Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ametist


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
72 komentarjev na to temo

#26 misa

misa
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 26. oktober 2004, 19:13

Ojla Marsa tudi tebi!:)

#27 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. oktober 2004, 19:18

Oj, ko si ze 'glih tu', zna bit kar mocen, lahko izzove kaksne intuituvne prebliske mocnejse, prebujene cute ipd. - da se ne bi kaj ustrasila..
V bistvu z njim krepimo tretje oko... Tako ga denimo priporocajo ribam, v bistvu pa ga ribe najmanj potrebujejo.
tako nekako.
Imas tudi fluorit, ki tud podobno zgleda (saj vem, ti si pac zdaj dobila ametist, a za info... morda kdaj zagledas podobnega, pa bos videla da ima drugacno stukturo, sicer pa lahko zelo podobnih barv, no in to je potem najbrz fluorit). :)

Najbrz tudi kaj po temah ze pise, ki so podani linki, pa mroda se Nosorog kaj doda.
Prijetno nosnjo oz. uporabo! :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#28 misa

misa
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 26. oktober 2004, 19:22

Ja upam, da bom dobila kakšne zanimive napotke o uporabi le tega! So zelo dobrodošli!

#29 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 26. oktober 2004, 21:04

Ja upam, da bom dobila kakšne zanimive napotke o uporabi le tega! So zelo dobrodošli!

KREMEN - AMETIST
Trigonalni SiO2
Pogoste primesi: AL, Fe3+, Ca, Mg, Li, Na
Trdota: 7
Gostota: 2,63 – 2,65 g/cm3
Element: ogenj – voda

Ametist je različek kremena, ki ga pogostokrat najdemo v notranjosti gomoljev v bazaltni lavi. Svetlo do temno vijolično ga obarva majhna primes trovalentnega železa. Pri segrevanju na 250 oC, preide vijolična barva ametista v rumeno. Če temperaturo še povečujemo, preide barva najprej v rjavkasto rumeno, pri temperaturi rdečega žara pa postane popolnoma prozoren. In če potem takšen kristal izpostavimo radioaktivnemu sevanju, dobi ponovno prvotno vijolično barvo. Zelo redki so zeleni ametisti (prasiolit). Brusijo jih fasetno in kabošonsko.

Izvor imena:
Ime ametist izhaja iz grške besede amethustos, kar pomeni neopijanjen.

Nahajališča:
Velika nahajališča ametista so v Braziliji, Urugvaju, Indiji, Sri Lanki, Rusiji (Ural), najdemo pa ga tudi na Madagaskarju, v ZDA, Nemčiji, Zambiji, Burmi …

Možnosti zamenjave:
Glede na to, da se barva ametista giblje od svetlo do temno vijoličnih nians, so mu lahko včasih podobni fluorit, kunzit, spinel, topaz ali turmalin, ki jih od ametista ločimo po trdoti. Vijolični kamen, ki ga prodajajo pod imenom orientalski ametist, je v resnici safir.

Ponaredki:
Na trgu najdemo sintetične in ponarejene ametiste. Ponaredki so običajno iz sintetičnega korunda ali vijoličnega stekla. Od obarvanega umetnega korunda ločimo ametist po nižji, od stekla pa po višji trdoti, zelo težko pa ločimo umetni ametist od pravega. Ponarejajo tudi prasiolite. Umetno lahko zeleno barvo, značilno zanje dosežemo z žarjenjem nekaterih vrst ametista (iz Brazilije in Arizone) na temperaturi 500 oC; barva se sčasoma povrne na vijolično. Rad bi opozoril na primere, da zlasti v nekaterih arabskih državah celestin, ki vsebuje stroncij, barvajo in prodajajo kot ametist, kar lahko privede do napačne uporabe »ametista« za eliksir in zastrupitev.

Tradicionalna uporaba:
Tradicionalno so ametist uporabljali kot zaščitni kamen. V Egiptu so ga na osnovi instrukcij iz Knjige mrtvih, dajali k pokojnikom in v grobnicah faraonov je bilo najdeno večje število ametistov, oblikovanih kot srce. Arabci so ga dajali pod posteljno blazino, kot zaščito pred nočnimi morami.
Grki in Rimljani so menili, da ametist ščiti pred pijanostjo in obstaja več pričevanj, da tisti, ki so pili vino iz ametistove čaše, niso občutili nikakršnega vpliva alkohola. Tudi Kleopatro naj bi njen ametistni prstan varoval pred opitostjo. To prepričanje je povezano z antično zgodbo, ki govori o tem, da se je bog vina Bakhus nekoč zelo razjezil in zagrozil, da bo prvega človeka, ki ga bo srečal, požrl tiger. Prvo je srečal deklico, ki ji je bilo ime Ametist. Boginja Diana jo je v želji, da bi jo rešila pred tigrom, spremenila v bel kamen. Bakhus se je kasneje pokesal svoje grožnje in Diani v čast je po belem kamnu zlil vino, ki ga je obarvalo vijolično.
Ametist je torej kamen zmernosti in zato so ga po verovanju pravoslavnih kristjanov nosili škofje; škof je pastir duš, naložena mu je duhovna in posvetna odgovornost in opitosti, čeprav le duhovne, se mora zato varovati. Po ruskem ljudskem izročilu eliksir iz ametista zdravi neplodnost pri ženskah. Plinij Starejši je zapisal, da ametist ščiti pred uroki, če sta na njem vgravirana lika Sonca in Meseca, okoli vratu pa ga nosimo skupaj s pavjim puhom in lastovičjim perjem. Veljal je za amulet moči popotnikov in jih varoval pred tatovi, nevarnostmi in slabostjo. Po prepričanju naših prednikov, so energijsko močne zlasti ametistove geode – moč posameznih kristalčkov v notranjosti je usmerjena in skoncentrirana v sredini geode.
Sveta Hildegarda ga je priporočala pri aknah in oteklinah. Za odpravo aken svetuje umivanje z vodo, v kateri je bil na soncu ali nad ognjem segret ametist, otekline pa je odpravljala tako, da je pacient oslinil ametist in ga nato za nekaj časa rahlo pritisnil na oteklino.


Uporaba danes:
Marsikdo je prepričan, da ametistu vlada zgolj element voda in da gre za receptivni kamen. Uvrstil sem ga k ognjenim kamnom, ker sem se prepričal v njegovo transformacijsko moč, očitno pa skriva v sebi tudi vibracijo elementa vode, saj se v mnogih primerih ne obnaša kot čisti ognjeni kamen. H kamnom, ki vsebujejo predvsem element ogenj, sem ga uvrstil iz naslednjih razlogov:
∙ Je vijoličaste barve (Jupiter – ogenj).
∙ Vsebuje primes železa (Mars – ogenj). Železu sicer vlada tudi Pluton – voda, vendar Kirlianova fotografija pokaže, da ima ametist zlato avro, kar je spet atribut ognja.
∙ Minerali elementa vode so receptivni, sam pa sem se prepričal v projektivno moč ametista. Pred leti sem se namreč udeležil skupinske meditacije; udeleženci smo sedeli v krogu, v sredini med nami pa je bil kristal ametista. Očitno smo ga z našo mentalno energijo aktivirali, kajti po zaključku meditacije je bila atmosfera v sobi dobesedno gosta, vsi smo se čudno počutili. Neko dekle je moralo celo zapustiti prostor, saj je imelo na področju čaker občutek utripanja. Hitro smo spoznali, da je energijske spremembe povzročil ametist, njegovo energijo pa je bilo moč zaznati na razdalji preko 5 m. V stanju takšne aktivnosti je bil nekaj ur.
Da mu poleg ognja vlada tudi element voda, dokazuje dejstvo, da je polaganje ametista na prizadeto mesto odlično za odpravo oteklin, pomaga pri astmi, črevesnim obolenjem, eliksir pa povečuje absorbcijo vode. Je duhovni kamen in razvija »šesti čut«, čut pravičnosti in očisti notranji svet fantazij in sanj. Spodbuja zmernost in krepi zavest o sebi, kar nam omogoča večji nadzor nad energijskimi blokadami, podzavestnimi reakcijami in različnimi zasvojenostmi. Ker prebija blokade, pa deluje tudi pri nevtralizaciji glavobolov, zobobolov in drugih bolečin.
Transformacijska moč ametista ublaži tudi posledice žuželčjega pika. V ta namen ga polagamo na prizadeto mesto, kaže pa, da njegova vibracija tudi ščiti pred piki nekaterih žuželk. Znanec mi je npr. povedal, da je kristal ametista privezal svojemu psu na vratnico; pes potem ni imel več klopov. Ko je mnogo kasneje na njem spet našel klopa, je ugotovil, da je pes ametist izgubil. Zanimivo pa je, da deluje položen pod posteljno blazino proti nespečnosti, kar sicer ni odlika ognjenih kamnov.
Kot ognjeni kamen je ametist primeren tudi za zaščito prostora. Zelo močna je meditacija ob večji ametistovi geodi. Pogosto ga programiramo za pritegnitev ustreznega partnerja ali za razvoj duhovnih vrednot. Rimljani so ga kombinirali z bronom, ki sta ga danes zamenjala srebro in zlato. V nasprotju s splošnim prepričanjem, da ametista v Sloveniji ni, je bil manj kvaliteten primerek najden tudi na Pohorju; nahaja se v moji zbirki mineralov. Na sonce ametistov ne dajemo.

Astrološke povezave:
Klasični astrologi ga v glavnem pripisujejo strelcu. Ob upoštevanju sončnega znamenja in ascendenta, najdemo v njem energije, ki vladajo astrološkim kombinacijam oven – rak, oven – ribi in strelec – ribi. Energijsko uravnoteža ljudi, rojene v kombinacijah oven – strelec, strelec – strelec, strelec – lev, strelec – oven, oven – dvojčka, primeren pa je tudi za osebe, rojene v kombinacijah lev – škorpijon, strelec – rak, rak – oven, rak – strelec in škorpijon – strelec.



lalala
:wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. oktober 2004, 21:07

... ima ametist zlato avro, kar je spet atribut ognja.

Hm, morda je ravno zato njegov vpliv tako mocan, ker v bistvu ima vodne vibracije z ognjem... zanimivo.

Ful si podal in zanimivega! :eek: x8Dx :palec:

Kje smo pa ze govorili o ametrinu - a nisva midva se 1x zgovarjala nekaj?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. oktober 2004, 21:14

*
Aja saj res, jasno, saj ga imamo tudi na LNM! :eek: x!x
kar pozabila! :o|o:

Saj najbrz je enak prispevek in nic ne de, ce je se na forumu, a tu je fotka in prav lepo pregledno in vse...
Ametist.
Cist mi je slo iz glave (pa se Mitja je to pedenal, ne jaz). :palec:
Avtor je pa pravi. x;)x x^x

Tudi ful ostalih kristalov je tam. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#32 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 26. oktober 2004, 21:35

Viš - tudi ametist bi lahko imela x:)x
Ognjeno-vodna kombinacija...pa me nekak še ne pritegne dovolj...
Ko pa sem ga hotela dati psu..pa se je kamen kar izmaknil iz obeska - ni hotel na psa x:)x

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#33 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. oktober 2004, 21:42

ej a ni hec, to je edini kamen, ki se mi je ze dvakrat RAZTRESCIL...
In veckrat sem katerega izgubila... pa sicer ne izgubljam oz. se pojavijo nazaj.
Ametist pa prav ne - noceva bit v druzbi, se ne rabiva po mojem, niti malo...
Zame je opal ali hrizopraz. x8Dx :palec:
Pa tak... ker ne mroes imet samo enega favorita.

Mi je pa lepsi ametrin, sem imela par pisev, pa tud ametistov, no sem cist vse potalala, ker mi pac ni.
Saj rubin mi je tudi nevednokompatibilen (sicer mi je vsec, a ga redko nosim oz. uporabim, imam ene dva blazno lepa, nekako mi jih 'skoz nosijo'), imam pa raje granat. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#34 misa

misa
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 53

Objavljeno: 27. oktober 2004, 06:08

KREMEN - AMETIST
Trigonalni SiO2
Pogoste primesi: AL, Fe3+, Ca, Mg, Li, Na         
Trdota: 7
Gostota: 2,63 – 2,65 g/cm3
Element: ogenj – voda

Ametist je različek kremena, ki ga pogostokrat najdemo v notranjosti gomoljev v bazaltni lavi. ...............................
..................................................
..................................................

Ja joj kolk si pa ti velik napisu!:)))) Najlepša hvala.......zdaj vem pa tolk informacij o tem kamnu, da niti več ne vem če je primeren zame!
Dobila pa sem ga namreč od enega bioenergetičarja in menda naj bi bil informiran!????

LP, Miša

#35 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 15. december 2004, 15:37

<{POST_SNAPBACK}>

Mi je pa lepsi ametrin, sem imela par pisev, pa tud ametistov, no sem cist vse potalala, ker mi pac ni.
:palec:



par slikc, ker je kao moj kamen, pa ker ze dolgo ninihce tu nic vprasal ali povedal :inocent:

bolj je spoliran, bolj je brez zveze...
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#36 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 15. december 2004, 22:05

Ful obvladaš izbor in limanje fotk semle. No ja - za slonico x:o)x x:o)x x:o)x


P.S.: Nosorogi smo za to še zmeri preglupi. x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#37 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 16. december 2004, 15:07

x:Ix x:Xx


sloni nismo tako glupi ko zgledamo...pa zal tudi tako dobrega spomina nimamo,
kot vsi mislijo...

se ucim od najboljsih... :inocent:

nosorogi se bodo pa pac naucili uporabljat lepilni trak,
ko si bodo kaj casa za to vzeli... x;)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#38 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 16. december 2004, 16:10

tinka, js pa gledam te fotke in se slinim zraven x:px ...kakšna barva...njam... :2src:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#39 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 4. april 2005, 08:06

amis na frjolčno mahnjena xrosex morm jz enkrat moje uhančke slikat pa jih sm prlimat... da boste še drugi vidli kok so lepi :2src:
spet se mi je na bolš poslabšal

#40 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 5. april 2005, 06:27

pokorno javljam, da sem res.... w:Iw :inocent: .....aha, zdej mi boš pa še skomine delala... :O: :cry: :sniky: ..... x:o)x x;)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#41 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 5. april 2005, 06:51

bom še mal počakala xangx hihihi... pol pa ja evo tvoje najljubše xwitchx :vio: :inocent: x:Xx xwizardx takolele... hihihihi 4 U x;)x x:Dx
spet se mi je na bolš poslabšal

#42 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 6. april 2005, 06:22

x:Dx x:Dx x:Dx .... x:Xx .... :palec:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#43 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 20. avgust 2005, 00:19

Tole pa posvečam diodi Ametista, ki sem jo kupila bratu. Ne vem kako to, samo čutim, da bi sedaj morala priti k meni. No, če sem odkrita, mi je že takoj prirasla k srcu. Prav vzljubila sem jo kot otroka, pa nisem človek, ki bi se prav ukvarjala s kamni, čeprav jih imam veliko. Moram narediti načrt, kako bi to izvedla. x:o)x

In tudi sicer mi je zelo pri srcu Ametist, poleg Sončevega kamna, Lapis Lazulija, Karneola in Diamanta.
Kako čemo? Lako čemo.

#44 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 20. avgust 2005, 14:49

hehe, super je za duhovni razvoj in zdravljenje xokx
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#45 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 21. avgust 2005, 16:06

<{POST_SNAPBACK}>Tole pa posvečam diodi Ametista, .


Glede na to, da so diode polprevodniški elementi, govoriš verjetno o geodi. x^x
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#46 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 21. avgust 2005, 18:24

<{POST_SNAPBACK}>Glede na to, da so diode polprevodniški elementi, govoriš verjetno o geodi. x^x


:eek: x:Dx x:Dx x:Dx
O hudo, ta je pa dobra. x:Dx
Ja o geodi, khmm, seveda da o geodi!!! x:o)x

O moj trebuh!!! xDDx Ja, se vidi da večkrat uporabljam besedo Dioda, ker delam v takem podjetju, ki uporabljajo veliko "polprevodniških elementov"! w:Iw
Kako čemo? Lako čemo.

#47 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 22. avgust 2005, 18:38

<{POST_SNAPBACK}>Aliana!

Če ametist v geodi dalj časa čistiš v slani vodi, se slana voda vrine med plasti kalcedona, opala in podobnih zadev, ki so običajne v notranjosti ametistove geode oz. v spodnjih (zunanjih) plasteh, iz katerih potem zraste ametist. Ko vzameš geodo iz vode, voda izhlapi, sol pa kristalizira in kamen poči.



A velja tud, če kamne (kakršnekol) čistim tako, da ga držim v roki, po kateri mi teče voda x?x Pa da ga dam na prazno/polno luno v kozarec vode brez soli na okno?

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#48 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. avgust 2005, 19:14

<{POST_SNAPBACK}>A velja tud, če kamne (kakršnekol) čistim tako, da ga držim v roki, po kateri mi teče voda x?x Pa da ga dam na prazno/polno luno v kozarec vode brez soli na okno?


Seveda ne. Še enkrat klele o čiščenju kamnov (iz Male enciklopedije zdravilnh kamnov):

OSNOVE ČIŠČENJA IN ENERGIJSKE AKTIVACIJE MINERALOV
V II. poglavju smo se seznanili z dejstvom, da delujejo vibracije obojestransko; tako kot mineral s svojo specifično energijo vpliva na energijsko stanje človeka, deluje s svojo energijo tudi človek povratno na mineral in spreminja njegovo osnovno energijo. Takšna dvostranska delovanja pa niso značilna le za odnos človek – mineral. Med seboj se do neke mere izenačujejo tudi energije različnih mineralov, prav tako pa na minerale vplivajo tudi tehnična sevanja, rastline …
Na poti do prodajnih stojnic ali trgovinskih polic gredo minerali preko mnogih rok. Kupci jih otipavajo, pa tudi na prodajnih mestih so zelo različni minerali zloženi skupaj. To pomeni, da ima lahko nek mineral v trenutku, ko ga kupimo, kar precej drugačno energijo od tiste, ki je sicer zanj značilna. Ob vsem tem podvomimo, ali so nakupi mineralov na osnovi intuicije res zanesljivi.
Pri intuitivnem izbiranju gre za nezaveden energijski odziv med mineralom in kupcem. Celo ljudi z zelo razvito intuicijo lahko pri izbiri zavedejo tuje energije, prisotne v mineralu. Zaradi teh dejstev je zelo pomembno, da minerale ustrezno očistimo tako neposredno po nakupu, kot tudi po vsaki kristaloterapiji. Enako ravnamo tudi tedaj, ko je naš nakit ali naše »osebne« kamne kdorkoli otipaval.

Iz izkušenj vemo, da se zelo dobro počutimo v gorah, ob morju, zlasti tam, kjer v skalnato obalo butajo valovi, ali v prostorih, ki so izpostavljeni delovanju ionizatorjev zraka. Občutek ugodja nam daje prisotnost velike količine električno negativno nabitih ionov v zraku. Tudi pri čiščenju mineralov igrajo negativni ioni ključno vlogo. Zato poleg mentalnih metod, o katerih bomo govorili v poglavju o programiranju mineralov, za globinsko čiščenje mineralov najpogosteje uporabljamo vodo, obogateno z negativnimi ioni. Takšno vodo najdemo včasih že v naravi, zelo enostavno pa jo pripravimo tudi doma.
• V naravi je z negativnimi ioni obogatena v desno vrtinčena voda, ki je nasploh zdravilna. V odvisnosti od temperature in vpliva zunanjih energij, se namreč v vodi povezujejo vodne molekule, v teh povezavah pa nastajajo zapletene geometrijske tvorbe, ki oblikujejo že v tretjem poglavju omenjene oblike platonskih teles. Večja je specifična gostota vode (vpliv temperature) in bolj je voda izpostavljena zunanjim vibracijam, v bolj zapletene geometrijske tvorbe se združujejo vodne molekule, da bi na ta način voda čim dlje zadržala energijsko obogatitev. Ta vodna geometrija nastaja okoli ionov, okoli katerih se molekule kopičijo kot okrog nekaterih kristalizacijskih jeder. Pri desno sučni vodi raste geometrijska zgradba okoli električno negativno nabitih ionov in takšna voda je torej primerna tako za čiščenje kot tudi za energiziranje mineralov.
• Veliko negativnih ionov vsebujeta tudi vodni raztopini morske, jodirane soli ali sode bikarbone. V liter vode damo npr. 200 g soli, vodo dobro premešamo in dobimo tekočino, v kateri lahko primerno očistimo večino mineralov z izjemo tistih, ki bi jim tak način čiščenja škodil in tistih, ki so bili hote ali nehote programirani.

Postopek čiščenja mineralov v slani vodi ni primeren za minerale (vključno s kovinami), pri katerih bi slana voda pospešila oksidacijo (kovine) in pa minerale, ki so plastoviti oziroma vsebujejo vključke drugih kristalov. Če čistimo v slani vodi npr. geode katerega koli minerala iz družine kalcedonov, se rado zgodi, da v vodi raztopljena sol prodre med dve plasti minerala in kasneje, ko damo mineral iz vode, ponovno kristalizira in povzroči razpoke med plastmi minerala. Podobno se zgodi tudi z nekaterimi drugimi minerali.
Na trgu je občasno moč kupiti mineralno osnovo, zbrušeno v obliko jajca, ki vsebuje ognjene opale. Tudi tu se med opal in mineralno osnovo vrine slana voda, ki kasneje povzroči razpoke. V teh primerih se torej pri čiščenju raje poslužimo drugih metod; mineral lahko v sol kar zakopljemo, večina mineralov pa se ustrezno očisti tudi ob hematitu. Ta prevzame nase slabe energije, sam hematit pa občasno zakopljemo v zemljo, kjer se energijsko regenerira. Podobno vlogo lahko odigrajo tudi minerali, ki vsebujejo baker, le da jih zaradi njihove lepote običajno za čiščenje drugih mineralov ne uporabljamo.

Posamezniki, ki so vešči dela z radiestezijskim nihalom, lahko očistijo minerale tudi tako, da uporabijo nihalo iz kristala, ki mu vlada element ognja (citrin, karneol …) ali kamene strele, programirane z elementom ognja, ter očistijo posamezni mineral z mentalnim ukazom: »Transformacija škodljivih energij v nevtralne«. Na podoben način lahko z nihalom minerale tudi energiziramo (ukazov je lahko več različnih, npr.: »Aktiviranje bazičnih energij minerala«).
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#49 devica

devica
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 719

Objavljeno: 23. avgust 2005, 08:39

Aha. :mellow: Pol jz pravzaprav nimam nobenga kamna očiščenga :unsure:


Po temlem tekstu, bi se jaz najraje poslužila zakopavanja v sol...A to za 12 ur? Al za kolk časa? :8):


Aja...ne..mora bit raztopina, da pride do hidrolize :8): Da so negativni ioni prosti...

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)


#50 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 23. avgust 2005, 08:55

Običajno v sol zakopljemo minerale, ki so občutljivejši - npr. nagnjeni k oksidaciji (magnetit, hematit ...) ali plastoviti. Kar se časa tiče - po občutku. Če nisi z njimi počela nič pretresljivega, čez noč, če pa jih je uporabljala kaka hudo bolna oseba, pa tudi za dva dni.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0