Bucno olje
#1
Objavljeno: 7. september 2003, 17:49
Zanima me domace bucno olje, ki morda biti res njami - ze kar zdajle ga voham, samo da pomislim.
Hocem cimbolj cistega in okusnega... vcasih pa ga mesajo s kikirikijevim - to pa je lahko, do 10%.
Ce kdo sam prideluje, ali pa ima kak dober koneksn, pa ko bi nabavljal, da bi se zame kako litrco, dve, tri... - ce se da, seveda.
THX!
Picasso
#2
Objavljeno: 15. september 2003, 10:34
Nič ni mešan s kikirikijevim ampak sončničnim....
Veš, mora biti, da se v pražarni ne zažge.
Sicer pa je dobro in njami - delala ga je moja mama..za sebe sicer, ampak mi včasih da kakšen liter ali dva. No, če in ko se bomo videli ti prinesem.
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#3
Objavljeno: 15. september 2003, 10:56
Saj - vem, da se mesa zaradi taksnih okoliscin... potem pa kaksen ful znalac hoce kao cistega pa to...
Saj je kul, a dejansko je tako zelo gost, ce je dober in pravi, da ga res skoraj moras malo mesati...
Dbest - z najvecjim veseljem - ce bo seveda... ni, da bi zdaj odzirala domace kolicince...
Picasso
#4
Objavljeno: 16. september 2003, 18:57
Se vedno upam, da kdo ima (in prodaja) dobro domace bucno olje.
Nataly se je velikodusno ponudila, kolikor sem steknila, pa bi mi ga v bistvu odstopila, tako da nocem zdaj odzirati tega...
Ce kdo res prodaja tole, bi bilo zelo dobrodoslo.
Danes sem ga morala pac potem kupit - 'trgovinskega' (ceprav je tudi domac, nek oljar v lastni reziji)... a samo pol litra, ker se vedno racunam na vas - da ga kdo ima nad dobrega.. in da bo opazil tole.. in se oglasil...
Picasso
#5
Objavljeno: 13. oktober 2003, 19:27
Sem ga naročila...da sprobam...in potem poročam...
Baje pa je cena...
Astra
#6
Objavljeno: 13. oktober 2003, 19:31
Res kul.
Aja, cene pa so res kar velike, tegale olja, sploh ce je res najcistejse in vse.
Tole kupljeno (ki sem ga zadnjic morala kupiti potem) pa ni tako kul, v bistvu dosti brez okusa - je veliko boljsih za dobit, tudi kupljenih.
Sem ga ze ful porabila, ker nekako 'ne dobim' ven pravega okusa.
Premalo % je, pa konec... To se kar cedi, je ful gost - ce je res pravi.
Thanx, se enkrat - ko dobis, preizkusis, pa porocaj!
Picasso
#7
Objavljeno: 13. oktober 2003, 22:23
ne vem sicer od kod si... vem pa, da odlično, hladno stiskano bučno olje delajo in prodajajo na Ptujskem polju... jaz drugega sploh ne kupim že leta in leta... mislim, da je cena 1.600 SIT za liter.
Upam, da sem ti s tem kaj pomagala
#8
Objavljeno: 14. oktober 2003, 08:21
Sem sicer iz LJ, a mi je koristen tale info - cim bo kdo ke okoli lazil, ga bom zgnjavila za tole...
Morda pa se celo sama kdaj odrolam na ptujski konec, pa bom vedela, kje naj iscem tole.
Se nekaj... Ptujsko polje? Morda obstaja konkretnejsi podatek?
Picasso
#9
Objavljeno: 14. oktober 2003, 11:53
#10
Objavljeno: 14. oktober 2003, 12:15
tudi jaz živim v Lj... imam zate dobro novico....
meni ga je začelo primanjkovati ... kar pa pomeni, da ga bom kmalu šla iskat ...
Računam še zate litrček?
Mushi,
meni se zdi, da je razlika ogromna. Bila sem že prisiljena uporabljat tisto iz trgovine, samo to ni bilo to ...
#11
Objavljeno: 14. oktober 2003, 12:37
Velja. Ko bos mislila it, mi poslji OS, da ti posljem cifro, da se dobiva in ti dam cash, pliz.
Kul novica, res!
Mushi - se strinjam, da je lahko kupljeno bucno olje tudi zelo dobro in kvalitetno - zakaj ne?
Vcasih seveda tudi bolj kvalitetno - ker je tradicija, rutina postopka, veliko (vec) nad dobrega materiala na kupu... pa tko...
Ampak z zares dobrim domacim pa se ne more primerjat tole 'trgovinsko'.
Picasso
#12
Objavljeno: 14. oktober 2003, 12:52
Pol pa malo iz firbca tole sprašujem o olju.. meni recimo je tud rafinirano oljčno nekak bolj prebavljivo, kot ekstra deviško.. Domačega olivnega pa tud še nisem poskusila..
Marsa, ti boš ziher vedela o tem, pa drugi....
Oljčno olje (sej vem da ne spada ravno sem noter, v temo), kako ga uporabljate... za solate... za cvrenje absolutno ni.. kaj pa za pečenje, a ne dobi hrana z njegovo uporabo tako čuden vonj, okus, ali je to normalno? Enkrat sem lignje cmarila na njem.. uh... sej jih ni blo za jest... A je bla temperatura previsoka, al kako.. ne vem.... Plizzz komentarji dobrodošli!
#13
Objavljeno: 14. oktober 2003, 20:29
Na bučnem pa delam česnovo omako... ugotovila sem, da je treba zelo pazit, da se olje ne pregreje... zato mislim, da naj bi isto veljalo tudi za oljčno... ne previsoke temperature
Marsa...
#14
Objavljeno: 14. oktober 2003, 20:41
hmmmm....buchno olje.....hmmmmm.....
a ga ni anushka kupila, pa po tramvajskih trachncah zlila?
#15
Objavljeno: 15. oktober 2003, 01:51
aakhut she zmeri ....sam je zacheu ob dolochenih postih bruhat
#16
Objavljeno: 9. november 2003, 10:07
Namrec - Nada mi je res zrihtala tegale bucnega!
Njamsi!
Nad dishi, je tako izrazit ta dimljen vonj in okus (kot pac vsako bucno, a se bolj izrazitega tega okusa dimljenega).
Fino, ker ga bom lahko zdaj uporabljala tudi v kremah ('trgovinskega' si v bistvu ne upam).
En picek sem ga odstopila frendici (h kateri gremo danes na kosilo), a sem bila se kar skrta.
Da ga ne bo meni nazadnje zmanjkalo.
Skratka, Nada - ce bo se varianta, se priporocam.
'Ponudba' oz. oglas pa naj kar se velja.
Res da ga ne porabis toliko sam, a vseeno kar gre pri nas, poleg tega pa imam vsaj dve frendici se, ki ju to tudi zanima, tako ne bo nikoli odvec, ce bo res dobro in nad - kot je tole.
Hvala ti, Nada!
Picasso
#17
Objavljeno: 9. november 2003, 10:39
Dober tek
Seveda sem tvoje želje shranila v glavi in ko bom šla po novo, te bom najprej vprašala koliko ti ga prinesem, da boš lahko še povprašala tvoje frendice
Lep dan še naprej, nada
#18
Objavljeno: 9. november 2003, 10:50
Res je kul...
Sem ga dala, ko sem prisla domov, samo za povohat Mitji, je rekel, Uuhh! WoW!
Je tudi ocitno cisto (ne zmesano), ker se ne razliva (tako najbolj zanesljivo vidimo, ce je mesano ali ne).
Na tole pa res shizim, kar skoz bi si stimala solato, zdaj se toliko bolj.
Zdaj sem kar 'ukinila' za nekaj casa olivca (na solati).
Jaz bi ga kar z zlico jedla - ali celo pila.
Sizim pa itak tudi na 'koshpice' (bucne peske).
Tole, tele naravne dobrote, pa so res zame zakon.
Picasso
#19
Objavljeno: 9. november 2003, 11:11
na peške me spomni, ko te bom spraševala za olje... jih tudi prodajajo
#20
Objavljeno: 9. november 2003, 11:19
Dbest! Bom, thanx.
Ali si vedela/ste vedeli, da so bucne peske oz. olje eno od najboljsih sredstev za odvajanje vode in tako zelo koristne ledvicam in mehurju (in prostati pri moskih).
Posredno tako pravzaprav tudi pomaga hujsati - seveda ce totalno ne pretiravamo, ker je mocno in bogato.
Picasso
#21
Objavljeno: 9. november 2003, 11:24
kako pa nehaš glodat peške, ko jih enkrat začneš
#22
Objavljeno: 9. november 2003, 11:25
Ko mi razre konico jezika (sol, ce so slane) - sicer, ko jih zmanjka.
Picasso
#23
Objavljeno: 9. november 2003, 11:31
.... torej je treba imeti mini pakiranje, da ne pride do pretiravanja
#24
Objavljeno: 10. november 2003, 08:53
Jih grickam dokler me jezik full ne peče... jst padam nanje, B. pa na arašide, pol se pa sam hrsk, hrsk sliš.....
#25
Objavljeno: 10. november 2003, 09:02
Hehe... ne gre za pakiranje... Gre za imeti jih... Hocem reci - tudi ce jih imam 10 paketkov (mini), ni problem se tistega odgricniti stran, pa jovo na novo... dokler ne zmanjka se zadnji paketek...
.... torej je treba imeti mini pakiranje, da ne pride do pretiravanja
A ne, Mushi?
Jaz pa oboje, sam da so 'slanarije'... Arasidi, orehi, lesniki, mandeljni, koshpice... Zakon!
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0