Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Odpiranje čaker


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
35 komentarjev na to temo

#26 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 24. december 2008, 13:45

jaz bi pa rabila pod nujo nekoga ki je majstore za odpiranje čaker in sicer na obali...
pozna kdo koga?

#27 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 25. december 2008, 08:25

jaz bi pa rabila pod nujo nekoga ki je majstore za odpiranje čaker in sicer na obali...
pozna kdo koga?


Trajno ti ne more nihče odpreti čaker, za kratek čas pa vsak, ki ve veliko dobrih vicev. Pove ti dober vic, ti se začneš režat, se sprostiš, čakre se odprejo, energija kroži ... Ko pa dobro razpoloženje, ki ga je "povzročil" vic mine, pa je vse tako kot prej. V spodnjem insertu iz moje knjige Preseganje vedenjskih vzorcev boš našla obrazložitev;

;

V vzorcu procesa rasti in razumevanja imajo glavne čakre specifične psihološke oziroma duhovne funkcije, energijske odzive na naša dejanja pa lahko prepoznamo kot katalizatorje razvoja različnih oblik samozavedanja. Psihološke in duhovne vsebine čaker lahko v grobem razdelimo v dve skupini; v prvo skupino uvrščamo čakre (1. – 3.). ki se nanašajo predvsem na pridobivanje in obvladovanje energije, usmerjene navzven, v drugo pa čakre (4. – 7.), povezane z našo notranjo energijo. Delovanje posameznih čaker je neposredno odvisno od našega razumevanja energijske vsebine posamezne čakre, saj z razmišljanjem, čustvovanjem in delovanjem na področju, ki je v domeni posamezne čakre, neposredno vplivamo na pretok energije (UEP) in informacij (UIP) iz okolja v telo. Naš psihofizični sistem je z UEP in UIP v stalni interakciji. Bolj razvit je naš odnos do področja, ki je v domeni posamezne čakre in bolj »zdrava« so naša prepričanja in stališča, povezana z njim, širši bo spekter prejete energije in informacij. Če torej želimo biti zdravi in srečni, moramo razumeti povezavo med odzivi na zunanje dražljaje oziroma našim doživljanjem sveta in količino ter kvaliteto življenjske energije. Na današnji stopnji tehničnega razvoja in družbeni ureditvi se srečujemo z bolj zapletenimi situacijami, kot se je človek preteklosti, zato je bolj zapleten tudi pojem pravilnega odziva nanje. Kljub temu pa je osnovno »pravilo« vedno enako - odzivi, ki izhajajo iz strahu, jeze, dvoma, obremenjenosti s preteklostjo … povzročajo izgubo življenjske energije in posledično pešanje fizičnega zdravja.

Psihološka in duhovna vsebina čaker, prve skupine, katere osnovno gibalo je boj za energijo:

1.čakra: ozaveščanje in izgrajevanje občutka pripadnosti skozi družino, različne skupine, narod in nazadnje človeštvo;
2.čakra: učenje etičnega delovanja skozi izgrajevanje medsebojnih odnosov in lastnega izraza, povezanega z ustvarjalnostjo, spolnostjo, odnosom do denarja …;
3.čakra: odkrivanje in izgrajevanje individualnosti v razmerju do zunanjega sveta, samospoštovanje, odnos do lastnega telesa, razvoj intuicije, povezane s sposobnostjo preživetja;


Prva čakra se aktivira takoj ob rojstvu, ko se začnemo zavedati in sprejemati energijo staršev in domačega okolja. Druga postane aktivnejša takrat, ko začnemo navezovati stike z ljudmi, ki ne pripadajo ozkemu družinskemu okolju (odnos z drugimi otroci), tretja pa v obdobju pubertete. V ciklu čaker prve skupine gre v prvi fazi za občutek, da imajo nad nami moč vsi, v drugi in tretji, ko začnemo izgrajevati odnose z drugimi, pa se borimo za energijo tako, da se skušamo uveljaviti, prevladati, ali pa »dovolimo«, da nad nami prevladajo drugi.

Psihološka in duhovna vsebina čaker, druge skupine:

4.čakra: ozaveščanje lastnih potreb, neodvisnih od vplivov okolja, razvijanje sposobnosti odpuščanja in sočustvovanja;
5.čakra: prebujanje zavesti o tem, da smo le akter v širšem božanskem načrtu, osvobajanje od občutkov, zaradi katerih se počutimo krive, uravnotežanje misli in čustev;
6.čakra: razvoj neodvisnega uma, razvoj intuicije, povezane s sposobnostjo več dimenzijskega razumevanja sveta;
7.čakra: izgrajevanje zavestne povezave z božanskim;

Za razliko od prve skupine, obdobja polne aktivacije čaker druge skupine ni moč tako točno predvideti. Do tega pride z ozaveščanjem svojih resničnih čustvenih potreb, do česar pa pogosto privede šele splošno nezadovoljstvo z življenjem. Močna življenjska kriza je pogosto tudi iniciator zavedanja, da obstaja gibalo, ki je izven vpliva naše energije (Bog).

Čakre si po posameznih psiholoških in duhovnih vsebinah sledijo v nekem logičnem redu in v tem zaporedju bi naj potekal tudi naš razvoj skozi izzive materialnega sveta, ki mu lahko rečemo tudi duhovna pot; pojem duhovnosti torej ni ločen od izkušanja materialnih dobrin, od duhovne razvitosti pa je odvisen zdrav odnos do njih, ki pa se lahko razvije le izkustveno, saj se šele ob neposrednem srečanju z izzivi materialnega sveta srečaš z vsemi dilemami, pastmi in izzivi, ki jih ta prinaša.
Vendar pa ta razvoj ni vedno postopen. Včasih namreč skušajo ljudje težave na nekem področju in v domeni neke čakre energijsko kompenzirati s povečano aktivnostjo v stvareh, ki so v energijski domeni drugih čaker. Pogosta je npr. kompenzacija težav v odnosih z begom v pretirano delo ali duhovnost.
Kadar čakre zaradi naših napačnih ravnanj, čustvovanj, razmišljanj ne delujejo pravilno in usklajeno, se to na energijski ravni odraža z distonijami v avrični barvi, na fizični pa kot bolezen ali fizična bolečina – takrat se namreč zmanjša količina energije, potrebne za napajanje fizičnega telesa. Ker napaja vsaka čakra z energijo določeno žlezo oz. področje fizičnega telesa, obstaja neposredna povezava med določenimi „napačnimi“ živlenjskimi pristopi in boleznimi, ki so njihova posledica. To torej pomeni, da je proces ozaveščanja, v katerem opuščamo stališča, prepričanja, dejanja, ki nas oddaljujejo od energijskega vira in jih nadomeščamo s tistimi, ki nas temu viru približujejo, duhovna in biološka potreba. Energijska komunikacija pa skozi čakre poteka tudi v obratni smeri. Glede na naš odnos do življenjskih situacij, ki sodijo v domeno posamezne čakre, s specifičnimi vzorci vrtenja čaker privlačimo natančno tiste dogodke, ki nam nudijo potencialno možnost razvoja tistega spektra zavesti, ki je v nekem trenutku za razvoj »najbolj zrel«. Na ta način si sami kreiramo fizično realnost in privlačimo določen tip dogodkov. Zato v ezoteriki in filozofiji pogosto naletimo na misel, da se vse zgodi v pravem času.
Bog ima torej preko čaker nad nami nadzor, a bistveno je, da v procesu zorenja in razumevanja posameznih življenjskih področij dojamemo, da imamo izhodišča sicer različna, a smo za to, kar se nam dogaja, odgovorni sami, saj vsako naše dejanje sproži nek niz posledic. Na glede na boljše ali slabše izhodišče, so lahko naša dejanja kreativna, destrukivna ali pa smo pasivni; enako je tudi na ravni naših misli in čustev. Ključ je torej v svobodni volji oziroma moči izbire.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#28 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 25. december 2008, 10:47

jaz bi pa rabila pod nujo nekoga ki je majstore za odpiranje čaker in sicer na obali...
pozna kdo koga?

Osnovice za "igranje"
http://www.emka.si/a...313/Atlas-caker
http://www.svetknjig...articleid=71147

#29 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 25. december 2008, 14:48

Osnovice za "igranje"
http://www.emka.si/a...313/Atlas-caker
http://www.svetknjig...articleid=71147


Joj kake teme. x:Dx

Meni pa najdite enega, ki me bo razsvetlil,..pa to trajno in dokončno. V nedeljo mam čas.

#30 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 25. december 2008, 15:31

Miklavža pa Božička si zamudu za letos.
Napiši pisemce Dedku Mrazu. Mogoče pa bo "kej položu" pod smrekco. -)

#31 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 25. december 2008, 19:03

http://www.najnaj.net/cakre.html

in vaja za odpiranje čaker s pomočjo zvoka in mudre
http://www.najnaj.net/odpiranje.html


Jaz vseeno stavim na dober vic - odpre vse čakre naenkrat.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#32 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 26. december 2008, 06:26

... Čakre, meridiane/nadije [njih odprtost, pretočnost/blokiranost, ...] se čuti ...
http://www.gape.org/...ost-ekstaze.htm

#33 Gost_lara7_*

Gost_lara7_*
  • Gost

Objavljeno: 24. januar 2009, 12:30

Zivjo.. iscem vaje za odpiranje meridianov..imenujejo se mako(maco?) vaje... jih mogoce kdo pozna..? zelo bi bila hvalezna..:) lep dan vsem..

#34 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 24. januar 2009, 13:15

Gre za t.i. Makko-Ho [Zen Shiatsu Stretching Meridianov]
http://www.svet-je-l...iatsu/index.php
Izvaja se lahko vaje tudi z rahlo pokrčenimi koleni.
Pri težavah zdravstvenih s kolki, določene vaje lahko izpustite/prilagodite ali zamenjate z drugimi ...
Navodila
http://www.lunin.net...p;showentry=551
Makko-Ho Video
http://www.youtube.c...M...&playnext=1
More Makko-Ho Videos
http://www.youtube.c..._query=Makko-Ho

#35 Gost_lara7_*

Gost_lara7_*
  • Gost

Objavljeno: 24. januar 2009, 14:23

najlepsa hvala.. takoj grem pogledat in v akcijo... se splaca.. x:)x

#36 Damn7

Damn7
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 6. november 2013, 12:54

Jaz sem si scistla cakre v Mariboru, pocutim se veliko bolje. Ce koga zanima mi naj pise na biden.nina@gmail.com






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0