Ponesrečeno kosilo
#1
Objavljeno: 23. september 2003, 18:41
Govedina z zeleno papriko in kuskus
Rezultat?
Jaz sem izjavila, da sem danes na dieti, ostali so poskusili...in se odločili za solato...
Komentar?...Saj ni slabo, samo nihče ni lačen...
Potrudila sem se...pa preprosto ni bilo dobro...
Gotovo se je zgodilo tudi vam...kdaj, kako?
Astra
#2
Objavljeno: 23. september 2003, 18:47
aha, veš jest rad kuham hrano po želji, mi ni muka to sam ,da se pole tut poje ane, nea pa se potem po končanem umetiškem˝ kuhanju kr naenkrat spremeni okus obroka, hrrrr, to pa res grdo in smotan...Ponesreči se mi vedno manj, ko pač dobim praxo skoz leta, ne...vedno se nekak preventivno organiziram, de nea bodo lonci vsaj zasmojeni ker čiščenje le teh je zoprna zadeva! Sej, ko se kuha, tut sprot pomivam, da na koncu ni tolko posod.
Aja, sej sm 1x že omenu, da so podobne vrečke v isti pakungi; npr.1x si želim ful repo jest, ko pridem domu pa je zelje, ker pač je bla vrečka-pakunga ista, hmmm...
#3
Objavljeno: 23. september 2003, 18:49
Astra
#4
Objavljeno: 23. september 2003, 19:15
Tudi meni se je danes ponesrečilo! Ampak ne kosilo, temveč še nekaj bolj enostavnega - puding in smetana! :o|o:
Popoldne sem bila ful utrujena in sem si zaželela nekaj sladkega. Spomnila sem se na vanilin puding, ki ga že dolgo nisem kuhala, in sem šla v trgovino ga kupit. Najprej sem že pri izbiri pudinga falila: hotela sem vaniljo in sem pograbila prvo rumeno vrečko (kao vanilja)... Doma pa ugotovim, da je na tej rumeni vrečki narisan temno rjav puding - ČOKOLADA! (Rumeno je bilo samo ozadje. )
Potem začnem pripravljat puding, in ker itak vem, kako se ga dela , nisem prečitala navodil... Dala sem samo 1 žlico cukra, piše pa, da je treba 4! Jasno, da je puding ful grenek in ga nihče ne je...
Ker sem hotela stvar vsaj malo izboljšat, sem se lotila stepanja smetane . Miksam, miksam, miksam... enih 15 minut... - a smetana še vedno tekoča - sploh se ni hotela strdit!
Ne vem, ali je kaj s planeti povezano, da nam danes v kuhinji nič ne rata?! Marsa, a si ti to kej ščarala s svojimi napovedmi?
#5
Objavljeno: 23. september 2003, 21:23
#6
Objavljeno: 23. september 2003, 23:44
hehe astra.....
a u mariboru nimate srnic,
da bi pospraule za tabo?
je biu nekoch delezhen nepopisne umetnosti astrine kuhe....za njim pa srnice
#7
Objavljeno: 24. september 2003, 07:08
No, bom pa napisala...kako se skuha za srnice...hehe astra.....
a u mariboru nimate srnic,
da bi pospraule za tabo?
je biu nekoch delezhen nepopisne umetnosti astrine kuhe....za njim pa srnice
Bila sva na kratkih počitnicah...na vikendu...
Doma kar nekaj dni premišljujem...kaj bi skuhala...da se izkažem...
Odločitev:telečji turnedo...v smetanovi omaki z jurčki...
Jaz pripravljam večerjo...on gleda poročila na TV.Popečem meso, solim...dodam začimbe...
Pridi pogledat...se zasliši iz dnevne sobe...Pogledam, pokomentiram..in se vrnem v kuhinjo...
Aha, soliti moram...in dodam sol.
Ponovno zališim iz dnevne sobe...ma, kakšni idioti... ...grem pogledat TV, se vrnem v kuhinjo...in posolim.Aha, pa malo več soli moram dati, ker jaz običajno kuham malo slano hrano, zanj pa vem, da ima rad več soli.
Vajo ponovim še enkrat.
Sedeva za mizo...jaz vsa nestrpna...v pričakovanju pohvale...
NEUŽITNO
Ne samo preslano, prav žarko od soli....
No, in so večerjo dobile srnice...ki so jo z užitkom zmazale...
Astra
#8
Objavljeno: 24. september 2003, 07:17
Jaz sem tako povabila 10 ljudi na večerjo.Pripravila s suhimi slivami polnjena svinjska rebra.Peče se približno 2 uri in pol.PRAVOČASNO vključim pečico...
Sprejemam goste...pripravila samo drobne prigrizke...in pijemo aperitiv.
Čez kakšno uro...grem pogledat, kako daleč je z večerjo.
Pečica res vroča...vendar sem meso pozabila dati v pečico.
Gostje so se soglasno odločili, da se DO večerje pije aperitiv...
Ko je bilo pečeno...tako ali tako nihče več ni vedel, kaj je...
Astra
#10
Objavljeno: 24. september 2003, 07:36
Pa sem bila zadnjic kar ogorcena, ko sem dvakrat v kratkem casu unicila jedi...
Eno je bila moja ajdova kasa (ki sem tudi dala v Prehrano, pa ste tudi dosti komentirali, pa se Vanja je rekla, da je probala in da njami)... No, in sem si zazelela, pa vsa vesela sla stimat... pa ni bilo dobro... :o|o: Ono razmehcano, to trdo, nekako pocasto vse skupaj... Mitjatu je sicer bilo vsec (Tima ni bilo doma, a si lahko mislim zanj... ), kao cisto kul in vse... a res ni bilo dobro.
Drugo pa sem pokvarila sojine zrezke... Treba je dat ful soli, to se napije (ko jih kuhas v taki mocni 'juhi', da dobijo okus), no in jaz sem ful kombinirala sol, sojino omako, miso ali kaj ze, skratka, bilo je totalno preslano...
Potem pa ze nisem vec imela filinga in sem jih se totalno prezgala, da so bili slani totalno in suhi kot podplati....
Drugace pa mi kar rata, no...
Picasso
#11
Objavljeno: 24. september 2003, 09:28
Je bil en recept on Jamie-ja enkrat neka božična bomba, in tam noter je šla mala žlička kave, prave... pol pa en drug pecivo naslednjič delam, se mi mudi in je blo 4 žlice kave, sam ni nič pisal kakšne, verjetno kuhane, al pa instant, jst pa ta šuder not sesipam, da tko ne bi blo užitno... sam zorc..
Kaj češ, me je Jamie zavedel s tisto božično bombo takrat...
Pol pa švrc v kanto..
#12
Objavljeno: 24. september 2003, 09:40
Sedaj jo namakam 1 uro in kuham počasi (vre 15 min)-bog ne daj več, in jo operem v cedilu pod mrzlo vodo.
Potem pa mešam notri vse ostalo in jaz bi jo pojedla cel lonec, zadnič sem dala notri vso zelenjavo.
Ponesrečeno kosilo:
Povabim starše in se hočem pohaliti z mehko dušeno govedino. Zmanjkuje časa, improviziram, zapečem, rezultat: trda kot gumijast škorenj.
Sem pekla kruh, sem ga pozabila soliti. Sol sem potem kar v posodo dala in mesila dlje tako da sem nekako rešila kar se je še dalo rešiti.
Še bi lahko naštevala.....bolj ko se trudiš, manj uspe ! :o|o:
LP!
#13
Objavljeno: 25. september 2003, 14:08
#14
Objavljeno: 25. september 2003, 14:20
Pri njem doma...
Kokice (popcorn)...
Sem videla pri frendici, o, super... Bom pri frendu to naredila, ko je glih sam doma.... Pridem k njemu, pravim, poberi se v dnevno, ker imam jaz tule presenecenje.. ... In on res ubogljivo se spoka ven... Jaz nastimam vse, pol pa cakam... pol zacne ropotat (vem, to je vse normalno, a ni normalno, da unicis posodo, vse zadimis in vse..)... In se zgat, dimit in vse... Jaz sem vedela, da ce bom dvignila, bo shtala, samo ni bilo druge kot dvignit pokrov... in jasno je bila totalna shtala... po celi kuhinji (sajaste) kokice, saje, shtala, smradu ni spravil ven en teden, in seveda - unicena posoda...
Pa je bilo res fino 'presenecenje'...
Pa sploh ni nic tezil, tip... Rezhal se je... Skorpijon... Eh, ja...
Picasso
#15
Objavljeno: 25. september 2003, 19:37
Zmeraj se spomnim tega reka ob hrani:
zajtrkuj kot KRALJ,
kosilo porazdeli s PRIJATELJI,
večerjo pa daj SOVRAŽNIKOM....
#16
Objavljeno: 1. oktober 2003, 13:24
Ups, lažem - leta nazaj sem delala krofe, pa testo nikakor ni hotelo vzhajati tako, kot bi moralo, pa sem vseeno rinila z glavo skozi zid in potem so bili po cvrtju takšni, da sem jih vrgla stran. Danes pečem vse - razen krofov.
Milena
#17
Objavljeno: 23. oktober 2003, 20:53
#18
Objavljeno: 24. oktober 2003, 07:27
#19
Objavljeno: 9. november 2003, 17:49
pozabimo, kdo nam ga je dal.
#20
Objavljeno: 9. november 2003, 18:35
večerjaj in lezi v posteljo.
Španski
#21
Objavljeno: 13. november 2003, 11:06
LP!
#22
Objavljeno: 13. november 2003, 11:15
#23
Objavljeno: 14. november 2003, 02:47
Nedolgo nazaj sem kupila rdečo papiriko - pogledam v trgovini, aha rdeča...spregledala pa "ljuta"...in bila potem ful radodarna z njo...pol pa probam - čeprav imam rada pikantno.....mineštro....me je kar zvilo...ogabno.
Krofov tudi jaz ne pečem -še nisem probala...bom enkrat..
Ugotavljam, da se moram definitivno izboljšati v kuhi (optimist)
Je mala lani rekla - hvala bogi, da grem v šolo - bom vsaj nekaj dobrega jedla....... Jaz pa ...kar užaljena - kako to misliš?
Mala pa: hja mami....čuftov in vsega ti pač ne narediš tako dobro
Evo - mojega odkritega komentarja
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#24
Objavljeno: 30. november 2004, 08:48
Želela pripraviti eno brzinsko, preprosto zadevo...testenine s curryevo omako..
Ko sem prepražila lepo belo meso piščanca, sem ugotovila, da nimam več mild curry praška..pa sem morala uporabiti en prašek, ki sem ga prinesla s potovanj, ta pa je precej oster...pa dobro, ga bom dala pa manj..
Uporabila sem smetano za kuhanje, ki je še ne poznam, izkazalo se je, da je tekoča in redka kot mleko... ..pa dobro..
Omako presolila... ...rešila sem jo s tem, da sem dodala čist na drobno prepasirano skuto...
Vmes sem kuhala testenine...in jih prekuhala.. ...no, testenine vrgla v smeti..in dala kuhati nove...tačas pa pozabila, da imam omako še vedno na vroči plošči...in jo prismodila...
Astra
#25
Objavljeno: 30. november 2004, 09:03
al pa recimo kitajska kuhinja, kaj hudiča nrdijo z govedino da je taka rahla in sploh super žvečljiva, kar jst iz govedine scmarim doma je radirkasto....
Kak nasvet plizzz!!!!!
A mora bit v kakšni marinadi prej (pr pljučni probala en dan je bilo v olju in začimbah v hladilniku, pa vseen trdo), al kaj za vraga...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0