRECESIRANJA *)+<:)

Napisale sem vse pozicije (nenavade) za planete, zdej pa za kentavrje in moje ljube transneptuniane. Pravzaprav delam primitivno. Vego narihtam na + koordinate in dobim 51N15 1W35 .. itn ... stand by, cu... zdej pa VELIKI upload in hahaha
nikoli vech ne bojo 'meli napachno astrologijo. A vesh da ne vejo hishe 'zrachunat pa denimo Netun in pade v 7mo tudi ko je pod horizontom (juzhna latituda). Teh problemov maye, shumeriani pa jazt nimamo!

HYDRALVX TIAMAT

Captain Nibiru

To temo je popravil/a intruder: 4. avgust 2003, 12:59


#6 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 8. avgust 2003, 12:40

Evo nekaj za ekipo:

http://www.nemrud.nl/

http://www.nemrud.nl/en/frame4.html

San Marco par forsa!

Se pravi to je pravi Lev, ne?

Evo majhni del Lev-a kater je lahko na izhodu-zahodu

http://puck.dhs.org/...an/00000024.GIF

Shiroka in najvechja Virgo!

http://puck.dhs.org/...an/00000005.GIF

#7 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 11. avgust 2003, 21:08

Odpri temo Egiptski horoskop˝, imam jo nekje tukaj, pa jo še ne najdem, polno listov mam na kupu.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0