Belo vino
#26
Objavljeno: 22. januar 2004, 14:46
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#27
Objavljeno: 22. januar 2004, 14:59
shtajerci zhe vejo,
zakaj so svojmu vinu dal tako geografsko ime
666 zlobijeu...tralala
#28
Objavljeno: 22. januar 2004, 19:26
Sstane - če si dobro prebral - ne dodajamo sladkorja.
Obstajajo norme, kdaj se začne uradna trgatev različnih sort. Ne vidim razloga, zakaj se jih ne bi držali. Čeprav sem imela na ta račun lani cca 30% procentni izpad.
Ja..seveda je na prodaj. L.2003.
Mogoče kakšna malenkost l. 2002.
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#29 Gost_sstane_*
Objavljeno: 22. januar 2004, 20:05
Jaz ti že lahko verjamem, da ne dodajaš sladkorja, ker bi to bil največji zločin nad vinom, ampak evropejci ti ne bodo, ker ti pravilnik to dopušča. In kljub odličnemu vinu, ne boš mogla nikoli doseči maksimalne cene.Penečih tudi jaz ne maram.
Sstane - če si dobro prebral - ne dodajamo sladkorja.
Obstajajo norme, kdaj se začne uradna trgatev različnih sort. Ne vidim razloga, zakaj se jih ne bi držali. Čeprav sem imela na ta račun lani cca 30% procentni izpad.
Ja..seveda je na prodaj. L.2003.
Mogoče kakšna malenkost l. 2002.
Zato pravim, da ste si štajerci in prekmurci s tem cukrom naredili slabo uslugo, še slabšo pa si delate, ker marsikdo mošt tudi v resnici sladka, to se pa potem odraža na visokem odstotku sladkornih, srčnih, debelih in vse sorte boleznih, ki jih včasih ni bilo.
Seveda, sol imate pa zanič kot vsi slovenci, zato tudi zaseka ni več to, cuker pa je le še dodaten hudič.
#30
Objavljeno: 22. januar 2004, 22:16
Ker me takšno ful pogreje. Je enkrat en "pametnjakovič" težil, da sem vino kao poceni v Makedoniji kupila, pa da ga zdaj hočem prodati kot svojega....kao...on že ve.
Oglaša se človek, ki sploh ne ve, kako izgleda trs, kako se obdeluje vinograd, ampak pozna samo jutranjega mačka.
Mislim...zdaj bo pa že vsak poznavalec ali kaj?
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#31 Gost_sstane_*
Objavljeno: 22. januar 2004, 23:42
Ne vem sicer od kod točno si, vina teh krajev pa kar poznam in tista, ki so pridelana brez sladkanja, se lahko kosajo z najboljšimi italijanskimi, francoskimi, avstrijskimi, nemškimi in drugimi belimi vini.
Problem je le v tem, da se bo teh vin poslej držal sloves, da se lahko sladkajo, kar je za poznavalce slabo.
Nicka pa nisem spremenil.
#32
Objavljeno: 23. januar 2004, 13:45
Sj ne morm verjet!! Tipček bi najraj še žvižgouc solil..[Seveda, sol imate pa zanič kot vsi slovenci, zato tudi zaseka ni več to, cuker pa je le še dodaten hudič.
Ampak zlata ribca zgleda pomaga. Tale Stanetova sol me je začela počas zabavat.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#33 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. januar 2004, 14:22
Leg ga, kod pa lomastišSj ne morm verjet!! Tipček bi najraj še žvižgouc solil..[Seveda, sol imate pa zanič kot vsi slovenci, zato tudi zaseka ni več to, cuker pa je le še dodaten hudič.
Ampak zlata ribca zgleda pomaga. Tale Stanetova sol me je začela počas zabavat.
lalala
#34
Objavljeno: 24. januar 2004, 07:44
Nič bat. V našem okolišu pridelujejo vrhunski Sivi pinot. Brez sladkorja
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#35 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. januar 2004, 13:27
Ne razumeš, jaz ti sugeriram, da se že na etiketi ogradiš od uporabe sladkorja, pa bo.Ob tem se mi je porodila misel: Bolje slaba reklama, kot nobena
Nič bat. V našem okolišu pridelujejo vrhunski Sivi pinot. Brez sladkorja
Sivi pinot - naravna pridelava brez uporabe saharoze
#36
Objavljeno: 26. januar 2004, 12:20
In dejstvo - sodim med male pridelovalce. Take - čisto mičkene.
Ampak uživam v tem. Kdo bi si sicer pred leti mislil, ampak resnično uživam!
Čeprav resnici na ljubo - to res ni način...ampak vsaj nekaj se dogaja
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#37
Objavljeno: 13. junij 2004, 00:58
Kaj če bi ti v eno gostilno poslal dve tri flaše za poskusit. Morda ti pa še posel naredim.
A veš en friend bi to uvažal za svoj bar, tako da če si pripravljena ni problema. Če ne spet ni problema.
Andres
#38
Objavljeno: 13. junij 2004, 00:59
Tistega buteljčnega ne smem, ker v taki firmi delam, da bi sam sebi lahko prodajal, za mašno me pa ne smejo ribat, ker gre direkt v cerkvo. Državi daš kar ji pripada pa amen.
Andres
#39
Objavljeno: 17. junij 2004, 13:45
Andres
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0